- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Fotók, videók mobillal
- iPhone topik
- 45 wattos vezeték nélküli töltés jön az új iPhone-ba
- VoLTE/VoWiFi
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Milyen okostelefont vegyek?
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
PCProfessor
aktív tag
-
xabolcs
őstag
válasz
Petrónius #1189 üzenetére
Hasznalod is? A nehanyunknal tapasztalt random ujraindulasokrol tudsz nyilatkozni?
-
aRm1n
aktív tag
válasz
Petrónius #1111 üzenetére
Ahogy crok írta itt és itt, erről az oldalról tudod letölteni az MiFlash eszközt. Ha ez megvan, kicsomagolod a .rar fájlt, a benne lévő Source mappa tartalmára lesz majd szükséged. Ezek után én ezt csináltam:
- megnyitottam az eszközkezelőt
- kiválasztottam a gépemet a lista tetején
- rányomtam a Művelet menü Régi típusú hardver hozzáadása gombra
- automatikus keresés beállítása után kiválasztottam, hogy egy Android telefont akarok telepíteni
- egyesével betallóztam a korábban hivatkozott Source mappából minden driverekhez tartozó .inf fájlt és telepítettem őket
Nagyjából ennyi, remélem, így menni fog -
crok
nagyúr
válasz
Petrónius #1105 üzenetére
Nade a Xiaomi hivatalos fastboot how-to oldalát és az ott található MiFlash-t próbáltad vagy random Google/DuckDuckGo/egyéb találatokat random helyeken? A MiFlash hivatalos helye a Xiaomi honlapján itt a Fastboot update guide-ban lesz a Fastboot update -> [Method 2.] alatt van (nem akarok a fix MiFlash-re linket adni mert érdemes mindig visszamenni a forráshoz.. így mindig a legfrissebbet fogod letölteni.. de amúgy most épp MiFlash2020-3-14-0.rar).
A kicsomagolás után ott van a driver mappa benne a zip-ben de amúgy a MiFlash-t ha elindítod ott van benne a driver install menüpont. -
latya73
csendes tag
válasz
Petrónius #1073 üzenetére
Én használtam régebben, ill használnám most is, csak októberben szolgáltatót váltottam, és a Telenoros kártyán nincs mobilnet. A céges az Telekom, azon ment, illetve váltás előtt a Vodán is. Ugyanez a szitu Lineageos 17-en is. Most kényszerűségből eu romon vagyok, így működik.
-
pomm
tag
válasz
Petrónius #1031 üzenetére
Petrónius:
Fastboot-os gyárti ROM és nem zár vissza???crok:
Nincs mozgatás. Ma volt egy teszt.
Kíváncsiságból wipe-oltam egyet (cache, dalvik, data), majd megpróbáltam
1, a teljes twrp mentésemet (a-z-ig) visszaállítani - hiba nélkül lefut, de aztán folyamatosan rebootol twrp-be
wipe ismét
2, csak a data-t állítom vissza - szintén hiba nélkül lefut, és szintén folyamatosan rebootol twrp-be
wipe ismét
3, tiszta indítás, és xiaomi beépített mentéséből visszaálltam, de pl. az otp, k9,stb. visszament, a curve, revolut, telekom, nextcloud yaga,stb meg nem, illetve visszamegy, csak elcraschel ha indítod... alapbeállításokból is van, ami visszaáll alapértelmezettre (pl. háttér, alapértelmezett alkalmazások, stb.) van ami nem (pl. ikonok csoportosítása, képernyő elrendezés, stb)
Szóval ezzel szívok. Neked is 8T van?
Telóban nem vagyok nagyon otthon, de ha a komplett háttértárat dd-vel le lehet menteni, akkor mindegy mi van a háttértáron, ha visszaírod a "le dd-zett" image-t, akkor az a fájlrendszer, jogosultság,stb. áll helyre, amit "le dd-ztél". Nem? -
pomm
tag
válasz
Petrónius #1005 üzenetére
Szerintem ha letöltöd valamelyik hivatalos romot és a miflashtool-t
- MiFlashTool: https://xiaomiflashtool.com/download/xiaomi-flash-tool-20210226
- ROM: https://xiaomifirmwareupdater.com/miui/willow/ (tgz-t szedd le)
Csomagold ki a tgz-t (linux alatt simán megy, windows alatt a total commander szépen "belelép" és ki is csomagolja)
Reboot fastboot, MiFlashTool-t indítod, kitallózod a kicsomagolt rom mappát, rányomsz a flash-re.
Kapsz egy gyári romot, zárt bootloader-rel és -nem utolsó sorban- totál üresen -
user26
senior tag
válasz
Petrónius #938 üzenetére
Mi PC Suite.
[Xiaomi USB Drivers] -
Oldman2
nagyúr
válasz
Petrónius #842 üzenetére
Jut eszembe crDroid...
Egy időben volt iOS eszközöm, és azon volt egy olyan funkció, ami a crDroidban is van, konkrétan hogy ha több Bluetooth eszköz is van csatlakoztatva a készülékre, akkor ezek között (mint kimeneti eszköz), egy kényelmesen elérhető gyorsmenüben lehet váltogatni (az Értesítésekből).
Ilyen gyorsan elérhető átkapcsolási lehetőség MIUI alatt nem létezik?
-
Oldman2
nagyúr
válasz
Petrónius #831 üzenetére
Tanulságként:
crDroid 6.12 + jelenleg ajánlott Magisk telepítéssel
gondoltam kipróbálom a frissítést 7.5-re, az XDA-n azt írták simán lehet frissíteni.
Zip install után sajnos nem indult el a kicsike. A crDroid logo "pörgött" vagy fél órát...
Oragefox alól szerencsére le tudtam minden szükségeset menteni (természetesen utólag).Lehet hogy a Magisk-et előtte le kellett volna szedni?
No mindegy...
Ha már kardjába dőlt, gondoltam megnézem ismét, hogy Xiaomi.eu ROM alatt megy-e az NFC LOS alapú ROM után!?
Hát most sem ment, stabilan inaktív volt a kapcsoló. De ha már eljutottam idáig, elkezdtem utánanézni mi ebből az állapotból a kiút.
A múltkoriban ugye kiderült, hogy a Global Fastboot ROM felrakása sem oldotta meg ezt.
Valahol olvastam, hogy gyanús az, hogy a Fastboot ROM ezt nem teszi rendbe. Jó lenne tudni mi a fene okozza!?
Több helyen azt ajánlották, hogy tegyük fel külön a 60-70MB-os firmware pakkot előbb.
Az EU ROM jelenleg 12.0.3.0 verziónál jár, az ugyanilyen verziójú fw nem segített.
Aztán sokadik helyen valaki írta, hogy ő felrakta a MIUI 11-es fw-t (fw_willow_miui_WILLOWGlobal_V11.0.5.0.PCXMIXM_e511dfbf29_9.0.zip), majd utána az EU ROM-ot.
És lőn csoda, az NFC kapcsoló helyreállt!!!
Ennek örömére ismét xiaomi.eu ROM-on vagyok.
-
Oldman2
nagyúr
válasz
Petrónius #822 üzenetére
Épp most akartam én is megírni, én a Telegram csatornán olvastam erről (egy kicsit bővebben).
-
-
crok
nagyúr
-
Oldman2
nagyúr
válasz
Petrónius #797 üzenetére
Próbáltam ugyan ez történik azzal is.
A mélyvíz szépségei...
A Magisk szarakodás miatt, gondoltam ("vissza a biztos pontra") visszarakom az EU ROM-ot.
Visszament, de azóta meg nem megy az NFC. Ami a LOS alapú crDroid után nem meglepő.
Az viszont nagyon meglepett, hogy bármit csinálok, az NFC kapcsoló inaktív.
Már minden varázslatot kipróbáltam (hajnalban feküdtem le), de még mindig ez van.
Volt 4x MiFlash-elés (12.0.3.0 - 12.0.2.0 - 11.0.5.0 - 12.0.3.0).
Amit még nem próbáltam, hogy ha a Fastboot ROM felrakásakor engem a Bootloader Lock-ot.
Ha Lock-olom és úgy se megy, az Unlock-ra már nem kell várnom ugye? Ha jól emlékszek havi 1 Unlock engedélyezett.
-
Oldman2
nagyúr
válasz
Petrónius #791 üzenetére
Nem tudok rájönni mitől, de képtelen vagyok feltenni rá a Magisk-et.
Minden indítást követően Additional Setup-ot akar csinálni, ami mindig failed-re fut.
És ezt követően a rendszer teljesen belassul...A Magisk log-ban ennyi:
---Magisk Logs---
22.1 (22100)01-29 23:39:13.082 661 661 I : Magisk 22.1(22100) daemon started
01-29 23:39:13.083 661 661 I : * Device API level: 29
01-29 23:39:13.159 661 663 I : ** post-fs-data mode running
01-29 23:39:13.159 661 663 I : * Mounting mirrors
01-29 23:39:13.159 661 663 I : link: /sbin/.magisk/mirror/persist
01-29 23:39:13.159 661 663 I : mount: /sbin/.magisk/mirror/vendor
01-29 23:39:13.159 661 663 I : link: /sbin/.magisk/mirror/cache
01-29 23:39:13.159 661 663 I : mount: /sbin/.magisk/mirror/data
01-29 23:39:13.159 661 663 I : link: /sbin/.magisk/mirror/system
01-29 23:39:13.159 661 663 I : mount: /sbin/.magisk/mirror/system_root
01-29 23:39:13.159 661 663 I : link: /sbin/.magisk/mirror/product
01-29 23:39:13.159 661 663 I : * Initializing Magisk environment
01-29 23:39:13.189 661 663 E : mkdir /data/adb/magisk 493 failed with 1: Operation not permitted
01-29 23:39:13.190 661 663 E : * Magisk environment incomplete, abort -
Oldman2
nagyúr
-
Istju
senior tag
válasz
Petrónius #352 üzenetére
A data partíció, a rendszer számára lényegtelen. Nem tudom miért nem megy vissza, de azt se tudom miért kellene visszaállítani. Nekem be van kapcsolva a mentés a google fióknál, mikor újrapakolok egy új rendszert, az összes progim, névjegyeim, üzeneteim, híváslistám visszaállítja a google. Ami nem a playstoreból való, azt mindig mentem sd karira, a képek és a videók a felhőbe mennek, google fotók telepítése után minden megvan. Bennem még soha fel sem merült a data partíció mentése recoveryvel, mivel sok helyet foglal, és nekem szükségtelen. Javaslom, hogy inkább a telód adatait tartalmazó partícióakat mentsd le, mivel ha valamit elszúrsz, azok az infók még jól jöhetnek.
Valószínű, hogy a mentésednél, mégis volt valami titkosítás, ezért nem megy vissza a mentés.
Sajnálom, hogy nem tudtam segíteni. -
tachikoma
aktív tag
válasz
Petrónius #226 üzenetére
Pont nem ezt mondtam. A telefon fat32-re fogja formázni. Amúgy azzal sincs különösebb baj, (ha nincs szükséged 4Gbyte-nál nagyobb fájlokra), de én simán megformáztam a windows-os gépemen exFAT-ra. Valahol még azt is olvastam (bár most nem találom, hogy hol), hogy valamivel még gyorsabb is talán...
-
tachikoma
aktív tag
válasz
Petrónius #216 üzenetére
gondolom ext3 és ext4-re gondolsz, de azok főleg linuxon használatos fájlrendszerek. SD kártyát nem formázunk ilyenre (ntfs-re sem), mert ezek naplózó fájlrendszerek, és a véges mennyiségben írható/törölhető cellákból álló flash memóriát ezek viszonylag hamar hazavágnák, mert sokszor történik írás egy adott helyre (napló)
-
Istju
senior tag
válasz
Petrónius #170 üzenetére
A "verity" fastboot consolon megy, nem twrpből. A leírt parancs 2 részből áll.
1. Fastboot parancs eddig tart
fastboot --disable-verity --disable-verification flash vbmetaUtána meg kell adnod
az előre letöltött vbmeta.img fájlod helyét teljes elérési úttal.
Ha a letöltött fájl a c meghajtód gyökerében van, akkor
fastboot --disable-verity --disable-verification flash vbmeta c:\vbmeta.img
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- hdanesz: Hyundai Ioniq 28 kWh 2018 2. felvonás
- Gamepad
- Apple MacBook
- Milyen program, ami...?
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Intel Core i3 / i5 / i7 / i9 10xxx "Comet Lake" és i3 / i5 / i7 / i9 11xxx "Rocket Lake" (LGA1200)
- További aktív témák...
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T470s - i5-6GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD I Cam I W10 I Garancia!
- Kingmax 2x2GB DDR3 1333 RAM eladó
- Honor X7B szép állapotban 6/128GB fekete / 12 hónap jótállással!
- Csere-Beszámítás! Számítógép PC Játékra! I5 14400F / RTX 4060ti 16GB / 32GB DDR5 / 1TB SSD
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged