- Red Magic 10 Air - gaming telefon is lehet kecses
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Magisk
- iPhone 16e - ellenvetésem lenne
- Poco F6 5G - Turbó Rudi
- Prohardver app (nem hivatalos)
- iPhone topik
- Itthon is kapható lesz a kerámia Xiaomi Band 10
- Egyszerre legnagyobb és legkisebb is a Garmin Venu X1
- One mobilszolgáltatások
Aktív témák
-
agyhalal
aktív tag
válasz
[HUN]Tyson #2152 üzenetére
Nekem is 3200+-os Venice van egy ugyanilyen MSI K8N Neo4-Fi lapban, a legújjab 1.B BIOS-szal, ráadásul a memóriáim csak 333MHz-esek. Pár beállítás:
Memclock index value: 166MHz
HT: 4x
FSB: 250
Adjust CPU VID: 1.325V
Extra CPU Voltage: 13.3%
CPU Voltage: 1.501V
Minden mást hagytam alapon (Memory Voltage, NF4 Voltage, szorzó. Stabilan megy, bár ennél többet nem sikerűlt kicsikarnom belőle.
Ja és itt a pontos stepping:
ADA3200DAA4BW
LBBWE 0541DPCW
Z824146J50193
[Szerkesztve] -
agyhalal
aktív tag
válasz
Tibicsoki82 #2004 üzenetére
Szevasz
Akárhogy is próbálkozok, többet nem tudok kicsikarni belőle, igaz, hogy 5MHz-enként emelem az FSB-t. Szerintem egy ekkora processzornál 10-es szorzó mellett már nincs értelme 10-20 MHz-enként húzni.
Még mindig remélem, hogy a memória a szűk keresztmetszet és nem az alaplap, mert memória csere már nagyon ráfér a gépre.
Kipróbáltam 100MHz-re visszaosztott ramokkal is a gépet, 4x-es HT mellett és 1.65V-on, de egy idő múlva mindig elszáll a Stress Prime. Bár a szorzót mindig 10-en tartottam és inkább az FSB-vel próbálkoztam. Eddig a legtöbb amin bebootolt, az 2800 MHz volt. -
agyhalal
aktív tag
Közben lekaptam a Zalmant a processzorról a pontosabb stepping végett:
ADA3200DAA4BW
LBBWE 0541DPCW
Z824146J50193 -
agyhalal
aktív tag
Szevasztok.
Kb. 2 hónapja vagyok tulajdonosa 939-es processzornak és a múlt héten kezdtem el foglalkozni a tuningolásával. E6 steppinges 3200+-os AMD 64 található az MSI K8N Neo4-Fi lapban. Még nagyon nem mélyedtem bele a dologba, azt se néztem meg, hogy alap feszültségen meddig bírom húzni a processzort, megpróbáltam inkább a maximumra összpontosítani, ami úgy néz ki be is állt 2500MHz-en (250x10), mindezt 1.5V-on. Tesztet a Stress Prime 2004 0.30-cal végeztem, kb. 16 órán át futott hiba nélkül. Viszont ennél nagyobb sebességet sehogy se bírok kicsikarni belőle magasabb feszültség mellett, valamint az FSB növelésével és a szorzó csökkentésével se. Ha csökkentem a feszültséget, akkor természetesen fagy, holott az erre a processzorra vonatkozó hozzászólásokból azt a következtetést szűrtem le, hogy nagy eséllyel mennie kellene ezen a sebességen alap, vagy legalábbis az enyéménél alacsonyabb deszültségen. Ráadás gyanánt pedig a teszt ellenére van, hogy 2-3 napi folyamatos gépfutásnál egyszercsak kékhalállal elszáll a gép, igaz, hogy ez mindig csak huzamosabb járatás után következik be. Ezek a dolgok betudhatóak annak, hogy a gépben csak 333MHz-es Samnsung ramok találhatóak? Kinéztem a 400MHz-es ramok tesztjében GEiL ramokat. Mennyi az esély ahhoz, hogy azokkal stabilabban, alacsonyabb feszültségen ugyanennyit kitudok csikarni a gépből, vagy éppen a jelenlegi feszültséggel, esetleg nagyobbal tovább húzni a processzort?
Aktív témák
Hirdetés
- Red Magic 10 Air - gaming telefon is lehet kecses
- Milyen házat vegyek?
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Milyen légkondit a lakásba?
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Formula-1
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- Diablo IV
- Magisk
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 10, Xiaomi Redmi Note 10s, Xiaomi Redmi Note 10 Pro
- AKCIÓ! MSI Z690 i7 12700K 32GB DDR4 1TB SSD RX 6800 16GB Phanteks P600S Cooler Master 750W
- AKCIÓ! MSI B450M R5 5600X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- BESZÁMÍTÁS! HP Elitebook 840 G11 üzleti notebook - Intel Core Ultra 5 135U 16GB DDR5 RAM 256GB W11
- AKCIÓ! ASUS ROG Zephyrus GA403UV Gamer notebook - R9 8945HS 16GB RAM 1TB SSD RTX 4060 8GB WIN11
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest