- Azonnali mobilos kérdések órája
- Magisk
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Yettel topik
- Nothing Phone (2) - több, mint elsőre látszik
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro - és a vas?
- Eurós árlista a Google Pixel 10 telefonokhoz
- Telekom mobilszolgáltatások
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
-
Mobilarena
Ha TV-t szeretnél vásárolni, a Milyen TV-t vegyek? topikba írj!
Meglevő készülékkel kapcsolatban ebbe a topikba írhatsz.
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Ádám_ka
tag
válasz
Jovanny2 #2728 üzenetére
Te se vagy semmi privátban segítesz (6100) most meg leoltasz!?
Lehet a nyugdíjas szüleimnek próbálok segíteni akiknek most döglött be 12 éves Tv-jük, kb 5 méterről nézik és sokkalják a 46" 6030-as árát, valamint nem zavarja őket a gyenggébb képminőség??!!...nem nem csak unatkozom...
A 6100 pedig azért vittem vissza kétszer(!) mert valóban “hibás” volt rokonok is látták, így az nagy csalódást jelentettett számomra. Én örültem volna legjobban ha nem kell 4 estémet is elcsesznem vele.
Azért más is írogat ide-oda, nem azért forum?
-
válasz
Jovanny2 #2715 üzenetére
Így van, abszolút random, hogy melyik készüléken észlelhető jobban.
Az én C6500-ön és az ES6560-on sem látható csak nagyzáridős fotóval, ellenben egy D6100-esen láttam igen zavaró mértékűt. Hívtunk hozzá szervízt, de azt mondták, ez a szint elfogadható, így elfogadtuk... -
zorzy4
addikt
válasz
Jovanny2 #2668 üzenetére
Nyilván nincs a toppon, meg hát nem is létezik olyan hogy orion, csak no name tvk amikre a forgalmazó rányomja amit akar, (orion, technika, sencor) de sokszor jobb ár érték arányban vannak az ilyen tvk. És a minőségben sem állnak olyan távol a márkásoktól, mint régen a inernational levis, meg first asutria cuccok.
-
wrox
őstag
válasz
Jovanny2 #2670 üzenetére
Mikor vettem a tv-t, akkor nézegettem a boltban a 3D bemutatókat.
Az szerinted lehetséges, hogy az LG-nek úgymond jobban kijön a TV-ből a 3D-je? Ott mikor dobálta a paraszt a baseball sapkát, frankón elkaptam a fejem.Otthon nézve 3D filmet, csak annyit érzékelek, hogy van mélysége a dolgoknak, de a tv kereten belül marad minden. Lehet zagyvának tűnik, amit leírtam, de nem tudom máshogy.
DonK:
Mennyi az a baráti ár, ha lehetek indiszkrét? -
Whysperer
addikt
válasz
Jovanny2 #2608 üzenetére
Értem ,de szóval elméletileg nem alkalmas de gyakorlatilag meg igen? Vagy sima használatban lehet használni játékra csak akkor 3d-ben nem olyan jó? Csak mert most 450 font helyett csak 398. Viszont nekem a 3d előny ,de nem feltétel szóval jó ,ha van ,de az lenen a fontos ,hogy elsődleges ,hogyha már van egy 40 colos vagy akörüli LED tv-m akkor tudja rajta játszani.
-
mkd
csendes tag
válasz
Jovanny2 #2500 üzenetére
OK, így már érthető.
Igazad van a Sony sose volt az alacsony árairól híres.
Típus esetleg Samuból amit ajánlanál? Pár oldallal visszább olvastam a 6030-ról, de közvetlen ezen az oldalon van egy panaszos megjegyzés is, így elbizonytalanodtamui.: Samsung még mindig nincs kőbe vésve
-
Tegla80
addikt
válasz
Jovanny2 #2397 üzenetére
hagyd,
tegnap már próbáltam irányba "rakni",mikor "világos szobába" keresett tv-t.
pont a Te hsz ed linkeltem neki(plazma 1es hsz kiemelés),de Ő a legjobbat akarja,ezért kell(het) neki a plazma.(a hátrányaival is,ha jól gondolom)
Smartot nem is én a nejem meg a gyerek youtub (mese,zene),és erre a mondat ra biztos tényleg az neki akkor a legjobb.legalább majd Ő is tudni fogja,mit is néz sokat a család
-
lorinser
senior tag
válasz
Jovanny2 #2401 üzenetére
Ez igaz, de valamennyire még is csak össze lehet hasonlítani őket mert gondolom mindegyik TV-t kijelző típustól függetlenül max. fényerőre és harsány színekre állítják. Ha el akarják neked adni akkor megengedik, hogy állítsál rajta. És akkor szépen visszavehetsz ezekből.
A másik pedig, hogy szerintem már rájöttek a nagy áruházak is, hogy nem jó ha a kiállított TV-k fényárban úsznak. Én azt vettem észre, hogy emiatt leszedték ezeket az erős lámpákat. -
SaitoX
tag
válasz
Jovanny2 #2344 üzenetére
Igen, ebben teljesen igazad van
Nos ha mindenki azt mondja, hogy a 36 ms még teljesen jó játékra, akkor elhiszem.
Kár, hogy a mostani TV-mnek nem tudom mekkora lehet az input lagja (az egy HD-ready IPS paneles LG), úgy talán könnyebb lenne összehasonlítani.A fő kérdés lényegében az volt, hogy nyújt-e bármivel többet a 6100-as az 5500-hoz képest a 100 Hz-en kívűl, mert nem derült ki egyértelműen netes leírásokból, és csak amiatt nem is venném meg, de így már nincs min gondolkodni, inkább veszem a 6100-t
-
SaitoX
tag
válasz
Jovanny2 #2341 üzenetére
Csak tudom, hogy mennyi az input lagja
digitalversus-on van róla teszt, a válaszideje az 2 ms (legalábbis a hivatalos).
-
SaitoX
tag
válasz
Jovanny2 #2337 üzenetére
Értem, tehát funkciókban és képminőségben is jobb a 6100, akkor egyértelmű hogy az kell.
A 100 Hz viszont konzolnál kihasználhatatlan, nem? Tehát mintha egy 60 Hz-es tv lenne, így ha csak ez lett volna az előny, inkább az 5500-t vettem volnaÉn egy input-lag szimulátort próbáltam ki (PC-n), és 30 ms felett már igen zavarónak tűnik... de remélem TV-nél tényleg nem ilyen észrevehető.
-
SaitoX
tag
válasz
Jovanny2 #2332 üzenetére
"ES5700: ES5500 kiegészítve műholdas tunerral
ES6100: az ES széria ajánlott minimuma. Már valódi 100Hz-es panellal, 3D-vel, 3 HDMI és 3 USB csatlakozóval. Mind 2D mind 3D-ben fullHD"Az ES5500 és az ES6100 között csak annyi a különbség, hogy az utóbbiban már 100Hz-es panel van, amúgy totálisan ugyanaz mind a 2 tv, képminőség, stb?
Csak mert ezt sajnos nem teljesen értem, ha tényleg csak ennyi lenne én az alacsonyabb input lag miatt szívesebben venném az 5500-t, mert elsősorban játékhoz kell és a 100Hz-et úgysem tudnám kihasználni, viszont ha már a képminőség és egyéb funkciókban is rosszabb akkor inkább az ES6100...
-
stefi68
addikt
-
SaitoX
tag
válasz
Jovanny2 #2218 üzenetére
Köszi!
Ezekben egyébként Ultra Clear Panel van? Azt olvastam azon nem csillog a napfény, hanem magábaszívja.Erre még tudna valaki választ adni ?
Az lenne a kérdésem, hogy ez a "valós 100 hz" (pl. ES6100) ha gépre kötöm rá olyan, hogy ki tudom választani a videókártyánál a 100 hz-et, mint pl. egy 100 hz-es monitor esetén? -
horvathpeter
aktív tag
válasz
Jovanny2 #2225 üzenetére
Szia! Írtad, hogy a 6100-ason box-al szotál játszan. PC-vel nem próbáltad még? Én úgy vettem észre, hogy az a ~35-36ms inputlag egy kicsit zavaró. A game mode meg csak konzoloknál jó nem? Dirt 3-al és Battlefield 3-al próbáltam és észre lehet venni, hogy egy nagyon kicsit később reagál. Valami észrevételed esetleg ezzel kapcsolatban? Köszi!
-
zed juron
aktív tag
válasz
Jovanny2 #2196 üzenetére
Én a 45 giga körüli változatot néztem. Ha gondolod nézd meg a külföldi fórumokat, ott írnak erről. És a saját szememnek meg pláne hiszek.
Ahol felbontás csökkenés volt azok bizonyos mkv fájlok ahol alul-felül volt bontva a két kép. De itt elég jól látszik hogy csökken a felbontás.
De a legtöbbnél nincs ilyen. Az eredeti BD25 és BD50 formátumoknál NINCS ILYEN, értek hozzá, ennél jóval többet is.
Utoljára írtam le.
-
zed juron
aktív tag
válasz
Jovanny2 #2177 üzenetére
Mondjuk a vitastilusod a legjobbak között van, le a kalappal. De ettől még nincs igazad.
Végig néztem az Avatart, és nagyon-nagyon tű éles volt. Ráadásul a felbontásra is azt írta amit kell.
Megnéztem egy 720p módban 2d videót (Avatar 1080-as BDMV), teljesen más. Szóval ennyi.
Ennek ellenére 3d-re a 6030 túl szellemképes 2m-ről 46 collban.
-
Manipura
csendes tag
válasz
Jovanny2 #2126 üzenetére
Köszönöm. Nagyon hasznos olvasmány számomra. Sok mindent megtudtam belőle, és még csak az első oldalt olvastam el. Igaz eddig 3D-be nem gondolkoztam, de meggondolandó. Pl az EH6030 -as is tudja, és ez is kb. 180 ezer körül mozog. Az általad példaként felhozott 6100-as még vonzóbb
Igaz ez drágább, de lehet megéri spórolgatnom. Viszont az is igaz, hogy a 3D-s készülékekről se tudok semmit, úgyhogy lehet a későbbiekben még bombázlak Titeket a kérdéseimmel.
Még egyszer köszönöm.
-
nightshadow
veterán
válasz
Jovanny2 #2121 üzenetére
elég lehangoló, hogy amit tavaly még a 6100 tudott, az most nagyjából a 6400-nál kezdődik.
Ha jól látom akkor az F6100 fogja betölteni az EH6030 szerepét. Ha a F6400 ára nagyjából az ES6100 ára körül lesz, akkor nem lesz visszalépés. Mindenesetre a hivatalos speckókat és árakat meg kell várni, akkor lehet megalapozott véleményt mondani
-
lorinser
senior tag
válasz
Jovanny2 #2036 üzenetére
Egy digitális jelfolyamban a hiba nyilván másként jelentkezik de Te is leírtad a lényeget 0 helyett 1 vagy fordítva. Szerintem azért ez egyáltalán mindegy és ahogyan az által említett cikkben is szerepel, a fogadó oldalon hibát eredményez. A digitális jelátvitelben pontosan az a lényeg, hogy kevésbé érzékeny a kábel minőségére, a külső zavarokra ezért olcsóbban gyártható mert pl. gyengébb szigetelés is megfelelő lesz. De hibák akkor is előfordulnak még ha szerinted nem is létezik (pedig igen) látható formában.
Egy másik cikkben pedig ezt írják: "A színek akkor se fakulnak ki, ellenben durva képhibákat fog produkálni a TV (villodzó kis „szikrák”, képremegés, extrém esetben egyáltalán semmilyen kép). Ha rossz a kábel, azt észreveszed. Ha viszont nem rossz, akkor a maximális képminőséget nyújtja."
-
GLOCK34
aktív tag
válasz
Jovanny2 #2036 üzenetére
Biztos rosszul fejeztem ki magam a zajos szóval,nem is akarok másikat keresni helyette mert az is egy újabb vitaalap lenne.
Nekem spec. közöm nincs a szórakoztató elektronikához,informatikához de ettől függetlenül vak sem vagyok.
Nincs szükségem arra sem,hogy 20k miatt a saját igazamat bizonygassam.
Azt viszont nem tudom látatlanba miért kérdőjelezed meg azt amit leírtam. Valószínű egy belépő kategóriás tévéhez és egy alap médialejátszóhoz én sem vennék ilyen kábelt,főleg nem 3db.
Ha Debrecenben jársz szívesen látlak,megmutatom élőben miről beszélek. De ha módod van rá egy lx55 lejátszót köss rá egy d7000 vagy egy vt 50 plazmára különböző kábelekkel.. Ezeknél tapasztaltam amit leírtam. -
lorinser
senior tag
válasz
Jovanny2 #2032 üzenetére
A 3D-n kívül állítólag az még a különbség, hogy az 1.3 3D és pl. DTS-HD alatt meghal.
"Jelveszteség" pedig itt is lehet, mert hiába 1-esek meg 0-ák szaladgálnak a kimenti ponton nem biztos, hogy ugyan az lesz. Nem véletlenül vannak a kábelek között árkülönbségek.
Pl. ugyan olyan árú optikai audio és analóg kábel között is hallani a különbséget. A réz vagy ezüst kábel szebben szól mint ha optikaival küldöd az erősítőbe a hangot. Anno kipróbáltam. -
lorinser
senior tag
válasz
Jovanny2 #2029 üzenetére
Azért egy nagy lényegi különbség van. Az 1.4 HDMI-nek jóval nagyobb az adatátviteli sebessége (6.75 GB/s - 2.5 GB/s) mint az 1.3-nak. Az 1.4 már hivatalosan támogatja a 3D-t.
-
-
SleepingSun
csendes tag
válasz
Jovanny2 #1997 üzenetére
Van külön médialejátszóm, így a tv lejátszó képességei annyira nem számítanak.
(Amúgy viszi a DTS és a dolby TrueHD hangot is, bár sajnos még nem találkoztam ilyennel)
Igen, a kérdés arra irányult, hogy 576p anyag dvd-ről nem lesz-e túl pixeles ilyen közelről.
Mennyire lehet bízni a feljavító algoritmusokban?A Philips 5000 sorozat felett valódi 100hz (2012-es modelleknél)
A Phili fórum szerint a 6000 felett érdemes venni, abban senki sem fog csalódni.
De pl. a 37pfl6007 220k alatt nem találtam. Csak a képminőség indokolja a kb. 60k felárat az Lg-hez képest??
Amúgy ez passzív 3d-s, szinte biztos Lg panel van benne...
A "jobb képe volt" elég szubjektív, nem volt túl nagy különbség, és mintha a fényerő/kontraszt le lett volna tekerve, lehet csak azért tűnt kevésbé pixelesenek... -
kmarci25
veterán
válasz
Jovanny2 #1997 üzenetére
kmarci25: Többek között azért is vettem annak idején egy új mediaplayert (a régi helyett, mikor még crt tv-m volt)
Jovanny2: Én használok ilyet (WD TV Live!) egy másik TV-hez, és nagyon jó egy régebbi Samuhoz.
Ja, és hogy heti egy ISO-hoz tényleg jobban megéri megvenni egy 15k+os Mplayert, mint 5 perc alatt kibontani, az megint nézőpont kérdése.Tényleg nézőpont kérdése.
Ahogy írtam is, tulajdonképpen ugyanazért van mediaplayerem, mint Neked. Ettől függetlenül örülök, hogy van, kényelmesebb, mint a tv beépítettje.
már párszor megbeszéltük, nem vagyok oda a Samsungért
Na, ez így még sosem hangzott el. Korábban azt beszéltük meg, hogy szted részrehajló vagyok az LG irányába, közben leírtam másutt, hogy néhány dologban jobb a Samsung. Viszont olyat még nem olvastam Tőled, hogy ebben-és-abban a Samu gyengébb, de javíts ki ha tévednék.Az eredeti kérdésben mintha DVD formátumról illetve 576p-ről volt szó.
És az eredeti kérdéstől eltértünk, amikor arra kérted a kollégát, ha említsen olyan formátumokat, amiket a beépített lejátszó nem visz. -
kmarci25
veterán
válasz
Jovanny2 #1993 üzenetére
Mezei felhasználóként napi szinten nézek mp4-et és heti szinten iso-t. Ennyit erről.
Többek között azért is vettem annak idején egy új mediaplayert (a régi helyett, mikor még crt tv-m volt), mert a régi nem vitte ezeket a formátumokat. Most örülök neki, hogy van, mert megőrülnék, ha egyfolytában írogatná a tv, hogy "Nem támogatott formátum", ahogy írta a régi lejátszóm. Lényeg, hogy aki biztos megoldást keres, az beszerez egy mediaplayert, aki meg a tv-t használja lejátszóként is, kösse meg a kompromisszumokat.
Elhiszem, hogy odavagy a Samsungért, de azért mindent az sem tud...
-
cintula187
addikt
válasz
Jovanny2 #1913 üzenetére
Igen gondolom hogy amit adnak az kuka (főleg a SCART megmosolyogtató) de ajándék lónak kiverjük a fogát
Tehát az ilyen kicsik is "rendes" garit adnak gondolom.
jobban szeretek kézzelfogható helyen vásárolni
Ez annyit jelent hogy nincsenek náluk kiállítva a cuccok hanem rendelik.
-
pohicop
tag
válasz
Jovanny2 #1828 üzenetére
EH család LCD panelja mögött a fényt egy egymástól szabályos távolságban elhelyezett LED hálózat biztosítja. Ez elméletben egyenletes fényeloszlást ad, nagyobb fényerővel, viszont több helyet igényel (az ES típusok edge-LED bevilágításához képest). Míg egy átlagos EH száriás TV 95 mm vastag, addig egy ES családba tartozó 40mm, vagy még vékonyabb lehet.
-
nightshadow
veterán
válasz
Jovanny2 #1791 üzenetére
eh6030 biztosan nem fullhd3d
Ez soha nem is volt kérdés, mert fel van tüntetve a samsung.hu-n.
es6100 viszont biztosan az.
Az ES6300-ról pedig már volt korábban több teszt, ami szerint Full HD 3D, s mivel csak egy DVB-S tuner a különbség az ES6300 és ES6100 között, így az ES6100-ről se meglepő vagy új az infó.
-
lorinser
senior tag
válasz
Jovanny2 #1723 üzenetére
Akkor oké, mert nem szántam sértésnek.
Ilyen irányú segítséget én sem kértem (volna) de hát tudjuk, ismerjük milyenek az eladók. Szinte még körbe sem tudsz nézni de már odaugrik.
Kérdezte, hogy mit szeretnék, én márka vagy típus megjelölés nélkül válaszoltam erre szinte ellentmondást nem tűrően terelgetett a korábban nevezett márka felé. Én meg nem hagytam magam és annyiban kértem a segítségét, hogy tegyük egymás mellé a kiszemelt készülékeket (közte volt az is, amire oly nagy energiákkal szeretett volna rábeszélni), hogy ugyan azzal a képi tartalommal tudjam összehasonlítani őket.Egyébként én mindenkinek csak azt tudom tanácsolni, hogy ne engedje magát befolyásolni a reklámoknak, márkanevek és a hangzatos szlogeneknek. Csináljon közvetlen összehasonlítást és amelyik TV képe a legjobban tetszik, válassza azt. Mert szerintem egy TV-nél az a fontos, hogy a látott kép milyen, hogy tetszik.
-
lorinser
senior tag
válasz
Jovanny2 #1720 üzenetére
Én inkább ironikusnak nevezném. Ha netán magadra vetted és megsértődtél rajta, akkor elnézést.
De amit írtam ettől még igaz: sokak szemében a TV fogalma egybeforrt az LG-vel és a samuval. Nem csak itt. Amikor pl. TV-t akartam venni az eladó minden áron samura akart rábeszélni, nem is értettem, hogy számára más alternatíva miért nem létezik. Amikor meg a samu helyett mást választottam félve odasúgta nehogy más meghallja, hogy jobb választás volt és nem azért mondta, mert a "vevőnek mindig igaza van". A miértre és az elterjedtségre az okokat lehetne keresni de ez most nem cél. -
Dzsekó
addikt
válasz
Jovanny2 #1686 üzenetére
Az a backlit pontosan micsoda? Az edge LED-et tudom, hogy oldalt vannak a LED-ek elhelyezve.
Hátul lennének a LED-ek backlitnél? Melyik a jobb? Elvileg a hátulsó LED-esnek kéne, ha a homogenitást nézzük.Továbbá mégegy kérdés felmerül, hogy a mai TV-kbe már mid be lehet rakni mindigTV-s kódkártyát?
6030
6100
42LM620SFőleg ezek érdekelnének.
-
bpq
csendes tag
válasz
Jovanny2 #1593 üzenetére
"ES6100 ... bő SMART tartalom"
Ez mit jelent? Vannak benne valóban hasznos dolgok? (Az LG -ben nekem pl nagyon bejön az mtv videotár alkalmazás)
A böngészője mennyire gyors és használható? Ha például online filmeket vagy INDAVIDEO-t szeretnék rajta nézni teljes képernyőn, arra alkalmas?
Egeret billentyűt szerinted lehet hozzá csatlakoztatni? (pl ilyet)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Galaxy A12 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! HP EliteBook 830 G5 - i5-8G I 8GB I 256GB SSD I 13,3" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- BESZÁMÍTÁS! MSI SUPRIM X RTX 4080 16GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- Samsung Galaxy A40 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- LG 55G2 - 55" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - 1100 Nits - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest