- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Telekom mobilszolgáltatások
- Redmi Note 13 Pro+ - a fejlődés íve
- Vodafone mobilszolgáltatások
- iPhone topik
- Íme az új Android Auto!
- Milyen GPS-t vegyek?
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- WiFi-ben fejlődik a Galaxy S25, töltésben nem
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
-
Mobilarena
Ha TV-t szeretnél vásárolni, a Milyen TV-t vegyek? topikba írj!
Meglevő készülékkel kapcsolatban ebbe a topikba írhatsz.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Kabel15
aktív tag
Utána néztem. A Sony honlapján Motionflow™ XR 100 ír. Szerintem ez is 50Hz és abból csinál 100hz et.
De ezért a pénzért már megkapod a W650 est is. És az 200HZ re alakít. PLusz X-reality PRO. Elég sok embernek van ilyen a SONY topic ban is, és nem írnak róla rosszakat.Asus P8H67 / Asus GTX 750Ti / Intel I5 2500 / Kingston fury hyper 2x4gb
-
Jovanny2
őstag
Igen, az a hátsó LED paneles, mátrixszerűen vannak az LCD mögött a LEDek. Nem felhősödik elvileg (bár volt már, aki szerint kicsit mégis). A szériából látszik melyik milyen. Az EH széria hátsó LEDes, az ES pedig Edge. A 6030 a legnagyobb kategóriás hátsó LEDes, ez az egyetlen 100Hz-es. Nekem semmi bajom az Edge LED-del, bár tényleg fura, hogy pl. egy 46-osnál hogyan világít be a közepéig rendesen, de bevilágít, azt mondják. Az enyém csak 40-es, és nem veszek észre fényerő különbséget. Nem értek a kódkártyákhoz, a 6100 oldalán van nyílás, gondolom abba megy. Hogy mindigTV-s jó-e bele, az jó kérdés. IPTV-m van.
Az élet túl rövid a hardverek biztonságos eltávolításához.
-
Jovanny2
őstag
6030 backlit, 6100 Edge LED. 6030 input lag ~80 ms, 6100 inpu lag ~35 ms. 6030 csak 3D, a 6100 SMART 3D. A 6030 nem wifis, a 6100 igen. 6030 HDMI:2, USB:1, a 6100-nál 3-3. 6030 vastagabb jóval, a LED-ek miatt, és a kávája is ~2-3x akkora. Készenléti fogyasztás 6030-nál ~0,5W, 6100-nál ~0,3W.
[ Szerkesztve ]
-
[lAyCsI]
addikt
Sziasztok,
pár napja Shadow a LG 47LM660S-t ajánlotta 47"-es méretben,
(sógoroméknak próbálok segíteni TV vásárlás előtt)
közben előkerült a 47LM620S mint olcsóbb alternativa...
tényleg csak Dzsekó által leírt különbság lenne a 2 modell között?
szal bátrnan ajánlhatom nekik a 620-ast is?előre is
-= No way back from Here =-
-
nightshadow
veterán
Hm. Hát ez nem volt felhőtlenül meggyőző.
Biztos, hogy valódi 100Hz-es. Ha átmész az LG LCD topikba, akkor megerősítik neked.
Amúgy honnan lehet látni egy valódi és egy nem valódi 100Hz-es TV képe közti különbséget?
Egy 50Hz-es tévé mozgóképfelbontása 300 sor körül van (az 1080-ból!!!), egy valódi 100Hz-esé kb. 600 sor, míg a kettő kombinálva elérheti a max. 1080 sort. Egy alap Full Hd plazma kb. 900 sort tud, míg ennél magasabb kategóriájúak tudják a max. 1080sort.
A kamu 100Hz-es az alap 300 soros mozgóképfelbontáshoz gyakorlatilag nem tesz hozzá semmit, ugyanúgy 300sor körül van, viszont mivel fekete képkockákat iktat be, ezért a kép veszít fényerejéből, s van aki látja a vibrálást is. Gyakorlatilag egy álmegoldás.
„A fizikai képfelbontás csak egy adat, sokkal többet elmond egy televízióról, hogy mekkora a mozgóképfelbontása. Képzeljük el a következő tesztet! Adott két Full HD felbontású tévé, az egyik LCD, a másik plazma. Mindkettőn megjelenítünk egy olyan ábrát, amely egy pixel vastagságú, függőleges fekete és fehér vonalak egymásutánjából áll. Az ábra gyönyörűen látszik, egészen addig, amíg el nem kezdjük mozgatni a vonalakat. Ebben az esetben a kép elmosódik, a szemünk szürkének kezdi látni. Növeljük a vonalak vastagságát egészen addig, amíg újra meg tudjuk különböztetni a fekete és fehér vonalakat egymástól. Értelemszerűen az a jobb, ha minél vékonyabb vonalak között tudunk különbséget tenni.
Az LCD legnagyobb hátránya nagyon jól látszik ennél a tesztnél. Azonos mozgatási sebesség mellett egy plazmatévén 50-100%-kal több sort tud a szemünk megkülönböztetni, mint a vetélytársánál. A plazmatévénél ez körülbelül 900 sort, az LCD tévénél pedig 450-600 sort jelent.”A gyakorlatban ez azt jelenti, hogy elmosódottabb a mozgás egy 50Hz-sen, mint egy 100Hz-esen.
[ Szerkesztve ]
-
Jovanny2
őstag
Tádááám. Én is nagyon szeretek spórolni, de 0,3W standby az azért egy pattanás a muslinca valagán. Távirányítós elosztóim vannak, de az az igazság, hogy a 0,3W miatt még annak a gombját sem nyomnám meg, mert azzal több kalóriát égetnék el.
[ Szerkesztve ]
-
zorzy4
addikt
Sejtettem, hogy erről van szó. Én ezt az áramtalanítás dolgot úgy oldottam meg, hogy vettem egy kapcsolós elosztót, és abba dugtam a tv. Na meg így a házimozi erősítőt, blurayt stb. Így egyszerre megy a kikapcs. Amúgy tényleg csak akkor van értelme ha elutazol, hétköznap nincs, csak parasztvakítás, pedig elég nagy zöldike vagyok.
A világon csak kétfajta ember létezik, jó és rossz. Mobilmementók!
-
nightshadow
veterán
Ezek szerint LG és Samsungon kívül mást nem is érdemes venni?
Ismerős nagyon ajánlgatta a Sonyt, de azokat egyáltalán nem ismerem.Nálam a Sony van az első helyen, annyira, hogyha most kellene tévét vennem, akkor én a Sony HX750-et venném, de ez nem fér bele az általad 160-170k-ás keretbe, így ezért nem is ajánlottam. A 32HX750 meg 185k körül van, ami egy vicc. Az ez alatti Sony az EX650, ami már "kamu" 100Hz-es, azt nem érdemes megvenni, mert annak az árából már kapsz valódi 100Hz-es Samsungot vagy LG-t.
Illetve nekem most régi CRT Philipsem van, azzal meg vagyok elégedve.
LCD-be nem olyan jók?A szakik azt mondják, hogy Philipset 6007-től érdemes venni, amiből a 42”-es 230k körül van. Én ennyi pénzért már fent említett Sony-t venném. Nekem speciel nem jön be a Philipsek menüje és az Ambilight se. Ez a hír se bizalomgerjesztő számomra: [link] Ez nem jelenti azt, hogy másnak ne lenne jó vétel.
Magamnak gondoltam a 32-37"-osat.
A 42LM620 tesztjénél láttam, hogy az még egy olcsósított változat, talán a 660-as redukált verziója, én meg egy fullos TV-t szeretnék hosszútávra. Ezért írtam magasabb árat, hogy ne az ár legyen a gát.LM660 nem létezik 37”-esben, a 32”-es pedig 170k körül van. Számomra ez egy csillagászati ár egy 32”-es tévéért.
Megnéztem a Philips 37PFL6007K TV-jét, ez kerül 220-240-be, de nem tudom, hogy mit tud, milyen panel és 3D van benne, illetve, hogy érdemes-e megvenni.
Megint csak az ára tudok hivatkozni, hogy szerintem egyszerűen nem ér annyit az a tévé, mint amennyiért adják.
-
lorinser
senior tag
"Ezek szerint LG és Samsungon kívül mást nem is érdemes venni?"
dehogynem! Az LG-n és a Samsungon kívül is van élet. Csak most ez a két márka folyik még a csapból is de ez nem azt jelenti, hogy a legjobbak is.Én az általad felsoroltakból a Philips 37PFL6007K-t venném. A 6000-es sorozat valódi 100 Hz-es, passzív 3D-s. Ugyan úgy van WIFI, Smart és csatlakoztatható vezeték nélküli billentyűzet. Az Ambilight 2 pedig végképp a Philips felé dönti a mérleget.
Poco F5, Philips 55PUS8303, TCL 55C765
-
nightshadow
veterán
~160-170 ezer környékére is lenne TV ajánlatod?
Én 40ES6100-re és 42LM620-ra redukálnám a választékot, attól függően, hogy a szemed az aktív vagy passzív 3D-ét preferálja-e.
Másik kérdés, hogy máshova kéne 32"-37" TV.
200-250 ezerig mit tudsz ajánlani?Őrültség kiadni ennyi pénzt ilyen kicsi tévékre. A 37”-es méret pedig a gyártók mostohagyereke. A Sony pl. nem is gyárt, a Samsung se, hanem külső beszállítótól veszi a panelt, ami képminőségben elmarad a Samsung paneltől, s azokat teszi a 37”-es tévéibe.
32ES6100 kb. 130k
32LM620 kb. 135k32ES6540 kb. 150k
32LM660 kb. 170k37LM620 kb.150k
37ES6100 kb. 163kHozzáteszem, hogy a fenti 32”-37”-ek közül szerintem egyik se ér annyit, mint amennyiért adják. Én pl. 100-110k-ért többet nem adnék egy 32”-es tévéért (lásd 32EH6030 kb. 108k). A 37”-sek áráért pedig már van 40”-es is.
-
Jovanny2
őstag
Nem tudom, hol kell nézni/mérni az 5V-odat, ES6100-am van. Mondjuk mérni nem nagyon tudom, mert valon van. Az a kérdésem (gondolom hülye kérdés ), hogy mire kell az az 5V pontosan. Mert ha folyamatos 5V kell, azt kapsz az USB csatikon, van egy 5V/1A USB HDD is, a tápfesz nélküli vinyóknak, az már áramban sem rossz, arról nem tudod levenni?
-
kmarci25
veterán
Az biztos, hogy az LG LM620S antenna csatlakozóján nem megy 5V. Így külön táp kell az antennának.
A többi modellről, amit írtál nincs infóm. (Az lg is saját tapasztalat, júzerszgájd sem említi, a supportnak írtam, ők tudták, hogy nincs rajta az 5V... )"There must be some way out of here" / Said the joker to the thief
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Amazon Prime Video
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Vezetékes FEJhallgatók
- Anime filmek és sorozatok
- Filmvilág
- Melyik tápegységet vegyem?
- Vác és környéke adok-veszek beszélgetek
- PH!otósok beszélgetős, offolós topikja
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest