- Android szakmai topik
- Poco X6 Pro - ötös alá
- iPhone topik
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- A sógorokhoz érkezik a kompakt Vivo X200 FE
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Itthon is kapható lesz a kerámia Xiaomi Band 10
- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- Fotók, videók mobillal
-
Mobilarena
Alcor Access O819M Táblagép
Frissítve: 2015.09.27
Frissítés oka: új firmware + ROOT
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
pirosmajom
csendes tag
A gyári browser lesz a hibás szerintem. Nálam legalábbis addig történtek ezek az általad fent leírtak, amíg ki nem rootoltam és le nem irtottam az eredeti browsert a tabletről. Azóta minden ok. Azért ez elég gáz, hogy gyárilag van feltelepítve a backdoor a cuccra (hozzáteszem mindenhez beállított jogosultsággal). Ráadásul root nélkül nem is engedi leszedni, ez a durva.
-
Aryon87
félisten
Ezt nem tudom sajna. Augusztusba megyek Erdélybe, viszem a tabot, és ahogy érzem, Murphy törvénye közbe fog lépni, tuti bedöglik a kütyü. Úgyhogy lesz majd látogatásom ott, és mondani is fogom majd a vírust hogy ez mi. Malwarebytes ott írja egyértelműen hogy vírus, mivel nincs rootolva a gép, és csak normál appok vannak fent, így nem általam került az rá.
-
GCR
csendes tag
Igen gondoltam én is rá , hogy a rootolással vagy az után ment fel valami szar, épp ezért az Alcor oldaláról letölthető frissítésből kiszedtem a browser.apk-t meg az XBKP.apk-t és feltöltöttem a virustotalra:browser , XBKP. Vírusnak épp nem jelezte ,de érdekes módon pont ezekre a címekre megy az adat.
Persze nem mindig és mindenhonnan jön vissza adat vagy parancs ,de a kínai appok is random időnként települnek ,és ha valaki ritkán használja a netet akkor lehet szerencséje. Amúgy meg nem is az én dolgom egy kémprogram működésének a kiderítése. Pont az az egy AVL nevű virusírtó amit itt már 1-2 ember emlegetett ,az jelzi ezt az xbkp-t rosszindulatúnak, az nem téved."a root-olás garanciavesztő", ez igen. És az én személyes adataim(email,banki adat..) ellopása , automata SMS/MMSküldés milyen következménnyel jár?(nem mondom hogy ez történik, de ez is előfordulhat). Ezeknek a gyárilag beépített kémprogramoknak az eltávolításához root kell.
Ha nagyon kell akkor root nélküli , szűz tabon is meg lehet(tudom) figyelni a hálózati forgalmat ,de ez se az én dolgom szerintem. Az Alcorosok inkább ezzel foglalkoznának mint azzal , hogy nyomják a süket dumát anélkül hogy utánajárnának a dolgoknak.Magyarázni a hülye is tud.
Na és akkor beszúrok még egy képet a legutolsó üzenetváltásról:
-
laca500
aktív tag
Nem blue mobilos, hanem T-mobilos.
Hát sajna erre azt írja, hogy érvénytelen!
Akkor csak a firmware frissítés a megoldás?
Viszont nekem nem igazán kell, sőt egyáltalán nem szeretném a 6/7 GB-s tároló felosztást. Van arra lehetőség, hogy frissüljön a firmware, de a 12/1 GB felosztás megmaradjon? -
GtCaT
tag
"Ő is SW frissítést kapott, ami után persze repült az IMEI-je..."
Miért "persze", kinek repült még a szervíz frissítése után?A root -tal ne is legyen alapból bajod, mert annélkül nehezen fogsz tudni CM romot rátenni, - már ha lesz egyáltalán erre a vasra. A root -ot végző eljárás önmaga is tehet férget a rendszerbe. btw
-
pirosmajom
csendes tag
Az alap böngészőnek kb. mindenhez hozzáférési joga van ahogy látom, viszont root nélkül nem eltávolítható, legalábbis nekem nem engedi. Aki már rootolta ezt a gépet, segíthetnétek, hogy is kell!
Más: 5-ös androidot pl. gond nélkül fel lehetne pakolni? Azzal megoldódna minden probléma nagyjából.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Továbbfejlődött a Keychron egéralternatívája a Logitech MX Masterre
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Total Commander
- Motoros topic
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Milyen autót vegyek?
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Autós topik
- Android szakmai topik
- További aktív témák...
- Xiaomi Redmi Pad Pro 8GB+256GB Silver
- ÚJ BONTATLAN iPad Air 6 13 méretben iPad Air 13 512GB Wi-Fi+Cellular Azonnal Átvehető DEÁK Térnél.
- BONTATLAN ÚJ iPad Pro 2022 2024 M2 M4 Chip 11 és 12,9 128-2000 Deák Térnél Azonnal ÁTVEHETŐ
- Apple Pencil Pro bontatlan 1 év Apple jótállás
- iPad Air 3 64GB Cellular/1-3 hónap gar./Akku 85%/p4324
- Lenovo Thunderbolt 3 kábel (4X90U90617)
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép játékra! R5 5600X / RTX 3080 / 32GB DDR4 / 1TB SSD
- Olcsó Laptop! Új akkumulátor! Dell Latitude E6540 : I7 4600M / AMD HD8790M / 8GB DDR3 / 128GB SSD
- AKCIÓ! HP USB C G5 Essential (5TW10AA) dokkoló hibátlan működéssel garanciával
- Xbox Game Pass Ultimate kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól! - AUTOMATA BOLT
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged