Hirdetés
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Xiaomi 15T - reakció nélkül nincs egyensúly
- Motorola Edge 70 - többért kevesebbet
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Milyen okostelefont vegyek?
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
-
Mobilarena

Új hozzászólás Aktív témák
-
Istju
senior tag
Sziasztok
CRDroid 6.2 clean install után sem működött az előlapi kamerám. Már hardver hibára gyanakodtam, ezért visszatettem a V10.3.1.0.PCXMIXM fastboot stabil ROM-ot.
Ezen a gyári ROM-on kifogástalanul mentek a kameráim.
Ezután ismét feltettem a január 23-ai CRDroid 6.2-t. A hiba ugyanaz volt; a front kamerán kívül Oldman kolléga által javasolt POCO F1-es (A10) gcam sem indult el.
A gyári fastboot ROM-ok két részből állnak. Tartalmazzák magát a ROM-ot, és a telefon Firmware-ét.
A telefon Firmware gyártó specifikus, maga a Xiaomi fejleszti és adja ki, mások által nem módosítható.
A Firmware a telefon alkotóelemeinek, (kamera, bluetooth, wifi ...stb) alacsony szintű illesztőprogram gyűjteménye, melyek lehetővé teszik a különböző ROM-ok megfelelő működését.
A Xiaomi a MIUI11 kiadásakor módosította ezt a Firmware-ét. Az android 10-es custom ROM-ok, pedig erre a módosított firmware-re épülnek.
Tehát, a CRDroid 6.2 telepítésének alapfeltétele a latest firmware megléte.
Fastbootal telepítettem a V11.0.1.0.PCXMIXM ROM-ot, ezután tettem fel a CRDroid-ot, így mindem kamerám kifogástalan, még a POCOF1 GCAM-ja is megy. -
TeeJay
félisten
sziasztok
sikeresen feltoltam a Redmi Note 8 telefonra a xiaomi.eu ROM-ot
olvastam itt a mélyvíz leírásban hogy vissza lehet zárni a bootloader-t?Ez tényleg igaz?
érdemes megcsinálni?
ugyanúgy ADB panacssoros téma? -
Oldman2
nagyúr
Az XDA Topikban leírta egy srác, hogy ő (és ez alapján én is), hogyan tette fel. Én PONTOSAN így tettem fel ma.
Enter TWRP.
If the device asks for decryption password, ignore it, go to the Wipe menu, format data then reboot to TWRP.
Note: TWRP is MTP enabled so if you connect the device to a PC, the internal and external storages become accessible.
Connect the device to your PC and transfer everything you want to flash to the device’s internal or external storage.
Go to Wipe > Advanced Wipe and wipe Cache, Dalvik Cache and System.
Afterwards, go to the Install menu, browse for the things you transferred to the device and flash them. Recommended order:
Flash the ROM.
Flash OpenGApps (optional).
Wipe Data in the Wipe menu.
Flash everything else (optional).
Wipe Internal Storage in the Wipe menu.
Once you’re done with everything, reboot to the system.
Magisk 20.3 after first boot -
Istju
senior tag
Nekem nem működik a front camera, és a gcam POCO F1 A10 sem megy. Újrahúztam az előbb a CRDroid 6.2-t clean installal. Volt format data, meg minden ami kell. Próbáltam magiskkel, és anélkül is.
A crdroid kamera megy, de nem mutatja a kamera váltó ikont a vaku ikontól balra. Ha elindítok egy videófelvételt, majd megállítom, akkor előjön a kameraváltó ikon, de nem működik.
Esetleg valakinek van valami ötlete? -
Oldman2
nagyúr
#crDroid_20200123
(Véletlen) rátaláltam egy GCamator nevű alkalmazásra, ami azt csinálná, hogy a készülékre letölti a legfrissebb Google Camera apk-t.
Amit alapból letöltött, azt fel sem lehetett telepíteni (nem meglepő).
Ellenben szétnéztem a GCam Database fülön, ahol készülékenként tölthető le az adott verziójú GCam. Itt jelölve van, melyik Android 10 kompatibilis (jelenleg elég kevés), így kerestem egyet...
A POCO F1 készülékhez tartozót töltöttem le.
És megy, első ránézésre gond nélkül!
-
Istju
senior tag
Akkor tudom, mi lehet a gond.
Build:
========================================
01 - 23 - 2020
* Fixed statusbar padding
* SurfaceFlinger updates
* Graphics updates
* Updated power_profile.xml from 11.0.4.0
* Adjusted cpusets
* Shipped recorder
* Updated build fingerprint to Jan 2019
* Updated vendor security patch level to Dec 2019
* Enabled dual LTE
* Inflated signal strenght
* Fixed otg
* Enabled smart charging
* Enabled sensor based doze
* Enabled smart pixels
* Enabled adaptive battery========================================
01 - 22 - 2020
* Initial buildÉn még az initial buildet tettem fel, később frissítettem a 01.23.2020 -ra.
Valószínűleg clean install kellett volna. -
Istju
senior tag
Persze működik. Minden működik. A Kamera nem az igazi, de az ANX kamera már az A10-re is kiváló. A front kamera nem megy, de az alap crdroid camra is ez igaz.
-
Istju
senior tag
válasz
Petrónius
üzenetére
A "verity" fastboot consolon megy, nem twrpből. A leírt parancs 2 részből áll.
1. Fastboot parancs eddig tart
fastboot --disable-verity --disable-verification flash vbmetaUtána meg kell adnod
az előre letöltött vbmeta.img fájlod helyét teljes elérési úttal.
Ha a letöltött fájl a c meghajtód gyökerében van, akkor
fastboot --disable-verity --disable-verification flash vbmeta c:\vbmeta.img -
Petrónius
aktív tag
Probáltam a CrDroid romot. Én ott nem találtam még hasonlót sem. Hol van ez leírva?
Egyáltalán ezt hova írjam be, hol kapcsolom ki a verity-t? És így tovább.
Türelmes ember vagyok de mikor félinformációkat kapok amiből kihámozni sem tudom a lényeget az bosszant. Nem születik mindenki úgy hogy keni-vágja a dolgokat. Mindent elolvastam a topicban, többször is. Mégsem jövök rá a megoldásra.
-
Petrónius
aktív tag
Akármit csinálok a vége mindig ugyan az: The system has been destroyed
Press power button to shutdown
-
Petrónius
aktív tag
"Állítólag: A TWRP első indulása után MINDEN ESETBEN KELL A FORMAT DATA nem csak ennél a telónál, hanem kb. az összes telónál, amin Android 8, vagy újabb rendszer fut. Ennek hiányában nem lehet feloldani a gyári fájlrendszer titkosítását, ha pedig ez nem történik meg, nem lehetséges a DATA PARTÍCIÓ felcsatolása, ennek hiányában meg semmit nem tudsz csinálni TWRP alatt!"
Ezt sem értem. Mi az hogy állítólag? Kell vagy nem?
-
Petrónius
aktív tag
-
Petrónius
aktív tag
Sziasztok
Odáig eljutottam hogy felraktam a custom recoveryt. A következő lépés a vbmeta.img telepítése.Rákattintok a képfájl telepítése opcióra kiválasztom a vbmeta-t és kiad pár lehetőséget hogy melyik particióra szeretném telepíteni. Melyiket válasszam? -
Istju
senior tag
Kamera az még bugos, az összes Android 10 romban. CRdroidon a hátsó kamera megy(nem az összes) az elsőre nem lehet váltani. Próbáltoztam egy csomó gcammel, a probléma az, hogy a letöltött .xml beállítófájlt nem tudom munkára fogni. Miután kiadom a kamera engedélyeket az alkalmazás egyből összeomlik. Az első gcam induláskor az exponáló gombok közti fekete területre kellene kattintani, hogy a custom *.xml beállítófájlt betallózzam és ezután betöldődjön, de mivel az alkalmazás el se indul, azért ez a dolog nem megy.
Tudja valaki, hogy a telepített gcam alkalmazások beállítófájlát hol tudom lecserélni root browserrrel?
A tippem a /data/data/com.android.......camera/preference.xml cseréje lenne. -
Oldman2
nagyúr
Ha valaki (még) nem tudná, nemrég nyílt egy saját Topik Magisk témában.

-
Istju
senior tag
Új custom kernel Android 10-re.
[Inception Kernel]
#A10 #Willow #Ginkgo #Kernel
Inception Kernel v1 is Up For Redmi Note 8/8TBy @Nikish21
Date: 23/01/2020
After Fiddling with the device's kernel for more than a month, I am happy to share you my kernel. My aim is To achieve a perfect blend of performance and battery backup, with the little knowledge i Possess.
Major Changes/Features/Fixes
1 Based on CAF's 855 ( sm8150) tag
2 Merged Regular CAF Tag for Trinket
3 Merged "LA.UM.8.9.r1-07400-SM6xx.0" that brings additional and latest patches from Qualcomn
4 Fully Updated F2FS file-system for optimized R/W
5 Up streamed to Latest Linux v4.14.167
6 Removed Core Control and MSM-Performance
7 Implemented f2fs: rapid GC for Android
8 Kernel is Completely VLA Free
9 Replaced Android Low memory killer with a Better SLMK(Reportedly better ram management )
10 No Weird Popup Errors on Boot
12 Added KLAPSE and KCAL. Tweak Your Display 😉
13 Completely removed The default Boost driver and replaced with much efficient CPU-Input Boost. Tweaked By default. Also can be tweaked by userspace
14 Patches to optimize App Launch Time thus faster app launches
15 Slightly tweaked Thermal-Mitigation to counteract Xiaomi's horrendous attempt to drop charging by 500mA at 33-34 Celsius
16 Added Boeffla Wakelock Blocker and added more wakelocks to obtain least idle drain
17 Tweaked CPU-sets with CPUSETS_ASSIST & STUNE_ASSIST
18 GPU idle time set to 64ms -
Oldman2
nagyúr
Official OpenGApps is out now for Android 10 (ebben a pillanatban még csak nano és pico)!
-
Istju
senior tag
Sziasztok.
Mivel a LOS17.1 támogatása jelenleg megszűnt, ezért teszt céllal váltottam egy másik LOS alapú android 10 ROMra.
A CRDROID fejlesztője Darkjoker360. Jelenleg a ROMOT tesztelem. Egyenlőre minden ok, kivéve a LOS17.1 alatt is jelen lévő front camera nem működik BUG. Jó hír viszont az, hogy a LOS puritán megjelenésén kívül, számos extrát támogat a CRDroid. -
Petrónius
aktív tag
Éjszaka addig nyomkodtam a telefont hogy valamit csak sikerült beállítani. Hazajöttem, számítógép és egyből kiadott 148 óra várakozást. Tehát ez valószínűleg user error volt.

Bár ki tudja. Ettől függetlenül mindenkinek köszönöm szépen a segítséget.
Régen havonta nyithattunk 1 készüléket úgy hogy nem kellett kivárni az időt. Ez megszűnt? -
Oldman2
nagyúr
LineageOS 17.1 infók az XDA-ról:
1. A LOS17.1 RN8T ROM készítője azt írja a kezdő posztban, hogy "Nem saját tulajdona volt a készülék, a barátja adta neki kölcsön a 8T-jét, és már visszaadta neki a telefont. Nyugodtan Forkolhatja bárki a projektet!"
2. Az Install instrukciók pedig bővültek!
Flash Mauronofrio's TWRP
Backup all your data (Important)
Wipe /system, /data and cache.
If you are coming from stock MIUI, flash vbmeta before booting the ROM !!!!!!!
Flash the ROM + GApps (Download link below)
RebootÉn bízok benne, hogy lesz aki átveszi a projektet!
-
bbpro
tag
válasz
Petrónius
üzenetére
Szia!
Nekem is ezt a képet írta. Elég sok időmbe telt, mire rájöttem, hogy két MI accountom van. Azt, hogy ezt hogyan sikerült megcsináljam nem tudtam rájönni de már mindegy. Abból vettem észre, hogy a bal felső sarokban levő sokjegyű azonosítószám nem stimmel. Ha másképp nem sikerül csinálj egy teljesen új accountot. -
Petrónius
aktív tag
Igen, mindent megcsináltam a leírás szerint.
-
Istju
senior tag
Az accounthoz kell kötni az eszközt. Telefon hitelesítése, majd kapsz egy kódot.
-
Petrónius
aktív tag
Sziasztok
Meg van a telefon, szeretnék bootloadert nyitni. 20-szor megpróbáltam az összefoglalóban leírtakat, minden rendben. Mégsem nyitja ki. Több miflash programot kipróbáltam. Nektek melyikkel sikerült? -
Istju
senior tag
Sziasztok.
Teszteltem pár napja a Pixel Experience Unofficial Android10 by Darkjoker360 romot. Felejtős. Ez igazából egy willow-ra is telepíthető ginko rom. NFC nincs, ezen kívül ez összes ginko Bug jelen van. Érdekes, hogy a nyitott bootloaderem zártnak jelzi a fejlesztői beálításokban, és nyitni sem engedi.
Xiaomi eu, és PE után visszatettem a LOS17.1-et (jan12build).
Kellemesen csalódtam a lineage-en; Volte- OK, NFC- OK, BATT indicator- OK, ujjlenyomat -OK, a béta verzióban előforduló RANDOM rebootok megszűntek. Nagyon kellemes Rom, jó kamerával. Az NFC-t még ATM-en nem teszteltem.
Összefoglalva: RN8T-re jelenleg a legjobb Android Q ROM, a LOS 17.1. Bátran ajánlom kipróbálásra bárkinek. -
Oldman2
nagyúr
-
Petrónius
aktív tag
Mire való a vbmeta? Ilyennel még soha nem találkoztam.
-
Petrónius
aktív tag
Itt mi a különbség (Note 8T (willow), Note 8 (ginkgo) a két rom között?
Csak az NFC és az értesítő led? -
Istju
senior tag
válasz
Petrónius
üzenetére
OLDman kolléga fogalmazása szerint: "nagyon bíztató" , de , én is csak az első buildot teszteltem, amiben a közösen fellfedezett hibákat jeleztem a fejlesztőnek. Azóta teszteltem, egy nem kiadott beta buildot, amiben a javítások (VOLTE, battery icon ) jók voltak, de a rendszer nagyon instabil volt random újraindult. Azóta kiadtak egy második javított verziót, de erre még nem volt időm:-)
Egyébként a rendszer kicsi , biztonságos, logikus, és nem szétmókolt. Az AOSP alapó android 10, a LOS mellett említésre sem méltó. -
Istju
senior tag
válasz
Petrónius
üzenetére
Szia. Már többen telepítettük, de olvass kicsit vissza!
Egyébként, én angolul jobban tudok, tehát nekem EZ JOBBAN OLVASHATÓ -
Petrónius
aktív tag
Sziasztok
Ha minden igaz szombaton leszek egy ilyen telefon tulajdonosa. Ezért egy kicsit előre olvasgattam. Így rátaláltam hogy már van Lineage OS 17.1 is a telefonra.
Leírás itt. -
TeeJay
félisten
mivel anyumnak Note 8T van így tudom mi a különbség
a lényeg hogy a ROM-on kívül minden folyamat ugyanaz ha xiaomi.eu-t akarok rátenni
a bootloader 1hetes nyitás amit ki kell várni onnantól már nem vészes a dolog twrp alatt -
törölt tag
Hali.
Mennyivel csinál másabb képeket egy custom rommal, mint a gyarival? :) -
TeeJay
félisten
Sziasztok
Rendeltem Redmi Note 8 (nem T) telót bangood-on, kb. 1hét mire megérkezik
Van bármi különbség a Note 8 vs 8T között ha xiaomi.eu ROM-ot tennék rá?
Néztem youtube-on már pár videót de még mindig paráznék tőle pedig jó lenne xiaomi.eu ROM-ot használni
-
Dimond G
senior tag
Tapasztalat:
Számoljatok azzal, hogy ha custom rom-ot használsz és áttérnél Xiaomi Eu romra, akkor a legegyszerűbb módja, ha flash-led a gyári rom-ot, újra twrp-t adsz neki, majd twrp-ből felrakod az Eu rom-t!
Ezt LineAge Os 17.1 után tapasztaltam!
Új hozzászólás Aktív témák
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Ubiquiti hálózati eszközök
- Automata kávégépek
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Xiaomi 15T - reakció nélkül nincs egyensúly
- eBay-es kütyük kis pénzért
- AliExpress tapasztalatok
- PlayStation 5
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Nagyon nem szokványos módon ment tönkre egy ASML gép Kínában…
- További aktív témák...
- STANDARD Setup! Már kamatmentes rèszletre is! Èrdeklődj!
- Macbook Pro 2019 // i9 // 32GB / 2TB // Számla+Garancia //
- Samsung Galaxy A16 / 4/128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia / BONTATLAN NULL Perces
- Xiaomi 14T Pro 5G 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Dell USB-C dokkolók: (K20A) WD19/ WD19S/ WD19DC + 130W, 180W, 240W töltők
Állásajánlatok
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Más topicokban ez egy kicsit másként működik. Ott leírják érthetően.