Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
Zsmester89 #7490 üzenetére
Állóhelyében gyújtás ráadása nélkül mérd az ad valós képet az akksi kondijáról. Ha alacsony a feszültsége akkor egy okostöltővel még vissza lehet hozni. Igazából egy jó akksi ha karban van tartva és megfelelően van használva 10 évet is kibír.
Járó motornál a töltőfeszültséget tudod mérni alapjáraton 13,5-13,6V-nak kell lennie (szükséges minimum töltés) fordulaton nő a töltési feszültség de nem szabad, hogy a csúcsérték 14,4V-nál magasabb legyen (a túl magas feszültség miatt elkezd pezsegni a sav ami az ólomlemezeket durván károsítja rgo nagyon gyorsan megfőzöd az akksid).
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
Zsmester89 #7488 üzenetére
Mérj rá mulitméterrel az akksira és kiderül mennyi kraft van benne.
De egy ilyen idős akksinál már eléggé sanszos hogy cserés lesz.mod:
Ezek a töltöttségi szintek:
12,7V: 100%
12.4V: 75%
12,2V: 50%
12.0V: 25%
11.7V (vagy kevesebb): lemerült -
Qru
MODERÁTOR
Kipufogoklinika, őket kérdezd meg.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
BigBlackDog #7119 üzenetére
Már csak azért sem mert a tiéd egyben van nagyon és használtan meg kitudja milyen lerúgott vacakba nyúlsz bele... Át lehet nézetni de minden akkor sem derül ki róla.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
BigBlackDog #7097 üzenetére
Ezeket (Accord G7, S60) felejtsd el a G8/9 után mind szűk kaloda lesz.
Egyelőre nincs hova lépned ha nem akarsz a meglévő tágasságból veszteni. Vagy veszel egy monstrumot (V70/XC60).
nesa: Igen egy bizonyos alapterület alatt vagy csomagtartód van vagy hátul elfér 2 felnőtt kényelmesen.
-
Qru
MODERÁTOR
Gumi kb a legolcsóbb az ne legyen szempont. Kasztni meg a motor legyen rendben.
Légzsák? Az is lehet több mindentől. A kiszedett és külön eladott vagy karambol után nem pótolt légzsáktól egy egyzserű csatlakozó kontakthibáig kb bármi. Érdemes megnézni mitől van.
belaazallat: Szép lett!
-
Qru
MODERÁTOR
Ez nem olyan tragédia attól még gurul.
Az ülésfűtés elég sérülékeny. Ha pl rátérdel az ülőlapra vki akkor simán szakad a fűtőszál. Bár ha mákod van csak a biztosíték ment ki.
Központizár is javítható az sem tragédia. Klíma működik?
Az a legtöbb használt autónál azonnal cserés. Én az enyémet kirepedezett 4évszakossal vettem anno.
Akksi szokott még cserés lenni. Sok kereskedésben ha jó akksi van benne akkor is szart raknak bele a jót meg eladják külön, úgy sem fizetné ki az autó vevője.
Persze érdemes többet mást is kipróbálni.
-
Qru
MODERÁTOR
Tudom, hogy elég nagy az átfedés a két topik között de azért ide is
bespamelembeteszem, hogy most csütörtökön (márka független) autós tali lesz este hattól.Helyszín: Aréna Plaza P2 (-1 szint) "V" sor.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
Zsmester89 #7033 üzenetére
Csinike és ebben legalább a jó oldalon van a kormány.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
BigBlackDog #7007 üzenetére
Itt egy jó összefoglaló az NG 93-as Saabokról: [link]
aero.:
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
BigBlackDog #7007 üzenetére
Az 1.8t-ben is kétezres turbómotor van (150 Le és 240 Nm).
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
BigBlackDog #6993 üzenetére
Saab 93-95 fronton a szívók Opel motorok, megbízható, olcsón szervizelhető de sokat eszik és gyenge. A turbósok harapnak de ott már akad probléma inkább kerüld a 2.0t és 2.3t variánsokat.
"A motorblokk elejének túlmelegedése, a turbófeltöltő rossz hőszigetelése miatt a forszírozottan használt példányok motorblokkja vetemedhet, ennek következtében a főtengelycsapágyak elmozdulnak helyükről, a főtengely pedig megszorul. Erre rásegít a meglehetősen erős kokszosodási hajlam is. A sűrű olajcsere nem szükség, hanem kötelező!
Érdemes odafigyelni a motorvezérlésre is: a vezérműlánc ritkán szereti a 200+ ezres futásteljesítményt." -
Qru
MODERÁTOR
Nem para. Kormin is 215/55R16 a gyári méret de télre 205/55R16-ot kapott mert jóval olcsóbb. Picit többet csal az óra vele mert nem váltóméret de más gond nincs. BC-ben átállíthatnám de nem foglalkozom ilyesmikkel úgyis gps alapján megyek nem az óra alapján.
Ha sokat mész nem jó a CC mert azért elég gyorsan kopik. Kb 60k km van benne ahogy számolgattam.
Gyári persze ez nálam is alap. Aluból is is azt vettem most a gépre. Újonnan horror de használtan emészthető áron mennek.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
Tóth Thamás #6894 üzenetére
Valószínűleg megszűnt a levegősödés azért javult meg.
NGK jó márka, főleg japó autókban használják a termékeit gyáriként.
-
Qru
MODERÁTOR
116i-t vezettem nem erőgép de a vezethetősége nagyon jó. Ismerősé de folyton baja volt vele végül amikor 120k km után a 4-ből 3 injektor meghalt (gariban cserélték) eladta a francba és vett helyette egy Volvo-t.
Én még vívódom a Accord meg S60 között... De van időm még dönteni mert előbb a rávalót kéne megkeresnem.
-
Qru
MODERÁTOR
Nem biztos, hogy (csak) pályán voltak ezek használva amit hirdetnek.
A 6 sebességes Geartonic amúgy is jó, az 5 gangos ami ezekbe a régiekben van az nem tartós.Abból indultam ki, hogy aki olcsó autót vesz az többnyire nem akar sokat rákölteni.
Oktáviát?? De hogy... 320D-t kell venni ennyiből.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
FeRRaR1 #6720 üzenetére
Az autmata egy jó nagy ....pó faktor. Én elkerülném a helyében. A többi meg minden ilyen korú autónál előjön/jöhet de ha nem automatát vesz egy nagy költségen javítható kockázati faktort kiiktat.
Azt nem veszik szímátsba sokan, hogy nem az a kérdés hogy tönkre megy vagy sem hanem az hogy mikor. A váltó ugyanúgy kopó alkatrész. Már pedig egy olyan autónál ami 1M-t se ér nem érdemes 500k-s váltófelújítást berizikózni. Úgy berizikózni, hogy a beteljesülés 100% csak az ideje kérdéses. -
Qru
MODERÁTOR
5 gangos geartonic kerülendő, a felújítása több százezres tétel (haver most kapott csak a szeleptömb cserére 250k-s ajánlatot és a komplett generál olyan 400-450k lenne).
mod:
Kasztnit nézd meg nem rohad-e (főleg az alja, sárvédőívek, ajtók alsó éle). Motorikusan ok de egy ilyen koros autónál már bármi előjöhet igazából a természetes öregedésénél fogva.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
R.Kaikkonen #6690 üzenetére
Szívesen.
xeon.Szabi: Majd jöhet az élménybeszámoló!
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
R.Kaikkonen #6687 üzenetére
JWS-3309 specifikációs kell. Mobil AFT 3309 jó lesz bele pl ([link]).
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
R.Kaikkonen #6685 üzenetére
Automata vagy manuális?
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
Zsmester89 #6487 üzenetére
Haver S60-ában van, olyan 60-70 fokra melegíti a vizet a kocsiban. Ha veszel bontottat és azt berakatod még az a legolcsóbb. Újjonan horror áron mennek ezek a Webasto cuccok pl.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
xEon1337 #6450 üzenetére
Tegnap ültem egy VR4-ben a ph-s autós találkozón, abban is "rossz" oldalon van a kormány.
Eléggé fura volt de a tulaj szerint megszokható. Nyilván előzni nehéz vele meg a parkolóházban a sorompónál is gondban van...
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
Weareus #6442 üzenetére
Ez a menet ha pl Svájcból hozol be autót:
Okmányiroda –> származás ellenőrzés
Eredetiségvizsgálat
Műszaki vizsga + egyedi forgalomba helyezés
Vámhivatal – regisztrációs adó, áfa (27%) és vám fizetés (10%)
Okmányiroda – vagyonszerzési illeték + magyar papírok átvételeFontos, hogy a NAV nem köteles elfogadni a számlán/szerződésbeli értéket amit mindenképp vizsgálatnak vet alá több szempont alapján. Tehát ha nem akarsz szívni akkor a Svájci-Német határon vámkezelteted, mert ott nem a hivatal mondja meg hogy szerintük mennyit ér a kocsi ami után vámot kell fizetned.
mod:
Am tényleg nem korrekt de szerencsére én még akkor hoztam be amikor még nem volt regadó. Most már 2x is meggondolnám a dolgot a nagyobb költségek miatt.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
Weareus #6435 üzenetére
Anglia EU tag, még nem léptek ki és egy darabig még nem is fognak (nagyon lassú ez a folyamat). Szóval no para.
Eu-n kívülről vettem az egyik kocsim anno csak a vám jön rá pluszban az se egy nagy történet. Picit drágább és ennyi.
mod:
Rivaul: Néha kergesd meg és akkor nem lesz gond, szépen kitisztul a dpf. A lényeg, hogy tartósan (5-10 km) 3000 vagy feletti fordulaton dolgozzon a gép anélkül hogy 3000 alá menne. Akkor szépen be tudja fejezni regenerálást és nem lesz gondod vele sokáig.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
LaptopSystem #6423 üzenetére
Amúgy tilos a keresztpostozás csak szólok...
-
Qru
MODERÁTOR
Helyben csettegve mérem (nem az oda vagy vissza úton), ott is itthon is betartom a sebességhatárt.
Itthon 8,6-8,9 kint 8,18 lett a vegyes fogyim. Nyilván egy mérés nem mérés de azért látható hogy kevesebbet eszik.
mod:
lolal: Nálunk kötelező a 95-ös benzin esetén az 5% bio tartalom.
Peti78: A 150 még belefér. Úgy is csal felfelé a legtöbb óra.
-
Qru
MODERÁTOR
Gumis topik első sorban. De attól függ mire használod a kocsit és mennyit szánsz rá.
Ha csak városban csettegsz télen akkor egy Barum Polaris 3 vagy FS WH3. Ha meg mész síelni az Alpokba akkor meg TS850/860.
Méret: attól függ téli vagy nyári és mennyi lovad illetve FWD vagy AWD.Motul.
Nem ér akkora felárat szvsz, de próbáld ki egyszer a drágábbat, van aki esküszik rá.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
rbalint88 #6266 üzenetére
Ezért (is) gyűlöltem a Skodánkat (Superb mk2). Annyira botrány műanyagülés volt benne, hogy ha nem kötötted be magad kicsúsztál belőle. Ja és 1,5 perc alatt ráizzadtál akárhány fok volt.
Kormiban a félbőr/alcantara az jó, meg Bubberben is a plüss (bár a plüsst már anno a B5-ünkben is szerettem).
-
Qru
MODERÁTOR
Jó lenne, én is tudtam volna azt a 160k-t másra költeni de ha a biztos -160k és a sanszos -500k között kell választani nem kérdés melyiket választom. Nálam sem volt ismert az előélet így inkább lecseréltem.
lolal: Nem kell túl parázni ha ismert az előélet akkor gyári előírás szerint kell cserélni*. Ha nem ismert / sanszos, hogy tekert akkor viszont én nem kockáztatnék.
*. arra kell figyelni itt (mint az olajnál is), hogy nem csak táv de idő is meg van adva a cserére. Ha keveset megy a gép attól még öregszik a szíjj.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
belaazallat #6244 üzenetére
Nekem is kb ez a tapasztalatom (205/55 R16). Szűzhó teljesen jó, latyakban erőltetve az esp fogott meg, hogy ne álljak keresztbe de azt forszírozott kikanyarodás volt. Amúgy teljesen ok, most ősök verdájára is ezt veszek.
Ha sokat padkázol akkor meg pláne jó hogy CC-t vettél mert XL-es, sokkal jobban bírja az ilyesmit meg a kátyúkat is.
Peti78: Ha használtan veszed mindegy honnan van akkor is lutri a vezérlés. Ne ezen spórolj vagy ha nem fér bele akkor olcsóbb autót kell venni. Én is használtan vettem a kocsit és még ugyan elvileg nem kellett volna de inkább lecseréltem minthogy elszakadjon és 500k-ért keljen adott esetben motor generált csináltatnom.
-
Qru
MODERÁTOR
Ha már a vezérlés csere volt most a téma:
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
belaazallat #6237 üzenetére
Hogy vált be a CC? Milyen méret?
-
Qru
MODERÁTOR
Én úgy nyomtam, hogy elmentem megnézni a mérnök haverral a kocsit. Próbakör, ok. Majd eljött a karosszérialakatos ismerős aki 3 mérettől megmondta, hogy fújva volt. Mi ezt 2 cm-ről sem vettük észre.
Mindegy, belelakudtuk az árba mert amúgy jó kondiban volt a gép. Szóval szakit vigyél.
Az elromlást illetően túl idealizált képed van, attól hogy amikor megveszed jó még lehet 1-2 hét múlva besz@rik vmi. Akár a kettős tömegű., akár a futómű, akár hengerfejes lesz stb.
Vezérléscsere necc, ha számlával igazolt akkor még akár hihető is lenne... de ha nincs hitelt érdemlően igazolva én cserélném. Ha elszakad akkor az nagy gáz. Mikor megvettem a kocsim én is lecseréltem, pedig elvileg nem kellett volna még. Így nyugodt vagyok, tudom, hogy nem lesz gond.Sőt az olajat is lecseréltem pedig friss olajcserésen hirdették. Aztán mikor engedtük le az olajat látszott, hogy tényelg friss cserés lehetett mert világos volt az olaj nagyon. De így a tuti. -
Qru
MODERÁTOR
Igen, a normál haladáshoz pont nem ideális. Fórumtárs panaszkodott, hogy lejtőn elindulni horror vele (Civic G8 1,8 Sport): [link]
Ja és az ufóból semmit nem látsz hátra, tolatóradar kell bele!!
Dízel Civic megbízhatónak számít. Van ismerős aki dízel adagolók meg injektorok felújításával foglalkozik azt mondja az egyik legjobb az i-ctdi. A d-tec már nem olyan jó de még az is vállalható bőven.
Nyilván több kiadást tartogat a dpf/kettős tömegű/turbó miatt ezt bele kell kalkulálni. Cserébe keveset eszik, alul is tol rendesen szóval van egy csomó vitathatatlan előnye.Ha 2,4i S40-t találnál az lenne a legjobb. Nézegettem a Lexus CT200h-t is de mivel én kimondottan keveset megyek városban gyorsan kiesett.
mod:
-
Qru
MODERÁTOR
Hát tudod a lovak zabbal mennek...
Civicet próbáld ki azért feltétlen, elég fura a karakterisztikája, agyon van fojtva az a motor 3000-es fordulat alatt egy nagy 0, tehát városban kvázi használhatatlan ha nem kalapos nagyapó tempóban közlekednél. Vagy Boyracer stílusban 3000-es fordulat fölött kell közlekedned állandóan.
Én is azon gondolkoztam anno aztán kipróbáltam egy 1,8-ast és azonnal elvetettem.mod:
A 2.0 benzines jó viszont az csak 3 ajtós kasztnihoz adták. Szóval Civicből még inkább a dízel a legjobb választás vagy az 1,8i egy ecu reflesh után.
-
Qru
MODERÁTOR
Hát a dinamika kell akkor alhangon 2.0i (Ford motor) de inkább egy 2.0T kéne benyós fronton vagy 2.4i (ez saját fejlesztésű) 140 vagy 170 lóval (csak szoftveres a különbség
).
Az 1,8-as 125 lova elég szolid ehhez a kasztnihoz. Bár nyilván egy 1,1-es Swiftből átülve a 125 ló is elég fickós lesz.
Ha megbízható kell akkor 2.0i vagy 2.4i. A 2.0T is jó motor de nyilván a turbó az plusz egy (komolyabb) rizikó faktor.
-
Qru
MODERÁTOR
Az 1,6 picit gyenge, inkább 1,8-ast keres benzinesből. Nem eszik többet de jobban megy. A 2.0i is jó de az elég ritka itthon. Turbósok is elég megbízhatók de az szinte feleslegesen erős polgári közlekedésre.
Dízelt nem vennék évi 10k km-erre kivéve ha ragaszkodsz hozzá mert pl szereted a karakterét.
-
Qru
MODERÁTOR
Winter módban az 5 gangos Geartronic 3-asból vagy 2-esből indul (S60 D5)?
-
Qru
MODERÁTOR
Csak szoftveres a butítás, szóval egy chiptuning cég megcsinálja neked sec-perc alatt.
A forgalmiban szereplő teljesítmény után fizetsz de ha beleszaladsz vele egy KPM ellenőrzésbe akkor csúnyán megbüntetnek érte (hisz' adócsalást követsz el).
Mondjuk erre kicsi az esély mert többnyire csak a kamionokat szokták vegzálni de attól még benne van a pakliban. -
Qru
MODERÁTOR
válasz
FeRRaR1 #6064 üzenetére
Az 5 hengeres soros motor az saját fejlesztés volt, arra gondoltam. Az ilyen innen-onnan összetarhált motorjaik azok gyengék. Azoktól talán ez a műanyag cucc is jobb lesz, de azt majd az idő eldönti...
De mindenhol megy az olcsósítás. Pont néztem múltkor nekem még alu a szívósorom, havernak már műanyag pedig csak 2 év van a két kocsi között...
-
Qru
MODERÁTOR
Más a feszültségigénye a led-nek (alcsonyabb), na most a rendszer úgy van kalibrálva, hogy ha csökkent a fogyasztó áramfelvétele akkor azt kiégett izzónak ítéli meg. Szóval:
1: rakd vissza a halogén izzót
2: köss be egy ellenállást az izzó és a foglalat közé
3: szokod meg a kiírást -
Qru
MODERÁTOR
válasz
Tom1939 #6013 üzenetére
Ha dobsz egy mailt a forgalmazónak akkor elég gyorsan megtudod szvsz.
De ez nem a váltó hibája. Azért nyavajog(nak) mert a lovak hiányából még a cvt se tud menést varázsolni. De az manuálissal se lesz jobb/gyorsabb max feladod és mész lassan csendben, amit a cvt-vel is lehet.
Bár én csak egy cvt-s Lancerben ültem (1.8i 143 ló) az se egy erőgép de minden rendeben volt. Alapvetően az europid nép nincs hozzászokva ehhez a karakterisztikához.
De ezt a Winkler is megénekelte a minap: [link] -
Qru
MODERÁTOR
válasz
2thletme2day #5976 üzenetére
Gyárilag színezett és uv szűrősek az ablakok (ha megnézed nem víztiszta hanem zöldes árnyalatú).
Tehát sokkal gyorsabban öregszik a kocsiban minden (nem csak a bőr a műanyagok is) ha lehúzott ablakkal áll a kocsi. -
Qru
MODERÁTOR
válasz
customrobi #5968 üzenetére
Az utánfutó lámpáját oda kell bekötni.
-
Qru
MODERÁTOR
2016. 07. 14.-én 18 órától szervezünk egy ph-s mini autós talit. Amolyan PHarkoló parádé szerű összeröffenést.
A találka helyszíne:
Szerémi út és a Mezőkövesd út sarkától ahogy jössz befelé a városba van egy parkoló. Ott lesz a találkapont 07.14.-én 18h-tól kifulladásig. Nem márkaspecifikus, jöhet bárki bármivel.
Jah és, hogy ne legyek teljesen off, ma volt nálunk is fürdetés:
Új hozzászólás Aktív témák
- Mobil flották
- Vezetékes FEJhallgatók
- iPhone topik
- Így VERNEK ÁT a KAMU webshopok!
- Milyen légkondit a lakásba?
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Milyen NAS-t vegyek?
- Okos Otthon / Smart Home
- Samsung Galaxy S22 Ultra - na, kinél van toll?
- További aktív témák...
- Eladó KTM női bicaj!
- Rohnson R-9450 Steril Air UVC+ION légtisztító eladó JÓVAL ÁRON ALUL! Bolti ára kb 72ezer Ft!
- Dualtron Popular - 52V 20Ah dupla motor elektromos roller
- Eladó bontatlan LTT Noctua barna csavarhúzó
- EZVIZ 4K biztonsági kamera, 10400mAh akkumulátor, vezeték nélküli, napelemes 1,4W, Wi-Fi 6
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest