- 20 milliárd kameraszenzornál jár a Sony
- Nothing Phone 2a - semmi nem drága
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Samsung Galaxy Z Fold5 - toldozás-foldozás
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- iPhone topik
- Magisk
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
-
Mobilarena
TOPIK ÖSSZEFOGLALÓ
Kérlek, kérdezés előtt olvasd el!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Pubszon
veterán
válasz trisztan94 #19907 üzenetére
Ja eszem ágába sincs egy fillért sem adni érte.
Úgy gondoltam, hogy ha valaki szeret ezzel foglalkozni és természetesen ingyen, hobbyból megcsinálná mint mondjuk én egy benchmarkot futtatok másnak.ASRock X79 Extreme6, i7 4930K, 32GB DDR3, GTX 1080 G1, Corsair RM750x...
-
BonFire
veterán
válasz trisztan94 #19907 üzenetére
Éppen írni akartam, hogy most passzolok, mert éppen megint dögrováson vagyok.
A Prohardveren nem olvasok privátot! Csak topikban vagy a publikus e-mailemen adok tanácsot.
-
nagyúr
válasz trisztan94 #19841 üzenetére
Ez egy hülye kérdés volt, remélem tudod mit kell ilyenkor tenni.
"Mindig is első szerettem volna lenni!" - II. János Pál pápa
-
Dany007
veterán
válasz trisztan94 #19841 üzenetére
Nem. Most az a divat, hogy mindenki el van küldve az anyjába ha hülye kérdést tesz fel a topikban.
@(#19835) BonFire:
Kössz! Ez sokat segített. Igazából lenne 1-2 eset, amikor azt mondom jó ha van ilyen funkció, de nagyon nagyon ritka. Ellenben minden más esetben zavaró. Kössz!
[ Szerkesztve ]
-
ViZion
félisten
válasz trisztan94 #19817 üzenetére
erre inkább pl. Photoscape, ott be tudod állítani ezt.
Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy ¤¤¤ Hirdetéseim: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/vizion/index.html
-
Orionk
senior tag
válasz trisztan94 #19812 üzenetére
úgy sikerült. köszi
-
hibavissza
veterán
válasz trisztan94 #19679 üzenetére
basszus, nem tudom, hogy sajnáljam, vagy röhögjek. de tényleg. nem lehet, hogy az emberünk "csökkent munkaképességű"?
-
pufancska
tag
válasz trisztan94 #19679 üzenetére
Annó olvastam ezt a cikket, akkor azt hittem, és ma is remélem, hogy ez csak trollkodás. Bár a suliban egyszer azt mesélte a mai világ működéséről az egyik prof "-Tudsz úszni? -Nem! És ha megfizetem? "
-
Picturemaker
őstag
válasz trisztan94 #19564 üzenetére
Más esetleg?
A számítógép rendkívül alkalmas olyan feladatok megoldására, amelyek számítógép nélkül nem is léteznének!
-
csenor
senior tag
válasz trisztan94 #19553 üzenetére
Próbáltam, de sima pdf mentéssel nem ment a dolog.
-
Roxkex
senior tag
válasz trisztan94 #19539 üzenetére
A mentés másként csak az első képkockát menti le :\
Renderelés megtörténik (úgy tudom!) akkor amikor a webre mentekRedmi Note 7 MIUI 12 Stable - Xiaomi.eu "Én nem akarok se iOS-t , se Androidot Én egy jó okostelefont akarok!"
-
olivera88
veterán
válasz trisztan94 #19433 üzenetére
Szignó alatt mit értesz?
LG Velvet 5G Android 11 - Windows 10 Pro x64 & Debian 11 Bullseye - WoWS unsinkable_sam_
-
Roxkex
senior tag
válasz trisztan94 #19496 üzenetére
Köszi és le tudod írni hogy abban hogy kéne ? :S
Vagy esetleg olyasmi megoldás nincs PSben ami több kijelölt réteget egymáshoz viszonyítva forgat el ?Redmi Note 7 MIUI 12 Stable - Xiaomi.eu "Én nem akarok se iOS-t , se Androidot Én egy jó okostelefont akarok!"
-
*Ropi*
félisten
válasz trisztan94 #19436 üzenetére
"Sokkal jobb megoldásnak tartom azt, hogy jó sok meta infót rak a képbe, így ha esetleg ellopják, feltöltik valahová, majd azt valaki letölti és megnézi, ott lesz a készítő információja."
Semmi pillanat alatt lehet törölni az EXIF / IPTC adatokat... A legtöbb weboldal (pl. a Facebook is) alapból megteszi, tehát minden feltöltött képet "kiherél"...
Weboldalam: http://karpatisandor.hu
-
neko18
senior tag
válasz trisztan94 #19438 üzenetére
Csak így szinte lehetetlen eladni hogy minden ingyen van. Azért szerintem te is örülnél ha pl jobban lehetne rajta pénzt keresni, mert azért vannak olyan művek, képek amin dolgozik az ember sok-sok órát és még komentbe sincs megköszönve sokszor
Ez nem is igazán nekem rossz, mert nem vagyok grafikus, designer vagy ilyen szakmában dolgozó ember. Én csak hobbi szinten csinálom, persze jól jönne egy kis pénz mert kinek nem Azokat sajnálom igazán akik ilyesmi szakmában dolgoznak és nincsen akkora szerencséjük hogy felfedezik őket Pedig borzasztó sok tehetséges digitális művész van
[ Szerkesztve ]
kdxsv
-
neko18
senior tag
válasz trisztan94 #19436 üzenetére
Persze, ez így van, de én vagyok annyira becsületes hogy kihasználom a google eme adott lehetőségeit. Én tudom milyen érzés ha ellopnak valamit ezért is nem akarok senkit sem megsérteni azzal ha egy nem általam fotót szerkesztek Az első PS órán egyetemen elmondták ezt nekünk. Az már tényleg megint csak igaz hogy ami az internetre kerül az mindenkié és ingyen van Persze jót szoktam röhögni azokon akik kitettek valamilyen ciki képet az FB-re és akkor "visszaélnek" vele, holott nem is az övé már a kép ha FB-n posztolta tudtommal. Igen érdekes dolgok szoktak ebből előjönni, mindenesetre én jobban örülnék ha a Deviantart-ot is jobban lehetne használni, ellehetne adni képeket és nem lelopják egymás képeit az emberek
Kb olyan ez mint az út...mindenkié, de mégsem mert valaki tulajdonában állkdxsv
-
ViZion
félisten
válasz trisztan94 #19170 üzenetére
...Wine?
Lehet sok mindent már, van pl. Steam meg minden jó. Sajna többnyire Buguntura, de Fedora is ott van azért.Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy ¤¤¤ Hirdetéseim: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/vizion/index.html
-
ViZion
félisten
válasz trisztan94 #19027 üzenetére
Kell vállalnod... de mivel a rendszerük egy rakás sz@r, így nehézkes. Nekünk már kb. 3 × lejárt "nemfizetés" miatt... egyszerűen a rendszerük nem tudta levenni a pénzt, hiába adtuk meg újra az adatokat, próbáltuk másik kártyával. Volt amikor kiírta, h nálunk van a hiba, volt amikor még azt sem...
Lejárt, törölte, majd újra regeltük az egyéves (ua. adatokkal) és símán engedte, levonta... szal. botrányos az egész, néha van (volt, de szvsz lesz ez még...) pár nap szünet így.Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy ¤¤¤ Hirdetéseim: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/vizion/index.html
-
OhAi27
tag
válasz trisztan94 #19006 üzenetére
szerintem normalisan kerte...
Vizion koszi! gondoltam, h az a kombo lesz de azt hittem bonyolultabb lesz!
-
ozz
tag
válasz trisztan94 #19006 üzenetére
nem lehet kérni ilyet hozzáértőktől?
Vagy miért?
Itt a prohardveren eddig csak segítőkész emberekkel találkoztam, nem úgy mint sok más helyen...
-
jhos910
senior tag
válasz trisztan94 #18978 üzenetére
Nem azzal van a baj, hogy valaki köszönömért szeretné ha megcsinálnánk valamit. Ez ne legyen beidegződés, hogy nem segítünk.
-
BonFire
veterán
válasz trisztan94 #18978 üzenetére
Nem tudom, ez megfelel-e. Jézusosat nem találtam, de ezt a kezet dobta ki a link. Talán jó lesz.
A Prohardveren nem olvasok privátot! Csak topikban vagy a publikus e-mailemen adok tanácsot.
-
BonFire
veterán
válasz trisztan94 #18913 üzenetére
Ne mondjátok már neki, hogy nem lehet, a Google Föld is tudja!
-
Norbi46
aktív tag
válasz trisztan94 #18906 üzenetére
Tulajdonképpen egy vektorkép, és ezt raknám egy bitképre egy új rétegként átméretezve. De amikor bele zoom-ok akkor nagyon pixeles. Ezt szeretném valamennyire javítani hogy 200%-os nagyítás mellett ne legyen olyan pixeles.
-
ViZion
félisten
válasz trisztan94 #18899 üzenetére
De. Viszont CS4 nincs havi részletre. Szerinted szívatnám magam azzal?
Nem tudom, h CS4-et lehet-e még kapni valahol egyáltalán, na meg azt ki is kell fizetni, egyben.Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy ¤¤¤ Hirdetéseim: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/vizion/index.html
-
Pala
veterán
válasz trisztan94 #18831 üzenetére
Ez sokminden másra is igaz. Jómagam (még sok évvel ezelőtt, végzős gimnazistaként) egy-egy pizzáért (vagy annak megfelelő összegekért) szereltem össze + telepítettem komplett konfigokat a nagyon szűk baráti körben. Többen is továbbadták a nevemet, egy idő után pedig jöttek mindenféle telefonok (haver haverjának a haverjától), hogy "légyszi, ezt meg azt csináld már meg még, telepítsd fel, szereld má' meg, sb. stb.". Persze akkor, 18 évesen zsebpénz meg diákmeló mellett én is azzal nyugtattam magamat, hogy ez érdekel, meg hát szeretem is csinálni, meg így legalább tapasztalatot szerzek. Aztán egyszercsak azon kaptam magam, hogy én vagyok az "ügyeletes számtechguru" a környéken, aki szaré'-hugyé' megcsinál mindent. Elkezdtem kicsit megemelni a tarifát. Onnantól kezdve a legszemetebb ember voltam a világon, mert hogy én hogy képzelem, meg hogy nekem erről szól a "barátság".
[ Szerkesztve ]
-
Met
nagyúr
válasz trisztan94 #18825 üzenetére
Vagy így kellett volna kinéznie:
Srácok. Tudom hogy ez nem a kívánságkosár című műsor, de ha guru megszánna azt nagyon megköszönném vagy honorálnám valahogy
Maxtreme tényleg ne vedd magadra, ez a rosszkor voltál rossz helyen tipikus esete
"If in doubt, flat out!" Colin McRae
-
*Ropi*
félisten
válasz trisztan94 #18570 üzenetére
Azaz!
(#18571) BonFire: Más konditerembe vagy futni jár edzésként, ő a PH!-ra regisztrálgat vissza...
[ Szerkesztve ]
Weboldalam: http://karpatisandor.hu
-
RaZroX
addikt
válasz trisztan94 #18537 üzenetére
Lecseréltem a hátteret, ha nem gond, amit te linkeltél hozzá az számomra picit visszataszító volt.
Szerk: Ha úgy jobb, akkor a név mögé is tehetek "hátteret".
[ Szerkesztve ]
This is the way
-
RaZroX
addikt
válasz trisztan94 #18537 üzenetére
Csinálok egyet addig is, nem garantálom, hogy jobb lesz a tiednél, de legalább nem az utolsó pillanatban kell összedobni ha szükség lesz rá
This is the way
-
RaZroX
addikt
-
törölt tag
-
Met
nagyúr
-
trisztan94
őstag
-
BUSMAN2
csendes tag
válasz trisztan94 #18377 üzenetére
Nem használtam ecsetet. Az "r" betűt színtartomány kijelöléssel csináltam, a "D"-t bézier görbe segítségével, az "I" betűt pedig téglalap kijelöléssel.
-
BonFire
veterán
válasz trisztan94 #18369 üzenetére
A Free Transformmal teheted meg. Nyomsz egy CTRL+T-t, és megjelennek a transzform sarkai. A sarkoknál fogva elforgathatod, utána meg már csak kicsit döntögetni kell – szintén a sarkoknál fogva.
Ha nagyon pontosan kell egy virtuális síkra ráilleszteni, akkor az Effektek közül a Vanishing Pointot kell kiválasztani, de annak elég macerás a kezelése, előbb mindenképp a Free Transformot kell megpróbálni.
-
Andrew31
senior tag
válasz trisztan94 #18292 üzenetére
Nem rossz, nem rossz!
Ha azt csinálod, amit szeretsz, az szabadság. Ha szereted, amit csinálsz, az boldogság.
-
ViZion
félisten
válasz trisztan94 #18214 üzenetére
Nah. Akkor végre taníthatok valamit! Mert pont ilyeneket ismerek, akik 0 Ft-ből, vagy ócóbban szeretnének bármit, több verzióban, etc...
Ha nem kell a piros csücsök, akkor rádobsz egy halloween tököt, kész.
Vonalat lehet ecsettel is húzni, az ecset tulajdonságokkal kell játszani. Viszont ha ennyire low budget, akkor rajzolsz egyet és duplikálgatod...
Mondjuk ez a szaggatott vonal, pontozott vonal, és ezek szegélynek felhasználása botrányosan körülményes, utólag a módosítása nehézkes... ezzel is kezdhetnének valamit.Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy ¤¤¤ Hirdetéseim: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/vizion/index.html
-
pufancska
tag
válasz trisztan94 #18214 üzenetére
tessék így gyorsabb lesz
-
BonFire
veterán
válasz trisztan94 #18212 üzenetére
Az az egész kép szerteszéjjel van hullva. A csak fejével egyvonalban vágd le az egészet a vérbe, aztán rajzold meg a kilógó csücsköt valahogy így (csak szebben).
Csináld meg a szaggatott vonal jobb felét is, aztán kész, puszi.
A csajszi árnyéka meg ne lógjon direkt a fejlécbe, ha a feje búbja is le van vágva! Ő nem a dizájn része, az árnyéka se legyen ott. Hülyeség!
-
jhos910
senior tag
válasz trisztan94 #18206 üzenetére
Nem csak a piros csücsköt kell kiretusálnod hanem a világos téglalapot is, mert a weblapon el van csúszva az egész. Csudanagy felbontású a kép, így nem kell nagyon aggódni rajta.
Lasso-val egy a becsúszó rész fölötti kijelölést megfogsz és rámásolsz a problémás területre.
(A kép alsó részén a szaggatott vonalat ne felejtsd el a kép szélességéig kifuttatni.)Ha szükséges korrigálsz vmennyit a színeken, hogy ne üssön el.
-
privacy99
senior tag
válasz trisztan94 #18205 üzenetére
Nagyon sok betűtípus van, ami fent van itt-ott (nagy, híres oldalakon is) ingyenesen, holott a gazdája sosem tette ingyenessé. Ahogy nézem, ezt nem lehet kikerülni, nem is nagyon próbálják gondolom.
trisztan94 - Clone Stamp Tool
[ Szerkesztve ]
-
félisten
Úgy, ahogy BonFire írta. Egy ilyen igen rossz minőségű képpel amúgy mit szeretnél kezdeni?
Mindenki tudja, hogy bizonyos dolgokat nem lehet megvalósítani, mígnem jön valaki, aki erről nem tud, és megvalósítja. (Albert Einstein)
-
BonFire
veterán
Kiretusálod.
-
BonFire
veterán
válasz trisztan94 #18187 üzenetére
Akkor csak jó helyen kapiskáltam, a rétegszedőket pont erre találták ki, ha van ezer réteg, mindnek más-más opacity és on/off beállításai, akkor egy kattintással ezt meg lehessen változtatni, ne egyesével kelljen kézzel berhelni.
D4ni: „Hú micsoda menő arcok Elnézést, hogy segíteni akartam Szégyenlem magam!”Teljesen rendben van, amit írtál. Még meg is tapsoltalak érte, én nem értettem világosan a kérdést. Te igen. Egyáltalán nem ironizáltam.
Majd én szólok, ha meg kell sértődni! Most nem kell.
-
BonFire
veterán
válasz trisztan94 #18173 üzenetére
Nem teljesen érthető, mit szeretnél. A Layer Comps használatával Snapshotokat lehet készíteni a layerek elrendezésének aktuális állapotáról, majd ezekre egy kattintással átváltani. Magyarul asszem rétegszedőknek hívják.
-
BonFire
veterán
válasz trisztan94 #18163 üzenetére
Mivel nem tudod a betű típusát, méretét, trackingjét, ezért nem valószínű, hogy simán el tudod takarni. Annál is inkább, mivel a bold betű több helyet foglal, mint a normál. Épp ezért az eredetit először ki kell retusáld a képről. Mondjuk lefested fehérrel (ha jól látom, nem nagy munka) ecsettel.
Aztán a Text eszközzel ráírod az új feliratot a kívánt betűtípussal. Ha ez megvan, a glow hozzáadása rétegstílussal két kattintás (de inkább hagyd a p.csába a ragyogást, így is épp elég gagyi az a felirat, nemköllaz!)
Szerk:
Most nézem, semmiféle glow nincs rajta, csak egy marha ronda kő textúra, amit szintén nem kell leutánozni.
[ Szerkesztve ]
-
pikszel
addikt
válasz trisztan94 #18161 üzenetére
Miért radíroznád ki? Illeszd a szöveget a "régi" felirathoz, majd átkapcsolod félkövérre, így kitakarva azt..
„Az egyedüli létező dolgok az atomok és az üres tér; minden egyéb puszta képzelet”
-
pikszel
addikt
válasz trisztan94 #18155 üzenetére
Biztos, hogy nem. De a betűtípus birtokában nem látok benne 1 percnél több munkát. Anélkül talán 5.
„Az egyedüli létező dolgok az atomok és az üres tér; minden egyéb puszta képzelet”
-
stranger28
addikt
válasz trisztan94 #18127 üzenetére
Ami a PSD-ben van, azt ki tudod úgy menteni, ahogy egy layeren van. Inaktiváld a többit, aztán mentés.
Ha esetleg nagyon jófej volt és Smart Object-ként vannak benne, akkor se sokkal másabb, csak előbb nyisd meg dupla klikkel.
[ Szerkesztve ]
-
zuzu000
őstag
válasz trisztan94 #18006 üzenetére
yep, ezt a google nevű oldalt ismerem. csak azokkal nem sikerült rendesen megcsinálni, meg szinte mindegyik más leírást adott.
de köszönöm.. -
Met
nagyúr
-
ViZion
félisten
válasz trisztan94 #17961 üzenetére
Megoldottuk ezt is, jöhet a SÖR!
Ahogy munkatársam mondaná: interkontinentális PRO-k vagyunk!
Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy ¤¤¤ Hirdetéseim: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/vizion/index.html
-
nagyúr
válasz trisztan94 #17961 üzenetére
már átlátszó amit belinkeltél, nézd csak meg a hozzászólásodat
"Mindig is első szerettem volna lenni!" - II. János Pál pápa
-
ViZion
félisten
válasz trisztan94 #17939 üzenetére
Kis csokiért, sörért vagy Hubertusért bármit
-
ViZion
félisten
válasz trisztan94 #17936 üzenetére
Sajna nem írtad a pontos megvilágítási beállításokat, így csak saccoltam. Soft omni light, kb. ilyesmi az is.
-
fartfun
tag
válasz trisztan94 #17878 üzenetére
Földim
-
BonFire
veterán
válasz trisztan94 #17881 üzenetére
A kirakott guide-ra ráhúzod a két vonalzó kereszteződését, és onnantól az lesz a 0, 0. Onnan méred a következőt.
-
pufancska
tag
View - New Giude - Ott meg adod , hogy horizontál, vagy verticál és pontos pixelt.
Tehát "ha lerakok egy guide-ot mondjuk 500;500-as pozícióra, és én azt szeretném, hogy egy másik guide tőle pontosan 20px távolságra legyen,", akkor 520px
Sajnos a PS csak egyenként lehet lerakni a guidekat, de itt van egy ingyenes plugin - itt ni ez nagyon hasznos tud lenni, főleg egy munka elején, kifutók beállítására meg hasonló. -
Jinxb1rd
addikt
Le lehet őket rakni pontos értékek megadásával is, vagy kijelöléssel kiméred a 20 pixelt esetleg vonalzóval méred ki. Ezekhez persze be kell kapcsolva legyen a mágnes, úgy pontosan odarántja a guide-ot.
We are only Stardust...
-
BonFire
veterán
válasz trisztan94 #17878 üzenetére
„…majd megmutatom az eredményt”
Ennek a figyelembevételével: „nagyon nem vágom a designer világot, fogalmam sincs, hogy mit hogy szokás csinálni.” – kérünk szépen, inkább NE! Nyitni kellene egy Nagy Brainstorming topicot, vagy hasonlót, ahol a félkész munkákat és ötleteket össze lehetne dobálni, de tényleg csak az monitorozná, akit érdekel is a téma. Mert egyébként nem nagy élvezet ezeket a fércmunkákat nézegetni, ahogy zeneiskolás gyerekek pikulázását sem hallgatni. Ez a topic megmaradhatna Ps-nak, és továbbra is a program technikai kérdéseire tudnánk összpontosítani. Például: Hogy kell egy ilyen és ilyen hatást megcsinálni? Leírjuk. De az, hogy mi kell egy ütős designhoz, vagy logóhoz, messze túlnyúlik a topic témakörén. Főleg annak fényében, hogy a jó logót papíron ceruzával is el lehet készíteni, aztán végül vektoros formában készítjük el a végleges változatot, ami sokkal inkább Illustrator, mint Ps téma, + rajz, + talentum stb…
-
jhos910
senior tag
válasz trisztan94 #17873 üzenetére
Ha keresel grafikust a design elkészítésére nyugodtan írj.
-
Met
nagyúr
templatemonster.com az ötleteléshez...
-
Jinxb1rd
addikt
Ha kaptál példákat, akkor csak le kell másolnod őket. Vagy milyen tippekre gondolsz? Kb most burkoltan ingyen munkát kérsz tőlünk, nekem ez az érzésem van.
Designerből könnyebben lesz programozó, mint fordítva.
Ja és a jövőben ne írjál privát üziket, hogy ez meg az után érdeklődsz. Ilyen komolytalan szedett-veszett emberekkel már nem foglalkozom. HF!
[ Szerkesztve ]
We are only Stardust...
-
BonFire
veterán
Most megint én leszek a hernyó, de újra el kell mondjam, hogy
• a logótervezés egy szakma;
• a logó- és arculattervezés nem része a webdesign-nak. Az arculat része lehet a webdesign, sohasem fordítva.Tehát a logóra vonatkozó tippeknek nincs értelme, mert nem lehet fórumban kifejteni.
A designhoz annyit, hogy hanyagold az árnyékot olyan elemek alatt, amelyek amúgy is sötét színűek! A világos elemeket választjuk el árnyékkal (ha szükséges), amúgy a modern, minimal design a kontrasztokkal operál. Sötét alakzat, világos körvonal. Vagy világos alakzat sötét háttéren. Ma nem trendi a drop shadow, a glow, a glassy effekt. Lehet, hogy 5–10 év múlva ismét divatba jön, ma nincs rá szükség.
-
jhos910
senior tag
válasz trisztan94 #17848 üzenetére
"A "design-t" én csináltam, igazából default bootstrap az egész, nem volt nagy dolog."
Nem te csináltad...
Mi jó benne:
- fel van némileg töltve tartalommalMi rossz benne:
1 üres menüpontok
2 előre gyártott design
3 "Hívj meg egy sörre" gomb sajnos idiótaság (ha te baromságokat töltesz fel az oldaladra akkor ne csodálkozz ha nem vesznek komolyan)
4 "A díjkalkulátorhoz tartozó szöveg motorja nincs kész teljesen, hibák nagy valószínűséggel lesznek benne, folyamatosan fejlesztés alatt áll"
"Az oldal még koránt sincs kész, folyamatosan fejlesztés alatt áll!"
Szval te most azt mondod, hogy ország világ előtt kijelented, hogy ha hibákat ejtesz munkád közben, azt le is szarod és nem javítod ki?
5 Kódrészletek menüpont minek ha nem is töltötted fel tartalommal? Meg amúgy is ... minek? Úgy gondolod, hogy web programozóként az referencia, hogy kódrészletet raksz fel? Én is programozónak tanulok és még sosem éreztem azt, hogy kódrészletet kellene feltennem mint referencia...
6 Miből gondolod, hogy mindenkit letegezhetsz? 60 éves befutott, megbecsült és köztiszteletben álló jogász megkeresi a weblapod akkor ez biztos, hogy jó ötlet letegezni csípőből?
7 tk tárhely sajnos ismét kicsinyes...ha azt nézzük, hogy ez egy referencia oldal. Gondolom nem kell neked magyaráznom, hogy mennyibe kerül egy web tárhely és domain a legolcsóbb helyeken...
8 Akkor ez most blog vagy referencia oldal? Én nem keverném a kettőtReklám panelről: Biztos, hogy az a pár forint amit a referenciaoldalad generál megéri azt, hogy a layoutot teljesen szétrombolja (?!?!) plusz ocsmány és degradáló magadra nézve és ne haragudj de sztem kicsinyes.
A fekete-fehér kombóhoz minden illik szval a narancssárga is illik!
Első körben ennyi tipp elég lesz, ha kész van a javítás szólj és segítek még. Ha nem akkor ennyi.
[ Szerkesztve ]
-
Jinxb1rd
addikt
Az a legnagyobb probléma, hogy egy kívülálló rámegy a honlapodra, azt hiszi rossz helyen jár vagy rossz címet adtak meg neki. Referenciáknál túl sok a link, referenciákba belépve egyből képeket szeretne látni az ember.
Azt meg nem értem, hogy miért raksz ki google reklámokat bal oldalra (egyik legfontosabb hely), amivel a versenytársaidat reklámozod.
[ Szerkesztve ]
We are only Stardust...
-
törölt tag
válasz trisztan94 #17852 üzenetére
"Nekem nagyon bejön a mostanában divatos minimalisztikus stílus, oda viszont nem tudom, hogy mennyire jó ötlet feketéhez narancssárgát rakni"
-
törölt tag
-
Met
nagyúr
Túl fehér
Nincs ehhez valami sablon amit rádobhatsz?
Az eszközöket én úgy oldanám meg hogy a bal felső sarokban lenne egy fix hely a logonak és azt töltse ki optimálisan a logo."If in doubt, flat out!" Colin McRae
-
törölt tag
Én azt vallom, hogy ha egy oldal ilyen egyszerű fekete-fehér, (én is elsősorban ezekkel dolgozom) akkor a linkeknek, vagy a logó egy részének ki kellene tűnnie. (Pl, narancssárga vagy piros szokott menni az ilyen összetétellel.)
Esetleg egy 3-4-es border-top ilyen színnel. Ilyeneket is látni mostanában.A díjkalkulátor oldalon szerintem a logók nem zavaróak. Annál inkább az eszközeim... Szerintem ki kellene gondolnod egy méretet amibe beleférne az összesből egy jellegzetes részlet. (Pl; nem kell az egész PHP logónak látszódnia hogy valaki felismerje )
Más így hirtelen nem jut eszembe, de biztosan lesz még valaki aki majd tud adni tanácsokat
Persze lehet, hogy ez amit írtam hülyeség, nincs még 10-20 éves tapasztalat a hátam mögött, de azért hátha valami használható
-
BonFire
veterán
válasz trisztan94 #17809 üzenetére
Nem mondtad ki a bűvös szót! >>>LINK<<<
-
ViZion
félisten
válasz trisztan94 #17807 üzenetére
angolul kell keresni, és odaírod, h vector, utána tiéd a világ...
Korábbi munkahelyemen a netes keresések nagy részét rámbízták, olyan jó cuccokat guberáltam össze nekik... pedig csak angolul vagy németül kerestem rá a dolgokra, mérhetetlenül jobb és több a találat.Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy ¤¤¤ Hirdetéseim: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/vizion/index.html
-
Agostino
addikt
válasz trisztan94 #17805 üzenetére
tessék kis crop és resize, aztán kész is vagy
hey friend listen, i know the world is scary right now but its gonna get way worse
-
Phvhun
őstag
válasz trisztan94 #17789 üzenetére
Ez egy fehér outer glow lesz.
-
BonFire
veterán
válasz trisztan94 #17602 üzenetére
-
Schuby
aktív tag
válasz trisztan94 #17588 üzenetére
Volt a CS2 nek free licence januárban akcióban, nem tudom működik e még.A 10 éves évfordulóra nyomták ki.
[ Szerkesztve ]
x230, N53SN, D7200, BV6000S
-
BonFire
veterán
válasz trisztan94 #17590 üzenetére
Én azt nem tudnám neked megmondani, ugyanis nincs nem vagyok CC-s. Számomra nincs benne újdonság, amiért megérné a felhőzést, így nem is követem a dolgokat. A Szoftver.hu pontos felvilágosítással tud szolgálni.
-
BonFire
veterán
válasz trisztan94 #17588 üzenetére
30–40-ért Photoshop az nagyon alkalmi vétel lenne. Mint az arany 250-ért. Mondom: akinek van, az nem fogja elkótyavetyélni aprópénzért! Mivel pont ugyanazokat a dolgokat lehet vele megcsinálni, mint a kétszázezressel. Ha a CC kétszáz rongy, akkor a CS1 is simán ér 185-öt és nem kevesebbet. Ismétlem: ez nem használt autó vagy használt ingatlan.
A Gimp az vicc lenne, ha nevetni lehetne rajta, és nem épp bosszantaná az embert, hogy mennyire nem hatékony a vele végzett munka. A használt szoftverlicenccel meg ugyanúgy nem birtoklod a szoftvert, mint a bérlős megoldásban, csak fizikailag van egy adathordozón egy példányod, de a jogszerű felhasználás ugyanúgy az Adobe kénye-kedve szerint megy. Ha holnap bejelenti, hogy onnantól kezdve ki kell dobni a CS6-nál régebbi cuccokat, megteheti. A bérlet azért jó, mert lényegesen kevesebbe kerül, mintha ki kéne fizetni a teljes licencet, ráadásul részletekben fizeted havonta, azonkívül mindig a legfrissebb szoftverrel dolgozhatsz, sosem avul el.
-
BonFire
veterán
válasz trisztan94 #17586 üzenetére
Miért gondolod, hogy bárki is aprópénzért árulná a CS1-CS2-t, amivel közel olyan hatékonyan lehet dolgozni, mint a legcsilivilibb CC-vel? Használt szoftvert kereshetsz, de ez nem olyan, mint a használt autó, hogy a nyolcéves már csak a felét éri. Vannak bérlős megoldások az Adobe-nál, annak simán ki lehet termelni az árát.
-
BonFire
veterán
válasz trisztan94 #17581 üzenetére
Sempervivum a neve a virágnak, ez egy pozsgás növény, így keress rá, mert ez a latin (tudományos) neve. Angolul talán houseleek a neve. Vannak fotógyűjtő oldalak, amiket így kereshetsz: stock photo. 1 dollárért meglepően jó és jogtiszta, profi fotós által készített képeket szerezhetsz be.
A betűt kapásból megmondtam volna, ha előbb látom. A Hobót a 90-es években a könyvek címlapján előszeretettel használták (az Algeriannal együtt). Csúnya betű. Én értem a koncepciót, hogy „pozsgás növényhez pufi betűt), de bármilyen „rounded” stílusú, lekerekített groteszk jobban megtenné. Vag Rounded, Helvetica Rounded stb.
-
Met
nagyúr
válasz trisztan94 #17581 üzenetére
Rákeresel angolul és/vagy magyarul.
pl. kövirózsaDe ha ezt a képet régen rakták össze akkor elképzelhető hogy nem lesz már meg sehol a kiskép.
-
jhos910
senior tag
válasz trisztan94 #17578 üzenetére
Ingyé' inkább csak segítek kicsit: kb 2 poszttal fentebb linkeltek egy oldalt ami segít a betűtípusokat beazonosítani és még a te high res képedről is felismerte a betűtípust.
Személy szerint Hobo a neve.
(közben látom megvilágosodtál )
[ Szerkesztve ]
-
trisztan94
őstag
Megvan a betűtípus! Nagyon jó ez a What The Font
"Hobo" a font amúgy..
Viszont a kis képeket amik benne vannak, nem tudom, hogy honnan lehetne beszerezni? Ez valami stock photo, vagy honnan szedik a grafikusok ezeket a fajta képeket?
https://heureka-kreativ.hu
-
OhAi27
tag
nem lenne egyszerubb kivagni?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok
- Game Pass Ultimate előfizetések 1 - 19 hónapig azonnali kézbesítéssel a LEGOLCSÓBBAN! AKCIÓ!
- Adobe Creative Cloud - 2024. 04. 05 - 2025. 04. 05-ig
- McAfee Total Protection - 6 eszköz 1 év
- Surfshark Starter VPN 3 hónap / Végtelen eszköz / Előfizetés hosszabbításra is alkalnas Kupon
- Surfshark Starter VPN 1 év / Végtelen eszköz / Előfizetés hosszabbításra is alkalnas Kupon
- Windows Server 2016, 2019, 2022 Standard, Datacenter, Essentials termékkulcsok - MEGA akció!
- Diablo 4 alap (Battle.net)
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest