- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Redmi Note 10S - egy a sok közül
- Motorola Edge 50 Fusion - jó fogás
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- One mobilszolgáltatások
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Profi stratégiára vált a Galaxy S26
- Kikristályosodik a Razr 60
- Mi mindenre jó egy másodlagos megjelenítő?
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
Degeczi
nagyúr
válasz
pulutodurumo #52210 üzenetére
Ugyanúgy nem szabad potméterekhez használni azt sem!
Tiszta alkohol: kimos mindent, majd kenés nélkül, szárazon hagyja a potméter csúszkáját, ami garantált legyilkolás.
Kapcsolók, csatlakozó-kontaktok tisztítására való. -
Degeczi
nagyúr
válasz
pulutodurumo #52199 üzenetére
Csak az a baj, h mindegyik 2.0, szóval úgy nem szabad hivatkozni rá.
-
norba69
senior tag
válasz
pulutodurumo #51385 üzenetére
BT füles, meg BT hangszóró nem ugyanaz a felhasználási mód. Meg ugye a BT forrásnak is támogatni kell a megfelelő codecet.
Saját praxisban hallgatok 320 kb/s mp3-at a vonaton, zajszűrős fejessel (Sennheiser HD 4.50 BTNC), tökéletesen megfelel az elvárásaimnak, itt fontosabb, hogy a vonaton a környezetemben elhangzó beszélgetéseket ne halljam, mint a zene minőségi hallgatása, és erre tökéletes volt az előző SBC-s fülesem is.
Itthon, hangszórón hallgatásra nem valószínű, hogy elégedett lennék ezzel a minőséggel -
Picco
addikt
válasz
pulutodurumo #51385 üzenetére
Android/devOptions-be lehet kapcsolgatni, az en fulesem aptxhd-t tud de az SBC eleg gyenguskent hat ha osszehasonlitom.
-
AlexDaywalkr
tag
válasz
pulutodurumo #51342 üzenetére
Köszönöm a segítséget! Sajnos csak hétvégén lesz időm kipróbálni, de úgy látom, hogy a TV az támogatja a hangrendszert. Beállításokban pcm és 2 db automatikus üzemmód van. Alapból az automatikus 1-en van. Az előfordulhat, hogy a pc-mről nem megy át jól a hang a tv-re? Esetleg tudtok ajánlani valami jó tesztet hozzá?
Köszi előre is.
Alex -
samu2062
senior tag
válasz
pulutodurumo #51342 üzenetére
Ha jól tudom, javítsatok ki, ha nem így van, de az optikai kábel eleve nem alkalmas 5.1-re. Csak stereo jelet továbbít.
Így a TV optikai kimenete is eleve csak stereo. -
HUN_Szuh
tag
válasz
pulutodurumo #51071 üzenetére
Alapvetően nem vagyok audiophile
igen tudom, h egy jó féle denon erősítős rendszer nem olcsó, de nem is pályázom ilyesmire. Van vagy 150 lemez ami még az apámé volt és gondoltam ha már van, akkor ja használnám
és alapvetően csak azt kérdeztem, h ha egy aktív hangfalon nincs phone bemenet, attól még lehet e rá kötni lemezlejátszót. Nem csak azé' h legyen illetve nem kisujj eltartásra
-
SunMount3r
nagyúr
válasz
pulutodurumo #51058 üzenetére
Van egy villamosmérnök és egy "öreg motoros" (még a CRT-s érából) TV szerelő a jegyzettömbben. Nem hiszem, hogy értenének ehhez... ?
Akkor azt kérdem, hogy ilyen "műszerészt" Debrecenben tudna e valaki ajánlani, aki alkalmas lehet erre és jól és nem is túl drágán dolgozik?
(Jöhetnek Priviben). Köszi!
-
Logapeti
tag
válasz
pulutodurumo #50968 üzenetére
Lehet, hogy nem a neked tetsző fogalmakkal írtam le, de a válaszadást nem kerültem ki, mindössze úgy írtam le, ahogy én érzékelem és meg tudom fogalmazni. Te tapasztaltál már ilyen pontatlanságot? Ha igen, milyen fogalmakkal írnád le, és hogyan? (Ha nem, akkor meg nagyon irigyellek!
)
-
mekker
őstag
válasz
pulutodurumo #50470 üzenetére
-
Viktor77
titán
válasz
pulutodurumo #50396 üzenetére
Úgy értettem, hogy a telefont direktben kötöttem a hangfalra.
Ha gépet Jack-RCA-val kötöm a hangfalra, akkor is pattog. Ha letiltom az alaplapi hangot (az optikai akkor is megy).
Nem értem, akkor a DAC az USB-ről csak áramot kap és optikán a jelet? -
Viktor77
titán
válasz
pulutodurumo #50393 üzenetére
Most minden drivert leszedtem (Realtek+Creative), alap driver van, így is csinálja.
És mondom, telefonról nem, ez az érdekes.
Volt fent Equalizer APO+Peace kombó a gépen, leszedtem már őket, de bekavarhat valami maradvány? -
banderasz77
addikt
válasz
pulutodurumo #50132 üzenetére
Őszintén szólva, fogalmam sincs. Ezt állítják. Talán a speciális frekvenciamenet lehúzza az elektromágneses tér miatt keletkezett töltést innen-onnan...gondolom.
-
banderasz77
addikt
válasz
pulutodurumo #50130 üzenetére
Nem azt.....egy fizikai mágnest nem is lehet, elvileg "soha nem fárad el". Az elektronikát, hangváltót stb...
-
HUN_Szuh
tag
válasz
pulutodurumo #50123 üzenetére
Világos. És kb mennyi idő kell, h egy hangfal már bejáratott legyen? V ez nagyon változó?
-
válasz
pulutodurumo #50080 üzenetére
Az új KRK-nak elvileg annyira nincs hatásvadász hangja régihez képest. Legalábbis ezt mondják róla, meg hallani is a G4 vs G3 összehasonlításoknál. Legalábbis abban az értelemben, hogy a G3-nak eléggé hifis hangja van (én nem tudtam megszokni és zavart is a magas aljának kiemelése), míg a G4 már jóval kiegyenlítettebb.
-
pinnacle
nagyúr
válasz
pulutodurumo #49416 üzenetére
Köszi pulutodurumo, PuMbA!
-
milan26
senior tag
válasz
pulutodurumo #49097 üzenetére
Akkor nem márka, hanem modellfüggő, az enyémen sajnos nem lehet kiválasztani, csak külön menüben állítható.
Bár lehet elég lenne vennem egy [ilyet], mert ha jól látom az egyik HDMI portja kétirányú.
-
gg72
veterán
válasz
pulutodurumo #49037 üzenetére
Már úgy volt, hogy Pebble V2 lesz, amikor szembe jött velem a német amazonon átszámítva 22ezerért egy Tascam VL-S3BT, így lecsaptam rá. Kösz a tippet.
-
gg72
veterán
válasz
pulutodurumo #49037 üzenetére
Gyanítom, hogy ez lesz, de azért köszönöm.
-
gg72
veterán
válasz
pulutodurumo #49035 üzenetére
Direkt leirtam, hogy mire kell, mert sejtettem, hogy jonnek a szappantartos válaszok, de ugy látszik hiaba... Amugy egyik sem 2009-es, a Pebble V2 konkrétan pár hónapja van piacon. De köszönöm a konkrét ajánlást, utananezek.
-
kecstama
tag
válasz
pulutodurumo #48872 üzenetére
Avagy ha "mono" jel megy benne, felesleges erre az 1 méterre.
-
YxVs
senior tag
válasz
pulutodurumo #48668 üzenetére
Így meg fog szólalni a médialejátszó és a műholdvevő hangja is? Én azt szeretném, hogy a kábelek átdugdosása nélkül szóljon mindhárom forrás hangja.
-
marcchi
csendes tag
válasz
pulutodurumo #48601 üzenetére
A szobatársakkal nincs gond, gyakran megy a zene bluetooth hangszórójukról és majdnem mindenevők vagyunk... A gond főleg akkor van, amikor egyedül vagyok a szobában (szerencsére már 7köznap hazajárnak) és csak a laptopom csipogója vagy a fejhallgatóm van itthon. A fejhallgatót nem igazán szeretem, kényelmetlen, meleg és nem tudok benne mozogni. Ezért szeretnék valamit a téli sötétség ellen...
A hely már neccesebb ügy, tényleg nincs nagy távolság a falak között, de nem visszhangzik (vészesen, vagy legalábbis eddig nem figyeltem fel rá. Szőnyeggel tudnék még rajta segíteni). Most gépelés közben is szól mellettem egy 2.1 , egyszerűen nem tudok a laptop hangszórójával élni, valami kell
-
Viktor77
titán
válasz
pulutodurumo #48446 üzenetére
Akkor gyakorlatilag nem. Van egy alig hallható valami, de ahhoz már hozzá kell érintenem a fülem a hangfalhoz és csak a fő hangszórón hallható (így gondolom, ez mindenképp lesz).
-
Tomi13
senior tag
válasz
pulutodurumo #48396 üzenetére
Nem egészen ilyen megoldásra gondoltam
-
SunMount3r
nagyúr
válasz
pulutodurumo #48238 üzenetére
Most a fenének se találtam meg azt a hsz.-emet és a választ, pedig biztos, hogy megkérdeztem, lehet másik Topic volt. Nekem is jó lenne biztosra tudni, mert amúgy is kábelt cserélnék (hátha ez megoldja a rezonálós gondot) és akkor már jól jönne egy 3m-esre újítani a két láda között is.
-
Nunder
őstag
válasz
pulutodurumo #48238 üzenetére
Toldásról lenne szó esetemben, akkor ezek szerint az ötletem jónak tűnik első blikkre? Nem egy vagyon egy ilyen kábel ahogy nézem, ha nem jó akkor max lesz egy újabb darab a süllyesztőben.
-
TeeJay
félisten
válasz
pulutodurumo #48193 üzenetére
Olyankor a Realtek DAC kimarad a körből ugye és egyből megy a digitális jel a hangfalra?
-
TeeJay
félisten
válasz
pulutodurumo #48191 üzenetére
Akkor nem szenvedek vele ha nem ad hallható különbséget.
Most jack-rca kábellel kap analog in-re jelet
Gondoltam spdif kimenettel digital in-re kötöm hátha jobb lesz de akkor felesleges szórakozni vele -
FrezeR
senior tag
válasz
pulutodurumo #48061 üzenetére
Köszönöm a tippet, akkor gondolom ez mindenképpen szerviz lesz.
-
TechN7ne
nagyúr
válasz
pulutodurumo #48054 üzenetére
100k felett talán ki lehet fogni hasonló szintet ,ha az ember mindenképp ragaszkodik a hifi hez.
Van a háztartásban csúcs kategorias Panasonic/Sony/Sanyo hifim ,nem egy kategoria az élmény.
Vagy dübörög minden és a basszustól lecsúszik a lányok bugyija ,vagy ugyan úgy hallasz mindent kellemesen mint ha rajtad lenne egy jó fajta fejhallgató. -
TechN7ne
nagyúr
válasz
pulutodurumo #48051 üzenetére
A studios cuccok más kategóriát képiselnek ,itt a részletek gazdagságát fizeti mrg az ember ,nem a hype olt márkák által terjesztett díszdobozokat.
Ha egy stúdio szakértőt megkérdezel ,ugyan ezt a választ fogod kapni. -
TeeJay
félisten
válasz
pulutodurumo #48034 üzenetére
Edifier R2730DB
ahogy nézem eléggé dicsérik itt
PC lenne rákötve meg TV optikán
illetve van még rajta még 2 bemenet egyikre mehetne egy jack-RCA mondjuk telefonnal meg bluetooth-on is
52ezerbe kerül eladom a mostani Panasonic AK-48-at teszek hozzá egy keveset és lenne egy ilyenem
csak elektronikus zenét hallgatunk
House meg Trance zene, illetve youtube meg filmek
külön frankó lenne hogy a smart TV-ről a hangot rá tudnám tolni és végre lenne értelmesebb sztereó hang a TV fingilingi hangszórója helyettmik a kontra érvek?
-
Dr.Én
veterán
válasz
pulutodurumo #47909 üzenetére
Na arra nem gondoltam....hoppá...várom majd még többiek tanácsát is...
-
need
addikt
válasz
pulutodurumo #47883 üzenetére
Kedves észlény barátunk aki 2019-04-11 10:09, azaz 61 napja - lelkes újonc elég hamar elkezdte bontogatni a szárnyait hasonló ilyen magas röptű dolgokat írogatott aminek aztán semmi értelme..
nem tudom ki meg mi de nagyon pozitív mindenbenMár bocsánat a Moderátor cseszhetne valamit vele..
-
capulet75
addikt
válasz
pulutodurumo #47789 üzenetére
Lehet hülye kérdés, de nincs külön BT modul?
-
nofi
addikt
válasz
pulutodurumo #47785 üzenetére
Köszi, ez a B terv, de gondoltam hátha van olyan ami alapból rendelkezik ilyen funkcióval
-
Isual
veterán
válasz
pulutodurumo #47529 üzenetére
T20 elég lesz akkor. Köszi.
-
TechN7ne
nagyúr
válasz
pulutodurumo #47255 üzenetére
Értem ,köszönöm
-
IO.sys
őstag
válasz
pulutodurumo #47250 üzenetére
Tudom, én is szoktam látni. Az 1250-nél nem vettem észre gondot, ez viszont máshogy terít.
-
samu2062
senior tag
válasz
pulutodurumo #47175 üzenetére
A b77 jelenleg sehol sem kapható,itthon.
-
apple87
senior tag
válasz
pulutodurumo #47149 üzenetére
Nekem is így van kötve, de nem akarom a tvt bekapcsolni ahoz hogy pc-n zenét hallgassak a hangprojektoron keresztül.
-
dragonfx
veterán
válasz
pulutodurumo #47112 üzenetére
En el tudom
Seroius enviro x a hangfal emagos
-
JoeCockBill
senior tag
válasz
pulutodurumo #47050 üzenetére
túl van tolva, de nem az a gond. fun füles, kicsit v. de annyira azért nem. minden mást hallgatva teljesen jó
-
válasz
pulutodurumo #47050 üzenetére
Na igen, lehet inkább itt lesz a gond. A legjobb az lenne, ha átküldené a zenét amivel probléma van, vagy akár mindkét verziót (hangfal és füles master), s akkor megmondom mi van.
-
Bossp
addikt
válasz
pulutodurumo #47036 üzenetére
És 2.1 ből hol kezdődik a minőség? Esetleg ha a mély ládámat megtartanám és amellé menne egy új minőségi Stereo?
-
Yodamest
veterán
válasz
pulutodurumo #46994 üzenetére
A sarokban van az asztal, tehát a hangfal mellett és mögött kb 20 centire ott a fal. Lehet ez a tartomány ennyire érzékeny a fali visszaverődésre? Csak mert pl. a mélyebb bass, ami ez alatt jön tökéletes, annál semmilyen gerjedést már nem hallani.
Ha így van, mivel tudnám ezt orvosolni?
-
dzsi23
addikt
válasz
pulutodurumo #46764 üzenetére
1250B van, és nem elég.
Vagyis általában elég, de néha kicsit tisztább hangzásra vágyok. A kérdés az, hogy ha csak mp3-at és youtube-ot hallgatok, akkor érdemes-e sokkal többet fektetni eszközökbe, vagy felesleges, mert úgysem lesz sokkal jobb, mert ilyen forrásból ennyit (vagy nem sokkal többet) lehet kihozni.
-
Tangerine
senior tag
válasz
pulutodurumo #46706 üzenetére
Van fekete famintás is: [link]
-
tomiivagyok
aktív tag
válasz
pulutodurumo #46706 üzenetére
ilyenekkel nincs kedvem szórakozni, meg nem is tudnám megcsinálni 10/10-re, ismerve magamat
RetepNyaraB: basszust szeretem. nem azt, ami kiszakítja a dobhártyám, ha bedobok valami olyat, de nem szeretném azt se, hogy elhasaljon az erősebb basszustól.
Bodz: ez egész jól néz ki! egyébként olyan 20-40 között. ugye csak ez lesz rákötve, ezt csak zenére használnám, játékra ott van a HyperX Cloud II-m, filmre, sorozatra pedig ott van a hangprojektorom, az a tévére van rákötve.
-
krisz4b70
aktív tag
válasz
pulutodurumo #46437 üzenetére
Megpróbálkozok akkor egy ilyennel. Köszi a választ!
-
Degeczi
nagyúr
válasz
pulutodurumo #46332 üzenetére
Baromi jó videó, köszi!
(nem tippelget, egyszerű kísérlettel utánajár a különböző anyagok hatékonyságának - és az utolsó szóig jól érthető brit angolsággal előadva mindezt) -
válasz
pulutodurumo #46332 üzenetére
Ja, ez nem néz ki rosszul, miközben hatékony.
Vagy lehet venni akusztikai panelt, de abból ugye sok kellhet, így nem olcsó. Kb 6-8k az olcsóbbak négyzetmétere, a komolyabbak pedig simán 15-20k-s áron is lehetnek egy m2-re. És ezek csak a szivacsos típusúak.
-
dzsi23
addikt
válasz
pulutodurumo #44212 üzenetére
Mondjuk valami ilyesmit, amitől kicsit lefelé néz a hangfal, talán pont hallgatási pozícióba, és a kis perem miatt lecsúszni sem fog a polcról. Bár méreteket nem látok megadva, és a minőségét sem ismerem ennek a konkrét szivacsnak, csak hirtelen ezt találtam, aminek ilyen formája van.
(#44211) Zoli-bácsi:
Rettentően jóirányba haladsz. -
válasz
pulutodurumo #44090 üzenetére
Azt hozzátenném, hogy az általad linkelt gagyi Rokit az második generációs, azóta már rég (2013-ban) kijött a harmadik, csak azt kapni. A G2 annak idején nem is volt ajánlott (a hangja miatt), a G3 már jobb, megfontolható alternatíva, ha fun hang kell.
Szóval inkább úgy fogalmaznék, hogy vannak szemét szériák. A Rokit G2 tipikusan ilyen, az a fekete szmötyi nagyon lehangoló. A G3-nál a videók alapján már jobbféle fehér szmötyi van, s nem is nagyon találtam rájuk hogy emiatt tönkremennének, úgyhogy ezt kijavították.
-
Mr.C
őstag
válasz
pulutodurumo #44079 üzenetére
pont hogy nem ragaszkodom a BT-hez, inkább a hálózati csatlakozást preferálnám (aszisztens nélkül). Ez az ami megnehezíti a dolgom és ezért ajánlották itt a Chromecast audio-t. Így jött képbe a Kürbis, mert ezzel beleférek az 50k-s keretembe.
-
bence188
tag
válasz
pulutodurumo #43435 üzenetére
Jogos, jogos, de én olcsóbb alternatívára gondoltam, aminek nem muszáj 100W-osnak lennie.
-
Attila0
őstag
válasz
pulutodurumo #43331 üzenetére
Igen, pont azon csodálkozom én is hogy a BE menet sípol, mert, tényleg olyan a hang mint amikor a rendezvényeken összegerjed a hangosítás.
-
válasz
pulutodurumo #43288 üzenetére
Igen, ez egy burkolt coming out volt.
-
Kölönte
kezdő
válasz
pulutodurumo #42871 üzenetére
A weblap az semmi. Nézd meg a youtube-on!
-
marquuard
veterán
válasz
pulutodurumo #37123 üzenetére
Nem szőrszálhasogatásként kérdezem, de az említett 1250B és az SW-HF2.1 1700 között mi az eltérő különbség, ami miatt az 1250B ajánlottabb? Csak szeretnék tisztán látni ezzel kapcsolatosan.
-
Szinyák
őstag
válasz
pulutodurumo #37096 üzenetére
boros44 jaja ezek azok ami neked kell ! ezek már kipumpálják a solo.-ból ami neked kell
-
Mr.C
őstag
válasz
pulutodurumo #37042 üzenetére
Köszi a válaszod!
Igazából itt vagyok bajban, hogy nem csak magyarul de, de angolul se tudom, mi ennek a pontos neve, hogy tudjak rendelni.
Meg szerintem érdemesebb m.o.-ról rendelni a megbízhatóság és minőség céljából -
válasz
pulutodurumo #36550 üzenetére
Nekem is hasonló kéne. Gépeben van Bt és a kábelt így kiiktatná. Hm.
-
WiZARD
addikt
válasz
pulutodurumo #36165 üzenetére
thx
Közben rájöttem, hogy az M-Audio se az igazi, mert falhoz közel lenne, így hátsó reflex nyílás nem nyerő, és majdnem mindenen hátul vanamiket még találtam:
Tannoy REVEAL 402
Alesis - Elevate 5
KRK Rokit 4 G3 -
törölt tag
válasz
pulutodurumo #35934 üzenetére
Webshopok értékelős oldaláról, illetve arukereso.hu és társai vélemények szekciójából.
-
törölt tag
válasz
pulutodurumo #35808 üzenetére
Genius termékek kinézet miatt nálam mindig kiestek, egyszerűen nem illik bele a nappaliba.
A Gigagworks T20 világító ledje idegesítene, nem szeretem ha valami beragyogja a nappalit / hálót.
Másik szobában Logi x-220-at használok iylne célra, a túl erős basszust leszámítva nincs bajom vele.
Olvasgattam a topikot, Logitech cuccok tényleg ennyire nem ajánlottak már? -
Barokk
csendes tag
válasz
pulutodurumo #35787 üzenetére
Akkor így teszek. Köszi a tanácsot!
-
benfolds
őstag
válasz
pulutodurumo #35607 üzenetére
bocs, ha hülye a kérdés, de a nem kifejezetten "bluetooth speaker"-ként reklámozott hangszóróknál a bluetooth funkciót inkább kiegészítésnek használják, pl. vezetékkel kapcsolódik a hangszóró a géphez, és alkalom adták mondjuk telefonról is küldenek rá zenét bluetooth-on? csak azért, mert nekem nem tiszta, hogy akkor itt az a lényeg, hogy nem kell kábelezni a hangszórókat a géphez vagy az, hogy az ilyen alkalmi forrásokat csatlakoztatni lehessen gyorsan.
-
válasz
pulutodurumo #30106 üzenetére
Köszi a tippet, megyek oda nézelődni!
:-) -
gabber01
addikt
válasz
pulutodurumo #30106 üzenetére
Egy jó hangkártya semmivel nem tud kevesebbet, mint egy átlagos külső DAC, sőt. Kicsit túl van értékelve utóbbiak jelentősége.
-
Pocok256
veterán
válasz
pulutodurumo #26037 üzenetére
Modecom ot még nem hallottam, de a másik kettőt igen. A kürbis teljesen más ligában játszik.
-
Bodz
nagyúr
válasz
pulutodurumo #17113 üzenetére
Szia!
-
harry
veterán
válasz
pulutodurumo #17058 üzenetére
Kihalt minden... modecom 24, 32 volt, genius 1255a, de egyiket sem kapni.
Esetleg tennék egy próbát a modecom hf10-zel, de nem igazán tudom, mit lehet várni tőle. Még esetleg genius 1250b? De nincs igazán tapasztalat róluk...
Ugyan nem hiszem, hogy van, de egy kérdést megér modecom 24, 32: [link], [link]Proci64: Nem tudom, de legfeljebb akkor hangosítasz rajta... ~2-300Ft körül biztos kapsz egy ilyet, és kiderül.
Új hozzászólás Aktív témák
- Elemzés Zenehallgatásról dióhéjban III.
- Teszt A zenehallgatásról dióhéjban II.
- Elemzés A zenehallgatásról dióhéjban I.
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest