Hirdetés
- Yettel topik
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Milyen okostelefont vegyek?
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Telekom mobilszolgáltatások
- VoLTE/VoWiFi
- Google Pixel 9a - a lapos munka
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- Xiaomi Mi 11 Lite - 4G-vel vagy 5G-vel kéred?
Új hozzászólás Aktív témák
-
FeRRaR1
őstag
Nem feltétlen, mondjuk magyarból nehezebb intézni, de én is garanciáztattam sok mindent ebayről, ha az eladó nem vállalja (ált. szokták) akkor a gyártót kell megkeresni.
Adtam el Karcher K5-öt ebayen, megadta magát rá fél évre, keresett a vevő, mondtam hogy küldje vissza és kicseréltetem, vagy vigye vissza ő az úgy gyorsabb, bevitte egy Karcher szaküzletbe és cserélték.
Itt már opció, hogy garanciáztatásnál Amazon vagy eBay is lehet a vásárlás helye, és van rá forgatókönyvük.
-
FeRRaR1
őstag
Én a google keresőt (angolt) szoktam használni ebay mellett, mondjuk az ott is keres. Így sok rejtett helyet találhatsz, kisebb fórumok stb ahol árulnak alkatrészeket.
lolal
Ebay + Google, de az ebay is csak egy felület, sokszor ott a bontó elérhetősége vagy magánszemélyé akiket direkt is meg lehet keresni.
Rivaul
Az a legjobb és igazad is van, mert hihetetlen nehéz olyan szerelőt találni, akiben megbízhatsz, és rá bízhatod a féltett autódat. Fater is maga cserél filtereket, olajat, fékpofát, tárcsát, műszerfalat, üléseket, ajtót stb elég sok mindent csináltunk már mi is. Akkor az biztos hogy meg van csinálva, és úgy ahogy azt elvárjuk.
-
Rivaul
addikt
válasz
FeRRaR1 #6391 üzenetére
Köszi szépen ismét. Igen valamennyi megy rá. Mondjuk remélem annyira nem Sziszifuszi az autó mert általában magam szerelem a gépeim. Jó, van ami szerviz de tömítések, olaj, féltengely, kipuff, hűtő, futómű csere, fékek stb szóval az alapokat én csinálom és csak a nagyobb melókra mennek szakihoz, de kb 5 éve nem volt ilyen eset. Leginkább mert nem bízok senkiben
Akkor most jön a várakozás. Azért remélem 1-2 hónap alatt találok valamit, azt majd jelentkezem
-
FeRRaR1
őstag
Így van a két elérhető 2.5T felejtős. Mindenképpen kivárós, esetleg német oldalakon is megér egy körülnézést. Jól tudod, a 2.5T és T5 ugyan az, csak utóbbi magasabb turbó nyomással. Mind mondtam az enyémben 300e felett volt, és nem evett semmit, csak a benzint, de azt néha nagyon, mert jól esett néha forgatni. Persze szigorúan miután a hőmérő beállt középre + 10 perc. Szerencsére a benzinesek gyorsan üzemi hőn vannak.
Persze nézd meg a vizet, de ilyen típus hibája nincs a T5-nek, sőt más se nagyon, nekem az 5-ből egy gyújtó trafó tönkrement egyszer gyertya cserénél, kb ennyi volt a nem tervezett rá költés.
Ami inkább aggályos lehet ennyi idősen az a váltó és haldex. Ezért dugnám mindenképpen gépre, hajtanám meg hidegen melegen. Az egészet nézzétek át alaposan, próba út nagyon fontos, ott kibukik ha valami nem kóser, rángat a váltó, erőtlen a motor okádja a füstöt stb...
Valamennyit így is úgy is kell rá költeni, olaj és szűrő cserék, én a váltó olajat is azonnal cserélném ha nem igazolják számlával, leellenőrizhetőséggel. Gyertyák, vezérlés, meg pár apróság ami előjöhet ennyi idősen. Ha már csinálják alapos átnézés + összes szoftver frissítése. Ez nekem is most volt meg, kiderült hogy a jobb tükör rezonál egy kicsit, valószínűleg kapott egy pofont előző tulajnál
Ennyi hibát találtak rajta.
-
Rivaul
addikt
válasz
FeRRaR1 #6387 üzenetére
Köszönöm!
Az első egy vicc. 130ekm kb 300-at futott ülésekkel
A másik meg 5 fős. Egy hete még volt 2,3-ért egy szép magánszemélyes 217ekm-mel feltüntetve de még hihető is volt. Sajna 2 napja eltűnt. Kivárós lesz a dolog. Az ajánlott dolgokat végignézem és márka szervizbe is szándékozom elvinni. Ennyi pénzt azért nem szórok lutrira. Leginkább a típushibák vagy élettartam ami érdekelt. Pl a Rovereknél figyelni kell a vizet mert ha fogy és nem kezdünk vele valamit, akkor hamar hengerfejes lesz. Ilyesmi ami érdekel. De akkor ezek szerint nem problémásak a motorok.
lolalA 2.5t-be úgy olvastam hogy alacsony nyomású a turbó. Ha figyelek az alap turbós használatra akkor azért csak nem olyan vészes, legalábbis gondolom. Szerencsére gondos gazdák vagyunk. Indítás után azonnal, még életemben nem indultam el autóval, turbó ide vagy oda. A Captiva pl sima szívó de nem olyan biztonságos mint az XC, és ott csak 3.6 benzin van 7 fősbe, a 2.4 nincs.
-
FeRRaR1
őstag
Helyes, remek motor, nekem is volt T5 V70 imádtam is, 300e feletti kilométerrel adtam el (számíttattam be az S80 V8-ba) hibátlan volt, semmi füst, semmi olaj folyás vagy szórás, pedig 2000 évjárat volt, abban az évben jött ki.
Ezt a kettőt találtam csak hahun, de kb megnézésre sem érdemesek.
Viktor is megmondta, merjünk nagyot álmodni
Egyébként ha benzines akkor a sorrendben V8>T5>3.2>2.5T>T6
Egyik sem egy gigantikus betegágy de a T6-ról lehet a legtöbb rosszat olvasni/hallani.
Meghajtani hidegen melegen, mindig vaj simán váltson, ne füstöljön, ne legyenek olaj folyás/szórás nyomok, lámpákat könnyű kikapni, mögé kukkantás, hátul a csomagtérben van két szövet panel, oda is mögé kukkantás, bármi gyanús keresése. Szerviz lekérdezése, + [link]
Illetve szokásos egyéb dolgok használt autó vásárláskor...
-
Rivaul
addikt
válasz
rbalint88 #6385 üzenetére
Köszi de nem merek bevállalni dízelt használtan akkora futások mellett mint amik ebbe az árba beleférnek. Meg ahogy írtam sok suli a gyerekekkel, bolt és kis rohangálás. Heti 2-3 alkalommal menne 20km+. Erre sztem nem való dízel. A 15 lityi is belefér inkább. Volt Fordom, egy 2004-es tdci fiesta, szerettem is de mint mondtam, szó sem lehet róla hogy én egy ilyen dobozba beüljek. Túl fiatal vagyok még ehhez
Szóval maradnék egyenlőre a 2.5t érdeklődésnél
-
rbalint88
addikt
az már valószínű túlmutat a kereten, de 6gangos geartronic-kal szerelt D5-öt keresnék és néha meghajtanám pályán, bármennyire is benzin-párti vagyok én is. egyszerűen jobban megy a karaktere ehhez az autóhoz.
ami ugyan "családi förmedvény", de jó szívvel tudom ajánlani, az a ford s-max. kanyarodik is tisztességesen és fenntartásban is azért bőven barátságosabb, mint az XC90, amit csak felgumizni alsó hangon 200ezer (négyévszakossal, külön-külön még több) és a 2.5T városban be fog kapni 15 litert kérdés nélkül. -
Rivaul
addikt
Sziasztok!
Kinőttük létszámban a Rover 45 szerelmünket. Esélytelen hogy 7 személyre valami családi förmedvényt vegyünk, és mivel a gyerekek kora között akkora eltérés van hogy még kell a 7 ülés, de már nem sokáig, így az Xc90 amivel nagyon szemezünk (2004 körüli, 2-2,5m környéke). Amit nézek az leginkább a 2.5T. Erről tudnátok valamit mondani? Típus hiba, mire kell figyelni, mennyi km amivel meg szabad még venni az elkövetkezendő 5-7 évre. (Tudom állapotot veszünk nem km-et de mégis, mit bír a benzines?) Sokszor kapna kis távokat így dízel nem megfelelő és amúgy is benzin párti vagyok, fogyasztás ide vagy oda. Ezen kívül az automata mennyire megbízható? Nagyon sok autóm volt már, franciától az angolon át, amerikaiig de automatám még nem volt és kicsit félek is tőle hogy mi van ha megkotlik. Minden hasznos infót szívesen fogadok.
Még a Captivákat néztem de a család biztonsága a legfontosabb, és ebből a szempontból a Volvo nyer úgy érzem.
-
DuDieHUN
aktív tag
aneda és Weareus köszönöm a válaszokat, ez egy kiszemelt V70 amit ma néztem meg, de sajnos nem értek hozzá, ezért keresek magam mellé egy szakit aki eljönne velem megnézni Budakalászon van az autó és a fontos dolgokat megnézné, természetesen nem ingyen gondoltam
-
Weareus
addikt
válasz
DuDieHUN #6380 üzenetére
Nem, nem normális.
Van egy ilyen amit úgy hívnak, hogy forgattyúsház levegőztető (v. szellőztető) rendszer, ismertebb nevén karter.
Vsz. ki kell pucolni.
Ha pucolás után elindítod a motort, letekered az olajbeöntő kupakot és ráhúzol egy gyógyszertári gumikesztyűt, akkor nem szabad, hogy felfújja azt.
Ha felfújja, akkor nem jól szellőzik a karter.
A sajátomon megcsináltam egy youtube-os videó alapján, meg fórumon step by step leírást is találtam hozzá.
Ha érdekel, rákeresek és belinkelem.PCV breather systemnek hívják angolul, most hirtelen ezt a több részes videót találtam:
az első részÁh, megvan az eredeti videó, ami az én típusomon mutatja be:
itt cserélik, de elég az is, ha jól kipucolod, átmosod. -
DuDieHUN
aktív tag
van itt a topicba olyan szaki aki ert a volvolhoz es eljonne velem megnezni egyet, vagy tudok ilyenrol?
illetve ez a fustoles normalis elvileg hideg motor beinditasa utan par perccel?
-
lorcsi
veterán
mobilarenán néztétek a volver cikket?
[link]--S90 -
Többször előkerült már a téma, hogy milyen motorral vegyen az ember C30/S40/V50-et. Facebookon egy Volvós csoportban foglalta össze valaki, amit egyébként a neten már itt-ott olvastam az 1.8-as és a 2.0-ás motorokról:
"Legjobb valasztasok a Benzin: 2.4 (140LE), 2.4i (170LE), 2.5 T5 AWD (220LE, 230LE), Dizel: 2.4 D5 (180LE). Ezek 5 hengeres Volvo motorok.
Ha kisebb kell akkor maximum a Peugeot fele 2.0D-t (136LE), ezek nem olyan bajosak. A többit, (1.6, 1.8, 2.0 illetve 1.6D-t nem ajánlanám. Az 1.8, 2.0 az 150-200e km közt hajtókaros lesz az esetek 80%-ban, zabálja az olajat, az 1.6 már valamivel megbízhatóbb, de lomha szerintem ahhoz a kasznihoz, az 1.6D úgyszint nem a legmegbízhatóbb.)"TC-n a népítéletek között is van egy S40 1.8-as benzines motoros vélemény, ami nem túl kecsegtető:
"4 éven keresztül a kopó alkatrészeken kívül nem költöttem rá semmit, így ment el egészen 147.000 km-t. Amikor egy váratlan pillanatban eltörött az egyik dugattyú és ezzel kilyukasztotta a motort.
Már akkor gondoltam, hogy nem lesz egy olcsó mulatság, de az igazi gondok ekkor kezdődtek. Az 1.8-as benzines változat ugyanis nem Volvo, hanem Ford motor. Nemhogy Magyarországon, de még az Ebay-en is csak két használt motort lehetett kapni teljesen rossz állapotban. Ekkor derült ki, hogy ebben a motor változatban széria hibás az autó, ugyanis a Volvo szakszervizek szerint a legtöbb ilyen motorral kiadott autó 150.000 km-nél megadja magát."Szóval csak óvatosan!
-
DuDieHUN
aktív tag
válasz
rbalint88 #6374 üzenetére
ezt talaltam v50-be ami esetleg szóba jöhet, bár ez már a 1,5M fölött van, ezekben a diselekben gondolom mar van minden aminek a javitattasa horror (reszecskeszuro, turbo, porlasztocsucsok), ezert is alternativa lenne egy becsuletesnepper altal arult v70 2.5 TDI igaz 8 evvel idosebb, de talan nem olyan koltseges a javitasa, csak azert soknak tartom egy 17-18 eves kocsiert a 900e-et, bar lehet eu a racionalisabb dontes
-
rbalint88
addikt
válasz
DuDieHUN #6373 üzenetére
T5
reálisan nézve azt, amelyikből a legjobb állapotút kapod és együtt tudsz élni vele. 1.6 benzintől én sírnék, de én hülye vagyok, a 160 ló is kevés és fog erősödni az autóm. amúgy mindegyik jó, ha a megfelelő karbantartást megkapta, szerintem még az 1.6-os pözsó dízel is. a kulcsszó a megfelelő karbantartás.
-
Az Audinak is van gyára Kínában, de csak a helyi piacot (esetleg a környező országokat) szolgálják ki onnan.
Valahol olvastam még régebben, hogy ázsiai "orr" máshoz van szokva, mint az európai, szóval ott más műanyagokat is használnak a beltérben, aminek más a szaga. Valamint a minőségbiztosítás szintje is egy fokkal megengedőbb. -
FeRRaR1
őstag
Nem, egyiket sem gyártják ott, azért mert többségi tulajdonban van egy kínai autó gyár, még nem költöznek oda
Egyedül az S90 L hosszított változatát gyártják ott, Kínának.
Sokan túl misztifikálják ezt a kínai dolgot. Kb onnan jön a pénz, meg kellett nekik valami modern európai autógyár tudása.
Attól még ott készül ahol eddig, ugyan ott vannak Svéd ország, Göteborg.
Sarkítva de ha most vennék Apple részvényeket, sokat, akkor sem én mondanám meg, hogy mostantól akkor kínai telefonokra tesszük rá a logot. (Mondjuk az is pont ott készül a Foxconnál
) Lényeg igazából a minőség ellenőrzésben és a technológiában van, nem abban hogy helyileg hol készül.
Most ugrott be, hogy a régi XC90 gyártósorát oda vitték, és árulják XC Classic néven azt hiszem.
De kb ennyiben ki is merül, onnan ide nem jön Volvo.
-
FeRRaR1
őstag
Ez már beltér
Sötétített üveg + szellőztetett ülés + V8 és hozzám is vághatnák
De pazar összeállítás így is. -
lorcsi
veterán
valami nosztralgikus érzés kapott el...v70..'99
(bár szerintem az a 2 szem. aki hátttal ül tuti összehányja a csomagteret
)
-
lolal
senior tag
Szürke ezüst sajnos ...
Ma sikerült belehajtanom egy méretes kráterbe
. Állt benne a víz , a kutya nem vette volna észre hogy az kátyú
. Nem mentem gyorsan olyan 30 - 40 között , de rendesen koppant egy nagyot a bal első . Kissé meg is ijedtem , ezért megálltam megnézni. Különösebben nem láttam rajta semmit. Majd elindulás után sem hallottam semmi kopogást. Szerintetek nem lett baja
-
ffodi
veterán
Mint mondtam, ha normálisan használod (nem nyekteted alacsony fordulaton, sok városozás után meghajtod, stb...) a járgányt nem lesz vele gond.
Szerintem nincs ilyen, hogy honnan kötelező, azért van benne javarészt minden EU5-ös motorral szerelt autóban (diesel) a részecskeszűrő, mert enélkül esélytelen lenne az előírt normák teljesítése.
-
lolal
senior tag
Részecskeszűrő mennyi idő után szokott bohóckodni ?
Érdemes kivetetni ,ha megtelik ? -
rbalint88
addikt
válasz
Alvin_ti4200 #6350 üzenetére
általában nálam gps 136-138 (óra szerint 140) és csak akkor megyek ennél gyorsabban, ha valami nagyon türelmetlen nagyonparaszt nem érti meg, hogy nem azéert nem megyek gyorsabban, mert nem bír többet a szekér. múltkor egy bmw-t eltoltam 220-ig, szerintem megértette
amúgy a vita lezárására: [link] -
Alvin_ti4200
félisten
Valószínűleg én voltam az egyetlen ezek szerint, aki anno az S40-gyel csupán (óra szerint) 115-120-szal közlekedett, mert olyankor alig 6 litert evett a kis szívó benzines (1.6)
Meg halk is volt mondjuk egy 130-135-höz képest.
-
haxxika
senior tag
válasz
rbalint88 #6346 üzenetére
Én úgy tudom 10-20% (143-155) között helyszíni 3-20k, 20% (156-) felett pedig jön a vasmegyei csekk. Óra szerint 150-el közlekedek mindig (ez olyan 135 nálam gps szerint), kameráknál visszaveszem amikor szól a waze, nem kaptam még csekket emiatt.
Ahányan vagyunk mindenki máshogy tudja..
-
Qru
MODERÁTOR
Helyben csettegve mérem (nem az oda vagy vissza úton), ott is itthon is betartom a sebességhatárt.
Itthon 8,6-8,9 kint 8,18 lett a vegyes fogyim. Nyilván egy mérés nem mérés de azért látható hogy kevesebbet eszik.
mod:
lolal: Nálunk kötelező a 95-ös benzin esetén az 5% bio tartalom.
Peti78: A 150 még belefér. Úgy is csal felfelé a legtöbb óra.
-
-
FeRRaR1
őstag
Szerintem nem, mivel ennyi ember, és ennyiszer élte meg ezt, különböző évszakokban, országokban, autókban, vezetési stílusokban, és mindig a Magyar naftából evett többet. Ez nem véletlen, de az hogy ott öntik bele a legtöbb bio szart, még az osztrák/német kevesebbet tesz bele, ez tény, régebben olvastam is a százalékokat, de már nem emlékszem. Én is általában egy olyan 150-160 egészséges utazót szoktam tartani + Waze. De egész Európán át, kivéve ahol dugó van vagy mérnek, ott nyilván lassabban, az esti üres Német pályán meg nyilván....
hát gyorsabban
Peti78
Waze, én sem hittem, hogy milyen jó amíg ki nem próbáltam, legális és ingyenes.
-
AMDFan
addikt
Ezek a külföldön összejött alacsonyabb fogyasztási adatok nem lehet, hogy összefüggésben vannak azzal, hogy horvátban illetve ausztriában kisebb átlagsebességgel közlekedünk? Mert itthon az M6-oson végigdurrantok 150-el, de ugyanezt ausztriában például esélytelen megtenni. Ha pl az M7-esen megyek akkor is alacsonyabb a fogyasztásom, mert a forgalom miatt nem tudok olyan tempóban menni ahogyan kedvem tartja.
-
válasz
Alvin_ti4200 #6334 üzenetére
A Priusnál elbaszottabb forma kevés van, és akkor még nem ültünk be, mert belül szavak nincsenek rá.
A CT200h az tetszik, most apukámat majdnem sikerült rábeszélnem, de aztán úgy döntött, hogy még vár egy kicsit és majd egy év múlva vesz hibrid Kia Nirot.
-
Alvin_ti4200
félisten
válasz
xEon1337 #6330 üzenetére
Az 1.8-as szívó benzines egy árban volt az 1.6-os dízellel, ez szerintem válasz a fel nem tett kérdésedre
Fura, én nem éreztem ennyire gyengének az 1.6-os benzines S40-et, igaz, egy 1.4-es 75 LE-s Xsara-ból ültem át. De az tény, hogy most a 2 literes 135 LE-s szívó benzines 406-os erősebbnek érződik (és valószínűleg az is, mert könnyebb mind emellé egy bő 50 kilóval). Nekem elég lett volna gyengébb is, csak ez kivételesen szép állapotban volt és még belefért a keretbe, amit az S40 eladása után szabtam, de ez már OFF
-
148 darab hirdetésből 12 benzines V50 van a hahun, abból is csupán 5 darab faceliftes.
Pár éve még, amikor ezeket árulták, mindenki dízelt akart, mert, hogy milyen keveset fogyaszt meg sokkal nyomatékosabb. Nem tudom milyen listaáron mentek, de azon sem lepődnék meg, ha az 1.6D lett volna a legolcsóbb.
Így pár hónap 1.6 benzin használat után három dologban már biztos vagyok a következő autómat illetően:
1. automata váltós lesz
2. hibrid hajtása lesz
3. legalább 135 lóerős kell legyen, de inkább többAz ember kicsit átértékeli a dolgokat, amikor nem tömegközlekedéssel, hanem kocsival jár napi szinten dolgozni városon belül.
Kíváncsi leszek a Volvo hibrid hajtásláncára, ami elvileg a következő generációs S40/XC40-el jön, ha nem lesz ütős, akkor marad a Toyota kiforrott rendszere de Lexus köntösben.
-
lorcsi
veterán
válasz
Alvin_ti4200 #6328 üzenetére
pár hete beszéltük a V50-et..egy nagyon szép példányt linkelt egy kolléga..hipp-hopp elvitték
nálunk alig van értékelhető belőlük -
Alvin_ti4200
félisten
Az én szememben az autó szedán formájú, ráadásul benzines V50 biztosan létezik, csak rejtegetik a használat piacról, úgyhogy nem is jöhetett szóba anno
A V50-et könnyebb pakolni az tény, ugyanakkor amikor az S40 kevésnek bizonyult, ott én special a V50-nel se lettem volna kisegítve. Nyilván helyzete válogatja
Szerk: és indenképpen a ráncfelvarrott példányokra utaztam a szebb első lámpa és kardánbox kialakítás miatt, V50-ből meg mintha ilyen alig létezne.
-
lorcsi
veterán
válasz
Alvin_ti4200 #6326 üzenetére
teljesen jó lenne, de szerintem hosszabb távon nem lenne elég a szedan
-
Alvin_ti4200
félisten
Mint volt S40 tulaj, az 1.6 benzint nagyon szerettem és a márkaszerviz is azt mondta, hogy ezekkel van a legkevesebb baj. Átlag 7,85 literrel jártam vele 90%-ban városban (Budapest).
-
AMDFan
addikt
Én nem találtam itthon értelmes S60-at, ami pedig jó lett volna az irgalmatlan áron volt. Egy haverom hatására Skóciából hoztam haza egy full bőrös, csomó extrával telepakolt 2004-es, S60 2.0T SE-t, 110 ezer km-el, átszámolva 750 ezer forintért. Lámpacsere 60 ezer Ft-ba került, ez az amit mindenképpen meg kell tenni műszaki előtt, mert másba nem tudnak belekötni. Ez 1 éve volt, azóta 23.000km-t raktam a gépbe, 70% autópálya 20% Budapest, 10% vidéki út. Előtte egy Avensisem volt, nem igazán egy kategória a kettő. Mivel nem vagyok multimilliomos, ezért valószínűleg a következő autóm is jobbkormányos lesz, GB-ben sokkal korrektebbek a kereskedők mint itthon, sokkal nagyobb a választék, jobb az általános állapota az autóknak, és sokkal olcsóbbak. Miért adnék ugyanazért a technikáért 2x annyi pénzt? Inkább odafigyelek az autó műszaki állapotára. A jobbkormányból még sosem adódott olyan problémám ami miatt veszélyben éreztem volna magam. Egyetlen minimális hátránya van, én minden nap mélygarázsba állok ki-be, ilyenkor át kell hajolni a másik oldalra, szóval kb 3 másodperccel tovább tart a művelet. Ez nálam belefér.
Az üzemanyag témához hozzászólva, én kb 2 éve kizárólag prémiumot tankolok a molnál (evo neo). Nálam elég egyértelműen megmutatkozott a különbség, bár nem teljesítményben és fogyasztásban vettem észre, az nagyon sok mindentől függ még. Ellenben az akkori motorom egy Kawa ZX6R volt, még a régi 2002es karburátoros verzió. Na ebbe ha sima 95-öst raktam, akkor 3-4 nap állás után nem volt hajlandó elsőre indulni, kellett kb 3-4 ráindítás szivatóval mire beröffent. Amikor Evo neot raktam bele, akkor érdekes módon 1-2 hét állás után is pöccre indult. Ezt később az autóimnál (a Toyota és a Volvo is) olyan formában vettem észre, hogy kizárólag hidegen, sima 95össel indulás után, 2esben nagyobb gázadásra minimálisan meg-meg torpant az autó. Na ezt evo neoval nem csinálják.
-
FeRRaR1
őstag
Lehet rá Magyar rendszámot intézni, hivatalosan, legálisan, vittünk haza minimum 20 autót, egyszer sem szopattak sehol. Mentem haza Angol, P-s rendszámmal is számtalanszor, még csak nem is igazoltattak.
Valakinek előnytelen, valakinek nem. Elfogadom amit mondasz, én is ismerek olyat aki megpróbálta, nem jött be neki, de ugyanakkor csomó olyat is, akinek mindegy hol van a kormány, ugyan úgy megy vele minden hol, mi is így vagyunk faterral, lehet automata, manuális, jobb vagy bal kormányos mindegy. Egyébként is a rekordom 11 méter hosszú, 4,6 M magas 13 tonna volt
-
FeRRaR1
őstag
Ez a legtöbb típussal így van, ha megvan a kiszemelt példány, és abból egy full extrásat (értsd MINDEN extra benne van nem kettő, amiből az egyik az elektromos ablak) szeretnél, teszem azt napfény tetővel, általad preferált színben, bőrben stb.... Akkor igazából csak behozatalba gondolkozhatsz, akár egy 10+ éves autónál is. Mivel mi vittünk haza jó pár autót, rengetegszer találkoztam ezzel én is.
Idén volt egy srác, aki nem talált magyarba olyan világos bőrös CLS-t amilyet akart, így vett egyet itt is semmi pénzen, kicserélte a teljes belsejét + pár dolgot ami sérült volt, lökös, motorháztető stb...
Még itt se mindig lehet megtalálni a tökéletest: [link]
Én igazából az enyémmel nagyon is elégedett vagyok, V8 Executive napfény tető minden extra, egyedül ez hiányzik, ez a belső, ez lenne nekem a tökéletes, ez a színű bőr, így szellőztetve. Ennyi ami hiányzik, de ilyet egyszerűen nem is láttam még.Most is csak 3 van összesen eladó egész Angliában Executive, ezzel a belsővel.
[link] [link]Egyszer úgy is megtalálom
Ezen az oldalon amit linkeltem körül tudtok nézni mi mennyiért megy. Álltalában kicsit, vagy sokkal olcsóbbak itt, de a második legtöbb eladás ebay motorson keresztül megy, ott ki lehet fogni kicsit olcsóbbakat, aukciókat, de az Autotrader komolyabb oldal erre.
-
lorcsi
veterán
válasz
FeRRaR1 #6308 üzenetére
jó kis ára van nálatok a V70-nek..ha ennyiért tudják itt adni
-
FeRRaR1
őstag
válasz
rbalint88 #6315 üzenetére
Persze, megértelek én is ilyen vagyok, pár éve mikor mentem edzeni, leparkoltam a V70-et a lehető legüresebb és biztonságosabb részre, távol mindentől, senki nem parkolt ott a környéken, két oldalról is padka védte. Mikor kiértem fekete húzás a jobb hátulján, valaki rendesen bele kanyarodott. Azt az érzést nem fogom én sem elfelejteni az biztos.
Ezért jó az XC, magas oldalról védik a kilépők, a lökhárítók meg több darabból vannak, az első 4 a hátsó 3 talán, így könnyebb cserélni, én is most rendeltem új fekete festetlen sarok elemeket hozzá, asszonyba beletolattak, miközben bent ült szabályosan leparkolva....
Nincs annál rosszabb érzés, mint mikor én mosom takarítom ápolom kívül belül, és erre egy nemtörődöm barom bele durrant. Megértem teljesen a véleményedet, még is azt mondanám, hogy ennek ellenére nagyon jó az XC, meg kell minden tőlünk telhetőt tenni, hogy ne forduljon elő ilyen, a többi meg nem rajtunk múlik sajnos.
-
rbalint88
addikt
válasz
FeRRaR1 #6314 üzenetére
túl jó: értsd makulátlan állapotú, itt meg a sok figyelmetlen és rosszakaró gyökér közé sajnálnám. zavarna, hogy akaratom, figyelmességem és igyekezetem ellenére lelakódik a külseje. beltérre tudok vigyázni és vigyázok is, de ami nem rajtam múlik és amortizálódik, az zavar, erre értettem, hogy túl jó.
-
FeRRaR1
őstag
válasz
rbalint88 #6311 üzenetére
Bele kell hogy kössek, ilyen nincs hogy túl jó,
Ez a pizza túl finom, ez a csaj túl jól néz ki, stb.....Fater is egy kényelmetlen Opellal járt tavaly, mert hogy jó ez. Közben nagy Merc és Volvo fan. Néztünk egy XC 90-et, mondtam neki hogy megérdemled, mert jó, kényelmes biztonságos, nagy. Meggyőztem, megvette. Azóta is hálálkodik, hogy nem kell lábat váltania
mint az opelnél, ahol már nem bírta nyomni a gázt egy hosszú német vagy angol túránál
Hosszú távra hosszú távfutót... Ami jó rövidre is
lolal
Nagyon az alja volt és azért volt vizes, vagy "magán" akció volt valaki ott dolgozó részéről, ezeket tartom valószínűbbek mint hogy így hozták oda, de mindegy is, rajtam egyik sem segített...
-
FeRRaR1
őstag
Remélem a prémiumjuk eléri majd a normál szintet, mert Pécsen tankoltam vizeset tőlük, és lerohadt a Rönyó, jó hát az 1.5 dci alapból is egy híg k@ki, kölcsönbe volt nálam, hogy ne legyek gép nélkül...
Onnan tudom hogy a nafta volt, hogy másnap elhúztak, Shellnél rátankoltam telibe, betoltuk, ment egy 15 percet, azután többet nem volt gond...
rbalint88
Szép az Executive, másik nemtetszik
Ha már XC 90 akkor legyen Exec. Nagyon szép egyébként, csak a sötétítés meg a kilépő hiányzik róla. -
-
-
FeRRaR1
őstag
A gond az, hogy a Magyar kutakon legtöbbször okádék minőségű a nafta egy osztrák vagy némethez képest, tele lötykölik minden bio sz@rral, meg ki tudja mivel sajnos, és ez meg is látszik a fogyasztáson is pl. Amint fater elindul, M7 végig, majd osztrák német, amint megtankol egy külföldi kúton, -1 liter átlagfogyasztásban, azonnal, és eddig minden kocsijánál így volt amivel jött, legyen az Merc, Opel, vagy valamelyik Volvo. Ez a fő baj, átszámolva itt olyan 15-20 ft a különbség, de mondom, a normál alap is sokkal jobb mint a Magyar, én nem rágom ezen a kefét, nem ezen fog senki meggazdagodni hogy pár 10 forintal drágábban tankol, én tolom bele a prémiumot mindig.
Váltó olajból csak a gyári Volvo a megfelelő. Szervóba meg amilyen előtte volt, teljes cserénél mehet a jobbik.
Én a gyári Castrol Edge Titaniumot tettem mindegyikbe ACEA A5/B5 - SAE 0W-30, de ez megint olyan hogy nagyon hamisítják Magyarba. Ami sokkal fontosabb a márkánál az a gyakori cserélése.
Más:
Végre volt időm lemosni 3-4 hét után...
-
Qru
MODERÁTOR
Gumis topik első sorban. De attól függ mire használod a kocsit és mennyit szánsz rá.
Ha csak városban csettegsz télen akkor egy Barum Polaris 3 vagy FS WH3. Ha meg mész síelni az Alpokba akkor meg TS850/860.
Méret: attól függ téli vagy nyári és mennyi lovad illetve FWD vagy AWD.Motul.
Nem ér akkora felárat szvsz, de próbáld ki egyszer a drágábbat, van aki esküszik rá.
-
Peti78
őstag
Sziasztok!
Kicsit közvéleménykutatok.Ki milyen méretű és márkájú gumit ajánl nyári és téli tekintetében s60-ra?
Milyen motor-váltó és szervóolajat?
Illetve üzemanyag. A shellnél szoktunk tankolni, van a sima 95-ös és a nitro változata. Megéri a nitro a felárat kb 30ft/L?
köszi -
FeRRaR1
őstag
A képen nincsen bent, de volt hozzá gyári szőnyegem a csomagtartóba, ezért egy pórszívózás után kb gyári újnak hatott a csomagtér kárpit.
Az XC-be meg azonnal vettem műanyag tálcát, van egy 5-6 centi magas pereme is, tökéletesen leköveti a formáját a belsőnek, nagyon jó. Te is vegyél bele azonnal, akkor nem lesz gond.
Szerk.: Tévedtem, bent van a korábbi képen, látszik a szegélye
Na itt nincs benne.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Yettel topik
- Audiokultúra - Hi-Fi-ről hifisen
- Musk, X, a deepfake-törvény és a szólásszabadság
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Teljes verziós játékok letöltése ingyen
- Xbox Series X|S
- E-roller topik
- Elder Scrolls IV - Oblivion - Olvasd el az összefoglalót, mielőtt írsz!
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- 3D nyomtatás
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i9 14900KF 32/64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T14 Gen3 - i5-1245U I 16GB I 256SSD I 14" WUXGA I MAGYAR I W11 I NBD Gar!
- BESZÁMÍTÁS! MSI PRO Z690 i7 14700K 64GB DDR4 2TB SSD RTX 3070Ti 8GB Fractal Design Meshify C CM 750W
- LG OLED Televíziók: ÁPRILIS MADNESS -30%
- ÚJ- Lenovo ThinkVision T24i-10 - 24" monitor - Számla, garancia
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest