- iPhone topik
- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Profi stratégiára vált a Galaxy S26
- One mobilszolgáltatások
- Mindenki Z Fold7-et akar
- CES 2025: Megjött az Amazfit Active 2
- Redmi Note 10S - egy a sok közül
- Bivalyerős Snapdragon a láthatáron
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
oliwwer
aktív tag
Ezzel a módszerrel ha PC-re akarom csatlakoztatni és beállítom a T5-öt meg a 2.0-t egy bizonyos hangerőre és csak windows-ban állítom a csúszkán a hangerőt, akkor egyszerre, arányosan adagolja a hangerőt mindkét eszközre, vagy a mélynyomó hangerejét folyamatosan igazítani kell a 2.0-hoz?
-
HopeckoR
aktív tag
Ha a gépen szabályzom a hangerőt nem változik ugye ugyanis akkor is fenáll a hiba amikor ki van húzva a gépből.
De ha már a saját hangerő szabályzójával változtatok a hangerőt akkor a háttér zúgás hangereje is nő vagy csőkken.
Hm, ez egy próbát megér amit javasoltál.UP:
Végig próbáltam a házban jó pár helyen a probéma ugyan az -
ricsip
addikt
Edifier R1280T: a 80Hz a legalsó, aminél már lehet hallani valamit. Alatta csak valami nagyon halk zaj jön, de nem igazán érzékelhető, kb. mint valami halk alalpzaj. 80Hz-nél már látványosan erősödik hallhatóvá. Felső határ: 10khz-et még határozottan hallottam, a 12kHz-et már nem.
-
darvin555
tag
Köszönöm nekem is az lenne a legszimpatikusabb csak nincs optika és így a Tv-vel való összeköttetés is eléggé kérdéses, ennek apropóján elkezdtem most nézni a hangprojektorokat (soundbar) de őszintén megvallva fingom nincs hogyan szólnak ezek.
Az alábbi típust néztem ki: LG SL5Y
Bármi vélemény esetleg ezekről?
Előre is köszönöm! -
darvin555
tag
Köszönöm a segítséget megnéztem őket, az alábbi típusok közül melyiket ajánlanád:
Edifier R1280DB
Edifier R1600T III
Microlab Solo 6C
Microlab FC530UEdifierről is jó értékelések vannak de a Microlab termékeiről különösen nagyon jók az értékelések.
Előre is köszönöm a segítséget!
-
golyani
őstag
Nyilván a passzív oldalt polaritás helyesen kötöttem be.
Csak mivel a dobozokon nincs jelölve ki a bal és ki a jobb [link] (csak az a gyenge sejtés a csiptetők alatt, hogy L+,L-), nálam a jobb oldalon van az aktív fél. Ha színhelyesen kötöm jobbról szól a bal, mert a tervező úgy gondolta ezek szerint, hogy az aktív legyen a bal. A piros RCA-t a fehér aljzatba dugtam és fordítva, így rendben van.
-
kerlac
őstag
Köszönöm az alapos választ, átgondolom. Most, hogy átnéztem a leírásokat, ok, ezért szól minden hangfala a loginak a TV-nél, mert úgy állítottam be 4 éve, ahogy a leírásban szerepel (kimetn a fejemből ez a rész...), vagyis ez alapján jól működne a PC-n is a logi 5.1. Nyilván a régi creative kuka szegényem... Microlabot max eladom, nem fogott meg. lehet nagyobb tér kellene neki, itt csak a helyet foglalja.
-
magyarc
tag
Köszönöm! Ennél a gépnél nem volt eddig hangszóró. A távoktatáshoz használt headset-et szeretnénk kiváltani egy mikrofon + hangszóró kombóval. Egy másik gépnél van egy régi Logitech X140-esünk, a Z200 ahhoz képest hogy szól?
Trust Primo mikrofonnal érdemes próbálkozni, vagy keressek valami komolyabbat, esetleg USB-s mikrofont?
Jobban belegondolva van egy Anker Soundcore hangszórónk, amit akár kábelen keresztül is rádughatnánk a gépre:
https://www.anker.com/products/variant/soundcore-bluetooth-speaker/A3102031
Ennek milyen lehet a hangja a Genius HF1250B-hez hasonlítva?Harrrr!!!! Tűz a víz alá?
-
stefi68
addikt
Ez a SVEN szimpatikus márka, kár hogy nálunk nem árulják.
Ha hamarabb tudom, biztos kipróbáltam volna egy ilyet: SVEN MC-20 2.0 (SV-014438)
5"-os mély, BT, FM rádió, távirányító, optikai bemenet.
Kár hogy már nem árulják....
Valaki nem tud hazai forrást? -
SunMount3r
nagyúr
Ez már mind megvolt és mind pipa. Leszedtem a porvédőt, de nem látok sérülést. Maradna akkor a szerviz, kérdés az, hogy mennyibe jönne ki a pk.-val együtt (Debrecenből), de hétfőn felhívom őket.
(Elég nagy bosszúság most ez, mert most hallgathatom a TV cincogóit helyette. Több éve volt már ott lent, de tessék elég egy rossz lépés. Állványra meg most nem tudok költeni. Hacsak ki nem fognék egy olcsó asztalost. Mert a szőnyegre most már vissza nem rakom többé az is biztos...)
-
tothjozsi96
addikt
Köszönöm a részletes választ!
Régebben a jack kábelét is cseréltem rajta és megfordult a jobb és a bal oldal, ez mitől lehet, vagy ezt hogy lehet kijavítani?
Jobb minőségű jack aljzatos kábelt vettem, talán 2 méterest és akkor úgy lett bele forrasztva a hangfalba, azóta megfordultak az oldalak.
-
bubu1981
csendes tag
Ebbe igazából nem gondoltam bele, hogy mennyire fog jól szólni, csak abból indultam ki, hogy most van egy Realtek ALC1220-as integrált hangkártyával szerelt gépem amire van egy Logitech Z623-as hangrendszerem, ami mellé középsugárzó gyanánt egy Hama Black Sin USB-s hangszórót használok, és bár ez a két hangrendszer is ég és föld, személy szerint nekem nagyon bejön a kettő hangja együtt, ezért gondoltam, hogy háttérsugárzóknak meg kiegészítem egy Edifier hangfalpárral, nem gondolnám hogy annyira hallgathatatlanul rosszul szólnának együtt
-
-
Bitpalace
senior tag
A fejhallgato kimenetet tudom vele vezérelni, mert volt már a tv-hez hangfal egy modecom, csak feladta a szolgálatot. Hogy érted azt hogy nem tolerálja? Ezért is gondoltam hogy rca-n küldöm meg hogy csak a jelet kapja a hangfal és ő majd elvégzi a többit. csak kényelmetlen ha nem lehet szabályozni. Dac-ra sajnos már nincs elég keret a célom csupán csak annyi lett volna hogy az alap csipogók helyett kicsit igényesebb dobozokból jöjjön a hang. de látom nem egyszerű és nem is olcsó...
üdv!
-
Kathan
újonc
Köszi!
Fú ezek nagyon jó kis linkek!
1: Lemértem a linkek segítségével, 2 tartomány van ahol nagyon búg az egyik 115-128Hz a másik meg egy kicsit talán szűkebb tartomány, 225-235Hz. (kb pont a duplája a frekvencia)Próbáltam nyomkodni a fadobozt semmi változás, szerintem nem az rezeg. Olyan mintha az adott frekvenciáknál feltekerné az ember a hangerőt feltekerné egy pillanatra. Lehet tényleg a szobám erősíti fel ahogy írták a kérdésem után is. Kicsi panel szoba, hangfallal szemben pont merőlegesen egy tiszta fal van.
De kitudja lehet a dobozon belül erősödik fel csak, mint mikor az üvegpoharat akarják hanggal széttörni szituáció.
2:
Csak mint érdekesség a tesztek után:
Genius SP-HF1250B 2.0 normál hangerőn vizsgálva
Alsó határ: 30 Hz-től már kiadja a mélyet. Persze nagyon szar, folyamatosan hangosodik fel ahogy növekszik a frekvencia, 73 Hz-től jó, stabilnak mondható.
Felső határ: olyan 15kHz-nél mintha elkezdene halkulni, és és valahol 16 és 17kHz között mintha elvágták volna. Vagy az én fülem hall eddig, vagy a hangfal ennyit tud. -
zoom3s
csendes tag
Köszönöm az eddigi válaszokat!
Hát igen valószínűleg az elejétől kéne bontani, csak nem látom hogy hol mert nagyon precízen össze van illesztve és félek hogy széttörök valamit... :-(
Közben ezt a külföldi fórumot találtam nagy nehezen:
De még ez alapján sem tudom hogyan kellene eltávolítani pl. a felső woox elől azt a 3-as tagolású belógó műanyag membránvédőt (vagy mit)Amúgy most eresztettem rá egy ilyen tesztet:
És azt tapasztaltam hogy hallom még a 18-19 khz-et is rajta keresztül.
Mikor kezemmel letakarom a 2 colos magasat akkor elhalkul, viszont ha a kis sarokba levő, fényes 1 colos piezo-t akkor semmi különbséget nem hallok. Ez miért van?
Olyan magas frekvencián már nem annak kéne szólnia? Megsülhetett mind2 hangfalban? Vagy csak dísznek van benne? Mondjuk leírás is említi mint aktív elemet.zoldy
Neked is köszi a linkeket!
Tényleg van hozzá fönn Service Manual! Nem is gondoltam volna.
Csak az a baj, hogy csak a magáról a hifiről, a hangfalakról semmi. -
Szombaton átvettem a boltban a Solo 2C-t, hazahoztam, próbálgattam. Az első nap a szívbaj kerülgetett, mert a bal oldali doboz csipogója nem szólt, csak az erősítő alapzaja hallatszott rajta, bármit is csináltam. Vasárnap egész nap bekapcsolva volt (a hátsó főkapcsolót nem nyomtam le, csak lenémítottam) és ma meglepődötten és megkönnyebbülten vettem észre, hogy semmi baja, szól rendesen. Azóta jó, még ha hátul le is kapcsolom, akkor is.
A bemutató szerintem valamikor márciusban lesz olvasható, addig is naponta melegítem a rendszert, próbálom bejáratni.18990Ft volt a legolcsóbb boltban.
-
redbull86
aktív tag
Szia
Amint lesz szabad időm... meg próbálom össze hozni!
És ami a sateliteket illeti,. kellően jól szolnak kellemesen csalódtam benne,.
És összhangban van a mélyel,.
a BASH digitális erősítő is úgy teljesít ahogy azt el várom tőle,.
2X75W+150W subb
Ezzel sokak vitába szállnának,.. De az érzékenysége,. 99dB ami elég jónak mondható,..
De majd,..bár ha 15 órában zakatol az ember rika a szabad idő,. -
dudika10
veterán
A papírforma most is bejött.
A távirányítón kívül nem sok pozitívumot találtak.
d@minator: ez is, mint oly sok minden más, tanulható. Természetesen itt is vannak tehetségesebbek meg kevésbé tehetségesebbek, de reménytelen csak nagyon kevés.
Addig örülj egyébként amíg nem hallod a különbséget, mert általában a pénztárca bánja ezt a hobbit leginkább. Sose lehet teljesen elégedett az ember.
És nem győzöm elégszer leírni, hogy a teljesítmény nem számít sokat. Nekem cirka 1W teljesítményre van szükségem csatornánként a gép elé. A nappaliba már akár 10-10W is kéne. Persze megfelelő érzékenységű hangszórókat feltételezve...ZiD: Ndruu által linkelt tesztből idéznék. Természetesen kiragadva egy szövegrészt gyakran meg lehet hamisítani a végeredményt, de azért ez magáért beszél: "Poor sound"
A számítógépen jack csatlakozók vannak. Analóg csatlakozók csak úgy mint az RCA, annyi különbséggel, hogy előbbin egyszerre mehet 2 csatorna (nagyon ritka esetben még 3 is) míg az RCA mono, tehát 2-re van szükség a sztereohoz. Létezik jack-RCA kábel tetszőleges hosszban a boltban is, jobb minőségben meg lehet készíttetni is tetszőleges hosszban, tetszőlegesen drágát. Alapvetően azonban törekedni kell arra, hogy minél rövidebb legyen, mert aszimmetrikus vonalról lévén szó, felszedi a zajokat. Minél hosszabb, annál több zajt.
Gond nélkül rá tudod kötni tehát a számítógépre.Bement =! kimenet. Kimenetből jön a hang, bemenetbe megy a hang. A hangkártyán az alaplapodon van kimenet ahonnan jön a hang, míg a bemenetre mikrofont dughatsz és oda bemegy a hang.
-
-
-
-
J97
tag
Ez még hagyján 16,5k ért! Én 19k ért hoztam el a 2000A -t az MM -ből. Mérgelődtem is rendesen, szidtam a felmenőiket lemenőiket, legalább 2x -es árrés ha nem több! De örültem, hogy egyáltalán találtam! Kénytelen voltam elhozni ennyiért, mivel kilátásba sem volt sehol se 2000A se 3000A és ennek más alternatívája sem. Az előző hangfalamat meg azon a héten vitték el. Úgyhogy muszáj volt valamit belátható időn belül helyére szerezni. Annyi előnye volt, hogy a konkrét példányt ott a helyszínen kicsomagoltattam és kipróbáltattam, hogy nincs e hibája. Nem-e búg e vagy valami.
bertokl: Ezzel a 3000A -val akkor szerencséd volt, hogy rátaláltál. Kár, hogy én nem bukkantam rá, akkor biztos innen rendelem ha megtalálom!
Ez a 2000A is bitang jól szól kíváncsi lennék rá, hogy milyen lehet egy 3000A bár többen írták, hogy valamennyivel jobb a basszusa, de nagyjából hasonló a kettő. Azért meghallgatnám egyszer! MM -ben pl. már 3000A nem is volt.
-
M.B
csendes tag
Ez azt jelenti, hogy ha a WD TV-n (vagy teszem azt PS2-n) érkező hangokat akarom hallatni a hangszórókon, akkor át kell dugdosnom a dolgokat? Egy kisebb hangszóró szettel már próbálgattam, mármint a WD TV-s részét, ekkor jött a külső hangszórókból is a hang, meg a TV-jéből is, igaz azt le lehetett halkítani/némítani.
Mindenesetre köszi az eddigi segítséget! -
dudika10
veterán
Nagyon jó kis hangszóró és hozza az M-audio-tól megszokott minőséget.
Ettől függetlenül nálunk pofátlan összeget kérnek el érte, de hát ezt már megszokhattuk.
100 dollár az eredeti ára, úgy azért már mindjárt jobb lenne.Tetszetős ez a microlab, nem hallottam még róla, de elég jónak tűnik.
Én ezt a hangfal+erősítő párost szeretném kipróbálni. 90Euro körül kéne lenni az árának, de Magyarországon nem találni sehol szinte. Pedig tényleg kíváncsi lennék rá, hogy mit tud.
-
-
Cannabis7
senior tag
igen, végülis az is szempont h remegjen a szoba, azért mondtam h kétségeim is vannak a 3000a-val kapcsolatban, de azért a mélynyomóktól is félek kicsit, főleg ebben az árkategóriában, mert némelyikben elég gagyi a mély.
jó lenne meghallgatni a geniust, mert én se tok dönteni. csak azt nem tom hol hallgassam meg
egyébként egy kb 18 m2-es koliszobába kéne.
-
Zirowe
nagyúr
Ok,kösz a segítséget.
Szerintem vmi logitech 5.1 szett lesz,mert az kevésbbé macerásabb, mint az erősítő.Még egy kérdés, hátha van rá válasz
:a tv-n hátul most vettem észre egy usb portot, amire az van írva, hogy usb in service only.. De sehol se találom a leírását a használati utasításban, hátsó panelt magyarázó ábrán sincs rajta(már rossz).
Tudom, hogy az van a portra írva, hogy in,de nem lehetséges, hogy rá lehet kötni hangrendszert aminek van usb kimenete?
Usb-s 2.1 létezik? -
Zirowe
nagyúr
Hát, akkor megemelem a keretet és elrejtem jól a kábeleket és inkább 5.1-re ruházok be.
Szóval most akkor picit offolni fogok: mi éri meg jobban optikai 5.1 szett vagy a hdmi bemenetes erősítős megoldás? Tudom, hogy az első olcsóbb, de mennyivel jobb, ha az erősítőbe vezetem a hdmi-t és onnan jön a hang?
Az eszközök,amik adottak:
42" LG 5500, amin van 3hdmi bemenet és optikai kimenet,
egy laptop amin van hdmi kimenet (nvidia 8600 gt 512mb ddr2) és optikai kimenet és
egy felskálázos dvd lejátszó hdmi kimenettel. -
Zirowe
nagyúr
Hát igen,de 2.1-ben szeretném megoldani a hangzást mindenképpen(az 5.1-el az a baj,hogy sok a zsír,nekem meg sok macskám van,akik rohangálnak és balhéznak,szal nem egy életbiztosítás,zsínornélküli meg drága
),és lehetőleg optikaival,mert vettem lcd tv-t,azon van optikai kimenet,és a laptopomon is az van,és ha már ilyen is rendelkezésre áll,akkor miért ne használjam ki a jobbat?
Mondjuk drágábban se lehet kapni optikás 2.1-et?
És mi a helyzet a házi barkáccsal? Haverom régen épített mélynyomót otthon, de nem tudom,hogy optikásat lehet-e házilag csinálni, mert ez nem az én szakterületem..Erre gondoltál: Edifier S330D 2.1 Speaker Set 72W ?
Mert már olvastam róla a fórumon. Milyen a hangja? 27k körül árulják,megér ennyit?
Azért érdekes,hogy manapság mennyire el vannak terjedve az optikai kimenetek,de nincsenek 2.1-esek optikai bemenettel..:S -
Daert
őstag
Köszönöm,a másik totyikban kayman kolega elárulta hogy ha 5-10cm-t hagyok a moncsi és a hangfal közt akkor nem lesz semmi gond.Ettől függetlenül köszönöm neked a kimerítő választ
Ha minden igaz akkor 1100x lészen vagy az új 1250A,feltéve ha megfizethető lesz számomra.
A 2000x sajnos nekem már drága 12-13K -
TazLeacher
nagyúr
Mind2-töknek köszi.
Nem, nincs letekerve a mély, mint írtam, a hangerő 1/4-en a mély 3/4-ed van, és úgy is nuku mély...
Nem lehet negy gond az összedugással mert:
A ládából kijön a tápkábel, ez ugye tuti, mert máködik.
A ládába bemegy a 2 kis hangszóró, itt se lehet gond, mert ezek mennek.
A ládát és a távvezérlőt összeköti egy kábel, ez is máködik, így itt se lehet gond.
A távvezérlőből kijön 1 db kábel, ez megy a gépbe, ez is működik, mert érzékeli a hangszórót.Este hazamegyek szétkapom, összedugom, hátha van valami kapcsoló, amit nem vettem észre, és ez kikapcsolta a mélyet, vagy nem tudom. De elvileg mennie kell a a ládának (max tönkrement) mert minden ezen keresztül kapja az áramot.
Most kértem kölcsön egy X-230-at, megnézem azzal mi a helyzet...
-
Mauzes
addikt
Nem szoktam túl hangosan hallgatni zenét, ezért szerintem nem a teljesítmény a szűk keresztmetszet, a tiszta, minőségi hangzás érdekel, minden tartományban.
Persze sokan mondják, hogy vegyek erősítőt meg hangfalakat, használtan már milyen jó árban vannak, de hát én aztán semennyire nem értek a hi-fi-hez, úgy pedig elég nehéz azért. Ráadásul nincs is erre túl sok pénzem.
A két Altec közül melyik a jobb ilyen szempontból? És ha bejön a képbe a Klipsch?
-
audi100td
nagyúr
Na úgy érzem már bejáratódott az Altec VS4121 hangalszettem, gondoltam írok róla véleményt, közben szerencsére megszünt az a sercegő hang ami a bal hangszóróból hallatszott és megszünt az alapjárati búgás is.
Árkategóriájához viszonyítva nagyon szépen és tisztán szólnak a mély- és magashangok egyaránt (a mélynyomó méreteiben is majdnem a duplája az X230-nak) és magas hangerőn sem torzít, de eléggé vissza kell venni a basszusokból mert hosszútávon zavaró lehet (mondjuk elég kicsi a szobám, lehet hogy azért), a design-ra se lehet panaszom, szerintem szebb mint a Logitech X-230, de ez izlés kérdése.
Először úgy gondoltam hogy rosszúl döntöttem, de most már örülök hogy ezt vettem és szállítással együtt mindössze 10.000 Ft-ot fizettem érte.
Tehát aki 13.000 Ft körül szeretne 2.1-es rendszert, szerintem jobbat nem talál.
Új hozzászólás Aktív témák
- Elemzés Zenehallgatásról dióhéjban III.
- Teszt A zenehallgatásról dióhéjban II.
- Elemzés A zenehallgatásról dióhéjban I.
- UHD filmek lejátszása
- ASUS ROG Ally
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Egyéni arckép 2. lépés: ARCKÉPSZERKESZTŐ
- iPhone topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
- További aktív témák...
- AKCIÓ! Lenovo Legion Slim 5 Gamer notebook - R7 7435HS 16GB RAM 1TB SSD RTX 4070 8GB GDDR6 WIN11
- BESZÁMÍTÁS! Asrock B365M i5 9600KF 16GB DDR4 250GB SSD 1TB HDD RX 5700XT 8GB Zalman N5 FSP 700W
- Bomba ár! Lenovo X1 Carbon 4TH: i7-6GEN I 16GB I 256SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- MacBook felvásárlás!! MacBook, MacBook Air, MacBook Pro
- ÚJ HP EliteBook 840 G8 - 14"FHD IPS - i5-1145G7 - 32GB - 512GB SSD - Win10 PRO - Garancia
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest