- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Redmi Note 12 4G - valaki fizetni fog
- Olasz webshop szivárogtat Honor Magic7 árakat
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- 20 milliárd kameraszenzornál jár a Sony
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
dudika10
veterán
válasz Rover623 #23296 üzenetére
Egyszer akartam vásárolni, már nem is emlékszem mit. Megkérdeztem a boltot, hogy ha bemegyek ki tudom-e próbálni. Az volt a válasz, hogy rendeljem meg, és ha nem tetszik 8 napon belül visszaküldhetem, ezt a dolgot pont erre találták ki. Szóval van olyan bolt, ahol megértik a vásárló helyzetét is.
[ Szerkesztve ]
Prodipe Pro 5 aktiv hangfalpar elado.
-
krichd1
addikt
válasz Rover623 #23296 üzenetére
Nagyobb boltoknak nem okoz lelki problémát az áru visszavétele és használtként kevés engedménnyel, de ugyanolyan garanciával való eladása. Például Thomannál a B-stock cuccok.
Ez egyáltalán nem szakadék, így a vásárlók is nagyobb bizalommal vásárolnak lakhelyüktől távoli boltokból.
A forgalmazókat nagyon sajnálom, amiért nincs felhőtlen jó dolguk.Az év legjobb zenei albumai: http://tinyurl.com/ou4u3ql
-
-
krichd1
addikt
válasz Zsiráfnyál #23293 üzenetére
Azt nem tudom mennyire szokás, de jogilag lehetséges, talán már a 14 nap is. Persze függ a bolttól, ahonnan veszed, olvasd el az apróbetűs részeket.
Az év legjobb zenei albumai: http://tinyurl.com/ou4u3ql
-
Zsiráfnyál
aktív tag
válasz krichd1 #23292 üzenetére
Na, erre még nem is gondoltam.
Ez bevett szokás ezen a területen ? Nem sűrűn veszek hangfalat, és még soha nem küldtem vissza semmilyen terméket sehova, szerencsére nem volt rá szükség.
Simán le lehet beszélni egy magyar forgalmazóval, hogy rendelek tőle két hangfalat, úgy, hogy előre tudom, hogy mindkettőt ki fogom bontani, ki fogom próbálni, de az egyiket biztosan vissza fogom küldeni, és kérem vissza a pénzt érte ?
[ Szerkesztve ]
-
krichd1
addikt
válasz Zsiráfnyál #23288 üzenetére
Ebben az esetben úgy, hogy megveszed mindkettőt, amelyik nem tetszik, visszaküldöd 8 napon belül.
-
zsizsef
senior tag
válasz CoolBoy323 #23282 üzenetére
Ott a jack. 4. kép
-
Zoluska
tag
válasz ToniSoprano #23287 üzenetére
Hitspaceben voltam. Jó megoldás, hogy egyszerre bekötnek 3 pár monitort, és ezeket gombnyomással tudod váltogatni. Előtte belövik, hogy nagyjából egyforma hangerővel szóljanak, stb. Viszed a saját zenédet, és szépen tudod váltogatni magadnak, hogy mikor melyiket akarod hallani. Ezeket hallgattam meg:
Dynaudio BM5A MkII: Ezt vettem meg végül. Méretéhez képest elég mélyre lemegy, rengeteg energia van ebben a kis vacakban. Jó térleképzés, részletező hang. Kicsit talán V karakter, tehát egy kis mély- és magaskiemelése lehet. Ezen fogtak meg legjobban a zenék, tényleg élvezet hallgatni rajta szinte bármit. Hozzáteszem, az eladók beszéltek rá, hogy egyáltalán meghallgassam, ők is szeretik, ahogy észrevettem.
Adam A7X: Ez volt a jelöltem a hallgatás előtt, csupa jót hallottam róla. Ódákat zengenek az X-Art ribbon magasról, nekem viszont épp a magasai nem tetszettek. Ebben is egyetértettünk az eladóval. Rossznak azért nem mondanám, de engem nem fogott meg különösebben, túlzónak éreztem az árat a hallottak alapján. Mondjuk mikor szimfonikus zenéhez értünk, akkor tetszett, de elég vegyes stílusokat hallgatok, és nem minden zene szólt jól rajta. A Dynaudionál szerintem lineárisabb, "szárazabb" hangzás. Lehet, hogy studiós értelemben jobb, zenét hallgatni számomra gyengébb volt.
Genelec 8030: A márka elvileg etalon a monitorok közt. Lehet, hogy ez volt a leglineárisabb, legprecízebb, de nekem Sokol rádiónak tűnt a többi mellett. Az első pár szám után kiköttettem, és berakattam a helyére az Event 2030-at.
Event 2030: Hárumutas, fekvő elrendezés. Ugye azt mondják, hogy "olcsóbb" kategóriában a háromutasok nem olyan nyerők. A 4 közül ez volt a legnagyobb monitor. A Dynaudio mellett ez fogott meg, volt benne "kraft". Jó volt rajta zenét hallgatni. Emlékeim szerint a Dynaudionál több közepe volt, ami pár zenénél jót tett. Még talán azt is mondanám, hogy némelyik zene jobban, élethűbben szólt. Némelyik számban viszont az énekhang nem tetszett annyira, kicsit olyannak tűnt nekem, mintha egy vödörbe énekelnének. Azért ezt ne túl drasztikusnak képzeld el, de egy-két zenében kicsit zavaró volt. Ez tántorított el, illetve a neten találtam olyat infot, hogy az Eventnél előfordulnak elektronikai gondok, míg a Dynaudioban állítólag elég minőségi elektronika van. Emellett a Dynaudion minden szám tetszett, amit magammal vittem. Azóta is örömmel hallgatom. A héten áthelyeztem őket, azóta még jobban szólnak. -
YceBear
tag
A BT -s Kurbisnek sajnos csak 1 RCA bemenete van es nalam 1 kabel volt a dobozaban. Ezenkivul meg van 1 AUX is rajta ami ha jol sejtem sima Jack t hasznal
-
Zsiráfnyál
aktív tag
válasz krichd1 #23276 üzenetére
Értem.
Én most már elég jó ideje vacillálok a választáson. Nem tudok dönteni az M-Audio BX5 D2 (vagy akár BX8 D2), és a Thonet & Vander Kugel (ami kb egy az egyben a Modecom MC-SHF120U) között. A pénzt nem sajnálom rá, annyira nagy árkülönbség nincs is a kettő között, csak azt nem tudom eldönteni, hogy jól járok-e egy M-Audio monitorral (amiről csupa jót olvasok, de nem feltétlenül a legjobb választás erre a célra), vagy maradjak a Modecom / T&V vonalon (amikről még tesztet is alig találok, mert mindegyik lengyel, vagy orosz, de 'elvileg' a nekem való kategória felső részébe tartoznak).
Szóval melyikben bízhat meg jobban az ember ? Egy nagyon jól ismert márka nem feltétlenül erre a felhasználási célra szánt belépő szintű monitorának a szélesebb körű felhasználhatóságában, vagy egy jóval kevésbé ismert, ránézésre elég gyanús, de állítólag nagyon jó hangfalakat gyártó (átcímkéző) márka minőségében ?
Könnyű lenne dönteni, ha bemehetnék egy boltba és kipróbálhatnám egymás mellett a kettőt, de ehhez sajnos 300km-t kéne utaznom, ami túl nagy macera.
Hogyan tudnék ezzel dűlőre jutni ?
[ Szerkesztve ]
-
Zoluska
tag
válasz Zsiráfnyál #23275 üzenetére
Ez szerintem ízlés kérdése is, kinek mi jön be. Ahogy előttem is írták, monitor és monitor közt is nagy eltérések vannak, az általunk megcélzott árért legalábbis mindenképp. Ha olyan natúr, linerális megszólalásuk lenne, akkor sokkal jobban kéne hasonlítaniuk egymásra. Ahogy néztem, a közel lineáris frekvenciamenet igen magas árnál kezdődik, gondolom nem egyszerű megvalósítani.
El kell menni meghallgatni, csak akkor tudod meg, hogy neked tetszik-e. Ahányat meghallgatsz, annyi féle karakter lesz. Én is ezt tettem, és végül tök mást vettem, mint amit a fórumok alapján kinéztem magamnak. Egy Dynaudio lett végül, és kiválóan alkalmas zenehallgatásra. Páran vettek itt Mackie MR szériából is, és elég jó véleménnyel voltak róla.
(De jó lenne egy találkozó, ahová mindenki elhozná a cuccát, és végre össze lehetne hasonlítani mindent mindennel.) -
Tomdriver
őstag
Kapsz hozzá egy audió kábelt 2-2 végpontal (+,-), ezzel összekötöd a két hangfalat, és kapsz hozzá egy RCA kábelt amelyiknek egyik végén dual csatik vannak, ezek mennek a hangfal paneljába (piros és fehér, nem mindegy!), a másik pedig a PC alaplapi panelbe, szokásos módon a hangszóró kivezetésbe.
Valahogy így:Még valami az elhelyezésről: a dobozokra nincs ráírvamelyik a bal meg a jobb oldali, legalábbis én nem találtam. Próbáltam a rajz után menni és jobb oldalra tettem a control gombokkal rendelkezőt - ez így lett jó! YT videókat megnézve (legalábbis amiket láttam), mindenki fordítva csinálta - amúgy elég elindítani egy stereo test sound-ot és úgy is kiderül.
[ Szerkesztve ]
-
Tamoo
MODERÁTOR
"bejaratni hogy kell?"
Úgy hogy hallgatod. (Plusz nem tekered maxra ... bár ez normális embereknél amúgysem szokás.)
-
ToniSoprano
addikt
válasz hugeboy #23278 üzenetére
Nem, akkor sokkal inkább a Kürbis.
De ezt már páran feltették ezt akérdést, erre van a jobb felső sarokban a gyorskeresés itt mező amibe be kell írni Hoch és utána a feltett kérdésre a válaszokat, indoklást is érdemes elolvasni.
Kicsit hasonló a helyzet azzal a kérdéssel, hogy mi a különbség az 1250B és 1255B között, amit már kb 10-szer feltették, anélkül hogy kicsit is utána keretek volna.CoolBoy323: én úgy látom, tudom a kürbisnek két szereó RCA bemenete van, meg ezt is írja: DUAL RCA STEREO INPUT.
[ Szerkesztve ]
-
Tomdriver
őstag
válasz CoolBoy323 #23279 üzenetére
Szerintem nem fogsz benne csalódni, de azért kíváncsi vagyok. Én nagyon megszerettem ez alatt 2 nap alatt amióta nálam van.
A non BT változatot vettem, bluetooth-t igazából nem tudnám kihasználni. -
bok92
addikt
válasz CoolBoy323 #23279 üzenetére
Az jó ár érte. Én a héten kaptam meg, és eddig nagyon tetszik.
-
CoolBoy323
nagyúr
Na jo, Kurbis BT megrendelve, a franc essen bele
Remelem a heten megkapom28k volt amugy brutto.
-
hugeboy
tag
Szerintetek a Thonet & Vander Hoch megéri 35 ezerért ?
-
szabeska
addikt
Üdv! Hamarosan beruházok egy Kürbis-re, vagy erősítő-hangfal kombóra, addig is rendbeszedném a Genius 2000X-em. Néha elhallgat a bal oldala, ki-be kapcsolás után megjavul. ( Már amikor befelé nyomom a bekapcsoló gombot, akkor rendbe jön) Érintkezési hiba lehet, vagy valami megadja magát hamarosan? Bármi ötletet szívesen meghallgatok, hogyan javítsam meg, mit tehetek
[ Szerkesztve ]
F1
-
krichd1
addikt
válasz Zsiráfnyál #23275 üzenetére
Az a probléma, hogy manapság nagyon felhígult a stúdió monitor kifejezés, már egy jobban kigyúrt aktív dobozt is studió monitornak csúfolnak. A megnevezést inkább a közel téri zenehallgatás miatt használják. Olcsóbb (300k alatt) típusoknak nagyon eltérő a karaktere, nem mindegyik világos hangú.
Ízléstől függően lehet olyan, ami zenehallgatásra is megfelel.[ Szerkesztve ]
-
Zsiráfnyál
aktív tag
Egyre több helyen olvasom, "ha már hajlandó vagy ennyit költeni rá, vegyél inkább stúdió monitort". Ellenben sok helyen olvasom azt is, hogy stúdió monitort nem érdemes zenehallgatásra venni, mert nem arra való.
Na most akkor kinek higgyek ?
Jót tesz magának, aki kizárólag zenehallgatás céljából elmegy a lehető legtisztább, leg'natúrabb' hangzás (a monitorok) felé, vagy igazából csak megszivatja magát, és extra pénzt költ arra, hogy lecsupaszítsa a hangzást, és előhozzon olyan zenei hibákat, amiket igazából fogyasztóként nem is nem szeretne hallani ? Az világos, hogy egy jó monitor ügyesebben teszi a dolgát, és technikailag minőségibb, mint egy sima hangfal, de ettől zenehallgatásra is alkalmasabb, vagy csak zeneszerzésre ?
-
GibsonSG
tag
válasz foosballfun #23228 üzenetére
Köszi.
Tehát kipróbáltam egy új Raider 550el és egy új alaplappal. A helyzet az, hogy ez után is zajos volt. Nem tudom most mire gyanakodjak. A saját tápommal és az új alaplappal nem tudtam kipróbálni, de gondolom nem is lett volna sok értelme.
-
-
CoolBoy323
nagyúr
Nyilvan nem lehet igy ertekelni, de valahogy csak lehet viszonyitani...
A zseton mas kerdes...a mostanimat 7k korul vettem, es csomagserult volt, ezert volt olcso... membranok be vannak nyomva, de semmi hangzasi gond nincs.
Megerte az arat, mert 4. Eve hibatlan!Ha a 30ezres cucc is tudja ezt, es meg jobban is szol, akkor egye fene, kiadom a minosegert a tobb zsetont (inkabb egy draga, mint sok olcso sz.r )
-
TigerCat
nagyúr
Sziasztok,
Eddig elégedetten használtam a Genius Sp-Hf 1250X hangfalpáromat és egy aktív mélyládát. Most Mac-re váltottam és egész egyszerűen eltűnt az élet a hangsugárzókból. Vagy túlvezérelt, vagy élettelen, lapos, vagy pedig doboz hangja van az egésznek. Képtelen vagyok beállítani. A zenék ugyanazok, csak a hardver és a lejátszó szoftver más. Windows-on Winampot használtam, itt iTunes és Vox fut. Ötlet? Vagy ne kínlódjak és cseréljem le a hangrendszert valami drága agyonhájpolt Mac Like cuccra?
Köszi!♛ Kanapékirály Bútor és Kanapé Webáruház »»» https://kanapekiraly.hu
-
Zenger
tag
Sziasztok!
Megszeretném tőletek kérdezni hogy milyen hangfal rendszert tudtok ajánlani 10k körül?
Eddig két kiszemelt van a Logitech Z313 és a Z323.
Előre is köszi -
B1T3
addikt
válasz CoolBoy323 #23266 üzenetére
Szerintem hangzásnál elég nehéz „x-szer jobb” jellemzésről beszélni. Viszont az elmondható, hogy a magasabb árkategóriákban már marginális eltérésekért is legalább annyira kell a zsebbe nyúlni, mint amilyen hangfalárak itt szóba szoktak kerülni, mégsem lesz attól „annyival jobb” is. Illetve lehet, de, pontosabban az szubjektív, hogy ki hogyan értékeli a felárért kapott pluszt.
Ha rá tudsz annyit szánni egy hangfalra, mint amennyibe a Kürbis kerül, akkor szerintem nem csinálsz rossz vételt. -
CoolBoy323
nagyúr
válasz aram01 #23265 üzenetére
A-m van ugye...
De egy masik is kellene... Ezert gondoltam a Kurbisre, mert az elvileg jobb a mostanimnal, mehetne a tvhez... de 3x jobb, mint a B?!?!? arban tobb mint x3 ugye
Vagy A tvhez, es vmi szar a gephez, ott nem nagyon szol ugyse...
Vaaaaagy nemtudom, de az biztos... vagy sem?!
[ Szerkesztve ]
-
aram01
nagyúr
válasz CoolBoy323 #23262 üzenetére
maradj a b-nél és ne foglalkozz semmivel
Isten jól sikerült alkotása vagyok, elvégre rögtön bőrkötésben adott ki...
-
CoolBoy323
nagyúr
válasz CoolBoy323 #23262 üzenetére
Kurbis (BT-s) megeri a felarat?
-
CoolBoy323
nagyúr
1250a es b kozott van vmi difi?
Elobbit mire erdemes lecserelni, ami hallhatoan jobb cucc? (Botfulem van amugy aránylag )
(Arrol a hangprojketorrol lebeszeltetek )
[ Szerkesztve ]
-
hugeboy
tag
válasz Zoluska #23252 üzenetére
Köszönöm a választ, de a te megoldásodat elvetném. Nagyon nem értek a témához, így használt hangfalat nem szívesen keresgélnék, mivel azt sem tudom milyet kellene. A használtra meg már csak azért sem alapozok, mert vidéki vagyok, ami a használt cuccok beszerzését erősen megnehezíti.
Az eredeti hozzászólásomra valaki tud reagálni?
Köszi.
-
Tamoo
MODERÁTOR
válasz Vasinger! #23258 üzenetére
Nekem egy kis álló dobozom van ami specifikáció szerint 40Hz-ig megy le, de nem érzem szükségét hogy zenehallgatáshoz bekapcsoljam mellé a szubot. Pedig van egy egész tűrhető darabom.
A kereted nagyon sovány 2.1-et építeni.(#23259) Zoluska: Igen, S30-nak egész jó híre van kategóriájában. Jó választás lehet.
Én amit szívesen bepróbálnék ilyen kis rendszer címszó alatt az HTA30 + JPW Sonata párosítás. Bár ez már drágább a Te leendő párosodtól.[ Szerkesztve ]
-
Zoluska
tag
Azt olvastam valahol, hogy az M50-nél nem jellemző ez a mélyhiány. Majd kiderül. A gyengeség oka is lehet a táp. Az M50-nél is sokan elfelejtik említeni, hogy 19V-on tudja a 2x50W-ot, de a legtöbben csak 12V-os tápot adnak hozzá (már aki ad). Ezért végül egy olyat rendeltem, amihez egy szabályozható tápot adnak. Ha elromlik, akkor a tápellátást már megoldom, ha megéri foglalkozni vele.
Hangfalnak még szóba jöhet újan a Cambridge Audio S30 is, ha jól emlékszem egyszer írt is ide valaki, aki hasonló kis erősítővel hajtott egy ilyet. Igaz, nem túl nagy hangfalak, de állítólag jól szólnak. A mélyközép kísértetiesen hasonlít a Modecom-hoz. Vannak különbségek, de nem csodálkoznék, ha ez is abból a gyárból jönne.
-
-zolee-
tag
No véégre.
1 hónapja rendeltem meg a Prodipe Pro 8 v2 + Prodipe Pro 10S v2 kombót a Thomanntól és épp most kaptam az e-mailt, hogy ma végre átadták a futárnak.Jövő hétre már meg kell érkezzen. Igen kíváncsi vagyok mi tud a cucc.
''Könnyű fizikai munka --> Ólomlapátolás'' by Hypo!
-
Tamoo
MODERÁTOR
válasz Zoluska #23252 üzenetére
Nálam MUSE M20 EX TA2024 volt egy darabig, az első két kínaiaktól kapott lite on táp 1 napon belül kiégett, utána meguntam és vettem itthon egyet, azzal nem volt gond. Szép tisztán szólt, csak nálam mélyben volt gyenge, meg igazából erő se sok volt benne.
(#23254) Vasinger!: Szóljon tisztán, legyen erős, legyen "szubszerű" mélye, legyen olcsó. Végülis tényleg nincs semmi elvárás.
[ Szerkesztve ]
-
Vasinger!
nagyúr
Még egyszer kiemelném, hogy nincsenek hatalmas igényeim, csak szólaljon meg rendesen és ne egy átlagos 20k-s PC-s hangfal szintjét hozza. Hallgatózni kéne, az lenne a legjobb, csak ez már nehezebben kivitelezhető, mint fejeseknél volt..
Lehet inkább átnézek a másik topikba, talán nagyobb sikerrel járok.
-
Zoluska
tag
válasz hugeboy #23251 üzenetére
Van még egy lehetőség. Lehet, hogy eddig burokban éltem, de most fedeztem fel a T-ampok világát. Ebayről most rendeltem Muse M50 2x50W-os erősítőt 13500 pénzért. Így marad használt passzív hangfalra 16500 Ft-od, amiből szerintem már ki lehet fogni valami tűrhető minőségű használt, passzív hangfalat. Nekem már a hangfal megvan mellé, két polcméretű Jamot fog hajtani, ez lesz otthon a kerti partis berendezés. Ha nem sürgős, akkor pár hét múlva be tudok számolni, hogy érdemes-e ezzel az úttal próbálkozni.
-
hugeboy
tag
Sziasztok!
A szakértő segítségeteket szeretném kérni.
Jelenleg egy Genius SP-HF 1255A típusú hangfalpárral rendelkezem, amit még a korábbi szobámba vettem, ahol el is látta azt a feladatot amit szántam neki. Az új szobám jóval nagyobb méretekkel rendelkezik, így szeretnék egy olyan hangfalpárt, ami egyrészt hangosabb, másrészt nagyobb basszust produkál.
Zenét hallgatnék rajta jórészt, abból is főleg elektronikusat, ezért fontos, hogy a mélyek rendben legyenek.
Olvastam, hogy a Thonet & Vander Kürbis-t ajánljátok. Érdemes ebbe befektetnem, vagy - bár jobb lesz mint a mostani hangszóró szettem, de - ez sem elégíti ki az igényeimet? Esetleg más ebben a kategóriában?
Árban 30k-ig gondolkozom. Ha ennyi pénzért nem kapok olyat amivel elégedett lennék, akkor inkább marad a jó kis Genius.
Előre is köszönöm a válaszaitokat.
-
Tamoo
MODERÁTOR
válasz Vasinger! #23249 üzenetére
Átküldenélek a hi-fi topikba, de valószínűleg nincs értelme. Meg rengeteg doboz és variáció van, itt már nem ennyire fekete vagy fehér valami mint a pc-s cuccoknál. Nagyon sokszor ízlés dönt, nincs olyan hogy egyik vagy másik jobb. Mindnek van pozitív-negatív tulajdonsága.
[ Szerkesztve ]
-
dudika10
veterán
válasz szabeska #23244 üzenetére
Nekem nem tunt ironianak egyeltalan, de ha az, akkor is vonatkozik mindenkire amit irtam.
Neked:
Sot, a sarga az videojelhez van altalaban, neked nem az kell.
Megoldas, hogy besetalsz a kacsaaudiohoz, es megkered oket, hogy rakjanak hangfalkabel ket vegere RCA dugot, de szamolj kb 2.000+ osszeggel.Prodipe Pro 5 aktiv hangfalpar elado.
-
Vasinger!
nagyúr
válasz dudika10 #23243 üzenetére
Nyilván tudom hol a határ és nem a hangfal előtt ülnék 2 méterrel. Nem napi szinten használnám, főleg nem nagy hangerőn. A nagy hangerő is szubjektív. A ház beremegtetésére nem kell nagy hangerő, csak megfelelő mély. Tehát szerintem félreértettük egymást.
Zenét hangosan jó hallgatni szerintem, de persze csak ésszel. Nem analizálnám a zenét, még egyszer kiemelném.
[ Szerkesztve ]
-
szabeska
addikt
válasz dudika10 #23243 üzenetére
Szerintem részben ironizált Más: Ha sehol sem kapok szimpla RCA kábelt (sárga) ami 5 méteres, vehetek duplát is (piros-fehér), és mondjuk csak a piros felét használom? Ugyanúgy működni fog a dolog? Genius 2000x-et helyeznék el messzebbre egymástól.
[ Szerkesztve ]
F1
-
dudika10
veterán
válasz Vasinger! #23242 üzenetére
Boven kimerited a nem rendeltetesszeru hasznalat fogalmat es ehhez remelhetoleg senki nem fog asszisztalni. A hallas nek jatek. EU-ban a kovetkezo 10 evben a korabbinal nagysagrendekkel tobb hallaskarosultra szamitanak a szakorvosok azert, mert nincs meg a megfelelo kultura, az emberek nincsenek tisztaban azzal, hogy mivel jatszanak.
Nem szurkalnad tuveo a szemed, ugye? Hat a fuled se tedd tonkre!Prodipe Pro 5 aktiv hangfalpar elado.
-
Vasinger!
nagyúr
Sztereó álló hangfal+ erősítő kombóval is kiegyezek, ha úgy van és létezik belőle ennyiért valami jó darab. Használttól se riadok vissza.
Nekem nem monitor hangfal kell, nem élvezni akarom a zenét, arra ott a fülhallgatóm (SRH-840), hanem hangosan hallgatni úgy, hogy az egész ház beleremegjen.
-
Zoluska
tag
válasz ToniSoprano #23239 üzenetére
A legtöbb aktív studio monitornál darab ár van megadva.
Hangerő témához: Nem tudom a többi monitor milyen, de a Dynaudiok jóval többet bírnak, mint a fülem. Igaz, tényleg near-field használatban vannak, kb. 2m-ről hallgatom őket. Iszonyat hangerőre képesek azok a kis dobozok.[ Szerkesztve ]
-
Tamoo
MODERÁTOR
válasz Vasinger! #23237 üzenetére
Nagy az elvárás, kevés a lóvé. Ezek az aktív monitorok nem fognak olyan mélyet tolni mint egy szub és nem is "házibulira" valók. 50e-ért meg végképp nincs csoda. Duplájáért se tudnék mondani hirtelen. Neked valami állódoboz kell és sztereó erősítő, de még ahhoz is hozzá kellene kicsit tenni és esetleg használtan találsz valami vállalhatót.
(#23239) ToniSoprano: Csúnya lenne, lyuk nem lehet, ez nagy tervezői hiba lenne. Túlságosan rá vagy kattanva a számokra.
Legtöbb helyen darabár van monitoroknál is.[ Szerkesztve ]
-
ToniSoprano
addikt
Csak érdekességképpen lenne az a kérdésem, hogy pl. Prodipe Pro 8 V2 esetében, ahol pl. 1 colos a magas, és 8 colos a közép-mély hangszóró, nem jelenik meg luk középen? Ezt hogy oldják meg?
Egyébként érdekelne, hogy hogyan oszlik meg kb. a két hangszóró között a tartomány, a pl. magas kb. meddig megy le, a közép-mély meddig megy fel frekvenciában?Mentolka: egyébként ahogy kivettem az aktív hangfalak árát mindig párban adják meg, a "sima" hangfalaknál szoktak darabárat megadni.
[ Szerkesztve ]
-
PuMbA
titán
válasz Vasinger! #23231 üzenetére
Prodipe Pro 8 V2, a hangosság az kérdéses, mert ugye kinek mi a hangos Unokatesóm aki folyton hangosan hallgatta a zenét kisebb korában és lejjebb pusztult a füle úgy hallgatja alapból a zenét, ahogy én nem bírom ki. FriendlyHouse-ban meghallgathatod, hogy elég hangos-e.
Mentolka: Nem, a 2db annyi Most nézem, hogy mennyi lett az ára
[ Szerkesztve ]
-
olvet
újonc
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni.Van egy Genius Sw-5.1 home theather 3600 W-os hangfalszettem, és egy C-media 5.1 PCI hangkártya.
Az a problémám, hogy ha zenét akarok hallgatni, akkor az erősítő nem szól, az összes többi hangfal szól, de ha tesztelem őket, akkor mindegyik jó. A gépen Win 7 operációs rendszer van. Hogy lehet összehangolni, hogy rendesen szóljon.
Előre is köszönöm. -
Vasinger!
nagyúr
Sziasztok!
Mennyi lenne az a pénz, amiből lehetne venni egy "értelmesebb" 2.0/2.1 hangfalszettet?
Nem, nem PC-s hangfal kéne főleg, zenére és filmre kéne, de főleg a zene lenne előtérben.
Jelenleg egy Logitech Z-2300+ Magnat Motion 110 kombóm van, ami brutális hangerővel és méllyel rendelkezik, de hamar torzít(számomra hamar) és sajna a szatellitek se túl acélosak már...
Egy ehhez hasonló, de mindenképpen szebben szóló hangrendszert szeretnék venni.
Főleg elektronikus, populáris, dance és vokállal teli számokat hallgatnék rajta, de nincs kizárva, hogy egy-egy rock szám is megszólalna róla.
Árkategóriával még nem nagyon vagyok kiegyezve, attól függ, mennyiért lehetne a mostani eladni, mert gyakorlatilag annak az árára dobnék rá egy keveset.
A fő cél, hogy tiszta vokálhangokat halljak, erőteljes mélyekkel és e-mellé jó hangos legyen.
Minden segítséget, tippet elfogadok és előre is köszönöm!
-
Mentolka
senior tag
Akik már hallották, azoktól kérdem:
Max.20nm szobába a TV mellé raknék hangszórót (rajta filmek mennének PCről+néha TV adás - mindezt kb. 4méterről hallgatom), és ez a véleményeitek alapján T&V vagy Modecom lenne. Van rá kb.20ezer HUF-om. Ebből T&V Vertrag jönne ki, csak nem tudom, hogy elég lenne-e, vagy rakjak még hozzá, és Kürbist vegyek? -
GibsonSG
tag
válasz foosballfun #23226 üzenetére
Köszi. Kipróbáltam, mindegyikben zajos. Szerencsémre azonban haveromnak ma érkezik meg az új alaplapja, amire majd én is fejlesztek és a tápja ugyanaz lesz (Raider 550). Kipróbáltatom vele, aztán ha nem zajos, akkor hamarabb megejtem az alaplap vételem.
-
krichd1
addikt
válasz CoolBoy323 #23220 üzenetére
Van megoldás a problémádra, csak nem ilyen árkategóriában. Ajánlom figyelmedbe a Bösendorfer/Brodmann VC2, VC7 dobozait.
-
dudika10
veterán
válasz CoolBoy323 #23220 üzenetére
A vekony alloval is ugyan ez lesz a problema. Normalis meretu hangszoro nem fog elferni benne. Ha nem akarsz helyet szoritani nagyobbnak, akkor maradnak a soundbarok, a TV-nel jobb eredmenyt kapsz, de ola fizikat nem lehet becsapni meg mindig.
Persze szigoruan a hangminoseget tekintve a kocka formahoz kozelebb allo nagy, nehez dobozok nyerik az ar/ertek versenyt.Prodipe Pro 5 aktiv hangfalpar elado.
-
GibsonSG
tag
válasz foosballfun #23215 üzenetére
Kösz. Külső USB-n nem tudtam kipróbálni, viszont laptopon kipróbáltam, és közelről is alig hallható volt a zaj. Tehát ez arra enged következtetni, hogy az én PC-mel van a gubanc. Érdekes lenne ha a tápom lenne a ludas, mert az egy FSP Raider 550, és még nincs egy éves. Esetleg az alaplap lehet a hiba forrása? Az alaplapom már van 5-6 éves.
-
-
dudika10
veterán
válasz CoolBoy323 #23217 üzenetére
Előre bocsájtom, hogy pont ezt azt hiszem nem hallottam, de a fizikát nem lehet becsapni.
Ici-pici hangszórók kerültek bele, a szokásos példámmal élve, Batman a mélyládából fog dübörögni, ami nem kellemes.
Tapasztalatlan fület elsőre becsaphat a mély az 1250A-hoz képest, de inkább kösd azt a TV-re. Összességében jobb eredményt kapsz. Persze ha transformers-t akarsz nézni, akkor ott lehet élvezetes, ha a segged alatt felrobban a mélynyomó.Prodipe Pro 5 aktiv hangfalpar elado.
-
aram01
nagyúr
válasz Satan_Claus #23214 üzenetére
1250b, hidd el
-
aram01
nagyúr
válasz Satan_Claus #23203 üzenetére
1250b szebb
(#23212) CoolBoy323: Hallottam már élőben, ha ez a legkomolyabb cuccod otthon akkor tetszeni fog, ha nem ne vedd meg
[ Szerkesztve ]
-
CoolBoy323
nagyúr
Samsung HW-F355
Ez szerintetek milyen lehet?
Megeri vagy nem eri meg?? -
GibsonSG
tag
válasz GibsonSG #23205 üzenetére
Kipróbáltam a TV-n, ahol csak egy USB port van, nem adott ki semmilyen hangot, amit nem kellet volna. Továbbá PC-n is kipróbáltam, úgyhogy a hangszóróén kívül minden más USB-t kihúztam, de jött a zúgás (talán kicsit halkabban, de lehet csak beképzeltem). Valaki tudna mondani egy ötletet?
-
Tomdriver
őstag
Ma végre boldog Kürbis hangfal tulajdonos lettem, a boldog szót tényleg komolyan gondolom, csodaszépen szólnak ezek a dobozok!
Pedig alaplapi kártyáról mennek egyelőre, tervezem majd egy Xonar kari beszerzését is, de addig biztos nem, míg meg nem jön az új lap, abban már a Realtec 1150 jelű hangkeltője van, ebben még a 898-as, nem tudom lesz e érezhető különbség?
Szerintetek? És Xonarról tuti jobban kell szóljon?Mindenesetre engem elvarázsolt már a mostani hangzása is, zenehallgatás közben nem olvadt le a vigyor a képemről, persze az igazsághoz tartozik, hogy egy Logitech Z323-at váltott, azért nagyon érezhető a minőségbeli különbség!
Játékra is kiválóan alkalmas, ha csutkára tolom a család menekül az udvarra, szomszédok nincsenek hál' Isten, így néma vita után a családdal is megegyeztem egy diszkrét hangerőben, bár csak a teszt alatt szól így, amúgy meg fülessel játszom, hogy tényleg ne zavarjak senkit.Ebben az árkategóriában csak ajánlani tudom annak, aki gondolkozik hangfal vételén, Modecomot nem hallottam még, de szerintem az sem szólhat jobban, vagy legalábbis nem hinném, hogy érezhető lenne köztük komolyabb különbség.
[ Szerkesztve ]
-
Bucsek
tag
sorry téves
[ Szerkesztve ]
Bucsek közlegény északi futár jelentkezik, uram!
-
GibsonSG
tag
válasz PainKiller13 #23206 üzenetére
Kösz az infót. Akkor nem fogadom el a dolog, hogy ennek bizony recsegnie kell.
-
bok92
addikt
válasz Satan_Claus #23203 üzenetére
Az egyik mikulás, a másik meg télapó...
-
GibsonSG
tag
Sziasztok!
Az új USB tápos hangfalam (Genius SP-HF150) folyamatosan "rotyog" és zúg áram alatt. Egy kommentben olvastam, hogy ez az USB interferencia miatt van, és nem kell rajta meglepődni. Azért én szeretnék rajta kicsit meglepődni és szervizelni garanciával. Számíthatok eredményes szervizelésre vagy hagyjam ahogy van? Fura elhinni, hogy minden USB-s hangfal ezt produkálja. Lehet ez ellen tenni valami?
-
Rover623
félisten
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Elemzés Zenehallgatásról dióhéjban III.
- Teszt A zenehallgatásról dióhéjban II.
- Elemzés A zenehallgatásról dióhéjban I.
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest