- Telekom mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- WiFi-ben fejlődik a Galaxy S25, töltésben nem
- iPhone topik
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Xiaomi 12 - az izmos 12
- Xiaomi Watch 2 Pro - oké, Google, itt vagyunk mi is
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Vodafone mobilszolgáltatások
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Riska.91
tag
sziasztok.hangafalat szeretnék venni.eddig egy 5 éves 2.1es ozaki hangfalam volt,igazából teljesen megfelelt az elvárásaimnak.2.1eset nézegetek például ezt: GENIUS SW-HF 2.1 1205.de ahogy látom ti az összefoglalóban 2.0-ás hangafalakat ajánlotok 20e forint alatt.ennyire nem éri meg a 2.1 ilyen áron a 2.0 helyett? 10000 lenne a határ mivel eddig is teljesen meg volt elégedve az ozakival, amitől azért válok meg mert egy komplett gépcserét csináltam.
A szívre célozz Ramon! A szívre!
-
titán
válasz stickermajom #21996 üzenetére
A középmélyet emeli kicsit, hogy kompenzálja az alsó mély hiányt. Hasonlít ebben egy V-karakterű fülesre.
evDirect villanyautós töltőhálózat
-
B1T3
addikt
válasz stickermajom #21994 üzenetére
Nem szabad sok mélyet elvárni, ennyiért egyszerűen ez van. Kapsz több „mélyet” a 2.1-ektől, cserébe gusztustalanul fog szólni. Tied a választás lehetősége.
-
stickermajom
addikt
Sziasztok!
15k forint korul milyen 2.0 vagy 2.1 hangfalat ajanlanatok, ami nem tulsagosan szegeny a melyekben? Igazabol jatekhoz es neha zenehez lenne hasznalva csak, utobbi is ilyen "dudoges"szinten, hogy valami szoljon. Ha zenei elmeny kell fejhallgatot hasznalok.
Genius SP-HF 1250B lattam itt, arban szimpatikus is lenne, de ahogy irtatok eleg mely szegeny.Elore is koszi!
Udv
-
dniki88
tag
Sziasztok
Szeretnék hangfalat vásárolni egy ismerősömnek, 10-14k a keret.
2.0 szettben gondolkodnék, mivel nem fiatal, szerintem jobb neki mint egy 2.1-es szett, főleg ebben a kategóriában.
Ha van ilyen árban, ami minőségben és hangzásban is jó, akkor kérnék 3-4 típust amiből tudnék választani.köszi
-
matis2103
csendes tag
Sziasztok!
Erről a hangfalról mi a véleményetek, próbálta valaki, vagy hallottatok róla valamit?
http://www.electronic-star.hu/Power-Dynamics-PDSM8-aktiv-studi-monitor-hangfal-20-cm_i35729.htm
PC-hez szeretnék venni valami jó hangfalat.
Ilyesmi árban, ilyesmi teljesítményűt. Rengeteg zenét hallgatok, (klasszikus, jazz) ennél a kategóriánál komolyabbra nincs igazán szükségem, de ebből az árból szeretném a maximumot kihozni.Szerintetek jó választás lenne, vagy inkább valami 2.1-es, vagy milyen más alternatívát javasoltok?
-
B1T3
addikt
válasz zed juron #21983 üzenetére
Korábban pont felvetettem az F7-et is, mint – magamnak – megfontolandó ajánlat ebben az árkategóriában. 150-ért 5 év garanciával ütős ajánlatnak. 200 ezer körül mozog párja hónapok óta, ahogy láttam, és a hivatalos oldalon is 2 év garanciát írnak, de még így sem tűnik rossz ajánlatnak, határozottan jókat írnak róla. Ha lesz lehetőségem, mindenképpen meghallgatom azt is.
-
zed juron
aktív tag
A Dyno BM50 eléggé félresikerült darabja a Dynoknak. Nem véletlen hogy 145.000 Ft-ról 89.000-re árazták már egyes helyeken.
Szerintem Dynaudioban a régi BM6a volt a jó meg a BM15 akár passzívban is. Ezek a Dynok nagyon hosszú távon szerethetőek, ajánlottak. Aki olcsón hozzá tud használtan jutni ... (mondjuk a passzív is erősítővel 200e Ft körüli)
De egy BM5a mk2 simán és röhejesen elvérzik egy Adam A7 mellett, MINDEN téren. És még árban is rosszabb. Egy A7x-el meg összehasonlítani legfeljebb tanulságos, de nem érdemes.
Nekem a Dyno 5A Mk2-nál még egy 2.0-s Emu PM5 is jobb volt A/B-ben. A kicsi Dynok egyszerűen túlárazott vacakok, szerintem kerüljétek. Talán az mk3 visszahozza a cég becsületét a kis szériákban is.
Az Adamék is nagyon túlárazottak lettek, reálisan egy A7x ára kb. 230.000 Ft lenne párban nem 300.000. Emiatt érdemes az új márkák új termékeire odafigyelni, mert lehet hogy ár/értékben könnyedén lehet jobbat venni az A7x-nél. Én a Zaj csoportnál akcióban 2009-ben 150.000 Ft körül vettem egy pár A7-et 5 év garival. Na ez a "megéri kategória" véleményem szerint.
Egyébként amivel érdemes egy BM5a-t összevetni az szvsz egy Adam F5 vagy F7, mivel ez utóbbi kínai gyártású, és már az anyag használat sem olyan jó mint a korábbi Adam cuccoknál. Szóval ezeknél már nem mernék láttamban sem egyikre vagy másikra fogadni. Még nem sikerült hallanom F7-et vagy F5-öt, de szerintem ezekből az F7 lehet a jobb beleválasztás még akkor is ha az a drágább.
Jómagam a Behringert egyáltalán nem a KRK -ból meg a Rokit mk1-2 szériát nem ajánlom.
Az M-audio az olcsó kategóriában még eddig jól szóló darabot soha nem tudott kihozni, szóval azt sem ajánlom. A C Studiophileket nem hallottam még, lehet hogy azok már jobbak. Mondjuk az m3-8, és m3-5 érdekes lehet, állítólag nem olyan rosszak.
Viszont most rengeteg gyártó rukkolt ki az olcsó szegmensben 5-ös, 6-os/7-es és 8-as wooferrel szerelt monitorokkal. Biztos hogy lesz olyan ami bestbuy lesz, szóval érdemes rájuk odafigyelni.
Németék a Yamaha Hs7/HS8 rajongók, Adam meg Behringer fogyasztók. Ajánlom mindenkinek a thomann.de oldalt, hogy melyik monitorokat veszik jobban, és mennyi és milyen értékeléseket kapnak. Kissé eltér az itthoni tapasztalattól: itthon Mackie MR hype van.
Nem rosszak a Mackie-k, de azért lehet hogy valakinek nem ez a márka/széria az ami kell.
Akinek nincs pénze drága 2.0-s rendszerre az vegyen pl. Harman Kardon Soundsticket, az nem mellényúlás, bár kérdés mennyiért veszi meg az ember. Ha meg tudja venni 45.000 Ft-ért, akkor ebben az árban szerintem nem kap jobbat. 70.000 Ft-ért már lehet hogy kap jobbat (mert most 69.000 az ára a Media Marktban a bluetooth verziónak).
No most csak ennyi részemről, mindenkinek jó hallgatózást és jó locsolkodós Húsvétot kívánok!
[ Szerkesztve ]
-
Rover623
félisten
Üllő belefér?
Gyár utca 115, Krähling Zoltán
06 29 320 243
Nagyon lelkiismeretes, alapos és olcsó szakműhely.
Nem mellesleg Behringer garanciális szerviz is!Amikor ott voltam, döglött Sonus Faber-eket is láttam náluk...azt pedig nem bízza akárkire egy normális tulajdonos!
[ Szerkesztve ]
primus inter pares
-
Lineup
csendes tag
Sziasztok! Egy barátomnak van egy Logitech X-530-as hangrendszere (5.1) és eléggé tetszik a cucc el is gondolkodtam a vásárláson, de nekem notebookom van és ugye a hangrendszeren 3 jack van de ha csak a zöldet dugjuk be akkor is szól az összes hangszóró csak gondolom nem tényleges 5.1 hanem "virtuális" valamint létezik egy X-230-as típus is ez 2.1 esetleg van valakinek ezzel valami tapasztalata vagy érdemesebb az 5.1-et venni inkább ki lehet belőle csalogatni értelmes hangot 1 jackel, ha nem akarok USB-s hangkártyát venni? A másik kérdésem az lenne hogy a jack hosszabbító ront bármennyit is a hangminőségen? Előre is köszönöm a válaszokat. Üdv.: LineUP!
-
szabeska
addikt
Igen, node 10.000 Ftos usb-s hangkarival laptopra kötve hidd el, előjön a mélye, pont ezért is lepődtem meg Fontos a hangchip Több hangfalat is teszteltem már alaplapival és normális kártyával is, tisztán hallható a különbség Sztereo esetében pont hogy a mély előcsalogatásához kell
[ Szerkesztve ]
F1
-
B1T3
addikt
-
Met
nagyúr
Sziasztok!
Lassan hangfalat cserélnék, Creative T6060-ról váltanék vissza 2.0-ra.
Amire kell: zene (rock, metál, Aimp-al hallgatom,Wasapin), játék (WOT, autós játékok)
Méret: mx. kb. olyan 15 cm széles (az asztal 120 cm széles, a monitor 70 cm)
Hangkártya: Asus Xonar DS"Különleges" kívánságok:
- fekete vagy sötét szín
- hátul max a bekapcsoló gomb legyen
- ne recsegjen, búgjon stb.Ár: mehet 20-30 között, ha jó akkor lehet kicsit több is.
"If in doubt, flat out!" Colin McRae
-
Zoluska
tag
Én BM5A MKII-t vettem, nekem jobban tetszett a többi meghallgatott monitornál (Adam A7X, Genelec 8030, Event 2030). Szerintem nagyon jól szól, és méretéhez képest nagyon jó mélyeket és brutál hangerőt tud kiadni. A DBM50 valaki szerint még jobb is. Azért hallgasd meg a konkurensekkel együtt, ilyen összegnél már nem szabad tesztek és vélemé yek alapján vásárolni.
-
Tanisz
senior tag
válasz foosballfun #21970 üzenetére
Köszönöm
Akkor még jól átgondolom és körbejárom a dolgot.
Jól sejtettem, hogy kevés lesz a rászánt keret, de hát ugye, soha nem lehet tudni, így inkább kérdezek, hátha szerencsével járok
http://projekt.azigazikincs.hu/ ''Homo loquax nonnumquam sapiens''; "Nam et si ambulavero in valle umbrae mortis, non timebo mala, quoniam tu mecum es. Virga tua et baculus tuus, ipsa me consolata sunt. "
-
Agyzuzo
addikt
A Dynaudio egyet jelent kristálytiszta, részletező, végletekig precíz hangzással. Hozzám nagyon közel áll a Dyno-s hangzás, tegyél vele próbát, az ember vagy beleszeret, vagy nem.
[ Szerkesztve ]
Listen up, maggots. You are not special. You are not a beautiful or unique snowflake. You're the same decaying organic matter as everything else. ::: http://meatytears.hu :::
-
B1T3
addikt
A Dynaudio DBM50-et ismeri valaki, illetve tudna valaki róla mesélni?
[ Szerkesztve ]
-
mcs
veterán
válasz szabeska #21968 üzenetére
Na én pont ma lestem meg Media Marktban mindkettőt egymás mellett. Az 1250B közepe és magasa rendben van, de a mélye nekem túl kopogós és kevés is, legalábbis a trance szám ezt a benyomást keltette, amivel teszteltem (Sash! - Encore Une Fois (Future Breeze Remix)). Az 1250X is teltebben szól nála.
A Z523 mélye brummogósabb, lomhább, erősebb, viszont jóval tompább az összkép.[ Szerkesztve ]
-
foosballfun
tag
válasz Tanisz #21969 üzenetére
Szia!
Én a helyedben egy Genius 1250B-t vagy 1255B-t vennék, lehetőleg minél olcsóbban. A maradék pénzből pedig egy DAC-ot, amiben van optikai bemenet, és hozzá még vennél egy távirányítós előerősítőt. Ezzel az a gond, hogy PreAmp-ot még össze kell szerelni, dobozos verzió jóval drágább.
25 ezer Ft-ba nem igazán fog ez beleférni.Szerintem szedd ezt két felé. A hangfal itt adott, és nézz át a DAC topicba a keret másik felével, ott többet tudnak majd segíteni a távirányítóval/DAC-al.
-
Tanisz
senior tag
Sziasztok,
Itt is kopogtatok infó után
Már két topikban próbáltam, de ott célt tévesztettem, mert nem azzal a témával foglalkoznak, az egyik a Plazma topik (a TVm miatt) a másik a házimozo, hát ott is hibáztam, mert amit akarok ugye nem házimozi.
Én balgaLétezik olyan 2.1 vagy esetleg (ahog olvasgattam róla) 2.0 hangfalszett (erősítős), amiben van digitalis bemenet, hogy a TV-t rá tudjam dugni és a hangerőt a TV távirányítóról szabályozzam (ha lehetséges ez)?
TV-m típus : TX-P50ST60e
Maximum 20-25e HUF-ot szánnék rá, akár használatat is szívesen veszek, ha találok megfelelőt.
A lényeg, hogy egy fokkal jobban szóljon mint a TVm hangszórói (bár szerintem annál nem nehezebb, nem mintha annyira borzalom lenne).
Segítséget előre is köszönöm!
Üdv:
Taniszhttp://projekt.azigazikincs.hu/ ''Homo loquax nonnumquam sapiens''; "Nam et si ambulavero in valle umbrae mortis, non timebo mala, quoniam tu mecum es. Virga tua et baculus tuus, ipsa me consolata sunt. "
-
szabeska
addikt
Azt a k***, 1250B Genius, emberek, leveri még a Z523-as Logitech mélyét is. Nem tudom, hogyan, de leveri, és 1000x szebben szól, nem csak a közép és magas, hanem a mélye is... Le is fagytam kicsit, nem is értem. (persze normális hangkarival).. Beállok a sorba én is, aki 20-30k alatt keres 2.1-et, ne keressen tovább, felejtse el, vagy örök életében bánni fogja, hogy nem sztereo rendszert vett 9000 Ft-ért egy álom ez a Genius Ennyi.
F1
-
Vapor
aktív tag
Hali!
Van egy Behringer MS20-som, ami tegnap, amikor bekapcsoltam kattant egy nagyot (mintha vmi biztosíték ment volna ki) és azóta meghalt.
Azt szeretném kérdezni, hogy tudtok valami helyet (lehetőleg Bp.) ajánlani ahol ilyesmi javításával foglalkoznak?Előre is köszi!
PSN ID: SaLa17
-
mcs
veterán
Azt elismerem, hogy a 2.0nak zeneibb a hangja. A legelső Genius 1250X-hez, és annak egy későbbi utódjához volt már szerencsém. Egyértelműen szebben csilingelnek a közép és magas tartományban, mint a Z523, csak én inkább basshead beállítottságú vagyok, így a mélyük számomra kevés. Persze egy Z623 lenne igazi, mert az már eléggé mélyre le tud menni.
-
mcs
veterán
válasz szabeska #21961 üzenetére
Sokan kritizálják a Z523at a tompasága miatt, de szerintem nem vészes, pedig hallottam már jó pár féle fajta rendszert rajta kívül. Fontos az is 2.1nél, hogy a szatelitek el legyenek fordítva olyan szögbe, hogy pont a fejre irányuljanak, így a maximumot kihalljad a magasból. Én személy szerint elvagyok a Z523al Audigy1re kötve, és KX driverrel hajtva. Érzetre a 60-200 Hz mélytartományt adja legerősebben. Mélyebb frekit is kiad magából az alsó aktív membránja, mert ugyanúgy ,,ugrál" annál is, csak az elülső passzív membránja véleményem szerint a felsőbb mélytartományra van hangolva, így pont azt lehet hallani leginkább. Javítsatok ki, ha tévedek.
[ Szerkesztve ]
-
szabeska
addikt
válasz fradi81 #21960 üzenetére
Volt nekem egy 1255B-m, de beszart Helyette kellene valami... Lehet sztereo is, max 18-20körül... Várom a tippeket, lehetőleg minél nagyobb membránnal, ha jól tudom úgy esélyesebb a "jobb" mély. Ez pont holttér amúgy, amit láttam, vagy 15, vagy 25 ezer ft körül van
[ Szerkesztve ]
F1
-
fradi81
veterán
válasz szabeska #21958 üzenetére
Egyébként akinek nem volt még ilyen genius 1250 szintű sztereo hangfala az azt hiszi semmi mély nincs benne, pedig van. Hasonló, mint egy rendes [hangfalban] amit ez előtt használtam. Annak idején még azokhoz is akartam mélyládát venni, de beláttam nem kell, én is elektronikus zenét hallgatok.
[ Szerkesztve ]
moto g72, Ninebot d28e
-
szabeska
addikt
Tehát nincs dobozhangja? Vagy értelme nincs megvenni? Tudom,lehetetlen, de szükségem lenne mély hangokra, rendesekre, emellett normális hangzásra is, nyilván nem több tízezres kategóriában, ezért nézek 2.1-eket már egy napja. De látom, esélytelen... Nem operahallgatáshoz kell, csak szóljon azért normálisan... Minimal techno-t és punk/metalt hallgatok, egy kis hip-hop-al vegyítve, ezért nem egyszerű
[ Szerkesztve ]
F1
-
szabeska
addikt
Sziasztok! Talán vennék egy Z523-as Logitech-et. Olvastam, hogy dobozhangja van. Van akinek sikerült ezt korrigálnia megfelelő hangkártyával/EQ-val?
F1
-
törölt tag
Sziasztok!Lenne egy kérdésem.Miért van az,hogy amikor kikapcsolom a számítógépem majd ezt követően kikapcsolom a Genius hangafalamat [link]az erősítőn lévő kapcsolóval, akkor a billentyűzetemen felvillan a NUM-Lock ledje egy pillanatra pedig a számítógép már korábban leállt, és a billentyűzeten is elaludt minden led,de pont akkor amikor a hangafalat kikapcsolom felvillan a NUM Lock led a billentyűn a gép kikapcsolt állapotában...Mi okozhatja ezt vajon.A4tech KD-800L [link]billentyűzetről van szó.
-
XtremLor
őstag
Udv remelem tudtok adni tanacsot.
Unokaocsemnek van egy kis 1255a genius hangfala, bekapcsolas utan bug nem is kicsit, hogyan tudnam tesztelni hogy nem e foldhurok okozza? Regebben olvastam hogy a genius-ok kozott volt par aminel a trafo bugott, lehet itt is az lenne?
"Legen...Wait for it...Dary"
-
titán
válasz tomrRRR #21951 üzenetére
Ha te ennyire értesz hozzá, akkor mi a túrót keresel még itt?
doriannak van egy nagyszerű aláírása:
Aki tud és tudja, hogy tud, az veszélyes, attól
óvakodjatok! Aki nem tud és tudja, hogy nem tud,
az okos, azt tanítsátok! Aki tud és nem tudja,
hogy tud, az bölcs, attól tanuljatok! Aki nem tud
és nem tudja, hogy nem tud, az hülye, azt
hagyjátok![ Szerkesztve ]
evDirect villanyautós töltőhálózat
-
Agyzuzo
addikt
válasz tomrRRR #21951 üzenetére
Kis pénz, kis foci. Ennyiből jó cuccod nem lesz, de ha már nem akarsz többet szánni rá akkor ez a legkevésbé rossz. Nem jó, hanem a legkevésbé rossz. Nem mindegy.
Listen up, maggots. You are not special. You are not a beautiful or unique snowflake. You're the same decaying organic matter as everything else. ::: http://meatytears.hu :::
-
rhonin
senior tag
21920-as hsz-el kapcsolatban esetleg tud valaki segíteni?
Annyival kiegészíteném, hogy képbe jött most a Prodipe PRO 8 V2 is.
És találtam belőle baráti áron 2.1-es komplett szettet is.Ha fal elé tenném a hangfalakat kb. 10-20cm-re akkor jelenthet gondot a hátlapi reflex-nyílás?
Hangkártyából spéci kell ezekhez a hangfalakhoz a spéci csatlakozók miatt? trs csatit láttam mondjuk az m-audio-n amiről még soha nem hallottam... -
trust007
tag
válasz tomrRRR #21942 üzenetére
Ketten is leírták már előttem Genius SP-HF1250B és 1255B ebben az árkategóriában ezzel jársz a legjobban. de ezek nem jönnek be de hogyan? mert ha külsőre gondolsz valóban nem túl szép, de jó a hangja, ami egy hangfalnál előrevallóbb mint az esztétika.
A következő árkategória az már 20e. felett van a Modecom 2.0 MC-SHF56U.
Redmi 4X → Mi 9 SE → Redmi Note 12 Pro 5G
-
trust007
tag
válasz tomrRRR #21936 üzenetére
Én a Tytan-t hallottam, egy ismerősnek van, szintén nagyon rossz.
A középtartomány hiányzik, van egy kis magas, meg búgó mély.Ebben az árkategóriában nem hiszem, hogy lenne lenne ajánlott. Vegyél 2.0-ást ahogy itt sokan javasolják.
Én egy Logitech Z523-at vennék, de ez nem jelenti azt hogy ez kiemelkedik a mezőnyből bármelyik paraméterében, kb ugyanazon "hibák" vannak minden 2.1es szettel ebben az árkategóriában.
Redmi 4X → Mi 9 SE → Redmi Note 12 Pro 5G
-
tomrRRR
senior tag
válasz Victoryus94 #21939 üzenetére
Ezeket néztem végigolvastam a topicot, de ezek nem jönnek be, más fajtára gondoltam.
The easy day was yesterday!
-
B1T3
addikt
válasz tomrRRR #21936 üzenetére
Ezek közül csak a Philips SPA5300-at ismerem konkrétan, nagyon rosszul szól. Ha zenét is akarsz hallgatni, 2.0-t javaslok. Kár, hogy elszállt az áruk, de ezektől valószínűleg még a Genius SP-HF1250B és 1255B is sokkal kiegyensúlyozottabb eredményt nyújt.
Az a baj, hogy az olcsó 2.1-eknél csak a mély „mennyisége” lesz több, de az sem azzal, hogy sokkal mélyebbre mennek, hanem kiemeléssel vágják át a tapasztalatlan fület. A minőséget pedig el lehet felejteni. A 2.0-k sem bajnokok ebben az árkategóriában, de jobban hajaznak egy hallgatható rendszerre. (Tudom, mind hallgatható, de itt mindig törekszünk az adott keretből a lehető legjobbat kihozni.)
[ Szerkesztve ]
-
tomrRRR
senior tag
Sziasztok!
Szeretnék vásárolni egy 2.1 hangszórót ebben szeretném kérni a segítségeteket max keret 20 ezer FT.
A piacon melyik a legjobb 20 ezer FT-ig?
Ezeket néztem:
Philips SPA5300
Trust Tytan 2.1
Genius SW-G2.1 3000
Melyiket javasoljátok, vagy ezeken kívül van-e jobb, illetve személyes vélemények stb.The easy day was yesterday!
-
Agyzuzo
addikt
válasz Gempas 70 #21934 üzenetére
Az első egy studio cucc, monitor-hangfal, kicsit komolyabb mint a PC-s zörgők.
Hangkártya az mindhez kell.
-
Agyzuzo
addikt
válasz Gempas 70 #21932 üzenetére
Az M-Audio BX5 D2 még belefér a büdzsédbe.
Sima PC-s vonalon esetleg ez: MODE COM MC-SHF120U vagy MODE COM MC-SHF80U
-
Agyzuzo
addikt
válasz Gempas 70 #21928 üzenetére
Még szép hogy mehet bele más. Alig van alaplap manapság integrált hangkártya nélkül, nálam mindig ez az első amit letiltok egy új gép összerakásánál. BIOS-ba bemész, "Integrated devices" vagy hasonló menüpont és Onboard HD Audio Disabled.
Amúgy még párhuzamosan is működne, letiltani se kell, ez esetben Elsődleges hangeszköznek tudod beállítani a Vezérlőpult - Hangok részénél a hangkártyát. Néha nekem is szükségem van erre az opcióra, mert pl. a DTS-t natívban HDMI-n tolom át erősítőre, a külső USB-s hangkártyámon pedig ilyen lehetőség nincs, azt csak sima stereo-ra használom. Ezért engedélyezve van a VGA-mon levő HDMI audio driver és a külső hangkártya is.
maross: fene az érzékeny lelked... : B1 :
[ Szerkesztve ]
-
Gempas 70
aktív tag
válasz Agyzuzo #21926 üzenetére
Köszönöm, az integrált szemét adott.. Akkor vissza valami egyszerűhöz 10-15 ezerig.. van valami ajánlat?
Ill. még az kérdezném, hogy a jelenlegi integrált mellé akár vehetném az általad ajánlottat is? Nem kavarna be?
Működne párhuzamosan? mert akkor veszek bele..[ Szerkesztve ]
-
-
Agyzuzo
addikt
válasz Gempas 70 #21925 üzenetére
70-80 ezerből csúsztatnék félre egy normális hangkártyára is, mert teljesen értelmetlen lenne egy 80 ezres cuccot egy integrált szeméttel meghajtani.
Mondjuk egy ASUS Xonar D1 + M-Audio BX5 D2 pár megáll 72 rugó körül.
[ Szerkesztve ]
-
Gempas 70
aktív tag
Sziasztok!
Egy kis segítség kéne..
Szeretnék egy 2.0 hangfalpárt ehhez a tudású alaplaphoz.schawo kollégát már kérdeztem de sajna nem olvasta még a levelemet.. valszeg nyaral.
Audio
2/4/5.1/7.1-channel
* To configure 7.1-channel audio, you have to use an HD front panel audio module and enable the multi-channel audio feature through the audio driver.
Support for S/PDIF Out
Realtek ALC892 hangkodek
HD audióA keret max 70-80 ezer, hosszú távra tervezem. nem vagyok túl vájtfülű de szeretem a szép hangokat és a minőséget. PC-s játékokhoz és zenehallgatáshoz ill. filmekhez kéne. Ha az alaplap nem tud annyit akkor persze nem erőltetem ezt az árkategóriát és akár olcsóbb is megfelel.
THX
-
senior tag
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni. Albiba szeretnék venni egy jó 2.0 hangfalat, de nem találok semmi jót..
Genius SP-HF1250B-ről kaptam hideget-meleget, szóval nem tudom mi lenne a jó döntés.
Zenére érzékeny fülem van szóval minél jobbat kellene kihozni belőle, és emellett jó lenne ha FA cucc lenne
Max amit rátudok szánni sajnos csak 15.000Ft..Segítséget és a válaszokat előre is köszönöm!
Üdv. mZ
[ Szerkesztve ]
-
Spancho
senior tag
Sziasztok.
Vettem egy Genius SP-HF1250B hangfalat.
Panelban lakok (lehet hogy nincsenek földelve a konnektorok.)
Ha bedugom és bekapcsolom ,akkor nagyon halkan de ropogó zajt ad ki.
(általában a jobboldali amelyiken a kapcsoló is van.)
Az egyik konnektorba amikor bedugtam akkor nem csinálta ,odavittem a géphez hosszabbítóval bedugtam és megint ropogott.
Most kihúztam a gépből és megint csinálja a jónak hitt konnektorból.
Ezzel lehet valamit kezdeni ,vagy szokjak hozzá ?
Kb 40-50 centire van tőlem így nem is igazán hallom ,csak ha nem megy semmi és nagyon odafigyelek rá.
Okoz e ez valamilyen problémát a készülékben ?
Ugyan ezekről a konnektorokról megy a gép /tv stb....
3 féle elosztót/hosszabbítót is használtam az se segített.A nyuszik és az őzgidák is várják a majálist, hát miért lennél épp te szomorú?
-
rhonin
senior tag
válasz Erik0120 #21921 üzenetére
Szia!
Igen történetesen én is Németeknél venném. De máskor használd az idealo.de-t ott most találtam c3-ast 130ért is.
Nekem a nagy tesója volt az s530-as és igencsak tetszett, de szerintem tulzó a mélye. Ettől függetlenül nagyon jó ár/érték aránya van.
Csak ugye a kiváncsiság hajt a studio hanfalak felé. -
Erik0120
újonc
válasz rhonin #21920 üzenetére
Helóka!
Én most vettem egy Edifier C3-at az Ebay-rol én külföldön élek de sztem az árak itt és otthon majdnem hasonlóak csak Euróban.... szóval itt nekem boltban Edifire C3 236Euro volt azaz 60-70ezer.
Ebuyrol rendeltem (SZIGORÚAN Németektől!!!!!!)
136Euro-ert....A mélynyomó hatalmas....... a két satellitnek csodálatos hangja van.... 2.1 a király 5.1 el sok a kecmec és a satellit hangszórók is gyengébbek.
Én ezt csak ajánlani tudom.... jómagam is House.. Electro. Minimal párti vagyok....
Ha jó mélyt szeretnél ezt tudom neked ajánlani
Árban lehet nem a legolcsóbb de full fa az egész.... és mondom elképesztő hangtudás...
[ Szerkesztve ]
-
rhonin
senior tag
Sziasztok!
s530-as edifier rendszer után keresek alternatívákat. Mivel hangzásba szeretnék előre lépni így logitech és társait alapból kilőttem. Kezdek kicsit kacsingatni a studió hangfalak felé és pár napnyi keresgélés után sok jót olvastam az m-audio-ról. A mackie-ről meg még többet. Árban azért nem szeretnék elszállni és jelenleg a mackiek kb. 2x árban vannak a m-audio-tól.
Konkrét típus szerint a 8"-okat nézegetem mivel szeretnék tisztességes mélyet is hallani. Elektrot hallgatok legfőképp ( house, deep, tech house stb. )
Ami nagyon tetszik elsőre és árban is megfelelő lenne az az m-audio bx8 d2 Ezt kb. 75k-ért kapnám és 1 párat!!!
Mackieből az mr8 mk3 például dupla ennyi ha 1 párat veszek.
Még ezeket néztem esetleg:
m-audio bx5 2.1 set
esi 2.1 set
prodipe pro 5 v2 sub set
Vagy jobb lenne az m-audio és később kiegészíteni egy mély ládával? Egyáltalán szükségem van külön mélyládára a két 8"-os mellett.
Alternatívákat is szívesen fogadok mivel nem igazán vagyok jártas a témában. Nekem már az edifier is nagy előrelépés volt a logi után szóval sokat várok...
Köszönöm a segítségeteket.[ Szerkesztve ]
-
Agyzuzo
addikt
Nekem asztalon van, de nem vészes. Függ szerintem a szoba akusztikájától is. Nekem az asztal lapját se rezegteti, pedig csak ilyen a tapaszos szivacsos cuccokat ragasztottam az aljára (9 darabot 3x3 leosztásban). Nyilván jobb lenne állványon, de mivel nem tudom megoldani, ezért nem töröm magam miatta. Aztán lehet az MR6 már gáz lenne asztalon, de ezért is maradtam inkább a kistesónál. Lehet nálad a több mély az, ami miatt borul a dolog és "rezeg a léc".
-
zoldy
tag
Hello mindenkinek!
Hosszú hallgatás után (Lassan 2. hónapja nem hajlandó behúzni a netet a UPC mert az előző lakó adósságot halmozott fel és nem hiszik el, hogy én nem ő vagyok) újra előtűnnék a hozzászólók közt egy apró tapasztalat megosztásának erejéig. Pakolásztam mindenfelé már a szobában a sugárzóimat (MR6 MK3) és nagyon nem találtam jó helyét sehol. Jó volt a hangzás de útban volt, vagy fordítva, de valahogy nem akart jó lenni. Mígnem kitaláltam, hogy ha az asztalra teszem hátha úgy útban sem lesz meg jól is szól majd. Attól, hogy van hozzá állványom nem szentírás, hogy használnom is kell... Hát...de. Történetesen egy fa asztalról van szó. Botrányos volt az eredmény. A hátulja még elég messze volt a faltól/saroktól de hiába. Az asztal síkjára helyeztem a dobozokat természetesen a gyárilag ajándékba kapott kis szivacs tappancsokon. Bekapcsoltam a zenét és mintha egy más hangszóró lett volna. Nem volt elég, hogy az asztal síkjáról visszaverődtek a hangok, még az asztallap berezonált így az is torzított rajta egy jóízűt arról nem is beszélve, hogy így a magas sugárzók sem fejmagasságban voltak. De nyilván ez volt a legkevesebb. Kiemelt elnyomott és torzított az egész. Vissza is tettem gyorsan az állványokra a dobozokat, és újra a régi minden. Tanulságként csak annyit szeretnék megosztani, hogy ha van állványotok, becsüljétek meg, ha nincs és a doboz csak "á la nature" az asztalon van sürgősen változtassatok a helyzeten mert sokat javíthattok vele a hangminőségen.
-
Met
nagyúr
-
-
Johnny194
aktív tag
Üdv!
Adott egy Logitech X-230 2.1 hangfal. Az a helyzet, hogy a jobb oldali hangfal nem szól, csak alig hallhatóan, közelről, nagy hangerőn. Eddig tökéletesen működött. Nem számítógépes alaplapi hiba, mert telefonról is ugyanaz a gond jelentkezik. Az áram a mélynyomóba megy, onnan pedig a jobb hangszóróba megy egy analóg VGA-szerű kábel. Onnan megy tovább egy kábel a bal hangszóróba. A jobb oldalin van a hangerőszabályzó és a bekapcsológomb.,a led zölden világít, csak hang nem jön. Azt hittem, hogy a jack-kel vagy a gépbe menő kábellel van a gond, de nem úgy tűnik. Ha a VGA-szerű kábelt kihúzom és csak félig rakom vissza, akkor néha elkezd búgni, illetve hangot is kiadni a jobb hangszóró. A két hangszóró együtt sosem szól jól, max együtt torzan vagy az egyik tisztán. Teljesen benyomva csak a bal szól.
Mi lehet a gond?Hogy kell az aláírást szerkeszteni?
-
tibbike01
őstag
Sziasztok!
Wireless stereo hangsugárzót keresek laptophoz/telefonhoz. Bluetooth-os vagy wifi-set.
Max 20e ft-ot szánok rá.
Tudnátok ajánlani jó minőségű, jó hangzású hangfalat?
Köszönöm!
-
-
hello
Parom asztalara kellene egy 2.0, minel olcsobban. Tudom hogy itt a legalja ajanlat 10k, de kb egy kovetelmeny van: ne szarjon mar be mint az 1500ft-os noname kategorias hangfalak. Vagy a madzag, vagy a poti megy gallyra, vagy folyamatosan zizeg a mobilra, ezeket szeretnem kikerulni. Kis helyet folglaljon (nem kell extrem kicsi, csak mint a tipikus 2w vackok), egy 1255a meret nem johet szoba. Arban jo lenne ha 5ezren belul maradna, de kb 8 ezerig meghallgatom az ajanlasokat. Tudom hogy a logitechet "csak a neve adja el", de eddig a z150 a befuto, most 4400ft, vagy a z130 5200-ert. Hangereje teljesen mindegy, soha nem lesz fél hangerore se tekerve, ezert egy 6700-as z200-at mar sokalltam, de akar még ez is belefer, ha ez tutibb.
Koszi, udv, Maross.
[ Szerkesztve ]
eladó 100+ új/használt társasjátékom: https://tinyurl.com/tarsasjatekok
-
_ak_
addikt
Sziasztok!
Tudnátok esetleg valami alternatívát ajánlani a 10k-s kategóriában a Geniusok helyett? A jack kimenet hiánya totál kizáró ok, a Creative T20-a meg már sok.
Használtan látok Logi Z-3-at, van esetleg vmi ami miatt kimondottan nem lenne ajánlott? Igazából örülnék a mélynyomónak, kis helyre kell.
Persze tudom, hogy minőségi zenehallgatást felejtsem el, de jelenleg ez áll a legmesszebb tőlem.
Referencia képpen most egy Genius SP-E350 szól, csak már búg a trafója.Let's begin, de gozaimasu!
-
fi:zi'k
nagyúr
válasz foosballfun #21904 üzenetére
A 8020 felülről karcolja a 200e-et. Egyébként nekem is ez volt az első gondolatom mivel csak ezeket "ismerem."
Tudom használtan a 8030 is beférhet, de egyelőre számlás megoldás érdekel.96.5% MORE WUB-WUB ◄◄|►► Hirdetéseim: https://goo.gl/khUC1Y ◄◄
-
fi:zi'k
nagyúr
Bruttó 100e-ig mit tudnátok ajánlani 4-5"-os aktív monitorként? Illetve 200e-ig?
96.5% MORE WUB-WUB ◄◄|►► Hirdetéseim: https://goo.gl/khUC1Y ◄◄
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Elemzés Zenehallgatásról dióhéjban III.
- Teszt A zenehallgatásról dióhéjban II.
- Elemzés A zenehallgatásról dióhéjban I.
- World of Tanks - MMO
- Telekom mobilszolgáltatások
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Politika
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Linux kezdőknek
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest