Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Martin Eden

tag

válasz SzinTibi #812 üzenetére

Én a Kingo nevezetű programot használtam a nyitáshoz, ennek van egy superuser alkalmazása, amivel simán lehet rendszerszolgáltatásokat is törölni/eltávolítani. A crashservice is itt található, innen kukáztam. Van még pár gyanús dolog, de megálltam ennél az egynél, azóta adware nincs, remélem a háttérben sem folyik semmi csúnyaság.

Az üzemidőt én képernyőidőben mérem. Játszani nem igazán játszom a tablettel, max. néha egy kis Candy Crush Saga, általában csak böngészem és netes streameket nézek rajta, wifin és alacsony fényerőn. Így átlagban 7 óra képernyőidő jön ki nekem, néha mondjuk csak jó hat óra, de időnként meg a 8 órát is sikerül kihozni. Aki esetleg sim nélkül használja, annak javaslom a folyamatos repülőgép üzemmódot, ezzel is lehet nyerni némi üzemidőt és legalább nincs az idegesítő üzenet sem, hogy nem talál hálózatot, vagy mi is szokott lenni.

• Martin Eden

tag

válasz SzinTibi #810 üzenetére

Hát volt már pár fórumtárs, aki leírta már, mit és hogyan szedett le, nálam egyelőre annyi történt, hogy ugyan az említett párost root nélkül is el tudtam mindig távolítani simán az alkalmazáskezelőből, de mindig újra visszamásztak. Ezt megunva jött aztán a rootolás nálam is, majd a crashservice és a gyári böngésző uninstallja. (Régebbi firmwareben volt valami fura nevű xbpk.apk vagy hasonló, azt is törölni kellett, illetve szintén korábbi firmware esetén én az mtk music provider vagy mi a túrót is leszedtem, arról is olvastam gyanús dolgokat, de az újban ezek már nem voltak jelen nálam). Szóval a crashservice és a böngésző törlése óta, pár napos használattal egyelőre semmi gyanús nem jelentkezett. (Habár amikor még rajta volt a tableten, a crashservice-nél volt fellelhető az az infó, hogy őt meg a backservice indította, de utóbbit nem nagyon találtam, szóval leszedni sem tudtam, de enélkül is jelenleg popup mentesnek tűnik a gép).

• Martin Eden

tag

válasz Aryon87 #800 üzenetére

Nem lehet, hogy előtte viszont órákig használtad és közben végig 68%-on volt? Mert nálam is elő-előfordul, hogy egyszerűen nem a valós értéket mutatja, hanem beragad egy adott %-nál... Így én leginkább az aktív kijelzőidőt szoktam alapul venni, az nagyjából 7+ óra szokott lenni. Vagyis ha azt látom, hogy teszem azt azt jelzi, hogy még 54%-on van az akkumulátor, miközben az aktív kijelzőidő meg 6 óra 40 perc, akkor már tudom, hogy jó eséllyel 10 percnyi használat után egyszer csak kiírja, hogy már csak 15% a töltöttség, aztán még pár perc után meg már kapcsolna is ki. Ami jobban zavar, hogy a friss is firmware-rel a napokban újra megjelent a kéretlen reklám: látom települt megint a "broservice". Ezt le tudtam szedni, illetve volt még egy "linervice" is, mint gyanús futó program, ezt kilőttem, de a crashservice kilőhetetlen, amit a backservice futtat, szerintem ezeknek vajmi kevés köze van az androidhoz. Szóval mióta visszakaptam, még nem nyúltam bele, de sajnos megint jöhet a root, ha végleges megoldást akarok...

• Martin Eden

tag

Jelentkezem: azok után, hogy 08.27-én leadtam a tabletet érintőpanel cserére, most pénteken, vagyis 11.13-án hívtak, hogy mehetek érte. Közben ugye volt az, hogy 2 hónap után azt mondták, hogy nem tudnak alkatrészt szerezni és kértek egy hetet valami megoldási javaslat kidolgozására. Aztán az egy hét letelte után arról tájékoztattak, hogy 2 hét és lesz alkatrész. Két hét letelte után pedig hívtak, hogy elkészült a tablet, még némi árengedményt is kaptam a javítás árából (20%). A szoftver viszont maradt rajta, ami volt, vagyis a tavaly decemberi. Miután visszakaptam, frissítettem az időközben publikált változatra, de most nem egészen világos számomra, hogy ez már vírus/adware mentesnek mondható, vagy még ez is igényli a root-ot? 2 napnyi mérsékelt használat alatt még nem bukkant föl semmi, de ezt nem tekintem mérvadónak.

• Martin Eden

tag

Az én tabletem 8! hete van szervizben, a sarkánál repedt meg az érintő. Mivel korábban valaki írta, hogy a 2-6 hetes ígért javítási időt 2-8 hétre módosították, elég türelmes voltam, így tegnap érdeklődtem először, hogy mégis mi a helyzet. A válasz rosszabb, mint hittem: "A gyártó belátható időn belül nem tud ilyen alkatrészt szállítani. Jelenleg egy olyan megoldáson dolgozunk mely minden fél számára megnyugtató lehet. Egy héten belül döntés születik eme kérdés körben, amint van érdemi információnk azonnal felvesszük Önnel a kapcsolatot."
    Azt nem tudom a minden félben engem is beleértenek-e, vagy csak magukat és a gyártót, meg azt sem tudom, hogy akkor az elmúlt 2! hónapban milyen megoldáson dolgoztak vajon, ha ennyi idő után csak ezzel a válasszal tudtak előállni, de a magam részéről cseppet nem nevezném "megnyugtatónak" a helyzetet. Kár, hogy tele a net O819M meg Voyo X7 érintőpanel hirdetéssel, 50 darab fölött 15$ a fekete. Persze hirdetni bármit lehet, de több helyen is voltak pozitív feedbackek az elmúlt időszakban, pl. 2 nappal ezelőtt is valaki adott egy 5*-ot, szóval nem hiszem, hogy annyira lehetetlen lenne beszerezni. Már a leadás előtt sejtettem, hogy lehet jobban járok, ha magam próbálom megoldani a javítást. Persze akkor ugrik a garancia, habár így meg egy fizetős javításra várok hónapokat és még mindig bizonytalan a kimenetel... :W

• Martin Eden

tag

Üdv!

Én is szert tettem úgy két hónapja egy ilyen tabletre. Először elég amatőr módon csak futólag ellenőriztem az alcor honlapját, s miután láttam, hogy tavaly decemberi az utolsó firmware, abban a hitben, hogy egy fél évvel később vett deszkán már biztos az figyel, nem is szenteltem neki különösebb figyelmet. Csak miután alig pár app telepítése után már kezdett sírni a tárhely után, néztem meg újra, s látva hogy a nem túl friss firmware többek között a tárhely gondokra megoldást kínál (+ fm rádió), én is frissítettem végül a régebbi firmwares sajátom.
    Elég hamar jelentkeztek aztán nálam is a gamebox, a du booster meg du akármik, a gyári böngésző is folyton futkorászott a háttérben, akárhogy tiltakoztam ellene, és az általam használt CM browserben meg a Chromeban is csak tolakodtak a kéretlen reklámok, meg random nyíltak a tabok valami xbkp kezdetű startpagere dobva. Úgyhogy nem maradt más hátra, mint a root, időközben erre a fórumra is rátaláltam, s láttam, nem vagyok egyedül a problémákkal, ez csak még jobban megerősített az elhatározásban.
    Szóval én is rootoltam a tabletet, leszedtem valami gameservice-t meg frontservice-t (egyedül az ezeket megnyitó backservice-t nem találtam meg), a gyári böngészőt, megkerestem ezt az xbkp vagy milyen appot, töröltem azt is, aztán nálam is figyelt az mtkmusicprovider vagy mi, illetve valami egészen egyszerű, talán Control Settings vagy Settings Control nevű folyamat is állandó jelleggel futott, aminek ránézésre sem volt semmi köze az android rendszerhez, úgyhogy ettől is búcsút vettem. Az azóta eltelt hetekben mindenféle gond nélkül használom a tabletet, mentes mindenféle korábbi problémától. Illetve ez nem teljesen igaz, mert a töltöttségjelző, ahogy korábban is, úgy azóta is időnként nálam is beragad, vagyis van, hogy aktív használat mellett sem mozdul el egy bizonyos értékről, aztán egyszer csak hirtelen bezuhan mondjuk 15%-ra, majd aztán gyors ütemben tendál a 0% felé. De ezzel együtt tudok élni, csak megnézem a képernyőidőt, és abból nagyjából mindig tudom, hogy most valós-e az érték, amit épp mutat, avagy sem.
    Ami most leginkább zavar, hogy azt vettem észre egyik nap, ahogy egy erősebb napsütésnél tartottam a tabletet, hogy a vezérlőgombok környéki sarokban eléggé poros lett a kijelző, sajnos az üvegborítás alatt. Ha jobban meresztem a szemem, azóta már normál használat mellett is látom a porosodást ezen a részen. Elképzelhető, hogy egyetlen alkalommal lett ilyen, sokfelé hurcolásztam magammal a tabletet, például nyaralás alkalmával is, de az is lehet, hogy folyamatosan gyűjtötte a port, csak most érte el a kritikus szintet, hogy fel is tűnt. Emiatt nem vinném szervizbe, főleg a root miatt, mert amúgy más problémám nincs vele, ugyanakkor a házi takarítást is esélytelennek látom, azt meg a gari miatt, meg hát pont a legnehezebben megközelíthető részen van a probléma...

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés