Hirdetés
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Milyen okostelefont vegyek?
- Magisk
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
- Garmin Instinct – küldetés teljesítve
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- iPhone topik
- VoLTE/VoWiFi
- iOS alkalmazások
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
IO.sys
őstag
Sziasztok!
Az ajánlóban lévő stúdiómonitorokat nézegetve láttam, hogy néhány kivételével az áruk jóval alacsonyabb annál, néha fele, mint ami a beíráskor volt. Melyiket ajánlanátok? Mondjuk top 3.
Nézzetek hülyének, de a stúdió monitor 1:1 hang visszaadása ugye nem azt jelenti, hogy halálra unom majd magam mellette?
Zeneszerető, zeneszerző vagyok, karácsonyra DT 770 Pro 80 fejesem lesz, az a hang pl tetszik.
Illetve a benne lévő fejhallgatókimenet helyettesíthet egy AMP és-vagy DAC-ot?[ Szerkesztve ]
凸_(ツ)_/¯ // -Valamit kiírt a gép!... -Az a dolga!...
-
IO.sys
őstag
Köszönöm! A dac meglesz, monitor meg lehet, hogy felesleges nekem, csak megörültem az árának, ami így már nem annyira jó. Most hirtelen a Fluid Audio F4 tetszett meg.
[ Szerkesztve ]
-
IO.sys
őstag
Fluid Audio F4-ről mit gondoltok? Akarjam? Első normális hangfalam lenne.
-
IO.sys
őstag
Sziasztok! Asztalon sztereo hangfalat hova jó tenni, a monitor mellé közel, vagy távol egymástól, az asztal két végébe, a fülemet megcélozva?
-
IO.sys
őstag
Sziasztok! Arra van megoldás, ha passzív 2.0 hangfalat szeretnék 20 alatt? Gondolom, normálisabb is akad, mint ugyanazon az áron egy aktív.
-
IO.sys
őstag
Végeredmény szempontjából hogy jobb, ha a dacból közvetlen az aktív hangfalba megy a jel, vagy jobb, ha átvezetem a fejes erősítőn?
-
IO.sys
őstag
válasz IO.sys #47221 üzenetére
Válaszolva a saját kérdésemre, van kétszer olyan jó az 1280T, mint az 1250B. A humorizálás arra vonatkozott, hogy a 10.000 Ft-os Geniusnál kétszer jobb-e az akciós árú Edifier. Nagyon komoly tere van, majdnem, mintha ott lennék. Simán megéri szerintem a normál árát is.
(#47244) pulutodurumo
Fektetve nekem fura, valahogy máshogy alakul a tér.凸_(ツ)_/¯ // -Valamit kiírt a gép!... -Az a dolga!...
-
IO.sys
őstag
válasz pulutodurumo #47250 üzenetére
Tudom, én is szoktam látni. Az 1250-nél nem vettem észre gondot, ez viszont máshogy terít.
-
IO.sys
őstag
Sziasztok!
Az ábrán látható asztalon hova tennétek az 1280T-t? Kézenfekvő lenne a két pulpitusra, de a jobb oldal messzebb van, mint a bal oldali. Először, ahogy letettem, fantasztik volt a tér, aztán pakolásztam és már nem ugyanúgy hallom.
(Nem röhög, én terveztem az asztalt egy speciálisan hülye sarokba, a radiátort is beleszámítva.)凸_(ツ)_/¯ // -Valamit kiírt a gép!... -Az a dolga!...
-
IO.sys
őstag
válasz Intel core33 #47404 üzenetére
Összefoglaló.
-
IO.sys
őstag
-
IO.sys
őstag
Sziasztok!
Az 1280T-m nagyon búgatja az asztalt, eléggé ilyen ez az asztal sajnos. Néztem rezgéscsillapító talpat, viszont igen borsos: NorStone DAMP 50
Szállítással együtt több, mint 10.000 Ft. A feladat megoldható olcsóbban? Hungarocell?[ Szerkesztve ]
-
IO.sys
őstag
Kipróbáltam buborékzacskóval, mert rezgős vinyónál már bizonyított. Most csak a basszust hallom. Kár, hogy nagy, csúnya és labilis.
-
IO.sys
őstag
Az R2730DB az Edifier egyetlen három utas hangfala?
-
IO.sys
őstag
válasz samu2062 #47496 üzenetére
Ijj az egy bitang nagy cucc. Azért kérdeztem, mert nekem nem kell BT biztosan, optika se nagyon, erre tele van ilyenekkel.
Esztétikával kapcsolatban, nem tudom, az 1280T se egy szépség levett előlappal. Arról nem is beszélve, hogy nem illik a világosbarna falhoz és a középbarna asztalhoz se. A 2730DB meg egy sima, fekete doboz. Azért vannak szépek is. De nem nézni kell, hallgatni. A műanyagok már helyből se tetszenek, szóval az Edifier még mindig exkluzív azokhoz képest.凸_(ツ)_/¯ // -Valamit kiírt a gép!... -Az a dolga!...
-
IO.sys
őstag
És az R2000DB ellenében melyik nem bt-s semmi extrás ajánlott? Én is halkan szeretnék szép hangokat. Azt hittem, a nagy fekete 3 utas nagyon jó vétel csendes zenehallgatásra, értékelésekben dicsérték a halk hangminőségét.
-
IO.sys
őstag
1280T-t vettem pár hete. Egy ideig ez lesz, csak halkan nem sok mindenre jó. Ebből a szempontból az 1250B jobb volt. Nem hallgatok hangosan semmit, döbörgő basszus meg 8" meg ilyenek nem kellenek. A távirányítót szeretem, a BT teljesen felesleges.
Meg fogsz kövezni. Hallgattam összehasonlításokat, biztos ismered. Az otthoni rendes láncomon. És nem kettőt, hanem húszat. Sok teszt van az 1280T-vel is, be tudtam lőni, hogy széthúzott, vérszegény dobozhangja van a mezőnyhöz képest, de a többi meg tompa nekem, vagy épp túl világos. És aztán jött a 2730DB és mondom na ez az! Megvan benne minden, amit hallani akarok. Aztán jöttem ide és kiderült, hogy jól benéztem. De gyanús, hogy az én igényeimnek a kinézetét leszámítva megfelelhet.
Ja igen, nem vagyok biztos benne, hogy nekem a V-t annyira erőltetnem kéne, talán nem is ez való nekem. Csak ugye túl tapasztalatlan voltam, hogy ezt tudjam.
[ Szerkesztve ]
-
IO.sys
őstag
válasz dzsi23 #47545 üzenetére
Tudom, hogy mi jó nekem, éppen ezért nézegetem azt a ronda hangfalat. Az az előzménye ennek, hogy amikor az első fejesem kerestem, egy V-s fejes tetszett meg hallgatás alapján. Ennyi idő elteltével kezd gyanússá válni, hogy talán mégsem a V való nekem, most itt tartok.
Pécsen nem lehet hallgatni hangfalakat, nincs túl nagy igény ilyesmire, így történhetett az, hogy egy youtube videó alapján költök el 50k forintot...Nekem is volt szépen szóló 2.1-em, aztán itt megvilágosodtam.
-
IO.sys
őstag
válasz racskobalazs #47584 üzenetére
Vannak akkora basszusbönön 2.0-ák, hogy lehetetlenség rajtuk zenét hallgatni.
-
IO.sys
őstag
válasz racskobalazs #47586 üzenetére
Írtad, hogy megszállott vagy a jó basszussal.
-
IO.sys
őstag
válasz Sn4k388 #47607 üzenetére
A r2730db nekem youtube teszt alapján tetszik, meg állítólag egészen halkan is van mélye, amúgy nem ajánlott, van jobb ennyiért. Most 1280t-m van, annak is elől van a csöve, közel van a falhoz és búg minden, mint az állat. Plusz rezonál az asztal, szóval ha rosszak a körülmények, a hangfal ilyen szempontból szinte mindegy.
-
IO.sys
őstag
válasz Sn4k388 #47609 üzenetére
Konzolos válasz kicsit feljebb volt Bodztól. Az r2000db elvileg a tuti, ami meg drágább. Nem vagyok képben, csak sok szó volt ezekről az utóbbi napokban. Többek közt arra lehet figyelni, hogy amelyik hangfal kisebb egy gyártónál ugyanannyiért, az a jobb. Nekem a böszme csúnya fekete (mert az) 2730db el tudom képzelni, hogy tetszene, legfeljebb tapasztalatot nyerek. Amúgy se jó, ha rögtön meglesz a legjobb, nem fogom tudni, mihez képest!
-
IO.sys
őstag
válasz Sn4k388 #47621 üzenetére
A valósághoz biztos semmi köze nincs, de tessék:
Edifier R2730DB vs Edifier R2000DB || Sound Demo w/ Bass Test
Edifier R2730DB vs Edifier S1000DB || Sound Demo w/ Bass Test
Edifier S1000DB vs Edifier R2000DB || Sound Demo w/Bass TestTudom, hülyeséget ne linkeljek, de azért a semminél több.
-
IO.sys
őstag
válasz Sn4k388 #47628 üzenetére
Az orosz összehasonlításai a két mikrofonnal jobban kihozzák a kihoznivalót.
-
IO.sys
őstag
válasz lezso6 #47659 üzenetére
Kicsit pőrén fogalmaztam, csodálom, hogy tudtál bármire válaszolni. Nem játszok, nem filmezek, nem megy elektronikus zene. Halk jazz meg ilyenek mennek. Az R2730DB-t néztem ki, mert hátrányai ellenére a halk basszus működik, míg a mostani R1280DB-n csak nagyobb hangerőn jön meg. Nem az kell, hogy a tüdőmben érezzem, hanem egyáltalán halljam akkor is, ha alszik a gyerek és csak nagyon halkan megy. A kérdésem a Modecom Eclipse 180-ra vonatkozott, mert azt írtad, hogy sokkal jobb a hangminősége, amire felkaptam a fejem.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Elemzés Zenehallgatásról dióhéjban III.
- Teszt A zenehallgatásról dióhéjban II.
- Elemzés A zenehallgatásról dióhéjban I.
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest