Új hozzászólás Aktív témák
-
BEE
addikt
Az akku használatában csak azért kell figyelembe venni az időt,
mert ha olyan helyen használod ahol mondjuk egy hónap alatt merül le,
ott már komolyan számolni kell a cellák önkisülésével.
Van amelyiknek magas az önkisülése, pl Uniross, és vannak mostanában
olyanok, amikről azt állítják szinte nincs is nekik.
Ha elmegyek fotókirándulásra és tudom hogy lefárasztok aznap két garnitúra aksit,
akkor mindegy az önkisülés, de ha egy faliórába kell, akkor nagyon sokat számít.Ha nekem kellene választanom a felsorolt gyártókból,
én az Ansmann, GP, Varta, Energizer közül választanék szimpátia alapon,
mert pontos tipusismerettel nem nagyon bírok.
Sokkal többet számít a megfelelő töltés, mint az adott gyártók közti eltérés.BEE
-
ottkar
addikt
Az akkuk még a nevesek is elég megbízhatatlanok az Eneloop 2000 ami tartja a minőségét és kicsi az önkisülése, azt ajánlott venn. Épp most jött le az IPC-ről egy garnitúra Conrad jelű akku 1,46V mindegyik, töltés 2100mA 2476 mA 2590mA 2380 mA van bennük, látni hogy van egy akku amelyik gyengébb így már készülhetek hogy az elszállhat.Mellesleg 2400-asok.
-
Kernel
nagyúr
Hogy egy akku fotózásra ajánlott, az inkább parasztvakítás esete, nem az a lényeg. Minőség, egyik jobb széria, másik rosszabb stb.
Varta akkuról olvastam rossz véleményeket, persze az sem mérvadó. Vagy amikor a nézelődöm a MediaMarktban, felfigyelek egy nyugdíjas házaspárra, nézegetik nagyban a tölthető "elemeket". Láthatóan az idős hölgyön a nadrág, az úr megadóan hallgatja a szakmai kioktatást: Ilyet nem veszünk, a múltkori sem ért semmit! Mutat rá a Varta akkuk sokaságára, ellentmondást nem tűrő hangon.
Szóval ilyen is van.
-
ottkar
addikt
Azt hogy Photo akku olyan ember írta aki nem tudta mekkora marhaságot ír, nem ért hozzá szegényke. Nevezzük akkunak az akkumulátort az elem más.Az 1,6-os szorzót sem tudom honnan vetted mert az 1,4 max. Nos ha több akkut használsz akkor olyan töltőt kell használni ami csatornánként kezeli az akkut mert ha kettő közül az egyik rossz azt nem tudhatod és hiába járt le a töltési idő lehet hogy az egyik akkuban semmi sincs és akkor az egész négyes garnitúra nem fog működni. És olyan töltőt kell használni ami ki tudja sütni azonos szintre az akkukat, hogy onnan tötse fel. Nekem pld 2600-as Ansmann meg Energizer nem jött be mert gyenge akku volt köztük.Ha sok akkut akarsz használni és tudni akarod hogy jók e és melyik és miért nem az IPC-1L töltőt vegyél ami 9000Ft ugyan de egy két garnitúra tönkremenetele esetén már nem is olyan drága.Mégegyszer nincs ilyen hogy foto vagy más akku, az áram nem törődik vele hogy melyik készüléket táplálja.
-
BEE
addikt
Nem a tipussal lesz a gond, hanem a töltés módjával.
( Unirossokkal mázlid van, én nemrég vittem a gyűjtőbe tizenakárhány 2100-ast. )
A kiszámított idejű töltéssel az a baj, hogy csak teljesen kisütött aksiknál igaz.
Ha a két akkuból csak az egyik merült le, akkor a másikat túltöltheted.
Az Uniross talán azért bírta, mert magas az önkisülése, tehát a pihenőidő
alatt lemerült rendesen magától.
Nem véletlenül ajánljuk mostanában mindenkinek az IPC-1L töltőt,
mert az lerendezi az ilyen problémákat. Töltés előtt kisüt és minden
cellát egyenként tölt a szükséges mértékben.
Ez növeli a kivehető teljesítményt és az élettartamot is.A fehasználás módja pedig csak annyiban érdekes egy aksinál, hogy kicsi
vagy nagy árammal terheled.
Nagyobb áramoknál hamarabb lesz különbség a cellák teljesítményében.BEE
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Amazon Kindle 10th Generation ébresztős tok
- BESZÁMÍTÁS! Asus B760M i7 12700KF 32GB DDR4 512GB SSD RX 6800 16GB Rampage SHIVA FSP 700W
- Akciós Windows 10 / 11 Pro OEM Licenc Kulcs 100% eredeti, jogtiszta!
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
- AKCIÓ! Apple Macbook Pro 16" 2019 i9 9980HK 64GB DDR4 1TB SSD Radeon Pro 5500M garanciával
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest