Hirdetés
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Huawei Watch GT 6 és GT 6 Pro duplateszt
- OnePlus 15 - van plusz energia
- iPhone topik
- Amazfit T-Rex 3 Pro – világítós dínó
- Apple iPhone 11 - népalma
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Garmin topik
- Fotók, videók mobillal
-
Mobilarena
A topic lényege, amire való:
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Big-Lacos
aktív tag
válasz
Fotonhámozó
üzenetére
Koszi.
Valahogy mostanaban kevesebb kontrasztot kivan a szemem, de valoszinu igazatok van, nem Te jegyezted meg egyedul.
-
gergo5991
őstag
válasz
KelemenUhr
üzenetére
engedelmeddel picit megszerkesztettem, bár photoshop vagy valami jobb progi nem volt kéznél picit sötétt lett, de ha érdekel itt a link megnézheted : kép
-
KelemenUhr
aktív tag
válasz
gergo5991
üzenetére
Jó szemed van, nekem csak vonalzót odarakva tűnt fel a kis hordótorzítás. Pana 14-42-es kitobival készült, nem tudom, hogy ennyi normális-e. (Van a gépben valami kompenzáció erre, nem tudom, mennyit számít.) Ha nem normális a jelenség, akkor a szűrő lehet a ludas.

A színek már az utómunka során váltak ilyenné, ilyen technicolor hatást akartam elérni, reflektálva arra a borzalmas Hitchcock-filmre. De ha egy képet magyarázni kell, az már régen rossz.
Köszönöm a kritikát.
-
törölt tag
válasz
Fotonhámozó
üzenetére
(#43612) Fotonhámozó
Nagyon tetszik mindkettő.
(#43642) marcitp
Jó a fotó és csodásak a színek is.
(#43657) torzo
Valahogy olyan hatása van, mintha nem lenne eléggé éles az obi, legalábbis ha a saját kit zoomom tesztképére gondolok.
-
marcitp
őstag
-
marcitp
őstag
válasz
Acula M.D.
üzenetére
Hangulatra/színvilágra kicsit olyan, mint a Delta Kudlik Julival, de tetszik!

-
halagabor
tag
Megnézem kicsit beljebb/feljebb is, hátha jobb lesz úgy. Köszi a véleményeket

-
kiskami
tag
válasz
Acula M.D.
üzenetére
Tetszik.
-
gergo5991
őstag
válasz
KelemenUhr
üzenetére
üvegen keresztül készült a kép? valami perspektíva torzítással lehetne a képen javítani hogy a háttér picit lejebb kerüljön és a kép eleje megemelkedjen mintha picit lentről lett volna fényképezve, mivel fényképezted mert mintha eléggé torzítaná a lencse a képet a két oldalt, mert gondolom a betont vagy akármi ami na madár áll csak nem lehtt elhajolva mind2 oldalt
, a színek se nagyon szaturáltak, szeritem kuka -
Csari93
aktív tag
válasz
marcitp
üzenetére
Ha megengeded, az elsőn a lámpa és sirály aurája zavar, nem tudom mi okozza, de gondolom vagy az van, hogy direkt van ott, vagy az, hogy megint nem látszik a monitorodon, mint a tökös képeknél a fekete esetén.

A második BW-je tetszik, jó a hangulata, csak (főleg kicsiben nézve) zavar, hogy nem az épület közepével szemben fotóztad, meg talán dől is picit. -
marcitp
őstag
Van mèg kettö kèp, kuka?,ebben a tèmàban nem nagyon fotòztam mèg.
https://flic.kr/p/PQffpV
https://flic.kr/p/NAUtDV
-
rekid
addikt
Nekem kicsit fura, az egész testtartás balra néz, így logikus a baloldali tér viszont a szemével egyenesen rád néz de a szemei jobb sarkából így nekem azt a hatást kelti mintha jobbra nézne. Így a jobb-bal ellentét valahogy nekem elsőre nem adja ki. Lehet ha nem ennyire a szemei sarkából nézne akkor jobb lenne?

-
Acula M.D.
tag
Köszönöm a véleményeket! Ott középen élőben pára volt godray-jel, sajnos ezt a látványt nem sikerült visszaadni

-
g.killer
aktív tag
válasz
Acula M.D.
üzenetére
-
gergo5991
őstag
válasz
randras_83
üzenetére
azt vettem észre most hogy már december van, valahogy nálunk mindig kurvajó fényviszonyok vannak. Most nem tudom lehet lentebb van a nap mint nyáron vagy általában, de egyszerűen nálunk úgy süt a nap mintha napkelte vagy naplemente lenne, na meg a másik hogy tiszta a levegő is a hideg miatt, nincs pára se semmi smogféleség anyámtyúkja.
-
marcitp
őstag
válasz
randras_83
üzenetére
Kiszabadultunk kicsit...

-
-
*Ropi*
félisten
válasz
copass
üzenetére
Simán, pl. a Samsung S3-amat is kalibrálom, pedig az "csak" telefon. Az S4 pedig díjat is nyert a pontos Adobe RGB színreprodukciójáért.

Vagy azért írtad, mert elég sok tablet PLS (a Samsungnál az e-IPS megfelelője) kijelzős, ami az sRGB színtérnek csak <85%-át fedi - azzal meg nem sokra megy az ember?
-
Muerte68
addikt
válasz
Fotonhámozó
üzenetére
Jók főleg a második

Audison jó lett szerintem is csak a madarat kettévágó fűszál problémás ,a többi nélkül túl steril lenne

-
Fotonhámozó
senior tag
válasz
jjeahh
üzenetére
jjeahh: köszi! Szerintem nem szűk, bár írhatnám azt is, hogy jobbról a medve lógott bele, balról meg a Jeti. Ennyi van abban a helyben szerintem, ha a völgyet is beleveszem.
torzo: köszi! Szerintem Flickr szokásosan túlélesítette. Nem érzem túlszaturáltnak, bár húztam a színeken.
Ropi: köszi! Most, hogy mondod, feltűnt a kis képen. Viszont nem értem mitől lehet, szelektíven nem állítottam a színeken.
kiskami: köszi! Ez egy borongós őszi reggel volt, a nap csak rövid időre sütött ki. A kép témája az, hogy a közvetlen napfény csak Somoskőt és közvetlen környezetét érinti, a táj nagy része az ilyenkor szokásos szürkés-kékes semmitmondó volt. Nem nagyon lehet helyezkedni, a kép egy másik várból készült, korlátozott helyszínválasztási lehetőséggel.
-
kiskami
tag
válasz
Fotonhámozó
üzenetére
A második nagyon jó, kapod is rá a favokat - ahogy látom.

Az elsőn nekem a felső rész kékje nagyon kiugrik - lehet, hogy egy sárgás, szürkés?, zöldes árnyalatban jobban passzolna.
Mi a kép témája? Az alja vagy a teteje? Lehetne próbálni lőni kicsit lejjebbről, hogy a vár sziluettje az égen (háttér előtt) rajzolódjon ki. Egyébként szép.
Ha több favot/publicitást szeretnél a képeidnek, akkor javaslom, hogy nemzetközi tematikus csoportokba is küldd be őket ill. általános nagy tagszámúakba (pl FlickrCentral), ne csak magyarokba és technikaiakba! -
Hogy idetaláljak, ha lesz merszem képet feltenni.

-
gergo5991
őstag
válasz
*Ropi*
üzenetére
nem értem a felvidéki magyarok miért vannak diszkriminálva minden magyar versenyből, mert a magyar állampolgárság feltétel. Környező országokban is hasonló adószabályozás van a nyereményekre ( nem mintha a pályázatokban lévő nyeremények értéke elérné azt az összeget, ami után adózni kellene), és külföldre se eget rengető a postázási díj, + a felvidéki magyarok 90% os kedvezménnyel utazhatnak évente 4 alkalommal Magyarország területén, szóval akár személyesen is fel lehetne venni a nyereményt. Esetleg az a gond hogy egy felvidéki ember személyes adatai nem piacképesek, mivel nem valószínű hogy magyarországon fog vásárolni bármilyen terméket, ezáltal nincs értéke az emailcím, lakcím adatoknak ahová küldhetik a spamokat ? )
-
*Ropi*
félisten
válasz
Fotonhámozó
üzenetére
Az elsőn a meleg napfényfolt alatt van a házakon egy hideg sáv: az kiugrik, főleg kicsiben.
A második csont nélkül bejön.

-
*Ropi*
félisten
-
torzo
őstag
válasz
Fotonhámozó
üzenetére
Remek kompó mindkettő és gyönyörű tájak, fények. De most én kérdezem, nincs az első túlélesítve és kicsit túlszaturálva? Nekem nagyon borotva.
És igen, teljesen stimmel, amit a nef-ekről mondasz. Totál más munkamódszer szükséges és számomra (sokkal) több idő is.
@Audison: remek! (lenne, ha a háttérben nem lennének azok a kósza francok!)
-
jjeahh
nagyúr
válasz
Fotonhámozó
üzenetére
A második tetszik, de mintha szűknek érzem. Mondjuk elsőt sem kukáznám azért..

Audison: Én kiretusálnám azokat a fűszálakat vagy miket a háttérről és akkor ütős lenne...
-
Audison
senior tag
-
Fotonhámozó
senior tag
Fotós ismerőssel most olyat játszunk, hogy 1-1 választott képet átküldjük a másiknak kidolgozásra. Nem sok NEF-t dolgoztam még ki eddig, viszont mindegyiknek többször kellett nekifutnom, mert elsőre sehogy sem jött össze amit szerettem volna. Valahogy mintha más hozzáállást, munkamódszert igényelne a Nikon rawok előhívása.
Az sem segít, hogy a napokban megjött az új, kalibrált monitorom. A régi mellé téve kiderült, hogy elég szépen elmászott a korábbi kijelzőm színhelyessége
Most a jól kalibrált színeket kissé sárgásnak érzem. Kell idő, mire megszokom a jót. -
torzo
őstag
válasz
Fotonhámozó
üzenetére
Igen, a tetejével nekem is bajom volt, de értelmes vágást sehogy sem tudtam kivitelezni.
Az ND szűrés utólag, az bizony betalált. Na, majd még nekifutok néhányszor.Egyébként a Canon rendszerrel könnyebben tudok bánni, mint a sokkal nagyobb dinamikájú Nikonnal. De ezt csak nagyon halkan mondtam.

Ez még nikonos lövés volt -
Fotonhámozó
senior tag
A tetején a házakat feleslegesnek érzem, lehagynám őket. A kompó ezt leszámítva jó. Csak megint az utómunka, valahogy zajos, szét van esve a kép és a színek sem az igaziak. Mintha a mikrokontrasztot felhúztad olna, plusz felül alkalmaztál volna szoftveres átmenetes ND-t.
Big-Lacos: épületperspektíva jó, de tolnék rá bátran kontrasztot. A másikat nem tudom hová tenni. Esetleg leretuslnám a kábeleket, mintha lebegne a levegőben.
-
Muerte68
addikt
-
*Ropi*
félisten
válasz
KelemenUhr
üzenetére
Szia!
Az elsőt tartsd meg a szolídabb utómunkával - a másodikon már túl karakteres a felhő és inkább kaotikussá válik a kép a textúrájától, mint hozzáadna. A másik a torony aurája, ami egyértelműen szemet szúr.
Talán más színvilággal lenne érdemes megnézni, mondjuk amolyan "Gotham Style"-ban.

Új hozzászólás Aktív témák
- GYÖNYÖRŰ iPhone 15 Pro Max 256GB Blue Titanium-1ÉV GARANCIA-Kártyafüggetlen, MS4091
- Eladó szép állapotban levő Apple iPhone 11 64GB fehér / 12 hónap jótállással!
- Shining3D EinScan Pro 2X 3D szkenner
- Xiaomi Redmi Note 14 Pro+ 5G 512GB,Újszerű,Adatkabel,12 hónap garanciával
- Keresünk iPhone 15/15 Plus/15 Pro/15 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
nem kell mindig full nyitva portrézni 

az általában vetítőgépen - ha valahová menni kellett -, és a szülő nem tudta lepasszolni a kölköket és valamivel le kellett foglalni az ifjúságot... 

, a színek se nagyon szaturáltak, szeritem kuka

és nem makró

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)