- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Eurós árlista a Google Pixel 10 telefonokhoz
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- iPhone topik
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Nokia N900 - egy kategória újraértelmezése
- Honor Magic V3 - mágikus realizmus
- Magisk
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
-
Mobilarena
Ha TV-t szeretnél vásárolni, a Milyen TV-t vegyek? topikba írj!
Meglevő készülékkel kapcsolatban ebbe a topikba írhatsz.
Új hozzászólás Aktív témák
-
TCr
veterán
válasz
#94529552 #37384 üzenetére
Direkt leírtam és ki is emeltem, hogy személyes vélemény.
Továbbá az általános képminőségről írtam, az viszont vitathatatlanul a Sony VA panel felé billenti a mérleget.Ki vitte vissza és milyen indokkal?
Komolyan érdekel, ugyanis a Sony W8 sorozat derekasan felhelyezte a lécet képminőség terén.Szerk: a 60J6240 ár / érték aránya valóban vitathatatlan, egyetértek.
-
Piftuka
veterán
válasz
#94529552 #37344 üzenetére
"Hogy a 6000-es VA paneles? Ne vegyél rá mérget. Ha követed a tévés fórumokat, akkor láthatod a Samsung panel lottó kiterjedését[..]"
Ismerem a történetet, olvastam az összes hozzászólást itt február óta.
Hogy VA paneles modelleket néztem, abban 100%-ig biztos vagyok. Mind az Euronics-nál, mind a Media Markt-ban kiállított darab ilyen panellel rendelkezik.
Ez a betekintési szög változásával drasztikusan csökkenő szaturációból, és a kiváló fekete szintből és remek kontrasztból egyértelműen látszik.
Megjegyzem az Euronics helyi üzletében kiállított 70KU6000-est szívesen kipróbáltam volna a szokásos USB-n vitt tesztcsomagommal, de sajnos a készülék a falra volt erősítve, és így nem érni el az USB portot.
Mindenesetre Youtube-os "Our World in HDR in 4K" HDR, és a szokásos "Substantia" Full HD demóval leteszteltem. Nem rossz, nem rossz... de összességében tényleg nem volt annyira meggyőző a képminőség.
Keveslem a kép mód beállításainak szélesebb lehetőségeit, a "HDR mód" bekapcsolásával aktivált meleg és rendkívül tompa színvilág nem tetszik, "Normál" beállítás mellett pedig élénk, de viszonylag természetellenes színpalettával rendelkező képet produkált.
A képminőség viszont a fent említett UHD HDR demó mellett sem volt makulátlan, viszont mivel a Youtube szolgáltatta a digitális tartalmat, azért végső verdiktet nem mondanék még.
Ha lesz rá módom, kipróbálom a MM-ban kiállított példányt is a szokásos demo tartalmakkal.
-
Piftuka
veterán
válasz
#94529552 #37333 üzenetére
"Például ilyenek miatt a belépőszintű KU6000-es UHD-t nem venném meg még véletlenül se."
With all due respect... Értesz a tévékhez, sok tapasztalatod is van a témában, de néha megdöbbentő mértékű szélsőségekben gondolkodsz csak.
Stílszerűen "fekete-fehérben".
A KU6000-es egy VA paneles, alsó-közép kategóriás televízió. És éppen BD tartalommal (nem beszélve a 4K-s és HDR filmekről) baromi jó képi élményt ad nagy méretben. Még akkor is, ha 2 méterről nézi az ember 70 colban.
Hogy technológiailag tökéletes-e? Nem az. (Ahogyan egyik készülék sem.) A lényeg viszont az, hogy ha valaki vesz egy készüléket, akkor elégedett-e azzal az eredménnyel, amit lát. Ha igen, akkor minden egyéb dolog (hány Hz-es a panel, milyen a mozgásmegjelenítés, milyen a fekete, stb.) huszonhatodrangú dolog.
"Igen, olyan lesz a 65-ös sonyn is, mert az direkt ledes panel."
Ez sem szentírás. A felhősödés, sávosodás, és egyéb "anomáliák" nem egyforma mértékben jelentkeznek még az egy időben, egy gyártósorról érkezett, azonos típusú készülékeknél sem.
Ahogyan ezt akár csak itt a topic-ban is számos felhasználó saját példája is mutatja.
-
Joco_77
senior tag
válasz
#94529552 #37336 üzenetére
Igazad lehet. W8 lesz akkor.
1 dolog nem tetszik, hogy a 857C ezüst keretes, a 859C ami fekete 50-100 ropival drágább(jelenleg).
Nekem ezüstkeretes tv nem kell, ebből az egyből nem engedek tuti, szóval lehet várok amíg megy le a 859es ára(addig úgyis várnom kell amíg megveszik a plazmát). Amennyibe most kerül a 859C az sok nekem. -
Joco_77
senior tag
válasz
#94529552 #37333 üzenetére
"mert más lehetőséged nincs, ha tévézni akarsz."
Ezzel az egy dologgal nem értek egyet.
Van mégegy lehetőségem, várni és használtan venni 50-65colos plazmát a mostani helyett.
Persze nem állítom, hogy ez okos megoldás, de a pakliban benne van, és vacilálok most ezenis(ahogy sokmindenen). -
Piftuka
veterán
válasz
#94529552 #37245 üzenetére
"Az Euronics sztem a legnagyobb átverős cég, onnan csak óvatosan a vásárlással. Bár a többi üzlet is kiszórja a visszavitt, kis hibás tévéket, szóval egyik se szent."
Hogy így tesznek, vagy sem, azt megítélni nem tudom. Valószínűleg ezt elkerülni sehol nem tudja az ember.
Egy időben egyébként én is idegenkedtem tőlük, azt viszont nem tudom vitatni, hogy amikor náluk jártam, mindig udvariasak, segítőkészek voltak az eladók. A tapasztalataim pozitívak.
"A másik az Edge led<>Direkt led kérdése. A gyártók az összes magasabb kategóriás, és ezáltal jobb minőségű tévékbe majdnem mindig Edge ledes kijelzőt raknak. Ami pl. a focimeccsekhez sokkal jobb, ezért én azt preferálnám. Samsungnál a KU6400-tól mind ilyen."
Nem igazán értem, hogy a LED-ek elhelyezésének mi köze van a labdarúgó mérkőzések közvetítéséhez, de hogy a Direkt LED kevésbé elterjedt, a mögött sokkal inkább gazdasági megfontolás áll mindegyik gyártó esetében.
A Direkt LED technológia esetében, adott képméret mellett ~3-4-szer több diódát kell felhasználni. Rengeteget spórolnak ezzel.
Amellett a döntésükben az is szerepet játszhat, hogy manapság, aki nem A++/A+++ energiahatékonyságú készülékeket gyárt, azt szinte "keresztre feszítik". Az Edge LED fogyasztása érezhetően kisebb, így nyert ügye van.
Ugyanakkor ha a két technológiát összehasonlítjuk, akkor szerintem a Direkt LED által nyújtott előnyök (nagyobb fényerő, kontrasztosabb, egyúttal homogénebb kép) feledtetik az esetleges hátrányait.
-
KD6-3.7
őstag
válasz
#94529552 #37147 üzenetére
Ezt ketlem, de mind1. Eladas utan kb. 1 oran belul neztem a kicsit. Es sajnalatosan nyugtaztam, hogy szebb. Megvolt a nezesi tavolsag mind2 TV-hez. Nem nagyon tudsz belem kotni, bocs. Sajnos, nem sajnos a VA paneles FHD olcso Hitachi TV-m kontrasztja es feketeje szebb, mint a 240ezres 4K-s Samsungnak. Nem erdekel igazabol a panel, felolem hivhatjak akarminek IPS,PLS, VA stb.
Reszemrol tema lezarva. Elegge idegesit a dolog. -
KD6-3.7
őstag
válasz
#94529552 #37145 üzenetére
Veszem eszre.
KU6400-at sem talalok mar a nevesebb aruhazaknal. Hogy a fenebe tudja meg az ember akkor, hogy milyen panel van a TV-ben amit a boltbol hazahoz? Nekem ne adjanak Samsung VA panel helyett valami mas, gyengebb izet bele! Felhaborito! Oke, most jon, hogy akkor miert voltam elegedett. Gondoltam ez ilyen, mivel nem volt nagyon osszehasonlitasi alapom csak a regebbi, 40 colos VA panelos TV. Osszessegeben szep volt a kepe a KU6000-nek, de kontrasztban es feketeben jobb a Hitachi. -
mexel
veterán
válasz
#94529552 #37097 üzenetére
Köszi az infót. Akkor egyre bővül a lehetőség. Kérdés az 55-ös 5500-on mennyire venném észre hogy alsóbb kategóriás. nem tudom mi lesz, a legjobb lenne ha sikerülne megtartanom a plazmát, igaz már kb 8 éves és nem csúcsmodell volt, nem is FHD, de be vannak állítva a színei és számomra hibátlan a képe. Lehet hogy ehhez képest bármelyik említett modell már jobb lenne lcd-ide vagy oda.
-
válasz
#94529552 #37097 üzenetére
Szerintem ez a Samsungnál úgy van hogy először saját panellal, aztán ahogy egyre többet kell gyártani, és szűkül a kapacitás szépen vesznek külső kínai cuccokat is hogy tudják tartani a lépést... meg mikor átvált "kifutó/bejáratott" modellé, hogy olcsóbb legyen a gyártás.
Ezeknél az olcsóbb tévéknél ez elég kritikus, főleg mikor beesik a tévék ára a versenyben.Szóval amikor a tesztek készülnek még igaz az állítás... a termék élettartamán belül már nem biztos.
Főleg az alsóbb kategóriákban... no meg ahol nem eleve harmadik fél által gyártott panelra épül a tévé már a nulladik naptól. -
ArthurShelby
addikt
válasz
#94529552 #37090 üzenetére
Én is tv vásárlás előtt állok (50 col, max 200k, de inkább olyan 150-180 ha lehet).
Ha jól értem az ips-nek jobbak a betekintési szögei, de a VA-nak jobb a feketéje, fényereje, inputlagja. Élőben néztem már őket, a VA-nak is jó számomra a betekintési szöge, és nem hinném hogy oldalról fogjuk nézni állandóan. Így az egyértelmű nyertes a VA számomra. (azért is egyébként, mert fekete szín mániás vagyok, szeretem, ha szép a fekete, RIP plazma)
Én már leszűkítettem a kört LG vs Samsung-ra (sony túl drága).
Általában a samuknak jók a szoftverük, viszont nagyon zárt. Még samsung-on belül sem minden kompatibilis. Szóval már többször hallottam, hogy egy samsung billentyűzet nem volt jó a samsung tv-hez. Ti mit tudtok ezekről a mizériákról?
Ezzel szemben az LG nyitott. Ott láttam olyat, hogy valaki úgy használta a telefonját, mintha egy magic remote lenne. Ehhez kell, hogy legyen a telefonban infra?Mit ajánlotok?
-
mexel
veterán
válasz
#94529552 #37073 üzenetére
Köszi, a ph-s videót megnéztem már a webos 3-ról, engem végül is a sok szolgáltatás nem nagyon izgat, eddig WDTV -t használtam lejátszónak. A csatornaváltás és az osd jó legyen és gyors, az fontos lehet.
Honn tudni melyik tv-ben van jó VA panel? Nincs valami lista ezekről? -
KD6-3.7
őstag
válasz
#94529552 #37062 üzenetére
Az atveresre?
Igazabol en az elejetol kezdve furcsallottam a kepi vilagat a TV-nek. 6 honap telt el a vasarlas ota. LG-m volt elotte es egy noname 40 colos VA paneles FHD TV-m. Inkabb hasonlitott a KU6000 kepe az IPS-es LG-hez, mint a noname TV-hez. Esku neha azt vettem eszre, hogy az FHD TV-m jobb kontrasztot ad. Ennyi viszonyitasi alapom volt. Aztan ahogyan irtak, hogy hat ez biza IPS, na akkor le is fott a kave. El is adtam. Szoval most TV vasarlas elott allok. Az osszeg az 200-230, szoval sokkal jobbat nem tudok venni.
Amugy pont tegnap vettem eszre, eladasra elokeszites kozben, hogy nincs is rossz betekintesi szoge!! Igazabol szep kepe van en egeszen elegedett voltam vele, csak igy, hogy kiderult az igazsag es eleve szurta a szemem valami, meg kellett valnom tole. -
psg5
veterán
válasz
#94529552 #36857 üzenetére
Samu (igaz plazma volt) nekik 2 év 1 hónap után középen fuggoleges csik jelent meg, egyszerre tobb, nagyon draga lett volna a javitas. Ez miatt csalodtak a márkában.
Uhd nak van jelentosege sd tartalmaknál és sima hd tv adásnál sima hd tv-vel szemben egyáltalán?
Nem számít a lassú menü. -
psg5
veterán
válasz
#94529552 #36854 üzenetére
Köszi! Pár éve mikor 6400 ast vettük ez az edge led még itt nem jött szóba...
Ívelt inkább ne 60 év felettiek és lehet meg is ijednének hogy mi baja a tv-nek amikor kiszállítják
A J62xx és a k5500 kozott mi a fő kulonbség?S még annyi: Sony nem javasolt ebben a szegmensben?
-
ArthurShelby
addikt
válasz
#94529552 #36843 üzenetére
Mik a középkategóriás Tv-k?
Ha jól értem pl a Samsung UE40H6400-nál az H a fullhd-t jelöli, a 6000 a gyártási évet (hogy kb mikori) a 400 meg a kategóriát (milyen elektronika van mögötte). A 40 meg az átmérő (col-ban).
Szóval pl az UE40H6200 egy belépő szintűbb készülék, a UE49KS7000 már újabb évi (7000 miatt 2017-es mondjuk), és a UHD-s (KS miatt). Az UE nem tudom mit jelenthet.
Jó volt a kódfejtésem? A többi márkánál is így van, vagy hogy? -
Exelsior
őstag
válasz
#94529552 #36830 üzenetére
A nem androidos csak sima okos van a másik szobában a havernak. Okos és elég is csak kicsit lassúcska de nem gond.
LG 4k HDR 40ub800v tudnék még ismerőstől olcsón szerezni. Nem tudom hogy ez ugyanúgy játék 4k ahogy fentebb kaptam.
Itthonra nekünk elég. Philips képével sincs gondunk nyilván egy 300ezres kategória sokkal szebb. De annyit nem adunk TV-ért.
-
Ramoskaa
senior tag
válasz
#94529552 #36716 üzenetére
Ígérem az utolsó kérdésem !
Samsungot kizártam. Emagról veszem, most amiket felsoroltál mind kettő akciós és az 50uh635v még olcsóbb is egy 5-össel.
Lehet azt mondani ,hogy jobb az 50uh635v? Összehasonlítottam őket. A Va panel a 635-höz húz viszont a 661v-nek több színe van(ez lehetséges?). Illetve a 661v-nél írtad az input lag-ot, a 635-nek is jó az input lagja? Arról információt nem találtam.
Köszönöm még1x -
krx21
nagyúr
válasz
#94529552 #36739 üzenetére
Amúgy a kalibrálásnak is vannak kompromisszumai: Például kalibrálni eleve csak úgy lehet, ha kikapcsolunk minden képjavító, módosító funkciót. És valljuk be, ezek ha nincsenek túlzásba véve, akkor bizony igen jótékony hatással vannak az általános képminőségre, főleg LCD esetén. Pláne a Sony ezen funkciói igen jók, nem dobnék ki az ablakon egy Sony X1 processzort rutinból. Én annak idején kalibráltattam a VT30-as Panasonic plazmámat és papíron, diagramok alapján jó is lett, de aztán mégiscsak visszatettem a gyári THX-re... Még az illető aki kalibrálta is elismerte, hogy ez valamiért nem lett olyan jó. Innentől kezdve mindig felmerül bennem a kérdés, hogy a kalibráló műszer sem feltétlenül etalon és a szoftver se. Ha a gyári beállítás megmutatja az összes sötét és világos részletet és tetszenek a színek, akkor én nem kalibrálnék. Márpedig a Sony gyári beállításai ilyenek, le lehet ellenőrizni egy jó teszt ábrával. Szóval kalibrálni jó dolog, pláne jól kalibrálni, de nem feltétlenül szükséges. Valamint akkor már figyelni kell a lejátszó beállításaira is különben ugyan úgy hamisat látunk, amit eleve nem lehet kalibrálni, max csak minden kikapcsolgatni, amiről meg megint nem a legjobb a tapasztalatom...
-
Imi1981
veterán
válasz
#94529552 #36736 üzenetére
Összeségében elégedett vagyok a tévémmel immár több mint egy éve! A fekete mélységét kalibrálással sem lehet javítani ha maga a panel nem tud többet. Optimális beállítást azt lehetne kalibrálással a fekete részletek optimális megjelenítése jobb lenne biztos, de az nem feltétlenül jelent mélyebb feketét sőt . A színekkel elégedett vagyok, persze itt sokat számítana biztos a kalibrálás(legfőképpen a fehéregyensúly miatt) de én ilyenre nem költök. Inkább mindig mást veszek helyette ☺. Ha lenne egy lg oledem azt kalibráltatnám tuti de egy ilyen alsó középkategóriás tévét hát nem tudom. Jó ez így ☺. Meg mint írtam már csak a fekete zavar kicsit de azt a kalibrálás sem oldja meg. Minden másban meg oké a tévé.
-
Viktoár
addikt
válasz
#94529552 #36581 üzenetére
Óóó hogy szo.... le!
Miért kellett ezt kivenni belőle,pedig nagyon hasznos/kényelmes funkció.
Szerintem UHD TV-re még korai lenne beruházni,tekintve a szolgáltatók által biztosított "minőséget".Persze az ember filmzése veszi,de akkor is van amit a tv csatornákon nézne.(sport,hírek,természetfilm,dukomentumfilm,stb)
Mert azért mindent nem tölt le az ember.
Szóval vagy UHD-re cseréljük vagy egy nagyobb tv-re de az LB tipuson belül ha továbbra is a magic remote-ot szeretnénk használni?
-
Piftuka
veterán
válasz
#94529552 #36459 üzenetére
"Erről beszéltem, hogy sűrűn változnak náluk az árak: az 55EG910-es OLED most 391k, aztán pár nap és megint felmegy az ára, tisztára mint egy hullámvasút."
Ez így van. Bár a Media Markt webáruházában viszonylagos kiszámíthatósággal jelennek meg ezek a "hétvégi akciók". Mindig más-más márkára koncentrálnak, de minden hétvégén van valamilyen akciójuk. (Különleges események, ünnepek alkalmával szintén.)
Tény, és való, hogy ott ez most nagyon jó áron van annak, aki ilyen készüléket szeretne vásárolni, és nem bízik a különféle, kétes hátterű webáruházban.
Egyébként én magam is ezért vásárolok csak multinál.
-
Piftuka
veterán
válasz
#94529552 #36418 üzenetére
"Biztos, hogy az EG910 a legdrágább?"
Biztos, hogy az a legdrágább.
Az ominózus listát úgy állítottam össze, hogy rászűrtem az 55-65 col képátmérőjű, és maximum 500.000 forintba kerülő készülékekre.
A listát fentről lefelé haladva emelkedő ársorrendben írtam. Legalul van az LG 55EG910V, tehát a legdrágább.
-
-
válasz
#94529552 #36391 üzenetére
Tehát ő meg a Sony-t nem ismeri... hagyjuk már ezt hogy ki mit ismer... mellesleg énis írtam már máskor hogy a bolti semmit nem ér... azt csak azért írtam, hogy azért nem kínai a téma.
Johogy nem már kötelező minden gyártó minden modelljét ismerni testközelből 1 hónap használati tapasztalattal... hagyjuk.
Abból a listából a Sony a legjobb, ha 4K kell és 3D. Ennyi. Netes review-k alapján is... és pl pár teszt szerint a Pana 3D nem olyan jó mint a Sony. Ha neki fontos a 3D már 1 + pont. Erről ennyit.
-
válasz
#94529552 #36388 üzenetére
Technikailag gyengébb ennyi... nyilván hogy mennyi látható valszeg szem és ízlés kérdése is.
Egyébként boltba láttam ezzeket, szóval azért valamennyire ismerem.
Meg nyilván az ár is döntő... de a Sony jobb tévé, papíron mindenképp... de szerintem ha felütnék pár review-et akkor gyakorlatban is.
Azért a 10bites panelnek meg a valódi HDR és UHD Prémium minősítésnek csak kell valami látható jele legyen. Még ha nem is sok.Ez kb olyan különbség mint a Samsung Series 6 és Series 7-8 között.
Amugy miért kéne legyen nekem, olvasni csak tudok technikai specifikációt...
Szerintem ő is... aztán majd eldönti. Nem erőszak...
Én csak leírtam mit érdemes venni abból a listából leginkább és miért. -
Unlimited
aktív tag
válasz
#94529552 #36300 üzenetére
Nem muszáj tv előfizetéssel rendelkezni, jó a mobil, illetve vezetékes előfizetés is, azzal is meg lehet venni.
Elolvastam az írásodat, de éppen ezt szeretném és L kerülni, hogy gépet, vezetékeket használjak. Ez nekem nem opció. Működik már az nélkül is, csak kicsit finomítani kell rajta. 2017be ne keljen már egy egyszerűen filmnézéshez búgó gépeket, meg vezeték halmokat néznem a nappaliban!!! -
HagaNRG
őstag
válasz
#94529552 #36251 üzenetére
Mondjuk ez igaz.
De annyira nem akartam már J szériás Samsungot venni, de ha azt nézem, hogy lemondok a 4K-ról a 60" javára, akkor lehet, hogy mégsem hülyeség.
Épp most akartam kérdezni, hogy akkor ma este elhoznám az egyik Sonyt, csak nem tudtam, hogy a W807C legyen, vagy a W755C. (Közel egy árban, 55" esetén).
A Samsung J6240-nel sincs semmi bajom, szerettem, novemberig azt is néztem, míg megvettem az utódját, a KU6000-et. (picit épp ezért félek 4K-ról visszalépni FHD-re, mert pszichikailag mégis visszalépés) -
HagaNRG
őstag
válasz
#94529552 #36082 üzenetére
Olvastam, épp ennek kapcsán jött képbe, hogy esetleg az 55"-ös testvérre beneveznék. (látod, épp itt jön ki a kinek ez, kinek az, hogy pár ismerős szerint ha valami, akkor épp az Android miatt lenne érdemes, de nagyon a Sony-ra váltani, mások meg épp az Androidot emelik ki, mint legnagyobb gyengeségét a Sony TV-knek)
-
djculture
félisten
válasz
#94529552 #36049 üzenetére
LG-vel egy a baj nincs rajta hangkimenet se optika se jack se rca mostanában ezt művelik, lehet kinlódni ha az ember normális hangot akar nem a recsegő beépitett szarokat. Haver is azt vett utána kérdezett hogy mi a franc legyen mert vett egy házimozit és nem tudja oda átvinni a hangot hiába van a házimozin optika meg analóg bemenet egy rahedli. A scartról lehet egyedül leszedni a hangot.
Szóval hiába a jó minőségű kép ha a hang egy fos, ezt nagyon megkell nézni vásárláskor hogy a normális hangra milyen lehetőségek vannak egy adott típusnál.
-
TA68
őstag
válasz
#94529552 #35958 üzenetére
"Annyi előnye van, hogy most olcsó, de drága lehet, ha egy év után elromlik, mert a tartóssága kérdéses szerintem."
Így igaz.Ezeket az olcsó TV-ket a Westel (török szutyok) gyártja különböző néven. Most karácsonyra vett a szomszédom egy Telefunkent és el volt csodálkozva, hogy ugyan az a menüje, mint a két éve vásárolt Orionnak.
-
Kornel
veterán
válasz
#94529552 #35892 üzenetére
Aha baj, hogy nem nagyon találok az új hisense tipusokrol tesztet...
Egyébként lassan csak körvonalazódik a történet, vagy beprobalok valami hasonló olcsó modellt, mint amit linkeltem, max. eladom vagy visszaküldöm, vagy igazából csak felfelé érdemes nézelődni, ha minden szempontot figyelembe vesz az ember, pl. KU7500, bár az meg ívelt.
Lassan teljesen összezavarodok -
torma1981
veterán
válasz
#94529552 #35867 üzenetére
Nekem ezek a talpak nagyon nem tetszenek. Ahol két oldalt vannak. Marha nagy állvány kell hogy felférjenek rá. Főleg nagyobb átmérőben. Nagyon csúnyák. Falra meg nem teszem fel. Az LG 7707 pl nagyon szép talpa van. De érdekes a KS8000 és fölötte már normális talpal jött ki.
-
gabor.samoly
csendes tag
válasz
#94529552 #35747 üzenetére
Persze, kiválasztottam, és a megfelelőt, amelyikbe dugtam (3 van). Kipróbáltam mindegyiket.
Az ikon az miért számít? Az gondolom csak megjelenítésben játszik szerepet, hogy ne kelljen fejben tartani, hogy melyik bemenetre mit kötöttél nem? Attól még nem dolgozza fel másképp a jelet.
-
Zoli83
tag
válasz
#94529552 #35561 üzenetére
Bocs, lejárt a szerkesztési idő. Tudja valaki, hogy működik a gariztatás ebben a Sony Központi Szalonban? Tegyük fel megrendelem a tv-t, kihozzák, összerakom és kiderül hogy pixelhibás vagy felhős, akkor azt nekem kell felküldenem Budapestre vagy kijönnek és elviszik/javítják?
-
zsolt19900
őstag
válasz
#94529552 #35548 üzenetére
oksika, az annyira nem gáz
még egy kérdés: ilyesmi oldalakon mint movie.cc meg online filmek.... tudunk majd a tv-n nézni filmeket, vagy ahhoz kelleni fog hozzá egy kis pc amin megy az egész mindenség? azért kérdezem, mert ez is lenne a funkciója és ha nem fontos akkor nem vennék alá pl. egy laptopot. A kérdés azért merült fel bennem, mert mindenféle flespléjer meg mindenféle reklám fel szokott ugrani, na most ezt a tv "le tudja kezelni"? lehet, hogy picit buta a kérdésem, de én már a kezdetek óta úgy használom a tv-m, hogy laptop és hdmi, szóval a beépített funkciókat ennyire nem böngésztem meg.
-
Khaosz55
addikt
válasz
#94529552 #35395 üzenetére
Ok köszi,
szétnézek, bár az a helyzet ahogy írtam a MM ben hiába van kirakva. Sok mindenre nem megyek vele. Már arra is gondoltam megy a hálóba a plazma és nappaliba kell valami ami állandóan megy és nem is kell, hogy olyan hu de szuper legyen mert a filmeket meg projektoron nézem.
UHD felskálázás sem tiszta nekem, hogy most ez jó vagy nem élőben kéne látnom... -
Khaosz55
addikt
válasz
#94529552 #35392 üzenetére
Huh ha fekete tényleg ennyi nem jó akkor hagyom. Ugyanis arra érzékeny vagyok. Van egy 55VT60-om annak nem kell bemutatni a feketéjét.
Különben úgy gondoltam, hogy a nappaliba kerülne a TV a hálóba meg megy a plazma esti filmnézésre stb.Viszont ha ilyen szörnyű a IPS panel feketéje akkor hagyom az egészet.
Úgy látom korábban kelett volna neki ugranom ennek a tv vásárlás előtti körül nézésnek. Januárra kell majd a TV remélhetőleg karácsonykor lesz valami akció még vagy januárban kisöprés.
Az a helyzet, hogy így nem merek venni, hogy nem néztem utána részletesen. A MM be voltam mondom milyen kaka mindennek a képe mondta az eladó hogy 720P alacsony tömörítésű filmeket játszanak le a TV-ken. Na mondom akkor tényleg meg lehet nézni melyik milyen képminőséget képvisel.
-
Khaosz55
addikt
válasz
#94529552 #35386 üzenetére
A háló szobá lenne. ott TV-zünk és filmet nézünk. Netezni nem netezünk a tv-n és telefonnal sem kell össze kapcsolni.
Viszont ha rákötök egy vinyót akkor a filmeket le tudom játszani. Szóval szerintem jó opció nekem a LG 55LH545V tv. Már csak a képminősége kérdéses, IPS panel gondolom nem lehet szörnyű.A mediamarktban ajánlották az LG 49UH610V -et 150K viszont erről nem találok sok infot. Az LG oldalán nincs is benne az idei modellek között. Viszont a LG 49UH603V megtaláltam. Melyik a jobb vagy frissebb a LG 49UH603V vagy LG 49UH610V . Mindegyik 105K
Úgy látom a 49UH603V az újabb. Tehát 49UH603V vagy 55LH545V ha smart nem játszik szerepet.
A 4K felskálázás az vakítás vagy tényleg jobb lesz a képe a FHD filmnek a 4K-s felskálázott TV-n mint sima FHD TV-n?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Ingatlanos topic!
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- iRacing.com - a legélethűbb -online- autós szimulátor bajnokság
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Eurós árlista a Google Pixel 10 telefonokhoz
- Vigneau interaktív lokálblogja
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- iPhone topik
- További aktív témák...
- DELL PowerEdge R630 rack szerver - 2xE5-2650v3 (20 mag / 40 szál, 2.3/3.0GHz), 32GB RAM, 55992Ft+ÁFA
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5600 32GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB Rampage SHIVA Cooler Master 700W
- Xiaomi Redmi 13128GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RX 9070 XT GAMER PC termékbeszámítással
- Ultimate előfizetés új fiókra akár 2105 Ft/hó áron! Azonnali, automatizált aktiválással, csak Nálam!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest