Hirdetés
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Mobil flották
- Samsung Galaxy S26 Ultra - fontossági sorrend
- iPhone topik
- Soundcore Liberty 4 Pro - basszus!
- Redmi Note 9 Pro [joyeuse]
- Xiaomi Mi 9T Pro - tizenegyes!
- Nemzetközi vizekre evezett a Realme GT 7 és GT 7T
- Poco X8 Pro Max - nem kell ide sem bank, sem akkubank
- Mától Huawei okosórákkal is lehet érintésmentesen fizetni
-
Mobilarena

TOPIK ÖSSZEFOGLALÓ
Kérlek, kérdezés előtt olvasd el!

Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz
stranger28
üzenetére
-
gzbotii
nagyúr
Tudom, hogy ez nem az a hely, de valakitől kérhetek egy kis szivességet?
Egy volt plakátról kellene levenni a dátumot + helyszint
Erről lenne szó -
BonFire
veterán
válasz
OhAi27
üzenetére
„ne kotekedj”
De! >>>Tipográfia A tipo neve magyarul tipográfia.
A fogalmak nem csereszabatosak egymással! Betű, betűtípus, betűcsalád, betűváltozat – vajon tudod, melyik mit jelent? Szedés, tördelés, tipográfia, kalligráfia – egy egy szakma, némelyik már-már művészet. Letipózni egy betűtípust kábé olyan, mint amikor a négyéves Lajoskának minden jármű „markoló” meg „dömper”.
Ha nem tudod a szó jelentését, kérdezd meg! Nem ciki. Rosszul használni ciki, és kötekszek, amíg helyesen meg nem tanuljátok!
Nem „fúróhegy”, „fúrószár”, pláne nem „fúrófej”, hanem „csigafúró”, röviden „fúró”. A szakmák szakkifejezéseit amatőrök ne forgassák ki. Én se megyek oda a kőműveshez, hogy ami a kezedben van, az valójában „habarcsvakaró”, mert nem tudom, hogy glettvas a neve. -
-
attiati
veterán
Szeretnék egy fehér falról eltűntetni egy elemet.
A falra balról kapja a fényt, így árnyékosodik jobbra.Próbáltam patch tool-al, de az eltakart részen valamiért átüt az alatta levő rész. Tulajdonképpen csak elmossa, életlenné teszi, halványítja, de el nem tüntetni.
Létezik olyan módszer, amivel teljesen el tudom tüntetni, foltmentesen, észrevétlenül?
-
-
BonFire
veterán
válasz
INTELligent
üzenetére
3D-ben tudod mozgatni az egyébként sík szöveget, azt lehet, ha bekapcsolod a 3D-t a réteg neve mellett (kocka alakú ikon), plusz kell még egy kamera is a kompba. Szimpla szövegből nem lesz 3D, de ha mondjuk Maxban, Blenderben vagy Mochában létrehozod a 3D objektumot, azt importálhatod AE-be, és örülsz. Ps 3D objektumból nem tudom, lesz-e valódi 3D AE-ben, ki kell próbálni, ha érdekel.
Kötelező AE ismeretek Andrew Kramertől a videocopilot.net oldalon.
BTW, a próbaváltozat teljes funkcionalitású. Mindent tud, de csak 30 napig működik. Másban nincs korlátozva.
-
válasz
INTELligent
üzenetére
Ez a PS topik. Esetleg kérdezd meg AE topikban... ott jobban ismerik azt a progit.
Ha nincs AE topik, akkor Sony Vegas v. ilyesmi csak van
-
INTELligent
senior tag
After Effects Cs6- trialban lehet szöveget 3d-be alakítani?
-
válasz
OhAi27
üzenetére
Dolgoztam nyomdában, PS, Corel, AI ismeret nem árt, színmódok, papír méretek és típusok kellenek, de ezt ott megtanulod. Rip szoftvert is ott kell, ami van a géphez. Ha van aki megmutassa, akkor megy utána gyorsan, ha magadtól kell rájönni, akkor lesz pár ív selejt

Nyomdagép és nyomdagép között is van néhány különbség: sztem Te digitre kerülsz, az nem nagy kunszt, ha kiismered. Az a baj, h sz@r állományokat küldenek, amit javítani nincs idő, mert minden last minute, bele nem nyúlhatsz, mert nem fizetik ki és ha sz@r akkor rádvarják... tehát a gépen kell állítgatni.Nekem is volt ~70k bruttó (azaz a számlán ennyi lett volna, nettó veszteség kb. 20-30k-t jelent ez) szopó a kapott sz@r állomány miatt, érdekes volt, h engem b.tak le, mikor bejött a hibás állomány, átment ellenőrzésen a mintát megmutattam... sebaj, ez van, a melósokat lehet leb@szni, a főnököket nem. Jók az olyan cégek, ahol 1 melósra 3< főnök jut... Most legalább 1:1 az arány, nincs is pletyka a cégnél

-
OhAi27
tag
van itt esetleg szamitogepes operator aki nyomdaban dolgozik? hivtak egy melora, ahol photoshop tudas elvart (mellette elvileg nyomdagepeket kell kezelni - "festekpatron behelyezes es tarsai" - ez pl igy elhangzott
). Kerdesem az lenne, h mit csinal pontosan egy ilyen operator?mihez kell a photoshopon belul maximalisan erteni? A tulaj mivel nem ert egyaltalan a photoshophoz ezert nem tudott erre a kerdesre valaszt adni. -
hertzeg
csendes tag
-
-
hertzeg
csendes tag
A Chrome filtert szeretném alkalmazni egy színes ábrára... Amolyan "liquid metal" effektet létrehozva, de az ugye már csak a nevéből is kiindulva fekete/fehér/króm
és így elvesznek a színek.
Lehet pofon egyszerű a megoldás, de nem sikerült rájönnöm, hogy csináljam meg úgy, hogy az ábra eredeti színeit is megtartsam, de ezt az "olvadt fém" szerű fodrozódást is létrehozzam a képen?!
Valakinek valami ötlet, esetleg más filter?
-
qamu74
őstag
válasz
INTELligent
üzenetére
Köszi!!!
-
qamu74
őstag
Sziasztok!
Az lenne a kérésem, hogy egy képet hogyan tudok elforgatni a tengelye körül,és megdönteni pl:40 fokos szögben.
THX! -
Met
nagyúr
válasz
peter889
üzenetére
Azért kell az angol nyelv mert a tutorialok 95%-a angol nyelvre íródik, ráadásul ha idejössz hogy valamit hogy lehet megcsinálni angol menüpontokkal tudjuk elmondani mert mi is angol nyelvű programot használunk.
Azért mert magyar nyelvű nem fogod tudni használni. TV távirányítónál, mikrohullámú sütőnél működik de egy grafikai programnál nem. -
-
törölt tag
válasz
ViZion
üzenetére
A képek Adobe RGB-ben lőttek, 240ppi-sek és 7360x4912 méretűek (Adobe Camera Raw).
Monitorra, netre megosztani, másnak átadni általában 1920x1280 (vagy vágva 16:9 fullhd-re) méretezem le őket, áttéve sRGB-be, ppi-hez nem nyúlok.
Most mire érdemes állítanom a leméretezést ? 21x28-as könyvet néztem ki. Adobe RGB maradhat, vagy konvertáljam én sRGB-re ?
-
-
törölt tag
Sziasztok, nyaralásról CEWE fotókönyvet kipróbálva rendelek egy könyvet. Van ennek szoftvere, stb.
Milyen képméretbe érdemes kitenni (leméretezni) a RAW képeket, hogy kb. 28x21 cm-en jó legyen ?Megeditálgattam őket ACR-ben, 1-2 finomítást eszközölök itt-ott még PS-ben, de utána konvertálnom kellene.
Thx. -
Met
nagyúr
-
peter889
őstag
Sziasztok!
Tanácsot szeretnék kérni, hogy melyik progit ajánlanátok:
Amire szükségem van:
- Képi formában beolvasott .pdf fájl szövegessé alakítása.
- Többoldalas szöveges és képi .pdf fájlokon szöveg kiemelése (többféle színnel és módon) és szöveg felismerhetetlenné tétele.
A felismerhetetlené tételt úgy értem, hogy az ne bárki által lehúzható réteg legyen.
- .pdf fájl tömörítése.Egy régebbi Acrobatom van meg, az Acrobat 8.0, de az ezeket nem tudja, vagy csak nem tudom használni.
Díjmentes progikat már próbáltam, de csak a baj volt velük.Köszönöm szépen előre is.
-
-
Pl. én nem ismertem fel, de gyenge voltam kémiából, szal....
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
BonFire
veterán
válasz
üzenetére
Ha ráilleszted az eredetire, láthatod, hogy nem hajszálpontosan ugyanaz, már csak azért sem, mert automata trace-szel csináltam, az pedig hagy bizonyos hibákat.
De amit te mondasz, azt egy grafikusnak kell újrarajzolnia. Egyébként hálás a téma, mert egy szakáll és egy cvikker tökéletesen felismerhetővé teszi Csehovot, csak kicsit más szögből kéne ábrázolni.
-
törölt tag
-
törölt tag
Csehovról kéne egy hasonló leegyszerűsített fekete sablon vagy mi ez, kihez lehet fordulni ilyen kéréssel akár
pénzért?
A képen láthatót nem én csináltam, hanem egy pólón található, hasonló kéne

-
privacy99
senior tag
válasz
GergőBp
üzenetére
Köszi, hogy mondod, mert órák óta próbálom, de nem tudtam elolvasni a topik címét. Egyébként nagyon sajnálom, ha ez a szemedben szentségtörés volt, de én csak segíteni akartam. Mivel a kolléga segítséget kért gondoltam mondok egy ötletet, ha meg tudja PS-ben csinálni, és esetleg sürgős a dolog, akkor átmenetileg jó lehet, és akkor nem kell megvárnia, míg egy hozzáértő válaszol órákkal később.
Képzeld, a PS3 topikban is előfordul X360-ról beszélgetés, sőt, bármennyire is meglepő, egy HTC hír alatt bőven van Samsungos hozzászólás is. Gondold át még egyszer, hogy probléma-e, ha valaki próbál segíteni.
-
ööö.... ezt nem értem. Vagy mire gondolsz, h mi a feladat konkrétan, vagy mit csinál a copywriter?

A konkrét meló elég hosszú lenne ide, a copywriter munkája kb.:
termék leírás + copywriter = "marketig bullshit"![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Szal. adott termékről a meglévő infókból, célcsoport, terület, megjelenés, stb. figyelembe véve prezentál szöveget, szlogent, stb. amiből majd én dolgozok. Jelenleg nekem kellene szöveget is ötölni, de túl sok a paraméter (nekem
). -
Copywriter topik nincs PH!-n. Nekem meg kellene egy jómunkás. Ejnye.

-
-
-
-
Morgal
aktív tag
Sziasztok!
Pár éve használok Photoshop-ot, viszont van egy dolog amire még nem sikerült rájönnöm. Nap, mint nap képeket vágok és nagyon hasznos lenne, ha a crop tool használatakor a horizontal / vertical orientation-t nem csak odakattintva hanem billentyű kombinációval változtatható lenne. Hogy lehet ezt megoldani? Valami script? vagy Action?
-
-
utgyuru
aktív tag
Nem tudom, itt lehet-e kérni "képet", ha igen, valaki segítene ? Erről kellene eltüntetni a kifehérített rendszámtáblát valahogy, háttérnek raknám be.
-
Met
nagyúr
Nem tudjátok, hogy ha kirakok egy város címert egy weboldalra akkor annak lesz jogi következménye?
Szolnoki a cég és szolnok címerét gondoltam a fejlécbe megjeleníteni.
Azt tudom hogy a magyar címert nem lehet használni csak úgy. -
válasz
OhAi27
üzenetére
Shape tool-t lenyitod, polygon tool lesz a Te
emberedeszközöd...
Fehérrel shift-et nyomva tartva rajzolsz egyet, fx -> stroke pár px vastagon, majd ctrl+j, ctrl+t és shift-el resize. FX-nél a stroke-ot kisebbre veszed, ennek a kitöltését 0-ra húzod (réteg paletták tetején a fill csúszka). Adsz neki egy rétegmaszkot, FX-ek első oldalán layer mask hides effects elé pipa. leecseteled feketére a maszkon, ahol a "szakadást" szeretnéd. Vissza a nagyobb 6szögre, rétegmaszkot hozzáad, a rétegmaszkot BW átmenettel kitölt, kísérletez. Shiftel pont függőlegesen lehet beönteni vödörrel a színt.
Kb. ennyi.
-
OhAi27
tag
amator kerdes kovetkezik:

ugyanezt szeretnem megcsinalni, a hatter adott nekem csak ra kene huzni egy ilyen 6 szoget de ugy ahogy a kepen van (tehat benne is legyen egy hatszog ami ott fent kozepen megszakad [es lehetoleg ugyanakkora tavolsagra helyezkedjen el az oldalaktol]) tovabba azt is szeretnem elerni, h a belso reszek ugyanugy nezzenek ki mint a kepen (felulrol - lefele halvanyodjon el a dolog).
koszi elore is
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- MS SQL Server 2016, 2017, 2019
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok GARANCIÁVAL!
- Game Pass Ultimate előfizetések 3 - 36 hónapig azonnali kézbesítéssel! 13 hónap ultimate - 50.000 ft
- Dell Optiplex 390 MT,i3-2130,4GB RAM,500GB HDD,WIN10
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S25, Samsung Galaxy S25 Plus, Samsung Galaxy S25 Ultra
- Samsung Galaxy S24 Ultra 5G 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- HP EliteBook 840 G7 14" i5 10210u, 16GB RAM, SSD, jó akku, számla, 6 hó gar
- iPhone 16 Pro Max 156GB Fekete Titán - 27% ÁFA (0397)
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

DDDDD
![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)