- Valósággá vált a Tecno szupervékony telefonja
- MIUI / HyperOS topik
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Kis méret, nagy változás a Motorolánál
- Milyen okostelefont vegyek?
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Google Pixel 10 Pro XL – tíz kicsi Pixel
- Samsung Galaxy Note9 - stylus-szimbólum
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
Istju
senior tag
Született, egy EU-s szabályozás az adatvédelemre hivatkozva a hívásrögzítés terén. Amíg ez életben van, addig ne reménykedjen senki, hogy az eu-s romokon a call record elérhető lesz. Biztos vagyok benne , hogy ez a döntés végleges lesz, a jövőben sztem, nem lesz elérhető hívásrögzítés. ==> aki mégis akar hívást rögzíteni, az keressen más megoldást. A helyzet mostani állása szerint; a custom romok egy részén elérhető ez a fukció, illetve , ha valaki rootolja a telóját, a magisk megoldás valszeg marad, de ez a funkció fizetős jelenleg.
Akik nem olvastak utána a témának, azoknak annyi info, hogy android 9 től a play áruházból sem elérhető Call record APK. -
-
jFox
addikt
Az előzőhír nem arról szólt, hogy a google beleteszi a tárcsázójába a hívásrögzítést? Mondjuk én jobban örülnék, ha visszajönne vagy legalább választható lenne az eredeti MIUI tárcsázó...
Azzal a Note 7-tel mi van, amit korábban linkeltél? Miért halt az le egy újraindítás alkalmával? Nem értettem teljesen. Valami biztonsági beállítást aktivált a Xiaomi, ami miatt előfordulhat ilyen?
-
-
Hogy ez mennyire hihető, majd elválik, minden esetre biztató "pletyka":
-
-
Istju
senior tag
Los17 en nem tudtam működésre bírni a Volte -t. Telegrammon felvettem a kapcsolatot a Rom fejlesztőjével Tarkzim-mal, aki nem akarta elhinni, hogy nem megy. Telefon nyelv angolra állítás, és képernyő kép megosztás; a telóm teszt menüjéről alapján végre belátta, hogy nem működik. Viszont ígéretet kaptam tőle, hogy a kövi buildban helyrehozza.
-
Nem árt más készülékek Topikjait is olvasgatni...
-
-
Istju
senior tag
Az összefoglalóban szereplő gcamok LOS17 alatt nem működnek.
-
Istju
senior tag
Egyébként a call record működik flottul. A LOS16-nál nekem a teszt felvételen kitűnő hangminőség volt, itt is ugyanaz. Az automatikus fényerő, első tesztre itt (LOS17) nekem teljesen megfelel, jól működik. A xiaomi EU romnál nekem túl agresszív volt az automata fényerő.
-
Istju
senior tag
Leírtam, hogyan sikerült.
Előtte,mikor nem sikerült, visszarántottam a gyári rendszert fastboot-tal, mivel bootloopba kerültem, és twrp-m se volt( nem flashaltem fel a twrp-t, csak bootoltam vele). Azt gondoltam, elég a fastboot boot recovery, de a bootloopnál a twrp-t sem tudtam már bootoltatni fastboottal, csak a fastboot flash rom működött. (fastboot boot recovery időtúllépéssel megállt).
A lényeg az, hogy ami a LOS16 -nál ment (flashrom+gapps), itt nem működött. >BOOTLOOP
Próbáltam leírni úgy, hogy másnak ne kelljen hajnali fél 4ig telót flashalnie:-) -
-
Istju
senior tag
Nem volt egyszerű feltenni, kb 10-szer flasheltem újra a fastboot ROM-ot, mert a twrp-s telepítésnek, mindig bootloop lett a vége. A lényeg, ahogy csináltam:
-sd karira másoltam a ROM-ot, a twrp képfájlt, gapps-ot (nano), magisk-et (v20.2)
-Wipe cash, dalvik cash, system, data ==> reboot fastboot mode
-fastboot boot twrp.img, Telepítés (képfájl telepítése) twrp.img kiválaszt, telepít, ==> reboot twrp
-Telepít LOS17, majd ==>reboot system!
-vár, míg elindul a rom (az első rom képernyő angolul)
-teló kikapcs, TWRP indít (power+volumeUP)
-Telepít gapps.zip , majd ==> reboot system!
-vár, míg elindul a rom (az első rom képernyő angolul)
-teló kikapcs, TWRP indít (power+volumeUP)
-Wipe (törlés menü), és nem törlés, hanem format! data, beír: yes, majd ==>reboot TWRP
-Telepít magisk.zip, majd ==> reboot system
-vár, majd nyelvet választ, és indít. ==> Örül :-):-):-) -
-
-
Istju
senior tag
Most érkezett [[ROM][10.0][UNOFFICIAL][8T/willow] LineageOS 17.1 [BETA] [NFC]]
Ez már a második anroid 10 alapú rom. -
-
LineageOS 16 alatt jelenleg nem megy az Automatikus fényerő, valamint a Revolut nem kompatibilis, az áruházból nem (és apk-ból sem!) telepíthető.
A LOS16 SD kártyán jelenleg nem támogat exFAT fájlrendszert.
@tco@ említette a Google Camera
MGC_6.1_RN8Pro_Edition_2.1 verzióját, ez tökéletesen fut itt is. -
-
-
-
RoBos
senior tag
Megkérdezhetem, h ez a hívásrögzítés mizéria micsoda itt a magyaroknál?! Mindenkinek ez szinte élet-halál kérdés, h fel tudja venni a beszélgetéseket! Minek?! Itt mki meg akarja zsarolni később a másik felet, h há-hááá megvan a beszélgetés amiben azt mondtad, h...
Vagy miért annyi fontos ez itt mkinek?! Nem értem... -
-
-
-
Szerintem RN8T-re ez az elsőként megjelent Android 10 (Android Q) alapú Custom ROM a Pixel Experience.
-
Istju
senior tag
Olvasgattam, elég jól beindult a custom rom gyártás a 8T-re is. Itt a topickban hányan használunk custom ROM-ot?
Custom RN8T-sek bedobhatnátok ide egy képernyőfotót, arról, hogy melyik ROM-ot használjátok. -
Istju
senior tag
-
-
-
Istju
senior tag
Persze. Amint felteszem, az első lesz, hogy megnézem. Most még a xiaomi eu Romot tesztelem. Feltettem Magisk-kel az Advanced carging controllert . Régebben már használtam, a lényege az, hogy akku élettartamát javítja, a töltés variálásával. Az alap beállítás, csak 80%ig engedi tölteni az akkut. Persze a modul parancssorból konfigurálható.
-
-
Már három Custom ROM érhető el RN8T készülékre:
—► Xiaomi.eu
—► Potato Open Sauce Project
—► LineageOS 16.0 -
-
A mindig Flasheljünk Custom Recovery-t kitétel csak akkor "igaz", ha gyári ROM-on maradunk, mert abban van a gyári Recovery visszaállítás. Ezt a védelmet kapcsolja ki a Lazyflasher.
Tehát ha áttérsz egy valódi Custom ROM-ra (a Xiaomi.eu is az), akkor már nem kell "mindig Recovery-t telepíteni", mert a Custom ROM-ok direkt nem tartalmaznak semmilyen Recovery-t, annak kiválasztása a felhasználó döntésén múlik. (Ezt Upo nagyon frankón megfogalmazta!
)
A RN8T-re már jelenleg is két "fajta" Custom Recovery érhető el.
-
Istju
senior tag
Szia.
Én a twrp-3.3.1-0-ginkgo.img -et használtam. A lényeg az, hogy egy custom rom felrakásának, egyik legkényelmesebb módja a twrp. Ez alól szinte mindent megtehetsz. A ROM fejlesztők éppen ezért nem szeretik integrálni a ROM-ba, mert a twrp kiváló eszköz a telefon téglásítához is. Nekem a MIA1 -en a kedvenc ROMom, az Official LOS Nightly volt OTA frissítéssel, ez is TWRP alól ment fel először, de a rendszer mindjárt cserélte a saját lebutított LOS recoveryre. Igazából rajtad múlik, mit teszel a saját telódra ROMtól függetlenül. -
Indiant
addikt
Köszönöm szépen. Én úgy értettem Oldman2 posztját, ami azt írja ,hogy mindig flasheljük a recoveryt, hogy a rom flash után esetleg recovery nélkül találjuk magunkat. De ezek szerint valami recovery marad.
8T és 8-ast kellene maximalizálnom. (gyorsan) Sajnos Istju nem értem mit írt.
twrp-3.3.1-8-ginkgo-willow-mauronofrio ha jól gondolom mindkettőre jó. -
Upo
addikt
Mert gondolkoznak. Meghagyja azt a recoveryt ami már rajta van úgyis a készüléken. Te választasz valamit, twrp vagy orangefox vagy akármi más (csinálhatsz akár magadnak is sajátot). Ha lenne benne recovery akkor nekik is kéne valamit választani. Ha nem egyeztek, akkor mérges leszel, hogy akár minden héten lecseréli a te választott recoverydet a sajátjára.
De ha nagyon akarod, akár bele is teheted, ki kell nézni az install scriptből a recovery fájlnevét (valószínű recovery.img lesz), átnevezni rá a választott recoverydet és bemásolni a zip-be.
De nem sok értelmét látom, a rom telepítéséhez úgyis custom recovery kell a telefonra, az meg vagy el van indítva boot paranccsal, vagy már rajta van a telefonon. Akkor meg minek cserélgetni?
És ha jól sejtem, még az is tudható hogy melyik recoverykkel telepíthető az adott rom komplikációk nélkül, benne szokott lenni a leírásokban. Ráadásul más a recoveryk fejlesztője is, egymástól függetlenül megy a fejlesztésük. Ha kell, frissítesz recoveryt, ha kell akkor meg romot.
Én még a gyári rom zipből is ki szoktam törölni a recovery.img-t (vagy ha más módon teszi fel akkor azt), akkor nem kell mindig újra rakosgatni a twrp-t, elég a rom után tolni egy magisk telepítőt és kész. -
Indiant
addikt
A Xiaomi.EU romokban miért nincs recovery? Bonyolult lett volna beletenni?
168 óra? A másik topik leírásában ez van:
"MIndenhol az "őskori" leírások találhatók meg, ahol még létezett BL-nyitás engedélykérő oldal, oda regisztrálni kellett, majd várni kb 2 hetet és után kezdeni a folyamatot. Nos, ez az "őskorban" volt, ma már másképp kell." -
jFox
addikt
"Emlékeim szerint havonta egy készüléket lehet nyitni"
Igen ezt tudom, csak arra gondoltam, hogy ha már egyszer megkaptam a jogot egy készülékre, akkor az hátha megmarad és később újra nyitható várakozás nélkül. De mind1, nem volt olyan sok ez a hét. Gyorsan elszaladt.
"A nyitás és a zárás is töröl mindent."
Ez rossz hír.De legfeljebb majd csak akkor zárom, ha eldöntöm melyik ROM-ot használom. Mit ezt a másik topicban is írtam.
-
Mivel ez egy szakmaibb Topik, a témát bővebben folytatva:
Egy gyári ROM frissítés mindig kipucolja maga alól a Magisk-ot és a TWRP-t: ilyenkor a gyári kernel kerül fel, ami nyilván nem tartalmazza a Magisk ramdisk részeit és a gyári ROM-ban van gyári recovery image is - míg a Xiaomi.EU-ban és egyéb custom MIUI-ban sosincs!
Minden frissítéskor, még a TWRP-ben és még Restart előtt mindig flash-eljük vissza a TWRP img-t az Install pontban (meg a Magisk-et, ha volt). Ezt az OrangeFox úgy küszöböli ki, hogy bele van programozva egy védelem, miszerint ha MIUI van telepítés alatt, minden esetben kihagyja a Recovery telepítését (és alapból kikapcsolja a DM-Verity-t is).
Röviden: egy gyári ROM telepítése alapból visszahúzza a Mi Recovery-t és ha a DM-Verity nincs kikapcsolva, akkor visszaállítja a Recovery-t.
"K: Ha a DM-Verity-t bekapcsoljuk, akkor az valójában mit csinál? Módosítja a fent lévő ROM-ot? Vagy hogyan oldja meg a védelmet?"
Ezt KI kell kapcsolni. Boot alatt azt nézi, hogy sértetlen-e a gyári ROM, teljesen, ennek része a recovery ellenőrzése is. Na ezt KIkapcsolni kell - az fstab-ban a partíciók végéről kiszedi az ellenőrzés opciót.
Ezt az ellenőrzést ki lehet kapcsolni:
- Lazyflasher zip telepítésével,
- A Magisk alapból kikapcsolja,
- Egyes Custom Recovery-k is kikapcsolják alapból (pl. az OrangeFox)."K: A Lazyflasher egy "készülékfüggetlen" kiegészítő?"
A lazyflasher lánykori neve no-verity-opt-encrypt - vagyis kikapcsolja a Verity-t és a titkosítás kényszerítését. Igazából készülékfüggetlen. Érdemes a legújabbat leszedni, az utolsó v6.1 2019.08.28 dátumú.
-
Emlékeim szerint havonta egy készüléket lehet nyitni, ha egyszer már kivártad a 168 órás várakozást.
A nyitás és a zárás is töröl mindent.
De ha épp ez előtt vagy, meg kellene nézni, hogy mi történik?
Az itt olvashatóak szerint az Unlock és a Lock is wipe-ol, tehát törli a felhasználói adatokat.
-
jFox
addikt
Egy kérdés: ha vissza zárom a BL-t, később újra kell kérnem a nyitást, vagy lehet nyitni rögtön?
És még egy: vissza tudom úgy zárni, hogy ne törlődjön minden?
Azt láttam, hogy a MiFlash-ben van olyan lehetőség, hogy clear áll and lock. -
TWRP és egyéb Custom Recovery tapasztalat
Amennyiben gyári MIUI ROM-mal akarjuk használni ezeket (pl. rootolás igénye miatt), akkor figyelni kell arra, hogy a gyári ROM-ok jó eséllyel "visszaírják" a gyári Recovery-t.
Ez annak köszönhető, hogy a gyári ROM-ok tartalmaznak egy eljárást erre, ami a Custom ROM-okból természetesen ki van szedve.
Hogy ezt elkerüljük, a TWRP telepítése után azonnal telepítsük Recovery alól a lazyflasher-no-verity-opt-encrypt.zip fájlt.
Szintén ha gyári ROM frissítés után visszatesszük a TWRP-t, akkor azonnal lazyflasher, és rendben lesz minden.
Egyes TWRP-kben az Advanced (Haladó) menüben megtalálható egy disable dm-verity opció, ehelyett kell flashelni a lazyflasher zipet, ugyanazt csinálja mindkettő.
-
Upo
addikt
Nagyon régóta, a miui 9-től már biztos, a 8 már nagyon rég volt. Összefolynak a dolgok, még Moto Defy-n kezdtem a miui-t talán miui 2-vel. Redmi 1s óta mindig van xiaomi telóm (még meg is van mind), de eddig legjobban a miui 5 jött be, az nagyon jó volt, azóta csak folyamatosan rontják el.
-
-
Istju
senior tag
Karácsonyra hozza a Jézuska a Bootloader Unlock-ot.Kívánok nektek is Boldog Karácsonyt:-)
-
Egy érdekes problémát olvastam ma:
"Ha a fejlesztői beállításokban kikapcsoljuk a MIUI optimalizációt, egyes app-ok 'elfelejtik' az addigi jogosultságukat..."
-
Ma feltettem az OrangeFox Recovery R10.0_3-Beta-ginkgo.zip verzióját, úgy tűnik működik gond nélkül.
Van (azaz lesz) benne magyar nyelv is, jelenleg kisebb-nagyobb ékezetes karakter megjelenítési problémával küszködik (Hej, ez a magyar nyelv
).
-
-
Istju
senior tag
Köszi. Tudom. Olvastam mindent. 30 típusú készüléket, már biztos ROM-oltam. a cégnél mindenkinek, meg mióta okos telóm van, azóta az összeset. Csak azért küldtem a képet, hogy ennél a telónál, kb 2 hétig bírtam ki, hogy ne nyissam ki a bootloadert. No , eddig tartott, ha megvan, aktívabb hozzászóló leszek. 😀 Jövőre töltöm az 50 évet, ezért a nagy számok.
-
Ez teljesen normális... türelem, ez mindenkinek így van.
-
-
-
-
Hogy ne unatkozzon senki, itt a második Custom ROM RN8T-re, az AOSP alapú Potato Open Sauce Project.
Még elég kezdetleges, de úgy tűnik, "beindult a gépezet...
-
jFox
addikt
Én eddig úgy tudtam...
Mondjuk utoljára Redmi Note2-n csináltam fastboot rom telepítést, azon meg még nem volt. Meg logikus is, hogy gyári ROM telepítésnél minek kellene lock-ot nyitni, de ezexerint nem így van.
Próbálom elinditani a BL nyitást, de elakadtam.
Azt kéri, hogy a fejlesztő beállításokban a MiUnlock ellenőrzés alatt jelentkezzek be, de nem sikerül.
Ez jön be ott:
[kép]Itt hogyan tovább?
Ha bökdösöm ott a Fiók és készülék hozzáadás gobot, kiírja, hogy hitelesítés nem sikerült.
-
jFox
addikt
Sziasztok!
Sajnos nem megy a fastboot rom telepítés. Flash xbl hibát ír ki.
Mégis kellene hozzá nyitott bootloader? Nem igazán akarok bootloadert nyitni, ha nem muszáj.
Próbáltam EDL-be billenteni, de az sem megy. -
Istju
senior tag
Sziasztok
Xiaomi MI A1 készülékem cseréltem RN8T-re. Nem azért , mert nem voltam vele maximálisan elégedett, hanem azért, mert elmúlt 2 éves, és túl sokat kellet volna ráköltenem. Akku már nem volt százas, és a kijelzőm is törött volt. Elég jó áron jutottam az újhoz, kihagyhatatlan volt a vétel. (41900JMF)
A MiA1-en szerintem megfordult az összes létező ROM/ Kernel variáció. Az Official LOS Nightllynél maradtam.
Érdekelne, hogy várható-e az RN8T-re LOS ROM? -
-
Semmi gond, nem kötelező semmi.
Pár okos dolog amit eddig felfedeztem:
- Újraindításkor 3 lehetőség (Fastboot, Recovery, Reboot)
- Hangrögzítés megjelent a Tárcsázó menüjében
- A MIUI Launcher-ben megjelent az Alkalmazásindító lehetősége, alapból többféle rácsméret választható, a duplakoppos altatást és felébresztést is tudja. -
Első custom ROM-ként a xiaomi.eu ROM jelent meg, a 11.0.1.0.PCXEUXM verzióval.
Elsőre nem tűnt jónak, a Tárcsázó nem is tartalmazta a Call Record funkciót.
Aztán kiderült, hogy feltéve egy Xiaomi_Dialer patchet, előkerül az is.
A kérdés, hogy az NFC funkcionalitás működik-e benne?
Holnap nem leszek elérhető, így ez a teszt sajnos részemről egy kicsit tolódik.
-
Itt is lesz Topikösszefoglaló, majd átemelek ide mindent amit úgy vélek haladó.
Elsőként a Bootloadernyitást, amin ma túlestem...
Most a Xiaomi.eu ROM-mal játszadozok, a Telegramon megosztott első zip fájl úgy űnik hibás volt, mert feltették ismét ugyanazzal a fájlnévvel, de más md5sum -mal.
Most rebootolt be először, ismerkedek vele.
Új hozzászólás Aktív témák
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 mini 128GB Red -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3187, 96% Akkumulátor
- Samsung Galaxy A21s 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ALIENWARE Area-51 R6 Threadripper Edition 1920X
- Samsung Galaxy Book2 Pro 360 i7-1260P 16GB 512GB OLED touchscreen, GARANCIA: 1ÉV
- HIBÁTLAN iPhone 14 Pro 256GB Space Black -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3235
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest