- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Redmi Note 12 4G - valaki fizetni fog
- Olasz webshop szivárogtat Honor Magic7 árakat
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- 20 milliárd kameraszenzornál jár a Sony
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
ToniSoprano
addikt
Sziasztok, valaki el tudja egyszerűen magyarázni, az érzékenység (Signal-to-Noise Ratio) mit jelent és ez hogyan hat a hangminőségre ,enneki mi a jelentősége 2.0 aktív hangfalaknál?
-
Zoluska
tag
válasz Gempas 70 #23098 üzenetére
Az 1m egy nagy, két mélynyomóval rendelkező álló hangfalra igaz, abból is egy konkrét típusra (Mission M35i). Ha megnézed a linkelt képet, 5cm-1m tartományt ajánl, vagy 2,2 m-nél nagyobbat, de annyi helye nem sok embernek akad, főleg nem ilyen kis dobozoknak.
[ Szerkesztve ]
-
Zoluska
tag
válasz Gempas 70 #23096 üzenetére
Ezt az ábrát szokták belinkelni:
Nekem hátsó reflexes dobozom van, és meglepődtem, mert azt hittem szívni fogok az elhelyezéssel, ennek ellenére nincs velük gond. Most kb. 20 cm van mögöttük, de voltak már közelebb is, akkor sem búgtak be. Lehet, hogy típusfüggő is, melyik hogy van hangolva, stb. Nem tudom biztosan, mert eddig mindig kerültem a hátsó reflexes dobozokat emiatt, így ez az első. Lehet, hogy mélyfrekvencia függő is, mert tesóm álló hangfalainak pl. kell egy méter a faltól, hogy rendesen kitisztuljon a hangjuk. -
Gempas 70
aktív tag
válasz dudika10 #23093 üzenetére
Az jó.... mégis mennyire legyen a faltól? még a végén maradok a T20 nál.. az az igazság, hogy most nem de később lesz helyem bőven. Nem szeretnék ezért 2x vásárolni, ugyanakkor nem lenne feltétlen baj ha nem tudnám tolni a nagyoknak mert albérletben vagyok. Na ez van és thx
-
ToniSoprano
addikt
válasz afrojack1 #23089 üzenetére
Szia, amit a 2.1-esek közül ajánlottak az a Thonet &Vander Ratsel: [link] Ez egy kategóriával feljebb van, mint amit te kinéztél és van hozzá távirányító is és többen írták, egész jó hangja van, de ez azért közelíti a 30-at. Itt a 2.1-es hangrendszereket nem ajánlják, a de az igaz hogy a basszusa erős, de pontatlan, elmosott, egyenletlen hangzást ad.Játékra, fimnézésre szerintem alkalmas lehet a 2.1 hangrendszer is, igényesebb zene hallgatására nem igazán alkalmas, legalábbis ebben a 2.0 sokkal jobban teljesít, sokkal szebben, részletgazdagabban szól.
Ezt a különbséget igazán akkor érzed, amikor ugyanazt egy 2.1-es és utána egy 2.0-es rendszeren meghallgatod mennyivel részletgazdagabban szól. -
Gempas 70
aktív tag
Hátha valaki olvassa.
"M-Audio BX8 D2 64 000 Ft vagy inkább M-Audio BX5 D2 50 000 Ft ? megéri a nagyobbik az ár különbséget? vagy inkább érdemes az újabb carbon vonalra menni? Asus Xonar hangártyám van."
Előre is THX !
-
Grózi
veterán
válasz ToniSoprano #23088 üzenetére
Nem paráztatok senkit,de tényleg így volt.Lehet én fogtam ki,de nekem 2 bekrepált.
Szakmai kérdéseket fórumon tedd fel légyszíves,ne privátban!!!!Így másnak is hasznos lehet. 475+3 pozitív 0 negatív
-
afrojack1
senior tag
Hali
milyen hangrendszert vegyek? pc-hez és tv-hez használnám! 30k-ig én egy genius gx gaming sw-g2.1 3.000 néztem ki! jah és ami adja rendesen a baszust meg a mélyet![ Szerkesztve ]
SC: Herczku_Death
-
ToniSoprano
addikt
Azért ne kezdj el paráztatni mindenkit, soknak van 1250B és jól működik, szerintem ha annyira rossz lenne nem nem adna a mall plusz egy év garanciát.
Csabi0415: azért amíg bejáratos min egy hét, döngesd ha nem muszály max 50%, de inkább kevesebb, basszus se legyen maxon, legalábbis ezt ajánlják itt többebben.
StSanya: egyébként ez az 1250B sem búg, legalábbis nem hallottam semmi búgást, még közelről sem.
gaben1993: olvasd el a véleményeket, ezen a linen, azt hallottam az nem egy jó széria:[link]
[ Szerkesztve ]
-
gaben1993
tag
Sziasztok.
Nem találtam erre megfelelőbb topik így itt kérdezném meg hogy Genius SP-HF 2020 típusú hangszóró néha nem reagál se a távirányítóra se a gombjaira, elvileg a hátulján lévő főkapcsolóval újraindítva újra jó lesz.(nem az enyém a hangszóró, de megszeretném vásárolni)
Kérdésem hogy javítható e a probléma? -
Csabi0415
csendes tag
Na, megjött a Genius 1250B-m egy órája, amit a mall-osoktól rendeltem. Azóta döngetem és hát szerintem iszonyatosan jó, viszont van vele egy kissebb hiba, mégpedig az, hogyha az elején megpiszkálom egy kicsit a Line in nyílást, akkor elmegy a Balosból a hang. Ezt úgy tudtam orvosolni, hogy párszor még hozzáértem a nyíláshoz. Na ez mi a fene miatt lehet?
UI.: még nem jött át a szomszéd -
StSanya
senior tag
válasz dudika10 #23071 üzenetére
Annyiban kiegészíteném az összefoglalót a Creative GigaWorks T20 Series II tekintetében, hogy - valószínűleg a külső táp miatt - nem búg, tehát akinek valamiért fülhöz közel kell hogy elhelyezze, vagy allergiás rá, annak ez fontos lehet. Meg persze a bemeneti jel függő auto power off és on funkció, bár valaki azt írta, hogy ezt nem mindegyik tudja.
"Használati utasítás amatőröknek való! A profik rengeteg ideig szívatják magukat, majd fórumoznak egy kicsit..."
-
Gempas 70
aktív tag
Üdv!
M-Audio BX8 D2 64 000 Ft vagy inkább M-Audio BX5 D2 50 000 Ft ? megéri a nagyobbik az ár különbséget? vagy inkább érdemes az újabb carbon vonalra menni? Asus Xonar hangártyám van.
Előre is THX !
-
Narancs81
tag
válasz jerry311 #23065 üzenetére
Hi,
Annyira nem kardinális jelenség. Inkább normális mértékű. Ha a volume 40 vagy az fölött van akkor hallható csendes szobában és az lehet zavaró. 30-on szerintem a zúgás mértéke elhanyagolható. Ha nagyon fülelek akkor azért észlelhető 1m-ről. Összeségében azt mondanám nem jellemző a típusra hogy zúgna. De ez szubjektív.
Üdv -
Grózi
veterán
válasz Alan[HUN] #23076 üzenetére
Az még belefér,kíváncsi vagyok a tapasztalataidra.Rendeltem egy Sonart,de hangrendszer ügyben még nem döntöttem.Vagy 2 komolyabb hangfal vagy hozzákötök egy komolyabb mini hifit.(2.1 már biztos nem lesz)
Szakmai kérdéseket fórumon tedd fel légyszíves,ne privátban!!!!Így másnak is hasznos lehet. 475+3 pozitív 0 negatív
-
sutyesz96
őstag
A hangfalam ha egyik pillanatról a másikra kikapcsolt (feszültség alatt) és azóta be se kapcsol az miért lehet?
Külön van az erősítő, szóval reménykedem hogy meg lehet valahogy javítani. Most járt le a gari (tipikusan), Genius SW-G2.1 1250 néven szólították.
No matter what, you keep finding something to fight for.
-
Zola007
veterán
Én beszéltem anno a magyar Genius szervizzel és arra jutottunk, hogy érdekes módon a hivatalos disztributoron keresztül importált Genius hangfalakkal nincs sok gond, csak amiket az ipon, pcx és egyéb számtech webshopok hoznak be szürkeimporttal.
Valószínűleg ezek között vagy sok a már eleve refurbished darab vagy a szállítás során vannak olyan körülmények között tárolva (pára, magas hő, stb), hogy megsínyli, mert ezeknél szinte kivétel nélkül az erősítővel van gond
Mʏ ᴘʜɪʟᴏsᴏᴘʜʏ ɪs: Iᴛ’s ɴᴏɴᴇ ᴏғ ᴍʏ ʙᴜsɪɴᴇss ᴡʜᴀᴛ ᴘᴇᴏᴘʟᴇ sᴀʏ ᴏғ ᴍᴇ ᴀɴᴅ ᴛʜɪɴᴋ ᴏғ ᴍᴇ. I ᴀᴍ ᴡʜᴀᴛ I ᴀᴍ ᴀɴᴅ I ᴅᴏ ᴡʜᴀᴛ I ᴅᴏ. I ᴇxᴘᴇᴄᴛ ɴᴏᴛʜɪɴɢ ᴀɴᴅ ᴀᴄᴄᴇᴘᴛ ᴇᴠᴇʀʏᴛʜɪɴɢ. Aɴᴅ ɪᴛ ᴍᴀᴋᴇs ʟɪғᴇ sᴏ ᴍᴜᴄʜ ᴇᴀsɪᴇʀ. - Sɪʀ Aɴᴛʜᴏɴʏ Hᴏᴘᴋɪɴs
-
Grózi
veterán
Árban is egy kategóriában feljebb van.Lehet én fogtam ki a pocsék Geniusokat.
Az zavar egyedül csak hogy 1 év gari van rá,illetve a búgás.Lehet hogy itt belépőkategória,de egy 30K+-os hangfalpártól már azért minőséget várnék.Szakmai kérdéseket fórumon tedd fel légyszíves,ne privátban!!!!Így másnak is hasznos lehet. 475+3 pozitív 0 negatív
-
dudika10
veterán
Egy kategóriával feljebb versenyez a modecom.
Minőségre is jobb, bár elég sok darabot tekintve az általad említett Geniusból sincs több hibás, mint a hasonló kategóriás termékekből amennyire én rálátok a dologra, de erről egészen pontosat csak a nagykerek tudnának mondani.Degeczi: szólj ha valamit hiányolsz, vagy valamit átírnál!
[ Szerkesztve ]
Prodipe Pro 5 aktiv hangfalpar elado.
-
Grózi
veterán
Oké Urak kezdek képben lenni.Viszonyítási alapnak volt szerencsém 2db itt is ajánlott SP-HF1250B-hoz(3 hónapon belül halt el mindkettő,gariban cserélték de 3.-ra inkább mást kértem helyette),amíg jó volt egész jól szólt szerintem.Szóval ahhoz képest laikusan szólva erősebb hangzást produkál a Modecom?
Minősége jobb?Szakmai kérdéseket fórumon tedd fel légyszíves,ne privátban!!!!Így másnak is hasznos lehet. 475+3 pozitív 0 negatív
-
Degeczi
nagyúr
77.23W...
Most komolyan
- szerinted leméri vki?
- hol számít a tényleges teljesítménye? 10W-al is bőven elég hangerőt lehetne produkálni lakószobákban...(ilyeneknél ráadásul nem csak a két csatorna teljesítményét adják össze, hanem ennél még az egy dobozon belüli két hangszórót is: a végfok IC egyik csatornája a mély-közép, a másik a magassugárzó hangszórót szolgálja ki, így értendő a 80: 4*20)
jé, tényleg nagyon jó lett az aktualizált összefoglaló!
[ Szerkesztve ]
-
dudika10
veterán
Bodz szépen összefoglalta a dolgokat róla: [link]
A búgás nem minden darabnál ugyan olyan erős, a gyártási szórás ilyen olcsóbb kategóriában még viszonylag nagy. Elviselhetetlenül hangos tud lenni 25 négyzetméteren (az összefoglalót meg olvasd át még egyszer alaposan, mert a "tényleg 80W?" kérdés ki van tárgyalva benne ).
-
Grózi
veterán
Még egy utolsó kérdés:
Birtokol valaki MODE COM MC-SHF80U-t?
Ha megosztaná a tapasztalatait,illetve hogy mennyire valós az a 80Watt-azt megköszönném.
Meg az 1 év gari nem tetszik egyedül.Szakmai kérdéseket fórumon tedd fel légyszíves,ne privátban!!!!Így másnak is hasznos lehet. 475+3 pozitív 0 negatív
-
jerry311
nagyúr
Hi,
Az mennyire normális hogy Microlab Solo6c-nek van egy alap búgása a jobb oldalról (ebben van a táp/erősítő/stb)?
Akkor is van neki, ha nincs rákötve semmi, tehát csak úgy magában áram alatt van.Üdv:
j311[ Szerkesztve ]
-
Grózi
veterán
válasz dudika10 #23061 üzenetére
Köszönöm a tanácsod,főleg abban hogy gyengébbek mint a Tytan.A hiba tényleg nálam van,egyik fülem (viccen kívül) 50%-os.
Most abban gondolkodok,hogy esetleg egy minőségi hangfalpárt kéne "megtámogatni" egy mélynyomóládával.
Az 5.1-es rendszerek is izgatják a fantáziám,mert még sose volt.Szakmai kérdéseket fórumon tedd fel légyszíves,ne privátban!!!!Így másnak is hasznos lehet. 475+3 pozitív 0 negatív
-
dudika10
veterán
Akkor csak azt tudom tanácsolni, hogy próbálj használni egy rendes sztereó szettet 2 hétig legalább és utána próbáld ki újra a Tytant (ami egyébként nem a legrosszabb 2.1 éppenséggel, de semmiben nem említhető egy szinten a Kürbis-szel).
A túlzott és rossz basszust nem lehet szeretni (sokat és jót pedig nem kapsz ennyi pénzért), csak hozzá lehet szokni, 6 év alatt a füled remekül alkalmazkodik, és a 2 milliós lineáris rendszer is mélyhiányos lesz a Trust után. Szerencsére ez a folyamat visszafordítható.
Ha ezt sem fogadod el, akkor viszont ne kérdezz fórumon, hanem kerekedj fel, hallgass meg jópár szettet, és azt vedd meg amelyik tetszik, mert a témában jártas embertől nem kaphatsz olyan tanácsot, amit hallani szeretnél, ha valaki olyan tanácsot ad, fuss.
Az általad kinézett rendszerek egyébként szerintem gyengébbek mint a mostani Tytan.[ Szerkesztve ]
-
Grózi
veterán
válasz dudika10 #23059 üzenetére
Nem kell félni,nem ülök fel egykönnyen!
Most is 2.1-es rendszert használok,egy Trust Tytan 2.1-et-de mivel 6 éves és lenne rá jó áron vevő így újban gondolkodok.Mivel finoman fogalmazva nem vagyok vájtfülű nekem bevált.Mivel informatikus lévén sok minden megfordul a kezem között,így például a sokatok által dicsért Thonet Vander Kürbis 2.0 is.Az már biztosan az én hibám,hogy szerintem a Tytan szebben szólt.Szeretem a túlzott basszust biztosan...
Mivel a topic címe enyhén becsapós és voltam olyan láma hogy az összefoglalót nem olvastam el-ezért érdeklődtem itt az adott termékekről.
Én nem állítom és nem hiszem el hogy nem jók játékra és filmre a 2.0-ás minőségi hangfalak-az már az én szegénységi bizonyítványom,hogy nekem jobban tetszik hangra a 2.1-es rendszer.
Béke!!!Szakmai kérdéseket fórumon tedd fel légyszíves,ne privátban!!!!Így másnak is hasznos lehet. 475+3 pozitív 0 negatív
-
dudika10
veterán
Ha azt olvasod, hogy az általad kinézett termékek nem jók, akkor nem máshol kell kérdezni, hanem el kell töprengeni azon, hogy vajon miért nem jók (ebben segít az összefoglaló), és utána választani kell akár a mi segítségünkkel olyat, ami jó.
Ha átmész másik topikba, és ott ajánlani fogják ezek közül bármelyiket is, akkor az egyből megfelelő választás lesz?
Az általad linkelt boltban megtalálhatóak az összefoglalóban említett kellemes minőségű sztereo rendszerek. Vess azokra egy pillantást, és ne higgy a legendákban, amelyek szerint játékra és filmre nem jó a 2.0, ezek egyszerűen butaságok.
-
Grózi
veterán
Üdvözlet a hozzáértőknek!
Pc-re zenehallgatásra+játék néztem ki ezt a 3 rendszert,ki melyiket ajánlja illetve ha valakinek volt-van ilyen,mik a tapasztalatai?
http://www.ipon.hu/webshop/product/genius_sw_hf_5.1_4500_fekete/182693
http://ipon.hu/webshop/product/genius_sw_g5.1_3500/419887
http://www.ipon.hu/webshop/product/genius_sw_g_2.1_3000/201460Szakmai kérdéseket fórumon tedd fel légyszíves,ne privátban!!!!Így másnak is hasznos lehet. 475+3 pozitív 0 negatív
-
Cassio1987
tag
-
Degeczi
nagyúr
válasz Cassio1987 #23048 üzenetére
TV-hez egyik sem ideális, nincs infra távvezérlésük
-
XtremLor
őstag
válasz ToniSoprano #23042 üzenetére
A 2000A-tol nekem az 1255A is jobban tetszett, a 2000X-et nem halottam viszont azt elhiszem hogy jo volt, mivel 1250x-em volt, anyumnak bodz 24-es modecomat vettem meg, ennek a hangja viszont jobban tetszik mint a kis geniusok!
"Legen...Wait for it...Dary"
-
mqm
senior tag
Sziasztok!
Egy egyszerű (buta) kérdésem lenne. A Kürbis-t Jack dugóval kell csatlakoztatni a pc-vel? -
Tamoo
MODERÁTOR
Maradjunk annyiban, hogy a jótól mindkettő nagyon messze van. Persze ennyiért nincs is sok elvárás. Amit az Ohm-okról írtál nettó hülyeség. Remélem nem sértelek meg.
-
ToniSoprano
addikt
válasz Rover623 #23043 üzenetére
Bocs nem értek, hozzá ezért kérdeztem. Azért gondoltam, hogy jobb a több ohmos hamgszóró, mert a neten rákerestem, és több helyen írták, hogy tisztább hangot ad. Ez nekem is furcsa, mert pont azért tetszik a az 1250b mert baromi tisztán, akusztikusan szól. Én főleg az élő, akusztikusabb jellegű felvételen, mintha a színpadot is el tudnám képzelni, kb hol lehetnek a hangszerek.
-
Degeczi
nagyúr
válasz Cassio1987 #23041 üzenetére
TV-hez továbbra is tökéletes egy ilyen DAC (ami nagyjából egy szinten lehet egy hangszóróba építettel), ha sztereóban gondolkozol.
Ami fontosabb lehet, h infrás távvezérlése legyen a hangrendszernek a kényelmes használathoz. -
Degeczi
nagyúr
"ezen a szinten is nagyon érezhető a különbség"
Hol érezhető egyáltalán?
Meg nem mondod két hangszóró hangja alapján, melyik 4, melyik 6 vagy 8 ohmos... Az csak az erősítő felé lényeges paraméter: az pedig az ilyen hangrendszerekben eleve adott, fixen beépített - így itt teljesen lényegtelen értékről van szó... -
Rover623
félisten
Szerintem ezt a hsz.-t töröltesd!
Legalábbis azt a részt, ahol azt fejtegeted, hogy a "négy láb jó, két láb rossz"!primus inter pares
-
ToniSoprano
addikt
Nem olvastam el az előzményeket, egy 2000A paraméterei alapján jobb mint egy 1250B, méretéből adódóan, és hogy az ha jól láttam még 8 ohmos hangszórókkal rendelkezett. Az 1250B 4 ohmos, de szerintem nem rossz ár érték arányú 8900 Ft-ért 2 év garival, de valószínűleg visszalépés lenne neked.
Az 1250B-nél inkább az a baj, hogy nincs tartaléka, nekem ha nincs maxon a basszus pl középállásban van, akkor kicsit kopogós a hangja, de ha maxon van akkor nekem akkor nagyon tetszik a hangja és egész jól előjön, kinyílik a basszus tartomány is. Szóval itt azért érezhet már a spórolás a gyártási költségeken, de nagyon nagy az ugrás nekem árban mert egy Kürbis, vagy Modecom 56u 25-26 ezer Ft fölött kezdődik és egy év gari van rá.
Tényleg a 8 ohmos hangszórók 6 ohmos hangszórók és 4 ohmos hangszórók között ezen a szinten is nagyon érezhető a különbség? Azt láttam pl a Kürbis 6 ohmos.
[ Szerkesztve ]
-
Cassio1987
tag
válasz Degeczi #23040 üzenetére
Dac alatt ezt a 2ezer ft-s digital to analog audio adaptert értettem
http://www.ebay.com/itm/Digital-Optical-Coax-Coaxial-Toslink-to-Analog-RCA-L-R-Audio-Converter-Adapter-/141279124899?pt=US_Audio_Cables_Adapters&hash=item20e4e45da3
Elnézést nem vagyok a témában jártas
Szóval a tv-re kellene egy hangfal és ott csak digital optical kimenet van. van rá kb 50kSzerk : próbáltam linkelni hogy kattintásra jó legyen de nem jött össze nem szoktam linkelgetni
[ Szerkesztve ]
-
Degeczi
nagyúr
válasz Cassio1987 #23039 üzenetére
Ront?
Természetesen típusfüggő, de szinte teljesen biztos, h jobb, mint a hangszóróba beépített "tudjuk le a legolcsóbban" DAC lenne... -
Cassio1987
tag
válasz Degeczi #23038 üzenetére
Filmnézéshez kellene a hangfal, most is optikás daccal van bekötve a tv-re egy edifier c2 hsc2330, a tv meg hdmi-n kapja a jelet a pc-ről. Az edifiert akarom átrakni a pc-hez és ez helyett keresek egy megfelelőbb hangfalat filmnézéshez a tv mellé. Azért akartam közvetlen optikai bemenetest mert nem tudom a dac mennyit ront a hangminőségen
-
Degeczi
nagyúr
válasz Cassio1987 #23037 üzenetére
Valszeg jobban járnál ha külön választanál tetszés szerinti hangszórókat és optikai bemenetes DAC-ot
-
Cassio1987
tag
Sziasztok.
Ajánlanátok nekem hangfalat 50000ft-ig? Lehet 2.1 meg 2.0 az egyetlen kritérium, hogy rendelkezzen optikai digitális bemenettel. Köszi
[ Szerkesztve ]
-
dudika10
veterán
"A 2000A egy gyengébb hangfal, ..."
Nem tudom mi alapján jutottál erre a következtetésre. A 2000A pont ugyan abban a kategóriában versenyzett, és csak spekulálni tudok, de nem hiszem, hogy a frissítés oka a hangminőség javítása lett volna (, ha ez volt a cél, azt nem érték). Minden bizonnyal a gyártási költségeket akarták csökkenteni, ezért is lett a doboz is egy mérettel kisebb.
Semmi nem indokolná egy 2000A 1250B-re való lecserélését.
-
Tamoo
MODERÁTOR
-
ToniSoprano
addikt
Még annyi kiegészítés, hogy az 1250B-nek kell kb. 1 hét hogy bejártódjon, először kicsit nyers, és a hangszóróvédő selymet levéve róla szebb, nyíltabb hangzást ad. Azért nem kell csodát várni tőle, de az árát bőven megéri. A basszusa szerintem szép, természetes, akkusztikusabb jelleggű, nem hörgő, dübörgősebb jellegű, mint a 2.1-eseknél.
Nehéz ezeket dolgokat jól leírni, ha van lehetőséged rá, a legtutibb ha meg tudod valahol hallgatni pl. Pesten az Aréna Plázában lévő MM-ben ki van rakva.
-
zsocy
őstag
A 1250B az egyik ajánlott hangfal itt a topikban, az áráért nem nagyon van nála jobb a kategóriában.
A 2000A egy gyengébb hangfal, szerintem ha tudod akkor add el, és cseréld akár egy 1250B-re, jobban jársz vele.A T&V Kürbis pedig még jobb, de kicsit több mint 2x annyiba is kerül.
-
ToniSoprano
addikt
válasz sutyesz96 #23022 üzenetére
Szerintem nem rossz a basszusa, kevesebb mint egy 2.1-esé, de legalább pontosabb és halkan is szépen, pontosan szól sztereóban és nem rezonál be. Igazándiból nekem az az ideális beállítás, ha basszus szabályozó maxon van, a magas félen.Ha tudod próbáld ki az 1250B-t az a tuti, pl. Pesten az Arena plázában a Mediamarktban ki van téve, ki lehet próbálni, érdemes összehasonlítani a 2.1-esekkel.
-
arni1
aktív tag
Sziasztok!
Múlt héten vásároltam egy genius 2.1 1700-as típusú hangfalat. Létezik, hogy a mélynyomó máris berezonál? nem külső tárgy rezem, remeg vagy nem is tudom hogy mondjam, konkrétan a mélynyomóból jön. Tudom, hogy alsó kategóriás és ne várjak sokat, azonban a szobámat megdöngeti ez is, de remélem nem ment tönkre..
Valaki járt már így?
-
.OM.
aktív tag
Sziasztok,
Sajnos a 10 éves Gembird 4.1-es aktív hangfalszettem megadta magát.. Aki ért hozzá, bizonyos, hogy helyre tudja pofozni, mert csak kicsit búg és recsegnek a potik - de én bele sem kezdek. Mivel kidobni nem akarom, majd keresek neki egy új gazdát..
Újat kell vennem sajnos.
Mivel néha hallgatok rádiót vagy 1-1 zeneszámot, inkább játékhoz esetleg filmezéshez kell, nincsenek nagy igények, csak amit a "neves" elöd is tudott:
- max 10 W összesen elég
- vezetékes is lehet, de kell kb 2-3 méter a sateliteknek ládától
- a mély inkább zúgjon, de ne kopogjon, az kikészít
- a mélyet és a magasakat lehessen állítani egy-egy potivalKöszi a segítségeteket elöre is,
.om.ex .Oldman.
-
Ribi
nagyúr
válasz Mistic97 #23021 üzenetére
Neked 5.1 miatt a F/L, F/L, S/L, S/R, SUB, CEN kell, a ML, MR csak 7.1-hez.
Ami az 5.1-hez kell 6 drót az legyen bekötve.
Zene CD-t szerintem normális, hogy csak 2.1-en szólaltatja meg, mert zene CD arra lett tervezve. Lehet, hogy az erősítőben be lehet állítani, hogy stereo esetén hátra is adja a hangot. És valószínűleg a TVnél is ez van, hogy stereót kap azt meg csak fronton adja alapból.
Keresd meg a gép alaplapjának leírását, de általában ezek színnel vannak jelölve, szóval neten rákeresel akkor is megvan, hogy mit hova kell kötni. Pl ez a leírás -
sutyesz96
őstag
Valaki írna egy kis tapasztalatot Genius 1250B basszusa terén?
Vagy ez inkább hétköznapi háttérzenére van?
No matter what, you keep finding something to fight for.
-
Mistic97
újonc
Rákötöttem a hifire a hangszórókat és a mélynyomót. Filmeknél csak a sub és a 2 front hangszóró szól, de ez talán azért, mert a TV nem támogatja az 5.1-et. Viszont az a baj, hogy, ha a hifibe berakok egy zene CD-t akkor is csak a sub és a 2 front hangszóró szól.
Rá akarom kötni PC-re, van 1 db AUX csatlakozóm, összekötöttem a 2 front hangszórót és a gépet, de nem szólnak. Előfordulhat, hogy azért nem szólnak, mert mindet be kell kötni? Ha ez igaz, akkor venni fogok még 2 AUX kábelt, de egyelőre leírnám, hogy a gép támogatja az 5.1-es és a 7.1-es hangrendszert is.
A házimozi WEG WDV-410-es modell ( http://www.blatechno.co.rs/WEG-DVD-SISTEM_2843-proizvod ).
A csatlakozók nem a szokványos 5.1-es rendszereké. Van a csíptetős kimenet csoport a hangszóróknak (jól kötöttem össze a házimozit és a hangszórókat!), van egy csoport a 6 hangszórónak, ahova AUX kábelt tudok bedugni és ezt kötöm elvileg a gépre (ez a F/L, F/L, S/L, S/R, SUB, CEN), illetve van 2 dugó, ami 1 csoportba tartozik (ML, MR), és van még egy csoport, ez valószínűleg a TV-hez megy (Y,Cb, Cr, COAX, CVBS, S-VIDEO).
Fogalmam sincs hogyan kéne összekötni, a könyv nincs meg.
Előre is köszönöm a segítséget!
-
-
Ribi
nagyúr
válasz HUAFBANDITA #23018 üzenetére
Esetleg leírod hogy miről van szó?
Amúgy nem valószínű, hogy normális. -
HUAFBANDITA
tag
Sziasztok!
A/B osztályú bi-amplified erősítő hajtja a monitorjaimat. Negyed hangerőn (hátul), Dac max félig tekerve, és kb 1 óra után süti a kezemet a hűtőborda! Ez normális? Kicsit idegesít a dolog, bár órákig nem szokott menni, de akkor is...
-
Degeczi
nagyúr
válasz Alan[HUN] #23010 üzenetére
Valszeg pont a távvezérlőben, vagy annak csatlakozájában lehet a gond, ezért nem kap a végfok jelet - bár persze lehet hiba az előfokban is
De mindegy, a lényeg úgyis ugyanaz, h vissza kell vinni (ha egyébként a távvezérlő csatija jól be van dugva a helyére)
(egyébként a hangerőpoti alatti bemenet még jól is jár a 1.5 m-el: a hátsó RCA bemenetek jele oda-vissza, vagyis 3 m-t utazik a hülye távvezérlés miatt...)
-
Tamoo
MODERÁTOR
Sziasztok
A Genius 1250B hangban "elmarad" a régebbi 2000A-tól ugye? Nekem utóbbi leledzik itthon, csak bosszantóan nagy alapzaja van már elég régóta. Jó lenne kezdeni vele valamit. (Ötlet erre esetleg? )
T&V Kürbis méreteit meg tudja mondani valaki?
[ Szerkesztve ]
-
Alan[HUN]
senior tag
No, megérkezett az SHF80, ami szép és jó, tök igényes, gyönyörű, guszta, a távirányító pedig egy ergonómiai mestermű (azt leszámítva, hogy a line in-t utaztatja még vagy másfél métert), csak éppen nem szól. Nem kicsit, nem nagyon, egyáltalán. Amiket próbáltam:
Laptop jack out - RCA IN 1, saját kábelével és egy bizonyítottan működő kábellel is
Musiland line out (RCA) - RCA IN 1 (ASIO/wasapi exclusive, saját kábelével, és ezüstözött csodakábellel is)
Musiland Headphone (Jack) - Modecom Line in (ASIO/wasapi exclusive)Sajnos jack-jack kábel most nem volt kéznél, így a laptop jack - Modecom line in kimaradt, de azt hiszem nem az hozza meg a csodát...
Egyéb hibalehetőségek: megjegyeznivalók:
- tápkábel jó, bekapcsoló működik, szép kéken virít a hangerőszabályzó
- hangerő minden esetben fokozatosan fel lett tekerve minimumról maximumra, semmi (mondjuk legalább nem is zúg)
- RCA IN - jack out esetén a jack bökdösésére nem jelentkezik az a csodálatos pörcögés
- hűtőborda melegszik
- kívülről sérülésmentes, döntögetem, nem zörög
- bass/treble középállásonNekem úgy fest, hogy valahol az RCA bemenetnél menekül a jel, kérdés, hogy tehetek-e még valamit, vagy vihetem vissza cserére?
-
B.Á.L.!.N.T
senior tag
válasz Alx.Mercer #23006 üzenetére
Hááát, jó nehéz,jó nagy,de mindezek mellett nagyon szépen szól Már több fajta zenét kipróbáltam (csak úgy). Attól függetlenül én house-t és annak mindenféle változatát tolom.
A magasok jók a mélye nagyon kellemes,ha adok rá kraftot durván löki a mélyet. Szóval ez mellé nem kell mély láda.
Egy kicsi alapzaja van,de nem zavaró. Szóval így egyenlőre ennyit tudok elmondani. -
Alx.Mercer
aktív tag
válasz B.Á.L.!.N.T #23004 üzenetére
Egy kis beszámolót szívesen hallanánk.
-
AMDFan
addikt
válasz B.Á.L.!.N.T #23004 üzenetére
-
B.Á.L.!.N.T
senior tag
Na megjött a Prodipe Pro8
Hát ja, hub@zdmeg
-
Joao
tag
Sziasztok!
20-25k környékén keresek hangfalat, nagyrészt zenehallgatásra, illetve filmezésre. A szoba nem túl nagy, nagyjából 15 nm. Nekem is jó lesz a mostanában ajánlott T&V Kürbis?
Illetve ehhez érdemes nézni DAC-ot, vagy nem az a szint még? (Egy Fiio X3-am van, ha ez segít a dolgon.) -
sutyesz96
őstag
-
ToniSoprano
addikt
Ha kicsit visszaolvasol, akkor a fórumon, és az összefoglaló linkjében le van írva miért kockázatos 2.1-es hangrendszert venni a 2.0-val szemben. És most konrétan nézzük a Laut, Kürbis összehasonltást:
pro Kürbis és csak a sima adatokat hasonlítsuk össze:
1. Laut-ban csak három hangszóró van , így a basszus monóban szól, a Kürbisben 4 hangszóró van, a basszus sztereóban szól, (szerintem természetellenes hogy a magas hangok sztereóban, a basszus monóban szól.)
2. A Laut mélynyomója 6,5 colos amiből egy van, a Kürbisnek két 5,25-ö Ras közép-mély nyomója van.
3. A 2.1-nél (laut) ahogy az összefoglalóban le van írva, általában a mély hangok túlzóan ki vannak emelve (fárasztó), és sokszor hiányzik a közép tartomány, 2.0-nál (Kürbis) szép közép-magas tartomány.pro 2.1 rendszerek:
a mély elvileg 40 hzig lemegy frekvenciában, szemben a kürbis 50 Hz-ével, tehát erőteljesebb lehet a basszus,
(de pont ezért van általában elég nagy luk középtartományban, mert a Lautnál a teljes közép alsó, felső és magas tartományt egy 3 colos hangszórónak kell lefelednie, így itt kevésbé részletgazdag, itt eléggé torzíthat.)Szóval lényeg a lényeg, ha a természetes, részletgazdag hangzás fontosabb egyértelműen a Kürbis alázpl. igényesebb zene, ha csak játékra, kataszrófafilmek, játék ahol nem fontos a pontosság akkor egy 2.1-nál dübörgősebb a túlsúlyozott basszus miatt, de akkor már inkább T&V Ratsel, mert arról írtak jókat.
De a tuti ha meg tudod hallgatod a kettőt egymás után és akkor meghallhatod a különbséget amíről többen írtak.[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Elemzés Zenehallgatásról dióhéjban III.
- Teszt A zenehallgatásról dióhéjban II.
- Elemzés A zenehallgatásról dióhéjban I.
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest