- Milyen okostelefont vegyek?
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Motorola Edge 50 Fusion - jó fogás
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Íme az új Android Auto!
- Garmin Venu Sq 2 - alaptudás a négyzeten
- iPhone 17 Pro prototípus a vadonban
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
laci1892
őstag
Kérlek idézd már fel a mondatomban azt a részt ahol azt írtam hogy mindenkinek 170 felett kell futni.
Azt mondtam hogy én nem szeretnék 170 alatt futni, mivel nem egészséges. A saját adottságaimhoz ( magasság, lépés hossz stb ) mérten. Hogy ezt monitorozni tudd azonban vagy az óra vagy egy rendes hrv öv kell.
Szövegértés.
-
laci1892
őstag
Senkit nem akarok megbántani de .... nekem egy 13 ezer forintos mellkaspánt nem elég.
alapvetően úszáshoz meg néha futáshoz használom.
Amikor viszont futáshoz, akkor jól jön.
Egy rendes, nem valami olcsó kínai hrv pánt nem csak a pulzusod méri. Talaj fogási időt, ezzel együtt a komplett futódinamikád.Pontos Futó dinamika mérés már csak abból S szempontból sem rossz hogy, 170/P lépés ütem alatt nem is szeretek már nagyon futni. Hosszútávon ráadásul nem is annyira egészséges.
Termesztésen Mások vagyok más preferenciákkal más célokkal, nem kell mindenkinek ilyen, tisztában vagyok vele. -
laci1892
őstag
Insinst 2x-en nálam sem GPS -el sem pedig az edzés funkció működésével nincs baj. Illetve nem is akadozik
Bár ez a frissebb hardver miatt is lehet persze. Viszont mondok jobbat... Nálam a T Rex 2 pro annó Spartan race felénél meghalt. Értsd szó szerint. Falról sárba érkezve úgy döntött a 2,5 hónapos T Rex pro -m hogy nem szeretne többet bekapcsolmi.nekem ez elvette a bizadalmam.
Viszont azzal is tisztában vagyok hogy nem vagyok mérvadó, valószínűleg csak én basztam rá vele. -
laci1892
őstag
Elméletileg amúgy az a konszenzus... ( Bár idáig nekem elég volt az optikai mérés ) Ha TÉNYLEG igazán komolyan akarod mérni a pulzusod elfelejted a P*ba az óráról való mérést. És ez mindegyik órára igaz Garmintól függetlenül. Ant+ kapcsolattal csatlakoztatható egy HRV öv. Egyedül úszáshoz használok swim hrv-t ott tényleg pontosabb, mint az optikai.
Ja hogy a T Rex 3 nem képes ANT+ kapcsolatra. Roppantul sajnálom 💪🏼
-
laci1892
őstag
válasz
Parallaxis #36 üzenetére
Továbbra is csak abból tudok kiindulni amit én látok. Nálam egyszerűen ilyen jelenség nincs. Ráadásul ha valaki normálisan feldzeretne készülni egy versenyre ( például Spartan) nem srt ha pontosan mér az óra. Nálam a T Rex 2 verseny alatt nagyon leszerepelt. Konkrétan kifagyott az óra. Azért arra az ember jó esetben nem egy napot készül. Roppant frusztráló érzés volt. Garminnál nekem ezidáig sosem fagyott le óra, de nem is szaggatott be. Nem véletlenül írtam fentebb hogy nem merek / mernék elindulni nagyobb túrára jelen pillanatban egy xiaomi -al
-
laci1892
őstag
Arról nem beszélve hogy, nálam annak idején a T Rex 2 eléggé leszerepelt Spartan racen. Szóval nem a levegőbe mondom azt hogy nem érzem megbízhatónak jelen pillanatban a zepp os nevű dolgot éles körülmények között.
Addig ameddig az embereknek szüksége lesz a maradéktalanul megbízható tudásra és működésre. Nos.... addig sajnos ennyibe kerülnek ezek. Innentől kezdve mindenki dönthet a nap végén legjobb belátása szerint.
-
laci1892
őstag
Az Edge 1050 is azért kerül annyiba, amennyibe mivel jól működő... Konzisztensen, stabilan és Biztosan működő biciklis computer olyan feature -el mint a Garmin eszköze nem igazán van. Persze van pár gyártó akik hasonló dolgokat kínálnak tudásban.... De azoknál a mondat végén mindig van valami "De" ... Mondhatni helyzeti előnyben van a piacon tudását tekintve.
Ugyanez az órás átállásban is a helyzet. Ha majd lesz tudásban, üzemidőben és megbízhatóságban is hasonló kínai óra mint a Garmin ( vagy a suunto, polar...etc... Nem csak a Garmin az egyedüli jó sportóra gyártó ) jóval az említettek alatt akkor majd elgondolkodom.
Addig viszont... A az instinct 2x -nek az üzemideje nem 10 nap, hanem egy hónap.
És perpillanat nem érzem őszintén szívemből azt hogy egy alaptábor túrárának egy amazfittel szeretnék nekivágni -
laci1892
őstag
válasz
Parallaxis #25 üzenetére
Nem tudom hogy minden oké volt e ott a fenixel nálad vagy sem, mivel az általad említett jelenségek egyikével sem találkoztam instinct 2x -en.
Abban viszont egyetértek hogy a kínaiak jönnek fel, ezt elismerem. Jómagam részéről váltok valószínűleg Enduro 3 -ra pár apróság miatt... Viszont az instinct széria a Garmin középkategóriás szegmense.... kap folytatást úgy hírlik az idei évben. Ha továbbra is szakadékot szeretnének képezni az átlag kínai órák között kénytelen lesznek valódi értékű technikai fejlődést felmutatni. Habár nem gondolom hogy pont a fenix 8 helyzetére a T Rex bármilyen féle veszélyt jelentene. Hardveresen mitől verné agyon?
Maradjunk annyiban hogy a fenix sosem volt alacsony árfekvésű termék és bár emelkedtek az árak jelentősen ez a szar forintnak is köszönhető. Másfelől még mindig nem tartom őket drágáknak csak sokbw kerülnek. A tesztekre, valamint azoknak hitelességére pedig igazán kíváncsi lennék.De nem akarok jobban offolni
-
laci1892
őstag
válasz
Parallaxis #22 üzenetére
Érdekes amit írsz. Mivel ezzel szemben én instinct 2x -et használok jelen pillanatban. Sem az alvás követésével nem volt idáig - le is kopogom - bajom, sem pedig a pulzusméréssel. Futok rendszeresen és nálam elég gyorsan reagál a pulzus értékek változására az óra. Márcsak abból a szempontból is fontos ez nekem hogy, pulzus alapú edzést végzek. Legalábbis a futás vonatkozásában.
Alvásnál hiába pihenek az ágyba .... Idáig nálam ( legalábbis nálam ) pontosan megmondta mikor kelek / fekszem valóságban. . Ráadásul a csodás kínai órák ( instinct 2x előtt, amazfit T Rex 2 pro volt nálam ) idáig nálam mindig elvéreztek, ha picit is komolyabban szerettem volna használni annál, mint az átlag kocafitnesz szint. A futás dinamika pontatlanul működött amazfiten nálam, ahogy mászás ( hegymászáskor) dinamika is egy ismeretlen fogalom volt a zepp os-en. Azért a kettő között van egy jól látható különbség úgy gondolom. Az átlag rekreációs hobbi sportolóknak tök oké lehet, de nálam viszont pont ellenkezőleg rajzolódott ki a dolog. Onnantól kezdve hogy picit is komolyabban szerettem volna venni a dolgokat kevésnek bizonyult a T Rex 2 pro által nyújtott analitika. Vagy pontatlannak.
A magam részéről úgy gondolom az egyik sportolóknak, élsportolóknak szánt kiegészítő... A másik egy okosóra ami szeretne picit sportosabb lenni.
Ettől függetlenül a T Rex 3 egy tök jó cucc, de mindent a maga helyén kell kezelni.
De ez csak az én véleményem. -
laci1892
őstag
Hülyén hangzik .... Azonban a Garminnak köszönhetően jutottam el oda pár éve, hogy fogytam majd' 20kg-t és kezdtem el aktívabban sportolni. Annak idején alig ment az 5km futás, most pedig 4:40-be futom
Az hogy a tevékenységeket és az egészségi állapotom általa részletesen kitudom elemezni, motiváló hatással volt rám. Everest alaptábor túrára januárban nem kérdés hogy a Garmin jön Velem.Évről évre drágább a Garmin, azonban nem érzem azt hogy ne érné meg annak a célközönségnek, akiknek szól a márka. Magas ár árfekvésük nem vitás, ugyanakkor nem drága.
-
-
laci1892
őstag
válasz
viragdani01 #2 üzenetére
Ez így van!
Sportolóknak is elég ígéretes lehet ennyiért ez az óra már.
Garmin azt gondolom felkötheti a gatyát lassan. Jönnek a kínaiak mint a talajvíz. -
laci1892
őstag
Magam részéről inkább Garminra szavazok, viszont ennyi pénzért..... Ha akarok se tudok belekötni nagyon komolyan.
Maximum az edző része nem világos számomra pontosan. Mármint... A fent említett konkurenciánál (
) is ezt ingyenesen implementálták a szoftverbe. Ráadásul oké hogy " csak" 100.e, azonban ha valaki ennyi pénzt kiad órára és még edzeni is szeretne vele.... Lehet zavaró tud lenni. Amúgy nagyon rendben van.
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen okostelefont vegyek?
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Autós topik
- AMD Radeon™ RX 470 / 480 és RX 570 / 580 / 590
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Óvodások homokozója
- Filmvilág
- További aktív témák...
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I5 12400F / RTX 3070 8GB / 32GB DDR4 / 1TB SSD
- Oppo Reno7 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Ultimate előfizetés új fiókra akár 2105 Ft/hó áron! Azonnali, automatizált aktiválással, csak Nálam!
- Dell P2419H / P2419HC Full HD LED IPS 24" LCD monitorok