Hirdetés

Keresés

Hirdetés

!!! SZERVERLEÁLLÁS, ADATVESZTÉS INFORMÁCIÓK !!!
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!

Új hozzászólás Aktív témák

• Parallaxis

addikt

válasz kopakopa #97 üzenetére

Nagyon gyorsak. Volt valami gondom, a Zepp-ben írtam a Felhasználói visszajelzés alatt és 10 perc múlva már jött válasz.

• Parallaxis

addikt

válasz kopakopa #95 üzenetére

Lehet, hogy még nem mindenkinél érhető el, azt hittem már élesítették.

Ha érdekel, akkor itt tudsz rá jelentkezni: [link]

• Parallaxis

addikt

válasz kopakopa #93 üzenetére

Szia!

Az áttekintés alatt van alul.

Nekem annyira bevált ez, hogy bár most éppen Garmint használok, a kaják naplózását még mindíg a Zeppel oldom meg.

• Parallaxis

addikt

válasz Thomboy83 #90 üzenetére

Igen, bár most éppen egy Fenix 8 a fő óra, amit tesztelek a Balance mellett.

Edzőterembe nem járok, itthon súlyzózom, meg erőnléti edzéseket csinálok.
    A Balance időt, pulzust és kalóriát rögzít és a végén kapsz egy kiértékelést, hogy mely izomcsoportokat edzetted és egy átfogó mozgásérétkelést is. [link]
    Előre meg is tervezheted az teljes edzést és végigvezet rajta: [link]

GPS nálam automatán van, ami azt jelenti, hogy ő dönti el, hogy milyen üzemmódba kapcsol a terepnek megfelelően (mennyire van beárnyékolva).
    Kétszer mentem már a két órával és 90 m különbség volt a Balance és a Fenix 8 mért távolsága között. Az úttartás nagyjából azonos.
    A pulzus mérésnél a Balance szerintem pontosabb, vagy legalábbis jobban képes reagálni a gyors változásokra (ez is késik persze egy mellkaspánthoz képest 1-2 másodpercet, de a Garmin 10-15 másodpercéhez képest ez gyíkfing :) ).

Egyébként a Huawei is kedvenc okosóra márkám, de az Amazfit-et jelenleg sokkal jobb ütemben fejlesztik, így hasonló árfekvésben jelenleg tudásban többet tud adni.

hétköznapra egy Balance-ot használ és nagyobb megpróbáltatásokra, terepre, crossfitre pedig Trex 3

Szerintem a T-Rex 3-nak nincs létjogosultsága a Balance mellett, max. ha búvárkodsz.
    Keményebb megpróbáltatások előtt rápattint az ember egy védőburkot és pont annyira védett lesz, mint a T-rex, tudásban meg előrébb van (fejlettebb szenzorok, BIA érzékelő). Jelenleg egyetlen dologban van a T-Rex előrébb, hogy a térképkezeléshez a legutóbbi frissítéssel megkapták a POI alapú navigációt, és ezt a Balance még nem kapta meg (igaz az alkalmazás áruházban ott van ingyenesen egy app, ami ezt tudja [kép] :) ).

A Zepp egyébkén nagyon jó app lett, most, hogy elsősorban a Garmin Connect-et kell használnom becsülöm meg legjobban, mert a Garmin alkalmazása egy katyvasz (főleg a megújulása óta).

A Zeppnél marha jó még a kalóriabevitel, mert vagy beírod, hogy mit ettél és az AI szépen lebontja neked, hogy az mit tartalmaz, vagy lefotózod és az alapján nagyjából 90%-os pontossággal megteszi ugyanezt. (A Garmin ezt egyáltalán nem tudja, erre a My FittnesPal alkalmazást ajánlja jópénzzért.)

----

Az Amazfittel két gondom van csak.
    Az egyik, hogy nem gyártanak különböző méretű órákat a komolyabb szériákból, így a feleségem végül egy Venu 3s-t kapott, ami női méretű és kinézetű óra, de megfelelő üzemidőt és tudást biztosít.
    A másik, hogy a mérlegük (Amazfit Smart Scale) nagyjából semmire nem alkalmas. Az, hogy a testfelépítés mérése mennyire pontos már nem is teszteltem, mert a legalapvető funkciója a testsúly mérése sem működik jól. Ha háromszor egymás után rálépsz akkor kapsz három különböző mérési adatot amik között akár 1,5 kiló különbség is lehet.
    Szóval ehelyett is Garmin mérleg lett, aminél a testsúly mérés pontos, a testfelépítés százalékos cuccait meg a DEXA mérés alapján be lehet kalibrálni.

Szóval hiába jelenleg a legjobb okosóra (szerintem) a Balance, maradni fogok a Garminnál (pedig sok dolog miatt jujj de köpködök rá), mert így a család egyetlen platformon lehet, nem kell 2-3 alkalmazást használni, meg összeszinkronizálni.
    Szegény Balance-t már hirdetem is :)

• Parallaxis

addikt

válasz Thomboy83 #88 üzenetére

de érdekes módon mégsem ő kapta meg ezt a címet hiába USA Brand

Nem is kaphatná meg, mert nem támogatott sportfunkció.
    Aki Garminnal akar Hyrox-ot mérni, az a kardió edzésmód átszabásával tudja megtenni.

Ha kicsit rosszmájú akarnék lenni, akkor azt gondolnám, hogy az Amazfit keresett egy kemény, de még elég népszerű sportot, amit a Garmin még nem támogat és elsőként beleálltak a teljes támogatásába :)
    (Mellesleg ha a marketing értékét nézzük a dolognak, akkor nagyon is jó megoldás.)

• Parallaxis

addikt

válasz gusthy #85 üzenetére

Nekem is az van és döbbenetes, hogy mennyi fejlesztést raktak bele a megjelenése óta.
    Egyetlen gyártó sem fejleszt egy már kiadott terméket ilyen ütemben.

Késést meg max olyan szinten látok, hogy fél-1 másodperc, ami a Garmin 8-10 másodpercéhez képest fényévekkel jobb.

• Parallaxis

addikt

válasz Y72 #80 üzenetére

Pulzus késés nem a Garmin sajátja hanem minden optikai mérőé.

Ez szerencsére nem igaz, vagy legalábbis nem olyan mértékben, mint a Garmin esetében.
    Az Amazfit Balance, a tesztben említett T-Rex 3, a Huawei GT4-GT5-GT5 Pro, az Apple Watch Ultra amit teszteltem mostanában a Garminokon kívül és egyiknél sincs ilyen látványos késés (konkrétan az Amazfit és a Huawei órák a Polar pántot lekövetik majdnem 100%-osan).
    Mondjuk én nem futok, hanem kerékpározom (kinti/benti), gyors sétálok és súlyzózom. Más mozgásoknál lehet, hogy mások az eredmények, de ezeknél a Garmin viccesen el tud csúszni (főleg kerékpárnál jön ki, mert ott a külső szenzorok értékei elég biztosan mutatják, hogy hol kéne megugrani a pulzusnak).

Egyébként az átlag pulzus nem lesz pontos, ha csúszik a mérés, mert ha 8-10 másodpercet elcsúszik, akkor a végén ennyivel kevesebb lesz a valós mérés, mivel az edzés vége nem esik egybe pulzusméréssel, így az utolsó 8-10 másodperc kiesik.

• Parallaxis

addikt

válasz HKorn #77 üzenetére

Igen, a fals mérést én is ennek tudtam be.
    A késés meg Garmin tulajdonság. Legalábbis az eddig nálam járt összes Garminnál megvolt (Venu 3, Fenix 7, Fenix 7 Pro, Epix Pro, Instinct 2). Ez, amíg csak önmagában az óra mér, nem feltűnő, mert minden mérőszám ehhez igazodik, de ha külső szenzor is befigyel, akkor ahhoz képest már látványos tud lenni (nálam van amikor 10! másodperc csúszás is van).

• Parallaxis

addikt

válasz Y72 #75 üzenetére

Fenix 7 Pro/Epix Pro gen2 járt nálam több is, de mindegyiknél megvolt a késés a HR rögzítésnél. Fenixnél volt olyan is, hogy fals mérést rögzített (szobakerékpározásnál simán behaluzott 180 feletti pulzust, ami nálam már halál állapot lenne és a valóság 135 volt :D).

• Parallaxis

addikt

válasz HKorn #54 üzenetére

Nem csak az Amazfit. Pulzuskövetésben a legjobbak az Apple órái és a Huawei cuccai is élég jól működnek. Haver egy gt5 pro-t vetett össze egy Polar pánttal és alig volt látható különbség.

• Parallaxis

addikt

válasz HKorn #52 üzenetére

Azért az sem árt, ha nincs másodpercekkel lemaradva a pulzusrögzítés, hisz elég sok mindent abból számol...

• Parallaxis

addikt

válasz HKorn #49 üzenetére

Nem tudom az az alváselemzés mennyire részletes de Garminon ugyanúgy megvan a Sleep Coach funkció, elég részletes adatokkal, javaslatokkal.

Messze nem ugyanaz a kettő.
    Próbálj a Connecttel elbeszélgetni, hogy az éjszaka észlelt alvási Apnoé értéked mennyire komoly és ha igen, kihez fordulj. Ja bocs, a Garmin ilyet nem is észlel.
    De a Garmin azt sem teszi meg, hogy rákérdezzen, ha alacsony a HRV-d és változó a testhőmérsékleted, hogy jól vagy-e, mert ez betegség előjele lehet.

• Parallaxis

addikt

Ígértem tesztet az Epix Pro-val:

Kétszer tekertem kicsit jobban, hogy kitűnjön a diagrammon.
    7 másodperccel van lemaradva a Garmin pulzusészlelése.

Az Amazfit azonnal leköveti.

• Parallaxis

addikt

Itt egy összevetés a T-Rex3 pulzuskövetéséről. Trex 3 - Garmin mellkaspánt és Garmin óra:

• Parallaxis

addikt

válasz HKorn #43 üzenetére

De ezek közül is kb 80%-ban Garmin.

Az okosóra piacon a Garmin 8-8.5%-ot, az Amazfit 6-6.5%-ot tud magáénak. Szóval nem nagy az elterjedtségben a különbség.

• Parallaxis

addikt

válasz HKorn #43 üzenetére

Nálam az Amazfit amúgy is a hagyjuk már kategória a fizetős alváselemzéssel.

Azzal ugye tisztában vagy, hogy az a szintű alváselemzés, amit a Garmin is tud az az Amazfitnél is ingyen van?
    Az AI a fizetős, ami részletes elemzést nyújt és párbeszédes alapon nyújt tanácsadást.

No meg Aura nem csak alváselemzésre való, hanem teljes körű egészségügyi tanácsadásra és rekreációra. Elalváshoz is a pillanatnyi élettani adataid alapján nyújt hanghatásokat (zenét, tengerparti hangok stb.).

Az edzéstervezésnél is nagyjából ugyanaz a tervezés, amit a Connectben összehozhatsz a Zepp-ben is ingyenes, a részletes tanácsadás és a pillanatnyi állapotodnak megfelelő edzésmódosítások és párbeszédes edzéskialakítás a fizetős. Gyakorlatilag, mintha egy élő edző lenne az óra/alkalmazás mögött.

Az összes óragyártó közül az Amazfit épít a legjobban a mesterséges intelligenciára és egész jó eredménnyel.

• Parallaxis

addikt

válasz laci1892 #26 üzenetére

Nem tudom hogy minden oké volt e ott a fenixel nálad vagy sem, mivel az általad említett jelenségek egyikével sem találkoztam instinct 2x -en.

Ez általános Garmin jelenség. Visszanéztem és 3 Fenix 7 Pro és 2 Venu 3 ugyanazt a csúszást mutatja. De elvileg ma jön hozzám egy Epix Pro Gen2, ha lesz időm tekerni, akkor meglátjuk annál is megvan-e.

a fenix 8 helyzetére a T Rex bármilyen féle veszélyt jelentene. Hardveresen mitől verné agyon?

Pedig nagyon is veszélyezteti, mert a vásárlók túlnyomó többségének nincs szüksége a Garmin teljes adatstruktúrájára, bőven elég nekik amit az Amazfit prezentál és ezt jól megoldják jelentősen olcsóbban.
    Hardveresen mitől jobb?
    Én még nem láttam Garmint ami ne laggolt volna, mint a fene. No meg könyörgöm 1,5 milliós óra és telepítésre van 32 slot, mert limitált a rendszerpartíció?????? Ez a telepítési korlátozás évekkel ezelőtt is gáz volt, nem hogy 2024-ben.

Másfelől még mindig nem tartom őket drágáknak csak sokbw kerülnek.

Azért a titán és a zafír egyetlen gyártónál sem kerül +100 eFt-ba, lassan már a középmezőnyben is alapnak számít..
    A Garmin egyedül szoftverben erős (bár megvallom elég sok órát teszteltem már, de a Garmin volt az egyetlen, ami képes volt lefagyni és újraindulgatni.) hardveresen a kijelzőt és az érzékelőket leszámítva egy olcsó fitneszpánt szintjén vannak.

• Parallaxis

addikt

válasz laci1892 #24 üzenetére

Futok rendszeresen és nálam elég gyorsan reagál a pulzus értékek változására az óra.

Én kerékpározom (kül és beltéri is) és a pedálszenzor adatait is rögzíti az óra.
    Vicces, mikor látod, hogy a pedálfordulat megugrik, tekersz mint állat és a Garminnál a pulzus 2-3 másodperc késéssel kezd emelkedni, míg az Amazfit azonnal leköveti.

Alvásnál a Garmin nálam minden nap elvérzik, mert ágyból szoktam TV-t nézni. A Garmin szerint voltam már REM szakaszban is filmnézés közben :D :D az Amazfit itt is pontosabb. Hiába fekszem mozdulatlanul, akkortól veszi az elalvást, amikor az valóban megtörténik (TV és lámpa lekapcsolásnál rá szoktam nézni az órára, hogy mennyi az idő).
    A napközbeni szunyókálást is a Garmin vagy észleli, vagy nem, az Amazfit mindig.

Egyébként az Amazfitnél (elsősorban a Balance-ra mondanám) igaz, hogy kell neki legalább egy hét, hogy megtanulja az ember fiziológiáját és beálljon egy pontos működésre. Előtte valóban tud marhaságokat mutatni (az első órám 5 nap után ment vissza az Alzához, de egy itteni fórumtárs rábeszélésére kapott még egy esélyt és fél éve teszi rendben a dolgát).

Az meg egy másik dolog, hogy végigpróbálgattam már szinte mindegyik gyártó óráját, de egyik sem fejleszt ilyen tempóban. Fél év alatt legalább 20 új funkciót kapott az óra, amit megvásárláskor nem tudott. Van olyan Zepp funkció is, ami még nincs is bevezetve, de nekem teszterként elérhetővé vált /AI alapú kalória rögzítés, ami fotó alapján simán megmondja mi van a tányérodban, miből áll és mennyi a kalóriatartalma/. De pl. a WearOS-es órák után az Amazfit-eken (a T-Rex 3-on is) elérhető a vérnyomásmérés is (régiófüggő).

A magam részéről úgy gondolom az egyik sportolóknak, élsportolóknak szánt kiegészítő... A másik egy okosóra ami szeretne picit sportosabb lenni.

Az Amazfitet nem véletlenül hívják olcsó Garminnak...
    Szépen lépésről-lépésre zárkózik fel, mindezt úgy, hogy megfizethető marad.

A Garmin pofátlanul drága (és ez főként azért gáz, mert hardveresen még a T-Rex 3 is körberöhögi a legújabb Fenix 8-at is) és tetszik vagy sem, fenemód pontatlan (ezt jó pár teszt már bizonyította), a nagy előnye viszont, hogy bár nem pontos, de ebben következetes, vagyis az adatokkal lehet számolni és elég hosszú ideje piacon vannak ahhoz, hogy az algoritmusaik amik ezekből az adatokból számolnak megbízhatóak legyenek.

• Parallaxis

addikt

Érdekesek ezek a dolgok, mert ugyan én a Balance-t használom (ami ugyanez a rendszer), de több ismerősöm használja T-Rex3-at és bizony messze jobb a tapasztalat, mint amit a cikkíró írt és a kommentelők ide írtak.
    Én pl. egy Fenix 7 Pro-t adtam el, mert a Balance-t jobbnak találtam. Sokkal pontosabb pulzusmérés (és majdnem a Polar pánttal azonos követés, szemben a Fenix 2-3 másodperces késésével). Sokkal jobb egészségügyi követés (a Garmin soha nem volt képes rendesen rögzíteni sem az elalvást, sem az ébredést, mindig kézzel kellett korrigálni), a lépésszámlálást egy 30 perces lépcsőzéssel tesztelve az Amazfit 5!!! lépést tévedett, a Garmin 193-at...
    Több tesztet láttam, ahol a T-Rex 3-at a Fenix 8-al vetik össze és több tekintetben pontosabbnak bizonyult, mint a Garmin.

--

A teszthez hozzászólva.
    Az üzenetekre iOS alatt is lehet válaszolni (az Amazfit az egyetlen cég, amelyik ezt megoldotta) [link]

A Zepp Flow a vissza gomb hosszan nyomására is beállítható, hogy előjöjjön, így kiválasztó gomb hosszan nyomására és duplán kattintására más funkció állítható be (szóval de, a gombok konfigurálhatók).
    Egyébként mivel már nem nyelvfelismerés alapján működik a Zepp Flow, így a teljes magyar megértés jelenleg nem elérhető (mielőtt frissítették, hogy be kell állítani a nyelvet, ahol a magyar még nem szerepel, simán lehetett vele társalogni, akár még viccet is tudott mondani :) )

Az éjszakai kijelző nem energiatakarékosság miatt van és nem csak fekete-vörös, hanem vörös, narancs és zöld lehet. (És a Watch Ultra csak távolról hasonlít erre, mert ott csak a számlap vált erre át, ha átlép az ember egy alkalmazásba, akkor az színes marad. Itt viszont a teljes rendszer átáll erre színkombinációra, hogy a sötétben kímélje a szemet.)

Ha valakit érdekel, hogy mennyi a háttértároló pillanatnyi kapacitása és mi foglalja azt, arra van alkalmazás a Store-ba, csak telepíteni kell.

Kimaradt, hogy a WearOS és a Garmin mellett a ZeppOS képes egyedül a telefonnal szinkronizálni az üzeneteket, vagyis, ha a telefonon, vagy órán töröljük az értesítést, a másik eszközön is törlődik.

Az edzésfelismerés nálam és az ismerősöknél soha nem tévesztett, soha nem indult el edzés autóban és a szabadtéri és beltéri edzést is pontosan rögzíti.
    No meg ennél a rendszernél találkoztam egyedül olyan megoldással, ami igazából kicsit ilyesztő is, miszerint mész az utcán már 3-4 perce, mire felugrik a kérdés, hogy sétát észlel, akarom-e rögzíteni (itt el lehet ezt utasítani, ha nem nyomok semmit akkor pár másodperc múlva átvált rögzítésre) és ami a fura, hogy ilyenkor az edzés kezdőpontja nem az a hely, ahol feltette a kérdést, hanem a séta valódi kiinduló pontja 4 perccel ezelőttről.. Vagyis ha mozgást észlel akkor a háttérben elkezdi naplózni azt és ha pár percen belül leállsz és látja, hogy nem edzés akkor elveti, ha meg folyamatos a mozgás, akkor élesíti azokat az adatokat is.

GPX importnál az Zepp a GPX-hez rendelt alkalmazás, így bármilyen fájlkezelőben rábökve a gpx fájlra már be is emelte azt a Zepp.

A GPS nálam is pontos és kb. 1-2 másodpercen belül mindig talál pozíciót és szemben jó pár más órával (pl. WearOS) a magasságot is kalibrálja induláskor (ezt kézzel is meg lehet tenni) és edzéskor is van 3D-s rögzítés beállításra mód.

Új hozzászólás Aktív témák