- Yettel topik
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Magisk
- Telekom mobilszolgáltatások
- Folyamatos vérnyomásmérést kínál a Huawei Watch D2
- Milyen okostelefont vegyek?
- Olasz webshop szivárogtat Honor Magic7 árakat
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Milyen hagyományos (nem okos-) telefont vegyek?
- Apple iPhone 13 Pro Max - őnagysága
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz ricsip #52098 üzenetére
Akkor lehet már te nem hallod azokat a magas hangokat.
Jól elhelyezni a mély hangok miatt kell. Pl a hallgató pozíció vagy a hangfalak a szoba közepén van, akkor simán mélyhiány lehet. Ha meg túl közel a falhoz, akkor meg mélytöbblet. Elmondani nehéz, vizuális ábra kéne. Próbáld ki itt-ott, falhoz közel, távol, stb.
Thinkpad P16 eladó: 16(24) mag(szál), 96 GB RAM! | Make Asia Great Again!
-
duo
addikt
sziasztok! beszereztem egy hegel hd12 DAC-ot. orom boldogsag van, de mikora pc-t kikapcsolom olyan furcsan pattannak a focalok. mintha a hegel kikapcsolasanak a hangja is hallatszana. ilyen elektronikus "kapcsoló" hang: hangos pattanó klikk.
ez gáz szerintetek?[ Szerkesztve ]
Egyre keményebb vagy Frisco! -Egyre...
-
ricsip
addikt
válasz lezso6 #52097 üzenetére
Ok, csak megijedtem h. valamibe sikerult belenyulni megint.
A hangfrekvencia teszthez letoltottem szinusz wave fajlokat, tehat nem agyontomoritett mp3-al teszteltem. A rossz elhelyezes miben nyilvanul(hat) meg a mely es a magas tesztnel? Ha rosszul teszteltem, adjatok par tippet, es ujrafuttatom a modositas utan.-
-
válasz ricsip #52095 üzenetére
Nem jelentős probléma, néhány hangerőfokozaton ilyen, nem mindenkit zavar, akit meg igen, az eggyel arrébb nyomja. Meg egyáltalán nem túlárazott vacak cucc, ennyi pénzért nem hogy jobb nincs, más se, ami hasonló. Abszolút bestbuy. Ha jobbat akarsz, akkor sokkal többet kell költeni.
A Solo 6C lemegy kb 45 Hz-ig. Ha nálad nem, akkor rossz az elhelyezés. A magashangok is jók vele, sőt, kifejezetten jó nyílt hangja van egy kis emeléssel (+2 treble). Nem lehet hogy esetleg youtube vagy 128 kbps mp3-mal tesztelted? Mert az pont 14-15 kHz környékén vág.
[ Szerkesztve ]
-
ricsip
addikt
válasz ricsip #52095 üzenetére
Helyesbítek: odaraktam a fülem az aktív darabhoz, és akkor valóban zúg. A passzív teljesen néma. De ez 1 méterre ülve a "csend és hullaszag" szobámban akkor se hallható, ha szinte csak erre fülelek. Határozottan nem 10/10-es a hallásom, de azokat a neszeket amiket akarok meghallom az emeleten is a földszintről.
[ Szerkesztve ]
-
-
ricsip
addikt
válasz megaandrew #52094 üzenetére
Amúgy tegnap kaptam kézhez, az enyém se zúg. Pedig a szobában a tű leejtését is meghallani. Ezt az "elektromos sistergés 1 konkrét hangerő szinten" dolgot még nem tapasztaltam. Mondjuk ha ez ennyire köztudott defektje ennek a túlárazott kínai vacaknak, az itteni ajánló tömegek miért hallgatnak róla olyan mélyen?
Ja, lefelé a 80 Hz-es szinusz a legalacsonyabb, ami képes kijönni belőle értékelhetően. A 63,50,40 mind csak halkan erőtlenül "búgogat".Felfelé a 10khz-et még erősen és hallhatóan kiadja, a 12,5khz-et már csak alig hallottam, 16Khz már nem hallható semennyire.
Kezelőszervek az aktív hangfal jobb oldalán, bekapcs gomb a hátulján alul a hűtőborda alatt. Nekem hátra kell hozzá nyúlkálni, mert takarásban van. Sajnos nincsenek orángután kezeim... Bosszantó hogy bekapcs után még csak idle-ben marad, tekerni kell hangerőt v. a távirányítón kell neki input selection-t nyomni, csak azután kezdi el adni a hangot.[ Szerkesztve ]
-
-
ricsip
addikt
válasz megaandrew #52091 üzenetére
A kikapcsolt állapot a te szóhasználatodnál mit takar egészen pontosan? A jobb oldali (az aktív) doboz hátoldalán lekapcsoltad a táp kapcsolóját, és még úgy is zúg?
Ha az a kapcsoló fel van kapcsolva, akkor effektíve kap áramot, és standby állapotban van. Ilyenkor már felveszi a maga kb. 10Watt-ját, akár kap bemeneti jelet akár nem. Ehhez képest ha már szól is valami belőle, szinte alig eszik többet (kb. 11-12W, nagyobb basszusú zenéknél).
[ Szerkesztve ]
-
-
válasz megaandrew #52091 üzenetére
Akkor biztosan selejt. A 7C 50k-ért amúgy tényleg jó áron van.
-
megaandrew
tag
válasz lezso6 #52090 üzenetére
Nem, mert minden fokozaton csinálja és kikapcsolva is. Olvastam én is ezt a tippet, de azért köszönöm! Egyébként ettől eltekintve szerintem jó kis hangfal, viszont valószínűleg a nagyobb tesójára fogom cseréltetni. Már ha addig sikerül végigzongorázni ezt a visszaküldős témát, amíg ilyen "olcsó" a 7C.
-
válasz megaandrew #52089 üzenetére
Akkor ez nem trafózaj, hanem alapzaj. Egy ideig nálam is volt a egy Solo 6C, nem volt ilyen baja.
Ja, jut eszembe, bizonyos hangerőfokozatokon van egy elektromos zajuk, ami probléma mindegyik Solo 6C-nél jelen van, de ez megoldható annyival, hogy arrébb nyomod a hangerőkozotatot 1-2-vel, s máris csendes. Lehet esetleg ez a gond?
[ Szerkesztve ]
-
megaandrew
tag
válasz lezso6 #52088 üzenetére
A noname 20 éves gagyi párezerforintos 2.1-emnek nincs ilyen alapzaja. Konkrétan azonos a hangja a hűtőnk kompresszoráéval. És mindkét hangfalból jön, mert ha odahajolok és úgy dugom be a passzívot is, hallani, hogy az is elkezd duruzsolni, csak jóval halkabban. Nem vészes, csak pont annyira, hogy aludni már ne lehessen tőle és 40eFt-ért nem ezt várnám.
-
válasz megaandrew #52087 üzenetére
Ha trafózúgás, akkor az az aktív dobozból jön, és nem a hangszóróból, szóval a passzív oldalból semmi ilyesminek nem szabad jönnie. Ez sajnos tök normális dolog, kivéve ha tényleg hangosabb a többi Solo 6C-hez képest, azaz selejtet fogtál ki.
-
megaandrew
tag
Konkrétan a "Solo 6C búg"-ra rákeresve azért dob találatot és nem is keveset. Ott azt írják, hogy a trafó zúg (amit egyébként a passzív oldalon is hallani, de jelentősen halkabban) és hogy ez a tömegtermelés hozadéka. Egyébként bemenet nélkül is zúg, ha rá van kötve valami, ha nincs és standby módban is.
De már lassan azon csodálkoznék, ha valami elsőre jo lenne... -
válasz megaandrew #52081 üzenetére
Nálam sem búg, egyedi hibának tippelem én is. Vagy valami bezavar (hangkártya, gépből összeszedett zavar, földhurok, stb), bár akkor elvileg a passzív oldaliban is jelentkezne .
A 3 test probléma nem megoldható.
-
TechN7ne
nagyúr
Most lépj ,mert később már rajtad maradhat. Cseréltess egyet ,aztán ha az is búg ,akkor lemondhatsz róla és nézhetsz mást.
Itt a fórumon nem nagyon panaszkodnak búgásra ,sztem pont kifogtál egy selejtet. -
Zοltta
senior tag
Egyedi hiba lehet , mert nálam semmi búgás nincs, pedig kb 40 cm re vannak tölem
Csak egy srác vagyok a nagy világból.
-
ricsip
addikt
Majd írd már be a sorozatszámot ha cserélteted h. kiderüljön körbejár-e az újabb vásárlók között amíg valaki le nem nyeli és megtartja.
-
-
megaandrew
tag
Sziasztok!
Csütörtökön megjött az itt is ajánlott Solo 6C hangfalam. Elsőre nagyon tetszett, de még aznap este észrevettem, hogy az erősítős fél még kikapcsolt állapotban is búg. Pont annyira, hogy még TV mellett is halljam. Aludni meg számomra végképp felejtős mellette, mert az ilyenekre nagyon rááll a fülem. Egyből felvettem a bolttal a kapcsolatot, de még nem tudom, hogy cseréltessem-e (bevizsgálják, Isten tudja mit mondanak, meddig tart, lesz-e készleten, stb), vagy egyszerűen csak álljak el a vásárlástól. Mik a tapasztalatok, nagy arányban fordul elő ez a probléma ennél a típusnál és lehet, hogy másodjára is egy ilyet fognék ki? Vagy mind ilyen? Esetleg még kacsingatok a nagyobb tesója a Solo 7C felé. Annál is jellemző ez? Esetleg valami másik hasonló teljesítményű és árkategóriájú tipp? -
OPiiPO
veterán
válasz dragonfx #52079 üzenetére
Megvan melyik topicba írtál? Egyébként szerintem BT torony legyen, azok szép ledes világítással vannak ellátva
Komolyra fordítva: összefoglaló elolvas, összeghatár meghatároz. Anélkül nehezen tudunk bármit ajánlani.[ Szerkesztve ]
"Felesleges szigetelni a nyílászárókat, ha az ereszcsatornán szökik a meleg."
-
dragonfx
veterán
Hi
Zenehallgatasra cserelnek hangkeltot.jelenleg 5.1 van.
A lenyeg bluetoth legyen.
Nem gep.hez es nem tv.hez lenne elsodlegesen de lehet kesobb rarakom.
Logi z607 et neztem ki.
De ismik azt mondjak egyszerubb bluetoth tornyot vennem
Ilyen mint jbl pb100, sencor 4001, sony gtk xb50/60, lg rl 4, sal 220bt...stb
Mit gondoltok melyik jobb dontes?[ Szerkesztve ]
"Ha valami túl szép, hogy igaz legyen, akkor az valószínűleg nem is igaz"--Logout 2014
-
Ulf
tag
Úgy látom finoman próbálsz elterelni az 5"-ról Ezért is kérdeztem, mert túl sok tapasztalatom nincs. Igyekszem meghallgatni a BX8-at is. Viszont ez a 6" tetszik, ezek simán elférnének később majd az asztalon is, bár lehet, hogyha meghallgatok egy 8"-ast utána nem akarok kisebb fele menni A felsoroltakon kívül esetleg még mit lenne érdemes meghallgatni?
-
-
thornadoj
aktív tag
A Presonus eris E5-öt hallotta valaki? Muzikerben most elég jó áron van. Asztalra keresek 5" vagy 4"-os hangfalat.
-
válasz norba69 #52067 üzenetére
Így van. A 8" abban jobb az 5"-nál, hogy jóval mélyebbre megy, ezért teljesebb, kerekebb a hang. Már ha az ember olyan hanganyagot hallgat, ami 50 Hz alatt is tartalmaz hangot. Viszont a 8" hátránya az, hogy általában valamivel gyengébb szokott lenni a középtartománya a 6.5" és 5" kistesóihoz képest.
[ Szerkesztve ]
-
norba69
senior tag
-
duo
addikt
-
alphamooncam
őstag
Akusztikailag kevés esélye van egy nagy felületű könyvespolc mellett, hogy jól hallható hatása legyen, de ha tetszik esztétikailag, olcsóbb mint mint egy perzsa...
Retteg a szegénytől a gazdag s a gazdagtól fél a szegény. Fortélyos félelem igazgat minket s nem csalóka remény.
-
duo
addikt
sziasztok!
-hangdoboz mögé sima falra erdemes lehet e parafalemezt függeszteni? olyan 60x60.-ast.
-a tervezett uj elhelyezés sem szerencses de csak rosszabb megoldasok vannak, mindet vegiggondoltam.
-szoval szemben a falon kanapé fölötte 60x80 festmény (6cm-es vakkeretre feszitett vaszon)
kanapetol balra erkelyajto függönnyel, jobbra egy álló csontra megrakott.könyvespolc.
a kanapé fölé valami menő faliszőnyeg esetleg? de az a baj hogy szinte csak az iráni kezicsomozasu cuccok jonnek.be, az meg nem az nem fogyasztasi portfoliomhoz mert hogy finomam fejezzem ki magam.köszönöm!
-
Ulf
tag
A TV mellett KB 40cm helyem van mindkét oldalt. A mélysége lehet bármekkora mert nincs falra tolva a TV állvány. Állvány jöhet ha rá lehet tenni az TV állványára, földre távolabb nem tudom tenni mert annyi helyem nincs. Kb 4 méterre van a kanapé a TV-vel szemben egy 18 nm-es szobában.
-
-
TechN7ne
nagyúr
Nincs itt semmilyen sznobizmus ,említett Adam ok alatt csak ócska díszdobozokat lehet kapni ,azért is írtam ,ha szeretne elégedett maradni a vásárlás után ,az alatt ne nagyon.
Studio hangfal TV mellé ,képzeld ha minőség az elsődleges célpont ,csak is előnyt jelent ,max. egy állványt kell mellé besajtolni ,bőven megvan 150k kerettel. -
Picco
addikt
válasz TechN7ne #52055 üzenetére
Studio monitort tv melle? A sznobizmusod itt mar tenyleg kiborito, tobbszor es tobben is emlitettek mar. Nem sajat magadnak shoopingolsz sajat igenyeidnek megfeleloen. TV melle kellene zene es filmnezeshez. Raadasul a sanskritnek nincs balanced kimenete.
**Escape from Tarkov EOD account elado!** It's gotta feel so good to moo as a cow. Probably feels really good to moo
-
Ulf
tag
Sziasztok!
TV mellé filmezéshez és zene hallgatáshoz mit ajánlanátok? Egy sanskrith 10th mk2-re szeretném kötni. BT nem kell. A keret 100-150k. 5"-ban gondolkodom, a nagyobb nem férne el. Jelenleg egy DT770 Pro 80 Ohm és egy Ath M50x lelkes hallgatója vagyok, ilyesmi hangzást keresek. Na jó talán annyira mély hangsúlyos ne legyen mint az M50x -
scott_free
senior tag
Had dobjak be még 2 lehetőséget:
Monkey Banana Gibbon Air White 79.990 Ft
JBL 104 BT fehér 72.780 FtPicit szélesebbek (és emiatt nagyobbak), mint a T30, de szvsz nem annyira vészes. (A T30 3,6 liter, a JBL 4,7, a Gibbon 5,9)
-
válasz TechN7ne #52045 üzenetére
Az mit jelent, hogy "tömörebb" meg "hálásabb"?
Az iLoudnál van mély, viszont a közép mintha jobb lenne az AudioEngine-nél. Igazánól hasonló kategóriának tekinthető a kettő, igény kérdése, hogy melyik: ha kell mély, akkor iLoud, egyébként AudioEngine.
-
Zοltta
senior tag
válasz Bigemperor #52029 üzenetére
A legjobb ebben az árban ... Nekem is ez van.
Csak egy srác vagyok a nagy világból.
-
Isual
veterán
válasz lezso6 #52044 üzenetére
Félreérthető volt.
AudioEngine A2+-ból nem látok Wireless verziót, emag-on "nem elérhetőként" találtam csak 100k körüli áron.
A sima A2+ az 80 körül beszerezhető.
Ér-e ennyit a BT kompatibilitás... nem nagyon volt még hiányérzetem mondjuk
Egy a lényeg, hogy egészség legyen… meg beteg
-
Tehát most melyik?
Közben hallgatóztam egy AudioEngine A2+ és iLoud Micro Monitor összehasonlítást és hát az a helyzet, hogy az A2+ meglepően jó, sőt, talán jobb is mint az iLoud, viszont nem megy olyan mélyre.
-
Isual
veterán
válasz lezso6 #52042 üzenetére
+@Picco
Köszi, hogy elmondtátok a véleményeteket.Mivel nem vagyok audiophil, nem kérdés mi lesz ennek a vége, egy kérdésem van csak, mégpedig, ahogy látom ennek van Wireless (BT) és wired verziója, utóbbit látom csak magyar oldalakon 80k körül.
A Blutooth kompatibilis verzió kapható itthon, megérheti a felár?
-
Nagyon nem egy kategória. a három.
AudioEngine A2+: konzumer kategória, valószínűleg a leggyengébb, de van BT meg USB port számítógéphez, szóval egyszerű és kényelmes használni. Kb 80e Ft / pár.
iLoud Micro Monitor: belépő stúdió monitor, biztosan jól szól (méretéhez képest), de digitális bemenetnek csak BT van és nincs se USB, se toslink vagy ilyesmi. Viszont analóg bemenetnek RCA van rajta, szóval sima jackkel megy, nem kell stúdiós interfész, egyből ráköthető akármire. Kb 95e Ft / pár.
Genelec 8010: felső-középkategóriás stúdió monitor, atomul szól, de nem fog mélyre menni, tök fapad. Se BT, se semmi, csak XLR, így mindeképp kell hozzá egy stúdiós interfész (hangkártya). Kb 180e Ft / pár, de mivel kell hozzá kábel meg hangkártya is, ezért valójában jóval több.
[ Szerkesztve ]
-
Picco
addikt
nem is tudtam hogy a genelec/iloud-bol letezik feher, ebben az arkategoriaban azert nem art rakeresni forumrokra, hatha van jelentos kulonbseg, bar mindharom hasonlo kategorianak tunik/ egyik sem volt meg nekem, de genelec-rol odakat zengenek sokan kulonbozo audio forumokon. zenekeszitok is eloszeretettel hasznaljak.
**Escape from Tarkov EOD account elado!** It's gotta feel so good to moo as a cow. Probably feels really good to moo
-
Bigemperor
senior tag
Én is tanácstalan voltam, mert mindenki a solo6c-t ajánlja bőven az Edifier-ek ellenében is, akkor szerencsém volt, hogy megtaláltam ezt az oldalt és ilyen áron ez szuper vétel volt szerintem. Egy használt hirdetést találtam, nem garis, nem túl bizalomgerjesztő helyről jófogáson, de a csávó 30k-t kért (+posta), ami azért ahhoz képest, hogy nem garis, picit durva.
Én rápróbáltam ezért a Melarox oldalára (van nagyjából magyar nyelvű is), eddig okés.
[ Szerkesztve ]
-
Picco
addikt
durvan mission impossible a keres, en hasonlo meretu feher hangszoro letezeserol tudok de mas arkategoria, mondjuk meretehez kepest allitolag durvan szol Audioengine A2+.(Dimensions (HWD): 6” x 4” x 5.25”)
mind a meret mind a szin erosen behatarolja majd a lehetosegeidet es akkor meg a hangminoseget nem is vettuk szamitasba.**Escape from Tarkov EOD account elado!** It's gotta feel so good to moo as a cow. Probably feels really good to moo
-
Asike
csendes tag
válasz Bigemperor #52029 üzenetére
Egyből kerestem másik boltot hátha van valahol és emagról rendeltem meg hétfőre igérték a szállítást. Remélem ők nem mondják vissza.
-
Isual
veterán
Sziasztok!
Kellemetlen kérdéssel fordulok hozzátok!
2.0-ás rendszert keresek, jelenleg egy Creative T30-at használok, szóval nincs magasan a mérce.
Ami fontos lenne (fájni fog, tudom ):
- Ne legyen lényegesen/sokkal nagyobb
- Fehér legyenTudtok segíteni?
-
Bigemperor
senior tag
Emag-on láttam újra, hogy van elvileg belőle. Én is rendeltem egy solo6c-t, amikor sehol nem volt, kb. 2 hete a melarox-tól, emag is onnan szerezte be, mindkettő román cég (emag inkább piactér). Eddig teljesen rendben ment minden, ma megkaptam a hangfalat, ügyfélszolgálat is készséges volt, én angolul chateltem velük, nem bíztam abban őszintén, hogy megérkezik egyáltalán, de nem volt veszítenivaló, előre nem fizettem. Mindenben korrektek voltak eddig, 1994 óta működik a társaság, tehát nem hinném, hogy holnap eltűnnek, minden pont úgy volt, ahogy leírták. 35k+2k szállítás volt akkor (most már drágább), tehát igen jó áron volt.Bízzunk benne, hogy később sem kell hozzájuk fordulni a termék miatt. Egy próbát megérhet, ha ilyet szeretnél.
[ Szerkesztve ]
-
Boonen007
őstag
Sziasztok!
Elolvastam az összefoglalót viszont hangprojektorokról nem sok szó esik benne. Kevés a hely a szobámban és nem nagyon szeretném a fél szobát átkábelezni sem. Főként XBOX-on játszok, filmet nézek, de nem vagyok az a jobbról jön hátulról jön stb játékos, csak egy kicsivel szebb hangokra vágyok semmi hatalmas tér funkcióra nincs komoly szükség.
Láttam tesztet [link] erről itt PH-n is ott azt írták egész jó, egy hasonló cikk jelent meg egy másik portálon is így kicsit azért elgondolkoztam mennyire bír valós tartalmakkal. Ötlet erről a hangkeltőről? -
Asike
csendes tag
Most hívtak a boltból, és közölték hogy nem kapok hangszórót mert a külső raktárban sincs már.
Vagy várok amíg lesz belőle vagy nézek valami mást. Emiatt a rohadt vírus miatt mindenből hiány van. -
MODERÁTOR
válasz Jimmy8 #52024 üzenetére
Tulajdonképpen mindegy, sajnos nem készítenek ebben az árkategóriában kiemelkedő hangzású hangrendszert. Logitech, Genius, Edifier, Microlab megbízható a 2.0 kategóriában is, úgyhogy bármelyiket válaszhatod. De ha van kedved, akkor lehet próbálkozni Trusttal, Thonet&Vanderrel, Wavemasterrel.
Edifierből van olyan, amiben van Bluetooth, ez manapság jól szolgálatot tehet.Azt vedd figyelembe, hogy a Genius 1700-on a potméterek a mélynyomón vannak, ami elég kényelmetlenné teszi a hangerő állítást (a mélynyomónak ugye a földön van a helye).
Harrrr!!!!
-
Jimmy8
senior tag
Sziasztok!
Elolvastam az összefoglalót, és tudom hogy nem jó (sokak szerint) a 2.1, de mégis ilyet keresnék a kicsi asztalomra, mert a sateliteknek egyszerűen nincs több hely (az asztal mellett sem). Eddig egy CREATIVE P380 volt, de elromlott, így keresnék helyette frissebbet. Van külön sztereó rendszerem, de szeretnék a gép mellé is valami hallgatható hangszettet. A CREATIVE-val is csak annyi bajom volt, hogy a magas hangjai nem éppen voltak a legszebbek. Tehát az elvárás: minimum a P380 szintje, részletezőbb hanggal, 2.1 rendszer, max 25eFt-ig. Van javaslat? Eddig ezek esélyesek (nem találtam jobbat): Logitech Z333 2.1, vagy esetleg Genius SW-HF 2.1 1700? -
Asike
csendes tag
Köszönöm a segítséget. Megrendeltem a solo 6c-t.
-
A Microlab Solo 6C hangra biztosan jobb, mint az Edifier 1280DB, viszont utóbbiban van optikai bemenet, BT, ezért annyi az ára amennyi. Ha nem kell az utóbbi, akkor Solo 6C, ha meg mégis kell, akkor viszont Edifier 1700BT, ugyanis emagéknál le van akciózva 40k-ra, s sokkal jobb az 1280DB-nél, miközben csak kétezer forinttal kerül csak többe.
Azt még persze hozzátenném, hogy az Edifierek 4"-osak, míg a Microlab 6.5". Szóval elérhető hangerőben és a mély mélysége terén más ligában játszanak.
[ Szerkesztve ]
-
Asike
csendes tag
válasz samu2062 #52020 üzenetére
Néztem azt is csak az Edifire r1280db több csatlakozási móddal rendelkezik, talán jövő biztosabb. Youtube videók alapján nehéz eldönteni melyiknek jobb a hangja. Bár a több funkció több hibalehetőséget is hozhat magával. Egy Blitzwolf BW-BR4-el a solo 6c-t is szinte bármire rá tudom kötni.
-
Asike
csendes tag
Sziasztok! Ma meg halt a Genius sp-hf 500-as hangfalam és szeretnék másikat venni a helyére. Valami komolyabbat szeretnék 40k körül.
Ezt az aunát néztem: https://www.electronic-star.hu/HiFi-es-TV/HiFi-hangfalak-hangsugarzok/HiFi-Polc-hangfalak/Linie-500-A-polc-hangfalak-aktiv-hangfal-par-2-x-30-W-opt-koax-bemenet-fa-hatas-5-inches-woofer-and-optical-and-coaxial-Audio-input.html?utm_medium=Comparison&utm_source=arukereso
Van vele valakinek tapasztalata? Érdemes meg venni vagy vegyek inkább egy Edifier r1280db-t. Vagy esetleg van más javaslat ilyen árban?
Válaszokat Köszönöm. -
tasiadam
veterán
válasz alphamooncam #52016 üzenetére
Akkor lehet h nezek majd valami olcso bluetooth hangszorot hozza, ami erre tokeletesen megfelel.
Boldog s̸̺̳̾͝p̶̝̖̅ò̵̫̾ọ̷̃͒k̸̮̓t̵͈͌͝o̶͓͘b̵͓͔͘è̸̱r̷̙͈̅̀ mindenkinek!
-
duo
addikt
sziasztok! tv mellé rendeltem egy 1250b-t. vélhetően az ujabbat kapom. azt amelyik power gombja a hangerő szabályzó.
kérdés:a régebbi az jobb vajon? csak mert van a csaladban egy ami most nalam van, es ha azt mondjátok az a jobb akkor az ujatadom vissza. anyamek sose kapcsolják ki mert hatul van a gomb nem találják rendszerint, aztan nem vergodnek vele nekik pl kenyelmesebb lenne ez[ Szerkesztve ]
-
alphamooncam
őstag
válasz tasiadam #52015 üzenetére
Tudod, vannak a hangszóróknak határai. Könnyen előfordulhat, hogy a notid beépített hangszóróival nem fogod azt a minőséget elérni, amire vágysz, mert azt alapvetően nem minőségi zenehallgatásra tervezték, hanem mondjuk a Windows hanghatásainak a megszólaltatására.
Vélhetően a Tied is ilyen, és akkor külső megoldás után kell nézned.
Retteg a szegénytől a gazdag s a gazdagtól fél a szegény. Fortélyos félelem igazgat minket s nem csalóka remény.
-
HopeckoR
aktív tag
Ha a gépen szabályzom a hangerőt nem változik ugye ugyanis akkor is fenáll a hiba amikor ki van húzva a gépből.
De ha már a saját hangerő szabályzójával változtatok a hangerőt akkor a háttér zúgás hangereje is nő vagy csőkken.
Hm, ez egy próbát megér amit javasoltál.UP:
Végig próbáltam a házban jó pár helyen a probéma ugyan az[ Szerkesztve ]
-
tasiadam
veterán
udv
Nem tudom h jo helyen teszem-e fel a kerdest, de hogyan tudnam a laptopomon a hang minoseget javitani? Van mixer hozza. Filmezeshez szoktam hasznalni, es pl mely nemsok van benne, magas a dominans inkabb. Van aki ert ehhez?Boldog s̸̺̳̾͝p̶̝̖̅ò̵̫̾ọ̷̃͒k̸̮̓t̵͈͌͝o̶͓͘b̵͓͔͘è̸̱r̷̙͈̅̀ mindenkinek!
-
HopeckoR
aktív tag
Szaisztok,
Előre is elnézést ha nem jó fúrumban írok.
A napokban vásároltam egy Creative Sound Blasterx Kratos S5-t
https://us.creative.com/p/speakers/sound-blasterx-kratos-s5Sajnos azt tapasztalom, hogy folyamatosan van egy háttér zúgás, akkor is ha ki van húzva a gépből a hangszóró szóval abban bizttos vagyok, hogy nem a gépből vesz fel valami zavar jelet.
Esetleg van valami ötletetek, hogy mi okozhatja a problémát?
Vagy hogyan lehetne kiderítni, hogy mi okozza?Előre is köszi,
Robi -
NéNorbert
csendes tag
válasz lezso6 #51996 üzenetére
Hallottam x-540est szólni,ott minden oké,mármint a saját szintjén. Olvasgattam utána és inkább az 530at ajánlották,mondván szebb hangja van. A hangszórókbnem rám irányulnak,mivelnösszevissza mozgok a garázsban,így nincs központ. Elképzelhető,hogy az erősítőjében valami kiszakadt vagy lefüstölt? Remélem javítható.
-
[CS]Blade2
addikt
1250B-t a számítógépre kötve szarul szól a mély hangok alatt. Főleg a jobb oldali, ezért először azt hittem, hogy a hangfal hibája, de egy Galaxy Tab2-re kötve jó a mély is.
Integrált hangkártya:
- 7.1 CH HD Audio (Realtek ALC887 Audio Codec)
- Supports Surge Protection (ASRock Full Spike Protection)
- ELNA Audio CapsViszont a korábbi Labtec 2.1-es rendszeremmel jó a mély is, magas is.
Mit lehetne ezzel kezdeni?
-
chavezlee
csendes tag
Írhatnám, hogy nem és igen. sztereó film beállításokhoz elment, de valahogy mégsem volt megfelelő, kevésnek éreztem a "csak" két csatornát előttem (itt jegyezném meg azt is, zenéhez, vagy amikor film közben (cast list-nél) csak zene hang volt, akkor elfogadható lenne, ergo teljesen mégsem pocsék). A másik játékok esetében kiválaszthatom a fejhallgatót vagy a home cinema (esetleg kicsit részletesebben 5.1 vagy 7.1) beállítást, ott megint bukott a középső tartomány, ami elég zavaró.
Chavez
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Elemzés Zenehallgatásról dióhéjban III.
- Teszt A zenehallgatásról dióhéjban II.
- Elemzés A zenehallgatásról dióhéjban I.
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest