- Akciófigyelő: Jelentősen olcsóbban nyit az Ulefone új mindenese
- VoLTE/VoWiFi
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Android szakmai topik
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Ugyanakkora telepet kap a Redmi csúcstelefon, mint a csúcstábla
- A lapkakészlet és az akku különbözteti meg a Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro-t
-
Mobilarena
Mára a ProHardver!/IT.News Fórum is nagylétszámú Linuxban jártas taggal büszkélkedhet. Nehéz szinteket felállítani egy olyan rendszer ismeretében, ami annyira sokrétű, hogy teljesen szinte lehetetlen megismerni minden egyes részét. Azt azonban mindenki tudja, hogy kezdő-e vagy sem. Elsősorban nekik szólnak az alábbiak, de érdemes mindenkinek elolvasnia, mint útjelző táblát.
Új hozzászólás Aktív témák
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
xabolcs #34976 üzenetére
Én annyit akartam, hogy nem törlöm ki a service fájlokat (hátha még kellenek később), csak ne indítsa el magától semmi őket. De aztán végül töröltem a fájlokat.
Korábban 1 szálon működött az onedrive kliens és service indította a géppel együtt, ez tükrözte le a céges onedrive meghajtónkat lokális backupra. Aztán a klienst átírták többszálúra, azóta megeszi keresztbe ennek a régi gépnek a prociját... Úgy oldottam meg, hogy periodikus monitorozás helyett egyszeri módban a cron indítja a klienst, így is elég a napi inkrementális backup létrehozásához.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
xabolcs #31983 üzenetére
Forráskódot, ami vagy C#, vagy Freepascal, esetleg QT-s C++, projekttől függ. Nem kifejezetten programozó cég vagyunk, így eddig nem volt érdemi verzió kezelésünk, most próbálom bevezetni.
Viszont most rászántam az időt, próbálgattam és végre megértettem hogyan működik a merge... Így viszont már príma az egyszerű Git-Guitar nekünk, az ütközéseket meg vagy kézzel megoldom, vagy valami diff tool-lal ha sok van. -
xabolcs
őstag
válasz
xabolcs #25850 üzenetére
A kerulomegoldas az lett, hogy az alabbi postinst szkripttel folmasolom a kerneleket az EFI particiora amit folismer a refind.
Es persze egy refind_linux.conf is jo ha van.
/etc/kernel/postinst.d/zz-update-efistub
TARGETPATH=/boot/efi/EFI/debian/
if [ -d "$TARGETPATH" ]; then
rm -f $TARGETPATH/vmlinuz* $TARGETPATH/initrd.img*
cp -p /boot/vmlinuz* /boot/initrd.img* $TARGETPATH
else
echo Target directory $TARGETPATH does not exists ...
exit 1
fi
exit 0Az igazi megoldas egyelore varat magara, de valoszinuleg a btrfs drivert kellene okositani egy kicsit.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen légkondit a lakásba?
- Xbox One
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Steam, GOG, Epic Store, Humble Store, Xbox PC Game Pass, Origin Access, uPlay+, Apple Arcade felhasználók barátságos izgulós topikja
- Akciófigyelő: Jelentősen olcsóbban nyit az Ulefone új mindenese
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- PlayStation 5
- VoLTE/VoWiFi
- Fortnite - Battle Royale & Save the World (PC, XO, PS4, Switch, Mobil)
- Energiaital topic
- További aktív témák...
- Antivírus szoftverek, VPN
- Sea of Thieves Premium Edition és Egyéb Játékkulcsok.
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Assassin's Creed Shadows Collector's Edition PC
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most kedvező áron!
- BESZÁMÍTÁS! MSI B550 R7 5700X 32GB DDR4 500GB SSD RTX 3070 8GB ZALMAN Z1 Plus Be quiet! 650W
- BESZÁMÍTÁS! Sony PlayStation4 PRO 1TB fekete konzol extra játékokkal garanciával hibátlan működéssel
- Quadro FX 570 eladó
- MacBook, Apple M1 / M2 kompatibilis dokkolók, DisplayLink 4K, USB-C, Type-C
- 4 év gari - magyar bill. - Lenovo ThinkPad Z13 G1 - AMD Ryzen R7 Pro 6850U, 13.3" 2.8K OGS érintő
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest