- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
- iPhone topik
- Yettel topik
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Samsung Galaxy A53 5G - kevesebbet többért
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
kkp900
senior tag
válasz
kkp900 #66532 üzenetére
Vagy még esetleg ez jöhetne szóba ebben az árfekvésben vagy ennek a sima nem BT verziója. Én mást nem találtam . Sub nem lesz csak a 2 hangszoró lenne majd. Szóval 2.0
Presonus Eris 3.5 BT 2nd Gen White Aktív stúdió monitor
HA van valakinek jobb márka ajánlata akkor szívesen veszem de nem 100 ezres kategóriában szeretnék venni . ui: Jobban szóljon mint a BOSE ha van rá lehetőség. -
válasz
kkp900 #66446 üzenetére
Ha nem lesz jack vagy nem akarod azzal használni, mert elől van, akkor célszerű optikás hangfalat venni és a TV-re kötni. Mert a TV-re úgyis átmegy a hang a HDMI/DP kábellel.
Az USB-jack "átalakítót" (valójában hangkártyát) nagyon nem ajánlom, meg amúgy is feleslegesen foglalna le egy Thunderbolt-képes USB-t.
-
-
válasz
kkp900 #66441 üzenetére
Szvsz hangban az R1600T III lenne a legjobb. Az alapból V, de nem ész nélkül. De ez inkább egy PC-s cucc, mert picit döntött. Fehér nem tudom van-e belőle, valószínűleg fekete sincs, csak barna, az meg gondolom nem jó.
De vannak nagyobb tudású drágább változatai, ebből biztos van fekete, esetleg talán fehér is:
- R1700BT (van Bluetooth is)
- R1700BTs (van BT és sub kimenet is))
- R1850DB/R1855DB (van BT, optika bemenet és sub kimenet is)Illetve van még az R2000DB, de az már nagyobb, 5".
Meg az R1280T, R1280DB, R1380T, R1380DB, de ezek hangban gyengébbek, árban meg hasonlók. Szóval inkább MR4 jó alternatíva még.
Mackie CR-X széria túlhájpolt cucc volt, pl a Presonus Eris E széria olcsóbban jobb. A CR3.5BT eggyel újabb generáció, de nem tudom jobb-é. Attól tartok nem. A videós influenszerkurvákkal vigyázz, mert sokszor csak tesztnek álcázott reklámok készülnek vagy csak szimplán hülyék mint a segg.
Ja az még kérdés, hogy a TV-re hogy tervezed rákötni? Van rajta másik hangfal most? Csak mert ha nincs jack a TV-n, akkor BT hangfal kell vagy optikás. És a TV távjával nem fogod tudni szabályozni a hangerőt, csak a hangfaléval.
-
válasz
kkp900 #66435 üzenetére
Tökmindegy milyen hangerőn hallgatod, ha irdatlan elcseszett karaktere van.
Ennél a Bose-nál egy R1280T is sokkal jobb, objektíve. Sőt még általam sokat szidott Creative T20 is sokkal lineásirabb, pedig az is aggya a méjjet™ kategória. Nálad a szubjektíve lehet bajos az esetleges basszus károsultság miatt. De az is csak ideig, csak azt a leszokási időszakot ki kell bírni.
Pici hangfalakkal attól tartok nagyot fogsz csalódni. Szerintem neked érdemes lenne méret kategóriában viszonylag nagyot előrelépni. A Bose az 2.5" mélyközepes, amiket néztél az 3", én meg 4"-t ajánlanék. Habár ezekből egyiknek se lesz olyan mélykiemelése mint a Bose-nek, viszont legalább valamivel mélyebbre mennek.
-
válasz
kkp900 #66431 üzenetére
Ki fogsz nevetni, de közben az utolsó pillanatban egy harmadik rém olcsó termék lett. Átszerveztem a munkám és a tervek szerinti szettnek sok értelme nem lett volna. De ez most mindegy is.
Vettem egy Type-C - 3.5 Jack átalakítót, abba dugtam bele egy Jack kábelt. Ennek a végére került egy Jack elosztó. Ebbe megy egyrészt a hangszóró kábel, másrészt a Subwoofer mono kábel. Így tudom állítani a hangerőt a billentyűzetről, de nem lóg a madzag a gép elejéből.
-
válasz
kkp900 #66431 üzenetére
A Bose az nem a "nagyon jó" kategória, legalábbis ha hangminőségről van szó. Persze ha csak az számít hogy aggya a méjjet™, akkor végülis jó. RommáDSPzett hangjuk van, ami laikus fülnek szubjektíve nagyon kedves lehet, de objektíve sajnos egy vödör szar. Sok mély, más semmi.
Nálad hangfalváltásnál így lesz baj sajnos. Ugyanis ha hozzászoktál a Bose hangjához, akkor nagy valószínűséggel basszus károsult lettél. Ez azt jelenti, hogy minden hangfalt extrém mélyhiányosnak fogsz hallani, mintha nulla mély jönne belőlük. Szóval ha váltasz, akkor lehet pár napig vagy hétig brutális basszus elvonási tüneteid lesznek, amin nem lesz könnyű túllendülni.
Ha valami fehér kell, akkor pl Edifier MR4, de ebben nincs BT.
-
válasz
kkp900 #65270 üzenetére
Eris E3.5 az pici hangszórót használ, MR4 az gyakorlatilag az Eris E4.5 klónja, csak sokkal olcsóbban.
A Pioneer, KRK és társai azok már nem budget kategória, hanem rendes bi-amp belépő stúdió monitorok, nincs rajtuk hangerőszabályzó, tehát kell egy DAC előerősítőnek, hogy azon szabályozd a hangerőt plusz kábelek, ez pedig jelentősen megemeli az árat, szóval 50e-be nem fog beleférni. Meg ugye darabáron vannak.
-
válasz
kkp900 #65267 üzenetére
Sajnos / szerencsére a Bose ilyen kategóriában leginkább csak név, szóval nem nehéz túlszárnyalni minőségben. Leginkább méretéhez képest szól nagyot. Kérdés, hogy a design mennyire számít, mert látom a Mackie-nél fehéret választottál, de az nem ajánlott cucc, mert vannak jobbak ennyiért.
Ha kell BT, akkor Edifier R1700BT van barnában vagy feketében 40e alatt. A fehér vicc áron van sajnos.
Ha nem kell BT, akkor Edifier MR4, ebből van fekete vagy fehér 40e alatt, habár a hangszórók feketék. Esetleg R1280T barna mellett fehérben is van, 27ezerért.
Ezek mind jobbak a Bose-nál. Lásd még teszt:
De a fent ajánlott hangfalak habár a legkisebbek, nem akkorák mint a Bose, a Mackie CR3-nál is icipicit nagyobbak. Ha ekkora nem fér el, akkor sajnos jóval zsebbenyúlósabb a téma, ha jó minőséget szeretnél. P lK Multimedia iLoud Micro Monitor, amiből szintén van fehér, de 120e körüli az ár. Persze ez hangminőségben is jobb, de leginkább a kompaktságért fizetsz.
-
benfolds
őstag
válasz
kkp900 #38394 üzenetére
rám ne hallgass, inkább a saját füledre. elsőre elég furcsa nekem, egy picit jobban reménykedtem. de lehet, hogy csak szoknom kell. valahogy az éneket nem hallom elég tisztának, több zenével is meghallgattam, de nagyon "távolról szól" és picit kásásnak érzem, a tér sem olyan egetrengető...amúgy nem vagyok egy nagy szaki, ezek csak az én első benyomásaim. de nincs még rendesen elhelyezve a cucc, meg gondolom egy kis bejáratás is kell neki. 19-et mondjuk megér. 40-ért már sokkal inkább egy használt erősítő + használt passzív. ha van helyed, akkor én mindenképpen a kürbist venném a vertrag helyett. a bluetooth meg inkább arra jó, hogy telefonról rá tudd tolni a zenét, nem arra, hogy ne kelljen rádugni a cuccot a gépre...én is bluetooth-osat akartam, de rájöttem, hogy nem éri meg dupla pénzt kifizetni érte. nálam szerencsére nem jelentkeztek azok a problémák, amikre mások panaszkodtak. nem recseg, nem pattog. a tápnak van egy kis hangja, de szerintem ez természetes. kicsit billeg mind a kettő...a ledet meg le kell ragasztani. kezdésnek simán jó ennyiért.
-
mekker
őstag
válasz
kkp900 #38330 üzenetére
A kürbis jobb, viszont cserébe kevésbé kompakt méretű.
Egyébként ha van rá valuta, én kíváncsi lennék a Monkey Gabanára is. Hogy megéri-e a dupla árat, azt csak úgy lehetne megmondani, hogy berendeled mindkettőt. Ugye webshopoknál 14 (munka)nap feltétel nélküli elállási idő van.
Ha esetleg olvasod még a topikot, majd írj tapasztalatot. -
mekker
őstag
válasz
kkp900 #38328 üzenetére
Mert nagyon szűk az itthoni kínálat, a Bluetooth pedig még ezt is megnegyedeli, a szín meg..
Amazont pedig én azért nem ajánlanám, mert ezek az 50..200 dodós hangszórók mind olcsó kínaival vannak megtömve, és úgy számolnék, hogy 5-10% eséllyel már gari időn belül lesz vele valami kisebb-nagyobb probléma.Hát a Gibbonról külföldön sincs semmi vélemény, ezt az egy rövid tesztet találtam:[link]
Azt írja, hogy szépen össze van rakva, 70-75Hz-en kezd elcsuklani a mély (ez általános ebben a méretben), viszont korrekt hangzása van.
Én azt mondanám, hogy mivel nagyjából ez az egyetlen hangszóró, ami megfelel a szűrési feltételeknek, rendeld be Friendlyhouse-ból, 60 ezret talán megér. Ha rossz lenne, ingyenes az oda-vissza küldés, bár nem hiszem, hogy nagyot csalódnál. -
mekker
őstag
válasz
kkp900 #38326 üzenetére
150x180x210 vs 160x190x240 mm Ez minden, csak nem marha nagy
Én nem tudom milyen választ vársz. Senki nem ismeri, 20 percet rád szántam az életemből, ennyire futotta.
Én nem venném meg, mert egy túlárazott valami. Ha színre veszel műszaki cuccot, az meg nem az én problémám. Kb. 3-4 hangszórót árulnak itthon ebben a kategóriában, szerintem magadtól is menni fog.. -
mekker
őstag
válasz
kkp900 #38323 üzenetére
Thonet Vander Vertrag BT van még. Olcsóbb, nagyobb a doboz, Bluetooth 4.0 támogatás és dizájnra is elmegy.
Amazonon érdemes olvasni a vásárlói review-kat. A Bluetoothra többen is panaszkodnak, ami engem eléggé zavarna. Meg az is béna, hogy manuálisan kell váltogatni a BT és az RCA bemenet között.
Új hozzászólás Aktív témák
- Elemzés Zenehallgatásról dióhéjban III.
- Teszt A zenehallgatásról dióhéjban II.
- Elemzés A zenehallgatásról dióhéjban I.
- ÚJ- Lenovo ThinkVision T24i-10 - 24" monitor - Számla, garancia
- 12 GB-os DDR5 SODIMM laptop memória - garanciával
- Fujitsu LIFEBOOK E449 i5-8250U 8GB 256GB 14" FHD 1 év garancia
- GÉMER! Dell G15 5520 i7-12700H 14magos! RTX 3060 3070 szint! 32GB RAM 1000GB SSD FHD 120Hz Gar. 2026
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 256GB Pink -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3055
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest