Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
HKorn
veterán
válasz Parallaxis #83 üzenetére
Ha intervallt csinálsz, ami annyiból áll, hogy rövidebb intenzívebb szakaszokat teszel bele, ahol kis időre felugrik a pulzus, de mindig visszalassítasz az alaptempóra, ezt le tudja követni a pulzusmérő kis késéssel és ettől az átlag még lehet pontos. Hacsak a végén nem úgy fejezed be az edzést, hogy azonnal a pörgős rész után leállítod az órát, mielőtt lenne ideje visszakövetni a pulzuscsökkenést.
Run&Ride
-
HKorn
veterán
válasz Parallaxis #78 üzenetére
Késés az van hirtelen pulzusváltozáskor, igen, de nem vagyok benne biztos, hogy ez Garmin specifikus. Lehet 1-2 gyártó már megoldotta, hogy nincs késés, de szerintem az optikai márők többsége ilyen. Ezzel amúgy simán együtt lehet élni, mert igszából attól még egy tevékenység végén az átlagpulzus pontos lesz.
Run&Ride
-
HKorn
veterán
válasz Parallaxis #76 üzenetére
Tény, hogy a csuklós mérés nem mindenkinél mér ugyanolyan pontosan, mert függ néhány tényezőtől. Pl börszín, szőrösség, de még az óra súlya is befolyásolhatja. Ezért van, hogy a nagy és nehéz Fenix/Epix modellek általában pontatlanabbak, mint a sokkal könnyebb Forerunnerek. Nekem az FR255 szinte mindog pontos, vagy legalábbis következetesen mér, nincsenek egyértelmű fals kiugrások. Mivel már 5 éve futok így érzésre is elég jól tudom, hogy mikor kb mennyi lehet a pulzusom.
Run&Ride
-
HKorn
veterán
Abszolút megértem, én Garmin fan vagyok, de a józanabbik fajta, aki sosem adna még 200e Ft-ot sem egyik óráért se. A 400 e Ft-os Fenix 8-ról ne is beszéljünk, Garmin is egyre pofátlanabbul áraz már.
Tulajdonképpen nem is értem miért is kellene bárkinek egy F8. Mit tud többet, ami feltétlen szükséges egy hobbisportolónak. Egy 100e Ft-os FR255 bőségesen kiszolgál, 4x annyiba kerülő F8 nem más csak rajoskodás, hogy nekem drága órám van mert király vagyok, vagy ettől komolyabb sportolónak tűnök.
Ugyanaz a kerdés mint amikor egy új iPhone jelenik meg, racionálisan nem lehet megmagyarázni a többszázezres árat, de még is megveszik.
[ Szerkesztve ]
Run&Ride
-
-
HKorn
veterán
válasz Parallaxis #53 üzenetére
Nyilván, de ezt nem is értem Amazfit hogy oldotta meg. Alapvetően az optikai mérés sajátja a késés, szóva mindegyik órán ilyen, nemcsak a Garminon.
Run&Ride
-
HKorn
veterán
válasz Parallaxis #51 üzenetére
Hát jó, ha beszélgetni akarsz óráddal akkor tényleg nem a Garmin a neked való. 🙂
Szerintem Garminnál is fog ilyen AI alapú feature jönni, lehet ebben Amazfit előrébb jár.
Run&Ride
-
HKorn
veterán
válasz Parallaxis #44 üzenetére
Nem tudom az az alváselemzés mennyire részletes de Garminon ugyanúgy megvan a Sleep Coach funkció, elég részletes adatokkal, javaslatokkal.
Napi ajánlot edzés szintén, figyelembe veszi alvásodat, regenerációdat, stresszintedet, terheléseloszlásodat és a beállított célnak megfelelően adja a napi edzést. Ennél több nem tudom mi kell. Valszeg Garmin is jobban integrálni fogja az AI-t a jövőben, de ez is elég jó már.
És azért a Garminnak van honnan adatokat gyűjteni, rengeteg sportoló használja amatör és profi szinten is
De mindegy is, én már nem.fogok innen váltani, kb 4 évnyi aktivitás adatom itt van és amúgy is teljesen elégedett vagyok az egész rendszerrel.
Run&Ride
-
HKorn
veterán
válasz Parallaxis #46 üzenetére
Ühüm, Amazfit Active release date 2023, Garmin Fenix 5X release date 2017.
Elég korrekt kis összehasonlítás a Garmin 7 éves 2. generációs pulzusszenzorával (jelenleg az 5. gen fut).
[ Szerkesztve ]
Run&Ride
-
HKorn
veterán
válasz Parallaxis #45 üzenetére
De te a teljes piacot nézed én pedig a sportolói szegmenst. Lehet hogy a teljes okosórás piacnak csak 8%-a a Garminé, de a sport szegmenseben biztos vagyok benne, hogy ennél jóval magasabb az arány. Látom saját szememmel is.
Run&Ride
-
HKorn
veterán
Sok hobbista/amatőr futót/bringást ismerek, de ezek közül 0 fő az, aki Amazfittel sportol. Garmin/Suunto/Polar esetleg elvétve Apple Watch. De ezek közül is kb 80%-ban Garmin.
Én elhiszem, hogy jön fel az Amazfit, nem is baj, ha a Garmint is kicsit versenyre kényszerítik, de jelenleg azért szolgáltatás tekintetében nem egy szint a két márka.
Nálam az Amazfit amúgy is a hagyjuk már kategória a fizetős alváselemzéssel.meg egyéb szolgáltatások fizetőssé tételével. Inkább fizetek az óráért többet, de ne húzzanak már le havonta még pénzzel. 2 év alatt kifizetem egy rendes sportóra árát pluszban.
[ Szerkesztve ]
Run&Ride
-
HKorn
veterán
Nem muszáj ma sem hallgatnod az órára, nekem is van több olyan ismerősöm aki csak fut, elindul minden másnap és fut egyet, épp olyat, ami jólesik, meg amihez kedve van. És Garmint használ ugyanúgy, de az óra tudásának töredékét használja csak. Neki tényleg mindegy lenne mit használ és felelsleges a Garmin, de a megbízhatóságát szereti.
Én szeretem elemezni az adatokt, nálam nagy szerepet játszott az óra abban hogy elindultam a sport vonalon és nem hagytam abba a futást már a legelején.
Nekem az az Amazfit ennyiért drága, bár tudom hogy Garminból ennyiért ilyen tudást nem adnak, szóval ahhoz képest nem drága.
[ Szerkesztve ]
Run&Ride
-
HKorn
veterán
Azért nem mondanám ezt. Én csak hobbista vagyok, bringázok, futok. De ahhoz hogy magamat edző nélkül tudjam fejleszteni nekem nagyon is fontosan a Garmin metrikái, amit biztosan tudom, hogy egy Amazfit nem tudna nyújtani.
Persze ehhez az is kell, hogy ismerd magadat, tudd melyik metrika mit jelent és legyen némi edzéselmélet alapod is.
Ezekkel én egy szenvedős 5K futás után feledzettem magam egy olyan félmaratonra amit frissítés nélkül, jóleső érzéssel fejeztem be. Előtte meg az 5K-ba belepusztultam.
Run&Ride
-
HKorn
veterán
Hozzátartozik a dologhoz, hogy azért nem lenne ám szüksége mindenkinek a 300- 400 ezres Garminra sem, gyakorlatilag egy 120 ezres Forerunner, Instinct ugyanúgy hozza a legtöbb dolgot amire egy hobbi sportolónak süksége lehet. Ennek ellenére rengetegen megveszik a Fenixeket, Enduro-t.
Run&Ride
-
HKorn
veterán
Arra igen. Egyetértek, nekem is FR255-van és terepfutok is, múltkor egy 24Km-es instant kört csináltam meg, amin sosem jártam előtte. FR255 szépen végigvitt a tracken valós térkép nélkül, egyszer sem tévedtem el.
Garmin Explorer nem megy FR255-tel amúgy, de mapy.cz az offline túristatérképpel tökéletes olyan esetkere mikor be kell lőni, hogy merre is van az arra. Sőt, még jobb is kezelni nagy kijelzőn, mint az óra kicsi kijelzőjén.
[ Szerkesztve ]
Run&Ride
-
HKorn
veterán
Garmin Forerunner 255 Music pontosan ennyibe kerül most az Alzán és oké, térképet nem tud, csak"csiganyálas" vonalvezetéses navigációt, de sokkal hamarabb venném azt, mint ezt az Amazfitet. De ha AMOLED kell, akkor FR 265 is van 140-ért.
Mielőtt Garmira váltottam, volt nekem is Amazfitem (GTR), valami botrányosan rossz volt. Valszeg ez már sokat fejlődött azóta és megbízhatóbb.
[ Szerkesztve ]
Run&Ride
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest