-
Mobilarena
Alcor Access O819M Táblagép
Frissítve: 2015.09.27
Frissítés oka: új firmware + ROOT
Új hozzászólás Aktív témák
-
GtCaT
tag
Azért ez nagyon furcsa, h az általad nyitott topicban mostmár Te ekézed legjobban ezt a készüléket.
Kínai rendeléses vakrepülésre buzdítod az esetleges jövőbeli márkatársakat.
Szted mit fognak ide beírni Neked, ha úgy járnak, mit az aki 1TB -os Winchester helyett kapott egy 2 GB -os pendrive -ot a vinyó dobozában?Ne legyen igazam!
Amúgy pedig a családunkban 2 db ilyen kütyü is van, teszi a dolgát mindkettő. Voltak és vannak gondok mindennel. Szívtam eleget neves gyártók termékeivel is.
Kérlek, ne rontsd el azok kedvét, akik szeretik ezt az eszközt! -
koxminator
senior tag
Köszi a véleményt! Az a helyzet, hogy van egy Note 10.1-em (3G-s), de most szeretnék egy olyat, amit könnyű-könnyebb hordozni (a telóm meg 5,5", tehát a 8" lenne az ideális). 64Gb-os Xiaomi Mi Pad 2-re gondoltam, bár abban se GPS, se 3G nincs, viszont garantáltan friss modell, csak sehol nincs EU raktárban, max a 16Gb-os változat. IGazából ez az Alcor elég meggyőző minden szempontból...
-
SzinTibi
csendes tag
Semmi érdekes és bonyolultság nincs benne. Természetesen én rootoltam a tabot, mivel mielőtt szervizbe adtam lementettem pár játékot. Ezeket állítottam most vissza.
A Titanium Backup pedig nálam az előző 2 rom-val nem akart eleinte működni, mert mentéskor mindig kiírta, h nincs elég hely a tárolón. Ez akkor jelentkezik, ha a romban az írási jogosultságok rosszul vannak belőve az USB-tárhelyen (vagy valami ilyesmit írtak a hibának). Megoldás: A Titanium Backup mentési mappájának az USB tároló/Android/data mappában kellett létrehozni a mentési könyvtárát és láss csodát már is működött.Viszont az új szeptemberi firmware-vel már nem kellett semmit variálni mert gond nélkül dolgozott az alapértelmezett mentési helyre.
-
atala
addikt
Én már néztem ezeket, de valamiért nem hittem benne.
Azt nem tudod, melyik kínai tablet szitázása lehet a az O819M?A másik tablet a családban egy Alcor Acces Q813i tablet és arra 3000 Ft-ét vettem kínából rá érintőpanelt. Ha meg lenne ennek is a párja, sokkal olcsóbban lehetne hozzá alkatrész venni.
-
RobeeK
tag
Köszi. Ahogy látom ez még régi sorozatból van, régi fw-el, még az 1+12GB-os tárhely felosztással és erőteljesen hápogó rezgőmotorral, ezt üzletben nem is hallottam a hangzavarban, pedig b volt kapcsolva.
Érintési hiba nem tűnt fel, de oldalon erőteljes bevilágítás látható fekete háttérrel és 'mászkál' is érintésre.
Hápogás miatt mindenképp megy vissza -
laca500
aktív tag
Köszi.
Ha lesz egy kis időm és persze türelmem (mondjuk holnap) lehet neki is veselkedem. Bár, nem kis meló lesz mindent újra feltenni, bekalibrálni. Kell egy kicsit noszogatni magam, hogy neki ugorjak. Plusz ha esetleg valami nem sikerülne, akkor rohanni a szervzbe, mert a jövőhéten kb. pénteken indulok ki dolgozni. Addigra viszont legalább a navinak mennie kellene. -
laca500
aktív tag
-
atala
addikt
Nagy valószínűséggel ilyen készüléket veszek.
Ha rootolom, és úgy hagyom, akkor mennyire lehet véletlenül bele piszkálni, mert a lányomnak lesz a tablet. Gondolok itt arra, hogy root után nehogy véletlenül kitöröljön valamit ami utána használhatatlanná teszi a készüléket.
Vagy esetleg érdemes így csinálni?
Root-olni, majd átnevezni azt a két fájlt ami a vírusokért felelős, és utána Unroot. -
alex devil
senior tag
Próbáltam én is a leírhatatlannal, Here maps, Google térkép, Waze, van mobilnetem is és úgy sem sikerül. A GPS Status nevű progival is teszteltem, lát kb 10-12 műholdat és általában 0 ami fix, tehát nem tud pozicionálni. Egyszer volt két percig 6 fix műhold azóta egy sem.
Persze én is próbáltam több helyen, még az Árkád pláza tetején is...
A Note 3 azért mása G nekem is talál bárhol műholdat.
-
alex devil
senior tag
-
Aryon87
félisten
Semmire nem reagál. Reset gombját hiába nyomom be, bekapcs gombot percekig nyomom, töltőn már 2 órája rajta (sajátján), de nem jön be a töltés képernyő sem (100%-on van az akksi amúgy).
Számítógép kiírja hogy USB hiba, nem lehet felismerni az eszköz vmi ilyesmi.A Flashtool meg valami Dram error-t ír.
Ami ezen a youtubon van, pontosan ezt csinálta mikor próbálkoztam -
Aryon87
félisten
-
zseko
veterán
Ugyanarra mint eddig használtam (vagy inkább használnám, ha jó lenne...), net, videó, sorozatok, olvasás, néha játék. Ám itt az Alcornál is, és a Wayteqnál is nagyon hasonlóakat látok mint az én MyAudiómnál, ami nem tetszik
Telefonnál is alsó kategóriással csak a szívás volt, S2 majd S4 óta szinte semmi problémám vele.
De választhatnék akár Gigaset QV830-at is havi 790Ft-ért...Vagy akár a Tab4 8"-at, telekomos és van pár lehetősége amit átad nekem.
Ha nem jött volna ez a lehetőség munkatársamtól biztosan ezt az Alcor-t választanám, ám így... átgondolandó. -
Aryon87
félisten
az szerint csinálom, és mégsem.
driver csomagot nem rakja fel a gépre, bár az ismeri a tabit, mert tudok mozogni benne.
flashtool megnyitva, betöltve ami kell, már a download gomb is lenyomva, gép kikapcs, majd nyomom a hang le és kötöm a kábelre, erre a tesztelő cucc jön be és ki is fújt a tudomány. -
zseko
veterán
Jelenleg egy összegben nem akarok kifizetni ennyit. Az edigitalnál kapható tízhavi részletben gondolkozom. Na meg vidéki vagyok
, nem úgy van hogy csak úgy beugrok pesten vagy bárhol boltba megnyomkodni, nem is engedik.
De találtam közeli boltban ilyet, bepróbálkozom náluk.
MyAudiónál is úgy volt, hogy cserélték ők zokszó nélkül, csak hát a szar az szar maradt...(de én baxtam el, a pénzem kellett volna visszakérni, csak bíztam bennük, hogy fw frissítés megoldja)
-
-
Aryon87
félisten
Igen a fw-t láttam az összefoglalóban. Tehát a kábel bajt leszámítva egy korrekt gép. Meg is lepődtem rajta, hogy míg egy Samsung vagy Sony tab 4 magos addig ez azok duplája.
Kökiben venném meg abban az esetben ha 0%THM-el kihozható, pár órán belül ki is derítem mert most megyek oda az Euronicsbe.
Háztartásban van 3 töltő amúgy, egy Samu young-hoz való, ill 2 Sony töltő, bár most nézem egyik Sony töltőn az output 5,0VDC==850mA ír. gondolom ez kevés. -
Aryon87
félisten
Üdv!
Rábukkantam tablet nézegetés közben erre a típusra. Papírforma szerint látom hogy hardverileg toppon van a masina, kérdésem az lenne hogy ez a valóságban is így van?
Skype, viber, facebook+messenger, chrome app-okat elbírja-e döccenés nélkül? Valamint a Chrome az összetettebb oldalakat elviseli-e? Van egy webjáték, amit a telefonom nem igazán szeret, lévén hogy összetett a webes verziója, és csak a mobilverziót tudom leginkább használni vele, de az kissé korlátolt. A játék neve Grepolis. Aki ismeri, tudja milyen. A telefonom egy Xperia Sp, amit majd elméletileg egy LG G3 vált le októberben, de addig kell egy erős cucc.
Youtube, az előbb említett webjáték a chrome-n és filmezés lenne a tablet fő használtsága, esetleg még skype.A Fórumot végigolvastam, a szemem majd kifolyt már
Látom töltő gond van 90% arányban, míg a maradékban wifi, érintés, hang problémák.Ezen gondok ellenére is vállalható a masina? Ma délután felé megyek a KÖKI Euronics boltjába megnézni a tabit, remélem 0%Thm-el ki lehet hozni áruhitellel (mivel nem esik a tenyerembe csak úgy a lóvé
)
-
laca500
aktív tag
Köszi. Már értem.
Játszani ritkán játszom, akkor is inkább póker vagy valami kártya játékot.
Szóval egyenlőre erre szerintem nekem nincs szükségem.
Eddig fent van kb. 15 alkalmazás ami 350 GB-ot foglal el.
Nekem inkább az adat tárolás a lényegesebb.
Itt van mondjuk a navigáció. Több gyártó térképével olyan 9GB helyet foglal. Fel se tudnám rakni a 6/7GB esetben csak trükközéssel. Talán még úgy sem. -
Láng Tibor
tag
-
tothjani81
senior tag
Na ja 2.000. ft volt egy univerzális és hozzá teszem, hogy elég vacak mert bár original volt én húztam le mindkét oldalát mégis karcos volt! Na ez meg milyen???? Amúgy ha már fólia mert ugye rajta maradt a másik gépen mert ugye hogy szedjem le kategória. Valami jó beszerforrás vagy univerzálisra vagy ha valaki tud méretben ráillőt.
-
tothjani81
senior tag
Hát eddig a telóimat azért rootoltam hogy a sok idegesítő gyári vackot eltüntethessem és ne zabaálja minden vacak a ramot. Ennél a tabnál 2 gb ram miatt annyira nem fontos. De itt is hasznos lehet pl Clean Masternál a root jogosultság , hogy ne induljon minden össze vissza el a tabon csak az ami kell.
-
adrian94
őstag
Megkaptam emailben a linket ahonnan letudom tölteni a firmware-t és a leírást..
Ide belinkeljem vagy üzenetben küldjem el ? 7 napig lehet a linkről letölteni ..
ezek vannak a linken :
"a frissítéshez szükséges fájlokat (firmware fájl, frissítő alkalmazás, eszközmeghajtó csomag a frissítéshez) illetve a frissítés menetét ismertető útmutatót feltöltöttük....."
-
adrian94
őstag
Írtam nekik és ezt a választ kaptam :
Kedves Adrián,
természetesen mi is el tudjuk végezni szervizünkben Önnek a frissítést. Ebben az esetben azonban sajnos futárt nem tudunk küldeni a készülékért (ez a szolgáltatás csak bizonyos garanciális esetekben érvényes), az eszközt Önnek kellene eljuttatnia szervizünkbe, ahol kollégáink beérkezési sorrendben foglalkoznak az eszközökkel; a szerviz aktuális leterheltségétől függően akár 1-2 hétbe is belekerülhet a frissítés elvégzése.
Üdvözlettel:
K.Miklós
Technikai támogatás
Alcor Digitalelőtte meg ezt :
Kedves Adrián,
tudunk Önnek küldeni egy olyan firmware verziót, amellyel frissítve a készüléket a beépített memória eredeti 1+12GB-os felosztását 6+7GB-ra módosítja. A frissítés némi informatikai alapismeretek (driver telepítés, stb.) birtokában otthon elvégezhető. Kérjük jelezze, ha küldhetjük Önnek.
Üdvözlettel:
K.Miklós
Technikai támogatás
Alcor Digital -
laca500
aktív tag
Köszi.
Addig nem jutottam el.
Az igazság az, hogy nem ott akarom megvenni, hanem itt.
Azt az oldalt csak a kép miatt linkeltem, hogy lássátok mire is gondoltam.Egyébként lehet még is kell valami kábelt vennem hozzá, mert a csere után ugyan tölt meg minden, de 6 és fél órája a töltőn van és 64%-ról eddig 77%-ra sikerült feltöltenie. Be van ugyan kapcsolva, de nem használtam azóta. Mi lesz, ha menet közben navigálásra fogom használni!? Töltés alatt le fog merülni?
-
n3zold3r
csendes tag
Közben rájöttem a hibára sajnos, mégpedig hogy a kijelzőnek vannak "vakfoltjai" ahol nem érzékeli az érintést.
Csináltam egy videót a jelenségről, vannak kb. rácsosan elhelyezkedve foltok ahol nem érzékeli az ujjam:
https://www.youtube.com/watch?v=h9g2ahicVv0Írtam a support mail címére most várom a választ.
-
laca500
aktív tag
Hát lehet. Ezzel csak az a baj, hogy egy egyszerű kábel miatt lefogják húzni az egész szerkentyűt. Most komolyan, mennyi lehet a kábel? 3-400 forint? Megéri a forgalmazónak, hogy ennyi miatt negatív véleményeket kap majd? Úgy is cserélni kell, mert ez nélkül használhatatlan!
Nekem végül is úgy is kellene valamilyen kábelt vennem, mert ez elég rövid, és én kamionban fogom főleg használni. Ott meg ez a 0.5 méteres kanóc kicsit kevés.
Tényleg milyen márkát érdemes megvenni?
Esetleg ezt? -
adrian94
őstag
Köszi
Valaki rendelkezik még ezzel a tabbal Láng Tibor kollegán kívül ?
Én a héten veszem / venném meg, de biztosra akarok menni, hogy jó döntést hozok
50.000 ft-ig ez most a legjobb választás nem ? ennél nincs erősebb gép jelenleg ami 50.000 ft és nem több ?!
Hol érdemes meg venni ezt a tabot ? Mindenhol 1 év gari van rá ?
-
-
Láng Tibor
tag
Meglepően nagyon jó kis gép.Szerintem ha majd az xda-n csinálnak rá valami használható romot lesz ez még jobb is.Szerintem a memória pontszámai kevesek még azon biztos lehetne egy kicsit finomhangolni.Remélem lesz ilyen bár nemsok esélyt látok rá.Ilyen kinai tablethez tudtok esetleg olyan rootoló programot amivel után egyszerű unrootolni?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AKCIÓ! MSI Z690 i7 12700K 32GB DDR4 1TB SSD RX 6800 16GB Phanteks P600S Cooler Master 750W
- Dymo LabelWriter 400 - Hőpapíros címkenyomtató
- AKCIÓ! ASUS PRO WS W790E-SAGE SE alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Azonnali készpénzes Microsoft XBOX Series S és Series X felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- HP Probook 650 G4 15,6 i5-8350u 8. gen. GYÁRI MAGYAR VILÁGÍTÓ BILL!!!
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest