- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Milyen GPS-t vegyek?
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- iPhone topik
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Redmi Note 13 Pro+ - a fejlődés íve
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- DIGI Mobil
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
Bodz
nagyúr
válasz SunMount3r #56497 üzenetére
Nincsen.
-
citlan
csendes tag
Helló!
Akinek van Edifier S350 vagy S351 rendszere az meg tudja írni, hogy mennyire áll ki a kábel a bal hangfalból?
Úgy láttam a jobboldali fix, annak elhanyagolható a plusz helyigénye.
Egy 156 mm mély polcra raknám, hogy ne 40 cm-rel a fejem fölött egy 20 cm mély üveg polcon vagy a TV mögött legyen.A helyigény mellett (másnak is hasznos lehet), konkrét megoldások is érdekelnek az értelmes hangkép kialakításra. Egy megfelelő derékszögű din anya-apa átalakító elérhetősége pl. Ahogy a hangfallal magasról lefelé célzással, üveg polcon elhelyezéssel kapcsolatos tapasztalatok is.
Üdv.
[ Szerkesztve ]
-
válasz newclass #56494 üzenetére
Mondjuk ránézésre lehet jobb az R2850DB minőségre is, mert habár ugyanaz a közép meg a magas, de legalább függőlegesen egy vonalban vannak, ez sokat javíthat az R2750DB fázis-problémáin. Bár így sem vagyok biztos benne, hogy az S350DB-nél jobb lenne általános minőségre, de csak tipp. Ami valószínűbb, hogy teljesítményben jóval erősebb lehet az R2850DB az S350DB-nél, falat bontani.
Thinkpad P16 eladó: 16(24) mag(szál), 96 GB RAM! | Make Asia Great Again!
-
Bodz
nagyúr
válasz SunMount3r #56493 üzenetére
Elvileg B mint Black.
-
newclass
tag
válasz lezso6 #56492 üzenetére
114e-ért van most az R2850DB a neten. Úgy voltam vele, ha 80-90e körülire ha beesne az ára akkor meggondolom.
Pont az S350 a másik amin gondolkodom. Ez tűnik leginkább befutónak.
Vagy amit te is írtál stúdió DAC-al, annyi, hogy nekem kellene a Bluetooth is, meg az optikai mert TV-hez kötném (Xbox, filmnézés, illetve zenehallgatás). -
SunMount3r
nagyúr
Az lenne a kérdésem, hogy van ugye az Genius SP-HF160, de találni a neten Genius SP-HF160B néven is. A B mit jelezne, akkor ez nem teljesen ugyan az a két hangfal? (Mert pl. jelenthet Black-et, meg Brown-t is akár, de hát semmi támpont nincs erre).
-
válasz newclass #56491 üzenetére
Semmi értelme. Azért az R2750DB annyira nem jó, hogy legyen értelme 8" verziónak. Legalábbis 150k körül láttam, annyiért kapsz 8" stúdiót DAC-kal. Szvsz max 100e-t érhet egy R2850DB, feltéve hogy mélyben odatosz egy S350DB-nek, ami egyébként egy kategóriával jobban szól az R2750DB-nél, igaz a 2.1-ek hátrányai is ott vannak.
-
newclass
tag
válasz Silentfrog #56444 üzenetére
Az R2850DB engem is érdekel.
Ezt a tesztet találtam a youtube-on, ahol az R2750-el hasonlítják össze:
[link] -
N-vidi-A
őstag
Sziasztok!
Adott egy Logitech Z407 (980-001348) Aktív hangfalszett, kérdésem az lenne, hogy a számítógép be és ki kapcsolásánál ad egy jelző indító és leállító hangjelzést a BT hangfal, ezt hol lehetne kikapcsolni? Nagyon hangos és idegesítő.
Próbáltam keresni megoldást, de sajnos nem jártam sikerrel.
üdv
Migiri, migiri, úgy ám! :D
-
MaddeNNNN
őstag
Rossz topic, törölhető
[ Szerkesztve ]
To protect the sheep you gotta catch the wolf. And it takes a wolf to catch a wolf.
-
Hauptmann
addikt
válasz Perillustris #56484 üzenetére
Hát ez így el is döntötte a kérdést, volt amúgy is egy 3 ezres kuponom az emagnál, 86990-ért behúztam.
-
elod22
senior tag
válasz Degeczi #56486 üzenetére
Már egy ideje nem nagyon olvasgattam a topikot, de emlékeztem, hogy többnyire jókat írtak itt róla és látom benne van az összefoglalóban is az ajánlottak között. Már csak bírjam kivárni a kiszállítást, mert most a sok rendelés miatt biztos lesz minimum egy hét. De azt írták, hogy legrosszabb esetben is november 25-ig megérkezik.
[ Szerkesztve ]
-
elod22
senior tag
Sziasztok! A román emagon most van a black friday, reggel megláttam az Edifier 350DB "bögreszettet" és gyorsan meg is rendeltem. Sokat nem agyaltam rajta, mert féltem, nehogy elfogyjon a készlet. Inkább ilyen impulzív döntés volt, mert nem volt tervben hangfal vásárlása. Az ára 850 lej volt, ami kb. 63.000 forintnak felel meg. Nyugtassatok meg, hogy nem jártam rosszul ezzel a vásárral
-
contaxg
veterán
válasz Hauptmann #56475 üzenetére
Ha meg szeretnéd emelni a dobozokat (nem hangfalakat mert baxarna ha azt valaki meg szeretné emelni ) ITT nézz körül! De USB hangkarik is vannak.
[ Szerkesztve ]
A jó zenehallgatáshoz nem feltétlen kell minőség. Az egy intellektuális kaland, amit mindenki a saját szintjén élhet meg. A hifi egy eszköz ami ezt az élményt fokozza, de nem feltétlen szükséges hozzá.
-
válasz Hauptmann #56478 üzenetére
Igen, erre van szükség, nem DI boxra. A Xonar erre alkalmatlan. Eleve egy számítógépen belüli kártya rengeteg EMI zajt is kaphat, ami jól hallható ciripeléssel, sistergéssel, bármivel járhat. Ezt alapból a sima hangfalakon nem hallod, de a stúdió monitorok érzékenyek erre mert kvázi csak végfok van bennük. Hangerőszabályzó sincs rajtuk. Ezért kell a külső USB "hangkártya", azaz audio interfész, mert azon van hangerőszabályzó, balanced kimenet és külső cucc. A beépített fejhallgató-erősítő meg bónusz.
[ Szerkesztve ]
-
-
válasz Hauptmann #56475 üzenetére
1. Akármit rakhatsz alá, ami tetszik. Csak legyen stabil, s valamennyire legyen súlya is, tehát pl egy bögre is már bőven jó.
2. Kell hozzá rendes balanced kimenetes interfész a hangerőszabályzás miatt, pl egy M-Audio M-Track Duo minimum (a Solo nem balanced). Ezeken szokott viszonylag jó bemenet is meg fejhallgató-kimenet is. Ezen kívül még kábelt kell hozzá venni, ami TRS vagy XLR, attól függően, hogy milyen az interfész kimenete.Thinkpad P16 eladó: 16(24) mag(szál), 96 GB RAM! | Make Asia Great Again!
-
Hauptmann
addikt
válasz lezso6 #56470 üzenetére
Agyalok nagyon ezen a hangfal dolgon, hogy mi legyen.
1. Ha az S350(1)DB-t választom, akkor mivel érdemes megemelni a szateliteket? Kb. 8-10 centi kellene, hogy fülmagasságban legyenek. Létezik ilyen kis hangfalemelő?
2. Ha a BX8, plusz szobaátrendezés mellett döntök, akkor mi kell még a hangfalhoz? Egy Xonar DX-el hajtanám meg, ez ki tudja szolgálni a hangfalat, vagy komolyabb hangkártya kell hozzá? Ha ez elegendő, akkor kell valami külön csatolófelület gondolom, hogy össze lehessen kötni a hangkártya 3,5-ö jack kimenetét a hangfalakkal, ezt milyen néven keressem?
-
jeromosi
aktív tag
Sziasztok.
Már korábban is érdeklődtem edifier 1700bt kapcsán, de nem tudtam még dönteni.
1. Mennyit szeretnél költeni?
Max 50000 ft
2. Hol és hogyan használnád a hangfalat? TV mellett, íróasztalon, milyen messze leszel tőle, stb.
Íróasztalnál, viszonylag közel lennék hozzá, de néha hallgatnám messzebről is.
3. Milyen forrással rendelkezel? TV jack vagy optikai kimenete, DAC, hangkártya, telefon, stb.
Hp elitebook 2570p alaplapi hangkártyájával használnám.
4. Milyen extrák kellenek? Bluetooth, távirányító, optika, stb.
Bluetoothnak örülnék ha lenne benne, de ha van egy nagyon jó választás, akkor eltudom engedni a bt-t.
5. zenék:
Reppet, és elektronikus zenéket hallgatok.
Solo 6c-t vennék nagyon szívesen, de már sehol nem találok sajnos.
Edifier 1700bt-t néztem még, de most 50 környékén van, és nem tudom, hogy annak a mélyei elegek lennének e számomra.
Mit tudnátok ajánlani? -
contaxg
veterán
válasz FistXL #56471 üzenetére
Nekem U2311H van lassan 10 éve és teljesen így néz ki
[ Szerkesztve ]
A jó zenehallgatáshoz nem feltétlen kell minőség. Az egy intellektuális kaland, amit mindenki a saját szintjén élhet meg. A hifi egy eszköz ami ezt az élményt fokozza, de nem feltétlen szükséges hozzá.
-
válasz Hauptmann #56468 üzenetére
Szvsz az S350DB mindenképp jobb kell hogy legyen. Annyi fontos, hogy a szatelitek fülmagasságban legyenek, mert különben magasban kicsit szegényes. Habár valamennyire amúgy is (a középkiemelése miatt), de a treble feltekerhető. Egyébként iszonyat meglepő tere van a cuccnak, az R2750DB-t ebben pl kenterbeveri.
[ Szerkesztve ]
-
válasz Hauptmann #56465 üzenetére
Ez az egy összehasonlítás van az S350DB-vel, ami alapján az Edifier szokolrádiónak tűnik kb nulla méllyel, pedig ez nagyon nem így van, csak van egy kis közép-kiemelése. Ez alapján a Klipsch erős V. Utóbbi miatt lehet neked jobban bejönne, mert az 1280T is erős V.
[ Szerkesztve ]
-
Picco
addikt
válasz Hauptmann #56465 üzenetére
nincs olyan topictars akinek mindketto lett volna. ha jol tudom eleg nagy teljesitmenybeli kulonbseg van a ketto kozott, en tuti az S350/351-et vennem.
tesomnak is van egy, volt szerencsem meghallgatni, szerintem meggyozo. ha szereted az eros, feszes basszust, akkor boldog leszel, valamint a pottom szatelitek is meretuket meghazudtolo hangzast adnak.
remelem nem olyan eretnek modon hasznalod majd mint tesom, aki lerakta a foldre a szateliteket is...sajnos nem sikerult megyozni hogy fulmagassagba kellene oket rakni**Escape from Tarkov EOD account elado!** It's gotta feel so good to moo as a cow. Probably feels really good to moo
-
Degeczi
nagyúr
-
Picco
addikt
válasz dogpatch06 #56459 üzenetére
lezso6-nagymester tokeletesen leirta amit en irtam volna
lezso6: jobban van mar az sc208 vagy kohog meg szeginy?
**Escape from Tarkov EOD account elado!** It's gotta feel so good to moo as a cow. Probably feels really good to moo
-
válasz dogpatch06 #56459 üzenetére
A Logitech X-230 hangja nagyon gagyinak számít, a 20 ezres kategória alja. Ne akarj drágán gagyit venni. Ez kb olyan, mintha azt mondanád, hogy van egy jó kis 353-as wartburgod, amit imádtál, s szeretnél egy új autót 6-8 millióért, ami ugyanezt tudja.
Ha a 2.1 a mély miatt kell, akkor Edifier S351DB, most épp 100k-ra le van akciózva. Ezen van optikai bemenet, ami TV-hez muszáj, mert sima jack kimenetük már nem szokott lenni, meg ha van is, borzalmasan rossz. A távirányítás alapesetben a hangfal saját távirányítójával menne, de pont a Samsung TV-knek szokott lenni egy Samsung univerzális távirányító feature-je, annak segítségével be tudnád tanítani a TV távirányítóját, hogy vezérelje az Edifiert is, de nem tudom, hogy tudja-e mindgyik Samsung TV. Illetve lehet más márka is tud ilyen feature-t.
[ Szerkesztve ]
-
dogpatch06
csendes tag
Szia!
Elolvastam. Nekem a Logitech X-230 hangja a legelejétől nagyon bejött és mai napig szeretem - ehhez vagyok hozzászokva. Ha lehetne, akkor ugyanezt vásárolnám megint. Logikus lépés lenne, ennek a folytatását venni, de mivel nem minden nap nézegetek hangfalakat, ezt meg +10 éve vásároltam lövésem sincs, hogy mi ajánlott. Azt meg végképp nem tudom, hogy hogyan hangoznak az újak - főleg ehhez képest. Viszont a hangzás nekem fontos!
Ahogy korábban írtam Smart TV-hez szeretném. 60-80 ezeret szánnék rá, max. 100k-t, de azt csak nagyon indokolt esetben. A forrást nem tudom biztosra, mert egyenlőre Smart TV-t is keresek (jelenleg egy SAMSUNG UE43AU9000 43"-al szemezek). Extrákból a távirányító nem lenne rossz, a többivel nem vagyok tisztában, hogy mire kell, jó ill. mi a "trendi"... a bluetooth-al gondolom csatlakozni lehet, az optikáról lövésem sincs, hogy mi az / mire kellhet.
Szóval bocsi, ha túl egyszerű a kérdésem, de még sosem volt tévém, mert kölyök korom óta mindenre PC-t használtam.
-
-
-
válasz Hauptmann #56451 üzenetére
Igen, az S350DB inkább csak akkor ajánlott ha valami kompakt kell vagy TV mellé (mert van rajta optika). Amúgy inkább stúdió monitor, pl M-Audio BX8 + DAC, kb 140ezer körül kijön. Stúdió hangfalnak nem kell távolság, sőt ezek ún. közeltéri stúdió monitorok, szóval inkább közelről szólnak jól.
Az R2750DB-nek azért kell távolság, mert egy olcsó 3 utas hangfal, ezek meg jellemzően fázishibáktól szenvednek, ami kb a furcsa, bizonytalan hangban meg a széthulló, pontatlan térérzetben nyilvánul meg. Ezek a problémák a távolsággal javulnak. Stúdió monitornál ilyen nem szokott lenni, sőt: definíció szerint a stúdió monitorok a lehető legkevesebb fázishibával kell hogy rendelkezzenek.
[ Szerkesztve ]
-
kutyek
senior tag
válasz SpaceJam #56447 üzenetére
Ez egy 5.1 rendszer, mindenféle Dolby / DTS dekóderekkel, én mindenképpen a digitális (optikai) csatornán hajtanám. Ahogy látom, a Soundblaster Z-n van optikai output, úgyhogy ez sima ügy kellene, hogy legyen. Ha kétségeid lennének, érdemes lehet a hangkártya topikban is érdeklődni, hogy van-e bármi ismert probléma az SB digitális kimenetével...
-
SpaceJam
aktív tag
Hi! Az Edifier S550 és az S760D között vacillálok. A digitális bemenet mennyit és milyen esetben szokott számítani? A hangkártyám egyébként egy Sound Blaster Z.
* Közben azt nézem, hogy az S550 már nem is kapható, illetve az össz teljesítmény is más, nem csupán az S760D analóg változata.
[ Szerkesztve ]
neszetools.hu ● pc360.hu
-
Picco
addikt
válasz dogpatch06 #56445 üzenetére
az osszefoglalo elolvasasat
viccet felreteve, ennel csak jobbat, az biztos, de tenyleg sokat segit ha elolvasod az osszefoglalot, sok info van benne, koztuk az hogy milyen informaciokra lesz szuksegunk ha ajanlast szeretnel**Escape from Tarkov EOD account elado!** It's gotta feel so good to moo as a cow. Probably feels really good to moo
-
dogpatch06
csendes tag
Sziasztok!
Hangfalszettet keresek, amit Smart TV-vel működtetnék. Évek óta egy Logitech X-230 2.1-t használok játékra, filmnézésre, zenehallgatásra és a hangja nagyon bejön. Valami hasonló hangzású rendszert szeretnék - mit tudtok ajánlani?
-
Silentfrog
veterán
Véletlen ne adj isten valaki rendelet vagy hallott már már Edifier R2850DB-t,? Már itthon is elérhető 114-140 ezer ft környékén. Nagyon kíváncsi lennék hogy milyen, nekem ez lenne a az ideális hangszórópár. Edifier minőség , 8" mélynyomó, BT, stb. 150 watt . Végüli s a 2750 nagy testvére.
Lecserélném az meglévő R2750+ Jamo 210 subomat.
Régóta nézegetem de eddig nem volt idehaza rendelhető és lehet jobb választás lenne mint mondjuk egy Edifier s351 db. -
Penguin95
senior tag
Köszönöm! Én főleg az Árukeresőn találtam olyan véleményeket, ami szerint van eltérés. Tudom, öreg hiba azoknak az értékeléseknek hinni, viszont nekem is volt már szerencsém mindkettőhöz, csak nem egy helységben és időben, és a kettes magasai nem tetszettek annyira. De persze ez lehet csak a helység miatt volt, vagy épp másik lábbal keltem az adott napon.
-
Picco
addikt
válasz Penguin95 #56441 üzenetére
ebben az arsavban nincs semmi mas ajanlott tudtommal. I es II kozott meg kerdeses e hogy van e kulonbseg. volt talan 2 topictars akiknek mindketto volt, egyazon idoben. egyik azt mondta hogy nincs kulonbseg, masik meg talan azt hogy igen, bar nala meg lehet hogy a bejaratodas hianya hallatszik, tehat nincs egyontetu konkluzio ha csak ki nem hagytam valamit.
**Escape from Tarkov EOD account elado!** It's gotta feel so good to moo as a cow. Probably feels really good to moo
-
Penguin95
senior tag
Sziasztok!
Kérésre épp karácsonyi ajándék hangfalszettet kutatok, és az összefoglaló alapján az illetőnek a Genius SP-HF1250B lenne a megfelelő választás ár, kinézet, és minőség alapján. El is kezdtünk nézelődni, de gyakorlatilag mindenhol csak a második verzióját találtuk, vagy ahol nem, ott is azt küldenek (Bestmarkt).Egyedül a Bluechip tűnik olyannak, ahol az első változatot kapja az ember, legalábbis a név mellett itt a cikkszám is erre utal. Esetleg van itt olyasvalaki, aki mostanság rendelt tőlük ebből a hangfalból? Persze rákérdezek a boltnál is, viszont még egy olyan kérdésem is lenne, hogy hol lenne érdemes keresgélnem ha a Bluechip sem lesz nyerő? Árban 20.000 Ft a limit, viszont ebbe bele kellene férjen a szállítás is, ha nem budapesti a bolt.
Köszönöm előre is! -
válasz Hauptmann #56436 üzenetére
Lehet. Próbáld ki, aztán legfeljebb visszaküldöd, bár utóbbinak kb 1% esélyét látom. Én nem hallottam a Klipsch-et, csak videón. Meg tesztek meg itteni hozzászólások is szerint jó.
[ Szerkesztve ]
-
Picco
addikt
ugyan nem hallottam meg egy microlabot sem, de ne brand vs brand sikon gondolkozz szerintem, inkabb konkret tipusokrol szoktunk velemenyt mondani.
5c-t nem lattam meg a topicban emlitve.**Escape from Tarkov EOD account elado!** It's gotta feel so good to moo as a cow. Probably feels really good to moo
-
-
Hauptmann
addikt
válasz lezso6 #56429 üzenetére
Nézegettem ezt a Klipschet, az a baj, hogy a helyem korlátozott méretű, a mélynyomót csak a monitor mögé tudnám tenni, annak meg nincs sok értelme. Vagy ha nem muszáj a szatelitekkel egy magasságban lenni, akkor a földre, a két szatelit közé kb. félútra.
6,5-ösökből esetleg valami ajánlat?
-
SunMount3r
nagyúr
Hmm, nem tudtam, hogy az Edifier-nek hangkártyája is van. Mondjuk semelyik hivatalos oldalukon sem találom. ??? Meg az ára is elég olcsó (tán túl olcsó), pl. a Sound Blaster X G1 12K körül van. Pont most keresek egy "olcsó, de jó" USB-s hangkártyát is ehhez a felálláshoz (Tehát Pi3B+ és Volumio).
-
-
Elromlott az egyik Eve SC208.
Három napig áramtalanítva volt (sose szoktam kikapcsolni), s bekapcsolásra az egyik nekiállt büzzögni, kb mintha meghalt volna a fő pufferkondi. Többször is ki-be kapcsoltam, de nem lett jobb. És hang nem jött rajta. De a saját hangerejének állítására hangosodott a büzz. Meg nem azonnal bekapcsolás után kezdett büzzögés, hanem valamivel utána, mert kb 1-2 mp mire kapcsolja az erősítőt, aztán nulláról szépen lassan hangosodik fel, s azzal együtt jött a büzz. Ja és ilyenkor villognak a ledjei, mintha túl erős lenne az input, pedig nem, ha nincs rádugva semmi, akkor is ezt csinálja.
Hm, miközben ezt írom közben megjavult, legalábbis sokadik bekapcsolásra. Lehet kontakthiba, amit a hő megold?
Ötlet, hogy milyen szervizbe érdemes vinni? Gari már nincs, több mint 3 éves.
[ Szerkesztve ]
-
wwhy
veterán
válasz SunMount3r #56417 üzenetére
Kipróbáltam egy Edifier GS01-el, ez USB, ebből jack az aux-ba, és picit még szebben szól Ez kis kütyü még a vacak Géniuszból is kicsalt valami hangszerűséget
ELADÓ <<Dell 7440 laptop>><<Újszerű, garis>><<i5-1345U, 16GB RAM, 256GB vagy 1TB SSD>>
-
Hauptmann
addikt
Elkezdtem keresni az 1280T utódját. A 1280 hangzásvilága jó, de több, és tisztább basszust szeretnék (leginkább elektronikus zene megy).
Ami fontos:
-asztalon lesz elhelyezve (van rezgéscsillapító gumipogácsa)
-elől legyen a reflexnyílás
-mivel asztalon lesz, nem baj, ha döntött kivitel.Nézegettem az R1700BT-t, illetve az R1600T III-at (az 1700 BT nélküli változata), de nem tudom, mekkora előrelépés lenne. Más javaslat? Az összeghatár mondjuk 50-60 ezer Ft, ha van valami nagyon jó vétel, egy picit feljebb is mehetek.
-
Supatron
csendes tag
Sziasztok,
50-60k forinttal bezárólag keresnék hangszórót/hangfalat monitor mellé zenehallgatáshoz, illetve filmnézéshez. Jelenleg egy régebbi LG hifiről szól a pc, ami egy sima jack kábelen kábelen keresztül csatlakozik.
Szeretném a fő egységet nyugdíjazni esztétikai és egyéb mechanikai okokból, a hangszórókat pedig a későbbiekben újra felhasználnám a tv-hez. A lényeg, hogy a nagy dobozt szeretném száműzni.
Az új hangszóró jelenleg egy kis szobában kapna helyet, nem kell hogy nagyon üvöltsön, szeretném ha szépen szólna normál hangerő mellett. 1-2 hónap múlva pedig vennék hozzá egy DAC-ot.
Jelenleg kb 70-80 cm-re ülök a monitortól.
Nagy extrára nincs szükségem, egyelőre a keretből kihozható legjobb hangminőséget keresném.
Előre is köszönöm a válaszokat. -
Logapeti
tag
válasz Bjørgersson #56392 üzenetére
Köszi szépen a visszajelzést!
-
stefi68
addikt
válasz johnsmithnex #56418 üzenetére
Megoldás lehet még erre problémára egy HDMI Audio Extractor.
Nem használok ilyet, csak olvastam róla....
A "kütyü" egy HDMI portról veszi le az audio jelet.
Arra kell figyelni, hogy HDMI-CEC kompatibilis legyen (lehet hogy már mind ilyen), mert így tudja a tv vezérelni a kimenő hang erősségét.
Van olyan amelyik tápbemenete micrUSB. Így a TV egyik USB portjára kötve megoldott a ki- bekapcsolás is.[ Szerkesztve ]
◄--- A vaknál is vakabb az, aki nem lát a szemétől ---►
-
válasz SunMount3r #56420 üzenetére
Esetleg lehet magával a TV és a távirányítója tud ilyen funkciót.
-
SunMount3r
nagyúr
Egyik megoldás, hogy veszel egy jobbfajta "IR tanítható" távot, amire betanítod a hangfal gombjait. Mivel neked az IR-en kívül más nem kell, nem tudom hol kellene nézelődni. De pl. Alin-n, Bangood-on, Gearbest-en, e-bay, Amazon-on meg kitudja még hol szoktak lenni "légegerek", amiknek van IR tanítható részük is.
[ Szerkesztve ]
-
PuMbA
titán
A TV-n nincs analóg kimenet, tehát szabályzott hang nem tud kimenni.
[ Szerkesztve ]
-
johnsmithnex
tag
Sziasztok!
Pár hónapja vettem egy Edifier R1280DB hangfalat tv nézéshez (LG 50UK6500ML).
A tv-n csak optikai és BT kimenet van.
Az optikai kimenetet használom, mert BT-n elég nagy a latency.
A problémám, hogy a hangerőt a hangfal távirányítóján kell álítani ami elég gagyi cucc.
Van esetleg ehhez a hangfalhoz értelmesebb távirányító vagy esetleg olyan megoldás hogy a tv-ből már szabályzott hang menjen ki a hangfalra (analog kimenet nincs a tv-n)?
Köszi! -
SunMount3r
nagyúr
Pi+Volumio-hoz lesz, így szerintem az USB-s hangátvitel kizárva. (Vagy mégsem?)
Néztem már review-t, egyben mondtak valami olyasmit, hogy USB-n jobb a hangja, mint az analóg Jack-en, de ez az egy vélemény még nem sokat nyom a latba. Jó lenne arról is némi képet kapni, hogy az említett másik két hangszóróhoz képest milyen lehet.(No meg húztak itt már le korábban egy (kisebb és olcsóbb) USB-s Edifier hangszórót, nem akarok én is úgy járni vele...)
Köszi!
[ Szerkesztve ]
-
wwhy
veterán
válasz SunMount3r #56414 üzenetére
Nekem kb. egy éve van. Szép, tiszta a hangja, zoom, yt, mp3-hoz, asztalra, monitor mellé, tökéletes. 100x jobb, mint a monitorok belső hangszórói. A kávéspohár nyilván nem fog rezegni a basszusától
Valóban USB-ról kapja a hangot, én ezért is vettem, mert a gépem hátulján nincs audio kimenet, és az orrába dugott kábelek meg nem tetszenek.
Tuti helyről rendelj, mert az Edifiert hamisítják is.ELADÓ <<Dell 7440 laptop>><<Újszerű, garis>><<i5-1345U, 16GB RAM, 256GB vagy 1TB SSD>>
-
SunMount3r
nagyúr
Hello!
Az Edifier R19U-ról van valami vélemény (a ránézésen kívül)?
2x2W nem tűnik valami soknak, ahhoz képest, hogy a Genius SP-HF-280-ra is 6W-ot, a Pebble V.2-re meg akár 8-10W-ot is ínak. Nem a hangerő miatt aggódom, csak fura és persze a hangminőség még mindig a legfontosabb...Meg elvileg ez "alapból" USB-n kapja a "hangot" is, ez nem tudom mennyire lehet "jó dolog" és az gyak. azt jelenti, hogy ebben hangszóróban lenne egy DAC is? Ha lehet én AUX-ról etetném továbbra is, ami elvileg a hátulján lévő bemenettel megoldható, de ennek a minősége felől is vannak kétségeim...
-
3psilon
aktív tag
Sziasztok!
Van egy Thonet & Vander Kürbis hangfalam.
Búg a trafója. Zenehallgatás közben ez nem gond, de standbyban pl. munka közben zavaró.Próbálom eladni, de hát így sok értéke nincs.
Közben meg szeretem a hangzását, szívemhez nőtt, ha lehet, megcsinálnám.Van rá ötletetek, hogyan lehet trafót cserélni benne? Lehet kompatibilisre?
Áramköröktől, kapcsolási rajzoktól nem ijedek meg, terveztem és építettem már pár áramkört, tudok forrasztani, csak hangtechnikával nem foglalkoztam még eddig.Köszi!
Üdv.
[ Szerkesztve ]
Specs: Ryzen 7 5800X, 48Gb RAM, RTX 3060Ti 8Gb, Fedora Linux | Kawasaki ER-6F 2006
-
HANDO88
senior tag
Hali. Játékra szeretnék valami alap de élvezhető cuccot,semmi extra. Keret 20-30 k.
Az asztalon lenne elhelyezve.Vagyok aki voltam,leszek aki vagyok.
-
wwhy
veterán
Sziasztok, egy kis segítséget kérek: most egy Edifier R19U van az asztalon, egy kicsivel többet szeretnék Melyikre éri meg (megéri?) váltani:
- újszerű R980T - 10e
- újszerű R1280T - 15e
- új R1000T4 -25e (tetszik a fekete-sárga )Monitor mellett, asztalon lesznek, a hangerő nem lényeges, inkább a minőség (nyilván amennyire ezen a szinten lehet minőségről beszélni:), legtöbbet bluest és relaxációs jellegű zenét (Enya stb.) hallgatok munka közben. Árban igazából 20e körül max, forrás YT, flac, mp3.
ELADÓ <<Dell 7440 laptop>><<Újszerű, garis>><<i5-1345U, 16GB RAM, 256GB vagy 1TB SSD>>
-
R2000DB most kapható 80ezer körül, annyiért lehet már elmegy kategória. 100ezerért biztosan nem. Másik opció az R2750DB, alapvetően nagyobb hanggal, de az közelről nem szól jól. Meg amúgy sem, az R2000DB jobb.
-
smiti
veterán
Ha netán valaki most keres Edifier R2750 -et akkor 74990 az Emagon.
-
Picco
addikt
R2000DB nem rossz kulfoldi forumok alapjan, jonnek majd kollegak segitenek mert en annyira nem ismerem az otthoni arakat/lelohelyeket hogy en nem sok segitseg lennek
viszont rakeresve a topicba, ugy latom van tulaj/tapasztalat vele
[ Szerkesztve ]
-
tKb.
tag
Rendben, köszönöm a segítséget.
A méret nem számít.
1. Azt gondolom, hogy 100.000 Ft alatt kellene nézni valamit.
2. Asztalon, egészen kicsi szobában, de ez változhat idővel. Jelenleg egy 2 m x 3 m-es hálószobában lenne.
3. Telefonról lenne használva (bluetooth), de legyen jack csatlakozásra is lehetőség.
4. Bluetooth mindenképpen.Egy kedves barátom ezt a típust ajánlotta: Edifier R2000DB
Ilyen kategóriában lenne esetleg valami más alternatíva, ami kifejezetten ajánlatos?
-
Picco
addikt
es csak telefonrol fogja hallgatni vagy mire es milyen csatlakozon keresztul szeretne rakotni?
meret szamit?ezeket a kerdeseket szoktuk kerni megvalaszolni, ha kitoltod, hatekonyabb lesz az ajanlas
1. Mennyit szeretnél költeni?
2. Hol és hogyan használnád a hangfalat? TV mellett, íróasztalon, milyen messze leszel tőle, stb.
3. Milyen forrással rendelkezel? TV jack vagy optikai kimenete, DAC, hangkártya, telefon, stb.
4. Milyen extrák kellenek? Bluetooth, távirányító, optika, stb.**Escape from Tarkov EOD account elado!** It's gotta feel so good to moo as a cow. Probably feels really good to moo
-
tKb.
tag
Sziasztok!
Édesapukám szeretne vásárolni hangfalt/hangfalakat és az én segítségemet kérte, én pedig a Tiéteket kérem.
Ami fontos, hogy bluetooth-on keresztül a telefonjáról is tudja használni és az esetek 99%-ban zenét szeretne hallgatni rajta. Ezenkívül amit még tudunk, hogy az árkategória olyan 100.000 Ft körülig mehet el és azt szeretné, hogy nagyon szuperül szóljon.Előre is köszönöm!
-
AndrewTdi
addikt
Sziasztok!
45K-ért újonnan egy Edifier R1700Bt-től van jobb vétel mostanság ami hasonló paraméterekkel tud (bluetooth pl)? -
bertokl
tag
válasz Bjørgersson #56400 üzenetére
A név kötelez!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Elemzés Zenehallgatásról dióhéjban III.
- Teszt A zenehallgatásról dióhéjban II.
- Elemzés A zenehallgatásról dióhéjban I.
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest