Hirdetés
-
Mobilarena

Új hozzászólás Aktív témák
-
schawo
titán
válasz
foosballfun
üzenetére
Lehet, hogy nem pont ugyanazt várjuk el egyenletesség címén.

-
foosballfun
tag
válasz
schawo
üzenetére
Prodipe Pro 5, M-Audio BX5, Mackie MR 5 MK3, KRK Rocket RP5 G3, Yamaha HS-7. Ezeket hallgattam még januárban, most csak a Yamahát. A kisebbek és a nagyobbak is több közepet adtak szerintem. Csak korábban inkább az erősebb mély volt az, amit akartam, most pedig ez a "közép hiány" feltűnt.
-
Agyzuzo
addikt
válasz
HUAFBANDITA
üzenetére
Én használok több ilyen kábelt, nagyon jó kis cucc, kifejezetten szeretem a hangját.
Szóval ajánlom, a Kácsa kábelek az árban kb. 2-3x nagyobb márkás cuccok szintjét hozzák. -
schawo
titán
válasz
foosballfun
üzenetére
Nem tudom milyen 6,5"-os monitorokat hallgattál, de ez így általános véleménynek eléggé túlzó. Az én tapasztalatom éppen ellenkező, a legkiegyenlítettebb hangzást alsó középkategóriában (100-200) a 6,5"-osak produkálják, természetesen mélynyomó nélkül.
-
foosballfun
tag
Pénteken ellátogattam a Hit Space-be. A Yamaha HS 7-et szerettem volna meghallgatni a hozzá való mélynyomóval. Sajnos az nem volt a raktáron, így "csak" egy Mackie MR10s mk3-at kötöttek be nekem a HS 7-el, mellé pedig Yamaha HS 8-at mélynyomó nélkül.
Elég vegyes kép alakult ki bennem. A legtöbb zenéhez ugyanis fölösleges a mélynyomó. Egyedül rap, hip-hop és dubstep volt az a stílus, amihez tetszett. Rock és komolyzenéhez viszont nagyon rossz volt. Azután beszélgettem az egyik eladóval, és eléggé egyetértettünk abban, hogy ha nem zenekeverésre használjuk ezeket a hangfalakat, csak zene hallgatásra, akkor jól járhatunk egy mélynyomóval, abban az esetben ha nem komoly zenét hallgatunk.
Viszont a 6"-es hangfalakról változott a véleményem. Rengeteg közép hang elveszik, egy 5" vagy egy 8"-es képest. Ha szeretnénk döngetni, akkor egy 5" + mélynyomó párossal járunk a legjobban, ha kicsit kevesebb, de erős basszust szeretnénk, akkor pedig mindenképp 8"-est válasszunk. Amúgy az eladó sem ajánlott semmilyen 6"-es hangfalat 100-200 ezer forint alatt (még Mackie-t sem).Szóval aki épp vásárlás előtt áll, az mérlegeljen alaposan előtte. Annyit még hozzá tennék, hogy itt a 2.1-et stúdió hangfalakra értettem, nem pedig Logitech és hasonló társaikra.

Remélem tudtam valamelyest segíteni! -
HUAFBANDITA
tag
Sziasztok!
Dac és a sub közé néztem ki egy ilyen kábelt [link] szerintetek?
-
Nalimir
csendes tag
válasz
redbull86
üzenetére
3 hónapot Németországban kell töltenem, ezért gondoltam, hogy ide veszek egy Edifier R1900TII-t, hogy ne a notebook kiváló hangszóróit kelljen hallgatnom.
Miután hazaértem és úgy állok, akkor az Edifiert eladnám otthon, hogy lecseréljem a Prodipe-ra.
Így valaki otthon jól tudna járni, hisz jó áron tudna hozzájutni az egyébként nem annyira elérhető Edifier-hez, nekem meg szinte ingyen volna 3-4 hónap zenehallgatás.
Kábelekért szétnézek itt helyben, mert bár Saturn, meg Conrad van, de a Kácsát hírből sem ismerik
-
schawo
titán
válasz
severance
üzenetére
Ez arra van hogy maónikasaú alatt az álcelebek hangosabban vitatkozhassanak, mint a tévé beépített recsegőjéről. Semmilyen hangminőséget nem szabad tőlük elvárni, zenére teljesen alkalmatlanok. Szóval ha jót akarsz magadnak, akkor gyorsan kukázod a projektoros projektet (
).Ajánlunk sokkal jobbat. Mennyi pénzt szánsz a mutatványra? És mi a túrónak bluetooth?
-
severance
csendes tag
Sziasztok!
2.1 hangrendszer vásárlása előtt állok és eléggé rákaptam a hangprojektorra. Konkrétan a Samsung HW-F450 re.
Tudnátok mondani ellenérveket hogy miért ne ezt vegyem meg?
20-30m2 szobába kellene vegyes muzsika hallgatására, másra nem és jó lenne ha Bluetooth-os lenne. PC-hez kötném szóval 3.5 kimenet legyen rajta.
Köszöntem

-
HF77
őstag
üdv
segítségre lenne szükségem!
előkerült az ágytartóból egy ilyen hangfal szett:
Videoton Saphir 1 Dp 202Aettől szerintetek mennyiért lehetne megválni?? (nálam csak a helyet foglalja)
köszi
-
schawo
titán
válasz
anytime
üzenetére
Meg egy dolog. Ezen az erositon van egy harmas RCA kimenet, csak akkor sikerult hangot kicsiholnom a rendszerbol (notira tolva a mikit), ha az erositohoz kapott rca - jack kabelt hasznaltam.
Ezt nem pont értem. A kábellel van gond? Bármilyen egyéb RCA kábellel nem megy?
Milyen jelszintet ad le a mikrofon? A a noti mikrofonbemenetébe dugtad, vagy a vonali bemenetbe? Ha a mikibemenetbe, kellett-e mic boostot használni, vagy le kellett venni a hangerőt? Ha a mikibemenetbe dugtad, akkor ki tudnád próbálni vonali bemenetben is elég-e a jelszint?
-
Victoryus94
őstag
Köszi mindenkinek!

-
redbull86
aktív tag
válasz
Victoryus94
üzenetére
Csak 2.0 jöhet szóba ha valóbam jót szeretnél,.. esetleg t20,..
-
B1T3
addikt
válasz
Victoryus94
üzenetére
Szerintem mindenképpen 2.0.
-
Victoryus94
őstag
20 ezer alatt/körül 2.0-ás vagy 2.1-es hangfal ajánlott inkább?
Nem a hangerő, inkább a minőség számít.
Zenehallgatás (pop-rock), és filmnézésre használnám elsősorban. -
anytime
őstag
válasz
schawo
üzenetére
Jo napot!
Itt is
, orulok 
Az elso elkepzelesem az volt, hogy a meglevo mini-hifi ket kis hanfala koze tennem be az uj, mono hangfalat. Persze, fogalmam sincs, hogy ezokozhat e hangzasbeli (garjedes, stb ...) problemat, hisz ahogy az irasombol is latszik, tok laikus vagyok a temahoz.
Meg egy dolog. Ezen az erositon van egy harmas RCA kimenet, csak akkor sikerult hangot kicsiholnom a rendszerbol (notira tolva a mikit), ha az erositohoz kapott rca - jack kabelt hasznaltam.
Este kiprobaltam a hangzas egy BOSE mini-vel. Az oszver mukodott, a lsnyom boldog volt, de nyilvanvaloan a mini hangfal olyan kicsi, hogy erosen tud torzitani, na meg csak arra kellett, hogy kiprobaljam, mukodik-e az erosito.
Szoval a ketyereim rendben, mar csak egy jo ajanlat kellene hangfalra.

Koszonom a segitseget itt is, mint a monitoroknal!
Udv:
A -
Nalimir
csendes tag
Szia,
köszönöm a válaszod.
A hely nem titok, az amazon.de-ről rendeltem 89,9 euróért.Az ajánlásod alapján, pontosabban a Klotz áraiból kiindulva a 3e Ft körüli kábelt írtad iránynak, ha nem tévedek.
Ezt mennyivel volna érdemes emelni, ha az Edifiert terveim szerint később lecserélném egy Prodipe Pro 5 V2-re?
Vagy az annyival nem nagyobb kategória, hogy érdemes legyen jobb kábelre beruházni? -
eboostr
aktív tag
válasz
Koppy96
üzenetére
Nem, ha a géphez akarod kötni a hangfalakat akkor egy ilyen jack-rca(katt) kábelre lesz szükséged, amit a minihifi hátán lévő aux in bemenetre csatlakoztatod. Az ismeretlen dugasz banándugó

-
Koppy96
tag
Hoppá
mint most kiderült nem is RCA van a hangfalnál, hanem számomra ismeretlen dugasz..
[link] -
Koppy96
tag
Sziasztok!
Van egy Philips micro hi-fim amiből RCA kábel megy a hangfalakig. A Hi-Finél ilyen csiptetős vége van a kábelnek.
Valahogy megoldható abból a végéből Jack dugót csinálni ? Szeretném a hangfalakat a gépre dugni, szóval valahogy a két hangfal 2-2 kábelét kéne valahogy összehozni egy jackbe. -
anytime
őstag
Sziasztok!
Nem vagyok jártas a topic témájában, ezért előre is elnézést kérek Tőletek, ha rossz helyen, rossz kérdéseket teszek fel. Ebben az esetben irányítsatok át a megfelelő helyre.
A kislányom 6 éves és eléggé belehabarodott a zene világába, aminek én nagyon örülök. Mindennapos a zenehallgatás és az éneklés.
Az elmúlt hónapok slágere lett a centerről lejátszott zenére való ráéneklés, amit szeretnék neki megfejelni azzal, hogy valódi énekesnő legyen és egy mikrofonos megoldáson keresztül hallhassa a saját hangját is.
Van nekem korábbról egy KÖNIG HAV-KM10 -es karaoke erősítő / keverő szettem egy jó kis mikrofonnal, valamint ha a zsinór akadályozna bennünket, akkor 2 darab FM-8051-es wifi-s mikrofon párosom is. Kipróbáltam a laptop mikrofonbemenetén, a régi kis erősítő és a wifi-s mikik működnek.
Tisztában vagyok vele, hogy ezek nagyon alap dolgok, de anno mi a házibulik során, meg voltunk velük elégedve, igaz nem is támasztottunk nagy követelményeket a cuccok felé. Jelenleg nem tudom megoldani, hogy TV-re dobjam az erősítő hangját, nincs is a gyermek szobájában TV.
Amit szeretnék, az a következő.
Lányom lejátssza a a hifi-n keresztül a saját zenéit, mint eddig, de most már kezében valamelyik mikrofonnal, úgy énekelne, hogy az ő hangját azonban, a fenti cuccokkal összerakható hangfalon keresztül hallaná, miközben külön tudna játszani a két rendszer hangerejével. Ha a sajátját jobban szeretné hallani, akkor lejjebb veszi a centert és / vagy feltolja a hangfal hangerejét.
Szóval ajánljatok nekem olyan hangfalat, ami erre a célra alkalmas lehet és tudja bömböltetni, élvezni a saját hangját. Olyan legyen a hangfal, amit akár mi is használni tudunk egy kareoke során, mikor is a számgépről áttoljuk a youtube-os kareoke számokat a TV-re, magán a hangfalon keresztül meg halljuk a mi énekünket
Később, ha megtanul olvasni, akkor ő is tudja majd erre a célra is használni a hangfalat.Keretet nem nagyon írnék, de max. 50 eFt amit erre a célra tudnék szánni, ha egyáltalán a meglévő erősítő és wifi-s mikrofonokkal összehozható a rendszer.
Nem vagyok jártas a szakmában, ezért kérlek benneteket, hogy így kezeljétek a kérés és így is ajánljatok a számomra. Nem szeretnék mókolni, csak a a hangfalat megrendelni, hazahozni és élvezni az előadást

Elnézést, ha hosszú voltam és előre is köszönöm a segítséget!

Üdv:
A -
Nalimir
csendes tag
Sziasztok,
mivel jelenleg elég szűkösek a szórakozásra költhető forrásaim, így lejjebb adva az igényeket az Edifier R1900Tii-re esett a választásom, amit tegnap meg is rendeltem.
A kérdésem a gyári kábelekre vonatkozik, úgy hallottam, hogy elég gyatra minőségűek, szinte kötelező azokat lecserélni jobb minőségűre.
Az világos, hogy felesleges több tízezret kiadni kábelre, hisz egy 28 ezres cuccnak azért megvannak a határai, de mégis nagyságrendileg milyen kábelt, vagy milyen értékhatárig érdemes venni, amire egy ilyen értékű cuccnál érdemes befektetni?Köszönöm válaszotokat
-
kekkec
aktív tag
Sziasztok!
Logitech Z-2300 hangcuccom bal hangszórója serceg, ha a hangerő potit tekerem.
Lehet ez a potméterben felgyülemlett kosz miatt?Köszi előre is a segítséget!

-
ArGab
őstag
válasz
redbull86
üzenetére
Az asztalon van egy kis emelvény/polc, a súly nem lesz gond, alatta van az emelvény lába. De csak 85 centi a hely, 53 centi amit a monitor elfoglal, marad 16-16. Reméltem hogy az ívelten kiemelkedő oldala miatt talán lesz elég hely, ha balra és jobbra "lelóg", és a talpa még az emelvényen marad.
#21767: Edifier R1600T Plus
-
redbull86
aktív tag
Lehet benézrtem,....
Sorry -
ArGab
őstag
Valaki tudna segíteni? A Mode Com MC-SHF80U-nak mekkora a szélessége? A honlapjuk alapján nem egyértelmű (180x200,5x305,5mm).
Illetve azt meg tudná mondani valaki hogy a talp milyen széles (a kiugró oldalak nélkül)? Amiért kérdezem: polcon az egyik mellett balra, a másik mellett jobbra lenne hely úgy, hogy lelóg a polcról, csak kérdés hogy a talprésze elférne-e így az elérhető helyen. -
-
redbull86
aktív tag
válasz
Ereshkigal
üzenetére
Jók is szerintem... meg fele átlag felhasználásra az is teljesen!
-
Villa7
aktív tag
Hello
Lehet hülyeség! xD
Engem az érdekelne, hogy van egy Logitech Z-623-am és ezt tudom bővíteni még egy 2.0-ás hangfallal? Mivel van egy jack bemenet a hangfalon és abba raknék még egy 2.0 -ást hangfalat akkor szólna a 2.1 + 2.0 amit hozzá kötöttem? -
-
trust007
tag
válasz
gyurczy
üzenetére
Szerintem, ha a közeledben van amolyan rádió/tv műszerész, ott érdemes próbálkozni.
De először megnézném a kábeleket, hogy nincs- e szakadás/érintkezési hiba vhol.
Árát tekintve ezek a "rendszerek" javíttatása (ha nagyobb gond van pl. erősítő) nem gazdaságos.
Ha nagyon nincs pénzed újra, nagyon max. 2000Ft-ot szánnék a javításra ,egyébként kuka. -
gyurczy
őstag
Sziasztok!
Logitech X-230-at hol érdemes (és érdemes-e egyáltalán) javíttatni? Nem szól csak 1 hangszóró a háromból.
-
redbull86
aktív tag
válasz
Ereshkigal
üzenetére
genius 1255B esetleg ha nem akarsz rá költeni annyit,.. az 10-12e ből meg van Kb,..
-
Dashes
őstag
jo allapotu logitech z3-at mennyiert lehet mostanaban eladni?
-
Monya78
veterán
válasz
Ereshkigal
üzenetére
Másik kettő, nagyon alap stúdió hangfal.
-
-
Monya78
veterán
válasz
Ereshkigal
üzenetére
Pont ilyesmi kicsi méretben és árban gondolkoztam magam részére is
dönteni még nem tudtam sajnos.Ezek gondolatát nem vetettem el magamtól:
Cerwin-Vega XD3 : [link]
Alesis Elevate 3: [link]
Creative T20 II : [link]Creative T20 II tulajokat itt is találhatsz + magyar tesztet
első kettő nehezebb eset, külföldi hozzászólások között nézegettem: pl alesis elavate 3 : [link] , cerwin vega xd3: [link]Mivel engem is érint a téma, kíváncsi vagyok mások mit ajánlanak.
-
-
Monya78
veterán
válasz
Ereshkigal
üzenetére
Max. pénzösszeg és méret korlátokat ha megadod, könnyebben lehetne segíteni...

-
Unszimpatikus kérdés következik: mi az a méretben legkisebb hangfalpáros, ami elfogadhatóan szól? MP3 lejátszóról hajtanám meg, konyhába/hálóba kellene, tehát gyakran mozgatnám.
-
Hfield22
csendes tag
válasz
foosballfun
üzenetére
Oké és köszi.
-
Hfield22
csendes tag
Tanácsot kérnék. Régi, jó, bevált SONY erősítőmhöz (TA-F550ES) keresek hangfalpárt. Eddig egy Jamo Studio 180-assal dolgozott együtt, de azt kihasználtság hiányában és a szoba átrendezése miatt eladtam. Az új hangfalak lényegesen kisebbek kell, hogy legyenek. Kb. 15 x 18(20) cm-es alapterületre férne be, magassága max. 60 cm.
Létezik egyáltalán ilyen vékony kis hangfal, ami ráadásul még lehetőség szerint többutas és (esetleg) bassreflex is van benne? A válaszokat előre is köszönöm. -
-
redbull86
aktív tag
-
Ancient11
csendes tag
Sziasztok!
Nemrég vettem egy Sony-32w650 tv-t. Most szeretnék beruházni hangfalra. Igazából egy 15 négyzetméteres szobáról lenne szó, 2.1 vagy aktív 2.0-s hangfal is jó lenne. Nézegettem a Logitech x530-at és ahogy láttam sajnos már nem rendelhető. 30-35ezer forint értékben gondolkodok, tudnátok segíteni? Előre is köszönöm.
-
J97
tag
válasz
Rover623
üzenetére
Ezért se látom túl sok értelmét elutazni több száz km -ert, elverni vele majd 10k -t és egy napot. Egyik BX5 tulaj is azt írta, hogy hát a friendlynél ő ezt jobbnak hallotta, mint otthon. Úgyse fogom tudni itthon miképp fog ez szólni az én szobám akusztikájával és méretével. Viszont, aki már hallott szólni ilyet esetleg tud nyilatkozni a kérdésemmel kapcsolatban. Fél hangerő fele közelítve jelentkezik e a torzulás avagy sem, illetve mit nyújt a félhangerő pl. filmhez, megfelelő dinamikát-e vagy sem. Vagy a bekapcsoláskori pukkanásra, vagy arra, hogy hát igen azzal számolhatsz, mint a geniusnál, hogy várható a kondi csere és inkább gar. idő lejárta után cseréld nipponra vagy sem. A kínai alkatrészekkel félreértettél a varjúhájas példával. Engem nem érdekel, hogy arra a kondira KYS van írva vagy Nippon ha nekem azzal dolgom nem lesz. Az sem izgatott, hogy a Muslinad 01 US kínai tervezésű, kínai eszköz. Azért mert működik és jó! Viszont külföldi fórumokon a BX5 -nél sok a meghibásodásos tapasztalat, ami sok esetben az adott kondikat érinti. Igaz ez 2.0 topik és nem hi-fi, de szerintem helytálló ilyesmiről is beszélgetni itt. No meg nem árt ha a BX5 -ről is gyűlik itt a tapasztalat, információ, később még valakinek segíthet rajtam kívül is ha rákeres.
-
J97
tag
válasz
schawo
üzenetére
Mondjuk bánom is én pukkanjon, mint a 2000A ha ez nem tesz kárt benne, csak ne kelljen folyton tekergetnem! Nem kötekedni akartam csak mivel 60k -ig ez az egyetlen egy alternatíva van és felemásak a tapasztalatok, így ezért akarom ízekre szedni a BX5 -öst, hogy véletlenül se vásároljak be vele! Ezért hüledezek a felhasznált alkatrészek minőségén! 10k -s geniusnak elnézem, meg szerelgetem ha elhullik benne egy kondi, egy végfok, várok heteket alkatrészre, rászánok napokat, hogy kiderítsem mi a baja. 2000A 3x is lett javítva, (kontakt hiba, magassugárzók, kondik, végfok ic) így sorban. 60k -s rendszernél ezt nem! Hangminőségét nem is kritizáltam, mert nem is tudom, hogy milyen! Az aktív hangváltás miatt a geniusnál már csak jobb lehet, csak nem tudom mennyivel. (Ezért írtam, hogy a biamposok geniusának tűnik ez az eszköz.) A 22W dologra azért kérdeztem rá mi a véleményetek, mert sok olyan ember ír ide, aki már hallott ezt azt az élete során. Reméltem, hogy ennek kapcsán is ír valaki valamit. Pl.: Igen szép hangja van de ha megküldenéd elfogy az ereje és kompresszálódik a mély ahogy írták vagy, hogy ebbe én sose fogok belefutni mert már az említett fél hangerő is olyan hangos, hogy ember úgy nem hallgatja hacsak nem dizsizni akar. Ha személyesen hallgatnám meg, nyilván ez kiderülne! Egyelőre azért tipródok itt csomót ezen a BX5 -ön, mert szívem szerint egy kompakt aktív rendszert vennék, már csak az aktív hangváltás miatt is! Ha viszont ~60k -ig ez nem lehetséges, akkor átballagok majd a Hi-Fi -be és érdeklődöm ott használt komponens rendszerek után. Valami polcsugárzó hozzá való erősítővel 60k körül. ~80k prodipe itt a következő szint, ami nekem nem fér bele, esetleg használtan, de ilyesmiket nem nagyon hirdetnek az emberek. -
Rover623
félisten
Ajánlotok valamit. Vélemény? Hallgasd meg!
Pedig ez így megy!
Minden elektroakusztikai cuccnál...hangsugárzónál pedig különösképpen. Mivel a legrosszabb hatásfokú és a legnagyobb torzítási tényezőkkel rendelkező elem a lehallgatási láncban, ezért a legnagyobb a szórás is a megszólalást illetően!
Két azonos főelemekből felépített erősítő tutira kevésbé fog különbözni hangzását tekintve, mint két hangsugárzó.
Még aktív sugárzók esetén is hiába kvázi egyforma az elő- és végfok, ott vannak a motorok, a doboz...de még a reflexnyílás méretezése/elhelyezkedése is többet változtat a hangon, mint amennyit dob(hat) egy filléres kínai kondi helyett a bambuszrügyből varjúhájjal összetapasztott aranyozott lábú bizbasz egy erőlködőben/keresztváltóban.
Mindenkinek más a füle, más stílusokat hallgat...ehhez kell passzintani a sugárzók girbe-gurba átviteli görbéjét...és még akkor is ott a lehetőség, hogy az otthoni környezetben elhelyezett speaker ocsmányul fog szólni a bemutatóteremben hallottakhoz képest.
Rendes "HiFi-sta" ezért igyekszik otthon meghallgatni a kiválasztott cumót...sajnos a piac ezt nem támogatja.
-
redbull86
aktív tag
király itt még mindíg megy a szócsata 
-
J97
tag
válasz
schawo
üzenetére
A bekapcsoláskori pukkanásra gondolok. A forrásról érkező az egyértelmű. A fejhallgatónál is ügyelek erre, hogy bekapcsoláskor illetve kikapcsoláskor ne legyen a DAC -ra dugva. A 2000A áram alá helyezésekor pukkan egy jó nagyot. Eddig még nem vágta haza a hangszórókat, illetve nem ez vágta benne haza a magassugárzót, ami cserélre szorult hanem a xonar dx asioja, ami véletlen max hangerőn volt egy zene elindításakor, legalábbis én erre gondolok. A 2000A áram alá helyezéskor mindig pukkan. Az 1255A nem, ezt megoldották ott egy pufferrel. Ahogyan megoldják ezt különálló erősítőknél is pl. egy relével. Bekapcsoláskor vár egy kicsit majd behúz a relé így nem megy rá a hangfalakra a löket. BX5 -nél viszont megvan a jelenség. A kérdés, hogy negatívan befolyásolja-e ez majd az egészségét, mert esztétikailag el tudom viselni a bekapcsoláskori pukkanást. Egyébként ezt leszámítva nekem a hangerőszabályzó nem kell, minden esetben PC -ről állítok hangerőt.
Agyzuzo: Egy ideig nem volt nagy az eltérés árban! Akkor kellett volna megvegyem! Most már késő bánat!

-
schawo
titán
Akkor mi célt szolgál ez a topic? Mi célt szolgál a Hi-Fi topic?
Arra, hogy felhívja a figyelmet azokra a termékekre, amiket érdemes meghallgatni. Továbbá egyenes ajánlásokat adni 30ezer alatt. Ott nem kell halglatózni.esélytelen, hogy 20k -ért még analóg hangerőszabályzót is vegyek hozzá!
Mindhez kelleni fog. A Prodipeot sem tudod anélkül rendesen használni. Nem tudom pontosan milyen pukkanásról van szó, de ha a számítógép bekapcsolásakor jelentkező pukkanásról, ami egy belső kártyából jön, akkor az minden hangsugárzón kijön, 100 Ft és 100milla között. hacsak nem raktak bele egy jelszitn figyelőt, ami meg a hangminőséget vágja haza. Szóval kösz, de kösz nem. Lehet hozzá venni rendes külső eszközt, ami nem a számítógép tápjáról táplálkozik, és máris semmi gond. -
J97
tag
válasz
schawo
üzenetére
És mit kezdenél a Prodipe belsejének adataival? Arról is megállapítanád, hogy Genius?
Nem! Csak pusztán kíváncsiság, megnéztem volna az IC -k adatlapját. A Prodipe Pro 5 -ről személy szerint nem találtam se meghibásodás miatti negatív tapasztalatokat, se arról, hogy rossz lenne hangminőségre. Pro 5 -öt nem kritizáltam soha korábbi hozzászólásaimban sem! Sőt favorizáltam a BX5 -el szemben.
Ellenben a BX5 -ről rengeteg felemás információ lelhető fel a világhálón! Mind hangminőség, mind felhasznált anyagok minősége tekintetében. Én értem, hogy 22W elég de ebben az árkategóriában megengedett a VPS? (Vakulj Paraszt System!!!) Magyarán hazudni a termék képességeit illetően! Akkor miért 40W ként hirdetik / LF? Pro5 -nek semmi VPS -e nincs. Nincs VPS dizájn, nincs VPS füzet és nincs VPS doboz hangzatos feliratokkal! De mivel a Pro5 olyan árszintbe került, ami már túl van az én lélektani határomon, nekem marad a BX5 boncolgatása! Ugyanis aktív fronton nincs más alternatívám! Annak örülnék a legjobban ha itt tódulnátok az ezen az árszinten levő alternatívákkal de ugye ilyen nincs! Már pedig megbocsáss de én akkor is hüledezek azon ha 60 ezer környékén genius színvonalat kapjak anyagminőséget tekintve. Ha már watt, bár én nem watt vadász vagyok de ennek kapcsán merült fel a csúsztatás a gyártó részéről. 2x20W -os az 1255A -m. Bőven elég! Ezért egyetértek veled, hogy normál esetben sosem fogom a határai felé vinni a BX5 -öst. A 2000A -m sem teljesít sokkal többet. 60W van ráírva. 2x30. Tekintve az IC -kt tudását 2x28W -ot tud. Filmnézésnél viszont érezhető az a kis plusz erő az 1255 höz képest benne, és ezt a kis plusz erőt elvárnám egy 60k -s cucctól is, kizárólag filmhez!
1. Fórumhifizés értelmetlen. Hallgasd meg magad.
Akkor mi célt szolgál ez a topic? Mi célt szolgál a Hi-Fi topic? Hi-Fi -ben egyszer kifejtettem, hogy annyira nem kell elmenni abba az irányba, hogy hogyan csilingel a magas és le lettem oltva, hogy az a topik arról szól. Akkor ez nem? Ez hallgasd meg magad topik lett? Mondtam már de mondom újra! Nem fogok közel 7 ezer forintot kifizetni és rászánni egy napot azért, hogy meghallgathassam a fővárosunkban a BX5 -öst! Hangfal árának 12% -át! Mert máshol nem lehet! Ajánlotok valamit. Vélemény? Hallgasd meg! Nem tetszik vagy kétségeimre keresek választ? Mehetsz melegebbre! Úgy vélem lassan ebbe az irányba megy el ez a topik! Beállsz a sorba vagy viszlát! DAC választással nem volt ennyi gondom és több segítséget is kaptam bizonyos emberek részéről.
No de hagyjuk ezt! Arra még mindig nem kaptam választ, hogy a BX5 bekapcsoláskor ugye pukkan, mint a 2000A, 1255A nem, ott megoldották! Azt írták minden bekapcsoláskor vegyem le 0 -ra a hangerőt, hogy megóvjam a szerkezetet. Ezt ugye mindkét hangfal esetében meg kell tenni, ráadásul elég kényelmetlen helyen lesznek a potik. Ez pl. feltétlen szükséges? Ha igen a BX5 végleg elhullott, mivel esélytelen, hogy 20k -ért még analóg hangerőszabályzót is vegyek hozzá!
-
schawo
titán
válasz
schawo
üzenetére
Egy aktív hangsugárzó hangminősége rengeteg faktor függvénye. Ezek közül kiragadni párat értelmetlen.
És mit kezdenél a Prodipe belsejének adataival? Arról is megállapítanád, hogy Genius? Tényleg 1. pont. Még a legdrágább 2millás Genelecekben is filléres TDA végfok IC-k vannak. Ezen is szokás hüledezni. Megint 1. pont.
-
J97
tag
Erről mi a vélemény? A BX5 -ről írták:
he "bi-amp" design claims 40W on the woofer. One listen will tell you the bass amp reaches it's limits almost immediately. The compression begins on the bass at early-to-mid volume levels, and bass stays wimpy and compressed, while the highs still have decent dynamics. The identical TDA2052 Amplifier chip is used for both the highs and lows, and checking the specs on the chip, you can see it really only is capable of about 22 Watts before distortion levels become un-listenable. If they had doubled-up the output IC's on the bass for an extra $3 per speaker, these speakers would probably be VERY decent, instead of just decent.
Utánanéztem az adatlapjának. Rajta hangzatos marketing. Hi-Fi IC, LOW DISTORTION, 60W. Ami számomra kiderült, hogy 60W az musican, érdemben 17W 8 ohmon, 32W 4 ohmon d=1%. Ennyit közel a TDA2030 is képes leadni d=0,5% 28W 4 ohmon, 22W 8 ohmon ha kettő van belőle. A genius 2000A -ban kettő van oldalanként. Így az érzés részemről az, hogy ~60k -ért kapok egy biamposított geniust M-Audio márkanéven. Gyk. a +1 col és biamp felépítéssel tud többet. Jó kissé sarkos, de ott a bemásolt felhasználói tapasztalat. Az alkatrészek olcsósága, mint a geniusokban. Olcsó TDA chip, olcsó KYS kínai kondi, Shengzen Electronic táp, tucat termék olcsó opmap, mint a geniusokban! Jó szólni még mindig nem hallottam, mivel az országban csak egy városban koncentrálódnak ezek az eszközök. Valahogy akkor is frusztrálna a tudat, hogy a minőségi szint és alkatrészek ára kb. a geniusokéval van egy szinten. Illetve egy felhasználói vélemény szerint bekapcsoláskor ugyanúgy pukkan, mint a genius, ezért szükséges letekerni bekapcsoláskor mindkét potmétert 0 állásba. Ezt egyébként a geniusomon sem teszem meg, feles állásban van mióta megvan és gépről szabályzok hangerőt. Ez a hangerő 0 -ra állítás bekapcsoláskor pl. feltétlen szükséges?
Tudja valaki, hogy a Prodipe Pro 5 -ben milyen IC és alkatrészek vannak? Prodiperől pl. egyáltalán nem leltem semmiféle információt, se képet a belsejéről, se tapasztalatokat, amiben valaki leírná, hogy mit látott benne.
-
foosballfun
tag
válasz
freelanced
üzenetére
Hangkártyából Asus Xonard DS vagy D1-et vennék. Hangfalból pedig Modecom MC-SHF80U-t vagy Modecom MC-SHF120U-t, ha a keret engedi még, akkor esetleg egy Microlab Solo 6C-t (külföldről rendelve lényegesen olcsóbb).
-
Rover623
félisten
válasz
Rover623
üzenetére
Nem tudtam megnézni!

Nagyon szét kellett volna szedni, a hátlapi fém panelre van ráépítve szinte minden: trafó, bemenetek, D/A, végfok.
Alapvetően két (ill. három) dolog miatt szedtem szét őket:
- nagyobb hangerőnél kifúj a levegő az előlapi panelek mellett, ill. a potméterek körül.
- kiváncsi voltam, normális kábeleket használtak-e a hangszórókhoz
- a jobb oldali dobozban bizonyos hangerő és hangszín mellett elkezdett valami zörögniA baloldali doboz előlapi paneljét a négy csavar mellett körberaktam vékony, gumi alapú kétoldalas
ragasztócsíkkal.
A jobboldalinál nincs értelme, mert a potik körül így is, úgy is kifúj!
Tehették volna a potikat meg
az elektronikát egy dobozba, és akkor le lehetne tömíteni a műanyag keretet itt is...
A belső kábelezés kielégítő, jó vaskos kanócokat használtak, nem szükséges a csere. A hangszórók "Truth" címkével rendelkeznek, bíztató!
A zörgés okát nem tudtam fellelni, minden esetre a madzagokat összefogtam néhol, és meghúztam az összes csavart elől-hátul...volt amit több mint fél fordulattal is meg lehetett tekerni!
-
redbull86
aktív tag
válasz
freelanced
üzenetére
Ha asztali géped van akkor egy asus xonar esetleg,. álítólag az USB-s verziója is nagyon jó,.
illetve,. hangfalnak a creative T20 vagy a T40 es edifier R1600 R1900 R1280t ( ez távirányítós)
Modecom shf56 shf80 illetve a 120 as is akár. -
redbull86
aktív tag
ennyire meg döglött ez a topic senki nem ír semmit ? kár,..

-
redbull86
aktív tag
Végre meg van mc-shf120u. Szép darab.
Akit érdekel némi infó róla csak irjon.
-
freelanced
addikt
válasz
foosballfun
üzenetére
Üdv!
PC-hez lenne.
-
foosballfun
tag
válasz
freelanced
üzenetére
Szia!
Mihez használnád? PC, laptop, vagy esetleg TV-hez?
-
freelanced
addikt
Üdv!
Csak kíváncsiságból, 50-55 ezerből, milyen hangfalat lehetne kihozni? Gondolom ezekhez hangkártya is kell, hogy jól szóljon, tehát azzal együtt.
Köszönet!

-
Agyzuzo
addikt
Az semmi, a Microlab Solo 7C 62-ről 82-re kicsit durva...

-
PuMbA
titán
válasz
schawo
üzenetére
Egyre több terméknél látok ilyet, Ipon-ba gyakorlat, hogy új termék 4 napig van egy áron, aztán nem elérhető majd felviszik. Van, hogy 3 nap múlva visszaviszik az árat, újév táján volt sok ilyen. Én meg betettem nekik egy árfigyelőt, hogy majd szóljanak nekem, ha visszament az ára 24k-ra, addig d*gják fel maguknak

-
richies
senior tag
sziasztok,
tegnap megkaptam a microlab FC50-es joszagot, de a sub elegge berezonal ,s torzit is... foleg ha csak az megy, akkor hallatszodik...
nem gondolnam, hogy ennek ilyennek kene lennie, mert eleg ok a review-ok rola....valaki hallotta mar?
udv,
richie -
foosballfun
tag
válasz
Aquasheep
üzenetére
Szia!
Korábban olvastam hogy a Creative T40 nem az igazi, erősen túlárazott termék. T20 simán felveszi vele a versenyt kb. fele annyiért.. A JBL-t nem ismerem sajnos. Az általad felsoroltak közül a T20-at venném.
Amúgy mekkora a hely pontosan? Én még ajánlanám a Modecom MC-SHF56-t , illetve az Edifier R1600-t amennyiben 25ezer Ft környékén beszerezhető.
-
Aquasheep
csendes tag
Sziasztok,
Egy egyszerű kérdéssel fordulnék a nagykutyák felé

2.0 ás megoldások közül max 30 as kerettel a következők közül válogattam. A helykínálatom aránylag kicsi az asztalomon így a foglalt hely sajnos lényeges, felhasználási terület film zene, gémre fülest használok. Hangkártya egyelőre nem opció de ha igen akkor max egy Asus Xonar D1 jön szóba.
Creative GigaWorks T20 II
JBL JEMBE
Creative GigaWorks T40 IIEgyéb ötletet szívesen fogadok, válaszokat előre is köszönöm.

-
-
Rover623
félisten
válasz
schawo
üzenetére
Egy jó hangkártyához képest biztosan gyengébb az MS40 belső konvertere.
Nemsokára megnézem, mi van benne...a hétvégén kicsit gatyába rázom az enyémet, ezért szét lesz robbantva!

Amúgy Agyzuzo-val nem értek egyet, jó és hasznos a digitális bemenet. Nekem pl. egy elég régen használatban lévő kompakt kis rendszerem van. Kártyákat dugdosni már nem akarok bele, USB-s cuccokat meg pláne nem szeretek rákötözgetni...
Így elég volt az alaplapon megkeresni az S/PDIF tüskéit és összetákolni egy madzagot. Csend, zavarvédelem megoldva. Se új hardver, se új driver.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Elemzés Zenehallgatásról dióhéjban III.
- Teszt A zenehallgatásról dióhéjban II.
- Elemzés A zenehallgatásról dióhéjban I.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Fotók, videók mobillal
- Vivo V70 – a stílus érték?
- Nyíregyháza és környéke adok-veszek-beszélgetek
- LG monitorok
- Monitorkalibráló eszközök
- AMD Navi Radeon™ RX 6xxx sorozat
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Yettel topik
- alza vélemények - tapasztalatok
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 9600X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Keresünk iPhone 14/14 Plus/14 Pro/14 Pro Max
- LG UltraGear 32GS85QX-B IPS Monitor! 2560x1440 / 180Hz / 1ms / G-Sync / FreeSync
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B450M R5 3600 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1070 8GB Zalman S3 Chieftec 700W
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S23/Samsung Galaxy S23+/Samsung Galaxy S23 Ultra
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

).

mint most kiderült nem is RCA van a hangfalnál, hanem számomra ismeretlen dugasz..
![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

Mondjuk bánom is én pukkanjon, mint a 2000A ha ez nem tesz kárt benne, csak ne kelljen folyton tekergetnem! Nem kötekedni akartam csak mivel 60k -ig ez az egyetlen egy alternatíva van és felemásak a tapasztalatok, így ezért akarom ízekre szedni a BX5 -öst, hogy véletlenül se vásároljak be vele! Ezért hüledezek a felhasznált alkatrészek minőségén! 10k -s geniusnak elnézem, meg szerelgetem ha elhullik benne egy kondi, egy végfok, várok heteket alkatrészre, rászánok napokat, hogy kiderítsem mi a baja. 2000A 3x is lett javítva, (kontakt hiba, magassugárzók, kondik, végfok ic) így sorban. 60k -s rendszernél ezt nem! Hangminőségét nem is kritizáltam, mert nem is tudom, hogy milyen! Az aktív hangváltás miatt a geniusnál már csak jobb lehet, csak nem tudom mennyivel. (Ezért írtam, hogy a biamposok geniusának tűnik ez az eszköz.) A 22W dologra azért kérdeztem rá mi a véleményetek, mert sok olyan ember ír ide, aki már hallott ezt azt az élete során. Reméltem, hogy ennek kapcsán is ír valaki valamit. Pl.: Igen szép hangja van de ha megküldenéd elfogy az ereje és kompresszálódik a mély ahogy írták vagy, hogy ebbe én sose fogok belefutni mert már az említett fél hangerő is olyan hangos, hogy ember úgy nem hallgatja hacsak nem dizsizni akar. Ha személyesen hallgatnám meg, nyilván ez kiderülne! Egyelőre azért tipródok itt csomót ezen a BX5 -ön, mert szívem szerint egy kompakt aktív rendszert vennék, már csak az aktív hangváltás miatt is! Ha viszont ~60k -ig ez nem lehetséges, akkor átballagok majd a Hi-Fi -be és érdeklődöm ott használt komponens rendszerek után. Valami polcsugárzó hozzá való erősítővel 60k körül. ~80k prodipe itt a következő szint, ami nekem nem fér bele, esetleg használtan, de ilyesmiket nem nagyon hirdetnek az emberek.
Minden elektroakusztikai cuccnál...hangsugárzónál pedig különösképpen. Mivel a legrosszabb hatásfokú és a legnagyobb torzítási tényezőkkel rendelkező elem a lehallgatási láncban, ezért a legnagyobb a szórás is a megszólalást illetően!
Tehették volna a potikat meg