-
Mobilarena
Mára a ProHardver!/IT.News Fórum is nagylétszámú Linuxban jártas taggal büszkélkedhet. Nehéz szinteket felállítani egy olyan rendszer ismeretében, ami annyira sokrétű, hogy teljesen szinte lehetetlen megismerni minden egyes részét. Azt azonban mindenki tudja, hogy kezdő-e vagy sem. Elsősorban nekik szólnak az alábbiak, de érdemes mindenkinek elolvasnia, mint útjelző táblát.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Vasti74
senior tag
válasz
salaud #34810 üzenetére
Köszi, ezt is megnézem majd a jövő héten, ez a hétvége nem a számítógépes szívásoké lesz ;-) Egyébként lehet, hogy tényleg "hardveres" megoldást kell majd keresnem - vagy meg kell szoknom - vagy disztribúciót kell váltanom ;-)
De tényleg hülye ez a Lenovo: most bekapcsoltam, 30 fok körüli proci, hangtalan. Megnéztem két Youtube videót, már ettől felment a procihőmérséklet 45 fok körülire, rákapcsolt a ventilátor. Aztán visszament a proci 32 fokra, de nem hallgatott el teljesen a gép...
Mondjuk már az is egy agyrém, hogy egy ilyen vasat két HD - FullHD Yotubube videó megnézése úgy megdolgoztat, hogy felmegy a procihőmérséklet, de erről nem a Lenovo tehet. -
-
Vasti74
senior tag
válasz
salaud #34622 üzenetére
Hát, majd ha lesz idegrendszerem hozzá, akkor dugok egy másik SSD-t a gépbe, és telepítek valami mást. De emlékeim szerint amiket próbáltam (Neon, openSUSE) pont ugyanezeket a hülyeségeket produkálták az Intel-es gépemen, ezen az AMD-n meg már csak Fedora-t próbáltam... Az Endeavour-tól meg valamiért rögtön agyhúgykövet kaptam, de lehet, hogy csak egy rossz pillanatában csíptem el a rendszert?! Újra ki kellene próbálnom ;-) A baj az, hogy már totál nincs kedvem új rendszerrel ismerkedni, csak használnám a gépet: már a Mint - Fedora is megviselt (csomagkezelés) , pedig tudtommal még a dnf hasonít a legjobban az apt-re.
Igazából ellennék ezzel a Fedora-val, csak zavarják a szememet pl. a képernyőn villogó csíkok néha csak úgy maguktól, de pl. az asztalon egy ikont húzogatva 100%-ban reprodukálható a dolog. -
Vasti74
senior tag
válasz
salaud #34618 üzenetére
Nálam a 4k monitor és a nem egész számra skálázás (Fractional Scaling) hozta a problémákat... Ezért váltottam először a szeretett ;-) Mint Cinnamon-ról valami friss Plasma-ra (pár disztribúció kipróbálása után lett a Fedora 41) , aztán meg cseréltem gépet, aztán meg törődtem bele, hogy ez ilyen ;-)
-
-
-
daninet
veterán
válasz
salaud #34596 üzenetére
Egyetlen oka van, hogy windows VM-et futtatok: A cégnél ahol dolgozok Intune van és Teams hívásokat kell intéznem egész nap. Értelemszerűen a saját PC-met nem rakom be nekik group policyba. VMware-t próbáltam, sokkal jobb a szoftveres video gyorsítás, de panaszkodtak, hogy pattog és visszhangzik a hangom hívás közben, nem tudtam megoldani. Azóta qemun vagyok.
-
Az-X
őstag
válasz
salaud #34582 üzenetére
Természetesen
Volna egy Windows10-et tartalmazó VHD-m amit szeretnék bootoláskor RAM drive-ba tölteni, majd elindítani.
Ez egészen idáig szuperül működött is a régi Grub4dos-szal, csak sajnos alaplapot kellett cserélnem. Ez az új lap viszont IGP-vel nem hajlandó Legacy bootraEmiatt nem szeretnék videokártyát tenni bele.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Reklámblokkolók topikja
- Digitális Állampolgárság Program DÁP
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Spórolós topik
- FOTÓS beárazás
- Porszívók - akkus és klasszikus vezetékes
- Nintendo Switch
- Nyíregyháza és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Érkezik a Samsung Health előfizetés?
- További aktív témák...
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Antivírus szoftverek, VPN
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 13, Xiaomi Redmi Note 13 Pro, Xiaomi Redmi Note 13 Pro+
- Csere-Beszámítás! AMD Ryzen 7 7800X3D Processzor!
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B450 R7 5700X 32GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB Rampage SHIVA be quiet! 650W
- AKCIÓ! Lenovo Legion Slim 5 Gamer notebook - R7 7435HS 16GB RAM 1TB SSD RTX 4070 8GB GDDR6 WIN11
- AKCIÓ! ASUS B650M R5 7600X 64GB DDR5 1TB SSD RTX 3080Ti 12GB Be Quiet! Pure Base 500FX ASUS 1000W
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest