- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Redmi Note 12 4G - valaki fizetni fog
- Olasz webshop szivárogtat Honor Magic7 árakat
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- 20 milliárd kameraszenzornál jár a Sony
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
Levmen
tag
Sziasztok!
Régen volt egy Logitech Z623am, nagyon szerettem. Az ujabb Z625-ön van már optikai bemenet. Valakinek van tapasztalata, hogy ezáltal szebben is szól, vagy nincs különbség a jack vagy rca bemenethez képest? Érdemes az újabbat venni, vagy ugyan az mint a régi?
Üdv.: Levente
-
Picco
addikt
Ha mar alapzaj temanal tartunk, itt egy erdekes eset.
Asztali geprol -> laptop+USBC_dockkolora valtottam es van 1 nem vart hatasa:
A coil whine es egyeb elektromos zajok csokkenesere szamitottam -mert az idonkent hangos volt, maskor kevesbe- de arra nem hogy kb 10-20%al csokkenni fog a hangero az USB interfacen kresztul(tapot is USBn kapja)
Dokkoloba 90W jon 65wal tolt maximum. Laptop fel van toltve, 20/35w peak fogyasztas mellett tortenik ez, elegtelen tap kizarva.
Lehet hogy mas USB kabelt hasznaltam es ki fogom probalni ugy is hogy direkt a laptophoz kotom, dokkolot kihagyva a lancbol, de nem ertem en eztSima feluletu agyacskam arra is gondolt hogy lehet zenebe eddig is zaj volt keveredve csak en nem hallottam, ez most szinten sokat csokkent -> ezert erzem ugy hogy hangerocsokkenes tortent...de ezt nem akarom elhinni.
Zene egyebkent nem tunik masnak, bar keveset hallgattam ma.**Escape from Tarkov EOD account elado!** It's gotta feel so good to moo as a cow. Probably feels really good to moo
-
Semin
senior tag
válasz Neil Watts #54694 üzenetére
Ezt a recsegést majd minden Giga z390-es lap is csinálja. Nekem egy sima újraboot megoldja. (már amikor nem ragad bootloop-ba)Ha neked is, akkor ugyanaz a gond.
Szörnyű amilyen BIOS-ok jelenleg vannak ezekre a lapokra. Bármilyen hangfalat veszel ugyanezt fogja csinálni. -
L.
tag
válasz Neil Watts #54694 üzenetére
Nekem 1850-em van de azt ahogy írod "simán a falra" nem lehet felakasztani mert nincs rajta akasztó mint a kis szatellit hangfalakon. Maga a 1850 amúgy nemnagy, de így van vagy 3 kiló per hangfal.
Plusz nem lehet teljesen rátolni a falra mert egyrészt jó vastag a kijövő kábel a seggén, másrészt még egy plusz csatlakozóval megy be a kábel ami maga vagy 2 centis, én olyan 5 centire mertem rátolni, nekem az asztalon van a monitorok mellett, kb 3-ra még le lehet menni, de akkor már annyira meghajlik a kábel hogy fáj nézni, itt van egy review bedugott csatlakozókkal látszik a jobb és a bal is: [link]. Tehát fel kell szerkeszteni egy kis polcot vagy valamilyen tartót, vagy felfúrni egy rendes fali konzolt -
veterán
Sziasztok!
Majd' ket eve jartam itt.
Lassan 10. evet tapossa a HCS2330-as Edifierem, es amellett, hogy olyan 4-5 eves koraban kisse sistergett - aztan ez elmult, biztos valami kondenzator kezdett rosszalkodni a hangeroszabalyzos/erositos fo dobozban, passz - mostanaban elkezdett recsegni. Nem tudom, hogy ez hangrendszer gond-e, de igen valoszinu, mivel a regi Xonarommal is csinalta egy ido utan, illetve most az X570 AORUS ELITE-mre rakott Realtekkel is csinalja.
Olyan neha-neha, mintha "akadna" a hang, kb. olyan mint regen a programok fagyasanal hallhato reccsenes. Gondoltam, hogy talan pillanatnyi CPU terheles megugras, vagy driver gond, vagy RAM, de mind kizarhato. Ugy gondolom ez vagy az eredeti problema tovabbfejlodese, vagy esetleg valami kulso zaj osszeszedese (analog modon, jacken csatlakozik).
Mivel a kabelei fixek, igy nem tudom oket cserelni.
Ugy erzem, ha cserelni kell, az sem gond, a garanciaidejenek otszoroenel jar lassan.Jelenleg a hangszorok kozvetlenul a falra vannak felakasztva. Ha valtanek, akkor viszont sztereo rendszerre valtanek, azoknak viszont nem idealis, ha a falon vannak, a reflexnyilas faltol vett elegtelen tavolsaga miatt.
Na igen, de jott a nagy otletem! Mi van, ha olyan sztereo rendszert keresek aminek elol van a reflexnyilasa? Az jozan paraszti esz alapjan siman mehet a falra, nem?
Edifierben ilyen pl. a Edifier R1700BT, meg az 1850 mag a 2000, de utobbi kett most pusztulatosan draga sajnos.
Ajanlhato esetleg szamomra az Edifiereken kivul mas elulso reflexnyilasos sztereo szett falraakasztott hasznalathoz, vagy tegyek le rola?
Nagyon jo lenne, ha legalabb a jelenlegi rendszerem hangi adottsagait hozna az uj rendszer (rengeteg komolyzenet hallgatok).
Koszi!
[ Szerkesztve ]
-
keménygödör
tag
DAC-ra 7C-t (persze szigorúan csak én) nem kötnék, akkor már inkább egy pár olcsóbb bi-amp monitor 10-zel többért.
-
-
roppli
friss újonc
-
roppli
friss újonc
Döntöttem: studio motyó helyett maradok inkább az eredeti tervemnél, miszerint sima pc hangfal lesz. Mondjuk Edifier r2000db. Csakhogy a figyelemfelkeltő hozzászólásotok nyomán már DAC is megy majd elé.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
-
roppli
friss újonc
Köszönöm szépen a segítségeket!!
-
válasz roppli #54675 üzenetére
Nem, nem így van, nem az ár a probléma.
A stúdió monitorok nem úgy működnek mint egy random PC-s hangfal. Nem lehet (érdemes) csak úgy rákötni a PC-re aztán hurrá. Ugyanis nincs hagyományos értelemben vett hangerőszabályzójuk, egyből erősítik a jelet, ami jön.
Persze, rákötheted mondjuk sima jack-RCA kábellel a gépre, csak egyrészt valószínűleg lesz egy komoly alapzaja meg a windows hangerőszabályzóját kell használnod, ami effektíve kb 0-15% között lesz használható, mert felette orbitálisan hangos lesz.
Ezért kell rendes DAC, stúdió hangkártya / interfész. Pl Tascam US-2x2, Focusrite Scarlett Solo, M-Audio M-Track, stb. Az még fontos, hogy ezen kívül XLR / TRS kábelt is venni kell ám a hangfalhoz, mert alapból nem jár kábel se a hangfalhoz, se a DAC-hoz. Ja meg arra is figyelj, hogy a stúdió hangfalakat darabárra szokták adni.
Thinkpad P16 eladó: 16(24) mag(szál), 96 GB RAM! | Make Asia Great Again!
-
-
fecaga21
senior tag
Látom az előző kérdésem nem váltott ki túl nagy érdeklődést így megpróbálom másik irányból. Pc-hez keresnék jó minőségű hangfalat rock, illetve metál zenékhez, meg néha filmezéshez is, nem stúdiózgatok csak fontos lenne a jó minőségű hangzás, most egy 2.1-es Microlab hangfalszettem van, de elég dobozhangú lett sajnos így azt kicserélem. Az ajánlások között nagyon sokat látni a Microlab Solo 6C hangfalat, de ahogy látom már nem kapni ilyet, vagy csak nem tudok róla. Ezen kívül milyen egyéb alternatíva van olyan 50-60.000 forintig?
-
Godimodi
tag
Sziasztok,
Egy Philips 58PUS7505 tvm van és szeretnék jobb hangminőséget.
A fórumon olvasottak és anyagiak alapjan az Edifier 1280DB és az 1700BT elérhető. TV (netflix), illetve Xbox one S lenne rádugva. A kérdésem az volna, hogy jack-RCA kábel és 1700BT vagy pedig optikai kábel és 1280DB eredményez jobb hangot? Kábelből is értelemszerűen egyszerűebbekre gondolok.Köszi,
Dani -
Picco
addikt
válasz HardRic #54666 üzenetére
Igen, foleg a hatasvadasz/moziba keszulo filmek szeretik erosen tultolni...pl superhero tipus talan a legrosszabb az osszes kozul.
azt azert nezd meg hogy 2.0ra mixelodik vagy 5.1-re es azert nem jonnek ki a beszedhangok a 2.0 hangfalbol. 99% hogy nem ez lesz mert semmi beszedhangot nem ertelen kb.#54667sheratan: A microlab solo 6c miota studio monitor? Inkabb bookshelf kategoriaba sorolnam.
**Escape from Tarkov EOD account elado!** It's gotta feel so good to moo as a cow. Probably feels really good to moo
-
törölt tag
válasz roppli #54665 üzenetére
Ez stúdió hangfal, nem arra való alapvetően, hogy közvetlenül PC-re dugd, hanem hogy stúdióban ezen keverjenek zenét például. Ennek megfelelő a csatlakozókiosztása is.
Igen, mindkét oldalt be kell dugni a 230-ba. Hangkártya jack csatlakozójából úgy tudsz talán legkönnyebben hangot varázsolni rá, ha szerzel egy jack->RCA kábelt, ahol a sztereó jelet a két külön RCA vég adja a két külön hangfalnak. Mondjuk ez nem biztos, hogy elég hosszú lesz, hogy a két oldalra elérjen a hangfalakig, de RCA toldóval meg lehet oldani.
Bár azért olyan hatalmas minőséget nem várnék egy gépben levő hangkártyától, de szólni azért fog így is. -
HardRic
addikt
Pár éve használom már a Microlab Solo 6C-ket, viszont mostanában kezdek rájönni, hogy filmnézésre este sajnos alkalmatlan, és a tv sokkal gyengébb hangfalát kell használnom Egyszerűen elképesztő, hogy a filmek olyan iszonyatosan nagy dinamikatartománnyal vannak keverve, hogy a beszédet nem hallom, a zene és az akció viszont kiszakítja a falakat a helyükről. A tv pedig csak a saját hangszóróján képes kiegyenlíteni ezt.
Van arra bármilyen tippetek, hogy hogyan tudnám aktív hangfalnál konzisztensebbé tenni a hangerőt? Úgy látom egy normál erősítő ami képes DRC-re 65 ezertől kezdődik. Viszont nekem nem kéne erősítés csak dinamika kompresszió.
-
roppli
friss újonc
Sziasztok!
Szemezek nagyon a Pioneer dj s-dj50x hangfallal. Stúdió hangfal.
Az a rejtély számomra, amire nem is találtam eddig leírást vagy egyebet, hogy ha párban veszem ugye, akkor hogyan kapcsolom a két hangfalat össze, valamint a számítógéphez.
Ugyanis nincs olyan csati rajta, ami lehetővé tenné a jobb- és bal oldal összekapcsolását.
Esetleg olyan kábel kell, ami a számítógép jack kimenetéről elosztódik? De akor itt az a probléma, hogy miként kerül minden hang a helyére, hiszen mindkét oldalra ugyanaz a jel menne - azaz hogyan épül fel a "sztereóság"? Nem logikus.
Továbbbá az sem tiszta, hogy mindkettőt rá kell dugni a 230-ra?
Vagy hogy is van ez...?
Köszönöm!![ Szerkesztve ]
-
fecaga21
senior tag
Üdv. Újonnan honnan tudnék venni, rendelni Microlab Solo 6c hangfalat?Van egy Microlab 2.1-em ami nagyon csere érett, és már hiányzik a minőségi zene, leginkább rock, metál zene hallgatáshoz keresek PC-hez, ezt nagyon ajánlották eddig, de sehol sem találok most.
-
válasz #16820480 #54662 üzenetére
Az szinte minden hangfalon van, ezen is. Az az LF kapcsoló, ami egy 300 Hz alatti shelf filter szokott lenni. Ha közel a falakhoz, sarokhoz akkor érdemes használni.
Annyira nem értek az EMI shieldinghez, de szerintem nyugodtan mehet rá fekete szigszalag vagy hasonló. Inkább az a kérdés, hogy a lehelet vékony alu / réz az elég-e.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz lezso6 #54659 üzenetére
Ja, köszi, akkor félreértettem azt a kapcsolót Azt hiszem pont a Kali-n van olyan jumper, amivel a hangfal pozícióját lehet megadni.
Hát, minden mást kihúzni még nem próbáltam, de lehet majd reggel megnézem. Amúgy az jutott eszembe, hogy van ilyen széles szigszalag jellegű réz fólia, amit rá lehetne kívülről ragasztani, csak az lehet elég hülyén nézne ki, de elvileg leárnyékolja és nem lifegne rajta, szóval a hangon sem változtat talán. Csak ez ugye réz színű, szóval hülyén mutatna a fekete hangfalon De lehet rá tenni még egy réteg feketét is (feketét láttam alumíniumból, nem tudom az is ellátja-e ezt a szerepet, de elvileg kéne neki).
-
válasz #16820480 #54658 üzenetére
A ground lift arra való, hogy ha a DAC és hangfal között földhurok van, akkor a LIFT állásba helyezve nem lesz leföldelve a hangfal, így megszakítja a földhurkot.
"most hogy nézem, kb 50 méterre egy magasabb épület teteje tele van téve mobil adótornyokkal. Ha fogom a tepsit a sütőből, és odateszem a hangfal mellé úgy, hogy a közvetlen rálátást blokkolja, akkor kb teljesen megszűnik az interferencia"
Aztaq. Akkor környezeti probléma, valahogy le kell árnyékolni a hangalat. Nem hiszem, hogy más hangfal jobban tűrné az ilyet. De biztos ez okozza? Próbáltad pl kikapcsolni mindent? Illetve fizikailag átvinni a hangfalat másik szobába?
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz lezso6 #54657 üzenetére
Kipróbáltam most csak magában a hangfalat 3 másik konnektorban, és mindenhol hallani ezt a cicergést, olyannál is, ami amúgy másik biztosítékon van, tehát elvileg teljesen más áramkör kellene legyen.
Néztem az összes kapcsolót is, Auto-mute, meg ez a másik, de nem változik tőle semmi (mondjuk a GND és LIFT nem annyit jelent, hogy valamilyen felületen vagy felfüggesztve van a hangfal?).De csak nem hagyott nyugodni a gondolat, hogy ez nekem valami vezeték nélküli jelátvitelnek hallatszik akkor is, és most hogy nézem, kb 50 méterre egy magasabb épület teteje tele van téve mobil adótornyokkal. Ha fogom a tepsit a sütőből, és odateszem a hangfal mellé úgy, hogy a közvetlen rálátást blokkolja, akkor kb teljesen megszűnik az interferencia, csak az erősítő halk alap zúgása marad Lehet akkor azt kéne, hogy a hangfal arra eső oldalát 1-2 réteg alufóliával leragasztani
-
válasz #16820480 #54656 üzenetére
Nálam a KRK Rokit 10-3 G3 elég fos volt a hálózati zaj szűrésében, s relatíve magas erősítő alapzaja is volt. De nem olyan, mint ami a videódon hallható. Az erősítő alapzaja az fehér zaj. Nálad a videó alapján meg "digitális" cicvergés van, aminek oka, hogy valami szemetel a hálózatba, nem biztos, hogy segít rajta a hangfal cseréje. Legalábbis abból kiindulva, hogy KRK VXT azért már bőven középkategória.
Nincs véletlenül powerline-od? Nálam azzal csinált hasonló zajt. Illetve biztos ugyanúgy megmarad a zaj, hogy ha a hangfalakba csak táp van dugva? Ha igen, akkor nézd meg másik szobában, csak konnektorba dugva. Biztos ami biztos, lehet környezeti probléma, s pár eszköz átdugdosásával megoldható.
szerk: látom van ground lift kapcsoló a hangfal hátulján. Azt próbáltad ki-be kapcsolni?
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Sziasztok,
A DAC topikban már tárgyaltuk a problémámat, hogy valamilyen interferenciát/zajt szed össze a hangfalam (KRK VXT6), és úgy néz ki magában a dobozban lehet a gond (max a tápjában), a lánc többi részét eliminálva is megmarad a dolog.
Egyelőre még csak érdeklődés szintjén kérdezném, hogy ha a lecserélésükön gondolkodnék (mert a lakást és elektromos hálózatot nem tudom módosítani jelenleg), akkor mit lehetne érdemes nézni a helyükre ami jobban van megcsinálva és nem szed össze ennyi RFI-t?
Hangzásban imádom amúgy ezt a párt, szuper a karakterisztikája, ahogy kitöltik a teret, és még alacsony hangerőn is megvan a dinamikája a zenéknek, illetve a basszust érezni, de nem mert sok lenne belőle. Szóval ilyen finom, krémes de részletes hangzást szeretnék továbbra is. Egy TEAC UD503-ról használnám XLR kábellel, és egy kb 15-20nm szobában van a cucc.
Annyi nehezítés van, hogy viszonylag közel vannak a hangfalak a falhoz, olyan 15-20 centire max, így gondolom a hátsó reflexnyílásos nem lenne jó ötlet (vagy talán ha teszek mögé a falra valami szivacsot vagy filcet, az segíthet?).A másik topikban tippnek a Focal 65 és Kali LP6-ot kaptam, ezen kívül még amit láttam az Tannoy 502 vagy 802, Fluid Audio FPX7 vagy F5, RCF Ayra Pro 6 vagy 8.
Illetve amig külsőleg (tudom tudom ) nagyon bejön, az a Yamaha HS7 fehérben, csak ez is hátsó reflexes sajna. -
dav615
csendes tag
Sziasztok!
Ehhez a "Polk Audio PSW 10E" mélynyomóra (https://www.denonmarkabolt.hu/melysugarzok/4629-melylada-psw-10e-0747192131791.html?gclid=Cj0KCQiAhP2BBhDdARIsAJEzXlFJKGqUltsW5IwvXKr1mPbks8eOnkXS5aaL9eyfm75JXYomq2tdXmwaAnEREALw_wcB) szeretnék rákötni kettő darab házimozi hangfalat:
LG
ModeL: LHS-25SCS
Impedance: 6Ω
Max. Power: 60W (Program)
P/N:38650RMM434ASzerintetek tűrhető minőségű hangzást kapnék filmezéshez vagy ez inkább felejtős kategória?
B tervnek egy Jamo S801 hangfalat gondoltam ugyan erre a mélyládára, persze az már kicsit költségesebb beruházás.
Köszönöm szépen a választ!
Üdvözlettel:
Dávid -
mr. bryan
tag
El akartam menni a hitspace-be meghallgatni a bx8 d3-at, de csak bx5-uk volt
Szerintetek megerne bx8-ra valtani modecom eclipse 180-rol? Keveslem a melyeket benne.
Zene + film megy vegyesen. Gondolkoztam hazimozin, de lakasba nem szeretnek teljes subot, mert kiutal az egesz tomb -
goom
senior tag
Sziasztok, sajnos folyamatosan drágulást és készlethiányokat látok... Kérdezem, hogy ismeritek-e az Edifier R1010BT modellt?
-
Khaosz55
addikt
Sziasztok,
kültérre fedett teraszra szeretnék aktív BT-os normál minőségű aktív polc hangsugárzót venni. Fontos lenne még, hogy egyen rajta vonal szintű RCA kiment mert van egy subbom amit rá szeretnék kötni. Tavasztól őszig lenne a fedett teraszon. Esőt nem kap nyilván. KB 60 max 80-ezres árkategóriára gondoltam. -
flanki
aktív tag
válasz Lizard0828 #54186 üzenetére
Üdv! Ha kicsit jobb minőségre is van keret Edifier 2.0 R1100-BK választanám a helyedben!
-
-
-
tunkiih
őstag
Igen, énis! 50ig kb. biztos ez a nyeró választás.. sajnos még mindig nem megy nekik ugylátom a 24-48 órán belüli termékfeladás, keddi rendeléssel azért 1 pénteket bekalkuláltam volna... na nembaj, máshol 30% +árért biztos kihozták volna előbb, ennyit megér.
[ Szerkesztve ]
-
fles1
csendes tag
-
Amerigo57
őstag
lezso6 .
A Genius SP-HF1250B 2.0, vagy az Edifier R1700BT 2.0 hangfalaknak van jobb hangzás , akusztikailag ?
( Áraik figyelembe vétele nélkül ). -
Degeczi
nagyúr
UTP = Unshielded (vagyis árnyékolatlan) Twisted Pair
Persze, van alufóliával árnyékolt F/UTP de jobb, ha harisnyával is árnyékolt S/UTP vagy SF/UTP ahol harisnya és alufólia is van kívül (mert belül az egyes erek nincsenek külön árnyékolva, a nevében is ezért marad "UTP", bár létezik olyan is)Viszont a búgás általában pedig földhurok szokott lenni, az adatkábel rádiófrekvenciás zavarjele nem ezt okoz. Hangfalelhelyezésnek pont nincs köze földhurokhoz, csak a bekötésének.
-
Semin
senior tag
Csak hátha valakinek számít, jelenleg az Emag-on van 1-2 valósnak tűnő akció Edifier fronton.
pl : [link] Azért majd aki képben van erősítse meg nem e látszat dolog.[ Szerkesztve ]
-
fles1
csendes tag
Üdv,
R2750db aktív hangfal RCA bemenetére a laptop jack portjáról érkező analóg jelet valami zavarja. Tökéletesen szól, ha összekötöm és csak lehajítom a földre a 15 m hosszú kábelt, de amint a kábelcsatornán keresztül vezetem el - már a bekapcsolás utáni alap hangerőn is - hallható a búgás. Ez arra enged következtetni, hogy az ugyanott futó UTP kábel közvetlen közelsége okozza (IPTV jelét továbbítja). Jó a meglátásom? Ha igen, lehet abból kapni olyan árnyékolásút, ami nem zavarja az audio jeleket?
Két dolgot sikerült kizárni: az összekötő kábel esetleges hibáját, mivel másikkal is ugyanez van. Illetve, hogy nem földhurok okozza, mert korábbi hsz-ben azt írtátok ott a hangfal elhelyezkedése a mérvadó.
Nem sértő egyébként a zúgás, viszont ha minimális ráfizetéssel sikerülne kiküszöbölni (és most itt nem 6-8 ezres zajszűrőre gondolok) akkor annyit még rááldoznék az ügyre.
Előre is köszi!
[ Szerkesztve ]
-
Ist
tag
Sziasztok,
Az alabbi eszkozok melle keresek valami kompakt hangrendszert foleg online zenehallgatashoz: raspberry pi4 + dragonfly red dac.
Ami a hangszoro eseteben elvaras:
- beepitett erosito opcionalisan lehet benne
- ne legyen benne akku, azaz nem kell hordozhato hangszoro
- alapbol legyen line in es lehetoleg bluetooth csatlakozasi lehetoseg a hangrendszerhez
- lehetoleg 20.000 Ft alatt, de max 30.000 Ft.Mint kiindulasban valami ilyesmiben gondolkodom:
Klipsch The One II csak valami baratibb aras megoldasban , valami ilyesmi:
Tronsmart Element Mega Pro 60W csak ugye valami akku nelkuli megoldas kellene...Lenne valakinek javaslata ?
Koszonom!
Hitted Te is! :)
-
HF77
őstag
üdv
tévéhez vennék hangszóró szettet....ha bluetooth keresztül csatlakoztatom az mennyire lesz stabil? bátran vegyek olyat vagy inkább vezetékes kapcsolatban gondolkodjak?
köszi[ Szerkesztve ]
xiaomi, tcl...csakis eredeti kínait
-
-
tunkiih
őstag
Sziasztok! Éveken keresztül egy Logitech Z4 2.1-et használtam, kb 2 méterről (eleinte PC-nek, aztán a TV hangszórója helyett). Vásároltam egy új TV-t, amin természetesen már csak optikai hangkimenet van, továbbá egy DAC-ot is.. de úgy döntöttem ideje tartani a lépést a hangzással is. Sztereó/2.1-ben gondolkoznék (összefoglaló alapján sztereó ). "Studio" hangfalak sincsenek kizárva! Keret elég "tág" ár/értéktől függően 25-40-45 ezer forint körül is áldoznék rá, természetesen hosszútávon gondolkozok, nagyon sokáig gyűrtem a Z4-et. Nem bánnám, ha méretben kompakt lenne, már ha lehet ilyet kérni.. Semmilyen extrára nincs szükségem (távirányitó, BT), mert fixen TV-re lesz kötve, persze nem hátrány. Miket tudnátok ajánlani? Köszönöm!
[ Szerkesztve ]
-
Thony.80
tag
Hali!
Vettünk egy genius 5.1-es hangfalszettet, amin a hangerőket lehet külön állítani, de a frekvenciákat nem. Plusz beszeresztem egy DAC-ot, amivel optikán keresztül a TV-re lehet csatlakozni.
A problémám annyi, hogy a TV-n lejátszott filmeknél túl hangos a zene, egyszerűen érthetetlen a beszéd. Filmnézés közben állíndóan tekergetni kell oda vissza, meg a hangerőkkel szórakozni, már eléggé bosszantó (személy szerint moziban ugyanezt tapasztalom, megsüketülők a zenétől).
Mit lehet tenni? Ismerős szerint equalizer-en kéne állítani a magas mély stb hangokon, de ugye egyik eszközön sincs ilyen. Vegyek DVD vagy blue-ray lejátszót abban van? Vagy mi a megoldás?
Köszi! -
Próbáld meg kijjebb húzni a komplett asztal kb 20-30 cm-rel, ha lehetséges. Valószínűleg a sarok miatt van gond. Főleg ha te is közel ülsz a hangfalakhoz. Lehet akár már az is segít, ha kicsit messzebbről hallgatod a hangfalakat. Valami rajzot (paint, akármi) méretekkel tudsz csinálni? Az alapján többet lehet talán tudni, meg esetleg javasolni valamit.
[ Szerkesztve ]
-
Ultram3jor
senior tag
Tisztelt Kollégák!
Végigolvasva az első posztot kérdem, hogy mit ajánlanának nekem:1. Mennyit szeretnél költeni?
30-50k, ha valami nagyon-nagyon megéri, akkor 60k.
2. Hol és hogyan használnád a hangfalat?
PC mellett, de néha ágyból filmnézéshez is, távolság ilyenkor kb 4 méter, a szoba 17nm.
3. Milyen forrással rendelkezel?
PC kimenet, alaplapi jack/optikai
4. Milyen extrák kellenek?
Távirányító mindenképpen, máshoz nem ragaszkodom.Köszönöm a segítséget!
Üdv, Dávid
-
Picco
addikt
-
Zaied
addikt
Nem sokat javít a dolgon, akkor meg teljesen elveszik a mély hang, raktam rá hangfal lábakat, de azzal se annyival jobb, mint szerettem volna.
Én is erre gyanakodtam, lepakoltam földre ott is meghallgattam, másik szobába is. A hely ahova szánom a hangszórót fölerősíti ezt számomra kellemetlen hangot ez igaz, de hosszabb hallgatás után mindenhol kellemtelennek érzem.
Szerda óta szórakozok vele
Plusz ezzel hallom legrosszabbul a haverokat a discordon[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Elemzés Zenehallgatásról dióhéjban III.
- Teszt A zenehallgatásról dióhéjban II.
- Elemzés A zenehallgatásról dióhéjban I.
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest