- Yettel topik
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Magisk
- Telekom mobilszolgáltatások
- Folyamatos vérnyomásmérést kínál a Huawei Watch D2
- Milyen okostelefont vegyek?
- Olasz webshop szivárogtat Honor Magic7 árakat
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Milyen hagyományos (nem okos-) telefont vegyek?
- Apple iPhone 13 Pro Max - őnagysága
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
racskobalazs
senior tag
Lehet másik típúsú "driver" kell, telepítésnél lehet választani többfélét, nekem sem működött az alap. Újra is kell indítani a gépet telepítés után.
A legyegyszerűbb módja annak, hogy eldöntsd, hogy működik-e, hogy a "preamp" kapcsolót kapcsolgatod. Ha halkabb/hangosabb lesz akkor működik.Az elmélet az, amikor mindenki tudja, de semmi sem működik. A gyakorlat az amikor minden működik, de senki se tudja miért. Az informatika az, amikor semmi nem működik és senki se tudja miért.
-
cadgers
aktív tag
válasz Pro!Petya #58097 üzenetére
Itt 99.900 a legolcsóbb helyen a Yamaha és 179.900 az Edifier, csak nem vettem észre, hogy az előbbiből csak 1 darabot adnak. Ráadásul a TV-vel bluetooth-on szeretném összepárosítani, ahhoz szintén az Edifier lenne kényelmesebb. Az S3000Pro-hoz lehet utólag subwoofert csatlakoztatni?
-
Pro!Petya
addikt
válasz cadgers #58096 üzenetére
Ja jól van akkor, csak mert itt ~730Eur a legolcsóbb S3000Pro, a két db HS8 is meg minimum ~520Eur és akkor csak tápkábel van hozzá.
Ha tényleg féláron van otthon az Edifier-hez képest, akkor szerintem jó vétel lehet!
Elsőre én is néztem egy HS8 szettet de majd 2x annyiba fájt volna mint amennyiért megtudtam venni a S360DB -t.
Arról nem is beszélve hogy így is +1-2-re van tekerve a basszus nálam néha mert így esik jól , szval akkor a HS8 szetthez még mélynyomót is kellett volna vennem valszeg...[ Szerkesztve ]
-
cadgers
aktív tag
Yamaha HS8-al van tapasztalata valakinek? Eddig Edifier S3000Pro-val szemeztem, de elsőre úgy tűnik, hogy meglepően hasonló minőséget produkál majdnem féláron. De élőben nem tudtam meghallgatni sajnos.
-
válasz Pro!Petya #58080 üzenetére
Igen, az S350DB középorientált, ezért kicsit kevésnek tűnik a magas, de szerintem tök rendben van, ott a treble, ha kevésnek érződik. Meg kicsi a sweet spot, szóval közelről a szokásosnál is kevesebb a magas, ha nem néz közvetlenül a füledre a magassugárzója. Én anno tettem alájuk 3-3 zsepit, így megdöntve jobb lett. De távolról (1+ méter) már nincs ezzel gond.
Az S360DB-nél meg van magas bőven. Azaz jóval világosabb, élettelibb. De részletesebb is, azért a planár (ribbonszerű) magas az elég fun tud lenni. Végülis 115e körül nyerő lehet. S ebből a videóból végre jól láthatóan kiderül, hogy egy hangyafinggal (0.5") nagyobbak a szatelitek mélyközepei, ez is hoz a konyhára. Na meg a vezetéknélküli mélynyomó.
[ Szerkesztve ]
Thinkpad P16 eladó: 16(24) mag(szál), 96 GB RAM! | Make Asia Great Again!
-
válasz cadgers #58088 üzenetére
Szerintem inkább az S3000 Pro, mert az biztosan jobban szól, csak nem megy olyan mélyre, mint az S360DB / S350DB / S351DB. Habár azért az S3000 Pro is elég nagy, ha jól emlékszem videó alapján lehet lemegy az is 40 Hz-ig, annak ellenére, hogy 6.5".
-
válasz Cs1csó #58090 üzenetére
Nem feltétlenül. Vannak extrém esetek, pl ITT a 3" membránnal szerelt subwoofer lemegy 40 Hz-ig. Persze ehhez irdatlan hosszú reflexcső is kell, ezért 3D nyomtatással készült a doboz hozzá. Az értékek amiket írtam, az általánosságban igaz.
-
válasz hajraolaj1 #58083 üzenetére
Ha tudsz, akkor menj el hallgatózni. 50 Hz-hez már inkább 6.5" a minimum méret, ami gond nélkül kitolja magából.
-
válasz #94257664 #58085 üzenetére
Az a H húr egész pontosan 31 Hz, 8" kevés hozzá. 10" is határeset. Legolcsóbb ami tud ilyet 2.0-ban az a KRK Rokit 10-3, az a legolcsóbb 3 utas 10" hangfal. Vagy mélyláda, de abból se mindegy milyen, nem feltétlenül mennek azok le mindig 30 Hz-ig.
Vagy pedig megelégszel a felharmonikusokkal, alaphang nélkül.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Szia, pár hsz-el feljebb hasonló ügyön dilemmáztam, végülis egy JBL LSR308 mkII párt vettem próbatermi meghallgatás után. Nekem 5 húros basszusom van, és még ez is határeset a H húron, ami 30-35Hz körül szól. Mindenesetre ez a legolcsóbb megoldás ami tud úgy szólni mint az elég erősen hype-olt Yamaha HS8.
-
Toncsi
aktív tag
M-Audio BX8 D3 a legolcsóbb valamire való 8"-os stúdió monitor, de az is 130k.
Esetleg KRK Classic 7, de az meg 140k. -
hajraolaj1
tag
válasz lezso6 #58082 üzenetére
És melyik stúdió monitort tudnád ajánlani? Aránylag hosszú időre venném, olyat szeretnék, ami tud 50 Hz-et is kipréselni magából, mivel dropA hangolást vagy mélyebbeket is szoktam használni, aminél már szükség lenne arra is, hogy az 50-55Hz-et megszólaltassa a hangfal. A mostani hangfalam (Genius SP-HF 1250B) csak 70Hz-et tud leírás alapján, lényeg a lényeg, nem használom gitározáshoz...
-
válasz hajraolaj1 #58081 üzenetére
7 húros gitár ha jól tudom egy plusz B húr alulra, ami 62 hz alaphangú, szóval 5" stúdió monitor is elég ehhez, nem úgy mint a basszusgitár esetén, amihez kötelező a 8".
-
hajraolaj1
tag
Sziasztok, PC-hez kötnék hangfalat, amin 7 húros gitárt szólaltatnék meg (Presonus Audiobox 96 DAC segítségével), mit tudtok ajánlani max. 100k-ig? Előre is köszi a segítséget!
-
Pro!Petya
addikt
válasz lezso6 #58079 üzenetére
Én karácsonykor vagy előtte tudtam megvenni a S360DB-t akcióban , kb az S351DB árában.
Azt hiszem hogy a magassugárzó benne az ugyanaz mint a S3000 Pro-ban szval rossz nem lehet így megvettem.YT-on ezt az egy videót találtam ahol mind a kettőt lehet hallani [link]
Elég tré maga a videó de szerintem tisztán hallani azért a difit.[ Szerkesztve ]
-
válasz szizoka #58078 üzenetére
Az S350DB / S351DB gyakorlatilag kb egy Edifier S880DB + Edifier T5, fix 160 Hz-es keresztváltással, valamivel gyengébb DAC-kal (erősítővel?), mert a 2.1 az nem tud 96 kHz-es forrást kezelni, de utóbbi úgyis csak szemfényvesztés. AptX viszont van, meg elég jó az a DAC benne. Az S880DB most épp elég hülye áron van, de a normál ára kb harmadával lenne olcsóbb az S350DB-hez képest.
Magassugárzó ugyanolyan fémdóm, mint a S1000 és S2000 esetén, csak 1" helyett 0.75". Középsugárzó meg az Edifier Airpulse sorozatához hasonlít. Persze nyilván minőségileg nincs meg ezek szintje, de közelít, és jobb, mint bármilyen sima R szériás Edifier.
-
válasz cadgers #58075 üzenetére
Nálam jobban kevés ember rühelli jobban a bögreszett jellegű 2.1-eket, a téma összefoglalóban is le van írva világosan. De az Edifier S350DB / S351DB az nem ilyen, sőt. A mélynyomó normális 8" membránnal szerelt és feszes, dinamikus mélyet tud, míg a szatelitek két utasak (+ bi-amp), viszonylag normális méretű mélyközéppel, részletes hangú magassal. Tényleg jó, pl az Edifier R2750DB-nél egy kategóriával jobb. Persze a többi 2.0 S szériás Edifierhez képest már nem olyan jó, de hát jóval olcsóbb is. Meg az S351DB sem csoda, hisz pl a 160 Hz körüli keresztváltásnak vannak hátrányai. De 86ezer forintért TV mellé szerintem nincs jobb. S saját tapasztalatból beszélek, nekem van ilyen 2.1-es Edifierem.
De ha van rá keret, akkor az S3000 is jó lesz, 180e körül az jó ár érte, s jobb, mint a fenti 2.1-es Edifier.
[ Szerkesztve ]
-
cadgers
aktív tag
válasz Cs1csó #58074 üzenetére
Hely az van, de a korábbi Logitech-es 2.1-em után nem terveztem azok között nézelődni, rossz tapasztalat miatt. Az ütős mélynyomó mellé gyakran olyan szatelitet adnak, aminek a hangja olyan, mint egy 1000 Ft-os számítógép hangszórónak. Az Edifier 2.1-esét mondjuk nem ismerem.
[ Szerkesztve ]
-
olymind1
senior tag
válasz capulet75 #58067 üzenetére
Cordial CFM 1,5 MV - 1.5m
Cordial CFM 3 MV - 3mRoland RCC-5-TRXM - 1.5m
Roland RCC-10-TRXM - 3mOyaide NEO d+ TXM Class B / 1.0m sztereó TRS jack - XLR papa kábel
Oyaide NEO d+ TXM Class B / 2.0m sztereó TRS jack - XLR papa kábel
Oyaide NEO d+ TXM Class B / 3.0m sztereó TRS jack - XLR papa kábelA Cordial és a Roland kábeleket egyesével árulják, az Oyaide pedig párban vannak.
-
cadgers
aktív tag
Sziasztok!
TV-hez + zenehallgatáshoz keresek aktív sztereó hangfalakat. Nemrég beszereztem egy 145 ezer Ft-os JBL soundbart (sub nélküli), de nem győzött meg az olykor erősen dobozos hangja, ezért visszaküldöm. Úgy döntöttem nincs kedvem tovább ezen a soundbar vonalon várni a csodát, ezért kezdtem el nézelődni a sztereó hangfalak között. Olyat keresek, ami tisztességes, szép (nem falbontó) mélyet ad, paraméterek, meg 1-2 teszt alapján jelenleg nálam az Edifier S3000 Pro 2.0 a nyerő eddig. Zenében leginkább trance, dance, rock szólna. Egyelőre polcra/szekrényre lenne, szóval max 30-40 centi magasság fér bele. Lenne jobb választás ennél az S3000 Pro-nál? Ennél többet nem kívánok rászánni (180.000 HUF)
Előre is köszönöm! -
válasz capulet75 #58067 üzenetére
Oyaide NEO d+ kábel? Nekem anno ezt ajánlották, ilyenem is van. Habár itthon csak egy helyen kapni, ott sincs raktáron. Meg nem tudom mihez kell, azaz számodra mennyire vállalható a 20ezer körüli ár párban (3-5 méter). De nagyon jó minőségű és praktikus is.
[ Szerkesztve ]
-
Archttila
veterán
Sracok, Studio monitoroknal RCA unbalanced-re mehet a PC line out ugye? (atmeneti megoldas, ameddig meg nem jon az uj DAC)
Passionate about minimalistic software, the Linux philosophy, and having fun. SFF and AV enthusiast, APU retro gamer.
-
Archttila
veterán
válasz Hauptmann #58065 üzenetére
Szerintem nem kell ala semmi. A hangfallal erintkezo felulet gumi, az also resz ami az asztallal erintkezik szinten, kozottuk ott virit a 4 kis muanyag muanyag piller... mi kell meg
Passionate about minimalistic software, the Linux philosophy, and having fun. SFF and AV enthusiast, APU retro gamer.
-
IO.sys
őstag
válasz #94257664 #58061 üzenetére
Nem arra céloztam, hogy nézzünk műszert, hanem hogy hallgassunk hangot. A szkópot csak azért említettem, hogy az a világ se idegen. Számítógép-számítógép és kábel-kábel közti különbséget 100% sikeraránnyal találnál el. Amúgy egyetértünk, az odaképzelés nem tesz jót, de a "nincs az ott" képzelés se.
[ Szerkesztve ]
凸_(ツ)_/¯ // -Valamit kiírt a gép!... -Az a dolga!...
-
törölt tag
válasz lezso6 #58055 üzenetére
A basszuskombóval alapvetően az a baj, hogy kifejezetten jó gitárladaszimulációs / erősítős DSP effektek vannak, ezekkel szoktam gyakorolni / zenét írni / kísérletezni - csak a többszázezres kombókon / ládákon van olyan inzert amivel tulajdonképpen egy aktív hangfal lesz belőle, szóval nem igazán használnám ki. Megpróbálok valami mixert nézni és veszek egy JBL 8-as párt szerintem, csak amin már van 2 pár RCA input meg egy Toslink, azok általában vagy méretben, vagy árban hatalmasak.
-
törölt tag
válasz IO.sys #58056 üzenetére
Köszönöm a meghívást, de nem hiszem hogy ha a Harman laborjában nem jön ki valami, az nálad igen valahogy Elhiszem hogy jó hangfalaid vannak, és lehet hogy egy vak A/B teszten 50%-nál pontosabban tippelném meg melyik-melyik kábel, de ez nem igazán jelentene semmit, mert az ember hangérzékelését még a levegő összetételének pici változása is teljesen átszabhatja, az meg már egészen drasztikusan hogy ha oda is kezdem képzelni melyik-melyik.
Hátványozottan igaz ez a tápkábel részre is, ahol az a helyzet, hogy a trafó rész és ami a tényleges erősítést végzi egy erősítőben mechanikailag is és elektronikailag is szinte teljesen két különálló rész.[ Szerkesztve ]
-
IO.sys
őstag
válasz lezso6 #58059 üzenetére
Érthető, de ha hallanád az én 25.000-es hangfalam, amik az OFC kábeleken lógnak és tüskéken állnak, és megkérdezném, milyen árkategóriát hallasz, megszoroznád néhánnyal. Erre nagyobb összegben mernék fogadni. A normális OFC és a tüske miatt egy kategóriával feljebb szól a cucc. Mondjuk a forrás se kutya de most nem az a lényeg.
-
válasz IO.sys #58058 üzenetére
1400 Ft-ért már tök jó, látom a véknyabb csak 260 ft / m, nem 650 ft / m. De ott van ám még a kácsa jack-rca ami 3200 ft meg 5000+ ft-ért ajánlottál tüskét. Így van elköltve 10ezer forint egy 18ezres hangfalpárhoz. Remélem így már érthető.
[ Szerkesztve ]
-
-
válasz #94257664 #58054 üzenetére
Az az aktív full-range láda felejtős, ugyanis:
Frequency response (-3 dB): 90 - 20,000 Hz
Ezen még az A meg D húrnak se lesz alaphangja.
Basszusgitárhoz léteznek hozzávaló kombók, olyat kéne venni. Az a legjobb a célra, hangerővel sem lesz probléma. Hogy melyik, azt nem tudom, ahhoz nem értek, de pl a gitáros topikban csak el tudnak indítani, hogy merre.
Ha a stúdió monitor vonal felé mennél, akkor DAC topikban érdeklődj, csak találtok valamit, amin van optika meg minden. Nekem pl anno sikerült lőni negyedáron egy Lindy LDAC Pro-t.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz lezso6 #58052 üzenetére
Lehet inkább a basszushoz veszek valami ilyesmit full-range aktív ládát [link], és "kihajtósabb" gyakorlásra ezt használom, 2.0-nak meg megveszem az egyiket az általam említettek közül. Bár ezzel még több junk lesz a szobámban sajnos, de ha ez ennyire körülményes, inkább így csinálom, nem nagyon találtam olyan mixert amivel pl egy JBL LSR308-ra optikát meg több rca-t tudnék varázsolni, és kicsi.
io.sys: mivel semmilyen objektív vagy gyakorlati módon nem tudod bizonyítani hogy van különbség, innentől kezdve ez nem tudományos, hanem vallási alapú téma, akármekkora melénnyel tolod hogy mindenki más a hülye és a süket - csupán nem hallanak meg olyat ami nincs is ott. -
IO.sys
őstag
válasz #94257664 #58051 üzenetére
Olyan ez, mint amikor valakinek rossz a mája: olcsón be tud rúgni.
LEZSO:
A nagypofájú hifi véglényeket én se bírom, de nézd már meg, hogy mit választoltál a párszáz Ft-os OFC kábelre, most magad ellen beszélsz... Az a baj ezekkel az audios topikokkal, hogy itt segíteni se lehet úgy, hogy ne kössenek bele rosszindulatból vagy akár tévedésből az emberbe. Mindig megbánom, ha ide vagy a dac topikba írok.凸_(ツ)_/¯ // -Valamit kiírt a gép!... -Az a dolga!...
-
válasz #94257664 #58051 üzenetére
Szvsz is általában tök felesleges dolog a sub. Filmhez jól jöhet meg bizonyos zenei műfajokhoz.
100e alatt csak az S351DB szubja fog lemenni olyan mélyre, hogy a basszusgitár E húrjának 41 Hz-es alaphangja meglegyen. Ha többet szánsz rá, akkor valamilyen 8" sztereót ajánlanék, de az simán lehet 200e vagy több.
Az S351DB hátránya leginkább az, hogy 160 Hz-nél van a keresztváltás, szóval kb 200 Hz-től lefelé mono a hang. De még így is jó hangja van. Van mellette nekem R2750DB, anno egymás mellett próbáltam ki a kettőt felváltva, s az S351DB hangja egy kategóriával jobb a közép- és magastartományban is. Térábrázolásban, részletezésben, mindenben. És akkor emellett még mélyre is megy, dinamikus basszussal, ami nem mászik rá mindenre. Csak hát a keresztváltás kicsit magas, ennyi a baja.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz IO.sys #58048 üzenetére
De, minden mérhető. És a kábelen átmenő elektromosság összes tulajdonsága is mérhető. Azért mert egymagad hősiesen harcolsz a fizika alapjai ellen, nem jelenti azt hogy másnak nincs igaza. Ha bármilyen zajt vagy oda nem való dolgot összeszed egy kábel, az a szkópon látszik.
lezso6: Volt komolyabb sub-om is ami így viselkedett sajnos, 400 eurós cuccról beszélünk. Mindenesetre megnézek egy boltot ahol meg lehet ezeket hallgatni, vagy megrendelem őket és vissszaküldöm azt ami nem tetszik, köszönöm az infókat.
[ Szerkesztve ]
-
válasz IO.sys #58046 üzenetére
Pont azt mondtam, hogy a gembird jellegű kábeleket szerintem is érdemes elkerülni.
Az érzékek csalnak, ezért én a vaktesztben "hiszek". Pl 320 kbps MP3 vs FLAC témában is rendszeresen megy nyálverés, hogy a süket is hallja a különbséget, de amikor a vaktesztre kerül a sor, akkor hirtelen kuss van vagy kifogás keresés.
[ Szerkesztve ]
-
válasz #94257664 #58047 üzenetére
Nekem van S351DB, annak a subja tényleg jó, meg a szatelitek is. Ez nem egy bögreszett, mint pl logitech z623 és társai. Neked pont hogy sub kell, hogy a basszusgitár hallható legyen, nem értem miért beszélsz magad ellen.
-
törölt tag
válasz lezso6 #58045 üzenetére
Volt szerencsém laborkörülmények között kipróbálni párfajta kábelt hangszóróhoz és pár RCA-t, megfelelő mérő és meghajtó berendezések mellett, gondolva itt a szkóptol néhány Hifi és PA erősítőig, és itt jöttem rá hogy az egész kábelvudu egy mítosz, általában a "második legolcsóbb", tehát már a kicsit combosabb vastagságú kábelt veszem, és lehetőleg valamilyen neutrik jellegű csatlakozókat hozzá. Kár hogy nem csináltam részletes grafikonokat / méréseket, de csak rövid ideig fértem hozzá az Audio laborhoz.
Aki azt mondja hogy jobban hall az oszcilloszkópnál,, azt téved, vagy hazudik.
Visszatérve a S350DB / S351DB-ra:
Megmondom őszítnén, kicsit fázok a sub-októl mert volt már olcsó is, drága is nálam, de soha nem adott hozzá az élményhez, néhány akciófilmnél szórakoztató volt a dörgést hallgatni, de ennyi. -
IO.sys
őstag
válasz lezso6 #58045 üzenetére
De ezek elvek a részedről, a gyakorlat más. Nem így működik a lehallgatás technikája, hogy olcsó kicsi hangfalhoz jó a Gembird kábel is. Hogy lenne már jó, az sehova se jó, hacsak nem csengővezetéknek kell... Vannak egészséges egyensúlyok, meg arányok, de egy olcsó OFC ellen érvelni azért meredek. Tudom, hogy van egy ilyen vallási irányzat, hogy a kábeleket a fizikai törés és szín és hasonló tulajdonságaik alapján osztályozzák, jellemzően DJ alapállás, de én meg a másik istenben hiszek, a hangot figyelem. És hangfalas topikban jellemzően ez a furcsábbik jelenség, ez a leggyönyörűbb az egészben.
-
válasz IO.sys #58041 üzenetére
A mondanivalóm lényegi része az arányokról szól. Hangfal árának én személy szerint max 1%-át költeném kábelre méterenként. Nyilván azért szemetet sem érdemes venni, szóval a gembird jellegű förmedvényt én sem ajánlanám, már csak azért sem, mert lehet 2 hét után megtörik a fenébe.
[ Szerkesztve ]
-
válasz IO.sys #58038 üzenetére
Az nem mindegy, hogy csatolni vagy "csatolásmentesíteni" akarod a hangfalat az alatta lévő felületről. A kettő egymás ellentéte. Hifi ezotériában sok a bullshit ebben a témában (is).
A tüske csatol, amit csak szilárd, kemény, nem rezonáló felülettel érdemes alkalmazni, pl beton, jellemzően a földre. De ha fán van hangfal, pl asztal, akkor a tüske tabu, mert csatol, azaz átadja a rezgéseket az asztalnak, ami ugye nagyon nem jó. Ebben a az esetben "csatolásmentesíteni" kell, pl szivacs ajánlott vagy olyasmi állvány, mint a fent említett Fluid Audio DS5. Ez nem adja át a rezgéseket.
De egy Edifier R980T esetén ezzel pont nem éri meg törődni, mert egy olcsó szivacs is a hangfal árának felét teszi ki.
[ Szerkesztve ]
-
IO.sys
őstag
válasz lezso6 #58039 üzenetére
Lezso, mióta vagy a szakmában? Két filléres OFC kábelekre kérdez rá, mi az ellenvetésed, túl drágák? Nem a teljesítmény itt a lényeg, teljesen más a téma. Inkább vegye meg a Gembirdet, hogy jó fos, fátyolos, életlen, zajos hangja legyen? Mert az olyan ám. A kábelbejáratás létezik, a 700k-s tápkábelben meg nem az anyag, hanem a K+F annyi. Én is építek kábeleket, kemény tudomány azt jóra megcsinálni, és itt anyagáron 30-35k-s kábelekről beszélek.
-
Azért egy 18ezer forintos hangfal árát még egyszer rákölteni csak kábelezésre szerintem erős túlzás. A ló túlsó oldalára sem érdemes átesni. Én kb 1000 ft-os jack-RCA kábelt vennék, a két hangfal közé szintén nem kell egy hűde kábel, 12 watt RMS-t kell csak átvinnie.
Kácsa meg pfff, én olyanoktól nem vennék semmit, akik kábelbejáratást meg olyan táp(!)kábelt árulnak, aminek 700ezer (!!!) forint métere.
[ Szerkesztve ]
-
IO.sys
őstag
Ezek jók. Szerintem mindkettő hangfalkábel megfelel, a drágábbikban több az anyag, több a mozgástér (de van, aki 1-1 vékony elemi szálon köti be a hangfalát, de a már egy másik történet). Amit ne hanyagolj el, az a 3 hegyes láb, esetleg gumi kiegészítéssel. Nálam ég és föld az eredmény. [link]
-
válasz #94257664 #58036 üzenetére
Nincs nagy wooferük, amiket írsz azoknak 5.5". Az S3000DB-nek is csak 6.5" van. 8" woofer kéne, az S350DB / S351DB tud ilyet nem túl drágán. Utóbbiban van optika, BT AptX, minden ami kell neked. Csak ugye 2.1. Ha 2.0-ban szeretnél ilyet, az elég zsebbenyúlós, egy 8" stúdió monitorpár + egy optika és BT képes DAC az 160-200e Ft minimum.
[ Szerkesztve ]
-
OPiiPO
veterán
válasz #94257664 #58032 üzenetére
Edifier 2.1 S351 esetleg?
"Felesleges szigetelni a nyílászárókat, ha az ereszcsatornán szökik a meleg."
-
törölt tag
Sziasztok,
Egy ideje elégedetten használom az általatok korábban ajánlott Edifier R2000DB hangszórókat, azonban elkezdtem basszusgitározni, és a mélye ehhez kevésnek bizonyult, nagyon magas hangerőre ki kell tekerjem hogy halljak is valamit belőle, ilyenkor viszont elkezd brummogni. Új (erősebb mélyhangszóróval) rendelkező hangfalat szeretnék. Néztem a studió monitorokat is, de bemenetek terén az R2000DB nekem sokkal kényelmesebb és sokoldalúbb, hiszen a TV-re is rá tudtam kötni optikával, illetve Bluetooth-al is tudok zenét hallgatni az ágyból. Esetleg nincs olyan modell amin hasonló mennyiségű bemenet van és már jobban megfelelne? -
IO.sys
őstag
válasz IO.sys #58026 üzenetére
1.) Nem
A nevéből is adódik (Gembird), hogy ruhaszárítókötél. A legáltalánosabb célokra informatikában jó, de audioban csak ártasz vele, sokat ront a hangon, szarul fog szólni, ez tapasztalat.2.) talán de nem
Hangfalkábelnek tűnik, de a nevéből adódik (Hama), hogy ruhaszárítókötél.Vegyél bármelyik hangcucc forgalmazótól olcsó OFC (oxigénmentes réz) kábeleket, hidd el, meghálálja a hang. A hangfalak alá pedig szerezz/csinálj 3-3 tüskelábat, az is más dimenzióba emeli a hangot. Nem kell annyira komoly dologra gondolni, asztal sarka is jó, csak lehetőleg minél kisebb felületen nyomja a hangfal az alátámasztást.
-
Archttila
veterán
válasz Cs1csó #58020 üzenetére
Dehogy, 1 par 17k
Muzikerbol rendeltem, utolso darab volt. Szerintem az olcso fem allvanyok nem tul jok, nem minden esetben stabilak, es atadjak a rezgest az asztalnak, szoval szerintem ez ala nem erdemes menni: [link]Passionate about minimalistic software, the Linux philosophy, and having fun. SFF and AV enthusiast, APU retro gamer.
-
Cs1csó
félisten
Te jó ég, 2 ebből szállítással közel 40k?!
Nekem ezek jobban - is - tetszenek:
MOZOS MSK1 14k kettő belőle
MOZOS MSK3 20k kettő belőle - ez frankó annak aki helyszűkében van[ Szerkesztve ]
-
racskobalazs
senior tag
válasz Archttila #58005 üzenetére
Szia, az állványaidról tudnál egy linket dobni? Lecserélném a könyveket :,D
Az elmélet az, amikor mindenki tudja, de semmi sem működik. A gyakorlat az amikor minden működik, de senki se tudja miért. Az informatika az, amikor semmi nem működik és senki se tudja miért.
-
Szokol rádió.
Hangminőségre az Eris E3.5 objektíve sokkal jobb, mint az Edifier R1280T. Ám viszonylag semleges, kiemelésmentes hangja van, ami már ízlés kérdése, hogy tetszik-e vagy sem. Meg hát az Edifier mélyebbre is megy, az Eris vége valahol 55-60 Hz körül van, míg az Edifiernél ez 50-55 Hz.
-
válasz zolnagy #58008 üzenetére
Fal mellett semmilyen hangfal nem ideális, tökmindegy hol van rajta reflex nyílás. Hátsó reflexnél arra kell csak figyelni, hogy ne legyen lefogva a lyuk, tehát 1-2 cm legyen közte és a fal között, ennyi. Döngeni nem fog jobban, mintha elöl lenne a reflex.
Közelre egy ilyen kis 4" hangfal simán jó. A 6.5" vagy nagyobb hangfalak esetén *lehet* szükséges 1+ méter távolság, de ezt hangfala válogatja.
-
zolnagy
őstag
válasz racskobalazs #58009 üzenetére
Köszi a tapasztalatot.
Akkor az E3.5 szintén a faltól max 10cm-re volt nálad is?
Az optikai nem izgat, mert nem TV-hez lenne, hanem egy Musiland 04MX DAC RCA kimenetére lenne rákötve, az meg úgy látom, van neki. A távirányító így nem izgat. A BT viszont jó lenne, de nem feltétel. Ha jobb a hangzása, akkor az lenne az elsődleges szempont. -
racskobalazs
senior tag
válasz zolnagy #58008 üzenetére
Nekem volt egy rövid ideig E3.5-öm, egy régi egy utas logitech-hez képest ég és föld volt a külömbség. 1280DB-t is hallgattam pár hónapig, (igaz utóbbi TV mellé, előbbi gép mellé, asztalra ment), de az E3.5 messze (szerintem legalábbis) felülmúlta a 1280DB-t. (Persze nincs optikai bemenet, nincs távirányító és nincs BT sem... De hangzásban sokkal jobb a 3.5)
[ Szerkesztve ]
Az elmélet az, amikor mindenki tudja, de semmi sem működik. A gyakorlat az amikor minden működik, de senki se tudja miért. Az informatika az, amikor semmi nem működik és senki se tudja miért.
-
zolnagy
őstag
válasz Archttila #58007 üzenetére
Nézegettem én is a presonusokat, csak én a 3.5-t. De el is vetettem, mert szintén fal melletti íróasztalra monitor mellé lenne, és annak hátul van a reflexnyílása, ami sztem így nem ideális.
Ezen az E5-n már elől van, de ez már túl drága nekem. Persze gondolom, hogy jól szól.
Ilyen közelre nem overkill amúgy? Vagy szoktad messzebbről is hallgatni?
Mi alapján hoztad meg a döntést? Volt összehasonlításod mással?
Én jelenleg az edifier 1280 dbt nézegetem, de inkább a 1380dbt, van ezekkel összehasonlításod?Köszi!
-
Archttila
veterán
Vegre a monitor stand osszeszerelesre is tudtam egy kis idot szakitani.
Nem rossz sot! talan a ferden felragasztott matricsn kivul (amit gyorsan orvosoltam) nem is tudnek semmi hatranyt emliteni.
Massziv, stabilan tartja az Eriseket. Kulon tetszik, hogy a ketfele magassagu tall post muanyagokon kivul 3 féle dolesszogu muanyag tappancsokat mellekel a gyarto.
Reszemrol ajanlott termek annak ellenere, hogy az anyaghasznalat egyaltalan nem indokolja anrelative magas vetelarat.Termeszetesen ez meg nem a vegleges kialakitas, nincs kabel managment es a pozicio is finomitasra szorul.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Elemzés Zenehallgatásról dióhéjban III.
- Teszt A zenehallgatásról dióhéjban II.
- Elemzés A zenehallgatásról dióhéjban I.
- Filmvilág
- Öregszem
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- AliExpress tapasztalatok
- Synology NAS
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Szombathely és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- További aktív témák...
Állásajánlatok