- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Yettel topik
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Egyesíti a Google az Android és a ChromeOS rendszereket
- Légies iPhone halvány színei
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Honor Magic V3 - mágikus realizmus
- Huawei Watch D2 - nyomás utána!
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
-
Mobilarena
TOPIK ÖSSZEFOGLALÓ
Kérlek, kérdezés előtt olvasd el!
Új hozzászólás Aktív témák
-
balintkagan1
tag
válasz
privacy99 #18547 üzenetére
Ez így egyszerre vagyok. Köszönöm a részletes leírást, az igazsághoz hozzátartozik, hogy Vizion fórumtársnak is igaza volt(ezért neki is köszönöm, hogy rávilágított): nem kell minden egyes hajszálnak a helyén lennie, hiszen nem azt nézik elsőre, hogy na, milyen a kijelölés (már persze, ha nem egyértelmű) nem fogják 1200%-os nézetben lesni.Köszönöm !
Boldog Karácsonyt Mindenkinek
-
ViZion
félisten
válasz
privacy99 #18547 üzenetére
Ehhez csak annyit tennék hozzá, hogy "csalni" kell. Ilyen világos háttér előtt durván sötét a gyerek (OK, lehet, h eszkimó, vagy svéd, bár ezt a szőke haj miatt kizárnám
). Kicsit el kell játszani a világosítással, lehet rá dobni egy rózsaszín réteget, arra egy maszk, arra render clouds és gaussian blur. Például. De más módokon is lehet próbálkozni, mitől lesz jobb.
-
Bakter9011
csendes tag
válasz
privacy99 #18483 üzenetére
Köszönöm mindenkinek a segítséget.
Ezt jó hogy leírtad, pont erre voltam kíváncsi, néztem pár tutorial videot és azokban is az a baj, hogy vagy papucsállatkáknak fordítja le a programot vagy úgy veszi, hogy profi vagy. Évek óta használom hobbiból a ps-t képek szerkesztésére (ezt azt eltüntetni vagy éppen összevágni két képet stb) szóval tudom mi mire való, csak használni nem tudom úgy ahogy szeretném
Akkor keresek egy másik könyvet -
ViZion
félisten
válasz
privacy99 #18471 üzenetére
öööö.... mi van?
"Van olyan megoldás, hogy az Illustratorban készült vázlatot át tudjam küldeni PS-be?"
pl. drag&drop, smart object
"Azért kellene, hogy effekteket tudjak rárakni, de az is jó lenne, ha a keretek vastagságát is tudnám állítani."
Effektezni Iluban is lehet, de ha PS kényelmesebb, akkor a fenti módszerrel áthúzva szinte mindenre van lehetőség. Keret vastagság is állítható iluban, ps-ben is."Ha jól olvastam erre nincs megoldás, ez így van?"
"Ezek szerint sokkal jobban megéri szenvedni kicsit a PS vektor eszközeivel, mint a végén áthuzogatni egy rakomány vektort"
Feladattól függ. Pár alakzatért nem indítanék Corel-t, vagy Ilustratort, de azért... kenyeret a kenyérbótbó'."A raszterizálás.. stb. nem játszik, mert nekem mindenképp tudnom kéne állítani a border-ek vastagságát. Ha jól gondolom az egyetlen megoldás a másolgatás, majd smart object-ként tudom állítani a bordert később is?!"
ööö...uhhh. Zavart érzek az erőbenraszteres alakzatnak ott a stroke, nem szép, de van. Ha már smart object és PS-ben van, akkor dupla klikk a rétegen és iluban javítgatod, mented és megjelenik a javítás PS-ben. Ez LEHETŐSÉG, sztem kényelmes és gyors, főleg, ha nagy plakát kell, ezzel lehet úgy szerkeszteni, h nem kell egy gigás raszteres fájllal szívni... Feladattól függ, hogy mi a kényelmes. Lehet inkább ilustratorban az effekteket kellene átnézned, és abban dolgozni.
-
GergőBp
tag
válasz
privacy99 #18297 üzenetére
FF lesz a vége. Már csináltam egy átalakítást és úgy sokkal mutatósabb. Nekem semmi bajom nincs a magyarral. Sajnos az angolom kritikán aluli. Tutorialokat megértem, mert addig szenvedek, míg rá nem jövök a helyes megoldásra. Néha tényleg nehéz megtalálni, de nekem sajnos ezt dobta a gép.
-
BonFire
veterán
válasz
privacy99 #17506 üzenetére
Az ugye megvan, hogy a
MEG—
—HÍVÓés a
BUDA—
—PESTnem elválasztott szóösszetételek, hanem érdekes tipográfia. Azt a vízszintes vonalat, ha konkrétan be kéne azonosítanom, akkor kvirtmínusznak nézném, olyant meg a magyar nyelv nem használ, csak az angolok, így nálunk maximum dekorációs elem lehet, főleg annak fényében, hogy a második sor elejére is ki van téve, tehát semmiképp nem lehet elválasztásnak nézni. De lehet szimpla lénia is.
Viszont az
ÖN-
KORMÁNYZATaz már nettó elválasztás, és nem mutat szépen egy dizájnban. Még plakáton, flyeren is kerüljük az elválasztást, megoldjuk trükkösen a dolgokat, itt is kellett volna találni jobb megoldást. Hosszú szó az „önkormányzat”, de azért nem lehetetlen. Tudnék pár tippet.
Tetszenek az egyszerűsített címerek is, miközben nem lettek darabosak, jó sok ívet tartalmaznak, így dinamikus formák maradtak, főleg ami az oroszlánokat illeti. Futurisztikus sci-fi filmekben látni hasonló logókat, és 2013-ban a modern formaterveket nagyon jól képviselik.
Persze vannak, akik a címer és az ősi szittya nép lábbal tiprásának, szentségtörésnek vélnek minden ilyesmit, de hát a címerek az idők folyamán mindig egyre egyszerűsödtek, mondhatni letisztultak. És most nem feltétlen a Google- vagy Microsoft-féle óvodás dizájnt kell érteni letisztultságon.
Ezek a koncept tervek elegánsak, komolyak, és szépek. (Szerintem.)
-
OhAi27
tag
válasz
privacy99 #17506 üzenetére
igen kulonbozik
egyebkent sokan vannak igy vele, csak egy komment pl:
"Sajnálom, hogy a magyar közönség abszolút elutasítóan és támadóan fogadta a tervet. Nekem minden elismerésem, mert igényes, és nagyon jól összerakott, megtervezett munka! A színvilágnak ugyan nekem sem tetszik minden eleme, de ez pusztán ízlés dolga, ezért teljességgel képes vagyok elfogadni azt, mert összhatásában elegáns, profi, és nem utolsó sorban szép.
Gratulálok, és köszönjük!"ugy kb egyetertek ezzel.
-
BonFire
veterán
válasz
privacy99 #16972 üzenetére
Annál is inkább, mivel nem társalogni kell vele, ahogy ezt már sok esetben leírtuk. Legtöbb funkciót gyorsbillentyűvel érünk el, a csúszkát meg bármilyen nyelven lehet huzigálni. Az Alfa az alfa a magyarban is, a Mask pedig maszk. A Histogram pedig hisztogram, nem pedig „gyakoriság-megoszlási grafikon” – apropó, ha már itt tartunk, a „grafikon” szó mennyire magyar?
Ráadásul egy csomó dolgot félreérthetően fordítottak le, vagy kétértelmű lett. Az angol „path” útvonalat, ösvényt jelent, ami jól kifejezi, hogy ez egy sokoldalú valami. Magyarban ez „görbe” lett, ami annál is inkább zavarba ejtő, mivel a path állhat csupa egyenes szegmensből is, vagy akár egyetlen egyenesből, két végponttal; no, most akkor az mitől görbe? Attól, hogy egy vektoros útvonal? De miért görbe? Száz szónak is egy a vége: hülyeség a magyar változat. Dolgoztam én már német, sőt, francia nyelvű programokkal is, annak ellenére, hogy ezeken a nyelveken a szókincsem kimerül egy köszönésben.
Hivatásos hangmérnök barátom használja úgy napi szinten a Cubase-t, hogy egy kukkot nem tud angolul. De tudja, mikor mire kell klikkelni, melyik potit kell megtekerni, ha valamit akar. És ennyi a lényeg.
A Wordöt vagy Excelt a pórnép annak ellenére nem tudja használni, hogy már vagy húsz éve magyar.
Nem kell a programot „megérteni”. Nem vagyok lélekbúvár, és neki sincs lelke. Használni kell. Futballozni sem lehet latinul.
-
ViZion
félisten
válasz
privacy99 #16969 üzenetére
Igen, így volt kb. CS4-ig. Nem követem ezt a részét, de CS5 (talán, ezt nem idmerem) és CS6-ban már lehet utólag is nyelvet váltani... de minek? Ezek nagy része már szakkifejezés lett. Ez kb. olyan, mintha zenét tanulnál és neked a kottára az allegro-t fordítsák le... Ahogy a "zenei nyelv" olasz, az orvosi, botanikai, stb. latin, úgy a grafika, IT nyelve az angol. Önámítás és önsz.patás magyarul tanulni, más közegben nem tudja használni. De vannak itt mások is nyomdai + designer tapasztalattal, majd megmondják. Minden esetre szendvicspozitívban még senki nem kérte a feketét...
-
ViZion
félisten
válasz
privacy99 #16939 üzenetére
Szerintem Te írtál furán. Az is szomorú, hogy egy világszínvonalú és elismert irodalmi műből készült filmadaptációt egy "******" (idézet Tőled
) így lehúz. Ha ilyen szinten nincs érzéked a művészetekhez (igen, egy kicsit mindenki polihisztor), akkor nem kell suli.
Röviden összefoglalva: buta kérdésre buta a felelet. Ettől függetlenül örülök, hogy találtál megoldást és láthatóan képes vagy normálisan is kommentelni -csak legközelebb kerüld a "*****" jelzőket kérlek. -
BonFire
veterán
válasz
privacy99 #16947 üzenetére
Arra ügyelj, hogy az olyan tanfolyamokat kerüld nagy ívben, amelyek 20 órásak, és egy szombat-vasárnap ledarálják őket huszon-akárhány ezer forintért, és cserébe komplett tudást ígérnek. Tele van ilyenekkel a web, itt van egy elrettentő példa: [link]
Ha a felsorolt témakörök számát elosztod az óraszámmal, akkor kijön, hogy egy-egy téma kifejtésére pontosan 18 perc jut. Ne mesélje be nekem senki, a kivágást úgy en bloc megtanítja 18 perc alatt, amikor legalább tízféle technika létezik a műveltre, és vannak esetek, amikor az összes technikát egyszerre kell kombinálni a megfelelő eredmény érdekében. Nem beszélve a retusálásról, amire szintén nem lehet általános receptet adni.
Tehát az efféle tanfolyam az hazugság, nettó pénzlehúzás. Annál már az is többet ér, ha tényleg YT videókból tanulsz. És persze vannak magyar nyelvű hivatalos oktatóanyagok is, Photoshop gyorstalpaló, Mesterképző DVD-k, amelyek a pénzedért garantáltan tudást adnak.
-
*Ropi*
félisten
válasz
Ne szívd mellre, csak humorizéltünk.
Fotós lévén grafikai oktatásban nem vagyok naprakész, egyébként szívesen segítettem volna. A többiek is, ha tudják, hogy pontosan mit szeretnél. Csak elég sok olyan kérés bukkan fel a topicokban, amiknek a teljesítése aránytalanul nagy idő és energiaráfordítást igényel a segítő részéről, ezeket szoktuk szűrni érthető okokból.
-
BonFire
veterán
válasz
Arról van szó, hogy te titokzatos módon és virágnyelven randira hívsz ismeretlen embereket. Mint aki valami illegális dolgot művel. Konkrét kérdést nem teszel fel, mégis választ vársz. illetve ha tudni fogod, mi a kérdés, akimkor majd megérted a választ is. A válaszom pont annyira volt adekvát, amennyire a kérdésed
Nem tudom, hogy ezt miért nem lehetett már az elején nyíltan feltenni, semmi olyan nincs benne, ami megkívánná a privátot. Sőt!
Ez egy frankó, nyílt fórumra való kérdés, és neked is kényelmesebb, ha csak egyszer kell leírni, nem mondjuk tizenöt embernek külön-külön.
És akkor, hogy on is legyek: én sem tanultam sem tanfolyamon, sem iskolában. Ma már nem feltétlen szükséges ez a rendszer. A youtube-ról megtanulhatsz főzni, táncolni, basszusgitározni, vagy képet szerkeszteni. Tényleg mindent.
Persze valaki jobban szereti, ha a tananyagot összefoglalják és rendszerezik neki, az ilyenek járnak iskolákba, tanfolyamokra.
-
Jinxb1rd
addikt
válasz
privacy99 #16941 üzenetére
Nem, csak sok millióan azt gondolják, hogy hm, ezzel jót lehet keresni, én is designer leszek. Idejönnek a topikba és azt várják, hogy majd felkarolják őket. Nem vagyunk jodamesterek és szerintem más szakmában se szívesen képzi ki az ember INGYEN a vetélytársakat.
Nem így működik. Kell hozzá tehetség, színérzék és sok év tapasztalata. Gyerekkorodba jó voltál rajzból vagy bármi ilyesmi? Jártál versenyekre? Bármi, ami arra utalna, hogy kreatív ember vagy? Ha igen, akkor lehet gondolkozni rajta... -
Jinxb1rd
addikt
válasz
Miből gondolják az emberek, hogy valaki annyira ráér arra, hogy privibe könyveket olvasgasson meg beszélgessen? Ez nem facebook. Ha akarsz valamit írd le a topikba. Alapból nem foglalkozom soha az ilyen 'van egy kérdésem, valaki tud segíteni' típusú beírásokkal.
Topik címébe vagy nem tudom hova ki kellene írni, hogy olvassák el az első hozzászólást, oda meg első sorokba be kellene írni, hogy mikor lehet választ remélni a topikba.
De hogy válaszoljak is: Én nem tanultam sehol, magamtól tanultam, illetve 1 hónap oktatást kaptam egy cégtől kezdő lökésnek.
Designolást meg nem tanulnék sehol, mert a legtöbbje átverés vagy semmihez nem elég. Ahol 400.000-500.000 Ft egy félév, na ott oktatnak valamit... -
*Ropi*
félisten
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Nyaralás topik
- Világ Ninjái és Kódfejtői, egyesüljetek!
- Kerékpárosok, bringások ide!
- E-book olvasók
- Témázgatunk, témázgatunk!? ... avagy mutasd az Android homescreened!
- Spórolós topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Yettel topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- További aktív témák...
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Sea of Thieves Premium Edition és Egyéb Játékkulcsok.
- Eladó steam/ubisoft/EA/stb. kulcsok Bank/Revolut/Wise (EUR, USD, crypto OK)
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- ROBUX ÁRON ALUL - VÁSÁROLJ ROBLOX ROBUXOT MÉG MA, ELKÉPESZTŐ KEDVEZMÉNNYEL (Bármilyen platformra)
- Oppo Reno7 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 5500 16/32/64GB RAM RTX 4060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG 65C3 - 65" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox!
- LG 65BX - 65" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready!
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 1st - i7-6G I 8GB I 256SSD I 14" WQHD I HDMI I W10 I CAM I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest