- Poco X6 Pro - ötös alá
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- Mobil flották
- Magisk
- Milyen GPS-t vegyek?
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- A sógorokhoz érkezik a kompakt Vivo X200 FE
-
Mobilarena
Alcor Access O819M Táblagép
Frissítve: 2015.09.27
Frissítés oka: új firmware + ROOT
Új hozzászólás Aktív témák
-
atala
addikt
Nekem egy hete bent van, árajánlatra várok. (usb csatlakozó csere) Pedig közvetlenül a szervizbe vittem, nem az átadópontra.
Egy hét alatt arra nem voltak képesek, hogy adjanak egy árajánlatot. Ha hétfőn sem teszik meg, elhozom a tabletet.
A sim foglalat hibát nekem is mondták amikor bevittem. A vicces csak az, hogy egyszer lett volt benne kártya, és nem lett ki be húzkodva. Nekem is működött rendesen. -
Aryon87
félisten
Videó a merülésről.
Ezt elküldtem a szerviznek is, kíváncsi vagyok mit írnak vissza:Tisztelt Szerviz!
Mai nap sikerült felvennem, amint a táblagépem - immár sokadjára - igencsak erős zuhanómerülésbe kezd, és egy x százaléknál minden előzmény nélkül kikapcsol.
A készülékem (Alcor Acces O819M) már 2 alkalommal járt az Önök szervizében, legutóbb pont az akkumulátor hibája miatt.
A készülék 2015. márciusában lett vásárolva.
Szeretném megérdeklődni, hogy ilyen esetben mi a teendő?
Itt lenne a videó-felvétel, amin elég jól látni mindent: -
Martin Eden
tag
Nem lehet, hogy előtte viszont órákig használtad és közben végig 68%-on volt? Mert nálam is elő-előfordul, hogy egyszerűen nem a valós értéket mutatja, hanem beragad egy adott %-nál... Így én leginkább az aktív kijelzőidőt szoktam alapul venni, az nagyjából 7+ óra szokott lenni. Vagyis ha azt látom, hogy teszem azt azt jelzi, hogy még 54%-on van az akkumulátor, miközben az aktív kijelzőidő meg 6 óra 40 perc, akkor már tudom, hogy jó eséllyel 10 percnyi használat után egyszer csak kiírja, hogy már csak 15% a töltöttség, aztán még pár perc után meg már kapcsolna is ki. Ami jobban zavar, hogy a friss is firmware-rel a napokban újra megjelent a kéretlen reklám: látom települt megint a "broservice". Ezt le tudtam szedni, illetve volt még egy "linervice" is, mint gyanús futó program, ezt kilőttem, de a crashservice kilőhetetlen, amit a backservice futtat, szerintem ezeknek vajmi kevés köze van az androidhoz. Szóval mióta visszakaptam, még nem nyúltam bele, de sajnos megint jöhet a root, ha végleges megoldást akarok...
-
SzinTibi
csendes tag
OKÉ!
Amúgy ha minden jól megy holnap viszem szervizbe, mert a napokban feltűnt h a képernyő bal szélén egy csíkban érzéketlen. És így elég macerás a menüben ikonokat nyomkodni amik a bal szélen vannak. Ha meg elfektetem akkor meg program specifikus gombokat nem érek el.
Amúgy az enyém már újabb rendszer frissítéssel jött ki, mert az egyéni build-szám szerint 2015.02.06-ai az android. Ami meg fent van a honlapon, az meg 2014.11.14-es. Különbséget a működésében nem tapasztalok, ugyan úgy érzéketlen a kijelző adott része, ergó nem valószínű h szoftveres baj.
-
SzinTibi
csendes tag
Ezt az MTKprovider.apk nem találom a partíciós frissítésben....ami elég fura. Felraksz egy képet a te Tabod build, kernel, alapsáv...stb menüjéről? Kíváncsi vagyok van e különbség az enyém és a tiéd között szoftveresen. Amúgy a te tableted volt állandó vendég a szervízbe ugye?!
-
atala
addikt
Miért nem csak átnevezted? Azt bármikor vissza lehet állítani.
Én arra lennék kíváncsi, hogy az átnevezés után, ha nyomunk egy gyári visszaállítást, akkor vissza jön-e a böngésző. Mert ha igen, akkor az esetleges szerviz esetén (persze csak hardveres hiba esetén) elég azt megtenni, nem kell újra vissza nevezni, meg unrootolni. -
SzinTibi
csendes tag
Hali!
Jobban jársz ha fogod és teljesen visszaállítod gyári állapotba, akkor törlődik minden mindenhonnan és elöről kezdhetsz mindent. Ha kész a visszaállítás, akkor rootold kingoroottal. Pl.: ES File Managerben bakapcsolod a root explorer funkciót és kikeresed a browser.apk és a xpbk.apk fájlokat és átnevezed őket, de törölheted is.
Ha ezt így végig csinálod akkor nem szabadna semmilyen kéretlen dolgot felraknia a tab-ra. Nekem közel 2 hete meg van és semmi baja nincsen így. -
anonym1s
őstag
Hali.
A framaroot annyira egyszeru, nem kell hozza szajbaragos leiras. Az xda forumrol letoltod a legujabbat, telepited, elinditod, raboksz az egyik exploit-ra es kesz. Ha nem mukodik az exploit amit valasztottal, akkor valasztasz masikat.
Van benne unroot funkcio is, ez visszaallitja eredetire mintha hozza sem nyultal volna, igy a garanciat sem befolyasolja.
En framarottal csinaltam a galaxy s2 telefonomat annak idejen (3 eve). -
szisziisti
csendes tag
No akkor most nyugi mindenkinek, én is találkoztam ezzel a problémával (D786M), frissítettem firmwaret, vírust kerestem. Szervíz help, újabb frissítés, maradt a csodás romban lévő vírus (ESET, 360 Security)..
1. leraktam a gépet teli telepítette magát minden hülyeséggel... gyáribeállítás maradt a monkey meg egy másik ami rendre visszatelepült.
2. Az Alcor firmware ben 2 virus volt detektálható az operában és a browsverben
3. Frissítettek az opera kikerült, azonban a borwsver továbbra is dolgozott.. adatot generált játékot akart telepíteni.
Készülékem nem jótállásos, így elkezdtem olvasni olvasni. Attól féltem hogy ha rootolom és rossz a root akkor tégla. Találtam egy leírást, hogy a farmaroot ha nem jó neki az alkalmazás kilép és nem csinál semmit ! Na ez az. 1.8.1 nekiuszít sajna rossz kilép (tényleg nem csinált semmit) Tudjuk hogy ezezk a kütyük amiket nem sorolnak rootolhatónak.
Tovább keres legfrissebb farmaroot 1.9.3, láss csodát egy + új lehetőséget tartalmaz azt választottam , és kérem legyen szíves újraindítani a készüléket. Na most ugrik a monkey a vízbe..Android indítás frissítés... és elindult , egy teszt program hogy rootolva van e zöld nagy pipa !
No akkor -nincs semmi a kötyün csak a root és a 360 security és egy file alkalmazás rootolt kütyükhöz.
browser mentés, majd végleges törlés. ujrainditottam. 360 security serint az gép tiszta kivétel a mentés helye és azonnal törölte a böngészőt.Opera minit feltelepítettem, a 360 sec gyorsítás, viruskeresés , felsleges file törlés... és száguld a tab egy hete hiba nélkül
Az adatforgalom csökkent, a sebesség nőtt. -
pont erről szól a backdoor.
én a hétvégén megint beállítok rá egy kamu google acc-ot, meg felrakok rá 1-2 app-ot, beállítom a wifi-t és várok. következő alkalommal*, ha nem kapom vissza az árát, akkor fogyasztóvédelem.*mivel pontosan ugyanazt a SW-t rakták rá, mint ami előtte is rajta volt, és nem volt root-olva, ezért eléggé meglepődnék, ha ne jelenne meg.
amúgy akinek problémája van, az netről rakta fel a SW frissítést, vagy kellett az átvevőponton IMEI-t beíratni?
még azt képzelném el, hogy a honlapon lévő image, illetve az átvevőponton használt SW-ben van a féreg és a szervizben ezért nem találkoznak vele. meg ezért lehet elvileg ennyi tünetmentes tablet.merthogy az átvevőpontos kolléga szerint senki más nem vitte még oda ilyen problémával... (én meg mondom neki, hogy a fórumon vannak egy páran, de ezzel semelyikünk se győzi meg a másikat.)
-
ubiessuni
tag
Szia.
Most néztem nekem nincs ilyen app rajta...
Viszont volt más hasonló, ugyan ezt csinálta chrom-ba jobb alul kicsi reklámot.
Én csak root-al tudtam törölni, de mindig vissza tette magát, ha netet kapott a tab. Így meguntam, xposed app settings és megvontam minden jogát így megnémult.. -
4 hete vittem be a tablet-et második alkalommal evvel a hibával. szerettem volna visszakérni az árát. azóta nem jött válasz (a csóka előzetesben azt jósolta, hogy vagy 3-4napon belül keresni fog, hogy mehetek igazolásért, vagy a szokásos 3 hét után mehetek, esetleg abban a 3 hétben keresni fog a szerviz is e-mail-en).
azóta csend.
az átvevős csóka nem találkozott még ilyennel, olyan 5-10 percig próbálta eltávolítani ő is, de nem ment természetesen neki se.
jövő héten rákérdezek, hogy mi a helyzet, de lehet nem ártana, ha más is bemenne ugyanezzel a problémával.
céges levelezésemet pl. nem merném már ezek után megnyitni ezen a tablet-en. ha ezt a férgek ki is irtják, ki tudja, hogy a nem tesznek (vagy tettek már) bele másik meglepit is a kínaiak. -
laca500
aktív tag
Másik telóban megy. Nem feltöltős hanem előfizetéses.
Az egyik progi azt írja, hogy IMEI: ismeretlen
A *#06#-re meg, hogy érvénytelen.Most azt találtam ki, hogy a galaxy S3-as telómba rakom majd a sim kártyát, és wifi-n keresztül hotspotkén megosztom a netet. Úgy néz ki, hogy így menni fog a net az Alcoron is, telefonálásra meg ott lesz a galaxy.
-
adrian94
őstag
Na jó de ez úgy mond egy "össze vissza kép" ... Szóval bárhogy van (állva vagy fekve) mindig jól fog passzolni... de pl egy ilyen képet is kitudsz rakni háttérképnek normálisan ? ez állítva szinte biztos, hogy nem lesz jó de fektetve ? meg tudnád próbálni ?
ha igen akkor 1280x800-ban is és 1920x1080-ban is esetleg ?
-
adrian94
őstag
Nekem így sem jó... rányomok hosszan az asztalon ott bejön 3 menü.. Háttérképek, Modulok, Beállítások.. Rányomok a Háttérképekre és ott egyből ott vannak az alap háttérképek amik iszonyú pixelesek (pl az a színes csavart csíkokból álló akármi..) és bal szélén ott van, hogy kép kiválasztása.. arra rámegyek, kiválasztok egy 1280x800-as képet és amikor választom ki ott még jól látom és amikor beállítom akkor is jó de ha 1x álló helyzetbe rakom a tabot majd vissza akkor már nem jó és jóval nagyobb a kép így elcsúszik és pixelesebb is...
Te állóhelyzetbe vagy fektetve raksz ki hátteret ? Illetve 1280x800-as képet ?
-
adrian94
őstag
De nagyon durván el kezdett merülni... nem is 1%-ot csökkent hanem egyszerre 2-t is .. és pár perc alatt 4%-on volt...
Nem lehetne egyből a fogyasztóvédelemhez fordulni ? Ők vissza tudnák "szerezni" a pénzem ? Vagy, hogy megy ez ? Sosem volt még velük dolgom így nem vagyok ebben jártas..
-
adrian94
őstag
Nekem meg ma reggel volt egy nagyon gyors akku merülés... 29%-ról kb 5-6 perc alatt 4% lett... Talán még 1x gariztatom, ha akkor sem jó akkor fordulok a fogyasztóvédelemhez és meg próbálom vissza kérni a pénzem... Erre nem, hogy 50.000 ft-ot de még 10.000 sem szántam volna ha tudom, hogy ennyi hibája van
Ráadásul mióta vissza kaptam a tabot, mintha az össze szereltsége is rosszabb lenne
+ mintha több helyen lenne fényszűrődés fekete háttérnél...
-
adrian94
őstag
Van egy olyan érzésem, hogy nekem sem fog semmi változni kb... elvileg a héten küldik vissza Pestről a boltba a készüléket.. remélem holnap már mehetek érte ! Ha nem jó akkor jövőhét kedden újra viszem be.. addig járok a nyakukra amíg nem kapok egy normális tabot vagy vissza az árát...
sajnos ebben nem tudok segíteni, őket kéne meg kérdezned (ahol vetted) ! Ha normálisak akkor valamit úgy is tudnak segíteni...
1 biztos, tényleg igaz a közmondás "olcsó húsnak híg a leve".. ebből tanultam és soha többet nem veszek "noname" cuccokat..
hiába volt nagyon csalogató az a 8 magos proci meg 2gb ram amikor sok hibája van
-
-
zseko
veterán
Ezt a tabot akartam én is megvenni ugyanígy áruhitelbe, sokat gondolkoztam de látva a sok hibajelenséget, végül mégsem ez lett. Ahogy követtem a fórumot, úgy néz ki jól döntöttem. Sokat szívtam a (szintén kínai) MyAudióval, így ugyan a fogamat szívva, de egy Tab S 10.5 mellett döntöttem, igaz nem 10 hanem 24 hónapig kell fizetni havi 4500-öt, és nem független. Csak titeket sajnállak akik kínlódtok vele
-
nZéé
csendes tag
Lehet segitene de en most nagyot csalodtam. Azert vettem a tabot hogy ne a kis mobiltelon nyomkodjak mindenfele banki tranzakciot mert kenyelmetlen. Munkam meg utazasok miatt egy tablet nagyon megkonnyiti a dolgomat, de ugy latszik marad az "olcso husnak hig a leve" kozmondas. Sajnalom mert penzt ad ki erte az ember es bizalmat veszti, de tenyleg ha normalis eszkozt akar az ember akkor a nagyobb nevek fele kell fordulni. En legalabbis most igy vagyok vele...
-
nZéé
csendes tag
Húsvét ota hasznalom, es az utobbi idoben elkezdett letolteni magatol alkalmazast. Rajta volt a cm security, ertesitesben lattam hogy telepitett sajat maga vmi programot (kinai karakterekkel volt a neve). No akkor gyari torles, kerestem egy jo minositesu viruskeresot, ez az AVL ill. AVL pro. (Aruhazban fentvan) Fontos hogy a programon belul frissiteni kell a virus adatbazist, mert alapban januarival dolgozik, ami meg nem latja. Igy az uj adatbazissal ez az alkalmazas fennakad a rostan, a leiras meg az okozott problema miatt illik is ra. De egyszeru utana nezni barkinek: alkalmazasokon belul (osszes ful) rs_9103_v40 nevu ismeretlen alkalmazas.
-
adrian94
őstag
Sajnos nem BP-i vagyok.. De akkor valamikor beviszem itt Székesfehérváron a boltba ahol vettem aztán csak meg csinálják vagy cserélik vagy nem tudom
nekem is van fényszivárgás de a bal felső sarokban (ha állítva nézem) ! Azt is meg említem majd
a kép nagyon állati
bár csak ilyet csinálna az enyém is
mielőtt beviszem csináljak egy hardreset-et ? Te csináltál ?
-
adrian94
őstag
Ez sem a világ legszebb képe de az enyémmel még ilyet sem lehetne.. kb 2 centiről fókuszál be normálisan.. ha messzebbre kell fotózni akkor csak homályos képet ad teljesen.. belülről van egy kis karc vagy valami a kamera üvegen.. akkor szerintem gariztatom ! be kell vinnem a boltba ahol vettem vagy hogy megy ez ?
-
-
xtend
senior tag
Sima FW-t megcsinálják rajta és jó lesz. Én egyszer az S3-ommal jártam úgy, hogy bent hagytam nyáron a kocsiba a szélvédő mögött. Forró volt a telefon amire rátaláltam és ki is kapcsolt, nem lehetett bekapcsolni, töltőre sem reagált még 1 nap múlva sem. Bevittem a szervízbe, pár nap múlva hozták vissza és az volt a munkalapra ráírva, hogy szoftverfrissítést csináltak rajta...gondolom a szervíznek nem csak 1 usb kábele van meg töltője mint nekünk
-
gyga
senior tag
nekem is bejött kb 3szor ez a teszt aztán amint települt az összes driver elkapta frissítést..
Szóval, azért jött be a tesztelő mert nem volt minden driver feltelepítve a gépre és nem érzékelte a frissítő progi a tabot rendesen. Hogy miért lett tégla arra sajnos nem tudok válaszolni. -
xtend
senior tag
Pedig eddig mindenkinek sikerült a FW frissítés, igaz win7 alatt próbálták a driver is felment eddig (itt) mindenkinek....
Recovery mód nincs rajta? ugyanaz mint a download mód csak mittomén nem volume - hanem volume + kell nyomni...ha lenne rajta akkor wipe cache + factory reset, stb aztán hátha helyreáll.Esetleg megpróbálhatnád úgy, hogy a HTC driverét rakod fel nem az ami a FW letöltő linkben van. Valahol azt írják, hogy az is jó hozzá (mivel ez egy voyo x7). Ha az felment akkor úgy próbáld meg FW frissítést na persze a download mode bejön
-
Aryon87
félisten
Hogy az istenbe kell elindítani a fw frissítést?
Készülék kikapcs, majd vol - gombot nyomom folyamatosan, és közbe csatlakoztatom a géphez. a tesztcucc jön be csak amiből resettel tudok csak kilépni. Kéne nagyon a help...mellesleg a driver csomagot nem teszi fel a gépre. win 8.1
-
xtend
senior tag
Ez a tab fullon viszi amiket említettél. Inkább kábel probléma szokott előfordulni. A wifi és érintési probléma még 1-1 embernél fordult elő. Nagyon jó tab legyalult androiddal nincsenek előre telepített memória foglaló alkalmazások. Olyan helyen vedd ahová vissza tudod vinni és kicseréltetni ha gondja volna. Van hozzá újraparticionált tárhely firmware is ami már felkerült a gyártó oldalára is de az 1.hsz-ben is megtalálod
.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Több mint 70.000 eladott szoftverlicenc
- Csere-Beszámítás! PowerColor Red Devil Spectral White RX 9070XT Videokártya! Bemutató Darab!
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B550M R7 5700X 32GB DDR4 512GB SSD RX 7700 XT 12GB DeepCool CC560 Seasonic 650W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Olcsó Laptop! Új akkumulátor! Dell Latitude E6540 : I7 4600M / AMD HD8790M / 8GB DDR3 / 128GB SSD
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest