Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
gusthy
veterán
válasz Parallaxis #86 üzenetére
Igen, engem is meglepett, hogy mennyi dolog került be utólag. Egyébként szerintem a kategóriájában így az egyik legjobb óra lett, pláne hogy fél centivel vékonyabb a versenytárs Garmin 265-nél.
-
gusthy
veterán
válasz Parallaxis #83 üzenetére
Ez igaz, bár hozzátartozik, hogy a Balance is tud késni (nekem az van, és tény, hogy a frissítésekkel az is javult a teljesen újkori állapotához képest), és azért a korábbi Amazfitek lényegesen többet késtek, legendásan problémásak voltak ezen a téren. A Balance-ban már egy újabb szenzor van.
-
HKorn
veterán
válasz Parallaxis #83 üzenetére
Ha intervallt csinálsz, ami annyiból áll, hogy rövidebb intenzívebb szakaszokat teszel bele, ahol kis időre felugrik a pulzus, de mindig visszalassítasz az alaptempóra, ezt le tudja követni a pulzusmérő kis késéssel és ettől az átlag még lehet pontos. Hacsak a végén nem úgy fejezed be az edzést, hogy azonnal a pörgős rész után leállítod az órát, mielőtt lenne ideje visszakövetni a pulzuscsökkenést.
Run&Ride
-
HKorn
veterán
válasz Parallaxis #78 üzenetére
Késés az van hirtelen pulzusváltozáskor, igen, de nem vagyok benne biztos, hogy ez Garmin specifikus. Lehet 1-2 gyártó már megoldotta, hogy nincs késés, de szerintem az optikai márők többsége ilyen. Ezzel amúgy simán együtt lehet élni, mert igszából attól még egy tevékenység végén az átlagpulzus pontos lesz.
Run&Ride
-
HKorn
veterán
válasz Parallaxis #76 üzenetére
Tény, hogy a csuklós mérés nem mindenkinél mér ugyanolyan pontosan, mert függ néhány tényezőtől. Pl börszín, szőrösség, de még az óra súlya is befolyásolhatja. Ezért van, hogy a nagy és nehéz Fenix/Epix modellek általában pontatlanabbak, mint a sokkal könnyebb Forerunnerek. Nekem az FR255 szinte mindog pontos, vagy legalábbis következetesen mér, nincsenek egyértelmű fals kiugrások. Mivel már 5 éve futok így érzésre is elég jól tudom, hogy mikor kb mennyi lehet a pulzusom.
Run&Ride
-
Y72
aktív tag
válasz Parallaxis #46 üzenetére
Fenix5 -6 on kriminálisan rossz minőségű volt a HR adat - nekem sokszor 30percre is elvesztette a "jelet". De ez 50%-ban ember függő is, pl ha hirtelen megváltozik valami és a karokba nem jut annyi vér akkor nincs mit mérni.Huawei / Amazfit ettől függetlenül valóban jobban mér, de a fenix 7-8, FR965 már abszolut használható.
-
HKorn
veterán
válasz Parallaxis #53 üzenetére
Nyilván, de ezt nem is értem Amazfit hogy oldotta meg. Alapvetően az optikai mérés sajátja a késés, szóva mindegyik órán ilyen, nemcsak a Garminon.
Run&Ride
-
HKorn
veterán
válasz Parallaxis #51 üzenetére
Hát jó, ha beszélgetni akarsz óráddal akkor tényleg nem a Garmin a neked való. 🙂
Szerintem Garminnál is fog ilyen AI alapú feature jönni, lehet ebben Amazfit előrébb jár.
Run&Ride
-
HKorn
veterán
válasz Parallaxis #44 üzenetére
Nem tudom az az alváselemzés mennyire részletes de Garminon ugyanúgy megvan a Sleep Coach funkció, elég részletes adatokkal, javaslatokkal.
Napi ajánlot edzés szintén, figyelembe veszi alvásodat, regenerációdat, stresszintedet, terheléseloszlásodat és a beállított célnak megfelelően adja a napi edzést. Ennél több nem tudom mi kell. Valszeg Garmin is jobban integrálni fogja az AI-t a jövőben, de ez is elég jó már.
És azért a Garminnak van honnan adatokat gyűjteni, rengeteg sportoló használja amatör és profi szinten is
De mindegy is, én már nem.fogok innen váltani, kb 4 évnyi aktivitás adatom itt van és amúgy is teljesen elégedett vagyok az egész rendszerrel.
Run&Ride
-
HKorn
veterán
válasz Parallaxis #46 üzenetére
Ühüm, Amazfit Active release date 2023, Garmin Fenix 5X release date 2017.
Elég korrekt kis összehasonlítás a Garmin 7 éves 2. generációs pulzusszenzorával (jelenleg az 5. gen fut).
[ Szerkesztve ]
Run&Ride
-
HKorn
veterán
válasz Parallaxis #45 üzenetére
De te a teljes piacot nézed én pedig a sportolói szegmenst. Lehet hogy a teljes okosórás piacnak csak 8%-a a Garminé, de a sport szegmenseben biztos vagyok benne, hogy ennél jóval magasabb az arány. Látom saját szememmel is.
Run&Ride
-
laci1892
őstag
válasz Parallaxis #36 üzenetére
Továbbra is csak abból tudok kiindulni amit én látok. Nálam egyszerűen ilyen jelenség nincs. Ráadásul ha valaki normálisan feldzeretne készülni egy versenyre ( például Spartan) nem srt ha pontosan mér az óra. Nálam a T Rex 2 verseny alatt nagyon leszerepelt. Konkrétan kifagyott az óra. Azért arra az ember jó esetben nem egy napot készül. Roppant frusztráló érzés volt. Garminnál nekem ezidáig sosem fagyott le óra, de nem is szaggatott be. Nem véletlenül írtam fentebb hogy nem merek / mernék elindulni nagyobb túrára jelen pillanatban egy xiaomi -al
-
Predatorr
őstag
-
laci1892
őstag
válasz Parallaxis #25 üzenetére
Nem tudom hogy minden oké volt e ott a fenixel nálad vagy sem, mivel az általad említett jelenségek egyikével sem találkoztam instinct 2x -en.
Abban viszont egyetértek hogy a kínaiak jönnek fel, ezt elismerem. Jómagam részéről váltok valószínűleg Enduro 3 -ra pár apróság miatt... Viszont az instinct széria a Garmin középkategóriás szegmense.... kap folytatást úgy hírlik az idei évben. Ha továbbra is szakadékot szeretnének képezni az átlag kínai órák között kénytelen lesznek valódi értékű technikai fejlődést felmutatni. Habár nem gondolom hogy pont a fenix 8 helyzetére a T Rex bármilyen féle veszélyt jelentene. Hardveresen mitől verné agyon?
Maradjunk annyiban hogy a fenix sosem volt alacsony árfekvésű termék és bár emelkedtek az árak jelentősen ez a szar forintnak is köszönhető. Másfelől még mindig nem tartom őket drágáknak csak sokbw kerülnek. A tesztekre, valamint azoknak hitelességére pedig igazán kíváncsi lennék.De nem akarok jobban offolni
[ Szerkesztve ]
-
laci1892
őstag
válasz Parallaxis #22 üzenetére
Érdekes amit írsz. Mivel ezzel szemben én instinct 2x -et használok jelen pillanatban. Sem az alvás követésével nem volt idáig - le is kopogom - bajom, sem pedig a pulzusméréssel. Futok rendszeresen és nálam elég gyorsan reagál a pulzus értékek változására az óra. Márcsak abból a szempontból is fontos ez nekem hogy, pulzus alapú edzést végzek. Legalábbis a futás vonatkozásában.
Alvásnál hiába pihenek az ágyba .... Idáig nálam ( legalábbis nálam ) pontosan megmondta mikor kelek / fekszem valóságban. . Ráadásul a csodás kínai órák ( instinct 2x előtt, amazfit T Rex 2 pro volt nálam ) idáig nálam mindig elvéreztek, ha picit is komolyabban szerettem volna használni annál, mint az átlag kocafitnesz szint. A futás dinamika pontatlanul működött amazfiten nálam, ahogy mászás ( hegymászáskor) dinamika is egy ismeretlen fogalom volt a zepp os-en. Azért a kettő között van egy jól látható különbség úgy gondolom. Az átlag rekreációs hobbi sportolóknak tök oké lehet, de nálam viszont pont ellenkezőleg rajzolódott ki a dolog. Onnantól kezdve hogy picit is komolyabban szerettem volna venni a dolgokat kevésnek bizonyult a T Rex 2 pro által nyújtott analitika. Vagy pontatlannak.
A magam részéről úgy gondolom az egyik sportolóknak, élsportolóknak szánt kiegészítő... A másik egy okosóra ami szeretne picit sportosabb lenni.
Ettől függetlenül a T Rex 3 egy tök jó cucc, de mindent a maga helyén kell kezelni.
De ez csak az én véleményem.[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest