- 6 év biztonsági támogatást ígér a Motorola
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- iPhone topik
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
-
Mobilarena
Alcor Access O819M Táblagép
Frissítve: 2015.09.27
Frissítés oka: új firmware + ROOT
Új hozzászólás Aktív témák
-
SzinTibi
csendes tag
válasz
Martin Eden #827 üzenetére
Köszi!
eddig fel sem tűnt ez a funkció!
-
SzinTibi
csendes tag
válasz
Martin Eden #811 üzenetére
A "crashservice" folyamatot nem tudom, hogyan uninstallálod, mert én csak kényszerített leállítást tudtam végezni rajta. Viszont a lényeg, h így is tökéletesen működik a dolog, mert mióta kényszer leállítottam és töröltem az adatait, azóta egyszer sem jött vissza a "broservice és a linervice" reklámokért felelős folyamat. És persze reklámjaim sincsenek.
Kösz a tippet!
-
SzinTibi
csendes tag
válasz
Martin Eden #807 üzenetére
Hali!
Ha tudsz valami tartós megoldást a "Broservice & Linervice" páros eltávolítására, akkor megköszönném.
Én már gyári visszaállítást is csináltam, de akkor is egy idő után visszatértek. Rootolva van a tab kezdetektől, de még semmi tartós megoldást nem tudtam találni rájuk. Kasperskyvel távolíttatom el akárhányszor visszamásznak. De ez csak egy időre oldja meg a problémát. Jó volna megtalálni mi az ami okozza, akkor gyökerestől ki lehetne írtani őket. -
Aryon87
félisten
válasz
Martin Eden #807 üzenetére
Nem tudom, nem szokott beragadni.
Volt már olyan is hogy este bekapcsoltam a kijelzőt, látom 100% és úgy hagytam. Másnap délelőtt ugyanúgy benyomom a power gombot, se kép se hang. Lemerült.
Múltkor ugyanezt csináltam, és akkor láttam hogy visszaszámlálásszerűen csökkent a %, feltettem töltőre és további 11%-ot merült mire észlelte hogy már rég töltenie kellene...
Nem sűrűn használom, de akkoris abnormális hogy magától lemerüljön órák alatt...Ugyanakkor az se normális hogy 68%-on van, előtte nem is volt használva, elkezdem nézni a filmet, majd 20-30 perc után teljesen kikapcsol minden elözetes figyelmeztetés nélkül, hogy a kijelző is becsíkozódott a hirtelen áramnélküliségtől..
Sajna szerviz lesz ebből. -
Láng Tibor
tag
válasz
Martin Eden #798 üzenetére
Nekem is a legfrissebb van fent és ugyan úgy megvannak a reklámok mint eddig voltak.Annyi hogy nem települnek a kéretlen programok. A root-ot szerintem igy is igényli ha nem akarsz reklámokat.
-
coll
csendes tag
válasz
Martin Eden #781 üzenetére
Már rendeltem több forrásból érintőpanelt még egyik sem volt jó.
-
atala
addikt
válasz
Martin Eden #781 üzenetére
Szerintem cserélni fogják neked az egész tabletet vagy egy ugyan olyanra, vagy egy másik hasonló típusra. Mivel kötelező az alkatrész utánpótlás még ha nem is garanciális hibáról is van szó!
Szerintem várd meg azt az egy hetet, lehet, hogy megéri.
Azért majd légyszi írd meg itt, hogy mi történt.Én csak 30 dollárért találtam hozzá feketét. Fehér már van 15 dollárért.
-
SzinTibi
csendes tag
válasz
Martin Eden #679 üzenetére
A honlapon lévő frissítésnél van frissebb is, mert az én tabletemet még újabbal szállították. De gondolom ez még egyenlőre nem publikus valami miatt. Annak a dátuma 2015.02.06.
Viszont ugyan úgy benne van a problémás xbkp.apk fájl, ami a tényleges problémát okozza. Friss rendszeren rootolás után elég ennek a fájlnak a kiterjesztését átírni (nem törölni) és a probléma megoldódik. A törlést azért nem ajánlom, mert mint utóbb kiderült, visszaállításnál nem telepíti vissza így a fájlt. A vicc az, h így kapsz egy vírus mentes rendszert, viszont ha szervizbe kell vinni akkor észrevehetik, h rootolva volt/van.
Viszont azt nem szabad elfelejteni, h visszaállítás előtt újra vissza kell nevezni az eredeti nevére, h eredeti állapotába kerüljön a rendszer. A másik lehetőség, h rootolod a friss rendszert, törlöd az xbkp.apk-t. Ha szerviz kell, akkor letöltöd a honlapról a frissítést és a system.img fájlt kicsomagolod egy extraktorral és a "priv_app" mappából kimásolod a tabletra a "system/priv_app" mappába az xbkp.apk-t.
Visszatérve az xbkp.apk-ra, az AVG fel sem ismeri, azok a folyamatok vagy alkalmazások amiket megjelöl, azok legtöbbször utólag fertőződtek meg, vagy töltődtek a gépre. Kipróbáltam friss rendszeren és csak az USB-hibakeresés funkciót dobta ki veszélyforrásnak. Ellenben az AVL Pro simán kidobja a fent említett xbkp.apk-t, amit persze root hiányában nem tud eltüntetni. Ne kérdezzétek, h miért nem ismerik fel az ismertebb keresők.
Leellenőriztem virustotálon mind a browser.apk, mind a xbkp.apk-t. Előbbiben nem talált semmit, viszont utóbbiban 55-ből 10 talált ajándékot. XD (köztük a kaspersky is)
Nálam működő megoldás:
1. Friss rendszer rootolása
2. XBKP.APK átnevezése
3. Tablet nyúzás szervizig
4. XBKP.APK visszanevezése és unroot
5. Gyári visszaállítás és irány a szerviz
-
Aryon87
félisten
válasz
Megnyugtató hogy a roottal kiküszöbölhető a sok nyavalya.
A porosodás nálam is tapasztalható, szervízben takarítattam, -
xtend
senior tag
válasz
A root visszaàllítható azaz van unroot. Aztán vissza tolod újra a firmware-t oszt mehet a szervizbe
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged