Hirdetés
- Elképesztő robotok, kutyatelefon, Waymo, kártya méretű tracker... CES
- Turbo fokozatra kapcsolt a OnePlus
- Crackberry Kevin telefonja, óriási Dreame stand autóval a közepén - CES
- Áprilisban már szaggathatja a kínai aszfaltot a Xiaomi SU7 új verziója
- CES 2026: Új összehajtható 3 az 1-ben töltő az Ankertől
-
Mobilarena

TOPIK ÖSSZEFOGLALÓ
Kérlek, kérdezés előtt olvasd el!

Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
Schuby
üzenetére
Pontosan. De visszakereshetsz, az adobe oldalt is linkeltük, amin le van írva részletesen minden, angolul. Soha nem volt ingyen egyik sem, nyugodj meg

disco fever: rakd fel a képet, mert lehet, h a hiba nálad van, de gyanítom a kép hibás, csak a thumbnail nem, ezért van a jelenség.
-
Schuby
aktív tag
-
disco fever
csendes tag
sziasztok!
kaptam egy képet, aminek egy része ki van takarva. viszont a windows intézőben - miniatűrként - a kitakarás nélkül mutatja az egész képet (win xp-t használok).
ez mitől van? illetve ki lehet valahogy bányászni a képet teljes méretben, kitakarás nélkül? mert így olyan, mintha a windows látná a módosítatlan fájlt, csak utólag teszi rá a kitakarást... -
Jinxb1rd
addikt
Ez a myrad pro tényleg jó betű, most már én is ezt fogom használni

-
-
Schuby
aktív tag
válasz
trisztan94
üzenetére
Volt a CS2 nek free licence januárban akcióban, nem tudom működik e még.A 10 éves évfordulóra nyomták ki.
-
BonFire
veterán
válasz
trisztan94
üzenetére
Én azt nem tudnám neked megmondani, ugyanis nincs nem vagyok CC-s. Számomra nincs benne újdonság, amiért megérné a felhőzést, így nem is követem a dolgokat. A Szoftver.hu pontos felvilágosítással tud szolgálni.
-
BonFire
veterán
válasz
trisztan94
üzenetére
30–40-ért Photoshop az nagyon alkalmi vétel lenne. Mint az arany 250-ért.
Mondom: akinek van, az nem fogja elkótyavetyélni aprópénzért! Mivel pont ugyanazokat a dolgokat lehet vele megcsinálni, mint a kétszázezressel. Ha a CC kétszáz rongy, akkor a CS1 is simán ér 185-öt és nem kevesebbet. Ismétlem: ez nem használt autó vagy használt ingatlan.A Gimp az vicc lenne, ha nevetni lehetne rajta, és nem épp bosszantaná az embert, hogy mennyire nem hatékony a vele végzett munka. A használt szoftverlicenccel meg ugyanúgy nem birtoklod a szoftvert, mint a bérlős megoldásban, csak fizikailag van egy adathordozón egy példányod, de a jogszerű felhasználás ugyanúgy az Adobe kénye-kedve szerint megy. Ha holnap bejelenti, hogy onnantól kezdve ki kell dobni a CS6-nál régebbi cuccokat, megteheti. A bérlet azért jó, mert lényegesen kevesebbe kerül, mintha ki kéne fizetni a teljes licencet, ráadásul részletekben fizeted havonta, azonkívül mindig a legfrissebb szoftverrel dolgozhatsz, sosem avul el.
-
trisztan94
őstag
válasz
BonFire
üzenetére
Nem "aprópénzre" gondoltam, de nem is 200.000 huf-ra. A CC azért nem szimpi, mert úgy "nem az enyém" a program, csak addig használhatom ugye amíg tart az előfizetésem. Szvsz bullshit (mint az Office 365)
Ha 30-40.000-ért hozzá tudok jutni egy régebbi verzióhoz, akkor máris nyertem, főleg úgy, hogy nem vagyok poweruser, néha-néha kellene amikor a grafikusom nem elérhető. A GIMP meg kikészít

-
BonFire
veterán
válasz
trisztan94
üzenetére
Miért gondolod, hogy bárki is aprópénzért árulná a CS1-CS2-t, amivel közel olyan hatékonyan lehet dolgozni, mint a legcsilivilibb CC-vel? Használt szoftvert kereshetsz, de ez nem olyan, mint a használt autó, hogy a nyolcéves már csak a felét éri. Vannak bérlős megoldások az Adobe-nál, annak simán ki lehet termelni az árát.
-
trisztan94
őstag
válasz
BonFire
üzenetére
Köszönöm az infókat mindenkinek!

A képeket keresgélem, de semmit sem találtam eddig ami hasonlítana ezekre

Na mindegy, majd beszélek a megrendelő urasággal, hogy mi legyen.
Más:
Kellene egy PS licensz, nem tudja valaki, hogy hol tudnék venni? A CS6 baromi drága, nekem bőven elég egy PS6.0, CS1, CS2, stb.
Ebay-t, PH!-t, sőt Vaterát is végig néztem, de semmi
-
BonFire
veterán
válasz
trisztan94
üzenetére
Sempervivum a neve a virágnak, ez egy pozsgás növény, így keress rá, mert ez a latin (tudományos) neve. Angolul talán houseleek a neve. Vannak fotógyűjtő oldalak, amiket így kereshetsz: stock photo. 1 dollárért meglepően jó és jogtiszta, profi fotós által készített képeket szerezhetsz be.
A betűt kapásból megmondtam volna, ha előbb látom. A Hobót a 90-es években a könyvek címlapján előszeretettel használták (az Algeriannal együtt). Csúnya betű. Én értem a koncepciót, hogy „pozsgás növényhez pufi betűt), de bármilyen „rounded” stílusú, lekerekített groteszk jobban megtenné. Vag Rounded, Helvetica Rounded stb.
-
Met
nagyúr
válasz
trisztan94
üzenetére
Rákeresel angolul és/vagy magyarul.
pl. kövirózsaDe ha ezt a képet régen rakták össze akkor elképzelhető hogy nem lesz már meg sehol a kiskép.
-
jhos910
senior tag
válasz
trisztan94
üzenetére
Ingyé' inkább csak segítek kicsit: kb 2 poszttal fentebb linkeltek egy oldalt ami segít a betűtípusokat beazonosítani és még a te high res képedről is felismerte a betűtípust.
Személy szerint Hobo a neve.
(közben látom megvilágosodtál
) -
trisztan94
őstag
válasz
trisztan94
üzenetére
Megvan a betűtípus! Nagyon jó ez a What The Font

"Hobo" a font amúgy..
Viszont a kis képeket amik benne vannak, nem tudom, hogy honnan lehetne beszerezni? Ez valami stock photo, vagy honnan szedik a grafikusok ezeket a fajta képeket?

-
OhAi27
tag
válasz
trisztan94
üzenetére
nem lenne egyszerubb kivagni?
-
trisztan94
őstag
Sziasztok!
Egy kis segítséget kérnék, nagyon nem értek a grafikához sajnos

Adott ez a logó:
Csak a logó kell, baloldalról.
Milyen betűtípussal lett készítve? Újra kellene csinálnom, de egyáltalán nem megy sajnos

A kis képek amik ott vannak, azok szerintetek honnan lettek szedve?
Esetleg ha valakinek pont kell referencia és ráér ingyé' újracsinálni aztat, akkor nagyon szívesen berakom majd az elkészült oldal humans.txt-jébe, illetve a referencia blogbejegyzésben is kapna egy nagy köszönöm-öt

-
fartfun
tag
Három kerekű Opel Corsa bérelhető! A hülyének is megéri

[link] -
BonFire
veterán
válasz
ViZion
üzenetére
Én is nagyon szeretem a Myriad Prót, csak ritkábban használom, mert kezdik ezt is túlhasználni. Ahol ugye megvesznek egy Adobe terméket, ott megkapják vele együtt, és lehet orrba-szájba használni. Mint például a Füles rejtvényújságban. Az elejétől a végéig ezzel van szedve.
Helveticát azért szeretem, mert annyiféle betűváltozata van, hogy azzal tényleg majdnem mindenféle tipográfiai feladatot le lehet tudni. Egyébként, ha lehet, én is kerülöm a használatát, esetleg számokat szoktam bepótolni, mert a kedvenc Alright Sans-omban ugráló számok vannak, és az eléggé hülyén mutat tipóban.
A Futurát is használom, viszont témafüggő. Elegáns környezetbe való, dekoratív betű. Hirdetni ritkán lehet vele, címnek sem mindig jó, mert idétlen a kérdőjele. Van, amikor kifejezett hátrány a nem párhuzamos „M” szár, olyankor elő kell venni a Helveticát, de abban meg hagyományos „a” van a Futura italic stílusú „a”-ja helyett.
Fel van néha adva a lecke, az biztos!
-
-
Szerintetek ide rakjam, vagy lassan kellene egy PhotoTROLL topik?

Feladat: tevékenység-központhoz feliratok, legegyszerűbb, de azonnal. Legyen mellette valami kis kép, lehet vicces, barátságos... grayscale, etc, nem lényeg a többi.
A nem végleges terv:Sajnos nem fogadták el, szerencsére készítettem egy kevésbé szerethető verziót is (rajzeszközök, kis erdőcske, etc..) az lett. Érthetetlen...

Azt már ide sem merem írni, hogy a haverom megkért, h csináljak az 5 éves boltjának FB covert...
Vasárnapi deadline, fotójuk az alap. ...és megvan a jelszó a fészbúk oldalukhoz. DE fész
...mondjuk sztem többet ilyet nem bíznak majd rám, de meg kell tennem. 
-
artiny
őstag
Helotok
Azt szeretnem megkerdezni,hogy mi a neve a letoltheto effekteknek amit alkalmazhatunk kepekre (elore definialt beallitasok pl, 3d hatasu kep stb,...)
-
-
válasz
@matthew@
üzenetére
PS-el előkészíted a képeket, ID-vel összerakod, rákerül a szöveg, etc. Az így készített pdf-et lehet feltölteni egy ált. flash alapú katalógusba, erre keress rá neten, sok ingyenes van, de némelyik vízjelez.
A kiadványszerkesztés azért nem olyan, mint word-ben összerakni, de utánaolvasol és ha vmi nem tiszta, akkor segítünk. -
@matthew@
őstag
Sziasztok!
Szeretnék a cégemhez egy online katalógust csinálni, mint amit pl tesco és más üzletláncok honlapján látni h az akciós újság fel van töltve és lehet benne lapozni szépen, nos én ugyan olyat szeretnék létrehozni, csak bajban vagyok a programválasztással (tutorialt és használatot illetően majd keresgélek szeretek magam megszenvedni a sikerért ). Adobe InDesign szoftver (CS6) képes erre? Illetve az Adobe InDesign CC mire való?
Előre is köszi a helpet! -
válasz
INTELligent
üzenetére
Letöltesz kész naptárokat, van fent AI, CDR a neten. A napokat átírod magyarra, smart objectként behúzod, kész.
-
INTELligent
senior tag
Sziasztok!
Olyan kérdésem lenn, hogy hogyan tudnék egyszerűen naptárt készíteni Ps-ben, táblázatos formában? ( Háttérképekre raknám rá)
-
válasz
KERESZTAPA9
üzenetére
a www.jibjab.com-ot erre találták ki
-
KERESZTAPA9
tag
Sziasztok!
Lenne egy olyan kérdésem,hogy melik fotó progi az amelyiket könnyű használni ( melyiket tudjátok ajánlani ) ?
Schwarzeneggerres képet akarok a haveromnak csinálni poénból ( szülinapjára magamról ) Tehát Schwarzenegger képet letöltök de az én fejemet akarom a Schwarzi helyére tenni... Melyikkel a legkönnyebb? De olyan progi érdekel ami azért valósághúen teszi oda az én arcképemet...
Elöre is köszönöm mindenki segítségét..
( Esetleg Profik segítségét szívesen várom ) Minden segítség el kell... Szeretnék jó Képeket ( jó viccet és szülinapi képet ) 
-
BonFire
veterán
válasz
ViZion
üzenetére
A két fő hívószót jó naggyal kiemelni, a többi meg maradhat apróbetűs. Így akit érdekel, az közelebb megy és elolvassa, akit meg nem, az már a hívószóról és a képről el tudja dönteni, érdekli-e.
"According to Adbusters (http://www.adbusters.org), a magazine run by a media activist organization called The Media Foundation, 70% of people only look at the graphic when viewing a print ad or poster, while 30% only read the headline." – le se szarják az emberek a novellát. Legyen a táblán a kép a karajról, meg fölötte vastag pirossal, hogy AKCIÓ!, és ennyi.

-
-
Mai EPIC: tábla ügyfélnek, kapok képet (sz@r), szöveget. Tábla méret adott, szeretné, h jól olvasható legyen, ezért kikötés a legalább 2 cm betűmagasság, persze a kép nagy legyen jól látható, etc. kihívás: a képre nem mehet szöveg, aminek ~50×10 cm terület maradt. gyors saccolás: egy karakter 2×1 cm, azaz soronként 50, de szóközökkel, etc, ~60. Ha 2 cm és összeér akkor legyen 5 sor. Nagyvonalúan számolva is ~400 karakter max. Szöveg: 1395 karakter...
Amúgy tájékoztató táblára mi a bánatos lószerszámért kell novella??? Nah, ilyenből van most 2 tucat, szerintem az elsőnél feladom, ahogy nézem küldöm vissza a szövegeket máris. 
-
Darbo
tag
Az nem Tecsó hanem Spar ha jobban megnézzük. De nem ezért ragadtam billentyűzetet.
Következő anomáliába botlottam. Megjelenés óta használom a CS6 Ext. -t(64) és eddig semmi gondom sem volt vele. Kezembe került néhány fotós könyv, és megtetszett a panoráma kép ötlete. Most nyaralás alkalmával mindjárt lőttem is jó néhányat ezzel a célzattal. Hazaérve rávetettem magam, és jött a meglepi. elindítom a PS-t és amint rákattintok a Photomerge opcióra hibával kilép. Minden más működik. Újratelepítés megvolt, nem változott. Persze nem vagyok az a típus aki könnyen feladja, így a beállításikat is széttúrtam. A lényeg a lényeg, ha kikapcsolom az Nvidia kártyát és az integráltat használom, a jelenség elmúlik viszont feketén villog a munkaterület használat közben. De én jobban szeretném az erősebb és sokkal gyorsabb vidkarit használni .Erre valami ötlet?
Asus N53SN
I7-2630QM
Nvidia 550M 2 Gb
16Gb RamSzerk. Időközben a villogásra találtam megoldást, tovább kell butítani a Grafikus proc. beállításait Advacedről Basic-re
-
*Ropi*
félisten
válasz
BonFire
üzenetére
Instant felfújhatóban is kapható már.
Csak győzze az ember kompresszorral...

-
BonFire
veterán
válasz
jhos910
üzenetére
jhos910: Tudják persze akik ismernek, hogy nem tivornya készül, és a hely sem túl nagy. 30 ember már pont elég, mert ugye ott vagyunk még mi is, meg a stábnak is el kell férnie, tehát azért viszonylag szolidan megússzuk. Meg egy ital van odaírva különben is.
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
GergőBp: Csinálnánk mi akárhol, csak nem túl nagy a büdzsé. Olyan mákunk van, hogy a klub mostani gazdája egyben profi operatőr is, profi cuccal, így ő is fogja forgatni, mi pedig visszük a fogyasztó vendégeket, csináljuk a reklámot a helynek, neki lesz referenciája, plusz még egy koncertet is lenyomunk fizetség gyanánt. Így kéz kezet mos alapon mindenki jól jár. De ez még csak egy helyszín, még zenekari zenélős felvételek is lesznek, meg kinti felvételek, tehát nemcsak mi, de a tulaj is meg fog dolgozni az eredményért. Remélem, jó lesz.
Pestre is hívnak állandóan, de annyi gázsit nem fizetnek, hogy megérné elindulni, 600 km oda-vissza, a benzin egy harmincas, ennyiből pedig kifizetnek két helyi bandát. De azért, ha Pesten játszunk, tudni fogsz róla, ígérem.
-
pruzsi
őstag
Sziasztok!
Nem nagyon értek a photoshop-hoz,csak puszta kíváncsiságból érdekelne hogy lehetne egy ilyet összehozni
http://silentarmageddon.deviantart.com/art/Supergirl-Man-of-Steel-Version-395750875
Köszi! -
-
BonFire
veterán
válasz
ViZion
üzenetére
Tényleg, a grunge effekt jó lett volna, nem jutott eszembe. Majd legközelebb. Arra voltam kíváncsi, mivel lehet feldobni. Nem nagyon szoktam ilyet csinálni, ez csak egy Facebook eseményre készült figyelemfelhívónak, tehát nem lesz kiplakátolva, nem kerül nyomdába, meg semmi ilyesmi, így már nem szerkesztem át, viszont a tanácsokat megfogadom.
Helyben csináljuk, itt adott a helyszín, profi cucc, rendező, operatőr, színészek is… csak egy kocsmára való ember kell, akik az egyik jelenetben vedelnek.
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Köszi az ötleteket!
A rendes zenekari logót azért nem nagyon használom a mostani plakátjaimnál, mert az nem nagyon illeszkedik ezeknek a plakátoknak a mondanivalójába. Kicsit túl cifra lett. Mostanában meg ezt a groteszk betűtípust kultiválom.
-
jhos910
senior tag
válasz
BonFire
üzenetére
Kérdéses, hogy hova lesz? Szerintem lehetne szellősebben a Trauma környéke, össze van tömörítve. A "nyílt" mehetne kicsit nagyobban.
A statisztákat keresünk szöveg sorközét és betűközét kisebbre tenném, nagyobb betűvel mehetne ezáltal és szerintem csoportosíthatnád a helyszín és a dátum képkockájába.A menük és az utolsó menüpont tartalmának betűtípusa szerintem nagyon vékony, egy halovánnyal lehetne vastagabb. Kell a kontraszt, de szerintem eltűnnek annyira vékonyak.

-
-
-
HollyBoni
veterán
Sziasztok!
Nincs valamilyen olyan vonalzó photoshop-ban, ahol mondjuk kijelölsz valamit mint a rectangular marquee tool-al, és kiírja a méretét?
-
madgie
titán
-
BonFire
veterán
válasz
madgie
üzenetére
Azt tudom, hogy van, de azt is, hogy sok dizájner nem ismeri. Ez a Pantone 18-6320 zöld eléggé fűszínű, ilyet nem nagyon látni termékcsomagoláson, sem pedig plakáton. Mindenki olyan zöldet használ helyette, amit elbír a „becsülete”

-
Ejj, a moderátor úr vagy hölgy nagyon kipucolta, sztem nem látjuk újra a jómunkást. És azt sem mondta meg, mi volt a betűtípus

-
Zedz
addikt
Sziasztok!
Remélem tudtok segíteni, esetleg javasolni valamit a problémámhoz. A lényeg, hogy van egy 41 frame-ből álló GIF-em. Lehetséges, hogy ez a GIF ne kereken 4x, hanem mondjuk 3,5x fusson le? Tehát meg lehet állítani egy kívánt frame-nél?
A válaszokat előre is köszönöm!

-
madgie
titán
válasz
BonFire
üzenetére
Van szabvány rá

-
BonFire
veterán
válasz
ViZion
üzenetére
Kíváncsi lennék, amikor sokan magyaros dizájnt készítenek, mennyien ragaszkodnak a lefektetett Pantone színekhez. Részemről azt se tudom, hogy milyen az igazi magyar szín. A piros még oké, mert nem sok variáció van, de zöldet már láttam a fű és a növényzet minden árnyalatában ábrázolni. És nem csak termékeken, hanem zászlókon is.
-
BonFire
veterán
válasz
privacy99
üzenetére
Az ugye megvan, hogy a
MEG—
—HÍVÓés a
BUDA—
—PESTnem elválasztott szóösszetételek, hanem érdekes tipográfia. Azt a vízszintes vonalat, ha konkrétan be kéne azonosítanom, akkor kvirtmínusznak nézném, olyant meg a magyar nyelv nem használ, csak az angolok, így nálunk maximum dekorációs elem lehet, főleg annak fényében, hogy a második sor elejére is ki van téve, tehát semmiképp nem lehet elválasztásnak nézni. De lehet szimpla lénia is.
Viszont az
ÖN-
KORMÁNYZATaz már nettó elválasztás, és nem mutat szépen egy dizájnban. Még plakáton, flyeren is kerüljük az elválasztást, megoldjuk trükkösen a dolgokat, itt is kellett volna találni jobb megoldást. Hosszú szó az „önkormányzat”, de azért nem lehetetlen. Tudnék pár tippet.
Tetszenek az egyszerűsített címerek is, miközben nem lettek darabosak, jó sok ívet tartalmaznak, így dinamikus formák maradtak, főleg ami az oroszlánokat illeti. Futurisztikus sci-fi filmekben látni hasonló logókat, és 2013-ban a modern formaterveket nagyon jól képviselik.
Persze vannak, akik a címer és az ősi szittya nép lábbal tiprásának, szentségtörésnek vélnek minden ilyesmit, de hát a címerek az idők folyamán mindig egyre egyszerűsödtek, mondhatni letisztultak. És most nem feltétlen a Google- vagy Microsoft-féle óvodás dizájnt kell érteni letisztultságon.
Ezek a koncept tervek elegánsak, komolyak, és szépek. (Szerintem.)
-
-
OhAi27
tag
válasz
privacy99
üzenetére
igen kulonbozik

egyebkent sokan vannak igy vele, csak egy komment pl:
"Sajnálom, hogy a magyar közönség abszolút elutasítóan és támadóan fogadta a tervet. Nekem minden elismerésem, mert igényes, és nagyon jól összerakott, megtervezett munka! A színvilágnak ugyan nekem sem tetszik minden eleme, de ez pusztán ízlés dolga, ezért teljességgel képes vagyok elfogadni azt, mert összhatásában elegáns, profi, és nem utolsó sorban szép.
Gratulálok, és köszönjük!"ugy kb egyetertek ezzel.
-
privacy99
senior tag
válasz
OhAi27
üzenetére
Fú ez nagyon rossz

Persze különbözik az ízlésünk, de ez a modern arculat kb. 200 évvel előzte meg a fővárost.. aminek a nagy része hírből sem ismeri a mai modern szót, irányzatot.Ami a leginkább nem tetszik (sőt, irritál ):
Meg-
HívóBuda-
PestSzi-
AEzt valahogy nagyon kellemetlen olvasni/látni. Mint arculat, örülnék ha tudnék ilyet csinálni, ezért elismerésem annak, aki készítette, de szerintem erős mellélövés. Ha 100-200 év múlva tervezte "beadni", akkor nem szóltam.
-
-
Új hozzászólás Aktív témák
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- MEGA AKCIÓ! - Jogtiszta Windows - Office & Vírusirtó licencek- Azonnal - Számlával - Garanciával
- PC Game Pass előfizetés
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap - 15% AKCIÓ
- Játékkulcsok ! : PC Steam, EA App, Ubisoft, Windows és egyéb játékok : (12.20.)
- Samsung Galaxy S20 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5070 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Sony PlayStation 5 825GB SSD digital konzol garanciával hibátlan működéssel
- LG 27US550-W - 27" IPS / 3840x2160 4K / 60Hz 5ms / HDR10 / Forgatható / sRGB 99%
- DOKKOLÓ BAZÁR! Lenovo, HP, DELL és egyéb más dokkolók (TELJES SZETTEK)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

Mondom: akinek van, az nem fogja elkótyavetyélni aprópénzért! Mivel pont ugyanazokat a dolgokat lehet vele megcsinálni, mint a kétszázezressel. Ha a CC kétszáz rongy, akkor a CS1 is simán ér 185-öt és nem kevesebbet. Ismétlem: ez nem használt autó vagy használt ingatlan.

)

Vasárnapi deadline, fotójuk az alap. ...és megvan a jelszó a fészbúk oldalukhoz. DE fész
( Esetleg Profik segítségét szívesen várom ) Minden segítség el kell... Szeretnék jó Képeket ( jó viccet és szülinapi képet )