- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Poco F6 5G - Turbó Rudi
- Google Pixel topik
- Ismét a Honoré a legvékonyabb hajlítható
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Mobil flották
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- erkxt: A Roidmi becsődölt – és senki nem szól egy szót sem?
- Essejó: MultiCooker avagy az elektromos kukta. Ötletek, tippek, tanácsok, receptek.
Új hozzászólás Aktív témák
-
And
veterán
Az 1,4x-es szorzó c/10-es áramú normál töltésre igaz egy hagyományos NiMH- (és NiCd-) cellánál. Az 500mA-es töltés viszont egy 2Ah-s Eneloop számára már c/4 nagyságú áram, a gyorsított töltés hatásfoka pedig lényegesen jobb lehet a normál töltésénél. Még az is lehet, hogy az Eneloop-nál már a normál töltés is hatásosabb az átlagosnál. Az adatlapja szerint egyébként 2A-es árammal (!) gyorstölthető, 1,1 órán keresztül (tehát itt már csak 1,1 a 'szorzó')
#2034: De igen, a kivehető töltést. -
And
veterán
Ezt a "módosítom az előző programot, mer' új cellát tettél a következő rekeszbe" dolgot még egy év után is szoknom kell, de ennyi baj legyen
.
#1992: Gondolj bele, ha ez szigorúan véve igaz lenne, akkor nem létezne a túltöltésnek még a fogalma sem. Azért gondolom azzal egyetértesz, hogy ha egy gyári eredeti csomagból kibontott 4 darab Eneloop-ot egy alig használt IPC-vel töltesz, és a teljes pakkból az egyik látszatra normális, a többibe meg mindössze 400mAh-t tudsz beletölteni (kisütési program után!), meg néha búg is a töltő, akkor ott valami nagyon nem stimmel. -
BEE
addikt
Ha beraksz egy aksit és beállítod a kisütést meg az áramot,
akkor várj kicsit a következő berakásával.
Kis idő múlva kiírja azt az áramértéket amit beállítottál,
majd kis idő múlva a valódi értéket.
Ha kivárod ezt a pár másodpercet, akkor a következő aksi beállításakor
nem írja át az elsőt.BEE
-
And
veterán
"Beletettem 4 új eneloop akkut, discharge funkció 250mA-es kisütéssel, 0.9V-ot sohasem láttam a készüléken, hogy annyira lemerítette volna, csak max. 1.1-et"
Szemmel végig követted az eseményeket? Mert 1,1V-os kapocsfeszültség alatt már elég kevés visszamaradt töltés van az akkuban (saját tapasztalatok alapján az Eneloop-ban főleg). Konkrétan 1V alatt a 0,9V-os határig eddig mindenféle akkuból csak pár mAh töltést sikerült kiszednem, az pedig legfeljebb 1-2 perc kisütési időtartamot jelent.
Az viszont semmiképp se tűnik normálisnak, hogy teljes kisütés után 4-ből 3-nál 400mAh bevitt töltés után befejezte a töltést. Egyébként igen: kisütés, majd az azt követő töltés végeztével a bevitt töltésmennyiséget mutatja a töltő, ha a discharge programot indítod. Discharge refresh-nél viszont mindig az utolsó kisütött töltésmennyiséget, ezért fogja a program legvégén (az utolsó feltöltés után) is azt kiírni. A feszültség pedig azért csökken Full-kijelzésnél, mert a töltőáramot elveszi, csak csepptöltést (jól láthatóan 30mA-t) visz be, olyankor pedig a kapocsfeszültség valamelyest csökken.
"Valamint volt már olyan is, hogy beállítottam a második rekeszbe egy 500mA-s töltést (elsőbe is), majd amikor betettem a harmadik rekeszbe egy újabb akkut, akkor a második átállt 200-ra."
Az IPC-1L-nek vannak ilyen bug-jai, ezt már én is észrevettem (lehet, hogy ez 'feature', vagy épp a szofververziótól is függ). Ha az előző rekeszbe beteszed az akkut, és a Mode-gombbal programot váltasz, nem árt megvárni, míg a program neve nem villog tovább a kijelzőn, és csak utána beletenni a következő cellát. Úgy vettem észre, ezzel elkerülhető, hogy az előző rekesz programja akaratlanul is módosuljon.
Ha búg, az sem normális jelenség. Ha garanciális, próbáld meg visszavinni (bár természetesen pont akkor nem fog semmi hibát sem produkálni)..
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Apple iPhone 14 Pro 128GB, Kártyafüggetlen,
- Samsung Galaxy S23, 8/128 GB, Kártyafüggetlen
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG 27GR95QL - 27" OLED / Limitált LoL Edition / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync
- BESZÁMÍTÁS! Asus TUF F15 FX506HM Gamer notebook - i5 11400H 16GB DDR4 RAM 512GB SSD RTX 3060 6GB W10
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest