- iPhone topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Telekom mobilszolgáltatások
- Redmi Note 10S - egy a sok közül
- One mobilszolgáltatások
- Huawei Mate 10 Pro - mestersége az intelligencia
- Magisk
- Kirakatba tette a Google a Pixel 10-eket
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
QbHead
aktív tag
Modecom eclipse 180
Gondoltam írok róla pár szót
Nálam egy thonet & vander kürbist váltott le. A kürbis nagyon jó szolgálatot tett a 3 év alatt amíg nálam volt, gyönyörűen szólt, de sajnos mélyben kicsit szegény volt. Mivel sikerült Bodz ajánlására, itt hardveraprón olcsón megvennem (30 000Ft) és a kürbis jó áron eladnom szinte nem került pénzembe a váltás.
Amikor megjött, szembesülnöm kellett a méreteivel hiszen a postáról a kb 300m-re lévő autóba szakadó esőben, hát hogy is fogalmazzak szenvedés volt, nehéz és nagy dög
Otthon a bontogatás és bekapcsolás után lényegében ledöbbentem, egyik az anyaghasználat, sehol egy illesztési probléma sehol semmi gond de a hangja... hát az valami eszméletlen, sokkal mélyebbre le tud menni mint a kürbis, és sokkal erősebben, teltebben szól.
Elkezdtem érteni hogy itt miről is megy néha a beszéllgetés arról hogy melyik hangfal mennyire dinamikus hangfalnál megértettem lehet érezni hogy a halk részek tényleg halkak a hangosak pedig tényleg olyanok amilyennek kell lenniük.
A szolgáltatások amiket meg pluszban ad az minden pénzt megér, bluetooth nagyon jól fog jönni, nem mindig akarom bekapcsolni a gépet csak az ágyról hallgatni egy kis zenét, elég a telefont birizgálni. az optikai hangbemenet is nagyon jó, teljesen jó korrekt minőségű a beépített DAC végre tudtam a tv-n is jó minőségben filmet (hallgatni?).
Tudom hogy a két hangfal között majdnem kétszeres árbeli különbség van alapból, de szerintem még ennyi különbséget is megérne. -
QbHead
aktív tag
Sziasztok!
Arra gondoltam lecserélem a kürbist egy solo 6c-re de ahogy látom pont most kezdték el kivonni
tudnátok ajánlani hasonló kategóriáju és árban lévő hangfalat? Méret lényegében mindegy, a nagyobb membrán előny, minél mélyebbre megy annál jobb (szegény kolesz szomszédok
)
-
QbHead
aktív tag
válasz
oliwwer #38497 üzenetére
Itt csak ilyen kérdésekkel foglalkoznak, szerintem itt érdeklődj
[HÁZIMOZI / HIFI / TV beárazás]
-
QbHead
aktív tag
Sziasztok!
Van egy T&V kürbis hangszóróm amin ugye van egy állapotjelző led. Már 2 éves a hangfal és elkezdett pislákolni a led és az utóbbi 1 hónapban maximum csak néha néha felvillan. Volt másnál is ez a hiba? Fog okozni gondot a jövőben? (most amúgy szinte örülök neki mert nem zavar ez a brutál fényes led
) csak furcsa nekem hogy egy 30 000Ft-os hangfalnál ilyen hamar tönkremenne bármi is. (amúgy a hangja ugyan úgy tökéletes)
-
QbHead
aktív tag
Személyesen hallottam a győri MM-ben néztek is hogy mennyire felviszem a hangot
amúgy van viszonyításom mert már 3 hónapja itt van nálam a t&v kürbis
Szerk: igen hallottam azt a logitechet is még amikor új hangfal után keresgéltem szóbaesett az is de végül nem bántam meg hogy a kürbis lett.
És tényleg hallottam a színpad hatást 250k ért már el is várnám -
QbHead
aktív tag
Legközelebb ha jársz mm-ban nézz körül a harman-kardon standnál na most abból vegyél le egy kis mélyet (értem úgy hogy képzeld el) meg azt a jó "színpad" hatást (tehát hogy nem hallod hogy honnan jön a hang) és tulajdonképpen megkapod hogy mit tud egy kürbis vagy solo 6c. Addig a logiteched csak ontja magából a "aggya a méjjet" (keress rá fórumban vicces lesz
) meg csipog mellette valami kis vacak és kapsz egy hangszórót amiben katyvasz van és szinte semmi magas és közép ja és mély sem. Csak jól megtuningolt 120hz.
Ez az őszinte véleményem jöhet a kövezés basszusőrült barátaim
-
QbHead
aktív tag
Sziasztok!
Tudnátok ajánlani valami aktív hangfalat KÜLTÉRRE fedett helyen lenne de nagyon nagy pára mellett konkrétan egy jakuzzi mellett. Bírnia kell az 5-30 fokos hőmérsékletet és a közel 100%-os párát. Keret kb 40k a 2 pár hangfalra. Hangerőre kb olyannak kellene lennie mint a t&v kürbisnek.
-
-
QbHead
aktív tag
válasz
gabber01 #31705 üzenetére
+1
Nemrég media markt-ban nézelődtünk hogy mit tudhat egy ilyen aztán nézzük samsung oké 60k oké ezért már tudnia kell valamit... bekapcsoltattuk és mint egy tuningosabb laptop hangszóró... tehát egy 27k Ft-ba kerülő T&V kürbis körberöhögi néhányszor (erről van referenciám)
-
QbHead
aktív tag
Szerintem higgyél lezso6 kollégának korábban én is elküldtem (magamban) a halálba de aztán addig győzködtek itt fórumon hogy vettem egy 2.0-ás kürbist és most semmiért sem adnám oda
(na jó ha valaki felajánlana egy stúdió monitort elgondolkodnék
)
Úgyhogy szerintem bízz benne most legrosszabb esetben megrendelet kipróbálod nem tetszik visszaküldöd buksz kb 3 napot és 1000Ft-ot. -
QbHead
aktív tag
köszi!
egy régi altech lansing 221-et váltott
egyéb: esküszöm csak azért mert megemeltem és jó helyen van a magas minden zenémet újra kell hallgatnom
épp most hallgattam újra az inception-Time-ot és felnyerítettem hogy ez ilyen is leheeeet???? Kíváncsi lennék hogy hogy szól egy rendes szetten (milliós kategóriára gondolok)
szerk: most gondoltam bele hogy nem csak zenét hallagatok
hol is vannak azok a jó filmek? Most elköszönök 3nap múlva találkozunk elmentem filmet nézni
-
QbHead
aktív tag
válasz
lezso6 #31240 üzenetére
Gyurma a fa és hangfal között van kis folpakkban
kihegyezni nem akarom mert akkor attól félek hogy lent a 2oldalas ragasztó nem tartja meg a 6 kilós hangfalat
szerk.: még annyit vettem észre hogy mostmár ha eléggé felhangosítom a hangfalat akkor nem remeg bele a fél bútor
ez gondolom a gyurma miatt van
-
QbHead
aktív tag
Azt hiszem emberek én kihoztam a kis költségvetésből a maximumot
azzal hogy így megemeltem pont a fülem magasságában van a magas hangszóró. a mélyet egy kicsit többnek érzem lehet mert most lentről jobban tud áramlani a levegő de úgy összességében sokkal sokkal jobb hangzása van
a fa nekem ingyen volt a gyurma meg volt legalább 300Ft
-
QbHead
aktív tag
Azt tanuld meg ha ebbe a topika jössz és kiejted a szádon azt hogy "aggya a mélyet" vagy 5.1 20k-ból vagy nem olvasod el az összefoglalót akkor nagyon hamar el leszel küldve
ajánlom hogy olvasd el az összefoglalót elősször én is kételkedtem hogy .1 nélkül nincs mély de addig győzködtek hogy végül vettem egy kürbis-t és szebb kellemesebb mély van benne mint előző 20k-s 2.1-es hangfalamban
Tehát: bízz bennük tudják mit mondanak és igazából te nem tudod mi a jó
-
QbHead
aktív tag
válasz
Brave_86 #30995 üzenetére
Hát filmhez tényleg nincs benne eléggé ütős mély normális hangerőn. Szerintem filmhez be kellene szerezned tényleg egy SW10-et (nekem mincs de sok jót hallottam róla) de akkor a legjobb kombó lenne szerintem
Filmnél (mint miden másnál) szerintem árához képest kimagaslót alkot kivéve a mélyekben van egy kicsi frekvencia tartomány amit filmekben erőszeretettel használnak és azt elég csúnyán be tudja búgatni a szegényke
de minden másnál szerintem nagyon jó!
-
-
QbHead
aktív tag
Sziasztok!
Tudnátok ajánlani valami sufni módszert arra hogy egy kb 10-15cm-rel megemeljem a hangfalat különösebb minőségromlás nélkül (akkor lenne a magas a fülemmel egyvonalban)
(egy T&V kürbis-ről lenne szó)Válaszokat előre is köszönöm!
-
QbHead
aktív tag
Ha használtan is jó akkor ajánlom a TDK trek micro (A33)-t nagyon jó nekem is ilyen van semmitért nem adnám
-
QbHead
aktív tag
válasz
innuendo1231 #30804 üzenetére
Bluetooth verziót vettél? Amúgy semmilyen súgást nem hallok. Talán ilyen 15 cm-ről lehet valamit hallani de ez az a természetes búgás
-
QbHead
aktív tag
Ááááááá emberek megérkezett a kürbis.... És azt kell mondanom hogy csatlakozok a sok-sok előttem szólóhoz hogy ILYET KELL VENNI nem szabad szórakozni a kissebbekkel (kivéve ha nagyon meg van fogva a pénztárca)
-
QbHead
aktív tag
Szerintetek azt a jack-rca kábelt ami majd jönni fog a T&V kürbis-hez érdemes lecserélni? nem akarok 6k ért kábelt venni
-
QbHead
aktív tag
Mi a véleményetek az audioquest AQ-Q2 összekötő kábelről? egy T&V kürbis gyári kábelét cserélném le. 1000Ft/m árban tudom beszerezni ha számít az ár
-
QbHead
aktív tag
Ennyire vak vagyok vagy tényleg nincsnen benne?
Azt látom hogy a kürbis ajánlott de hogy miért kürbis hoch helyett azt nem
vagy a 2 és 3 utas dologra gondolsz?
-
QbHead
aktív tag
Sziasztok!
Melyiket ajánlanátok inkább? T&V kürbis vagy hoch? Nagyjából egy árban tudnám beszerezni őket külsőre szint ugyan úgy néz ki (persze a hoch ban van +1 közép) de azt tesztekben lehúzzák míg a körbist istenítik. Most nem tudom, melyiknek lehet jobb a hangja?
-
QbHead
aktív tag
TDK LoR trek micro A12 van nekem nagyon szép hangja van akkuja kb 6 órát bír ütés és cseppálló a mélye nagyon szép és gazdag eddig bárki hallagatta meglepődött hogy egy ilyen picike kis dobozból ilyen jó hang jön
25k-ért túláratott de ha ilyen 12-16k környékén sikerül beszerezned 1-et akkor az nagyon jó vétel én használtan vettem 8k-ért nekem bestbuy volt
ha neked 100 euró a határ lehet elkacsingatnék a nagytesó felé
ami tulajdonképpen 2 ilyen egybeolvasztva
playit-en meg lehetett hallgatni és brutály hogy milyen hangja van (igaz van súlya is
)
szerk: ha meg szeretnéd hallagatni őket pesten van a székhelyük és ott az összeset meg lehet tapizni megvenni kipróbálni saját zenével stb.
-
QbHead
aktív tag
Igen erre gondoltam én is de az a probléma hogy a mostani hangfalamat előtte el kellene adnom
Egyébként a logitech z520-ról mi a véleményetek(a mély az nagyon de nagyon hiányzik belőle nekem)? Érdemes lecserélni a kürbis-re? (igen tudom pár napja még egy altec-et kérdeztem
de ez a 2 hangfal van itthon
-
QbHead
aktív tag
Tudtok olyan helyet ahol a T&H kürbis-t meg lehet hallgatni? Tatabánya lenne a legjobb de ha van bp-en akkor az is jó
-
QbHead
aktív tag
Sziasztok!
Az lenne a kérdésem hogy érdemes lenne-e lecserélnem a mostani hangfalamat mely egy Altec lansing 221 egy THONET-VANDER Kürbis-re vagy egy hasonló árkategóriában lévő hangkeltőre? Leginkább elektromos zenét szoktam rajta hallgatni de néha elő szokott fordulni komolyzene is
vagy ha tudok ajánlani más hangfalat akkor bármit meghallgatok
(igen elolvastam az összefoglalót)
Új hozzászólás Aktív témák
- Elemzés Zenehallgatásról dióhéjban III.
- Teszt A zenehallgatásról dióhéjban II.
- Elemzés A zenehallgatásról dióhéjban I.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- World of Tanks - MMO
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Autóápolás, karbantartás, fényezés
- Viccrovat
- Milyen NAS-t vegyek?
- Call of Duty: Vanguard
- Milyen routert?
- További aktív témák...
- HIBÁTLAN iPhone 13 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3033, 100% Akkumulátor
- HP 15 Zbook Studio G8 FHD IPS i7-11850H vPro 32GB 512GB SSD Nvidia A2000 Studio Win11 Pro Garancia
- AKCIÓ! MSI Z390 i5 9400F 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Corsair Carbide Series 200R 600W
- LG 65BX - 65" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready!
- Lenovo Yoga Slim 7 i5-1135G7 8GB 512GB 14" FHD IPS
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest