- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- Motorola Edge 40 neo - színre és formára
- Motorola Edge 30 Neo - wake up, Jr...
- Google Pixel topik
- Ford SYNC 3 infotainment rendszer teszt
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Android szakmai topik
- Kicsomagolták a Vivo X Fold 5-öt (videó és fotók)
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
-
Mobilarena
Mára a ProHardver!/IT.News Fórum is nagylétszámú Linuxban jártas taggal büszkélkedhet. Nehéz szinteket felállítani egy olyan rendszer ismeretében, ami annyira sokrétű, hogy teljesen szinte lehetetlen megismerni minden egyes részét. Azt azonban mindenki tudja, hogy kezdő-e vagy sem. Elsősorban nekik szólnak az alábbiak, de érdemes mindenkinek elolvasnia, mint útjelző táblát.
Új hozzászólás Aktív témák
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
xabolcs #34976 üzenetére
Én annyit akartam, hogy nem törlöm ki a service fájlokat (hátha még kellenek később), csak ne indítsa el magától semmi őket. De aztán végül töröltem a fájlokat.
Korábban 1 szálon működött az onedrive kliens és service indította a géppel együtt, ez tükrözte le a céges onedrive meghajtónkat lokális backupra. Aztán a klienst átírták többszálúra, azóta megeszi keresztbe ennek a régi gépnek a prociját... Úgy oldottam meg, hogy periodikus monitorozás helyett egyszeri módban a cron indítja a klienst, így is elég a napi inkrementális backup létrehozásához.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
xabolcs #31983 üzenetére
Forráskódot, ami vagy C#, vagy Freepascal, esetleg QT-s C++, projekttől függ. Nem kifejezetten programozó cég vagyunk, így eddig nem volt érdemi verzió kezelésünk, most próbálom bevezetni.
Viszont most rászántam az időt, próbálgattam és végre megértettem hogyan működik a merge... Így viszont már príma az egyszerű Git-Guitar nekünk, az ütközéseket meg vagy kézzel megoldom, vagy valami diff tool-lal ha sok van. -
xabolcs
őstag
válasz
xabolcs #25850 üzenetére
A kerulomegoldas az lett, hogy az alabbi postinst szkripttel folmasolom a kerneleket az EFI particiora amit folismer a refind.
Es persze egy refind_linux.conf is jo ha van.
/etc/kernel/postinst.d/zz-update-efistub
TARGETPATH=/boot/efi/EFI/debian/
if [ -d "$TARGETPATH" ]; then
rm -f $TARGETPATH/vmlinuz* $TARGETPATH/initrd.img*
cp -p /boot/vmlinuz* /boot/initrd.img* $TARGETPATH
else
echo Target directory $TARGETPATH does not exists ...
exit 1
fi
exit 0Az igazi megoldas egyelore varat magara, de valoszinuleg a btrfs drivert kellene okositani egy kicsit.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Elektromos cigaretta 🔞
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- Hobby elektronika
- Tőzsde és gazdaság
- Egyre csak fejlődik az AI, emberek tízezreit rúgja majd ki a BT
- Milyen légkondit a lakásba?
- Kezdő fotósok digitális fényképei
- Milyen TV-t vegyek?
- Motorola Edge 40 neo - színre és formára
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- További aktív témák...
- Eladó steam/ubisoft/EA/stb. kulcsok Bank/Revolut/Wise (EUR, USD, crypto OK)
- Sea of Thieves Premium Edition és Egyéb Játékkulcsok.
- Bontatlan - BATTLEFIELD 1 Collectors Edition - Játékszoftver nélkül
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Assassin's Creed Shadows Collector's Edition PC
- ÚJ HP EliteBook 840 G8 - 14"FHD IPS - i5-1145G7 - 32GB - 512GB SSD - Win10 - 6 hónap Garancia
- IKEA Format lámpák eladóak (Egyben kedvezménnyel vihető!)
- AKCIÓ! AMD Ryzen 7 3800X 8mag 16szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Hp Prodesk 600 G3/ G5/ G6 SFF-MT / i5 8-9-10 gen, Hp EliteDesk 800 G4 / Win11- Számla, garancia
- AKCIÓ! Csere-Beszámítás! Gainward Phantom RTX 4070Ti 12GB GDDR6X Videokártya!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest