- Légies iPhone halvány színei
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Eurós árlista a Google Pixel 10 telefonokhoz
- Realme GT 2 - aláírjuk
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Google Pixel topik
- Kis telefon hatalmas teleppel
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
-
Mobilarena
Ha TV-t szeretnél vásárolni, a Milyen TV-t vegyek? topikba írj!
Meglevő készülékkel kapcsolatban ebbe a topikba írhatsz.
Új hozzászólás Aktív témák
-
ezso
tag
válasz
HUTCHDB #40645 üzenetére
"A távirányítóval annyira nem vagyok kibékülve, nem tudom a hangerőt állítani, és a csatornákat váltani.
Ez másnál hogyan működik?"
Ez komoly?
Azt a két hosszúkás gombot nem csak benyomni lehet, hanem le és felfelé is kapcsol.
Ilyekor az egyik a hangerő + - , a másik a csatorna le - fel... -
blakey
titán
válasz
HUTCHDB #40645 üzenetére
Használd egészséggel viszont én sem szeretnék vitát generálni de az ilyen indok nem indok, azaz: "a színek is nagyon elcseszettek voltak rajta, nem bírtam beállítani, minden pirosba hajló volt, főleg az arcok." Ez gyakorlatilag egyetlen TV-re sem igaz így az említett Panára sem, az egy kiváló TV, hogy te mi miért látod azt amit, lenne elméletem de mint írtam, nem szeretnék semmilyen vitát, inkább használd és élvezd az új TV-det.
-
Piftuka
veterán
válasz
HUTCHDB #40622 üzenetére
"Olvasok minden féle dolgot arról, hogy pl a C9 nem jó mozgásban,(de ugye erről írtam már én is), közben meg vegyem az új sorozatot a CX-et, vagyis meg jobb ha Sony-t vagy Panasonic-ot veszek, vagyis nem, másnak más a véleménye.
Gáz ez."Nem "gáz". Természetes dolog. Ugyanis egy televízió készülék esetében olyan termékről beszélünk, amelyet bizonyos szakmai, mérhető kritériumok objektív kiértékelése mellett, minden egyes felhasználó teljesen szubjektív kritériumokat is figyelembe véve "osztályoz".
Éppen ezért:
- Amikor televíziót vásárolsz, azzal kell kezdened, hogy eldöntöd, mennyit vagy képes, és hajlandó fizetni érte. Ugyanis hiába ajánlgat Neked bárki 1 milliós tévét, ha eldöntötted, hogy "csak" 300.000 forintot költesz.Itt kezdődik minden. Ám ez már eleve egyszerűsíti a dolgot, hiszen szűkíti a lehetőségeket.
- Ezt követően azt kell megnézned, hogy az adott árkategóriában melyek a tesztek, és felhasználói beszámolók alapján legjobbnak mondott tévék; majd elolvasni azok fő jellemzőit.
- Mindezek után pedig magadban azt kell meghatároznod, hogy számodra mely tulajdonságai fontosak egy tévének, és melyek azok a jellemzők, amelyeket az adott típustól, és adott technológiától elfogadhatatlannak tartasz.
Ez ismét szűkíti a listát.
És sajnos/szerencsére nem kerülsz olyan helyzetbe, hogy 10-20, szinte teljesen megegyező alternatíva közül kelljen választanod.
Inkább jellemzően 1-2 OLED, és 1-2 LCD jöhet szóba. (A többször emlegetett fél milliós árkategóriánál maradva a példa kedvéért. Ha ennél szignifikánsabban kevesebbet költ a felhasználó, akkor az OLED-ek kiesnek a lehetőségek közül.)
Ha hátradőlsz és a fentiek alapján átgondolsz mindent, máris meglesz, hogy melyik tévét lesz érdemes választanod.
A legfontosabb, hogy a Te tévéd lesz, Te fogod használni, ezért is fontos a fentieken végigmenni; és nem mások véleményére hallgatni, és azt venni, amit "mások mondanak".
Hanem mások véleménye és tapasztalata alapján kiválasztani, ami Neked a legmegfelelőb. Ugye érzed a különbséget a kettő között?
(Az pedig a személyes véleményem, hogy egy Pana és egy LG OLED összehasonlításában csak két esetben lehet alternatíva az utóbbi: ha a legjobb/legkorrektebb hazai szervizhátteret keresed, és/vagy ragaszkodsz a -egyébként kiváló - WebOS-hez.)
-
blakey
titán
válasz
HUTCHDB #40622 üzenetére
Azért a hsz-ek bizonyos részeit érdemes figyelmen kívül hagyni, sok a "user error" is. Ha tudnád, hogy hányan állítják be rosszul a TV-iket akkor eléggé meglepődnél.
Szerintem a C9 mozgásával nincs különösebb gond, persze oda kell figyelni, hogy milyen beállításokat alkalmazunk és még a szoftver is beleszólhat, de ez minden készülékre érvényes. Szerintem az LG, Panasonic, Sony, Philips OLED-ekkel nem nagyon nyúlsz mellé, de ha nem ismered a rendszerüket vagy épp nem volt dolgod az adott márkával akkor bizony adódhatnak gondok a beállítás során. A korábban említett Panasonic GZ950-es pl. egy jó TV. -
blakey
titán
válasz
HUTCHDB #40620 üzenetére
Az általad ajánlott 2 pana oled közül melyik a jobb? - Ha nincsenek egymás mellett akkor a két OLED gyakorlatilag ua., minimálisan jobb a GZ1500-on a HDR csúcsfény de ha jól van beállítva akkor az sem tűnik fel. Samsung 85R szerintem jobb, mint a Sony XF9005, a Sony-król nem árt tudni, hogy nem teljes értékű a Dolby Vision, azaz Low Latency módban működik. Panasonic, LG és Philips esetében teljes. A C9 OLED és bárki bármit mond, jobb, mint az LCD-k, nincs ezen mit gondolkodni. Jelenleg az OLED minden gyártónál a felső kategóriába tartozik.
Egyébként mi történt, hogy érdeklődni kezdtél az OLED-ek iránt? -
Piftuka
veterán
válasz
HUTCHDB #40607 üzenetére
Mondjuk abban az ársávban, amelyben most a Samsung 65Q85R elérhető, jelenleg nagyon jó áron van a Panasonic 65GZ950 és 65GZ1500 az Euronics jelenlegi akciójában. (Nem tudom, meddig tart.)
Olcsóbb ársávban, a Samu Q82/85 alternatívájaként még érdemes elgondolkodni a Hisense 65U8QF, vagy a TCL C815 készüléken is.
-
blakey
titán
válasz
HUTCHDB #40605 üzenetére
Ajánlom figyelmedbe a Samsung (Q85R) topikot, ott olvasni a különbségekről, véleményekről.
Ebben a hsz-ben meg le van írva a Q82r és Q85R közti különbség.
A kontraszt csökkenése a szélesebb látószög következménye, csak így tudták elérni, hogy jobb legyen a betekintési szög. -
Piftuka
veterán
válasz
HUTCHDB #40601 üzenetére
"Jah igen, ismét megkérdezem, hogy 390e ért jó e a 65”-os Q82R?"
Ha így kérdezed, akkor a válasz: nem.
De mindegyik tévére. Egyszerűen drágák.
A "65 C9"-et hol és mennyiért árulják? Ha ugyanennyi, akkor is az a kérdés, hogy mit preferálsz. És mennyi ideig szeretnéd használni a készüléket, amit majd most megvásárolsz.
Én hosszú távra (még) nem vennék OLED tévét. Többek között éppen a beégés miatt. (És a többi, technológiára jellemző "anomália" miatt; kiemelten a "judder" jelenségre a mozgásmegjelenítés során.)
A Q82R pedig egy egészen kiváló LCD tévé. Én azt venném. Persze az fontos, hogy fényszivárgástól mentes panelt fogjál ki.
Az OLED esetében legalább ezzel a problémakörrel nem kell foglalkozni.
Hogy kinek milyen színvilág tetszik, az pedig nagyon szubjektív. Én is állandóan megkapom itt a tévés témákban, hogy "természetellenes" (túlszaturált) beállítások mellett használom a tévémet, de nem érdekel, hogy más mit preferál, mert ez az én tévém; és nekem kell, hogy tesszen.
A te tévéd esetében pedig az a lényeg, hogy olyat válasz, amelyet a legnagyobb megelégedéssel fogsz használni.
-
blakey
titán
válasz
HUTCHDB #40601 üzenetére
Mi a jelenlegi TV-d.
OLED színei rendben vannak. Panasonic, Sony és Philips TV-k esetében gyárilag is jobb de ami LG-t láttam (C8, E8) az is teljesen jó volt.
Egyebkent nekem az OLED-nél még a mozgás sem volt olyan fluid, mint a Samsungnal,, lehet ebben is más az én ízlésem, mint ami jó. - csak 1 dolgot tudok írni, otthoni körülmények között kell kipróbálni. Leírásod alapján a plasztikus és közel szappanopera mozgáshoz vagy szokva, ez is beállítható. Sony, Panasonic, Philips OLED-en nagyon jó a mozgás illetve van jó opció, LG-nél a C-sorozattól felfelé kezd jó lenni, szóval próba nélkül nem fogod megtudni, hogy milyen.
Jah igen, ismét megkérdezem, hogy 390e ért jó e a 65”-os Q82R? - ez egy jó kérdés, mert a Q85R jobb TV viszont nekem az sem érte meg, maradtam az OLED-nél, számomra annyival jobb még a 9-es sorozathoz képest is. Ha 400e a plafon és a Q82-nél nem találsz jobb LCD-t akkor jó vétel lehet, de arra számítsd, hogy a korábbi TV-dhez képest gyengébb lesz a kontrasztja cserébe jobb a betekintési szög. -
blakey
titán
válasz
HUTCHDB #40599 üzenetére
Nem azért írtam, hogy kalibráld. A Samsung alapból "természetellenes" színeket használ az előre beállított színprofilok esetében így nem értem, hogy mi a gondod az LG színeivel. Az LG LCD-i is alapból jobban kalibráltak.
felső kategóriás Samsungot hasznalok ahhoz vagyok szokva. - akkor nem a legjobbhoz vagy szokva, persze ha be tudod állítani úgy ahogy kell akkor nincs gond.
A beeges meg igazából tény, a MM-ban ahol néztem a Q8RA-t, láttam LG Oled-et, ami konkrétan be volt égve, mint a plazma... - nem a tény létét firtatom, hanem azt, hogy miként van használva, nem felhúzott OLED fénnyel és 120 nitre beállított képpel minimális a beégés veszélye, el van látva védelemmel így 4 óra játék után sincs semmi hiba a képen, kikapcsolás után meg megy a panelkompenzáció így rendberakja a pixeleket. Boltban LCD-t is láttam beégve és akkor mi van? Ha frankó képet szeretnél akkor OLED-et vegyél, ha egyebet akkor kár is kérdezni, vedd a Samsungot. Őszintén szólva a Samsung képétől nem vagyok elájulva, nem természetes, de ha te igen akkor azt kell venned, te fogod nézni. Én OLED-et használok és valóban használom, SDR esetében 110-120 cd/m2-re van beállítva, nem figyelek oda kb. semmire hanem használom, kikapcsolás után meg megtörténik a kompenzáció. Nem LG-t használok, de mindegyikben van logó-védelem illetve pixeleltolással is próbálja megakadályozni a képvisszamaradást. -
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Bomba ár! Toshiba Satellite Pro R50-C - i3-6G I 4GB I 128GB SSD I 15,6" I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RX 9070 XT GAMER PC termékbeszámítással
- Új! Számla + 1-3ÉV Gari! Áfás! Gamer PC - Számítógép! I5 14400F / RTX 3080 / 32GB DDR5 / 1TB SSD M.2
- ismét elérhető 3db - Sennheiser MOMENTUM 4 fejhallgatók
- Telefon szerviz helyben - Gyors javítás, akár 30 perc alatt!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest