- Milyen okostelefont vegyek?
- Google Pixel topik
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Redmi Note 12 4G - valaki fizetni fog
- Olasz webshop szivárogtat Honor Magic7 árakat
- Okosóra és okoskiegészítő topik
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
Victoryus94
őstag
válasz Viktoár #59295 üzenetére
Szerintem a linkelt a legolcsóbb értékelhető hangszóró (néhány éve még ez is 10 körül volt). https://www.arukereso.hu/aktiv-hangfal-c4060/genius/sp-hf-1250b-ii-31730011400-p139350078/
Ez alatt szinte mindegy... (Logitech Z150 indul 8-10 ezer körül, de se szép hangja, se ereje nincs). Esetleg használt 1250 jöhet szóba, ha találsz
[ Szerkesztve ]
-
Victoryus94
őstag
válasz lezso6 #59233 üzenetére
Ha csak olcsóbb kategóriát nézünk akkor lehet igaz.
Van akinek az a fontos, hogy a film alatt dübörögjön a mély, és legyen valamilyen térhatás.
Másnak meg az, hogy tiszta legyen a hang.
Nyilván ha mindkettőre szükség van, akkor sem 60, sem 150 ezerért nem lesz megfelelő eszköz, de még 300 fölött is vita tárgya hogy "mi jó". -
Victoryus94
őstag
válasz lezso6 #59074 üzenetére
Szerintem max azokat tudják kiszórni "jó áron", amiből év elején, 350-es árfolyamon táraztak be. Egyébént idén olyan nagy BF nincs itthon.
Ráadásul a legtöbb oldalon 2 hete Black Friday van.
Külföldről meg a magas árfolyam miatt nem érdemes venni. Az Edifier S350DB is 400 EUR (vagy USD). Ha "elfelezik", akkor lesz hasonló árban (szállítással), mint itthon a legolcsóbb helyeken.
Ha a forint nem fog erősödni, akkor szerintem csak emelkedni fog az ára a következő időszakban.[ Szerkesztve ]
-
Victoryus94
őstag
válasz menyhartlevi #59066 üzenetére
Egy cipőben járunk, annyi eltéréssel, hogy nekem csak költözik a régi Edifier a PC-hez.
Amennyire én látom, az R2850DB van kb egy szinten a 350DB-vel, de ez még drágább, és számomra túl nagy is, nincs elég hely a TV mellet.
Soundbarból a Samsung HW-A650-n gondolkodtam el (funkciók miatt: Dolby, vezetéknélküli soundbar, esetleges hátsó hangszóró, hdmi csatlakozás), de az egyetlen funkció, ami valóban hiányozna az a TV hangszóróval történő hangerő-állítás (ennek hiányát viszont már megszoktam), így én a hangminőséget (tehát Edifier) fogom választani.[ Szerkesztve ]
-
Victoryus94
őstag
Köszönöm mindenkinek!
Szívesen vettem volna soundbart (a funkciók miatt), de úgy látom jogos volt a félelmem, így egyelőre elvetettem.
Ha lesz lehetőségem, kipróbálom a két javasolt Edifiert (S350DB, R2850DB), és figyelem a BF akciókat.[ Szerkesztve ]
-
Victoryus94
őstag
-
Victoryus94
őstag
Köszi az nem gond. Kb 10 centire van a cucc a hangszórótól most is. Az se lett volna baj, ha eleve a hangfalról lehetett volna állítani a hangot.
Közben kibogóztam, és sérült is a kábel, szóval érthető a hibajelenség.Conradnal találtam dugaljt (remélem jót), és közben segítséget is, mert nekem nem mond semmit, melyik dugalj melyik kábel a kép alapján, de van egy ismerősöm, aki régen műszerész volt.
[ Szerkesztve ]
-
Victoryus94
őstag
Sziasztok, Javaslatokat szeretnék kérni a lentiek alapján:
8.5 éve vettem egy Modecom MC–SHF 56U hangfalat a számítógépemhez (25e Ft volt akciósan). Ezzel a mai napig meg lennék elégedve, azonban a vezérlő egység kontakt hibás, és az elmúlt 1-2 évben rendszeresen előfordul, hogy a legkisebb mozdítás (takarítás, pakolás) után nem szól a hang megfelelően, és mostanra sikerült teljesen megelégelnem a dolgot, így elhatároztam, hogy váltok.
Emellett van egy Edifier R1280DB 2.0 hangszóróm, amit a TV-hez használok (ezt is akciósan vettem, 28e FT-ért).
Ezzel 2 problémám van:
1.) Az LG TV-m távirányítójával nem vezérelhető optikán összekötve (Jack-en keresztül fülhallgató módban halkabb és roszabb a hangminőség, HDMI-je pedig nincs).
A gyári távirányítója borzalmas, el is romlott fél év alatt. Ezt az utolsó pillanatban sikerült kiváltanom egy programozható 6 gombos univerzális távkapcsolóval.
2.) Filmeknél gyenge/kevés a mély.A 2. pont miatt arra jutottam, hogy a fenti Edifier kerülne át a számítógépemhez (ahol nagyon ritkán nézek filmet), és a TV mellé (B8 OLED) keresek egy nem túl drága, erőteljesebb (de tiszta) basszussal rendelkező hangszórót/hangprojektort, vagy valamit.
A legjobban egy (HDMI-s) hangprojektor tetszene (amit a TV-n keresztül tudok vezérelni), de attól félek, 50-60 ezer körül sem találok olyat, ami minőségben tisztább hangot adna, mint a fenti eszközök.
Használat: 65% sorozat streaming, 25% 4K film, 10% egyéb: régi film, vagy hagyományos TV adásTehát a kérdésem, hogy mit javasoltok? Egyáltalán milyen irányba induljak el 30-80 ezer Ft közötti ársávban? (BF akció, és nagyker is játszik, de külföldről csak megbízható EU oldalak, akik szállítanak MO-ra).
Mondjak le a HDMI-ről? Keressek 2.0-s hangszórót? Vagy 2.1-es kellene? Esetleg létezik normális soundbar ilyen árban?
Ha a pénz nem lenne akadály egy JBL Bar 5.1-et vennék, de az 5.1-ről lemondtam az ára miatt, vezetéket húzni a szobába semmiképp nem akarok, és nincs is szükségem ekkora teljesítményre.[ Szerkesztve ]
-
Victoryus94
őstag
Sziasztok! Hordozásra milyen hangszórót ajánlotok?
Max 40 ezer Ft lenne rá. Lovaglás közbe kellene "kűr zenéhez" barátnőmnek.
Ez azt jelenti, hogy a lóval zenére "mozog" (díjlovaglás, csak zenére). Vagyis nagy a tér (min. kézilabda méret, gyakran nyílt), és 15 méter távolságból is hallani kellene a zenét. Túl nagy nem lehet a torzítás, mert a ló meghülyül a bezúgásoktól (leginkább az zavaró, ha pl a széltől ad zizegő hangot). Nagy súly, és méret sem kedvez; gyakran lenne hurcolva. Viszont nem kell tökéletesen tisztának sem lennie a hangnak, mert elég sok külső zaj szűrődik be (patacsattogás, nyerítések, stb).Vezeték nélkülinek nem kell feltétlen lennie, de ha akkumulátorosba van olyan, ami esetleg megfelel, érdekel, mivel így kültéren könnyebb használni.
[ Szerkesztve ]
-
Victoryus94
őstag
Köszi mindenkinek!
-
Victoryus94
őstag
20 ezer alatt/körül 2.0-ás vagy 2.1-es hangfal ajánlott inkább?
Nem a hangerő, inkább a minőség számít.
Zenehallgatás (pop-rock), és filmnézésre használnám elsősorban.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Elemzés Zenehallgatásról dióhéjban III.
- Teszt A zenehallgatásról dióhéjban II.
- Elemzés A zenehallgatásról dióhéjban I.
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- LEGO klub
- Path of Exile 2
- Milyen videókártyát?
- Éjszakai műszak
- Akvarisztika
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- Path of Exile (ARPG)
- Horgász topik
- Internet Rádió építése (hardver), és programozása
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest