Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Rivaul
addikt
válasz
FeRRaR1 #12494 üzenetére
Köszönöm szépen. Én is erre hajlottam, emiatt használtam eddig is ezt. Nekem van fogyás ugyan, de tudom hogy a turbóm viszi el. Hidegen már kicsit fütyül. Az lesz a következő amit rendbeteszek. Azért a3/b4 mert az gyárija a 163-nak, a5/b5 a 2006 utániaké. A lényeg hogy megerősítetted amit gondoltam, maradok a 0-nál.
-
Rivaul
addikt
Sziasztok.
Nem rég költöttem 700eft-ot az XC90-re. (2003 163hp D5) 5 új porlasztó, komplett vezérlés és hosszbordás, automata olaj+szűrő, intercooler csere. Van benne 341ekm de szeretjük és még egy ideig megtartanánk, így bevállaltuk ezt az összeget. A lényeg. Olajat cserélnék. Mai napig 0w30-at kapott (a3/b4). Viszont elbizonytalanodtam mert a szervízben azt tanácsolták jobb lenne már neki az 5w30 mert a 0-ás olyan mint a víz és nem nyújt már ennél a futásnál megfelelő kenést. De máshol meg azt mondják hogy ennyinél még közel gyári illesztések vannak a D5-nél és az 5w már 2x sűrűbb. Eddig évekig 90% pálya napi 70-90km amit ment, így 15ekm volt a csere periódus. Most viszont helyben dolgozom így ovi járatos lett napi 2-3km. Így sok a hideg üzem és le vinném 10ekm-re a cserét. Ehhez melyiket javasoljátok? 0w vagy 5w?
-
Rivaul
addikt
válasz
SüdiLaller #9665 üzenetére
Sztem a DICE nem fog segíteni ha neten veszed mert az csak offline. A szervizbe online van és a központi rendszerről szedik le a nyelvet. Kollégám most csináltatta és a felrakás 10 perc volt de míg visszaigazolta a Volvo az majd egy óra. Csak utána működött neki.
-
Rivaul
addikt
Asszony az xc90 hátsó ajtaján lévő króm díszlécet jó mélyen meghúzta mikor a garázsba felbaxta az ajtót és rossz helyen állt az autó. Néztem de nem találok ilyen javító stiftet, króm hatású festéket. olvastam hogy a krómozás inkább kémiai folyamat mint festés de nincs erre valami feltöltő stb? Egy csavar húzta meg, nem olyan vészes de marhára idegesít és mondom teszek egy próbát mielőtt beadom a válópert
-
Rivaul
addikt
Köszönöm de ezek a rövidek, ez valamiért van mindenhol. Nekem ez kell a képen. Az Ivanicsnál végül lerendelték 29700ft-ért hogy rohadna meg... Már mint az alkatrész nem az Ivanics
-
Rivaul
addikt
válasz
molnarpeter #9612 üzenetére
Én is gondoltam szilikonra, meg saválló csövet bele. Elég nagy cca 8cm hasadás van rajta és olyan helyen ahol nem tudom "kivenni belőle". Volvonál van 30k de az annyira nem esik jól hó végén... Itt Siófok közelébe meg sajna elég korlátozottak a másfajta lehetőségeim...
-
Rivaul
addikt
válasz
BigBlackDog #9606 üzenetére
Köszi csak az a baj hogy 160km-re vagyok onnan és csak egy robogóm van jelenleg
-
Rivaul
addikt
Egy napos sz..son vagyok túl és nem esett jól. Elkezdtem szisztematikusan haladni. Végignéztem a csöveket, minden rendben. Akkor kivettem a nyomásszabályzó szelepet. Aztán levettem az egrt, az összes csövet stb. Mindent darabokra és elpucoltam még az egr összes lamelláját is, kemény retek volt mindenbe. Mikor kezdtem volna összerakni, elhúztam a jobb oldali intercooler csövet és beesett az ujjam. Látszatra nem volt látható és pont úgy fordult hogy alul a hűtő felőli részen volt, esélyem nem volt észrevenni. Cca 5 centis hasadás... Viszont sehol az ég adta világon nem találok ilyet csak a bal oldali rövidet, még Harangozó Gábort is kérdezetem... Már holnap este kéne az autó. Faxa...
-
Rivaul
addikt
Sziasztok.
Pestről hazafele fél úton (Siófok közeli kisvárosba) feleségem hív hogy motor rendszer szerviz felirat, autó 100-110 max és hányja a fekete füstöt (tényleg, mint egy vonat). Előjele semmi nem volt. Pont tegnap néztem át Vidával mert SRS hibám volt és azt szedtem ki, egyéb hiba nem volt jelen.
Nagy nehezen hazaért. Ráolvastam, a "ecm-6805 boost pressure control. faulty flow" üzenetet találtam. Megnéztem hogy ez a turbó nyomás szabályzó egyik lehetséges problémája, vagy valamelyik lukas csőé. Oké, gyorsan rá akartam nézni amihez az egr előtti csövet le kell szedni. Akkor fogadott ez a látvány. Jól gondolom hogy úszik a retekbe az egr és akár ez is okozhatta a mai kis incidenst? Jelenleg azt tervezem hogy szétbontom az egészet és masszív takarításba kezdek... Nem mint ha hiányzott volna...
-
Rivaul
addikt
Mai vásárlás
40-ért nem hagyhattam ott. 50-ről alkudtam le. Michelin latitude sport3 235/65 R17 2015-ös 6-6,5 millis gumik
Nyárra 19-es felnit vett a volt gazda az új Tuaregre és ezeket a gumikat meg nem akarta tárolgatni.
-
Rivaul
addikt
Ma friss esőbe még be akartam venni egy rózsaszín lámpa+kanyarodás kombót. Váratlanul megindult az autó oldalirányba. Ami meglepett hogy ezt is nagyon szépen tette amolyan drift stílusban és nem billenve keresztbe mint ahogy egy ekkora meláktól vártam. Persze azért ha 2,5 tonna el akar indulni oldalra akkor el is indul
Viszont végig csillapította magát és kényelmesen uralni lehetett ezalatt is. Még a pulzusom sem ment fel annyira koordinált volt a dolog, kellemesen csalódtam.
Bár mostanában ez az egyetlen pozitív. Kb darabjaira esik az autó. Szar az idő és le is betegedtem így a féltengelyek még mindig a kamrába, az a oszlop takarókra sem volt időm újrahúzni, az anyós ülés varrás elengedett, a pohártartót a gyerekek letörték, de legalább ma a jobb hátsó ajtó belső kilincsét is kitépték
Az óracsoport kiszerelve várja a keddi futárt javításra így egy baszom nagy lukat nézegetek most, a tetőablak sínje egy reccsenéssel úgy gondolta többé nem funkcionál... Turbóm tolja az olajat. Kb olyan állapotban van az autó mint egy melós kocsi
Pedig az anyámat is ráköltöm de valahogy nem igazán akar egyben maradni...
De legalább D5, a motor még jól bírja. Minden más széthullik körülötte de megy
Alig várom a jobb időt hogy neki tudjak állni rendbe szedni mert kiborít így.
-
Rivaul
addikt
Reggel elindultam minden rendben. kis kitérő a boltba és mire visszaértem nem ment a műszerfalam. Sem a mutatók sem a digit elemek. Egyedül a check engine izzó gyullad ki ahogy szokott indításnál egy pillanatra. Most délután ráindítottam és egy pillanatra bejött minden ahogy szokott de annyi, el is tűnt. Nah ilyenkor?
-
Rivaul
addikt
Szia. Még nem. Egyszerűen vagy időm nincs vagy ha az van akkor ez a nyüves időjárás nem engedi. Veri ki az olajat én meg töltök utána. Ha fokozatosan hajtom fel normális körülmények között akkor megy rendesen akár 200-ig de ha elpadlózom akkor betilt. Szóval egyenlőre ennyi.
-
Rivaul
addikt
Én ma rendeltem azt ami a linken van. Mennyi idő mire ideér kb?
-
Rivaul
addikt
Király ez az idő. 3 napja jöttek meg a féltengelyek és azóta esik
Esélyem nincs kicserélni... 135k hever a kamrába
-
Rivaul
addikt
Valaki vett már e-bay diagot? Vida. 20k-ért találok egy rakással de nem tudom melyiket vegyem. tud segíteni valamelyikőtök?
-
Rivaul
addikt
Más téma. Már egy éve is kis olajlecsapódás volt a motorvédő lemezen alul. Akkor nem találtam, olajfogyás minimális, szóval töltögettem utána hogy 15 évesen valahol enged a tömítés, ez előfordul. Mostanában hidegen hallom hogy hangosabb a turbóm, nem vészes de hallom hogy fütyül egy kicsit. melegen abbahagyja. most hogy jó idő van belenéztem jobban és meg van honnan az olaj. Ilyenkor mi van?A csövet kézzel nem tudom mozgatni amennyire hozzáférek. Jöv héten szétbontom az autót akkor szét tudom szedni jobban. Mire számítsak?
-
Rivaul
addikt
Sztem meg meg kell nézni hogy lehet otthon megcsinálni mert csak az a biztos. Az atom ajánlott szerelők is olyat csücsültetnek a szopóágra hogy öröm nézni. Pár hetente olvasok ilyen gyönyörű sztorikat... Csak attól félek ha egyszer bexarik valami olyan amihez valóban eszköz is kell, akkor hányféle képen fogok magamhoz nyúlni mire minden rendben lesz.
Levittem én is a kocsit szerelőhöz mondván hogy nincs időm. De amikor beközölték hogy 9eft rezsióra és leginkább elkezdenék cserélgetni az alkatrészeket hogy ezzel ki legyen sakkozva mi a hiba akkor nehezen álltam meg hogy ne merítsem ki a Grétsy szótárat...
-
Rivaul
addikt
válasz
FeRRaR1 #8618 üzenetére
Mert nem tudom melyik oldal a szar és sehol nem tudják megmondani
Beszéltem egy rahedli szerelővel mind azt mondja hogy ha lebontja akkor tudja megmondani és szétszedi akkor tudja talán megmondani de az sem biztos. És egy vagyonért szednék szét. Általában cserélik amelyiket szarnak érzik és vagy be jön vagy nem. Nah sztem nekem már mind a 2 szar. Külföldről is 76 darabja, annyit meg az életbe nem sajtolok most ki. Ha tudnám hogy a jobb a kuka és rendben lesz akkor oké de így a felújítás tűnik járhatónak. Akkor kiveszem mind2-őt és kész. Megállok 75-be.
-
Rivaul
addikt
Még mindig a féltengellyel kálváriázok. Nincs időm egyszerűen letenni az autót, szervizekbe elhajtanak hogy nem tudják megmondani melyik a hibás max ha ripityára szedik egy vagyonért. Lutrira venni egyet marha drága mulatság. Az idegbaj kerülget hogy a sok rázás szétcseszi a váltóm. Napi min 70km megy az autóba egyszerűen nem tudom nélkülözni. Gyanítom hogy az elmúlt 2-3 hónap alatt már mind a kettő szétment. Viszont annyi pénz most a világon nincs. A felújításról mi a véleményetek? Tudom felmarják a harangot és túlméretes tripodot tesznek bele de kicsit aggódok hogy a vékonyított harang fala bírja-e ezt a nyomatékot és súlyt... Ez lenne a legjárhatóbb pedig mert kikapom őket és valahonnan szerzek egy autót, pár nap alatt futárral vissza is jönnek és egy utángyártott tengely árából meg is lennék. Visszatérve a váltót szétbaxhatja ez a sok rázás?
-
Rivaul
addikt
Buék! Kevesebbet kelljen idén költenetek a vasra, hogy ami marad mehessen üzemanyagra.
-
Rivaul
addikt
válasz
r.levente75 #8543 üzenetére
Nem. Gömbfejek koppannak. Ha a külső csuklód kotlott meg akkor kormányt valamelyik irányba kitekerve gázadásra ropogó hangot hallasz, ha a belsőd akkor nagyrészt hangtalan de ráz erőltetésre az egész autó és suhoghat is. A kerékcsapágy búgással figyelmeztet. Féltengely legtöbbször harang szakadás miatt hibásodik meg mert elmegy a kenés és a bekerülő retek megeszi, ez szemmel jól látható mert minden tiszta grafitzsír a környékén. Ezek közül semmit nem lehet ragasztani, legalább is én el nem tudom képzelni.
-
Rivaul
addikt
válasz
r.levente75 #8541 üzenetére
Azért megkérdezném egy féltengelyen mi az anyámat akarnak ragasztani és mivel? Ha féltengely kell írj és mutatom hol találsz "emberi" áron.
-
Rivaul
addikt
válasz
molnarpeter #8459 üzenetére
Nem járok de egy telefont meg ér és még mindig olcsóbb felmenni Pestre mint ha komplett tengely kell. Köszönöm!!!
-
Rivaul
addikt
Srácok, fontos help kéne.
Megpusztult ugyebár a jobb első féltengelyem belső csuklója. De sehol nem találok külön belső csuklót amit egyszerűen nem is értek. Ami képet találtam az alapján egy kosár amibe a tripod van és abba megy a tengely szár. Külső csukló az van gombokért de belső esetén csak egészet tudok szerezni. Ahol 80 körül van onnan legalább 3 hét mire ide ér és nagyon nincs kedvem ennyit kifizetni mikor szerintem egy belső csere is elég lenne. Senki nem futott még bele ilyenbe? Ilyet Találtam, ez mi? Megvenném már 80-ért a teljeset is de amennyit kell rá várni abba belefér egy kis agyalás.
-
Rivaul
addikt
Kifejezetten aktív vagyok a face volvos csoportba és nem a másik mellé parkoltam vagy szépen lemostam az autóm szekciót erősítem. A 80% akinek ilyen psa volvoja van a napot is átkozza mikor megvette. A topic szintén ilyen százalékban ezeknek az autóknak a meghibásodásáról szól ellenben a volvo motorosokkal. Sokan már azért nem írnak mert csak oltják őket hogy vettek volna inkább volvot. Ez szerintem nem szép dolog de sokat elárul arról mennyire is ajánlott motorok.
-
Rivaul
addikt
Én az 1.6d pug motorokról csak a negatívat olvasom Volvo köntösbe. Nagy neki a súly, kicsi az olaj mennyiség. Annyi döglöttet látok face volvósok között hogy hihetetlen. Még a gazdáik sem szeretik azért van a találati lista alján árazásban.
-
Rivaul
addikt
válasz
molnarpeter #8415 üzenetére
Ahhoz a tükörre kéne támasztanom
Sajnos már jártam úgy más autónál hogy sikerült kihúznom fél centit és meg is volt az olajcserére való felszólítás
Most néztem dzsátubén de azt írják van aminél nem folyik és van aminél igen, váltótípus függő. Elég nagy érvágás most ez is nem hogy még 4-8 liter olaj és maszatolás. Ezzel együtt cca 300-ba lesz az autó 3 hónap alatt. Kicsit élvezném már szerelés nélkül is
-
Rivaul
addikt
Kérnék egy kis technikai segítséget. Facebookra nem merem feltenni a kérdést mert legutóbb mikor kérdeztem akkor 3 faxságot beszélt, egy leoltott, egy meg jelentette hogy nem én vagyok a profilképemen
Féltengelyem sikeresen megadta magát. Persze a belső nem a külső, így az egész cserés. Jobb első és 163 lovas 2003 Xc90 5 gangos aisin automatával. A kérdés ha kihúzom a féltengelyt a motor/váltóból akkor itt is elfolyik a váltóolajam vagy simán kiszedem és az újat be a helyére?
-
Rivaul
addikt
Ma voltam műszakin. A legrosszabb érték amit hozott az autó az a bal hátsó lengéscsillapító 95%-on. A többi 98-99-99%, ugyan így a fékekkel és minden egyébbel. Egy szakadt axiál gumi és kissé kirepedezett hátsó fékcsövek volt az össze ami található rajta kifogásként himi humi nélkül
Balszerencsémre pár napja megint kiadta az srs hibát egy ülés baxtatásra amit nem tudtam hirtelen eltüntetni de ha "read"-re teszed akkor csak a háromszög világít. Ugyan az amelyik akkor is ha nyitva van az ajtó, és a fedélzeti is írja hogy nyitva az ajtó. fényképezni meg nyitott ajtónál behajolva fényképeznek, szóval a kpm-nek nem tűnt fel szerencsére
Most két évig megint nyugi van, bár nem mint ha nem lenne folyton rendbe téve ha bár mit találok. Most is rendelem ezt a pár apróságot és cserélem is.
-
Rivaul
addikt
válasz
belaazallat #8392 üzenetére
A Roveremen volt, azt tettem rá amit a papír szerint írt.
-
Rivaul
addikt
válasz
#03969024 #8374 üzenetére
Hát ha valaki nem olvas a sorok között. Rendes korrekt ember sztem mindenkinek előny ha ismeri. Olyan mint Harangozó Gábor ha valamit nem találsz a volvohoz vagy olcsóbban akarod megszerezni mint a boltok. Mind kettő név a zsebbe súlyos Magyar forintokat ér. És hát miért ne osszuk meg egymással
-
Rivaul
addikt
Akinek gumi gondjai, kérdései, vásárlása és egyebek vannak, keresheti Szekeres Istvánt facebookon (kis michelin figura a profilképe). Volvosoknak nagyon jó árakat ad
-
Rivaul
addikt
válasz
FeRRaR1 #8359 üzenetére
Lófaxt. Kicseréltem a hátsó csapágyat hogy búg. Ahogy az megszűnt hallom hogy elől is búg. Mondom még egy csapágy de nem. Belső féltengelycsukló ami külön valamiért nem kapható csak egybe. Még Gábor is 70-ért tud de megpróbál egy gyári összerakás előtti felet kikönyörögni nekem akkor megúszhatom emberi áron. Most toltam olajcserét, csapágyat, biztosítást, műszaki a hónapba, és a féltengely. Mellé megint valamiért bebaxta az srs hibát, kell egy lengőkar meg egy axiál porvédő. Az életem rámegy a pompára meg csillogásra
-
Rivaul
addikt
Nah olajcsere is meg volt. Szépen középre beszintezve
Kicsit túlszaladtam mert 16,200-nál jutottam el ide, de szinte csak pálya és hosszú fő-út ment csak bele, nem eshetett szét nagyon az olaj. Még kell egy hátsó lengő, meg egy első kerékcsapágy. Most hogy hátul nem búg, hallom hogy elől kissé igen
Egy axiál porvédő és meg is vagyok. Köv hó végén műszaki, bekéri rendesen a szervizigényt
-
Rivaul
addikt
1cm az sok, melegen az magasabb. Szerencséd hogy nem dpf-es mert az széttolná az egészbe az olajat. Alácsúszol egy szétvágott flakonnal és kicsit meglazítod a csavart (csak érzéssel, elég hogy szivárogjon, ne vedd ki az egészet
). Kb fél lityit leengedsz és utána már rendben leszel. A többit helyrecsipegeti magának. A lényeg hogy a maxnál álljon meg azért melegen. Dpf-el ez nem lenne jó, ott min középig kéne belőnöd de itt ennyi is elég.
-
Rivaul
addikt
Összeraktam. Az anyámat is leszívtam vele. Már mikor vettem le akkor nehezen jött le a tárcsa de lejött. Mikor raktam volna össze akkor egy fél mm-el jobban nyitva voltak a pofák mint kellett volna. Agyon vannak már kopva de így sem ment rá vissza a tárcsa. A bovden állítását kerestem hogy ráengedjek de sehol nincs, végigbontottam az autót de nem állítható, pedig a neten sok kép van ahol látni az állítási lehetőséget, nekem nincs. Fél nap küszködés után elgurult a gyógyszer és nemes egyszerűséggel vagy törik, vagy nem alapon felütöttem a tárcsát gumikalapáccsal. Ahogy felment a bekoptatott perembe már szépen belefeküdt. 70km után sem melegedett föl így nem fog rá. Kéne cserélni azokat a pofákat de nem nagyon merem leszedni megint az az igazság. Nem tudom mi történhetett vele, pedig a fék minden része volvo emblémás gyári ate, szóval nem spóroltak rajta. Lényeg hogy a búgás megszűnt, már ami hátulról jött. De most hogy elmúlt, hallok elölről is
Gumik szarok voltak, kuka. Csapágy búgott, kuka. Egy lengő meg van hajolva, új megrendelve. Ma vettem át az olajat és szűrőket. Erre még mindig búg valami és még mindig ráz hegymenetbe, bár kevésbé de ráz. Pedig szerelőnél is volt de amit látott mindent kicseréltem. Hogy szakadna meg...
-
Rivaul
addikt
válasz
csabi94 #8339 üzenetére
És a 17 suv az 50+, bizony minél nagyobb annál drágább
Azon kívül hogy csini nem igazán sok előnye van. Többet fogyaszt, drágább, nagyobb terhelést kap a futómű és kényelmetlenebb lehet az utazás. Biztonságilag az is tökéletes ami a gép alatt van, ha nem lenne akkor nagyobbakat kapott volna. Engem egy nagyobb alufelni látványa egy szabvány autón nem igazán tud felvillanyozni. Már az is elég ha nem acél amit látok, tovább tolni fölösleges.
-
Rivaul
addikt
válasz
csabi94 #8333 üzenetére
Főtengely repedés. Ez ilyen hasamra ütöknek érződik
Én is most futottam egy ilyen kört csak nekem 10 körül kezdett vibrálni minden. Alánéztem az axiálom gumija lóg. Oké tuti az a csere. Aztán átdobattam a téli gumikat és elmúlt a rázás. Szóval axiál jó, gumi szál szakadt volt kicsit.
-
Rivaul
addikt
válasz
FeRRaR1 #8301 üzenetére
Igaz. A lényeg a minősítés betartása. Ha meg eszegeti pl a 0w30-at akkor utána kell tölteni és nem vastagabbat bele. ha annyira eszi akkor úgy is kell vele valamit kezdeni. A Totalra most csak a psa motor miatt tértem ki ennyire részletesen de valóban ez egyéni hitvilág kérdése ha a többi stimmel
-
Rivaul
addikt
válasz
csabi94 #8299 üzenetére
Pl ami nekem az mk1 D5-be megy 0w30 Quartz 9000 az 4l 7500ft, ebből kell 2 egy cseréhez az 15k. Nincs túlárazva de nem is olcsó olaj. Megannyi márka GYÁRI olaja, tehát ezzel jön le a szalagról az autó, ott pedig vannak elvárások. Mivel nem csak reklámként kell megállnia a márkának a piacon így nincs is szüksége a túlárazottságra. Sztem 7 éve biztos nem volt már olaj az autóimban és bár hol utána olvashatsz mindenhol jó véleménnyel vannak a Total-ról. Nem véletlenül vannak az F1-ben sem jelen.
-
Rivaul
addikt
válasz
FeRRaR1 #8286 üzenetére
Ha tudnád a 4 gyerek alatt mennyi babakocsi és mennyiféle fordult meg nálunk. A feleségem sportot űzött belőle hogy az összes létező kocsit használhassa. Volt ilyen modulárisunk is és csilliárdokat érő atyaisteneink is. Csak azt akartam írni hogy ha nem talál, akkor fölösleges vele vesződni. Egy normál gyereküléses időszakot a römmerek végigvisznek maximális kényelembe és biztonságba. Azt utána eladja, az iso konzolokat valamivel nehezebben.
-
Rivaul
addikt
válasz
cskiraly #8278 üzenetére
Nem az autót kell "barmolni" hanem kell venni egy normális gyerekülést. Kb ugyan annyiból jössz ki. Nézzetek egy römmer kinget. Használt is lehet mert 20 kilós és örök élet meg egy év. Tesztgyőztes vagy egy évtizede és bármilyen isoval felveszi a versenyt. Újonnan 60+ használt 20+, nekünk is két ilyen van pedig van iso az xc90-be.
-
Rivaul
addikt
-
Rivaul
addikt
válasz
FeRRaR1 #8260 üzenetére
Szét is kaptam. Ki volt csúszva a cső így egyből befele nyomta a vizet. Most már értem hogy lett ennyi víz bent... Most is szakad az eső, szerencsére mind2 cső át folyik, rá érek vele holnap szarakodni ha nem esik. Néztem egész áttetsző, elég lesz kipucolni.
Az meg hogy mosolyt csal az arcodra, hát nem csodálom. Imádom a gyorsulást és a sebességet de mellé ez nekem a tökéletes autó. Szóval meg vannak a jövőbéli terveim most
-
Rivaul
addikt
Nagy esőzés.Ajtó kinyit, 20 liter víz a lábtérnél
Most kaphatom szét, remélem csak a nyomorult "esőtető" baxott ki vele.
-
Rivaul
addikt
Át nézettem ma a gépet. nincs kirívó dolog szerencsére. Pár apróság. Amit tudtam az egyik lengőm kicsit meghajlott, 2 enyhén szakadt hátsó kis szilent, hátsó osztómű egyik oldala engedi picit az olajat, kormány belső porvédő, és egy kerékcsapágy. Nah a csapágy lerakott mikor megláttam az árát... Szerencsére van aki beszerzi tűrhető áron de az is 21k. Mindent összevetve ez szerintem jó állapotnak mondható.
-
Rivaul
addikt
Ha valakit érdekel a 0-100, akkor tessék. Short movie mert lenyomtam ahogy elérte de a lényeg látszik. Az a hang egy dízeltől viszont, beszarás... Imádom
A váltó erősen elgondolkodik az első 1-2 mp-be hogy is mozdítsa meg a közel 2,5 tonnát.Gyorsulás
-
Rivaul
addikt
Tegnap megnéztem a gyorsulást 0-100. A váltó hezitál az elején de cca 11mp volt. Ez oké, szépen erősen húzott és váltott de gyári és nincs chip. Viszont ahogy elért a 110-et és elvettem a gázt kivágta a "motorrendszer szerviz szükséges" feliratot sárga háromszög kíséretében és 100-nál megállította a gyorsulást. 5-10mp múlva eltűnt a hiba és húzott tovább mint a barom. A többi 20km-en szokásosan hiba nélkül üzemelt. Kell vele szerintetek foglalkoznom vagy úgy mond valami nem tetszett csak neki a nyúzásba és ezt jelezte? Heti 3-400km amit megy de probléma mentes mindig.
-
Rivaul
addikt
Néha-néha éreztem finom kis rázást a kormányról, főleg ha pályán jött a lehajtó és enyhe kanyarba belefékeztem. Nem fék, az rendben. Aztán mostanában szintén nagy ritkán finom halk kopogást is hallottam, inkább jobbra kanyarba és rossz úton. Alámásztam, minden a helyén nem lóg semmi de a jobb belső axiál csukló porvédője már megszórta zsírral a környezetét. Jól sejtem hogy ennek köszönhetem ezeket a tüneteket? Igazából a választ sejtem de amiért kérdezem hogy ha a csuklót cserélem az elég, vagy továbbtolja a lógás a hibát magára a kormánymű többi részére? Van valami tipikus Volvo nyűg ilyen téren, esetleg a cserélésénél, vagy simán csukló csere, futó állítás és pipa?
-
Rivaul
addikt
válasz
theuprising #8152 üzenetére
Bárdi és Unix helyett Kovács autót nézegesd. Jobb lesz a pénztárcádnak
-
Rivaul
addikt
Sajna a totalcaros buli gyári autókat akar ezt le is írják. Meg bp nekem messze van, majd hogy nem egy sima mérés ára lenne a közelbe. Igen magamtól én sem tenném bele de ha már van akkor nem szedetném ki. Amúgy is cca 7-8 éves a chip benne szóval már mind1. A 0-100-at majd megpróbálom hátha sejtet valamit. Csak azt automatánál hogy mérik? Taposom a féket és mellé a gázt, vagy lepadlózom és majd egyszer elindulunk?
-
Rivaul
addikt
Most tudtam meg hogy egyel előzőbb tulaj, tehát nem akitől most vettem. (vele tartom a kontaktot) Meg chippel tette a 90-et. Most kérdés hogy a rá következő tulaj rajta hagyta vagy levette. Sajna fékpad nélkül ez nem derül ki pedig érdekelne. Ha maradt akkor 193 lovacskát tud az autó a 163 helyett. Mondjuk az furcsa volt hogy 195 a gyári vége de 180-nál még ment volna mint a kis angyal, viszont tudomása szerint motorfelújítás is volt az autón 2010-ben. Olyankor meg ugrik a chip nem? Joh nem mint ha számítana mert van ahogy van, csak kíváncsi az ember
-
Rivaul
addikt
válasz
#03969024 #8137 üzenetére
Köszönöm de a nehéz gépek nem foglalkoztatnak. Olyat ami nem foglalkoztat és pénzt lehet belőle szerezni normálisan meg tudnék mást is. Csak az nem érdekel itt a baj
Eddig olyanokat csináltam amiket nem szerettem csak hogy normálisabb pénzt hozzak haza. Most vagyok abba a korba hogy még egy "utolsó" lehetőségem van komplett irányt váltani. Vagy maradok a kényelmi vonalon és elvégzek egy üzletvezetőit azt eligazgatok valami aldit havi 300-ért amit marhára nem élvezek, vagy belevágok ebbe és lesz ami lesz de legalább érdekel. Nem meggazdagodni akarok, nem hiszem hogy ez annyira reális cél manapság, csak normális szinten élni, ezt talán maszekba össze tudom hozni ha rendesen dolgozom. Viszont olyat nem akarok csinálni amit utálok. Még agyalok, végül is az aldiba is van néha autós hét
-
Rivaul
addikt
válasz
molnarpeter #8134 üzenetére
Köszönöm. Igen, érzem hogy az alap szerelés már nem lenne elég, megfogadom a tanácsod
-
Rivaul
addikt
Amiket itt írtál azt D5 is tudod. Maga a magasnyomású rendszer és ha automata akkor az a fogósabb a dologba. Motorikusan és felépítésileg az ilyen motorral szerelt autók jól megoldottak és átláthatóak sok más márkához képest de elektronikailag feladhatja a leckét, és abból sajnos van bennük bőven.
Új hozzászólás Aktív témák
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- PlayStation 5
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Synology NAS
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Azonnali fotós kérdések órája
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Eredeti játékok OFF topik
- További aktív témák...
- Bomba ár! HP ProBook 440 G7 - i5-10GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 14" FHD I Cam I W11 I Gar
- Samsung Galaxy S24FE 128GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- 129 - Lenovo Legion Pro 7 (16ARX8H) - AMD Ryzen 9 7945HX, RTX 4080
- Apple iPhone 7 128GB Yettel Függő 1Év Garanciával
- Steam, EA, Ubisoft és GoG játékkulcsok, illetve Game Pass kedvező áron, egyenesen a kiadóktól!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest