- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- One mobilszolgáltatások
- Magisk
- Mobil flották
- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- CMF Phone 2 Pro - a százezer forintos kérdés
- Milyen okostelefont vegyek?
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
-
Mobilarena
Alcor Access O819M Táblagép
Frissítve: 2015.09.27
Frissítés oka: új firmware + ROOT
Új hozzászólás Aktív témák
-
xtend
senior tag
Android alatt olyan 4GB szabad helyed lesz, windows alatt pedig olyan 8GB körül, úgyhogy igen. Én egy 64GB-osat raktam bele a Chuwimba, és pl windows alatt a letöltések és dokumentumok, képek mappát az sd kártyára helyeztem át, így a "C" meghajtón csak a windows van és a program files
De azt ne onnan vedd, nem azért mert szarok, hanem mert itthonról is majdnem annyiért tudsz venniPl innen: [link] .... te tudod, hogy miket akarsz rátölteni, de szvsz min. 64GB kell, hanem 128GB
Písz! -
xtend
senior tag
MI lesz a dobozban, ami oda van írva, hogy mit tartalmaz a doboz
Jók az Onda cuccok. Annyi még, hogy vadássz hozzá üveglapot a kijelzőre (tempered glass) meg tokot.
Nekem a Chuwi-hoz van dokkolós billentyűzetes tok touchpad-dal....nagyon jó cucc, androiddal is jó, de windows-zal mint egy kis laptopBár ugye a Chuwi Vi10-en van 2 db teljes értékű USB port is, meg 10.6" a kijelző, úgyhogy tényleg laptop
-
xtend
senior tag
Semmi furcsa nincs benne, miután sokan megvették utána derült ki, vírusos lett, másnak hirtelen lemerült, stb, stb...ha végig olvasod a topikot több embernek van vele problémája mint amennyinek teljesen jól működik
Kínai rendeléses vakrepülés???? Már 3 tabletet és 2 telefont vettem onnan, EU raktárból azaz Angliából küldik a cuccot, semmi vakrepülés nincs benne...de azért is írtam a végén az illetőnek, hogy azt csinál amit akar, vehet Alcor-t is -
xtend
senior tag
Szvsz ne Alcor-ozz, főleg ne használtan
GearBest EU raktár (áfa+vám mentes), 1 hét alatt itt van a cucc, Pl Onda 8" dual os tablet 23.000 huf: [link]
vagy Chuwi (nekem is az van, tökéletes)...most egy kicsit szegényes a kínálat, de hétről-hétre változik, meg most vmi ünnep volt Kínában, úgyhogy még most térnek magukhoz
....de te tudod...több gond volt az Alcorral mint jó -
xtend
senior tag
válasz
koxminator #820 üzenetére
Okok, csak ha külföldről rendelsz ajánlom, hogy EU raktárból rendelj, mert ha elkapják a vámon akkor 27%ÁFA még rájön
A papírmelóról nem is beszélve ami kell hozzá
-
xtend
senior tag
válasz
koxminator #815 üzenetére
Vagy itt van ez 48k-ért ami 4g-t is tud, gps, full hd és 2x jobb a "videókártya" (gpu) benne mint az alcor-ban:
[link]
De te tudod....régen én is nagyon nézegettem ezt a tabot, még ezt a topikot is én indítottam, téma összefoglalót is én csináltam hozzá, de mára már 100% hogy nem vennék ilyet -
xtend
senior tag
válasz
koxminator #815 üzenetére
Nem azt mondtam hogy azt kell venni csak most az van ott.
Tessék 33.000 ft gps van 3g nincs 8 colos márkás tablet eu raktár
[link] -
xtend
senior tag
válasz
koxminator #813 üzenetére
Szvsz hagyd a "pics*ba" ezt a tabletet. Nem reklám de a gearbest.com oldalon eu raktárról (azaz nincs áfa sem pedig vám) sokkal jobbakat találsz olcsóbban és olyat amivel nem kell szervizbe szaladgálni
Igaz most ki vannak fogyva de sztem nemsokára lesz újra minden. Most 65e ft-ért van olyan amiben van 3g és gps is nade nem hiába 65k. Retina kijelző,10col,es dual os (win8.1+android),64gb tárhely....itthon ez 90-110k
http://www.gearbest.com/tablet-pcs/pp_140788.html?wid=3
De mondom van olyan is amit te keresel (olcsóbb 8 col) csak most készlethiány van....èn is innen vettem a chuwi tabomat korrekt webshop 1 hét alatt itt volt Angliából -
xtend
senior tag
válasz
Láng Tibor #791 üzenetére
Cimbi....youtube alatt még windowson is dobálja fel a sz@r reklámokat
-
xtend
senior tag
A téma összefoglaló frissítve! Remélem érthető lett
-
xtend
senior tag
válasz
SzinTibi #759 üzenetére
Az elég érdekes akkor, mert a Titanium Backup-hoz root kell! Rootoltad a tabot FW frissítés után? Vagy gyárilag rootolt lett? Ha nincs általad rootolva akkor a RootChecker progival leellenőrizhetnéd, hogy most akkor mi is van
Mindenki:
most hétvégén akkor megcsinálom a téma összefoglaló frissítést a root-tal meg beteszem ezt az új FW-t is -
xtend
senior tag
Ajánlom figyelmetekbe a ragasztott üveg kijelzővédőt a tabletre, hogy ne legyen több ilyen baj
Pl. ebay-en keress rá arra, hogy: tempered glass Chuwi és voila kiad pár 8" chuwi tablethez találatot a 600 ftostól a 3000 forintosig
Az én tabomat, telómat is ragasztott üveg védi, sokkalta jobb mint a semmi v. a fólia
Hogy mit tud egy 9H tempered glass a fóliával (vagy semmivel) szemben?
[link] -
xtend
senior tag
Szvsz úgy tudom legkönnyebben, ha megrootolod, aztán megkeresed a kolléga által említett hsz-ben lévő fájlkezelővel, ha nincs akkor örülsz, ha akarod vissza "csinálod" a rootot (unroot, mivel erre is van lehetőség aki félne a garivesztés miatti root-tól), ha pedig van akkor eljársz úgy ahogy le van írva
@Mindenki: nemsokára belerakom a téma összefoglalóba a root menetét is, meg melyik fájlokat kell keresni, stb
A root-ot sokan úgy veszik a szolgáltatói tiltások miatt, mintha valami ördögűzés volna, pedig nagyon jó dolog, főleg azokon a tabokon/telefonokon ahol a gyártó sok szemetet tesz rá a kütyüre amit úgyse használnál soha és feleslegesen terhelik a kügyüt (lásd: Samsung bloatware)....bár ezen a tabon ha jól tudom eléggé legyalult alap android van
-
xtend
senior tag
Ha van közeledbe szervíz, akkor ajánlom, hogy a FW cserét velük csináltasd meg, szvsz ott helyben meg is várhatod, mert magadnak megcsinálni is csak pár perc, nemhogy egy gyakorlott embernek
Hívd fel őket, kérdezd meg, ha igen a válasz akkor én gyorsan velük csináltatnám meg, ha még nem buherálkodtál ilyen dolgokat
Bár saját magának is megcsinálta már itt sok mindenki
-
xtend
senior tag
Nekem nincs ilyen tabletem, csak régebben nagyon-nagyon érdekelt, ezért hoztam létre neki ezt a topikot és csináltam meg a téma összefoglalót hozzá
De megpróbálok segíteni
Firmware csere: van egy fájl a frissítő csomagban ami elmagyarázza neked, hogy mit és hogy csinálj: Alcor_Access_O819M_upgrade_instructions.docx - magyar nyelvű leírás képekkel, hogy mit-hogy csinálj a firmware frissítés sikerességéhez!
Root: Kingoroot kell hozzá [link] Letöltöd majd SzinTibi fórumtárs leírását követve rootolod a tabot: [link]
Rootolás után megnézed, hogy jó-e a root, letöltöd a SU jogkezelőt: [link]
Majd a vírust okozó sz@rokat is törlöd a másik hsz alapján: [link]
SD-fix: letöltöd a play-ről [link] ha (de sztem tuti) root jogokat kér, akkor adsz neki (engedélyez SU-ban) és ami ott van az app-nál play-ben az a 4 kép azt fogod a tabon is látni, mindig a Continue-re kattingatni, majd a végén Close gombbal kilépni az appból és ÚJRA KELL INDÍTANI a tabot, hogy működjön! Ha mégsem akkor itt egy másik app, ez talán jobb is: [link]. Ugyanúgy ÚJRA KELL INDÍTANI utána a tabot!Asszem ennyi
-
xtend
senior tag
válasz
Martin Eden #679 üzenetére
A root visszaàllítható azaz van unroot. Aztán vissza tolod újra a firmware-t oszt mehet a szervizbe
-
xtend
senior tag
Szvsz nincs olyan hogy kompatibilis v sem. Még a régi nokiamhoz való headset is működik a note3ommal pedig a headset majd 10éves....az újabb bt visszafelé kompatibilis a régebbiekkel úgyhogy bàrmely jó hozzà szerintem. Pl az asszony zte készülékével tökèletes a tacskós bt füles is. A te tabodban meg bt 4.0 van úgyhogy mindel műxeni kéne
-
xtend
senior tag
Felugró hirdetések,reklámok. Valakinél jelentkezett vkinél nem úgyhogy azt nem lehet mondani hogy mindenkinél jelen van. De amúgy pont a felettem lévő hsz-ekben írják hogy melyik programmal kell rootolni és semlegesíteni a kártevőkért felelős appot. Pár perces művelet aztán nincs probléma.
-
xtend
senior tag
Mivel az a tablet drivere az kell hozzá, azt nem tartalmazza a winfos 7...ugyanúgy kell pl samsunghoz is a driver ha androidot frissítünk sz.gépen keresztül, stb. Az O819M-hez is van leírás, hogy mit hogyan kell csinálni (abban is szerepel, hogy fel kell rakni a drivert), szvsz a te tabodhoz is van leírás, hogy mit hogy csinálj.
@(#588) anonym1s:
Jó a Lenovo semmi gond vele, annyit szoktak az "okosok" megjegyezni Inteles proci esetén, hogy felléphetnek kompatibilitási problémák egyes appoknál, játékoknál! De ezt már tjb007 kolléga az Androidos topic-ban leírta neked -
xtend
senior tag
Én úgy emlékszem, hogy nem FW frissítés kell hozzá, vagyis ha az is akkor nem a tárhelyfelosztós, fel kell keresni az Alcor-t, hogy nem ismeri fel a SIM-et mert IMEI-re 0-t dob a készülék, a téma összefoglalóban is írja (bár nem az imei-t), hogy egyes készülékek nem ismerik fel a SIM-et, stb és akkor fel kell őket keresni ez ügyben, ott az elérhetőség is!
-
xtend
senior tag
válasz
pirosmajom #461 üzenetére
Ezt töltsd le a tabra és akkor állítólag (külföldi fórumokon írják) képes kezelni az NTFS pendrive-ot is: [link]
...egyebet nem tudok mondani kérem kapcsolja ki... -
xtend
senior tag
válasz
alex devil #459 üzenetére
Akkor sorry passz...pedig itt írta már vki asszem többen is hogy tökéletes navigálásra....
-
xtend
senior tag
válasz
alex devil #457 üzenetére
És mivel próbáltad? Navi programmal? Mert nekem a samu is jó pár perc volt míg pl az itt le nem írható 3 betűs navi programmal amiban van "i" meg "g" meg "o" talált először jelet. Utána már 1 percen belül talált mindig
Szal nem a google maps-el vagy ilyesmi használtam először (meg nem is szoktam) hanem navi programmal és szabadban....a note3-mam a házban is megtalálja a jelet persze több idő alatt, mint ha kint lennék
-
xtend
senior tag
válasz
alex devil #454 üzenetére
Ajánlom figyelmedbe: [link]
-
xtend
senior tag
válasz
pirosmajom #452 üzenetére
Nem ehhez a tabhoz vág, de a Samu Tab S 10.5 sem kezeli az NTFS pendrive-okat, de az exFAT-ot igen
Úgyhogy ennek is kezelnie kell (android végett és nem a hardver végett)
-
xtend
senior tag
válasz
ubiessuni #431 üzenetére
" Ha Alcor Access O819M készülékénél azt tapasztalja, hogy az eszköz nem ismeri fel a behelyezett SIM kártyát, kérjük a lenti elérhetőségeken vegye fel velünk a kapcsolatot. Ezek a készülékek hibátlanok, a jelentkező probléma megoldásához egy szoftverfrissítés szükséges, melyet cégünk készséggel elvégez Önnek!
Kérjük, hogy a lenti elérhetőségek bármelyikén vegye fel velünk a kapcsolatot. A készülékért ingyenes futárt küldünk, majd pár munkanapon belül vissza is juttatjuk azt a feladó részére!
Elérhetőségek:
+36 20 500 8080
(+36-1) 450-2446
szerviz@alcordigital.hu "Ezt írja az összefoglaló es a honlapjuk is
-
xtend
senior tag
Sima FW-t megcsinálják rajta és jó lesz. Én egyszer az S3-ommal jártam úgy, hogy bent hagytam nyáron a kocsiba a szélvédő mögött. Forró volt a telefon amire rátaláltam és ki is kapcsolt, nem lehetett bekapcsolni, töltőre sem reagált még 1 nap múlva sem. Bevittem a szervízbe, pár nap múlva hozták vissza és az volt a munkalapra ráírva, hogy szoftverfrissítést csináltak rajta...gondolom a szervíznek nem csak 1 usb kábele van meg töltője mint nekünk
-
xtend
senior tag
Pedig eddig mindenkinek sikerült a FW frissítés, igaz win7 alatt próbálták a driver is felment eddig (itt) mindenkinek....
Recovery mód nincs rajta? ugyanaz mint a download mód csak mittomén nem volume - hanem volume + kell nyomni...ha lenne rajta akkor wipe cache + factory reset, stb aztán hátha helyreáll.Esetleg megpróbálhatnád úgy, hogy a HTC driverét rakod fel nem az ami a FW letöltő linkben van. Valahol azt írják, hogy az is jó hozzá (mivel ez egy voyo x7). Ha az felment akkor úgy próbáld meg FW frissítést na persze a download mode bejön
-
xtend
senior tag
-
xtend
senior tag
Személyesen kell megvásárolni, megtapizni vásárlás előtt, így ha valami baja van vissza tudod vinni a boltba, ha végig olvastad az egész fórumot akkor láthattad, hogy mindenkinek kicserélték első szóra, de 99% töltőkábel hiba szokott lenni vele "csak".
(#313) oszy
Sajnos passz.... -
xtend
senior tag
válasz
tothjani81 #292 üzenetére
Ez igen.....vége a szerelemnek?
Amúgy meg ne itt hirdesd hanem a hardveraprón ott többen is látják... -
xtend
senior tag
válasz
adrian94 #283 üzenetére
Annyira tudsz vele rajzolni, mint pl az ujjbegyeddel
Rajzoláshoz (aki profin foglalkozik rajzolással/jól rajzol és szeret) annak precízebb eszköz kell mint pl ez
Adonit Jot Pro -
xtend
senior tag
-
xtend
senior tag
Akinek lassan találna jelet a GPS:
MTK csipes GPS finomhangolása -
xtend
senior tag
Ez a tab fullon viszi amiket említettél. Inkább kábel probléma szokott előfordulni. A wifi és érintési probléma még 1-1 embernél fordult elő. Nagyon jó tab legyalult androiddal nincsenek előre telepített memória foglaló alkalmazások. Olyan helyen vedd ahová vissza tudod vinni és kicseréltetni ha gondja volna. Van hozzá újraparticionált tárhely firmware is ami már felkerült a gyártó oldalára is de az 1.hsz-ben is megtalálod
. -
xtend
senior tag
De találtam egy ilyet is, nem tudom működik v. sem:
Android mentése root nélkül -
xtend
senior tag
-
xtend
senior tag
1+12gb van gyárilag. Ez azért sz@r mert 1gb appoknak 12gb meg data azaz mindenféle fájl pl film,zene,fényképek de az alkalmazásoknak csak 1gb. Tehát felraksz pár programot akkor az az 1gb fogy szépen el és pl sok komolyabb játék van ami 1gb vagy nagyobb és így azokat nem tudod felrakni mert nincs neki elég hely, hiába a data partíción még van helyed! Nagyvonalakban ennyi....
-
xtend
senior tag
válasz
infectedmann #215 üzenetére
2A-s kell hozzá. De miért veszel? Vissza kellett volna vinni oda ahonnan vetted és újat kérni....legalább is sztem, na persze a háttértörténetedet nem vágom
-
xtend
senior tag
Én a helyetekben írnék az Alcor-nak, hogy minden második tablet sz@r, meg a kábel is, meg a hangja is, hogy ez ellen tegyenek valamit, mert nem mindenki cserélteti a tabot, hanem visszakéri a pénzt és inkább mást vesz, holott jó tab lenne. Legalább is szvsz érdemes, hátha jobbul a helyzet, főleg abból kiindulva, hogy a felhasználók "nyomására" lett ez az új partíciós felosztás is a tabon!
Root: kingo oldalán láttam, hogy lehet írni nekik xy tabbal kapcsolatban amit nem visz a root program és megcsinálják arra is a rootot (ha tudják)! Meg lehet ehhez a tabhoz is van már root, csak ugye más néven nem Alcor! Az is oda van írva, hogy ha nem szerepel a gyártó a listában az nem jelenti azt, hogy nem rootolja a program a készüléket.
[link]"Email us to support@kingoapp.com with detailed information of your device such as device model, build number, kernel version and else."
-
xtend
senior tag
válasz
tothjani81 #209 üzenetére
A viber meg a skype nekem is sokkal halkabb a Samu tabomon/telefonomon mint, ha rendesen sim-ről telefonálnék
Bár kérjük ki igazi Alcor tulajok véleményét is
Amit pedig az előző hsz-ben írtál arra +1! Így van, stock (legyalult alap) android van az Alcor-on, felesleges rootolni, mivel nincs rajta bloatware mint a Samu-n vagy LG-n, stb.
-
xtend
senior tag
USB hosszabbítóval persze! De én olyan értelemben írtam amikor 1 kábel van, nem 2-ből dugod össze
Meg az teljesen egyértelmű, hogy minél hosszabb a kábel, úgy gyengül az áramerősség
Általánosban is tanítják ezt már, ha jók az emlékeim....már rég voltam gyerek....sajnos...néha jobb volna annak lenni
-
-
xtend
senior tag
válasz
tothjani81 #196 üzenetére
-
xtend
senior tag
válasz
adrian94 #191 üzenetére
Gondolom toltál bele SIM kártyát
Mert ha anélkül írja ki akkor no para. Ha van benne SIM és nincs wifi akkor 3G-n keresztül netelsz amit ki lehet kapcsolni, értesítési sávot felülről lehúzod és általában le-fel mutató nyíl az ikonja (adatkapcsolat v. mobil adatfogralom v. ilyesmi a neve) azt az ikont kinyomod és eltűnik. Vagy a beállításokba bemész és ott is ki lehet kapcsolni
Ha a 3G és Wifi is megy akkor általában (vagyis asszem mindig) a wifit használja. -
xtend
senior tag
válasz
tothjani81 #182 üzenetére
LOLLL
De am, jól tetted, mert ha vissza olvasol volt itt már kábel és/vagy töltő hiba, valakinek érintőképernyő hiba, de wifi hiba még senkinél sem jött ki!
-
xtend
senior tag
válasz
tothjani81 #174 üzenetére
Nem sajnálom én egyiket sem, max magamat, hogy nem születtem milliomosnak
-
xtend
senior tag
válasz
tothjani81 #172 üzenetére
Naja, bár nem hiszem, hogy az Alcor vmi nagy árréssel dolgozik, ugyanis ugyanilyen tudású tabletet megnézel az ebayen akkor olyan 40-45.000 Ft körül van! Csak ha onnan rendeled, akkor arra még rájön +27% ÁFA és akkor már túllőtted ennek a tabnak az árát.
Írjátok is meg nekik, hogy mi újság, hátha a normálisabb cégek közé tartozik az Alcor és észhez tér!
Régebben árultam 8" univerzális fóliát 350 Ft/db áron, de egy-két embertől azt hallottam vissza, hogy a minőségében van kivetni való, ezért más forrást szereztem, jelenleg 500 Ft/db áron (+posta) tudok adni 8"-ra univerzális fóliát, akit érdekel privátban keressen meg! Bár ezt nem tudom, hogy szabad-e ide leírni!
-
xtend
senior tag
válasz
tothjani81 #167 üzenetére
Képernyővédő fólia 2000 Ft-ért? Azigen...aranyozott fólia?
-
xtend
senior tag
válasz
tothjani81 #167 üzenetére
Szerintem ezeket az "élményeket" nyugodtan megírhatod ide:
support@alcordigital.comÉs más is írja meg aki hibás készüléket és/vagy töltőt/kábelt kapott!
Érdemes rászánni az email-re azt az 5 percet, hátha az Alcor rápirít a beszállítójára, hogy WTF folyik itt!!
-
xtend
senior tag
válasz
tothjani81 #164 üzenetére
Ha a másik készüléken jó a net akkor valszeg a tabbal lesz baj. Ha tudod még akkor cseréltesd ki a tabot!
-
xtend
senior tag
válasz
adrian94 #157 üzenetére
Most megnéztem a Note3 telómon és lehet ide-oda pakolni a menüben is. Menübe belépve nem a vissza gombot hanem a másikat megnyomva előjön egy menü ahol nézetet stb lehet állítani és ott a szerkeszt opcióra nyomva már ide-oda pakolható az összes ikon!
A téma összefoglalóban ez is le van írva hogy írta az Alcor hogy ha rajtuk múlik akkor lesz rá Lollipop!!!
-
xtend
senior tag
válasz
tothjani81 #152 üzenetére
Ha jól tudom ezen a tabon nincsenek bloatware programok, mivel nem szolgáltatótól vehető és nincs saját appjai sem, mint pl a Samsungnak, így egy legyalult, alap android van rajta, nincs ami zabálja feleslegesen a memóriát
(#153) adrian94
ez nem az Alcor "hibája", hanem az androidéde mit értesz az alatt, hogy "úgy rendezhessük, ahogy akarjuk"??? én a saját tabomon úgy rendezem ahogy akarom, a menüben pedig abc sorrendbe vannak az appok a végén meg az utoljára telepítettek, de a főképernyőre (és még tudsz több oldalt is létrehozni) azt raksz és úgy ahogy akarod
-
xtend
senior tag
válasz
tothjani81 #142 üzenetére
Én sohasem rootoltam egyetlen készülékemet sem....csak úgy érdeklődésből kérdem, hogy mihez kellene, hogy root jogot kapj a tabon?
-
xtend
senior tag
Nah, a téma összefoglalóban ott van a link meg egy kis magyarázat is
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Amazon Kindle (10. gen) eBook olvasó
- BONTATLAN ÚJ iPad Pro 2022 2024 M2 M4 Chip 11 és 12,9 128-2000 Deák Térnél Azonnal ÁTVEHETŐ
- BONTATLAN Új Magyar Magic Keyboard és Smart Keyboard iPad Pro 12.9 Azonnal Átvehető DEÁK Térnél Átve
- iPad Air 3 64GB Cellular/1-3 hónap gar./Akku 85%/p4324
- ÚJ BONTATLAN iPad Air 6 13 méretben iPad Air 13 512GB Wi-Fi+Cellular Azonnal Átvehető DEÁK Térnél.
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged