- iPhone topik
- A Z Fold7, vagy a Magic V5 a vékonyabb valójában?
- MIUI / HyperOS topik
- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
- Macrodroid
- Légies iPhone halvány színei
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Xiaomi Smart Band 10 - a hetedik napon megpihen
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Mobil flották
-
Mobilarena
Ha TV-t szeretnél vásárolni, a Milyen TV-t vegyek? topikba írj!
Meglevő készülékkel kapcsolatban ebbe a topikba írhatsz.
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
blakey
titán
válasz
Formaster #39186 üzenetére
az MPC+MadVr kombótól nem hiszem, hogy jobb képalkotást tudna bármi is. - ha jól van beállítva akkor nem, de ennél a kombónál kb. semmi sem lesz jobb viszont praktikusabb, hasznáhatóbb és aki nem ért hozzá vagy nem akar annyit "szenvedni" a jó képért annak egy olyan eszköz ami a natív képet biztosítja az bőven elég. Tehát ha sikerült jól beállítanod a gépedet és végül a HDR is medoldódik akkor továbbra sem lesz gondod a lejátszással.
Ha jól láttam futólag, ezeket a média lejátszókat Kodival szokás futtatni. - LibreELEC, CoreELEC ami kvázi HTPC rendsuzerként üzemelnek, semmilyen képjavítót nem tartalmaznak viszont meglepően jól teljesítenek.
Végül lett új HDMI kábel? -
blakey
titán
válasz
Formaster #39184 üzenetére
Nem fogok gagyi médiaboxokat venni, mert attól valószínüleg a jelen állapot is jobb, hdr nélkül - gondolom 0 tapasztalatból írod ezt, 20 médialejátszóm volt, most is van jónéhány, a legdrágábtól a legolcsóbbik, nincs szégyelnivalója az olcsó Amlogic boxnak, sőt, inkább a drágább szégyelheti magát, hogy nem képes olyan jól teljesíteni. De ugye nem csak ebből áll egy lánc, a leggyengébb láncszem a láncodban az erősítő, de gondolom tudod te is.
A madvr elég szépen feldolgozza a HDR tartalmakat konverzióval is. - ezzel nincs gond, ezért írtam, hogy ha van egy HTPC-d, értesz is hozzá és jól be van állítva akkor természetesen nincs szükség egyéb lejátszókra.
Szóval amint lesz időm újrahúzni a win-t lesz HDR-is, nem rohanok gagyi boxokat venni, azért köszönöm az ajánlásokat. Maradok tisztelettel- miből gondolod, hogy én gagyit ajánlanék? Nem vagyok a gagyi eszközajánlások híve, csak olyat ajánlanék ami működik, de úgy cselekszel ahogy jónak látod és neked megfelel.
-
junior19
senior tag
válasz
Formaster #39178 üzenetére
Szerintem az az erősítő nem engedi át a hdr-t, csak a 4K-t.
De lehetséges, hogy a hdmi kábeled sem elég a hdr-hez. Ki kellene próbálni, hogy közvetlenül a pc-ét hdmi-vel a tévével összekötni, ha jól emlékszem Samsung tévét vettél, lejátszáskor információ sávot megjelenítve ki írja a hdr-t. Illetve azért a képen is látszik, mert a beállított képmódban a háttérfény értéke max-ra kerül. Ha sdr-t nézel, akkor azt az értéket látod ott, amit beállítottál.
De nekem gyanús a kábel és az erősítő is. Usb-ről kellene lejátszani egy hdr-es anyagot, hogy lásd legalább, milyennek kellene lennie. -
blakey
titán
válasz
Formaster #39178 üzenetére
A Denon 520BT tudja, a gépem miért nem tudná? - mutasd, hol van leírva, hogy tudja a HDR-t? A géped speckójában kell lennie, hogy tudja-.e vagy sem. Nem törvényszerű.
A kérdés akkor, hogy miért nem megy át a HDR, ha az MPC is tudja - mert valószínűleg mégsem tudja, HTPC topikban érdeklődj.
Olvasgathatok, de gondoltam itt vannak rutinosak, akik tudják a választ, nem csak az a megoldás, hogy vegyél egy HDR player.- talán, mert ez a megoldás? A másik megoldás a TV saját lejátszója.
-
blakey
titán
válasz
Formaster #39176 üzenetére
Ha nem írja ki, hogy HDR akkor az SDR. Mivel nagyon nem vagy tisztában a fogalmakkal így javaslom, hogy olvasgass a témában, mert vettél egy 4K-s TV-t de fogalmad sincs, hogy minek, kb. itt tartasz most. Ha a géped nem tudja a HDR-t akkor löttek az egésznek, a HDR-SDR konverziót meg jól be kell állítani, hogy pontos legyen a kapott kép. Az erősítőn át szinte biztos, hogy nem megy át a HDR, ha erre szükséged van akkor a gépet a TV-verl kösd össze és akkor lesz HDR amennyiben képes a PC ilyesmire. Ha nem akkor használd a TV saját lejátszóját vagy vegyél egy külső HDR képes lejátszót.
-
blakey
titán
válasz
Formaster #39168 üzenetére
A Denon mit ír ki bemenő jelre? Próbáld ki erősítő nélkül is. A gépre, alaplapra nem tudok mit írni, nem ismerem, ha tudja a HDR-SDR konverziót akkor jó lehet. Ha kell a HDR akkor szerintem az erősítőt ki kell kerülnőd, mert valószínűleg nem tudja de mindenképp ki kell próbálni.
-
blakey
titán
válasz
Formaster #39166 üzenetére
Denon 520BT - Elviekben csak átengedi a 4K 60p-t, tehát semmilyen felskálázás, javítás nincs benne. HDR-ről nem olvastam, lehet, hogy nem is tudja, tehát ez egy gyenge láncszem, a kábeleknek is meg kell felelni az elvárásoknak na meg a gépednek is, ha más nem akkor legalább a HDR-SDR konverzió menjen. Jelen állás szerint használd a TV-d lejátszóját egy Emby, Plex, Serviio szerverről , előbbi kettőhöz app is van a TV áruházában, így lesz egy elfogadható lejátszód és lesz HDR is, később fejleszd a lejátszó és az erősítőp részleget valamint a kábeleket.
a kábel biztos, hogy nem 2.0 - mert olyan nincs is, a 10 éves kábeleimen is megy a 4K.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i3 10105F 16/32/64GB RAM RX 6600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! ASUS ROG Zephyrus GA403UV Gamer notebook - R9 8945HS 16GB RAM 1TB SSD RTX 4060 8GB WIN11
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H87I-PLUS H87 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Beszámítás! Sony PlayStation 5 825GB SSD lemezes konzol extra kontrollerrel garanciával hibátlan
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 5060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest