- Vodafone mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Redmi Buds 5 és Buds 5 Pro - feláron vagy féláron?
- Poco X3 Pro - hardverfrissítés
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
- Mit tudunk a Pitaka márkáról, és milyenek a kiegészítőik?
- Yettel topik
-
Mobilarena
A topic lényege, amire való:
Új hozzászólás Aktív témák
-
torzo
őstag
válasz Tomdriver #45598 üzenetére
Ha vidámkodást szeretsz olvasni, akkor nem rossz Scott Kelby. David Prakel munkái szakszerűek, magas színvonalúak, jól illusztráltak. Ha tényleg szeretnél elmélyedni a fotózás technikai, komponálási alapismereteiben, akkor inkább ezt!
-
buci30
addikt
válasz vihartigris #45597 üzenetére
Ismerem olvastam pár éve de azóta nem foglalkoztam vele.
S ma megyek úgy azért gyors tanácsra volt szükségem nem profi képek miatt
De azért kösziiPhone 11 pro max, iPad Air2, Macbook pro, Apple Watch 44mm, Apple Airpods pro
-
Tomdriver
őstag
válasz vihartigris #45597 üzenetére
Érdemes ebből az egész sorozatot megvenni? (1-5)
Nem látom sehol sem, hogy az egyes részek milyen témakörökből íródtak. -
vihartigris
őstag
válasz buci30 #45594 üzenetére
Ajánlom figyelmedbe Scott Kelby könyvét.
Lehet más szerző hasonló tartalmú könyvét is olvasni, sokat segít.bármi reciproka a semmi
-
buci30
addikt
Köszi
Háttér mossás tudom az zoom és 2.8.
De kirándulás hogy minden éles legyen arra voltam kíváncsi hogy ne itthon vegyem észre a gépen hogy valami nem stimmel
4.5 és a 7.1 között most az udvarban nagy különbség nem volt.
De akkor marad a 7.1 mára.
De gondolom este felé meg ha beltér amikor kevés fény lesz akkor mehet a 2.8 ugye?iPhone 11 pro max, iPad Air2, Macbook pro, Apple Watch 44mm, Apple Airpods pro
-
torzo
őstag
válasz buci30 #45594 üzenetére
Már a Canon topikban is írtam, hogy mit nézz! A mélységélességet (DOF= depth of field) a linkelt online progival kiszámolhatod. A dof tárgytávolság és gyutávfüggő. Az a kérdés, mit szeretnél. Ha mosni a hátteret, akkor tág rekesz, ha tájazol, szeretnél szinte mindent élesnek látni, rekeszelni kell. Pl 5.6-7.1 rekeszállással utcán minden OK lesz. Tájképhez állvány, iso 100 és 11-es rekesz.
Azt is érdemes tudni, hogy a legtöbb optika a legtágabb rekeszen kicsit lágy, egy fényértéknyi rekesz szűkítéssel már sokkal élesebb. A durván drága optikák persze tágon is jók.
Egy kicsit olvass már utána a mélységélesség fogalmának és akkor tisztul majd a dolog!Spot mérés ellenfénye fotózásnál jó, más esetekben nagyon mellé tudsz vele exponálni. A kiértékelőt használd! Az úgy általában (majdnem) mindig jó.
[ Szerkesztve ]
-
buci30
addikt
Vettem egy Sigma 17-50 2.8 obit a Canon 600D-re
A kérdésem az lenne, ha kint nappal fotozom a rekesz értéket meddig érdemes állítani?
Bent szobában a 2.8 hozta amit reméltem szép képeket csinál.
De ma megyek kirándulni és nem nagyon lenne időm kísérletezni de szeretnék éles képeket készíteni és persze nem automata módban 😊
Tehát nappal városban és tájképhez a rekesz 2.8 nem kell ha jól gondolom max este felé vagy ha bent leszünk kastély stb!? F 4.5 ig néztem kinti képeknél azok már élesebb képek lettek de mehet feljebb vagy ez az úgymond ajánlot.Másik a szpot vagy kiértékelő mérés nem igen tudom melyik lenne a célszerűbb?
iPhone 11 pro max, iPad Air2, Macbook pro, Apple Watch 44mm, Apple Airpods pro
-
jjeahh
nagyúr
"Remélem, ez nem nagyon lilás!"
A monitorod nincs elcsúszva magentába/lilába? Nem kötekedésként, csak azért kérdem, mert sokszor megkaptad már, hogy torzo-ződ és gondolom ha lilás a monyód, akkor nálad a zöldes látszik normálisnak, ez meg azért tűnik lilásnak. Pedig szerintem nem lilás, sőt, pont jó, rendben van. Ha nem laknál olyan messze mondanám, hogy ugorgyál fel hozzám, kalibráljunk egyet... Persze lehet tévedek, nálam anno ugyanez volt, csak a monyóim nem lilába húztak, hanem durván kékbe, aztán egy tisztességes kalibrálás megoldotta.
Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG
-
torzo
őstag
válasz fattyu #45591 üzenetére
Jogos, de mondom, még ezt is csak ordítozások közepette tudtam meglőni, mert annyira ment a hiszti. Ami utána jött, azt sajnáltam legjobban, hogy nem került szenzorra. Feltámadt a szél és eszeveszett vágta indult a patások részéről, a vadkutyák pedig azonnal vadászni indultak. Könyörögtem, hogy álljunk meg, de nem hallgattak rám. Aszonták, ez veszélyes.
-
Balinov
titán
-
torzo
őstag
válasz Csari93 #45585 üzenetére
Nem bizony! Nem is hittem volna, hogy ez a brutál óriás milyen egy sajtkukac! Egy pillanatra meg nem áll.
@vihartigris: tomdriver már megválaszolta. Ja. És a vörös afrikai föld miatt ilyen baromi jó a színük.
Amíg nem jön egy nagy eső vagy nem csobbannak egy nagyot.
Hogy a fenébe bírja az ormányába beszívni a nem kevés vörös port! Tüsszögőset egyet sem láttam![ Szerkesztve ]
-
Tomdriver
őstag
válasz vihartigris #45583 üzenetére
Féregteleníti magát, dobálja port.
-
torzo
őstag
válasz bandhajon@ #45579 üzenetére
Madarat így nemigen fogsz jót lőni. El kell bújni. Les vagy lessátor. És persze be kell etetni a helyet. Megválasztani jól a környezetet. Beszállóág szükséges, amely mögött jó messze legyen valami viszonylagos homogén háttér. A madárral legyél egy szintben! Az alulról-felülről lőtt képek nem valami jók a ragadozómadarak kivételével.
És ahogy mondták, sok-sok türelem. Az optikád alkalmas, ha van elég fény. És csak az a madárfotó ér valamit, ahol a madár szeme megcsillan. Először jöhetnek a zsánerképek később már akcióra hajts!
Érdemes itatós lest is kiépíteni, nyáron, nagy melegben ott aztán lesz forgalom. Ha van kerted, sikerre vagy ítélve. Ha nincs, jobban jársz, ha befizeted magad valamelyik bbejáratott madárlesbe. Az némi pénz, de garantált a gyors siker.
És persze ne kemény fényben dolgozz! Pirkadattól kb 9-ig és 5-6 után napnyugtáig.
Az isot ne sajnáld, madarazásnál nagyon durva záridők kellenek! Minél kisebb a madár, annál gyorsabb. Ott 1/1000-2000. Sasnál már elég az 1/500 is. Bátran iso 800-1600-3200! És persze frankó sorozatsebi.Na, ennyi elég elsőre.
És most egy jó nagy madár!
[ Szerkesztve ]
-
Muerte68
addikt
válasz bandhajon@ #45579 üzenetére
az első jobb de inkább állóba-a másodikon sok a homály az felejtős szerintem
vond a 4-ik kimondottan tetszik
[ Szerkesztve ]
Láttam egy fickót a kávézóban. Se mobil, se laptop. Csak ült ott és itta a kávéját. Mint egy pszichopata.... https://www.flickr.com/photos/128638150@N03/
-
rushmoon
csendes tag
válasz Fandango #45513 üzenetére
Tegnap nem láttam a válaszokat, az előző hozzászólásom így tárgytalan
@torzo: Igen, azt én is díjaznám, majd próbálkozok.
@Fandango: Valószínűleg igazad van, ennyit tudtam húzni rajta. A fő probléma gondolom hogy dél kötül, tűző napsütésben készült a kép (a madár hasa közel fekete volt eredetileg).
Köszönöm a válszokat!
[ Szerkesztve ]
-
Balinov
titán
válasz vihartigris #45576 üzenetére
6yrs, 19.5kg :) Realme X2 Pro 12/256, Fizetési elvárás: hát, én már a Google-ban is sokat kerestem.... Flickr fotoim: http://www.flickr.com/photos/magdabalinko/
-
Balinov
titán
válasz vihartigris #45574 üzenetére
ahogy nezem D700+ 150-600-el keszult, 600mm-en. szoval 1.5-os DX crop faktorral ez ekv 900mm..
6yrs, 19.5kg :) Realme X2 Pro 12/256, Fizetési elvárás: hát, én már a Google-ban is sokat kerestem.... Flickr fotoim: http://www.flickr.com/photos/magdabalinko/
-
vihartigris
őstag
válasz bandhajon@ #45572 üzenetére
Madárfotózáshoz sok-sok türelem, kitartás kell. Nem árt egy sok száz mm-es teleobjektív (lehetőleg fényerős), esetleg saját etetőt készíteni vagy várni a szerencsét, hogy tőled 1-2 méterre leszáll egy (nagyobb) madár.
bármi reciproka a semmi
-
törölt tag
válasz bandhajon@ #45572 üzenetére
Szűkebben.
-
vond
MODERÁTOR
Múltkor kint voltam az épülő stadionnál. Már hetek óta nem tudtam befejezni ezt a pár képet se, mindig csak a lótás-futás van. De most végre kiexportáltam őket. Mindegy, hogy hulla fáradt vagyok.
Nem nagy eresztések, de mégis tetszenek. Van azért valami értékelhető bennük?
[ Szerkesztve ]
VOND.HU // DESIGN • PHOTO • VIDEO • WEB • IT
-
halagabor
tag
Ne f/8-on lődd, mert akkor egy csomó minden éles lesz és a téma nem válik el a háttértől/előtértől, ugyanakkor nem feltétlenül baj, ha ezek vannak a képen, de a hangsúlyos a fő téma legyen. Azért a túl kicsi mélységélesség sem ajánlott, a csatolt példaképek is szenvednek ettől a hibától. A második probléma, hogy összevissza vannak gabalyodva a fotódon, lényegi részek nem látszanak, csigákat nem így érdemes ábrázolni. Egyébként én imádok csigákat fotózni, mert nyugis figurák, nem nagyon sietnek sehova, ugyanakkor nem olyan ijedősek ezért megfelelő közelségbe lehet kerülni. Helyezd őket legközelebb érdekesebb környezetbe. Én például fel szoktam pakolni őket fára, bokor levelére, stb. Így lesznek érdekes fények, bokeh, "szintbe" is könnyebb így kerülni. Ha hozzányúlsz akkor nyilván behúzódik a házába, de aztán előbb utóbb elindul és akkor ha türelmes vagy akkor jönni fognak az érdekes és izgalmas pózok meg kompók.
Amire gondolok képekben (nyilván ezeken is lehet sokmindent javítani még ):
[ Szerkesztve ]
https://www.flickr.com/photos/halagabor/ https://www.instagram.com/halagabor/
-
Fotonhámozó
senior tag
válasz Balinov #45546 üzenetére
"Ballinastoe-nal, a jobblegszelso zolt erdosavba belevagason kivul szerintetek mi a gond a komponalassal?"
A fő gondom a képpel az, hogy hiába van meg mind az út, mind a völgy mint tekintetvezető elem a képen, mégsem működik a fotó. A felhősávot magad is észrevetted. A kép tagoltsága sem adja, hiányzik az igazi mélységérzet (van egy kicsi, de...). A minőségét mások már említették, nagyon mosott és a színek is furcsák.FF vs minden más tájképre: jó a FF, de ha nincsenek trükkös fényviszonyok, akkor kisebb szenzor sem (akkora) hátrány. Tele használatakor néha a cropfaktor még jól is jön. Ha nagy dinamikaátfogás kell, akkor lehet expósorozatot lőni. FF előnye tájképezésnél _szerintem_ legjobban asztrotájképeknél jön elő vagy olyan szélsőséges fényviszonyok esetén, amikor az expósorozat nem járható (ellenfény + a nagy szélben mozgó faágak stb.), esetleg ha egyéni hóbortból 1 expóból szeretnéd megoldani a dolgot.
A farkas imádott olvasni, zabálta a könyveket. Ezért ette meg a nagy i-t és a piros k-t.
-
zeee
senior tag
Mit szóltok ehhez?
[ Szerkesztve ]
-
Muerte68
addikt
válasz vihartigris #45543 üzenetére
Csabán meg tuning majális lesz a Tesco parkolóban
Láttam egy fickót a kávézóban. Se mobil, se laptop. Csak ült ott és itta a kávéját. Mint egy pszichopata.... https://www.flickr.com/photos/128638150@N03/
-
jjeahh
nagyúr
Remélem ebből nem lesz vita, de szerintem... eeez hülyeség
1. manapság szerintem legtöbb esetben bőven elég az 1" szenzorok dinamikája is, nagy ritkán ha mégsem akkor meg lehet oldani multiexpóval vagy valami... inkább überpenge obi kell meg tűrhető felbontás és mindkettő adott m4/3-on.
2. én azért mert néha-néha jól jön a fullfrém dinamikája biztos nem cipelnék 1000m+ hegyekre fel (főleg nyári kánikulában) ff dslr-t, legszívesebben valami kis gépet hordoznék uwa zoommal vagy csúcskompaktot, capture clip-el az övemen. Kis gép már mondjuk adott, csak egy uwa kéne...
Szerintem csak ki kéne próbálnod akció közben mondjuk egy olyan e-m1-et előítélet nélkül. Persze sok mindenben nagy előnye van a nagyobb szenzornak, de túrázgatni pont nem azt vinném. de kinek a pap...Hogy on is legyen, hozok egy sz*r képet, mert más most nincs, természetesen kis szenzorral készült
[ Szerkesztve ]
Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG
-
Balinov
titán
szerintem amire te gondolsz az joreszt a tolem szarmazo user error...ido hianyabani kapkodas, stb...koetem az m43u forumat, user showcase-t es bizony vannak olyan m43-as kepek (taj, street,portre,makro), hogy beszaras a minoseg. Annyiban valszeg igazad van,hogy kisebb szenzor, kisebb F-erteken elojovo diffrakcio miatt nem annyira megbocsajto, mint egy apsc/ff
-
torzo
őstag
Számomra nagyon festmény effekt jön elő belenagyításkor. Lehet, hogy ez Oly munkamód? Nikon ilyet csak akkor csinál, ha erős a zajszűrés és az utóélesítés.
Értem én, hogy népszerű az Oly, csinos, aranyos, de ekkora szenzorral nem lehet rendesen dolgozni. Különösen nem tájkép témában. Persze, magam még sosem próbáltam, lehet, hülyeségeket beszélek. De volt, hogy kollégával párhuzamosan dolgoztunk azonos témán, ő Olympus M1 én N d800. Ugye, nem kell mondjam, hogy mi volt a tapasztalat?
Biztos, hogy maradok a nagy szenzornál, akkor is ha nagy a terjedelem.
Mondjuk egy Sony alpha 9..... OMG!
-
Balinov
titán
válasz jjeahh #45547 üzenetére
szerintem azt a baszakodast egy jobb komponalassal el tudtam volna kerulni, vagy siman szelesre vagni, kiegett resz nelkul..
D5k vsEM5, de kis gonosz
bugizozi: Lough Tay/meg ugy Wicklow szinte egy kopesre van Dublintol, ha ide jottok legalabb egy egynapos buszos kirandulasra mozduljatok ra Wicklow-ba. Ezekkel ment par ismeros, meg voltak elegedve
-
jjeahh
nagyúr
"Ballinastoe-nal, a jobblegszelso zolt erdosavba belevagason kivul szerintetek mi a gond a komponalassal?"
Nekem nem a kompóval van bajom, hanem azzal, hogy csúnyán kiégett az ég, egy expósorozattal simán vissza lehetett volna hozni... esetleg maszkolgatás, sok-sok festegetés, klónozgatás, káromkodás
"mar korabban is probalkoztam - meg D5000-el"
Ordít is a színekről, hogy akkor még nem voltál OlympusosFb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG
-
Balinov
titán
koszi torzo & jjeahh.
en imadom Wicklow-t, itt is van ugy 1 oranyi kocsiutra (vagy meg annyira se) csak utobbi 1-2 evben ritkan jutunk el, mig korabban akar minden masodik 7vegen is felugrottunk.
A tavasnal tenyleg szerencsetlen a kompo, mar korabban is probalkoztam - meg D5000-el, akkor is UWA-ert kialtott, ami azota sincs.. Nincs mese, panoramat kellett volna loni, nem kapkodni. Vagy feltekerni a 30as sigma helyett az O1250-et.. Itt egy pano, az egyik 500+ meter magas hagorol amugy. de ez meg nekem nem else (mondjuk ezt asszem pont ORF-bol, ICE-vel toltam ossze, aztan a kimeneti TIFF-et szerkesztettem LR-ben
Kapkodas amugyis visszakoszono elem, ha eljutunk valahova ritkan van nyugodt 5percem egy adott helyszinre, kepre, kiccalad var a kocsiban, osvenyen,stb..hogy gyeremarapabazze!
Ballinastoe-nal, a jobblegszelso zolt erdosavba belevagason kivul szerintetek mi a gond a komponalassal? En ezt latom hibanak, ill. a felso reszen a zord felhok feletti vilagos reszt kellett volna lehet nem belekomponalni, meg esetleg az aljat ugy, hogy az az autout a kep balalsojabol induljon
Torzo, neked kulon kerdes. utomunkaval a te szajizednek melyik resz nem tetszik? Tenyleg csak a velmenyed erdekel.
Mindenestre koszi az eddigi velemenyeket is!
B
-
Muerte68
addikt
válasz g.killer #45539 üzenetére
Szarvas a ligetben-akinek közel van.Van egy veterán jármű baráti kör is traktorokat motorokat is szoktak kihozni.
-
-
Muerte68
addikt
válasz Balinov #45525 üzenetére
a harmadik igen jól sikerült
g.killer jó lett a kacsa-amúgy is elég jók a kocsis képeid+ez a szín is tetszik
elsején én is próbálkozom veterán járműtalálkozó lesz,remélem jó idő is
[ Szerkesztve ]
-
jjeahh
nagyúr
+1 torzo-nak és tényleg gyönyörű helyek, vétek nem rommáfotózni . Nekem amúgy ez tetszik a legjobban.
[ Szerkesztve ]
-
g.killer
aktív tag
válasz belovary #45530 üzenetére
Semmi, csak az egyik kollégánk rossz véleménnyel volt a kritikánk és egyik forumtársunk személyéről..
csodavas: Köszi!
[ Szerkesztve ]
"A legjobb megoldás az, ha az ember talál egy számára elviselhető állást, amiből meg tud élni, és a maradék idejét és energiáját a fotográfiának szenteli. " (André Kertész)
-
Fandango
veterán
A személyeskedést kerüljük kedves topik társak!
-
torzo
őstag
Ezek gyönyörű helyek! De tényleg, én rommá fotóznám ezt a környéket, az biztos.
Korábban voltak nagyon jó képeid, az utóbbi hónapokban azonban valahogy nem az igazi a legtöbbje. Belevágsz sziklákba, tavakba, rossz helyről indulnak vonalak, síkok.
Itt vagy részleteket fotóznék telével, vagy panorámákat lőnék, de nem ezekből a szokvány perspektívákból.
A harmadik azonban minden nyafogásom ellenére nagyon tetszik, meg az is, ami ezután jön a flickr albumodban. Sőt, az talán még jobban!
Az utómunkáról nem szólok. Azt kritizálja más!
-
Balinov
titán
Gondolom mar ruhellitek a hegyes kepeket, de hoznek megint egy kis "hazait" meg szilveszter idejebol..
Ballinastoe
Lough Tay, Wicklow (errol 1-2 eve mar linkeltem egy szep lens flare-s kepet)
Djouce hegy
Olyan durva felhok, fenyek voltak,hogy beszaras.
Koszonom a konstruktiv kritikat, mint mindig
B
-
belovary
senior tag
@zoomon: Már kiveséztétek ezt a képet, én csak annyit fűznék hozzá, és ha valaki írta volna már, akkor rúgjatok seggbe...
Szóval nekem a legnagyobb bajom ezzel a képpel, a kutya tekintete. Most nem akarom ragozni, hogy miket vált ki az emberből ez a nézés, milyen hangulatot, de nem kellemes. Egy sivárabb környezetben, eldobott lánc mellette..... olyan komor hangulatú képre gondolok... az lehet nem lenne rossz!
Amúgy még olyat is mondott a mellettem ülő, hogy olyan mintha épp csukná le a szemét, és akkor lett volna lekapva.
Meg kell kérni a "modellt" hogy újra pózoljon...[ Szerkesztve ]
-
marcitp
őstag
válasz zoomon #45521 üzenetére
Nem tudom, azok a vágások ahogy Landretti nyomja megállnak valahogy.
Persze, vannak gyengébb képek, "kezdô" topik, de annyira azért nem az. Védeni a saját képet, amire többen ua kritikát mondják, nem sok értelme van, meg beszòlni, hogy itt már a kezdők is profik, akik meg fb-n lájkolnak, azok persze hòtziher, hogy profik....
Lehet, másnap már jogosnak érzi az ember a kritikát...https://www.flickr.com/photos/131261609@N06/
-
zoomon
tag
válasz marcitp #45519 üzenetére
Valóban, elnézést. Bevádoltam itt G killert. Tényleg szuper jó képei vannak az úriembernek, pedig úgy vágja a blökiket mint egy rossz hentes. A lényeg, hogy itt tényleg tanul az ember, nem csak lájkokat gyűjt, és ez jó. Csak úgy gondolom a kuka és a tökéletes kép között (ami miért is lenne kezdő képek között?) vannak megállók, és nem feltétlenül akkor lehet csak egy kép jó, ha az összes klasszikus szabályt betartva készül és itt most nem a saját képemre gondolok elsősorban.
-
zoomon
tag
válasz g.killer #45516 üzenetére
Ügyesen alakítottad a némbert fává
A múltkori kutyás képemet korrekcióztam kicsit, nyilván a koncepció hiányát nem tudtam pótolni, de a wb-n, fe-n, vágáson kicsit igazítottam. Mondjuk én az eredetit sem éreztem sötétnek, se kettévágottnak. Megnéztem az általad említett úriember kutyás képei, nagyon jók, ő sem fél középső fókuszpontot használni
[ Szerkesztve ]
-
g.killer
aktív tag
Köszi! Fél órát szöszöltem mert egy némber belesétált és nem vettem észre! Az tényleg zavaró volt..
Majd a kocsit is kiveszem..[ Szerkesztve ]
"A legjobb megoldás az, ha az ember talál egy számára elviselhető állást, amiből meg tud élni, és a maradék idejét és energiáját a fotográfiának szenteli. " (André Kertész)
-
g.killer
aktív tag
Fandango: Messze járt a mester olyan helyen ahol az ember nem szívesen guggol le a fűbe mert egy bantura vagy valami olyanra lel ami képes kioltani az életét.
Torzo neked még tartozom egy válasszal nem felejtettem csak időm híján nem írtam.
-
torzo
őstag
válasz vihartigris #45506 üzenetére
-
rekid
addikt
Oks, kuka köszi!
Gyáva népnek nincs hazája!
-
m3ss
veterán
erdemes lett volna kinlodni meg vele, de nem utolag.
csipo ki balra, tekintet inkabb felfele. szinharmonia sem tul eros. lobogo cucc benne lehetne teljes egeszeben. tagabb rekesszel hatterrel se lenne baj.
en lehet hagynek egy kis repcet is az eloterbe. valamint valami csinosabb ruha jobban illene a kep hangulatahoz, akar valami szoknya, egybereszes ruha...madarak fincsik, grat
https://www.instagram.com/jozsef.beko/
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest