- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
- iPhone topik
- Yettel topik
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
DjKoxi
senior tag
válasz
mekker #53514 üzenetére
Ez igaz, de bízom a Microlab minőségében.
Vásároltam már olyan webshopból ahonnan semmilyen visszajelzést sem kaptam, csak 2 hét múlva csengetett a futár egy csomaggal.Azt még elfelejtettem leírni, hogy a Microlab Solo 26 aktív meghajtást használ, tehát külön erősítő van a mélyközépnek, és külön a magas hsz-nak. A Solo 6c-ben passzív hangváltó van, ezért a hangjuk biztosan nem egyforma. A két hangfalat ( Solo 26 ) összekötő kábel is egy speciális 4 pólusú csatlakozóval van szerelve.
-
válasz
mekker #53105 üzenetére
Az tök szomorú, mert akkor nem választották le rendesen az USB-t DAC-odnál. A kókány megoldás az, hogy ha valahogy megoldod, hogy a gépből jövő USB földjét ne kapja meg a DAC. A normális megoldás egy USB isolator, aminek a lényege, hogy galvanikusan leválasztja a géped a DAC-ról. Ez biztosan működik, de 10k-nál többet nem szabad érte adni, mert ezeknek a lelke egy 2-3ezer forintos chip. Az még fontos, hogy ugyan USB 2.0 kompatibilisek szoktak lenni, de USB 1.1 sebességet (~1 MB/s) tudnak csak és nem feltétlenül képesek sok áramot sem átvinni, utóbbit jól meg kell nézni a vásárolni kívánt izolátornál hogy konkrétan mennyit tud.
A ferritgyűrűs USB kábel nekem sosem működött ilyenek problémánál, s komolyan kérdezem: volt akinél ez tényleg használt, erre a problémára? -
IO.sys
őstag
válasz
mekker #53033 üzenetére
Ehm házat is építhet az ember ennyi erővel a hangfalaknak, ami megfelel az akusztikai kívánalmaknak. Értem, hogy van egy szakmai szempontrendszer, de ez egy szerviz műhely, az asztalt 1 havi fizetésemért csináltattam (már megbántam), és teregetéshez meg laptop szerelés mellé keresek valami hangfalat, hogy addig csörömpöljön. Szóval akkor az én esetemben elég a kisebb mélyközép is, úgy értelmezem.
A mostaniddal nem érzed fárasztónak a mélyeket?
R1280T volt és nagyon sok volt a mély, igen. -
IO.sys
őstag
válasz
mekker #53002 üzenetére
Ebben a videóban van hozzá távirányító, a hátoldalán a modellnév Kürbis BT / part number HK096-03556.
Ebben nincs, a modellnév ugyanúgy Kürbis BT / part number HK096-03556, de az üzemi feszültséget jelző írás nem ugyanott van. Egyiknél a tápcsatlakozó felett, a másiknál a kapcsoló felett.Illetve az árukeresőn is azt írja, hogy van hozzá táv, ami semmit nem jelent.
Degeczi:
Ebben meg szerintem hamisítvány van, mert a hátlapja nem tartalmaz semmi márkajegyet, a dombornyomás is hiányzik. Az ilyennek írhatják el a deutsche feliratát valószínűleg. -
Degeczi
nagyúr
válasz
mekker #52991 üzenetére
Nem arról van szó, h technikailag nem lenne megoldható, de mivel ezrelékben sem fejezhető ki, a vásárlók mekkora hányadát érdekelné, így érthető, h nem vacakol vele egyik gyártó sem (ahogy már a fejlhallgató kimenetet is többnyire lespórolják)
Így a digitális hangsáv változtatás nélkül megy az optikai kimenetre. -
-
Degeczi
nagyúr
válasz
mekker #52845 üzenetére
Nem csak a jelszintről van szó, hanem egy durva mélykiemelésről és magasvágásról (20 Hz-en kb 20 dB emelés, 20 kHz-en hasonló vágás) mert a lemezeket ennek tükörképével, erős mélyvágással/magasemeléssel készítik, ezért mindenképpen korrekciós elő-erősítőre van szükség.
A mai belépőszintű lemezjátszókba már gyakran beépítik ezt, mivel a normál audio erősítőkben egyre ritkábban fordul elő.Ezért a kérdés mindenképpen az, milyen a lemezjátszó: ha abban van ilyen előerősítő, akkor egyszerűen ráköthető bármelyik analóg bemenetre. Ha nincs, akkor kell egy külön ilyen eszköz.
-
válasz
mekker #42884 üzenetére
Meg lehet hallani, de most meg is néztem.
Mélység és dinamikatesztre szerintem leginkább ez a drogos sötét szám jó. A DAW-om spektrométere és a fülem sem igazán tudja felfogni, hogy mi történik odalent, egy misztikum. De időnként két oktávval feljebb játssza ugyanazt, na az már érthetőbb, így lehet következteni, hogy mi megy odalent. Valami ilyesmi lehet a dallam:
173 bpm, nyolcad sűrőséggel, tizenhatod hangok, de azok kb fél hanggal is hajlítva (ez utóbbi nem látszik a képen). Legjobb inkább azt mondtani, hogy szar ez a szám.
-
vzsryl
nagyúr
válasz
mekker #41563 üzenetére
Nagyrészt placebo a 320 vs flac. Vakteszten a legtöbben bebuknák. Nyáron váltottam fejhallgatók, és a legnagyobb különbséget abban vettem észre, hogy a rosszabb minőségű felvételek DT-880-on vésték az agyamat, de a normális, valódi 320-as MP3 és a stockfish lossless között sem vettem észre érdemi különbséget, pedig még egyszer hangsúlyozom, a DT-880 borzasztó háklis erre.
-
Pityu.
nagyúr
válasz
mekker #41468 üzenetére
nem ,az a valaki csak úgy véleményt mondott a hangkártya topikban.Nem vagyok már a 14 napos dologban benne,de én nem konkrétan boltban vettem,hanem anno valaki rendelte valakinél és nem vette át a hangfalat így aki beszerezte kiárusította 2 év garanciából mikor vettem akkor volt még 2hónap tehát zsír új cucc volt dobozában csak aki rendelte nem vette át.Egyébként egy haveromnak van egy 2.1 es hangfala aminek lehetséges trafó vagy ilyesmi problémája van,na annak tényleg agyra menős és rohadt hangos hangja van,szóval sejtem mikor lehet hiba a hang.
Nos egyébként tőlem a hangfalak kb 60cm re helyezkednek el tehát közel vannak -
Pityu.
nagyúr
válasz
mekker #41462 üzenetére
Hol írtam az ismerősömről?Egyébként szerintem senki más nem igazán hallaná mivel nem tudják mit is kéne figyelni,de írtam is,ha rá álla a fülem egy hangra akkor egy ideig idegesít.Pl régen volt olyan már ha ismerősről van szó,hogy mondjuk volt egy külső tápegységes monitorom aminek a tápjának volt egy minimális hangja átlagban nem figyeltem rá tehát nem hallottam,az akkori barátnőm meg még úgy sem hallotta,de ha néha napján rá állt a fülem a szoba bármely részéből hallottam azt a hangot,más meg sehol.Nos most a múltkori feltöltött videókat néztem meg 60 és 25 ös hangerőn ott is hallatszott ez a hang,de én csak tegnap vettem észre,szóval nálam van a gond én álltam rá valószínű.De az enyém tökéletesen működik szóval semmi hangbeli eltérés vagy gyengélkedése sincs,szépen szól.Hát egy kicsit várok,mert éppenséggel lehet másik is épp ilyen lenne vagy a franc se tudja.
Egyébként anno mikor újítottam a gépemet vettem új videokártyát is ott volt egy jellegzetes hang pl terhelésre cicergett a kártya,de ez nem garanciális hiba volt ki voltam akadva,aztán eladtam vettem másik kártyát az is cicergett kapartam a fejem,olvastam és sokan panaszkodtak világszerte cicergő videokártyára gyártó vagy márka függetlenül,kinek milyen szerencséje volt.Na a lényeg,hogy meg maradt a második kártya de ugye cicereghett még az alaplap vagy a táp miatt is,ki cseréltem az alaplapot de nem igazán változott a dolog,aztán vettem új tápot enyhült kicsit de cicergés valamennyire maradt.Aztán kicseréltem a házat is egy hangszigeteltre,cicergés most is van,de már nem hallani,de a tényleges lényeg,hogy a cicergés pl ott nem számított garanciális hibának,szóval valószínű ezeknél a hangfalaknál is természetes lehet tényleg valamennyi ilyen olyan hang. -
törölt tag
válasz
mekker #41360 üzenetére
Leginkább azért tenném oda mert máshova nem igen fér.
Más: Lauthoz 3"-os szatelitek vannak, érdemesebb lenne ezek helyett a mostani 4"-os cuccokat rákötni vagy nem lenne érdemi változás? Azért később ha szembe jönne valami két utas passzív cucc arra gondolom már érdemes lenne elcserélni.
-
Spazzz
tag
válasz
mekker #39067 üzenetére
Jogos a gondolat teljes mertekben
,foleg hogy most nagyon sok embernek a tuc tuc ami szamit.Persze nem itelek el semmit zenei izlese alapjan,mindenkinek megvan a kedvence,nekem is rock all elso helyen de ugyan ugy szeretem a tuc tuc-ot es a komolyabbnak szamito hegedu,nagybogo s tarsait is,na meg oda vagyok az "uj" zenek regi feldolgozasaiert is,mint pl: [link] ezt a szamot egyszeruen imadom,meg sok mast a postmodern jukebox-tol.
Na de,elkuldtem a megrendelest a Solo 6C re
.Alig varom,hogy meghalljam a hangjat a "kicsinek".
Koszonom mindenkinek,hogy segitettetek valasztani
-
Heyman
aktív tag
válasz
mekker #38897 üzenetére
Nagyon jutányos áron tudnék hozzá jutni egyhez, és pont a minden egyben kialakítás miatt gondolkodtam el rajta, na meg persze azért, mert vezeték nélküli. Igazából az érdekelne, hogy filmnézéshez szokta-e valaki használni laptop mellé. Jelenleg egy JBL Charge 3-at használok többek között erre is,de kímélni akarom az akksiját, ezért kellene valami amiben nincs. Ami még szóba jöhet márkán belül az a Soundstick Wireless, de ott már sok a kábel, és helyem sincs nagyon, ráadásul elég régi modell, régi Bluetooth szabvánnyal.
-
benfolds
őstag
válasz
mekker #38469 üzenetére
na igen, én is a kínaikban bízom, hátha előállnak valamivel. csak nem nagyon van mit koppintani.
talán jön majd egy "audioenxine".
az is lehet, hogy úgy vannak vele a gyártók, hogy aki komolyabbat akar, az úgyis vesz egy stúdiomonitort, még ha nem is kifejezetten arra lettek kitalálva, hogy minél nagyobb élmény legyen rajtuk a zenehallgatás. -
zuchy
őstag
válasz
mekker #38406 üzenetére
Az erősítős fele csavarozva van, nekem még az első verzió van meg, ennek az egész hátlapja van felcsavarozva, de a v2-nél már csak az erősítő panelja van csavarozva de szétszedhető. A passzív vele egyiknek se szedhető szét csak a hangszórókat lehet kiszedni... Amúgy igen hitvány alkatrészekből van összedobva, szóval van benne potenciál.
-
kkp900
senior tag
válasz
mekker #38374 üzenetére
A Kürbist rendeltem kíváncsi leszek majd rá ,hogy milyen de a Yut alapján nem lehet rossz ,és normál emberi felhasználásra kell majd.Mondjuk ha a BT része nem lesz fain akkor visszamegy ,és veszek egy nem BT-set majd.Állítólag a Macbook proval nem lesz fasza a hang valami sistergés vagy mi lesz.Majd kiderül ,és ha teloval se fasza a bt része akkor vissza megy.De remélem semmi baj nem lesz vele.Mert elvileg BT akarom összekötni a laptoppal a sok kábel miatt direkt ezért vettem a B -set.A dupla árú M B
Airről így lemondtam egyenlőre..
-
kkp900
senior tag
válasz
mekker #38329 üzenetére
igen azt látom,hogy kevés a lehetőség.El is engedem ezt a fehér témát.A két Thonet & Vander Kürbis BT vagyThonet & Vander Vertrag BT éri meg jobban kb 10 ezer Ft a különbség.Annyival jobb is vagy elég a Kürbis? Mi a véleményed ?És ezt BT is össze lehet kötni a laptoppal úgy hogy a laptop külső monitorra van kötve ,és a hang pedig ezekre a hagnszórókra menne.Ezt szeretném megvalósítani ha lehetséges egyáltalán.
-
kkp900
senior tag
válasz
mekker #38327 üzenetére
Köszi szépen a választ.De ezen a hangszórón kívül mintha semmi mást nem ajánlanátok vissza olvastam egy jó pár oldalt.mindig csak a thonetet.Esetleg az Edifier E25 luna eclipse amazonon most kb 50 ből meglenne?Vagy még a Monkey Banana Gibbon Air white ezeket néztem ha ismeri valaki vagy hallotta már és tudna véleményt mondani.Megköszönném 😃
-
ImACeltic
őstag
válasz
mekker #38188 üzenetére
Sziasztok!
Jelenleg egy LG NB3530A hangprojektorom van, viszont pár perce értem haza egyik haveromtól akinek egy Logitech Z625-ös hangcucca van és engem eléggé meggyőzött, ezért elgondolkodtam a váltáson. Leginkább Playstation 4-hez, valamint filmnézéshez és zenehallgatáshoz használnám. Mi a véleményetek erről a Logitech eszközről? Ajánljátok, esetleg másikat ebben az árkategóriában? A szobám az kb 2.5 méter széles és kb 7 méter hosszú. A hangtechnika a szoba egyik végében lenne elhelyezve és a szoba hosszúsága fele nézne.
Bocsi, véletlen válaszként írtam.
-
-
Degeczi
nagyúr
válasz
mekker #38002 üzenetére
Természetesen nem, mert a digitális kimenetre a TV csatorna eredeti hangsávja kerül, bármilyen módosítás nélkül - így a TV hangerószabályozása sem hat rá (rossz is lenne, gondolj csak bele: ennek a kimenetnek a célja, h házimozi erősítőt köss rá - miközben a TV saját hangerejét teljesen letekered, hiszen nem akarod, h a TV hangszórói is szóljanak...)
Általában vmivel jobb tud lenni a külső DAC egy hasonló árú hangkártyánál, mert a hangkártyán jóval több egyéb alkatrészt is megfizetsz. De durva különbség itt már nem jellemző.
-
Degeczi
nagyúr
válasz
mekker #37968 üzenetére
Koppanásgátlást főként a bekapcsoláshoz szoktak alkalmazni, és persze ott is a saját erősítő tranziensei ellen védekezve.
Alábbi esetben azonban kikapcsolásról van szó, és szinte biztosan nem a hangszóró erősítője által generált durranásról, hanem a hangkártya adhat ki ilyet a táp megszűnésekor - és mivel a legtöbb erősítő pár mp-ig még működőképes marad, természetesen átjut rajta ez a hang.
-
RM1
aktív tag
válasz
mekker #37778 üzenetére
Van különbség, hangerőben is, és zajban is.
Asztali géppel összekötve használtam egy jobbfajta USB-s hangkártyával a mostani hangfalszettem, és volt egy idegesítő alapzaja. Ez szimmetrikus kimenetű hangkártyával megszűnt, ill. jóval hangosabb / erőteljesebb ugyanazon a hangerőbeállításon. -
DjKoxi
senior tag
válasz
mekker #37689 üzenetére
Igazad van, csak jeleztem neki ezt is lehetőségként.
A fenti JBL rendszer is kiváló lehet, elfogadnék egy olyat
Az M-Audional nem látok spl adatokat.
Nemrég kicsit betegeskedett a számítógépes hangfalam, akkor kezdtem el olvasni a topicot. Láttam a jófogáson egy Mackie MR5 szettet, de a tulaj nem válaszolt az üzenetemre.
Még sosem hallottam stúdiómonitort, de ha végleg elromlik a mostani akkor olyat fogok venni. -
lowzor
veterán
válasz
mekker #37580 üzenetére
Nekem ez abba a szobába kéne, ahol aludni szoktam, szóval ha jól hallható alapzaja van, akkor az engem zavarna lefekvésnél, miután kikapcsolom a TV-t. Ezért lenne jó hozzá egy távirányító, hogy mikor lefekszem, kitudjam kapcsolni az ágyból és úgy megszűnne az alapzaj. Ezért került képbe a soundbar, mert azzal ezt megtudnám csinálni, bár a hangzása gagyibb lenne valószínűleg. Néztem a Microlab Solo 6C-t, annak láttam hogy van kikapcs gomb a távirányítóján, de sajnos már nem lehet kapni sehol. A T&V Kürbis-nél írják, hogy az új változatának van egy nagy alapzaja, meg távkapcsolója sincs. Más alternatívát nem tudok...
-
vinczepeter2
csendes tag
válasz
mekker #34802 üzenetére
Én voltam a bomba, de tudod okkal, és csak beigazolódik amit írtam, hogy összezár a kör, mert dudika haver, neki Te is elnézed, ha túlreagálja a dolgot - végtére is régóta vezeti ezt a topikot… Hát ez marha jó!
További probléma, hogy Te IS az előtt írsz, hogy elolvasnád a kommenteket! Ellenben tudnád, hogy a hangfalat már megvettem és már egy ideje használom…unom, hogy emiatt ismételgetem magamat!De mind1, már befejezem és lezárom a témát, hacsak nincs valakinek ÉRDEMI hozzászólni valója..
-
Mukucs
senior tag
válasz
mekker #34661 üzenetére
Nem próbáltam meg beállítani úgy, félreértés ne essék. Csak rájöttem, hogy nem lenne sok értelme ide ilyen berendezésre költeni! A szobámat nem tudom átrendezni, mert az asztel+az ágy szélessége pont akkora, mint a szoba! Ha elfordítom az asztalt, akkor nem férek be a székkel az ágy+asztal közé.
Elég sz*r helyzet, belátom!
A monitorom olyan széles, hogy a két z623 szatelit pont elfér mellette, ergó a monitort kihúztam volna teljesen jobbra, így az egyik hangfal elférne mellette, és a másik csak az ágy fölé tudna kerülni. Gondolom a kibalanszolás (remélem nem írtam nagy hülyeséget) nem segítene a helyzeten, tegyük fel, hogy a közelebbi 40 míg a másik 60% ban szólna, vagy ilyesmi.. csak egy hozzá nem értő ötlet.
alphamooncam: Köszi a szép jelzőt, le a kalappal!
PpenoO: Felejtsük el a kertiparti dolgot, anyira nem mrévadó, hogy az miatt vegyek mást! Ezúton bocsi, hogy felhoztam.
dudika: Nem hiszem, hogy csalódnék bennük. Tudom, hogy értetek hozzá és nem véletlenül hallgatjátok ezeket 2.1es rendszerek helyett. Már zavar a sok mély, ha meg lejjebb veszem, akkor nincs semmilyen hangjuk..
Köszi mindenkinek, hogy próbált/próbál segíteni továbbra is.
-
PpenoO
őstag
válasz
mekker #34661 üzenetére
Már csak a kerti partikra kell megoldani a hangosítást
. Ahhoz, hogy valami mélyet is előcsikarjon egy 5"ös hangfalból szabadtérben, bömböltetni kéne azokat a monitorokat és még az is elég soványka lenne. A 2.1 onnan jött, hogy most is olyanja van és szinte száz százalék, hogy csalódni fog egy 5"os szettben, bármelyiket választja. Ráadásul a 2.1 kerti partiknál adná a mélyet is rendesen, igaz meg kell találni a helyét a szobában, de nem lehetetlen feladat. Így lyukadtunk ki a BX8 D2nél. Az bőven jó lesz a szobában és a kerti partiknál sem okozna csalódást, igaz a 2.1 ami szóba jött, az bluetooth/USB/MMC és még távirányítóval is rendelkezik, ezek a 'fícsörök' nagyon is jól jöhetnek egy kerti partin.
-
PuMbA
titán
válasz
mekker #34661 üzenetére
Hi-Fi topikban most lett lebeszélve JBL-ről és minden hátsó reflexesről, ugyanis a falra lesz feltéve, szóval kiesik a hangfalak 98%-a
A rossz akusztikai miatt felesleges ennyi összeget költenie, szóval vagy nem vesz semmit vagy a 30k-s kategóriában valamit ki tud fogni, mert mostanság nem nagyon van semmi.
(#34659) .DLL: Nem vettem észre...
-
Mukucs
senior tag
válasz
mekker #34598 üzenetére
Köszönöm a véleményedet, most ott tartok, hogyinkább nem
merek venniveszek semmit!Viszont PpenoO picit észhez térített, miszerint vannak igényes 2.1 rendszerek, és így tutira nem hiányolnám a mélyet. Ami nálam fontos, sajna.
Ilyen árban tudsz ajánlani 2.1-et? Az írásodból az jött le, hogy a Taga-t nem láttad/hallottad még.
Amúgy rengetegszer van nálunk házibuli féle, grillezés, bográcsozás... ilyesmik. Ott is előszeretettel használnám a rendszert. Oda talán még jobbnak is tűnik a 2.1!
-
norba69
senior tag
válasz
mekker #34526 üzenetére
Faternak Dansk 3F T-3535 + Orion HS 280 +Akai Gx4000D + Pioneer CT 506 + Sanyo 4028 UM + valami Sanyo lemezjátszó mókolva elő-előerősítővel, meg speckó pick-uppal volt otthon 1984-ben. azokon tanultam a kábeldugdosást, meg a 85-ben vett videómagnón a mindenféle cuccok programozását, meg beállítását.
-
SunMount3r
nagyúr
válasz
mekker #34388 üzenetére
Én a 1255B és a 1250B-ről beszéltem, szerintem ezekben abszolúte semmi gagyi nincsen. A 1255A-n tényleg kicsit "műjanyag" a hatás... Ennél szerintem még a 1250X-ek is jobbak. Amúgy le lehet venni a 1250B takarólapját, akinek úgy jobban tetszik és nem hiszem, hogy csúnyább lenne úgy sem, mint bármelyik drágább stúdió hangfal (jó képet nem találtam most róla.).
Új hozzászólás Aktív témák
- Elemzés Zenehallgatásról dióhéjban III.
- Teszt A zenehallgatásról dióhéjban II.
- Elemzés A zenehallgatásról dióhéjban I.
- HP EliteBook 830 G5 16GB 512GB 13.3" FHD IPS
- Nvidia Quadro P400/ P600/ P620/ P1000/ T400/ T600/ T1000 - Low profile (LP) + RTX A2000 6/12Gb
- Microsoft Surface Pro 9 i5-1245U 16GB 512GB 1év garancia
- Bomba ár! HP EliteBook Folio 1040 G1 - i5-G4 I 8GB I 256GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- Steam, EA, Ubisoft és GoG játékkulcsok, illetve Game Pass kedvező áron, egyenesen a kiadóktól!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest