- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Nothing Phone 2a - semmi nem drága
- Netfone
- Xiaomi Smart Band 10 - a hetedik napon megpihen
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- iPhone topik
- Igazi csúcskészülék lett a Poco F7 Ultra
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
Aktív témák
-
OBLIVION
csendes tag
-
OBLIVION
csendes tag
válasz
OBLIVION #2277 üzenetére
Nem lehet,hogy valami fizikai korlát/letiltottság van ebben a típusú prociban?2005 áprilisi vétel.9*237-ig,vagyis 3400+-ig teljesen stabil (cpu 27,chipset 31fokos terheletlenül,terhelve max 45 mindkettő),238-on meg már el sem indul.Ha a proci nem bírna többet stabilan 237-nél,akkor gondolom 238-on még elindulna,max fagyogatna,és akkor belátnám,hogy ez a vég.De el sem indul,pedig tényleg mindennel próbálkozom.Érdekes,hogy ha 8x-os a szorzó akkor se hagy 237-esnél nagyobb fsb-t beállítani.Tényleg már csak arra tudok gondolni,hogy le van tiltva a prociban a 237 fölötti fsb,de ezt meg azért nem hiszem,mert nem olvastam semmi hasonlót sehol.Nincs még valakinek MSI K8N-SLI (esetleg platinum) alaplapja?Lehet,hogy az alaplapom biosa nem jó.Szerintem tutira valami fsb probléma van.Vagy alaplapi,vagy procis.De lehet,hogy más valami,várom a tanácsaitokat!
-
OBLIVION
csendes tag
Hali!
Lenne egy kis problémám,és a segítségeteket kérném!
Van nekem egy Winchester magos nemtom milyen steppinges S939-es 3000+-os Athlon 64-em egy MSI K8N SLI lapban.Tegnap megnéztem a prockó tuningját,és felemás eredményem jöttek ki.Azért most se rossz(Proci:9x235=2115,Ram: 2x235=470 2,5:3:8:3 mellett),de én úgy gondolom van még benne egy kis fölös energia.
Szóval a tapasztalataim:A proci nem bírt többet 215-ös fsb-nél 5x-ös Ht szorzó mellett.Hát levettem 4x-esre és úgy bírta 9*235-ön.Nem akartam megállni itt,megpróbáltam a 240-et is egy párszor mindenféle trükköket bevetve de semmi,el sem indult a gép.Na lázas clear Cmos gomb nyomogatás következett,meg babrálás a biosban.
Próbáltam úgy hogy a ht szorzót levettem 3x-ra, vagy úgy, hogy emeltem a proci feszültséget 1.45-re aztán 1.49x- re,aztán 1.5xx-re,gondoltam arra is,hogy esetleg a ramom nem bírja,ezért visszaosztottam 180-ra,166-ra,150-re de semmi.Próbáltam a memória feszt emelni,de semmi.Próbáltam az arányt csökkenteni(8x240),de semmi.Ja és próbáltam ezeket kombinálgatni,kizárásos alapon de semmi.Mit nem próbáltam?Én úgy gondolom,hogy még simán bírnia kéne,mert a 9x235-ön betonstabil.Biztos van még valami amit nem próbáltam,bár nézegettem a biost vagy fél órát,meg utána is olvastam azért sokat,de nem tudom mi lehet.Mondom,szerintem még bírná.Valamint ezzel kapcsolatban van még valami amihez nem nyúltam,mert nem tudtam micsoda.Ez a: HT WIDTH.Ez most(lefele nyíl) 16 (felfele nyíl) 16-on van,lehet,hogy ez a mumus?Kérlek, adjatok egy kis tanácsot!
Aktív témák
Hirdetés
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Interactive Brokers társalgó
- PlayStation 5
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Filmvilág
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- BIOS topic
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- További aktív témák...
- Azonnali készpénzes Microsoft XBOX Series S és Series X felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5600 32GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB Rampage SHIVA Cooler Master 700W
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i9 14900KF 64GB RAM RTX 5090 32GB GAMER PC termékbeszámítással
- Realme C30 32GB, Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RX 6600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest