-
Mobilarena
Alcor Access O819M Táblagép
Frissítve: 2015.09.27
Frissítés oka: új firmware + ROOT
Új hozzászólás Aktív témák
-
Aryon87
félisten
Senki nem fedezett meg fel erre a gepre valami fozott romot? Mert gyanitom hogy 5.1 erre mar nem igazan lesz...
Megint elojott a nyavaja, random kikapcsol es 0%-al veszi a toltest, valamint spontan ujraindul..
Gari mar lejart sajna... -
Aryon87
félisten
Nem rossz ez a tablet amúgy, csak a kezdeti nyűg sok vele. Legalább 2-4 szervízt meg kell járjon ahhoz hogy jó legyen.
Én mostanra jutottam el addig hogy nem merül le 10 perc alatt 100%-ról. Még van mibe belekössek, de lényegében semmiség.
Amúgy a szervízpont szerint a szoftver volt problémás, és az okozta az azonnali merülést, bár random restartot most is tud produkálni.Avg vírusírtóval érdemes végignyálaztatni a rendszert, majd talál egy "broservice" akármit, na az okozza a böngészőben a reklámokat amik valamelyik sarokban állandóan befigyel. Törölni kell és nyugi van (nekem már nem kellett hozzá root)
-
Aryon87
félisten
Jo ideje jelen volt a kis reklamablak a chromeban, a broservice nevu csoda a bunos. Avg virusirto le tudta torolni, igy megszunt a jelenseg. Rootolni se kellett hozza a tabot
Amugy nekem is most hibatlan. Akksi jol birja, 2 filmet lazan kibir, es meg marad benne szufla. Onmagaban eddig 6 napot ment aktiv wifivel, kb 3 oras kijelzoidovel.Erdekesseg: LG Tone Infinimel ossze tudtam parositani, hibatlanul mukodik vele.
-
Aryon87
félisten
Kihalt a forum, mindenki tuladott a tableten?
-
Aryon87
félisten
Valaki talált már valami infót arról, hogy létezik erre a csodára valami főzött rom, ami esetleg 5.1-en alapszik? Bújom a netet, de sajna semmit nem találok, vagy rosszul keresem..
Már Voyo X7 néven is keresem az infókat, de kakukk..Más: a szerviz jót tett a tabnak, 2-3 napokat elmegy önmagában, 4 órányi kijelzőidőket tud produkálni, de lehet többre is futná.
Márc 2.-án vége a tab garanciájának, akkor jár le az 1 év.. -
Aryon87
félisten
Érdekes.. Kaptál azóta árajánlatot?
Nekem most valahogy jobban működik, az akkuja is jobban bírja. Tétlenül 1 napot is simán elvan 100%-on, holott a wifi, gmail szinkron folyamatos. Lehet több napot is menne így.
1x csinált egy spontán újraindítást, de már megszoktam a jelenséget. Kéretlen tartalom még nem került rá.Viszont kíváncsi lennék, Lollit csinálnak-e rá egyáltalán vagy örökre feletős a dolog. Custom rom viszont jó lenne rá..
-
Aryon87
félisten
Tabot delutan hoztam el a szervizbol. Kivancvsi vagyok most mikent fog uzemelni.
Kapott egy szoftverfrissitest. Valoszinuleg programhiba az oka a merulesnek, amit en ketlek.
Sim foglalatoro mondtak hogy serult, 8000 lett volna annak javitasa, igy nem kertem.
Viszont szerviz elott jo volt, a sim kartyat latta a serules ellenere is, most az istennek nem tudom mukodesre birni. -
Aryon87
félisten
Videó a merülésről.
Ezt elküldtem a szerviznek is, kíváncsi vagyok mit írnak vissza:Tisztelt Szerviz!
Mai nap sikerült felvennem, amint a táblagépem - immár sokadjára - igencsak erős zuhanómerülésbe kezd, és egy x százaléknál minden előzmény nélkül kikapcsol.
A készülékem (Alcor Acces O819M) már 2 alkalommal járt az Önök szervizében, legutóbb pont az akkumulátor hibája miatt.
A készülék 2015. márciusában lett vásárolva.
Szeretném megérdeklődni, hogy ilyen esetben mi a teendő?
Itt lenne a videó-felvétel, amin elég jól látni mindent: -
Aryon87
félisten
Huhúúú gyerekek, sikerült felvennem videóra amint a tab titanic merülést produkál, és 52%-nál paff megdöglik és kikapcsol. Na ez mehet majd az Alcorhoz, és jó bizonyíték hogy az akksi szar.
Mindjárt feltöltöm youtubera vagy valahova -
Aryon87
félisten
válasz
adrian94 #824 üzenetére
Nemtom mi lenne a normális a tablet esetében. A telóm QHD-s kijelzős, normál használattal kibírja az egész napot, a tablet ugyanolyan használattal már nem igazán. De nekem szar az akksim.
Múltkor kb 68%-nál kezdtem neki egy filmnek, majd durván 30-40 perc után úgy kikapcsolt hogy a kijelző is fele"égett", tiszta csík meg egyéb finomság volt.. Meg is ijedtem ogy tönkrement. Aztán az is eltűnt, és töltőre dugva 3%-nál tudtam ismét bekapcsolni.
Utána folytattam a filmetDe akkoris abnormális a működés, mert nem dobta fel a figyelmeztető ablakot hogy 5% a töltöttség, és se hang, se rezgés nem volt.
-
Aryon87
félisten
válasz
koxminator #813 üzenetére
Nem rossz a tablet, de a sok hibaja keseru izt hagy maga utan. Enyem 2x volt szervizben, esedekes a 3. kor us, mert az akku nem az igazi azota sem, van hogy magatol zuhanomerulesbe kezd. Van olyan is hogy keszenletben teszi.
Szoftverileg jo, viszont az erintese se a kegjobb, mert azok a csikok nagyon nagy tavolsagban vannak, igy nem minden erintest vesz.Tobbet pihen az asztalon mint hasznalnam.
Mukodik amig mukodik.. Pedig hardverileg tenyleg a legjobb tarsaihoz kepest, jatekok is jol cutnak rajta, neha doccen csak meg. -
Aryon87
félisten
válasz
Martin Eden #807 üzenetére
Nem tudom, nem szokott beragadni.
Volt már olyan is hogy este bekapcsoltam a kijelzőt, látom 100% és úgy hagytam. Másnap délelőtt ugyanúgy benyomom a power gombot, se kép se hang. Lemerült.
Múltkor ugyanezt csináltam, és akkor láttam hogy visszaszámlálásszerűen csökkent a %, feltettem töltőre és további 11%-ot merült mire észlelte hogy már rég töltenie kellene...
Nem sűrűn használom, de akkoris abnormális hogy magától lemerüljön órák alatt...Ugyanakkor az se normális hogy 68%-on van, előtte nem is volt használva, elkezdem nézni a filmet, majd 20-30 perc után teljesen kikapcsol minden elözetes figyelmeztetés nélkül, hogy a kijelző is becsíkozódott a hirtelen áramnélküliségtől..
Sajna szerviz lesz ebből. -
Aryon87
félisten
Kérdés:
Tabletet rákötöm a gépre, de csak az egyik tárolóját látja, míg a másik az csak halovány..
Ez mi lehet szerintetek? -
Aryon87
félisten
Na pont elkaptam a tabletet, ahogy az akksija merult mint a titanic. 38% volt mar, feltettem toltore, es 27%nal allt meg a merules, mire vette a lapot hogy tolteni kellene, holott mar irta a zarkepernyon hogy toltes...
Erdemes szervizbe vigyem? Meg hogyan bizonyitsam hogy akkumulator problema? 2x mar jart szervizben, legutobb a halott akksi miatt. -
Aryon87
félisten
Nálam nincs reklám mióta a böngészőt és a másik baromságot eltávolítottam. Viszont sajna menni fog szervizbe, mert az akku megint szarakodik. Tegnap este kb 98%-on volt. Ma délelőtt meg akartam nézni, és úgy le volt merülve mint a huzat.
Múltkor 68%-os állapotában elkezdtem filmet nézni. Fél óra után fogta magát és kikapcsolt minden előzmény nélkül, de még a képernyő is elváltozott a hirtelen árammentességtől. :/ -
Aryon87
félisten
Udv ujra. Ugy nez ki, a tab megy hamarosan szervizbe. Akksival megint bajok vannak, legalabbis az elojele megvan.. 68%-on volt az akku mikor elkezdtem egy filmet nezni. Fel ora utan ugy kikapcsolt minden elozetes figyelmeztetes nelkul mint a huzat, meg a kijelzo is erdekesen "beegett"...
-
Aryon87
félisten
Nem olyan katasztrófális a helyzet, mint ahogy írva van
Mikor a gyártó kiadta az update-t, az tartalmazott egy vírusbizbaszt, és az dolgozott aktívan. Nálam csak felesleges applikációkat töltött le mint pl a DU Booster, vagy DU Battery cuccosokat. Böngészőben egy kis részen reklámok villogtak.
KongoRoot program segített nekünk, így nekem már nincsenek ilyen gondjaim. Elvileg kiadtak egy újabb SW-t, ami már tiszta, vírusmentes.
Én nem merem feltelepíteni, mert anno a frissítésnél tégláztam a tabot, nincs kedvem megint szervízbe rohangálni vele.
Utolsó szervíz óta normálisan működik, nagy ritkán csinál olyat hogy 40-50% alatti szinten elkezd zuhanni az akkuszint, és 5 percen belül nullára esik (valószínű hogy még mindig akkuhiba lesz, mert volt már emiatt is szervízben hogy tönkrement az akku egyik pillanatról a másikra), valamint 1x volt random újraindulás. -
Aryon87
félisten
válasz
raider21 #784 üzenetére
+1
Root ota, es a ket nem kivanatos app eltavolitasa ota nalam is hibatlanul megy a gep.
Jatekokat szepen futattja, zene fulesen bivalyeros.
Kapott egy launchert is,egesz jol mutat igy
2 apro bajom van vele: akku 4000-es letere hamar lemeritheto, a 3000-es LG G4 tovabb birja.
Tul messze vannak az erinto szalak, igy nem mindig oda megy az erintes ahova kellene, foleg szoveg javitasanal erzekelni jobban.
Ezt leszamitva szuper.
kep -
Aryon87
félisten
válasz
Anonim95 #774 üzenetére
1-2 szervizjarast es szoftveres frissites, majd root altal adott torlesi lehetoseg utan elmondhato reszemrol, hogy a tab most hibatlan. Neha rajon az onujrainditas, de ezt nem erzekelem, meet azbidoben dolgozom, vagy epp mas elfoglaltsagom van a hazban. Mostanaban ujra hasznalom, mig a telom tolton, addig a tab mukodik. Jatszokbis vele, szepen teszi a dolgat.
Egyszoval: van kezdeti macera vele, legalabbis azbelso szeriasokbol, allitolag manapsag mar javitott szeriast kapni. -
Aryon87
félisten
Hosszu ido utan hogy letoroltem az xb.. bigyos fajlt es bongeszot, elojott egy reklam megint. Nem kell belepjek sehova, van hogy a kijelzo feloldasa utan is beugrik. (mint a jatekok szuneteben a keretlen reklam)
Meg nem neztem utana hogy mi lehet a ludas... -
Aryon87
félisten
Lehet valaki már leíra, lusta vagyok visszakeresni (na meg dolgozom is), így legyen valaki oly kedves, és ha van 5 perc unalmas szabadideje, leírná részletesen a frissítés menetét?
Legutóbb mikor elsőnek próbáltam, tégla lett a tab.. -
Aryon87
félisten
válasz
Rooobert9 #705 üzenetére
Koszonjuk az infot
Amugy a browser es xb... akarmik torlesevel nekem is megszunt a virusos problema, a tab normalisan mukodik.
Igaz tobbet porosodik mint amit kezben van, 6 napig birja tetlenul, ugy hogy wifi, szinkronizacio be van kapcsolva, es hatterben fut nehany app is, es ha 10 percet nyomkodom... -
Aryon87
félisten
válasz
Martin Eden #679 üzenetére
Megnyugtató hogy a roottal kiküszöbölhető a sok nyavalya.
A porosodás nálam is tapasztalható, szervízben takarítattam, -
Aryon87
félisten
válasz
SzinTibi #671 üzenetére
Most melóban vagyok, éjfél körül tudok képernyőképpel szolgálni. Igen, 2x már járt szervízben a gép.
1. alkalommal mikor frissíteni próbáltam a rendszert a tárhely + rádió miatt, végül téglásítottam, 2. mikor az akksi ment tönkre egyik pillanatról a másikra használat közben (65% körül kikapcsolt, majd 0%-ról kezdte a töltést, és jópárszor eljátszotta még 100% töltésnél is. Levettem a töltőről, ki is kapcsolt).
Azóta normálisan működik, se random újraindulás, se hírtelen merülés nincs, csak ez a francos vírus ami bosszantó.remélem mielőbb kiadnak egy javított szoftvert rá. -
Aryon87
félisten
Valaki tud arrol valamit hogy a szervizben korrigaljak a virusos szoftvert?
Mert a DU speed, meg DU power baromsagok utan valami netsettings keeult ra, ertesitesi savban meg valami game box figyel. Ha ranyomok semmi.. Nincs fontos adat a tabon, csak tartok tole hogy kart tesz benne. A tab porosodik a polcon, miota megvan az LG G3 es G4...
Aruhiteles cucc, kb januarban jar le a torlesztese. Gari meg van.
Ezzel a rootolassal veszik a gari is? -
Aryon87
félisten
Ma újra felfedeztem a tabon a DU Battery saver cuccot. Érdekesség hogy ezidáig is volt wifi kapcsolata, még Erdélyi tartózkodásom alatt is, és csak ma került fel a progi... Viszont úgy tűnik, már nem fog szervízbe kerülni, működik normálisan (2x volt már ugyebár..)
-
Aryon87
félisten
válasz
szisziisti #600 üzenetére
Koszi az infokat. En csak a virosos cuccot akarom csak kitorolni, bar eddig nem okozott problemakat semmi.
-
Aryon87
félisten
válasz
szisziisti #596 üzenetére
Ez esetben oriasi segitseg lenne ha ezt a root folyamatot megosztanad szajbaragos szinten, linkekkel megtamogatva. Sokunk eletet megkonnyitene
Kerdes, ez a root procedura ugrasztja-e a garit?
-
Aryon87
félisten
Ezt nem tudom sajna. Augusztusba megyek Erdélybe, viszem a tabot, és ahogy érzem, Murphy törvénye közbe fog lépni, tuti bedöglik a kütyü. Úgyhogy lesz majd látogatásom ott, és mondani is fogom majd a vírust hogy ez mi. Malwarebytes ott írja egyértelműen hogy vírus, mivel nincs rootolva a gép, és csak normál appok vannak fent, így nem általam került az rá.
-
Aryon87
félisten
Lényegében nem nagyon idegesít, mert a tab többet pihen asztalon mint amit használva van (utólag már megbántam a megvételét, és nincs is annyit használva), fontos adatot nem tartok rajta, így az nem fog kárt tenni nekem.
-
Aryon87
félisten
Szerintem nekem se normalis a tab, a chromenal van az also sarokban egy minireklam, ami folyamatosan villog hogy szedjem le a virusirtot mert fertozott a keszulek.
Playrol leszedtem a malwarebytes appot, at is vizsgalta a tabot, meg is talalta amit kellett. Eltavolitani viszont nem tudja. Rootjog kell hozza vajon? -
Aryon87
félisten
-
-
Aryon87
félisten
válasz
adrian94 #520 üzenetére
Szerintem a tegnap nálam is az volt, csak ugye nem láttam, de furcsáltam is hogy kb 50% környékén hogy merülhetett le hamar. De régebb volt már ilyen hogy ~45%-ról azonnal elkezdett merülni, mire odajutottam hogy töltőre rakjam, már 2-4% volt, és még úgy is lement 0%ra, de nem kapcsolt ki.
Furcsán van összerakva ez a ketyere, ha ezeket én is tudom, nem hozom ki áruhitelbe, hogy 12 hónapon keresztül fizessem az 5090Ft-ot... -
Aryon87
félisten
Tegnap délelött ötven valahány %-on volt a tab. Éjjel mikor hazamentem már ki volt kapcsolva, így feltettem töltőre miután nem tudtam bekapcsolni. Bosszankodtam is hogy megint tönkrement az akkuja, holott ugye most volt megcsinálva, és szervíz óta nem is nagyon használom a tabot.
Lényeg hogy 5%-nál már be tudtam kapcsolni, és akkor lepődtem meg igazán amit láttam. Magának csak úgy feltelepítette a DU booster mittoménmi alkalmazást. Pedig úgy tdom nincs is rajta a korábban emlegetett kínai cucc. Fura nagyon..
Alkalmazások közt is kerestem a beállításokban az idegen dolgot, de nem láttam semmit. -
Aryon87
félisten
válasz
pirosmajom #512 üzenetére
SuperUser. Ez a program kezeli a root jogosultságot
-
Aryon87
félisten
válasz
Láng Tibor #483 üzenetére
Nem. Imeivel nincs gond. Mivel csak micro sim kártyám van, így azt próbáltam betenni a kis kerettel együtt. Mivel macera volt a be és kivétel, a kis keret beletörött. Ezt vették észre. Magával a microsimmel megy a tab, igaz előtte egy erős ragasztó kell a kártyára ahhoz hogy ki lehessen húzni
Normál sim kártya valószínűleg már nem megy bele.
-
Aryon87
félisten
válasz
adrian94 #480 üzenetére
Én kb 3 és fél hét után kaptam vissza. Akkut megcsinálták, igaz nem tudom hogy kicserélték, vagy csak simán javították.
Kijelzőnél fényszivárgást is említettem, azt nemcsinálták meg, mondván hogy nem tapasztalták a jelenséget. Viszont a port azt kitakarították belőle. Ennek köszönhetően a fényszivárgás (fekete hátteren világossabb) minimalizálódott.
Sim kártya sérült, az fizetős lett volna, így annak javítását nem kértem. 5000Ft-ba került volna. Mivel már a telefonom is kész van, így a tab telefon funkciója szükségtelenné vált. -
Aryon87
félisten
Egy kép a házban fellelhető összes működőképes android felhozatalról
A sort a tablet zárja, a kép egy Sony Ericcson w580i telóval készült, ami szintén működőképes. Az Lg kivételével a többi mind az enyém
Kép -
Aryon87
félisten
Nálam ilyen bajok nincsenek, de ha hazamegyek megnézem a feltűntetett dolgokat.
Hol lett véve a tab? Én Euronicsből hoztam el.
-
Aryon87
félisten
válasz
adrian94 #466 üzenetére
Muki valami olyasmit magyarázott, hogy 3 alkatrész cseréje után bírálja el a szervíz hogy adnak-e cserekészüléket vagy sem. Meg hogy megéri-e nekik a többszörös garancia. Bonyolultnak tűnik.
Amúgy ez sem olcsó tablet, 51 ezerért (euronics), de valóban nem akkora nevű mint pl egy LG vagy Samsung...
Jut is eszembe, vegyem használatba a gépet...
-
Aryon87
félisten
válasz
adrian94 #456 üzenetére
Most latom az irasod.. Tegnap hivtak hogy mehetek erte, kb 3-3.5 hetet volt bent. Most uton is vagyok. Kivancsi vagyok mit csinaltak vele, es legfokepp meddig birja. 2x szervizbe volt, szamomra egyertelmu hogy 3x is be fog kerulni. Remelhetoleg akkor mar egy javitott uj kiadasu tipust kapok... Ha sokadjara is vackot kapok mi a megoldas hogy foloslegesen ne fizessem az aruhitelt?
Van egy masik tipus, az 7" kijelzo, minimalisan erosebb hardverileg, vajon mennyi lenne annak a rafizetese? -
Aryon87
félisten
Hvtak pár órája a szervízponttól, végre kész a tab. Kíváncsi vagyok mit alakítottak vele, holnap hozom el.
-
Aryon87
félisten
jaj azt hagyd abba! Téglává fogod tenni a tabot, én már ezt megjártam. A tab tetején van egy kis nyílás a jack csatlakozó másik irányában, egy tű segítségével tudod resetelni.
Inkább vidd szervízbe, megcsinálják ingyen neked.
Mellesleg a driverekkel van a gond, mert a gépre nem megy fel, és azért indul az a tesztbaromság -
Aryon87
félisten
-
Aryon87
félisten
Nalam 1x fordult elo hogy 5 perc alatt lemerult.
Most akksi problemaval van szervizbe, ugyanis az bedoglott. 64%-nal ki kapcsolt es be se kapcsolt. Toltore nsgy nehezen reagalt, 0%-rol inditotta. 10 perc alatt 100% majd ahogy levettem a kabelt kikapcsolt... -
Aryon87
félisten
A későbbi leendő tulajjelölteknek jó dolguk van, legalább ők nem fognak belefutni a tab betegségeibe
Én bízom abban hogy 3x-ra már nem kell szervízbe vigyem, remélhetőleg a héten megcsinálják már. Így utólag én is bánom hogy kihoztam, az éjszakai gépezést akartam kiváltani vele, amire amúgy tökéletesen megfelelő, csak ne lenne hibákkal teli...
-
Aryon87
félisten
válasz
adrian94 #419 üzenetére
Engem tegnap hivtak, hogy talaltak benne egy fizikai serulest, a sim kartya foglalata, aminek 4900.- lenne a javitasa, es hogy kerem-e a javitasat, de nem kertem, mert a microsim kartya meg bele megy ugyeskedve, mivel annak keretet veletlen tortem bele (microsim behelyezese ragasztoszalagos rogzitessel oldottam meg, ami arra szolgalt hogy a kartyat tudjam is kihuzni
) De ezt nem mondtam a szerviznek, mert gondoltam azzal foglalkoznak amivel bevittem eredetileg..
Kivancsi vagyok mi lesz a vegeredmenye. -
Aryon87
félisten
En aruhitelbe hoztam ki a tabot, 51k erteku. Azert eszembe nem jutott volna hogy ilyen hibakkal kuzd, mert ha tudom, nem hozom ki. Max jovo heten lesz kesz a szervizelese, hat kivancsi leszek meddig huzza. Allitolag a 3. szervizbevitelnel mar cserelik, es az enyem tuti 3x-ra is meg fog hibasodni. Egyszer elmegy, masodszor meg csak-csak (mas hibaval) harmadszor mar nem normalis.
Vajon az aruhiteles vasarlast vissza tudom mondani? Mert lehet jobban jarok ha nem kinlodok vele, es nem fizetek erte 12x5090ft-ot foloslegesen... -
Aryon87
félisten
válasz
bugizozi #400 üzenetére
A 2Gb ramnak köszönhetően repeszt a rendszer, én nem tapasztaltam lassulást és akadást sem. A tablet volt használva itthon, majd míg a telóm szervízbe volt, akkor telefonként is működött a tab, + multimédiás felhasználás is. Most szervízben van, mert az akkuja tönkrement..
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- iPad 8th.128GB Wifi Megkímélt/1-3 hónap gar.Akku 93%/p4327
- ÚJ BONTATLAN iPad Air 6 13 méretben iPad Air 13 512GB Wi-Fi+Cellular Azonnal Átvehető DEÁK Térnél.
- újszerű iPad Pro 11" (2018) Wi-Fi 64GB asztroszürke space gray Apple
- BONTATLAN ÚJ iPad Pro 2022 2024 M2 M4 Chip 11 és 12,9 128-2000 Deák Térnél Azonnal ÁTVEHETŐ
- iPad Pro M2 11" 128GB Wifi Újszerű/2027.05.26.Gar./Akku 97%/p4316
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450 TomaHawk R5 5600X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 XC 12GB Rampage SHIVA 600W
- Honor Magic 7 Pro - Fekete - Új kipróbált készülék! Karcmentes gyárilag független! 512GB Memória!
- BESZÁMÍTÁS! ASUS VivoBook X1504ZA notebook - i3 1215U 16GB DDR4 RAM 512GB SSD Intel UHD IGP WIN11
- Xiaomi Redmi Note 11 64Gb Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- ASUS Radeon RX 7600 V2 Dual OC 8Gb - Aqua gari 26.12.12 ig
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged