- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Extra erő egy gombnyomásra - Engwe EP-2 Boost
- Hónap végén érkezik a Xiaomi Band 10, ára is van
- Mobilinternet EU-n kívül, eSIM adatcsomagok használata
- Érintésnélküli fizetési megoldások - PayPass via NFC
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Fotók, videók mobillal
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
-
Mobilarena
Mára a ProHardver!/IT.News Fórum is nagylétszámú Linuxban jártas taggal büszkélkedhet. Nehéz szinteket felállítani egy olyan rendszer ismeretében, ami annyira sokrétű, hogy teljesen szinte lehetetlen megismerni minden egyes részét. Azt azonban mindenki tudja, hogy kezdő-e vagy sem. Elsősorban nekik szólnak az alábbiak, de érdemes mindenkinek elolvasnia, mint útjelző táblát.
Új hozzászólás Aktív témák
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
xabolcs #34976 üzenetére
Én annyit akartam, hogy nem törlöm ki a service fájlokat (hátha még kellenek később), csak ne indítsa el magától semmi őket. De aztán végül töröltem a fájlokat.
Korábban 1 szálon működött az onedrive kliens és service indította a géppel együtt, ez tükrözte le a céges onedrive meghajtónkat lokális backupra. Aztán a klienst átírták többszálúra, azóta megeszi keresztbe ennek a régi gépnek a prociját... Úgy oldottam meg, hogy periodikus monitorozás helyett egyszeri módban a cron indítja a klienst, így is elég a napi inkrementális backup létrehozásához.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
xabolcs #31983 üzenetére
Forráskódot, ami vagy C#, vagy Freepascal, esetleg QT-s C++, projekttől függ. Nem kifejezetten programozó cég vagyunk, így eddig nem volt érdemi verzió kezelésünk, most próbálom bevezetni.
Viszont most rászántam az időt, próbálgattam és végre megértettem hogyan működik a merge... Így viszont már príma az egyszerű Git-Guitar nekünk, az ütközéseket meg vagy kézzel megoldom, vagy valami diff tool-lal ha sok van. -
xabolcs
őstag
válasz
xabolcs #25850 üzenetére
A kerulomegoldas az lett, hogy az alabbi postinst szkripttel folmasolom a kerneleket az EFI particiora amit folismer a refind.
Es persze egy refind_linux.conf is jo ha van.
/etc/kernel/postinst.d/zz-update-efistub
TARGETPATH=/boot/efi/EFI/debian/
if [ -d "$TARGETPATH" ]; then
rm -f $TARGETPATH/vmlinuz* $TARGETPATH/initrd.img*
cp -p /boot/vmlinuz* /boot/initrd.img* $TARGETPATH
else
echo Target directory $TARGETPATH does not exists ...
exit 1
fi
exit 0Az igazi megoldas egyelore varat magara, de valoszinuleg a btrfs drivert kellene okositani egy kicsit.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Külső merevlemezek - USB, eSATA, FireWire HDD
- Autós topik
- ASRock lapok általában
- Milyen házat vegyek?
- Motoros topic
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- OLED, Mini-LED, IPS, VA, TN - melyik panelt válaszd 2025-ben?
- Windows 7
- További aktív témák...
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap - NYÁRI AKCIÓ!
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Samsung Galaxy A12 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy Xcover 5 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRCSÖKKENTÉS LG 24" full HD LED IPS monitor (HDMI, DSUB, jack) eladó
- DELL, HP gyári töltők, sok db. 7,4x5mm - 4,5x3mm + USB-C/Type-C 65W
- Bomba ár! Dell Latitude E7440 MAGYAR - i5-4GEN I 8GB I 256SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest