- Egyesíti a Google az Android és a ChromeOS rendszereket
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Milyen okostelefont vegyek?
- Sony WF-C710N - átlátok rajta
- iPhone 16e - ellenvetésem lenne
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Google Pixel topik
- Mobil flották
-
Mobilarena
Ha TV-t szeretnél vásárolni, a Milyen TV-t vegyek? topikba írj!
Meglevő készülékkel kapcsolatban ebbe a topikba írhatsz.
Új hozzászólás Aktív témák
-
apszi
őstag
válasz
B-L-A-C-K #15261 üzenetére
Köszi a választ! Bizony erősen kifutó, és szépen vissza is kúszott az ára, hogy a fene vigye. 3D megjelenítést próbáltam tesztelgetni, az LG passzív nekem tetszett, viszont működő aktívat nem találtam egy nagyobb áruházban sem sajnos kirakva, így nincs összehasonlítási alapom sajna. Az igazság, hogy már úgy körberágtam a kérdést, hogy már nincs is mit kérdezzek, és picit a púpom is tele van már a tv mizériával. Alszom még rá egy kettőt, aztán remélem jól döntök majd
-
Bishoop
tag
válasz
B-L-A-C-K #15246 üzenetére
Egyenlőre visszatettem a régi monitort. Overscant nem találtam. TV-na valamennyire szét lehetett húzni a képet, catalytban egyáltalán nem találtam erre lehetőséget. Amúgy meg CRT TV-ként ismerte fel a készüléket, és a képminőséggel is voltak gondjaim. Azt hiszem kipróbálom HDMI kábellel, hátha jobb lesz a helyzet. Bár lehet hogy így sem lesz jó a képminőség, a neten ezzel a Terris márkával kapcsolatban szinte semmit nem találtam, lehet hogy valami gagyi.
-
apszi
őstag
válasz
B-L-A-C-K #15255 üzenetére
Jó lenne ha mondom, csak nagyon belelovaltam magam abba a fránya 55"-ba. Hangprojektor eladással meg nem biztos, hogy szeretnék küzdeni, bár az elmondásod alapján egész könnyen elmenne. A 3D-je viszont nem túl stabil "állítólag", bár erről nincs személyes tapasztalatom. Azóta ezt a részét te már tesztelted hosszabb távon? De úgy mindent összevetve tetszik nagyon a Sony is
Egyébként meg addig tökölök, hogy már semmit nem lehet majd kapni (dilemma megoldódni
). Panát is már csak márkakeriben...hogy a vérééért nem vettem akkor mikor 3 kilóért osztogatták
-
tixem
addikt
válasz
B-L-A-C-K #15131 üzenetére
hát ez van
Egyik végében plafonig érő könyvespolc, mellette az ágy falőli falon szintén egy plafonig érő ruhásszekrény, így a hely le van kötve
Talán meggondolom még ezt a falfurkálást. Sarokgarnitúrám van, így a sarokrészről tudom szemből is nézni, nem kell oldalvást nyakat törnöm
on: 6400 és az la620s közül melyiknek jobb a 3D-je? Mert ahogy elnézem a többiben kb ugyanazt tudják, 2 magos proci a sebességhez, dlna és wifi.
-
tixem
addikt
-
tixem
addikt
válasz
B-L-A-C-K #15124 üzenetére
Nincs az 2 méter
max másfél, kis nudli panel félszoba és ugyan hosszában megvan a szoba talán 4 méter is, de széltében nézem, mert máshova nem fér el, falat meg most csináltattuk meg, úgyhogy nem akarom összefurkálni, egy pici komódon van neki hely. Eddig 22-es monitorról néztem filmeket és nem volt zavaró, szóval nekem már a 32 is nagy
Meg a 42-es smart nekem amúgy is drága lenne
-
tixem
addikt
válasz
B-L-A-C-K #15121 üzenetére
Nagyon kicsi a szobám, már a 32" is több mint elég. Elsősorban a garancia miatt gondolkodtam a dolgom.
Amúgy valóban nagyon jó kis tv, egyet sajnálok, hogy a 3d-hez nem volt szemüveg, bár az a gyári csomagolásban sincs.
Jól tudom, hogy az la620s-ben ips panel van? Ellenben nem valódi 100 hz? Bár erre a samsungra is 200 hz van feltüntetve mégis csak 100, fene se érti ezt. Minek írják oda ha nem igaz.
-
gyeniko
őstag
válasz
B-L-A-C-K #15004 üzenetére
Sajnos, nem hiszem, hogy a TV meghibásodott volna, egyszerűen ilyen. Amint korábban írtam, nekem volt egy majdnem ilyenem (29"), a színek kifestőkönyv-szerűek, a színátmenetek nagyon darabosak voltak, illetve jelentős utánhúzást is tapasztaltam minden forrásnál (hdmi 1080p is). Ez a masina sajnos már a TV üzletág értékesítése után került megtervezésre, nem sokat hordoz magában a hagyományos JVC minőségből.
-
nismoka
addikt
válasz
B-L-A-C-K #14931 üzenetére
Nem veri. A 905 dynamic edge led és triluminos ezt nem szabad elfelejteni. [frame dimming vs dynamic edge led]
-
lambda5
tag
válasz
B-L-A-C-K #14814 üzenetére
Szia.
Az ajánlásod alapján (és egy kis szemrevételezés/összehasonlítást követően) vettem egy Sony KDL-50W815B -t... Köszönöm a segítségedet !
Pro: A képminőséggel elégedett vagyok
A hangerő és hangminőség elmegy, de nem egy C650
A beépített Wi-Fi tökéletes (Youtube -ra...)Kontra: A media lejátszó egy hulladék Ennél még a Panasonic is 1000x gyorsabb... Minden ömlesztve van ... Nincs könyvtár nézet.. vagy csak én nem találom... és kb. 30 percen keresztül kereste a mediafile-okat egy 1TB-os winyón... katasztrófa!
A beállítás menü elég szegényes, kevésbé tűnik felhasználóbarátnak mint a Samsung C650Összességében nem rossz, de kompromisszum.
Az optimális beállításokhoz találok valahol segítséget/leírást ?
Üdv: lambda5
-
Piftuka
veterán
válasz
B-L-A-C-K #14765 üzenetére
"Vettem tegnap egy Sony 55W829B-t, a kezdeti barátkozás nem volt valami jó, eléggé felhősödött, de 1 napi használat után már alig látszik, ezek szerint be kellett járatni, bár ilyet nem nagyon hallottam még.[..]."
Óh, az a készülék számomra egy álom!
Örülök, hogy sikerült megtalálnod a neked tetsző darabot!
Ebben az (ár)kategóriában én is csak SONY televíziót választottam volna.
A képminőséggel biztosan nem lesz problémád. Személyes megjegyzésem az, hogy a Panasonic szebb volt (és kár, hogy a SONY nem kapott forgatható, masszív talpat), de a lényeg az, hogy milyen képet bámulsz rajta.
Éppen ezért az egyéb funkciókat én figyelmen kívül is hagyom. Szóval remek kis készüléket vásároltál!
-
blakey
titán
válasz
Na, akkor ez végül hibátlan lett az lcd betegségeket leszámítva,
Gratulálok, jó tv-zést hozzá.
A felhősödés azért lehet halványabb, mert gondolom lejjebb vetted a háttérvilágítást, az elkövetkezendő napokban úgyis játszadozni fogsz a beállításokkal, kevésbé lesz zavaró. -
apszi
őstag
válasz
SZia!
Már vártalak mint a messiást
Bár még nem döntöttem el, hogy mit vegyek, viszont ha kicsúszok az idővel a Panával kapcsolatban, akkor esetleg ez, a leírásod alapján potenciális jelölt lehet,csak kissebb méretben. Engem a következő pár dolog érdekelne
1. A 3D-jét tesztelted-e már hosszabb ideig? Ha van pl. egyébb háttérvilágítás (mögöttem egy kislámpa), vagy ablakon beszűrődő fény, mennyire okoz agyhalált?
2. Billentyűzetet ez a típus eszik-e, vagy a Sony egyáltalán nem eszik ilyesmit, csak, ha az is kifejezetten a saját márkája?
3. Time shift is van-e, azaz megállíthatom-e az élő adást, ha rá van kötve külső adattároló?
4. Valamint a web böngészője mennyire használható, pl. eszi-e a flash tartalmú oldalakat?
5. Ebben a méretben mennyire fogyasztható az SD adás kb. 4 méterről?
Asszem elsőre így hirtelen ennyi
-
törölt tag
válasz
B-L-A-C-K #14686 üzenetére
4k nem téma még jó pár évig, ez az igazság.Bocsánat, ha valakit megbántottam a hsz-emmel!
Ég és föld volt egy HU6900 és egy F7000 képe között!!!Eszméletlen gyerekek!!Abszolút prémium kategóriaAki tudja élőben nézze meg az F7000, F8000-et.Libabőrös lettem és van PIP funkció
Minen álmom ez volt
2 focimeccs egyszerre
-
-
apszi
őstag
válasz
B-L-A-C-K #14272 üzenetére
Köszi a választ BLACK!
Akkor lehet, hogy csak a meleg csapot meg tegnap picit
Egyébként belenyaltam külföldi fórumopkba, azt írták, hogy nagyon szép a képe viszont elég instabil szoftveresen, így lehet marad a Pana, míg lehet még kapni. Gondolkodtam még a következő generáción, de ilyen áron ekkora, elég sokára lesz. Na mind1, agyalok picit még aztán meglássuk! -
-
Piftuka
veterán
válasz
B-L-A-C-K #13765 üzenetére
Köszönöm a választ!
"- Triple XD Engine
- 3D zajszűrő
- 24p Real Cinema"Ezek egyébként mindegyik készülékben megtalálható funkciók.
Ami "jelentős" különbség a
"- MHL - Mobiltelefon csatlakoztathatóság kábel segítségével"
funkció, viszont azt sem tudom, mit jelent a gyakorlatban. Summa summarum: nem sok különbség van a két készülék között.
"(#13766) LucasGrant válasza Piftuka (#13764) üzenetére
A LS3450 meg a 2013as LN5400 egy kategória, nagyon nincs különbség, viszont a 32LS570S már teljesen más tészta, Edge Led, az összes csatlakozó lefele illetve oldalra néz ki, benne van a Trumotion, ami által a mozgás folyamatos és egyenletes, ennek a 2013as kiváltója az LN575S ami a beép WiFi vel, a Direct Led el és az ujabb Netcast 4.0 val másabb, meg a Miracastal stb, ennek meg a 2014es kiváltója, a 32LB5800."Köszönöm a választ neked is! (Olvasva a hozzászólásaidat, látom, hogy nagyon képben vagy az LG televíziókkal kapcsolatban.
)
Végül az LN5400-asra esett a választás. Édesanyámnak tökéletes lesz krimiket, és ismeretterjesztő műsorokat nézni.
Még sokat nem tudtam tesztelni, de már a gyári alap beállítások mellett is elég korrekt a képe. Kicsit "dobozhangja" van (összehasonlítva a 42LS3450-el), de nem tragédia.
A UPC médiakártyával gond nélkül működik, a kezelése egyszerű, szóval biztosan jó lesz.Megjegyzem a boltban egymás mellett volt két sorban az összes 32-es képátlójú LG készülék (beleértve az ismertebb 5xx szériákat és a 6xx-ből is pár modellt), mindegyik a gyári beállításokon üzemelve, és éppen a Vasember 3 DVD-ről játszott mozgóképet futtatva, és a legélesebb, legkontrasztosabb képet az LN5400 adta. Tudom, hogy a kalibrálás után teljesen más eredmények is jöhetnek ki, de azért érdekes.
-
Maksifül
senior tag
válasz
B-L-A-C-K #14145 üzenetére
TV-s topicban én rájuk gondoltam.
Valóban sok minden olcsóbb az MM-ben, de a TV-k sokkal drágábbak. Példának okáért megnéztem most a webáruházukban a Samsung 40F6500-as TV-t, ami 170.000. Egy rahedli más webáruházban kevesebb, mint 150.000.
Persze az MM nem olyan durván drága, mint a Tesco meg az Auchan. Utóbbiban láttam tévét 100e-rel drágábban, mint ugyanazt webáruházban.
-
hrvp
aktív tag
válasz
B-L-A-C-K #13933 üzenetére
Hát szerintem ha 1 pixelhibával visszavitted a panát és nem fogadtál el bontottat cserének, hozzateszem tök jogosan, akkor ne vegyél "dobozhibásat" ki tudja, hogy javított-e meg milyen bajai lehetnek.
A Sony 50w829 ugyan kisebb és drágább, de szerintem egy baromi jó tv, és ha tervezel játszani a későbbiekben, akkor egyértelműen ez a jobb választás.
Én is ezt a típust néztem ki, csak kisebb méretben. De én még várok valószínűleg vele - az is lehet, hogy év végéig - ameddig olcsóbb lesz. -
nightshadow
veterán
válasz
B-L-A-C-K #13800 üzenetére
A tv-be megérkező jel, és annak a képernyőn való megjelenése közti idő az input lag, milliszekundumba mérendő. Nem egyenlő a képernyő válaszidejével. Ennek főleg gyors játékoknál van jelentősége, mert ahol te látod az ellenfelet, a valóságban már nem ott van az input lag miatt, s emiatt mindig az ellenfél lő le előbb, ezáltal játszhatatlan lesz a játék. A probléma az, hogy ezt a gyártók nem adják meg a specifikációkban, hanem a különböző tesztelő oldalak tesztelői szokták megmérni, s ők közlik. Általában azt írják, hogy játék szempontjából az input lag lélektani határa 30ms, azaz amelyik készüléknek ezen érték alatt van az input lagje, az ajánlott játékhoz, amelyiknek e fölött, az pedig nem ajánlott.
-
Piftuka
veterán
válasz
B-L-A-C-K #13788 üzenetére
Ha "ideje korán" került bele a médiakártya, akkor nem biztos.
(Az első beüzemelés nekem is igen sok buktatóval járt, pedig én szabályosan - a csatornakeresést követően - installáltam a CI+ foglalatba a médiakártyát. Mégis lefagyasztotta a TV-t, és UPC oldalról kellett "ráereszteni" valami frissítést, amelynek hatására megoldódott a gond, de elsőre a HD csatornákat nem találta meg. Az még újabb hibabejelentést követően oldódott meg. Ezek után én már semmin nem csodálkozom.)
-
Gicz
addikt
válasz
B-L-A-C-K #13758 üzenetére
ebben is van igazság, csak az 5 ezres törlesztővel meg az a baj, h akkor vesznek így tv-t mert csak 5 ezer, aztán kanapét mert csak 7 ezer, aztán telefont mert csak 6 ezer, és a végén összejött a 30-40, ismeretségi körömben van ilyen, és mindig ráfázik szegény, mert az 5 ezer mindig "nemsok, még belefér"
-
libus
őstag
válasz
B-L-A-C-K #13739 üzenetére
Konyhába lenne, s oda nem akarnék nagyobbat.
A szobába van egy 37 colos (ez a max. ami befért ide), de mivel abba nincs 3D, és úgy voltam vele, ha veszek Tv-t akkor abba akarok 3D-t, mert érdekel a dolog.
Lehet hogy 40 colos is elférne a konyhába, de azt nagyalom oda. Vagy ekkorán mégjobb a 3D-s élmény?
Amugy az Lg Tv-be jobb a 3D, vagy a Samsungba? -
Piftuka
veterán
válasz
B-L-A-C-K #13687 üzenetére
"[..]Viszont hogy átakartak b@szni ez kicsit valóban elvette a kedvemet tőle, attól függetlenül hogy tudván nem is a készülék tehet róla...[..]"
Annyira nem tehet róla, hogy rossz kifejezést ("átb*szni") használsz.
Egy a sorozatgyártásban bármelyik termék esetében megjelenhető hiba esetében a "pech" a helyes kifejezést, de szerencsére - köszönhetően a garanciális fogyasztói jogok biztosításának - könnyen orvosolható lett volna a dolog egy termékcserével.
(Megjegyzem, az ilyen készülékek esetén a fenti hiba előfordulásának alacsony esélyét is figyelembe véve, minimális valószínűsége van annak, hogy még egy ugyanilyen típusú készülék is pixelhibásan érkezik meg hozzád.)Félre ne érts... továbbra is azt gondolom, hogy a legfontosabb olyan készüléket választanod, amely minden szempontból a legjobban megfelel az elvárásaidnak. Ha az ominózus Panasonic nem ilyen, akkor még véletlenül se válaszd azt!
Csak azért nem értem a dolgot, mert annyi "ódát" zengtél róla, és a tesztek alapján tényleg nagyon remek kis készüléknek tűnik...
-
Gicz
addikt
válasz
B-L-A-C-K #13702 üzenetére
be tud égni igen. de tényleg nem mindenki látja. és jelen estben ha választanom kellen egy 39" alsó kategóriás LCD, vagy egy középkat 50" pana plazma (ami összevissza veri a mai 3-400 ezres lcd-ket képminőségben) + egy kis odafigyelés a beégésre, én biztos utóbbit választanám. De ezt majd a kérdező eldönti magának.
a non stop nézést hogy érted? reggel 8 kor bekapcsolod a digi sportot, és est 11 kor meg kikapcsolod, és közben soha nem megy semmi más? ez azért nem valami életszerű
ha megnézel egy focimeccset, azátn átkapcsolsz máshova egy fél órára, akkor nem lesz beégésed sosem.
-
blakey
titán
válasz
B-L-A-C-K #13702 üzenetére
Természetesen beég, de ennek lassan már nincs jelentőságe. Van akit zavar, van aki észre sem veszi, állítja, hogy nincs ghost, beégés, szivárvány, stb., én sajnos pont az vagyok aki mindezeket látja.
Nincs tökéletes tv, a zt60 sem az, ez van. Mindezekkel együtt lehet élni ha az ember nem foglalkozik vele.
-
Piftuka
veterán
válasz
B-L-A-C-K #13648 üzenetére
Értem. És milyen gyártók, mely készülékeit szemelted ki?
Azért kérdezem mindezt, mert én úgy érzem, hogy kicsit egyéb szempontból is csalódtál a Panasonic TV-dben, szóval úgy tűnik, nem "csak" a pixelhiba (ami bármely készülékkel előfordulhat) miatt keresgélsz tovább... Jól látom?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Windows 7
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- CURVE - "All your cards in one." Minden bankkártyád egyben.
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Parfüm topik
- Egyesíti a Google az Android és a ChromeOS rendszereket
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Haditechnika, harcászat
- Tőzsde és gazdaság
- További aktív témák...
- SAMSUNG (QE65Q65C) 165CM 4K Q-LED PRÉMIUM ! AKCIÓ
- SAMSUNG QE65QN95A NEO Q-LED SMART CSÚCSKATEGÓRIA TV ! AKCIÓ!
- SAMSUNG (QE85QN85B) 215CM NEO-QLED SMART PRÉMIUM ! AKCIÓ!
- SAMSUNG (QE65LS03TAUXXC) 165CM 4K SMART Q-LED FRAME PRÉMIUM ! AKCIÓ!
- SAMSUNG (QE75QN85B) 190CM NEO QLED SMART PRÉMIUM LED TV! AKCIÓ
- Bomba ár! HP EliteBook Folio 1040 G2 - i5-G5 I 8GB I 256GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- AZONNALI SZÁLLÍTÁS Eredeti Microsoft Office 2019 Professional Plus
- Új! Számla + 1-3ÉV Gari! Áfás! Gamer PC - Számítógép! I5 14400F / RTX 5060 Ti / 32GB DDR5 / 1TB SSD
- 138 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4080
- PlayStation Plus Premium 24 hónapos előfizetés , egyenesen a Sony-tól!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest